Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Nα καθίσουν στο σκαμνί έστω και λόγω …βλακείας


Έχουμε πια βαρεθεί να λέμε ότι η χώρα βουλιάζει. Ακόμη κι αν δεν έχουμε πιάσει ακόμη πάτο, είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη θέση της μετά τον πόλεμο. Μοιάζει με τη ρημαγμένη χώρα μετά τον Εμφύλιο, κι όχι μόνο λόγω φτώχειας.
Οι κοινωνικές ανισότητες μεγαλώνουν, η «ανθρωποφαγία» έχει αρχίσει να εμφανίζεται στην κοινωνία, και το χειρότερο: η αγωνία για το αύριο όλων μας, έχει κάνει τον κόσμο να ξεχνά τη λέξη αλληλεγγύη.
Έρχονται Χριστούγεννα και πάνω από 1 εκατ. συμπολίτες μας είναι άνεργοι. Εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι ζουν με μισθούς και συντάξεις πείνας και μόνο μερικές χιλιάδες βολεμένων οικογενειών θα γιορτάσουν χωρίς άγχος.
Σαν να ζούμε, όχι Χριστούγεννα, αλλά το Θείο Δράμα και τη διαρκή Σταύρωση. Είναι τόση η απογοήτευση του κόσμου που δεν μπορεί να σχεδιάσει για το μέλλον. Δεν μπορεί να ξέρει τι ζωή θα έχει, αν πρέπει να κάνει παιδιά, να τα σπουδάσει, να έχει τα απαραίτητα στο τραπέζι. Δεν τα βγάζουν πέρα οι 9 στους 10 Έλληνες γράφουν τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και λένε οι δημοσκοπήσεις.
Τα μηνύματα που παίρνουμε από τους απλούς πολίτες είναι κατά κύριο λόγο μηνύματα απογοήτευσης και φόβου για το άμεσο μέλλον. Βλέπουν ότι η κοινωνία καταρρέει, ο κόσμος που μεγάλωσε να διαλύεται και είναι αδύναμοι να κάνουν κάτι για να ανατρέψουν τη φθορά.
Και δυστυχώς, το 2012 που ξημερώνει θα είναι ακόμη χειρότερο, γι’ αυτό να είστε σίγουροι.
Ενώ λοιπόν η Ελλάδα αποσυντίθεται βλέπουμε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τους δελφίνους και τις δελφίνες του ΓΑΠ να θυμούνται ξαφνικά  τους πολίτες, και την κοινωνία και να μας συμπονούν για το πόσο δύσκολα περνάμε και πόσο υποφέρουμε .
Οι ίδιοι που μέχρι πριν από λίγο προσκυνούσαν γονυπετείς τον ερωτύλο Στρος Καν και τους υπαλληλίσκους που έστειλαν οι δανειστές να μας κυβερνήσουν έβαλαν πάλι την λεοντή του προστάτη των αδικημένων και «αναγνωρίζουν» τώρα ότι το Μνημόνιο πήγε την χώρα δεκαετίες πίσω και κατέστρεψε την κοινωνική συνοχή.
Με την ανοχή και την πολιτική …ευαισθησία που επιδεικνύει όλος ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος (από το ανιστόρητο ΚΚΕ και τον αιθεροβάμονα ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο μέχρι την «πολιτισμένη” Συγγρού) θα δούμε σε λίγο τον ανεκδιήγητο Βενιζέλο να κάνει δίαιτα για να χωρέσει στην στολή του Τσε Γκεβάρα και τον Λοβέρδο να βγαίνει στα μπαλκόνια ως Ρομπέν των Φτωχών έχοντας δίπλα του την Διαμαντοπούλου ως άλλη Πασιονάρια εναντίον της Τρόικας.
Δεν τρώμε όμως πια κουτόχορτο. Η δημοκρατική εναλλαγή στην εξουσία, που είναι ο πυρήνας του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος εμπεριέχει ως ανυπόστατο συστατικό στοιχείο της, και την έννοια της τιμωρίας.
Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι πιστεύουν ότι η κοινωνική συνοχή θα αποκατασταθεί απλώς με μια εναλλαγή στην εξουσία. Δηλαδή ο κόσμος έχει αλαλιάσει από την αφραγκία, άλλοι έχασαν τα σπίτια τους, άλλοι τις δουλειές του, παιδιά υποσιτίζονται, η μισή Ελλάδα χαπακώνεται, οι άστεγοι αυξάνουν και πληθύνονται και το ΠΑΣΟΚ απλώς θα αποχωρήσει από την εξουσίας; Νομίζουν ότι θα μας κοροϊδεύουν εσαεί βάζοντας στην φυλακή κάτι φτωχοδιάβολους που τους τσάκωσε η εφορία με κατεβασμένα τα παντελόνια και θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας άσπιλοι και αμόλυντοι εκείνοι που επί δεκαετίες λήστευαν με μίζες και δημόσιες προμήθειες την κρατική περιουσία;
Θα τιμωρηθούν δηλαδή μόνο «πολιτικά» για την απίστευτη αυτή «μνημονιακή θεραπεία» που μας υποβάλλουν ανελέητα επί ενάμιση χρόνο; Θα τους πούμε μόνο «κάνατε λάθος τη συνταγή και άντε τώρα σπίτια σας να διαβάσετε οικονομικά»; Δεν θα δικαστεί κανείς για τα φουσκωμένα ελλείμματα από τον Παπακωσταντίνου και τον εκλεκτό του στην ΕΛΣΤΑΤ;
Η χώρα κινδυνεύει να πάει στη δραχμή, το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών, οι λαϊκές τάξεις βυθίζονται στη φτώχια, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς δουλειά, διαλύθηκε μία ολόκληρη χώρα κι εμείς θα τους τιμωρήσουμε μόνο με την ψήφο μας;
Δεν ξέρω τι θα αποφανθεί τελικά ο … εισαγγελέας. Αν δηλαδή επρόκειτο μόνο περί απίστευτης ανικανότητας, μειωμένης αντίληψης, ή προμελετημένου εγκλήματος. Όμως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταστρέφει τους κόπους και τις θυσίες ενός λαού. Οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί κι ας τους αναγνωριστεί εκ των υστέρων το ελαφρυντικό της …βλακείας
Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου