Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Αφιερωμενο στον αυτοχειρα του συνταγματος και τους τους υπολοιπους 3000 αυτοχειρες. ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΣΟΚ...ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΟΥΤΕ ΚΙΧ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ


Η συντριπτική πλειονότητα των οικογενειών θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία, διότι δεν έχει άλλη λύση


Toυ Μιχάλη Ιγνατίου 
Ας κοιτάξει ο καθένας την τσέπη του και ας βρει το θάρρος να κάνει τον προϋπολογισμό της οικογένειάς του για την τρέχουσα και την επόμενη χρονιά. 
Οι δραματικές μειώσεις των μισθών χωρίς την ταυτόχρονη υποχώρηση των τιμών των αγαθών που χρειάζεται μία οικογένεια και η κατακόρυφη άνοδος των φόρων που επέβαλε το κράτος μέσω των δανειστών, αποδεικνύουν πως απλά δεν βγαίνουν τα μαθηματικά. Η συντριπτική πλειονότητα των οικογενειών θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία, διότι δεν έχει άλλη λύση. Και εάν οι φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια, τα οποία προβλέπονται στον προϋπολογισμό, πώς θα επιτύχει το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα της τρόικας;
Δικαιολογημένα εκνευρίζονται οι Ελληνίδες και οι Ελληνες όταν ακούν ή διαβάζουν τους ισχυρισμούς όσων ασχολήθηκαν με το πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο. Υστερα από δύο χρόνια αποφάσισαν πως ήταν υπερβολική η φορολόγηση και πως έπρεπε να αρχίσουν οι περικοπές από τις δαπάνες του κράτους, οι οποίες 23 μήνες μετά την προσφυγή στο μηχανισμό είναι υπερβολικά υψηλές.
Η υπόθεση έχει πολλά κενά, και ο λαός όλο και πιο δύσκολα πείθεται ότι τα προγράμματα και τα μνημόνια οδηγούν σε διέξοδο και έξοδο από την κρίση. Ο πρωθυπουργός, οι αρμόδιοι υπουργοί, οι εκπρόσωποι των δανειστών και όλοι όσοι ασχολούνται με την επιχείρηση «σωτηρία της οικονομίας», δεν πείθουν. Είναι τόσο απλό το συμπέρασμα και όμως δεν το αντιλαμβάνονται. Οι εκλογές θα δώσουν το έναυσμα -αν θέλετε τη δικαιολογία- για πολλές αλλαγές στο πρόγραμμα, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι δανειστές για την Ελλάδα… imerisia.gr

Απειλεί με “ξύλο” τους απεργούς ναυτικούς ο πράσινος τεμπελχανάς, δήθεν αγρότης που πρόπερσι έκλεινε το λιμάνι αγκαλία με τον ΓΑΠ!


20120407-202250.jpgΚάτω τα ξερά σας από τους ναυτικούς. Αν είναι μία κοινωνική ομάδα που έχει δικαίωμα να αγωνίζεται, είναι οι ναυτικοί. Που ήταν τα πρώτα θύματα της ληστρικής συμμορίας των κατσιφαροκουλούρηδων, πιστών συνεργατών επιχειρηματιών τύπου Αλαφούζου.
Η αλητεία κατάργησης του οίκου Ναύτου που χτίστηκε απο τον μόχθο ανθρώπων που δεν έζησαν οικογένεια, δεν γνώρισαν μονιμότητα, δεν μπορούσαν να αγωνιστούν αφου ευβρίσκοντο σε μία λαμαρίνα στα πέρατα του πλανήτη.
Το να βγαίνουν όμως οι τεμπελχανάδες καραγκιόζηδες της πασοκάρας και να απειλούν με βία τους απεργούς, όταν πριν λίγα χρόνια ερχόντουσαν ως τηλεμεταφερόμενοι αγρότες και ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΛΙΜΑΝΙΑ !!! Για να πέσει ο κακός Καραμανλής, αγκαλιά με τον αρχηγό τους…
Αυτά τα καθάρματα πρέπει να δικαστούν ως συνεργοί του Παπανδρέου, μαζί με τους δημοσιογράφους που τον αποθέωναν. Μία αγία ημέρα…

Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Ο ΦΤΩΧΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ
Το τσαρδάκι του Ραγκούση  
Τo fast food δάνειο και το κούρεμα των 56.000 ευρώ από τον ΟΕΚ για το σπίτι στην Πάρο
Το 1965 είναι μια αξιοπρόσεκτη χρονιά, καθώς στην Ελλάδα εκδηλώνεται υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αποστασία βουλευτών της Ένωσης Κέντρου (τα γνωστά «Ιουλιανά») που οδηγεί τον «Γέρο της Δημοκρατίας» Γ. Παπανδρέου σε παραίτηση, ο Ντεμιρέλ αναλαμβάνει την εξουσία στην Τουρκία, πεθαίνει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, στο Λονδίνο δημιουργείται το διάσημο συγκρότημα των Pink Floyd και στις 11 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς γεννιέται στην Αθήνα ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ

Μια αινιγματική πολιτική φιγούρα, η οποία αναδύθηκε στην επικαιρότητα, σχεδόν από το πουθενά, της αποδόθηκε ρόλος παντοδύναμου μέλους ενός παρασκηνιακού ΠΑΣΟΚ, που ήρθε στην εξουσία το 2009, αλλά τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, εξαιτίας ενός στεγαστικού δανείου το οποίο περιέχει, κατά πολλούς, οσμή νομικού, ηθικού και πολιτικού ατοπήματος…
Ένα θέμα, στη σκιά του οποίου η «Π+13» κατέγραψε άγνωστες λεπτομέρειες ενός αδίστακτου, λυσσαλέου εσωκομματικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και το ενδιαφέρον ανώτερων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι έβαλαν προ ημερών στο μικροσκόπιό τους την πορεία αυτής της ασυνήθιστης ιστορίας.
Η υπόθεση αφορά καθ’ όλα νόμιμο στεγαστικό δάνειο (με αρ. έγκρισης 08-274001) έπειτα από αίτημα ως τρίτεκνη, το οποίο κατατέθηκε στις 21 Μαρτίου 2007 στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), από την Αικατερίνη Ρούσου, συζύγου του Γιάννη Ραγκούση. Το αίτημα αυτό αναφερόταν στην ανέγερση κατοικίας 200 τ.μ. στην Πάρο, κοντά στην κοσμοπολίτικη περιοχή της Νάουσας στις παρυφές του χωριού Κόστος στα σχέδια της οποίας, μάλιστα, προβλεπόταν και η δημιουργία πισίνας! Ειδικότερα, στο συμβόλαιο που έχει συνταχθεί με ημερομηνία έγκρισης την 10η Οκτωβρίου 2007 εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες και οι δύο με ποσοστό 50% έκαστος, και αφορά περίπτωση δανειοδότησης ύψους 145.000 ευρώ, για κατοικία με υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, στην περιοχή Κόστος της Πάρου.
Μπορεί η έγκριση και η αποπληρωμή του δανείου με ευνοϊκούς όρους να ακολούθησαν τη νόμιμη διαδικασία που απαιτείται, εντούτοις είναι γεγονός ότι πλέον θεωρείται μείζον πολιτικό όσο και ηθικό θέμα, εγείρονται παράλληλα και άλλα σοβαρά ερωτήματα, γι’ αυτό άλλωστε κατατέθηκε και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Και αυτό διότι μπορεί ο Γιάννης Ραγκούσης να ισχυρίζεται ότι το Μάρτιο του 2007, όταν κατατέθηκε αίτημα δανειοδότησης, δεν άσκησε καμία πολιτική επιρροή, αφού το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση, να θυμίσουμε όμως ότι η έγκριση του δανείου ολοκληρώθηκε σε μια περίοδο όπου είχε πλέον εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας και ήταν ευρέως γνωστό ότι ήταν το παντοδύναμο «δεξί χέρι» του Γ. Παπανδρέου!
Επιπλέον, έχουν τεθεί διάφορα ζητήματα γιατί τα χρήματα του δανείου (σ.σ. 145.000 ευρώ) προέρχονται από εισφορές εργαζομένων-εργοδοτών και, εγείρονται ερωτήματα, αν τηρήθηκαν σχολαστικά όλες οι τυπικές προϋποθέσεις του ΟΕΚ, καθώς η σύζυγος του Γιάννη Ραγκούση δηλώνει στην αίτησή της επάγγελμα «οικιακά». Και το κυριότερο, γιατί τα χρήματα του ΟΕΚ της συγκεκριμένης περίπτωσης προορίζονταν, όπως αποδεικνύεται, για τη δημιουργία άνετης, πολυώροφης εξοχικής κατοικίας, πολυτελών προδιαγραφών!
Το δάνειο, τελικά, με το προνόμιο τριτέκνου, εξοφλήθηκε με υψηλή έκπτωση 40%, όπως ορίζει η υπ. αρ. 60/165 (27-3-2000) υπουργική απόφαση (άρα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης αποκόμισε επιπλέον όφελος 56.000 ευρώ) στα μέσα Φεβρουαρίου του 2011, ενώ η άρση της υποθήκης του ακινήτου έγινε λίγες ημέρες μετά, συγκεκριμένα στις 18 Μαρτίου 2011.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π+13» δημιουργούνται σοβαρότατες υπόνοιες και ερωτήματα, για τα οποία ο Γιάννης Ραγκούσης θα άξιζε να δώσει απαντήσεις, στην πρώτη ευκαιρία, όπως λ.χ.
- το συνολικό εμβαδόν της εξοχικής κατοικίας του είναι 199,80 τ.μ., όπως αναφέρει το αίτημα δανείου και το σχέδιο μηχανικού, ή μηπως είναι κατά τι μεγαλύτερο, ας πούμε, για παράδειγμα, 240 τ.μ.;
- Υπάρχει πρόβλεψη πισίνας στο σχέδιο που υποβλήθηκε στον ΟΕΚ και, αν ναι, γιατί αναβλήθηκε η κατασκευή της, μήπως για λόγους μορφολογίας εδάφους;
- Και το κυριότερο, από πότε ο ΟΕΚ «πριμοδοτεί» και εγκρίνει δάνεια κατοικίας μαζί με κατασκευή πισίνας σε εργαζόμενους, αυτό είναι σύνηθες ή προνόμιο της τότε παντοδυναμίας του, στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού;
Η πολυσυζητημένη
διαδρομή του…
Ο Γ. Ραγκούσης γεννήθηκε, ανδρώθηκε και περιπλανήθηκε ως την ανέμελη ηλικία των 18 χρόνων στις γειτονιές του Χολαργού, εκεί όπου διατηρεί έως και σήμερα μια παρέα 7-8 «κολλητών» φίλων του, με τους οποίους συναντιέται όποτε του δοθεί η ευκαιρία. Επίσημα, μπορούμε να ακολουθήσουμε τα βήματά του όταν τον συναντάμε πάλι ως φοιτητή, το 1984 και σε ηλικία 19 χρόνων, στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, περίοδος κατά την οποία εκδηλώνει τις πρώτες πολιτικές ανησυχίες του. Όμως, εάν πιστέψουμε το βιογραφικό του ίδιου του Γιάννη Ραγκούση, είναι ακριβώς η εποχή που καταγράφουμε, άγνωστο για ποιους λόγους, την πρώτη ασάφεια των ημερομηνιών που αναφέρει ο ίδιος…
Τι εννοούμε συγκεκριμένα, στο βιογραφικό του αναφέρει ότι την περίοδο 1986-89 εκλέγεται μέλος στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΦΕΑΠΘ και τη διετία 1991-1992 εκλέγεται τόσο γραμματέας της ΠΑΣΠ-ΑΕΙ, αλλά και μέλος της ΕΦΕΕ.
Πώς όμως συμβαίνει αυτό, όταν μπήκε στο Πανεπιστήμιο το 1984 και λογικά έπειτα από τετραετή περίοδο σπουδών θα έπρεπε να έχει αποφοιτήσει το 1988; Υπάρχει κάποιο λάθος στις ημερομηνίες, μεσολάβησε κάτι ενδιάμεσα, διέκοψε τις σπουδές και επανήλθε ή μήπως ήταν κάποιο τυπογραφικό λάθος του βιογραφικού σημειώματός του, που πέρασε απαρατήρητο;
Το ίδιο θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάποιος και για τις ημερομηνίες που αφορά το μεταπτυχιακό του Γιάννη Ραγκούση, στην Οικονομική Ανάπτυξη, το οποίο αποκτά, άγνωστο πότε, στο πανεπιστήμιο του Έσεξ.
Ο Γιάννης Ραγκούσης για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για δεκάδες άλλους που θα δούμε στη συνέχεια, παραμένει ως σήμερα ένα πρόσωπο μυστήριο για την πολιτική σκηνή της χώρας, που αξίζει την προσοχή μας… Άλλωστε, η θεαματική τροχιά που διέγραψε μέχρι πρότινος ήταν κάτι που ενόχλησε και σχολιάσθηκε στα παρασκήνια και από την «παλιά φρουρά» του ΠΑΣΟΚ, που τον είδε εντελώς ξαφνικά, σχεδόν από το… πουθενά, δίπλα στον Γ. Παπανδρέου να αποκτά πρωτοφανή πολιτική εξουσία.
Παρ’ όλα όσα λέχθηκαν γι’ αυτόν, ο Γιάννης Ραγκούσης φαίνεται να «προειδοποιούσε» ήδη από το μακρινό 1992 για τον ορμητικό ερχομό του στα πολιτικά πράγματα, καθώς πριν από την καθοριστική γνωριμία του με τον μετέπειτα πρόεδρο και πρωθυπουργό, αυτός με τις κατάλληλες κομματικές επαφές και γνωριμίες του απολάμβανε ή εξασφάλιζε την προνομιακή μεταχείριση του Κινήματος.
Άγνωστο με τη βοήθεια τίνος, ο Γιάννης Ραγκούσης αποκτά τον πρώτο πομπώδη τίτλο στο βιογραφικό του το 1994, δηλαδή σε ηλικία 29 χρόνων, καθώς αναλαμβάνει: γενικός διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, το οποίο βρίσκεται στην οδό Χαρ. Τρικούπη 51, λίγα μόλις βήματα πιο κει, δηλαδή, από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ.
Στο βιογραφικό του «πασπαλίζει» την πρώτη αυτή κατάκτηση με ένα περίτεχνο σύντομο κείμενο λίγων μόλις λέξεων, καθώς αναφέρει ότι διετέλεσε γενικός διευθυντής στο εν λόγω Κέντρο από τη σύστασή του έως το 1995.
Έτσι όμως αποφεύγει σκόπιμα να σημειώσει ότι το Κέντρο δημιουργήθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο, άρα επρόκειτο για έναν κομματικό διορισμό σε μία θέση που δεν εξυπηρετούσε κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο την απόκτηση του ενός σπουδαίου τίτλου.
Η κοντινή απόσταση με τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, η κομματική του πίστη και προφανώς η κοινωνικότητα που τον διακρίνει δίνουν στον Γιάννη Ραγκούση την ευκαιρία την περίοδο 1994-1996 να εκλεγεί μέλος Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και, συγχρόνως, να του δοθεί θέση συμβούλου, δίπλα στον τότε επίτροπο στην Ε.Ε. Χρήστο Παπουτσή. Η περίοδος 1995-1998 δίπλα στον Έλληνα επίτροπο επιτρέπει στον Γιάννη Ραγκούση να κινείται άνετα και να διευρύνει τις επαφές και τις γνωριμίες του, στα στέκια, στα γραφεία ευρωβουλευτών, αλλά και σημαντικών άλλων παραγόντων στις Βρυξέλλες.
Η αξιοζήλευτη θητεία του Γιάννη Ραγκούση ως συμβούλου τερματίζεται όμως το 2009, καθώς ο Χρήστος Παπουτσής επιστρέφει στην Αθήνα, προκειμένου να δοκιμασθεί στην αρένα της Β’ Αθήνας, ως υποψήφιος βουλευτής, και ο φιλόδοξος Παριανός αμφιταλαντεύεται για την επόμενη στάση της πορείας του…
Περίπου ένα χρόνο μετά, αποφασίζει να επιστρέψει στο νησί, έχοντας στις αποσκευές του τα δικαιώματα δημιουργίας καταστήματος fast food σε πολυσύχναστη περιοχή του νησιού, μια επιτυχημένη επιλογή, όπως θα αποδειχθεί πολύ σύντομα.
Ένα χρόνο μετά, το 2001, φίλοι και συντοπίτες του, γνωρίζοντας την κομματική και πολιτική διαδρομή του Γιάννη Ραγκούση τον πείθουν ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο να διεκδικήσει τη δημαρχία του νησιού.
Το 2002 η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιώνεται και ο Γιάννης Ραγκούσης εκλέγεται, έκτοτε, για δύο διαδοχικές θητείες και με εντυπωσιακά ποσοστά, άρχοντας του νησιού…
Η μοιραία συνάντηση…
Η Πάρος τα τελευταία χρόνια γνωρίζει τουριστικά μια ιδιαίτερα ανθηρή και παρατεταμένη άνοιξη, καθώς την επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, μεταξύ των οποίων αστέρες της show bizz αλλά και της πολιτικής… Μεταξύ αυτών που καταφθάνουν στο νησί είναι και ο Γιώργος Παπανδρέου, που πολλαπλασιάζει τα επόμενα χρόνια τις επισκέψεις του για διακοπές στην Πάρο, άλλοτε με την οικογένειά του και άλλοτε με φίλους ή στενούς συνεργάτες του.
Το καλοκαίρι του 2005 αποδεικνύεται καθοριστικό για τη μετέπειτα πορεία του Γιάννη Ραγκούση, καθώς γνωρίζεται με την οικογένεια του Γ. Παπανδρέου, γνωριμία που περιείχε, όπως περιγράφουν συντοπίτες του Γιάννη Ραγκούση, αρκετή δόση θράσους, αφού με δική του πρωτοβουλία παρουσιάσθηκε μπροστά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτοσυστήθηκε, λέγοντας το όνομα και την ιδιότητά του!
Στη συνάντηση αυτή λέγεται ότι αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη χημεία μεταξύ των ανδρών, καθώς οραματίζονταν και οι δύο θέσεις όπως η «πράσινη ανάπτυξη», η «πράσινη οικονομία» κ.ά.
Το διάστημα των επόμενων μηνών, η σχέση αυτή περιέργως διατηρείται με τη βοήθεια των… μηνυμάτων SMS που στέλνει ο ένας στον άλλον, ανταλλάσοντας σχετικές απόψεις, ιδέες αλλά και τη λαχτάρα τους να τις υλοποιήσουν ως εξουσία.
Τον Ιούλιο του 2007 το «φλερτ» των Γ. Παπανδρέου – Γιάννη Ραγκούση γίνεται ευρύτερα γνωστό, με αφορμή το «Συμπόσιο της Σύμης» που φιλοξενήθηκε στην Πάρο, με διοργανωτή το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου.
Στην έναρξη των εργασιών του συμποσίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράσθηκε από μικροφώνου με κολακευτικά λόγια για το δήμαρχο της Πάρου Γιάννη Ραγκούση και αυτό ήταν το «σινιάλο» του Γ. Παπανδρέου για τη σηματοδότηση της μετέπειτα πορείας του νεαρού δημάρχου.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στο πρόσωπο του Γιάννη Ραγκούση ο πρόεδρος της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάποιοι συνεργάτες του στενού περιβάλλοντός του εντόπισαν το ιδανικό πρόσωπο που θα τους εξυπηρετούσε ως «αλεξικέραυνο», καθώς θα έπαιρνε στις πλάτες του όλη τη φθορά, από κυβερνητική θέση, για σημαντικά θέματα.
Ο Γιάννης Ραγκούσης ωστόσο, πριν πει το τελικό «ναι», έκανε τις διαπραγματεύσεις του, καθώς ζητούσε να μην εμπλακεί σε προεκλογική ταλαιπωρία στις γειτονιές, και να υλοποιήσει το όραμά του, ένα μεγάλο παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω ελέγχου των δήμων, σε όλη την Επικράτεια.
Οι όροι γίνονται δεκτοί, ο Γιάννης Ραγκούσης εξασφαλίζει μια υψηλή εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, αναλαμβάνει θέση εκπροσώπου Τύπου για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και άρχισε να προετοιμάζεται και να επεξεργάζεται ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο αργότερα έγινε ευρέως γνωστό ως «Καλλικράτης»!
Αποφασίζει λοιπόν το μεγάλο πολιτικό του άλμα και πουλά την επιχείρηση φαστφούντ, περιμένει τη συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου στην Πάρο και μόλις ολοκληρώνεται, την επόμενη ημέρα, 17 Αυγούστου του 2007, ακολουθεί το ένστικτό του και παίρνει το δρόμο προς την Αθήνα…
Η αφέλεια, ο ρομαντισμός ή οι πολιτικές φιλοδοξίες του Γιάννη Ραγκούση δεν του επέτρεψαν, λένε όσοι τον γνωρίζουν από κοντά, να δει με καθαρή ματιά ότι λέγοντας «ναι» στο κάλεσμα του Γ. Παπανδρέου εντασσόταν αυτόματα σε ένα στενό κύκλο συνεργατών του, οι οποίοι με επιτήδειο τρόπο άρχισαν να του ενθαρρύνουν τον μεγαλοϊδεατισμό του για το ΠΑΣΟΚ. Έτσι, μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009, ο Γιάννης Ραγκούσης αναλαμβάνει καθήκοντα παντοδύναμου υπουργού Εσωτερικής Μεταρρύθμισης, δίνοντας άμεση προτεραιότητα στο όραμά του, στο σχέδιο «Καλλικράτης»!
Ακολουθούν πολλές τριβές έκτοτε με υπουργούς της κυβέρνησης, πολλές από τις οποίες, λέγεται, ήταν στημένες, βλέποντας την εξέλιξή του, αλλά και τη στενή παρέα του με τον Γ. Παπανδρέου… Οι τριβές συνεχίζονται με άγρια σφοδρότητα στο παρασκήνιο, καθώς ο Γιάννης Ραγκούσης, παρότι παιδί του σκληρού κομματικού θερμοκηπίου, βλέπει στους ουρανοκατέβατους φίλους και συμβούλους του Γ. Παπανδρέου τον ιό που θα μολύνει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ.
Το καλοκαίρι του 2011 εμφανίζεται, έπειτα από επιμονή του Αντώνη Σαμαρά, η πρώτη σοβαρή πολιτική κρίση στο ΠΑΣΟΚ, καθώς δημιουργούνται σοβαρές προϋποθέσεις παραίτησης του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία…
Εκείνες τις ημέρες, ο Γιάννης Ραγκούσης συγκρούεται με σφοδρότητα με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, καθώς επιμένει ότι ένας πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν του επιτρέπεται να λιποτακτήσει…
Μια σκληρή κομματική θέση και «γραμμή» που τελικά πέρασε, και ο πρωθυπουργός έπειτα και από προτροπές μελών της οικογένειάς του, παρέμεινε στη θέση του. Ωστόσο, ο Γ. Παπανδρέου δεν ξέχασε ποτέ τις σκληρές κουβέντες και χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε σε βάρος του ο Γιάννης Ραγκούσης…
Η πρόσφατη ανάδειξη του περίεργου στεγαστικού δανείου από τον ΟΕΚ, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το περιβάλλον του Γιάννη Ραγκούση, αποδίδεται στον εκδικητικό μένος του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, αφού ελάχιστοι γνώριζαν το αίτημα της συζύγου του, αλλά και την ύπαρξη της πισίνας.
Η απάντηση για το δάνειο
Μόλις έγιναν γνωστές οι πρώτες καταγγελίες για το επίμαχο δάνειο των 145.000 ευρώ και της έκπτωσης των 56.000 ευρώ, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο Γιάννης Ραγκούσης γνωστοποίησε την παρακάτω δήλωση:
«Ο “Ελεύθερος Τύπος” προφανώς ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία πήρε σήμερα τη σκυτάλη της δημοσιογραφικής αθλιότητας από τον κ. Φελέκη, σε μια προσπάθεια να με συκοφαντήσει. Η δήθεν αποκάλυψη αφορά ένα καθ’ όλα νόμιμο δάνειο το οποίο συνάφθηκε και αποπληρώθηκε με απόλυτη τήρηση όλων των προβλεπομένων από το νόμο προϋποθέσεων.
Η αίτηση για τη σύναψη δανείου, η οποία κατατέθηκε στις 21 Μαρτίου 2007, όχι έγινε σε μια εποχή που δεν ήμουν βουλευτής, αλλά ούτε καν περνούσε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα λίγους μήνες αργότερα να αναλάβω τις ευθύνες που ανέλαβα.
Ακόμα όχι μόνο η αίτηση, αλλά και ο έλεγχος για το αν και κατά πόσο αυτή πληρούσε τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις καθώς και τελικά η έγκριση και σύναψη του δανείου έγιναν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2007 (ελάχιστες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία μου ως βουλευτή), δηλαδή την περίοδο που την ευθύνη διακυβέρνησης, άρα και τον ορισμό των Διοικήσεων των οργανισμών, είχε η Νέα Δημοκρατία.
Δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος που να αναμείχθηκε προκειμένου να ευνοήσει τη λήψη του συγκεκριμένου δανείου. Το δάνειο αυτό δικαιούνταν η σύζυγός μου, σύμφωνα με το νόμο. Όπως ακριβώς όλοι οι δικαιούχοι του ΟΕΚ που εκπληρούσαν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις. Ατράνταχτη απόδειξη της δημοσιογραφικής αθλιότητας του κ. Φελέκη, που χρησιμοποιείται και από τον “Ελεύθερο Τύπο”, είναι η επαναλαμβανόμενη αναφορά σε πισίνα που όχι μόνο είναι υπαρκτή κατά τον ίδιο, αλλά είναι και απίθανο να είναι νόμιμη και δηλωμένη. Όταν η μοναδική αλήθεια είναι ότι πισίνα ΔΕΝ υπάρχει, πισίνα ΔΕΝ διαθέτει το σπίτι και αν ποτέ το δικό μου σπίτι διέθετε πισίνα, αυτή θα ήταν νόμιμη και δηλωμένη. Στην πραγματικότητα, το δάνειο αυτό αφορούσε τη μόνιμη κατοικία μου, η οποία, μάλιστα, δεν βρίσκεται σε κάποια τουριστική περιοχή του νησιού, αλλά σε ένα ημιορεινό χωριό 300 κατοίκων, όπου ζει η οικογένειά μου και πηγαίνουν σχολείο τα τρία παιδιά μου. Κάτι που εξακολουθεί να ισχύει ακόμα και σήμερα, 4 χρόνια μετά την ανάληψη των κοινοβουλευτικών και κυβερνητικών μου καθηκόντων.
Είναι προφανές, συνεχίζει στη γραπτή δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης, ότι σε διαφορετική περίπτωση που η οικογένειά μου θα είχε μεταφερθεί στην Αθήνα, οι άθλιες δημοσιογραφικές αναφορές θα με συκοφαντούσαν μιλώντας αναφερόμενες σε δάνειο που πήρα δήθεν, προκειμένου να χτίσω το εξοχικό μου. Η ατράνταχτη απόδειξη της συνειδητής προσπάθειας συκοφάντησής μου από τον κ. Φελέκη και τον “Ελεύθερο Τύπο” είναι ότι απέκρυψαν ότι η εναλλακτική επιλογή της εξόφλησης του δανείου είχε θεσπιστεί και ίσχυε επί πολλά χρόνια για όλους τους δανειολήπτες του οργανισμού και η οποία προσφερόταν αντί της μόνης άλλης εναλλακτικής επιλογής που προσφερόταν, δηλαδή, της ΑΤΟΚΗΣ εξόφλησης του δανείου σε 25 χρόνια. Με άλλα λόγια, τηρώντας κατά γράμμα το νόμο, ζήτησα πολύ πριν γίνω βουλευτής και τελικά συνήφθη ένα δάνειο από τη γυναίκα μου, η οποία από 18 χρονών εργαζόμενη ξεκίνησε να κολλάει ένσημα στο ΙΚΑ, ένα δάνειο το οποίο με συνέπεια και απόλυτη τήρηση του νόμου αποπλήρωσε.
Αυτοί που θα απολογηθούν, πρωτίστως, στη Δικαιοσύνη είναι ο κ. Φελέκης και ο “Ελεύθερος Τύπος”, οι οποίοι εν γνώσει τους μετήλθαν αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις λασπολογίας».

Τροπολογίες για γέλια και για κλάματα! Πελάααατες μου…


Οι παλιές καραβάνες στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ το ξέρουν πολύ καλά. Όποτε μυρίζουν εκλογές, οι βουλευτικές τροπολογίες πέφτουν σαν το χαλάζι. Άσχετες με το νομοσχέδιο στο οποίο τις κολλούν . Εκπρόθεσμες στην πλειονότητά τους που σημαίνει ότι δεν πρόκειται ούτε καν να συζητηθούν. Γιατί τις καταθέτουν τότε;
Μα, για να τις δείξουν στους ψηφοφόρους τους και να τις μοιράσουν ως φέιγ βολάν. «Εγώ το καθήκον μου το έκανα. Έφερα πρόταση-ρύθμιση-τροπολογία.. Αλλά ο κακός υπουργός δεν την έκανε δεκτή» … Πού να ξέρουν οι πολίτες τις περίπλοκες λεπτομέρειες;  Ντόρος να γίνεται, σταυρουλάκια να μαζεύονται… Αυτό ακριβώς έγινε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή: Σε τέσσερα νομοσχέδια, κατατέθηκαν καμιά εκατοστή τροπολογίες. Για ζητήματα τοπικού (πελατειακού) ενδιαφέροντος ή με άρωμα κοινωνικής ευαισθησίας. Ψάρεμα… γενικώς!
Ιδού ένα άκρως ενδεικτικό ανθολόγιο:
Ρηγας (ΠΑΣΟΚ, Κυκλάδες): Να επιτραπεί… το ψάρεμα με καθετή και καλάμι στα μικρά σκάφη που μεταφέρουν τουρίστες στα νησιά!
Καντερές (Ν.Δ.), Ντ. Βρεττός -  Π. Ασπραδάκης (ΠΑΣΟΚ), που εκλέγονται στο Υπόλοιπο Αττικής: Να περάσει σε τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό αγροτεμάχιο της Ν. Μάκρης!
Φαρμάκη (ΠΑΣΟΚ, Κορινθία): Να μειωθεί στα επαρχιακά καζίνο (σ.σ.: και στου Λουτρακίου) η τιμή εισιτηρίου από 15 σε 12 ευρώ!
Κόλλιας (Ν.Δ., Κορινθία): Να μη  λυθεί η συνεργασία του Δήμου Κορινθίων με το καζίνο, όπως προβλέπει ο νόμος!
Ιωαννίδης. (Ν.Δ., Β’ Θες/ νίκης… πρώην κόουτς): Να διορίζονται στην (υπό κατάργηση!) Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς οι αθλητές που διακρίνονται σε παγκόσμιους αγώνες!
Ζωίδης,  Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ,  Δωδεκάνησα): Να καταργηθούν οι εκκρεμείς δίκες του Δημοσίου με Νομικά Πρόσωπα ή άλλους φορείς για τα ακίνητα Νοτίου Αιγαίου- μάλιστα, όσες δικαστικές αποφάσεις έχουν ήδη βγει να μην εκτελεστούν!
Πλακιωτάκης. (Ν.Δ., Λασίθι, με προσβάσεις στον ναυτιλιακό χώρο): Τα πρώην διοικητικά στελέχη του Ναυτικού Επιμελητηρίου να μπορούν να προσλαμβάνονται ως σύμβουλοι. Ο ίδιος, με άλλη τροπολογία, ζητά εξαίρεση εφαρμογής διατάξεων που αφορούν την ηλικία ορισμένης κατηγορίας πλοίων.
Πρωτόππαπας, Χαραλαμπόπουλος, Βούρος  (ΠΑΣΟΚ, Β’ Αθήνας): Να χωροθετηθεί νεκροταφείο στον Υμηττό για τον Δήμο Γλυφάδας.
Βούρος (ως… ηθοποιός): Να μην ισχύσει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ για θέατρα κινηματογράφους κάτω των 200 θέσεων.
Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ, Β’ Αθήνας): Να επιτραπεί στις ζυθοποιίες να παράγουν κι άλλα ποτά πλην της μπίρας (στην περιφέρειά του στεγάζονται ζυθοποιίες)
Αποστολάκος (Ν.Δ., Λακωνία): Εκλογικό επίδομα σε αστυνομικούς λιμενικούς πυροσβέστες, από τους οποίους βρίθει η περιοχή.
Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ, Ηράκλειο): Στους ευνοϊκούς όρους εισαγωγής σε AEI- TEI πολυτέκνων, τριτέκνων κ.λπ. να προστεθεί και η ειδική κατηγορία… των πολυδύμων (από τρίδυμα και άνω).
Αυγενάκης (ΔΗΣΥ, Ηράκλειο): Να δοθεί άδεια πωλητών τυροκομικών γαλακτοκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές.
Ταλιαδούρος (Ν.Δ. Καρδίτσα), Παπαδόπουλος (Ν.Δ. Κοζάνη), Κεγκέρογλου (ΠΑΣΟΚ, Ηράκλειο): Να τακτοποιηθεί το επιστημονικό προσωπικό του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου -που έχει καταργηθεί ως Οργανισμός- σε θέσεις σχολικών συμβούλων!
Αλευράς (ΠΑΣΟΚ, Α’ Αθήνας): Να εξαιρεθούν οι εκπαιδευτικοί δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης από το ενιαίο μισθολόγιο.
Αμμανατίδου (ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης): Να παγώσουν τα δάνεια των κτηνοτρόφων.// ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Χτύπησαν & έγδυσαν αστυνομικό στην πολιτική κηδεία του Δ.Χριστούλα!


Ένα "θερμό" επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο όταν ο κόσμος που κατευθύνθηκε από την πολιτική κηδεία του 77χρονου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χριστούλα, προς το Σύνταγμα, κυνήγησαν δυο αστυνομικούς και επιτέθηκαν στον ένα, τον οποίο χτύπησαν, σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το 24h.gr. Στη συνέχεια του αφαίρεσαν τη στολή και την κρέμασαν σε ένα δέντρο! Η πορεία κατέληξε νωρίτερα στο Σύνταγμα, με πανό και τα στεφάνια της κηδείας.


Κλειστές ήταν μέχρι πριν από λίγη ώρα η Αμαλίας και η Όθωνος.
πηγη

Η πολιτική αθλιότητα και ο λαϊκισμός στην φαρέτρα των μετρίων και των ολίγιστων γίνεται επικίνδυνο παιγνίδι.Ο πιο πάνω τίτλος γράφεται και αφιερώνεται στον κ. Π. Καμμένο και το κόμμα του, τους ανεξάρτητους Έλληνες, λες και οι άλλοι δεν είναι-, δεν θέλουν να είναι ή δεν θέλουν να νοιώθουν ανεξάρτητοι και Έλληνες.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο λαϊκισμός του κου Καμμένου είναι γνωστός από το παρελθόν του. Γνωστός σκανδαλοθήρας, γνωστός παίκτης και τζογαδόρος του χρηματιστηρίου, γνωστός λαϊκιστής και αμετροεπής, ενεπλάκη στα γρανάζια μωροφιλόδοξων εισηγήσεων – είσαι ο πρώτος, γίνε ο αρχηγός μας, προχώρα είμαστε μαζί σου- που πυροδότησαν τις προσωπικές του φιλοδοξίες  και τον οδήγησαν στην πρόσφατη κίνησή του. Όμως εκτός από την άμετρη φιλοδοξία του, φαίνεται, ότι είναι προικισμένος και με έλλειψη ορθού πολιτικού κριτηρίου, δηλαδή:
α) δεν διδάσκεται από την ιστορία και την τύχη άλλων ανάλογων πολιτικών εγχειρημάτων ( Στεφανόπουλος, Μάνος, Αβραμόπουλος). Ζήλεψε προφανώς την τύχη του καταρρέοντος σήμερα Καρατζαφέρη με τον οποίο βέβαια σε πολιτική εξυπνάδα δεν συγκρίνεται.
β) Ψαρεύει στα θολά νερά με προτάσεις που μάλλον υποτιμούν τη νοημοσύνη του ψηφοφόρου και
γ) Πρέπει να απαντήσει γιατί τόση πρεμούρα να διασπάσει την παράταξη 2 μήνες πριν τις εκλογές; Μήπως εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα; Ρωτώ, έτσι μήπως!!
Πάντως το βέβαιο είναι ότι κάποιοι δε θέλουν τη Νέα Δημοκρατία, ήδη από το παρελθόν, αυτοδύναμη στην κυβέρνηση.
Σοφίζονται πολιτικά τεχνάσματα, προετοιμάζουν καιρό πριν μωροφιλόδοξους αρχηγούς και αρχηγίσκους, προκαλούν διασπάσεις (Καρατζαφέρης-Μπακογιάννη-Καμμένος) στο τέλος τους εγκαταλείπουν, πάντοτε όμως δημιουργούν ψευδείς και απατηλές εικόνες στον Ελληνικό λαό και τελικά ελέγχουν και μανιπουλάρουν το πολιτικό σύστημα.
Κε Καμμένε, η χώρα δε μπορεί να οδηγηθεί στο πουθενά, γιατί εσείς τελικά αυτό προτείνεται, με τίνων άραγε συνταγή;

amphiaraos

Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε φίλος και αναγνώστηςΠροσωπικά στο blog δεν ασπαζόμαστε απόλυτα τις απόψεις του, αλλά και  η λογοκρισία, δεν είναι χαρακτηριστικό μας σε αντίθεση με άλλα blogs. Θέλουμε να ακουστούν όλες οι φωνέςΆλλωστε αυτή είναι και η δημοκρατία που θέλουμε όλοι μας να πιστεύουμε οτιπρέπει να είναι και ο οδηγός μας στην νέα Ελλάδα.

Παραδοχή σοκ από τον Ν. Σηφουνάκη: μοίραζαν χιλιάρικα στον λαό το 2009!!!


Ένα – ένα τα στελέχη του ΓΑΠ, ή καλύτερα οι αυλικοί του πρώην Πρωθυπουργού στους οποίος μοίρασε και τις καρέκλες χωρίς ίχνος συναίσθησης για αυτά που λένε , βγαίνουν και παραδέχονται πως δεν είχαν καταλάβει τι γίνεται!
Αποκαλυπτικός ήταν ο Υπουργός κ. Σηφουνάκης στην αντιπαράθεση του με τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., Μάριο Σαλμά , όταν κάποια στιγμή ήρθε στα λόγια του κ. Σαλμά για το συνέβη με την οικονομία και παραδέχτηκε δημόσια πως δεν είχε καταλάβει το ΠΑΣΟΚ τι συνέβαινε στην οικονομία όταν ανέλαβε την εξουσία για αυτό μοίραζε το χιλιάρικο στις ασθενέστερες οικονομικές τάξεις!
Ο κ. Σαλμάς ο οποίος έμεινε άφωνος από την δημόσια παραδοχή απάντησε στον κ. Σηφουνάκη όταν τον ρώτησε εσείς που είχατε καταλάβει τι κάνατε ότι είχε αναγγείλει σταθεροποιητικό πρόγραμμα ο Καραμανλής  και είχε φυσικά καταλάβει και εξηγήσει την κατάσταση στον ελληνικό λαό πριν πάει στις εκλογές!

Kαμμένος στο Κρήτη TV έξω από τα δόντια
ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Εορτή της Αναστάσεως του Αγίου ΛαζάρουΓιορτάζουμε σήμερα 7 Απριλίου, ημέρα της Αναστάσεως του Αγίου Λαζάρου από τον Ιησού Χριστό, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Χριστού και οι αδελφές του Μάρθα και Μαρία τον φιλοξένησαν πολλές φορές (Λουκ.ι΄, 38-40, Ιωαν.ιβ΄, 1-3) στη Βηθανία κοντά στα Ιεροσόλυμα. Λίγες μέρες πρό του πάθους του Κυρίου ασθένησε ο Λάζαρος και οι αδελφές του ενημέρωσαν σχετικά τον Ιησού που τότε ήταν στη Γαλιλαία να τον επισκεφθεί. 
Ο Κύριος όμως επίτηδες καθυστέρησε μέχρι που πέθανε ο Λάζαρος, οπότε είπε στους μαθητές του πάμε τώρα να τον ξυπνήσω. Όταν έφθασε στη Βηθανία παρηγόρησε τις αδελφές του Λάζαρου που ήταν πεθαμένος τέσσερις μέρες και ζήτησε να δει το τάφο του.

Όταν έφθασε στο μνημείο, δάκρυσε και διέταξε να βγάλουν την ταφόπλακα. Τότε ύψωσε τα μάτια του στον ουρανό, ευχαρίστησε τον Θεό και Πατέρα και με μεγάλη φωνή είπε: Λάζαρε, βγές έξω. Αμέσως βγήκε έξω τυλιγμένος με τα σάβανα ο τετραήμερος νεκρός μπροστά στο πλήθος που παρακολουθούσε και ο Ιησούς ζήτησε να του λύσουν τα σάβανα και να πάει σπίτι του. (Ιωαν. ια΄,44)

Η αρχαία παράδοση λέγει ότι τότε ο Λάζαρος ήταν 30 χρονών και έζησε άλλα 30 χρόνια. Τελείωσε το επίγειο βίο του στην Κύπρο το έτος 63 μ.Χ. και ο τάφος του στην πόλη των Κιτιέων έγραφε: «Λάζαρος ο τετραήμερος και φίλος του Χριστού».
Το έτος 890μ.Χ. μετακομίσθηκε το ιερό λείψανό του στην Κωνσταντινούπολη από τον αυτοκράτορα Λέοντα το σοφό, ο οποίος συνέθεσε τα ιδιόμελα στον εσπερινό του Λαζάρου: Κύριε, Λαζάρου θέλων τάφον ιδείν, κλπ

Χαρακτηριστικό της μετέπειτας ζωής του Λαζάρου λέγει η παράδοση, ήταν ότι δεν γέλασε ποτέ παρά μια φορά μόνο όταν είδε κάποιο να κλέβει μια γλάστρα και είπε την εξής φράση: Το ένα χώμα κλέβει το άλλο.

Η Ανάσταση του Λαζάρου επέτεινε το μίσος των Εβραίων που μόλις την έμαθαν ζήτησαν να σκοτώσουν τον Λάζαρο και το Χριστό.

Αυτή τη μέρα δεν γίνονται μνημόσυνα με κόλλυβα, σε ανάγκη μόνο απλό Τρισάγιο.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Ἦχος α’.
Τὴν κοινὴν Ἀνάστασιν πρὸ τοῦ σοῦ πάθους πιστούμενος, ἐκ νεκρῶν ἤγειρας τὸν Λάζαρον Χριστὲ ὁ Θεός· ὅθεν καὶ ἡμεῖς ὡς οἱ παῖδες, τὰ τῆς νίκης σύμβολα φέροντες, σοὶ τῷ νικητῇ τοῦ θανάτου βοῶμεν· Ὠσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος, ἐν ὀνόματι Κυρίου.

Το συναξάρι επιμελείται ο συνεργάτης του agioritikovima.gr Κυριάκος Διαμαντόπουλος

Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός

 
agioritikovima.gr

Πλησιάζει καλπάζοντας η ώρα της ένοπλης αντίστασης του λαού!


Η σημερινή σοκαριστική αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού ήρθε να σκίσει το πέπλο της σιωπής που έχουν επιβάλλει τα συστημικά ΜΜΕ για τις δεκάδες αυτοκτονίες των Ελλήνων ανά την Ελλάδα...


Έγινε σχεδόν μπροστά στις κάμερες και δεν θα εκπλαγούμε εάν η σκηνή της αυτοκτονίας έχει καταγραφεί από κάποια από τα πολλά «μάτια»-κοριούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Αυτή η αυτοκτονία ήταν στην ουσία μια πολιτική πράξη μια και έγινε με φόντο τη Βουλή της σκοτεινής μεταπολίτευσης στην οποία κυριαρχούν οι συμβιβασμένες-με ελάχιστες εξαιρέσεις-φωνές των εθνοπατέρων μας.

Το σημείωμα του νεκρού ήρωα ήλθε να αποστομώσει την αλόγιστη δήλωση του Μπεγλίτη ο οποίος έσπευσε να πριν ακόμη γίνουν γνωστές οι συνθήκες  της πράξης του να τη διαχωρίσει από την οικονομική ανέχεια και την υποδούλωση στη Τρόικα.

Όσο κι αν εθελοτυφλούν τα τρία κόμματα του Μνημονίου-ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ- οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας-αυτοκτονίας του συνταξιούχου φαρμακοποιού  αναζητούνται ήδη από τη κοινή γνώμη ανάμεσα στις τάξεις τους.

Διάχυτη πάντως είναι η αίσθηση που θέλει αυτή την αυτοκτονία-δολοφονία να είναι από τις τελευταίες παθητικές αντιδράσεις του αγανακτισμένου λαού. Όπου κι αν σταθείς η οργή ξεχειλίζει όπως επίσης και μια διάθεση να περάσει ο λαός, οι πολίτες στην αντεπίθεση και μάλιστα με βίαιο τρόπο.

Αλίμονο στους άφρονες εξουσιαστές αν ζουν με την ψευδαίσθηση ότι θα αργήσει η ώρα της ένοπλης αντίστασης του λαού κατά της χούντας. Και φυσικά δεν μιλάμε για τρομοκρατικές οργανώσεις που θα «διευκόλυναν» το σύστημα αλλά για μαζικό λαικό ένοπλο ξεσηκωμό και μάλιστα σύμφωνα με τις αρχές του Συντάγματος.

Η στιγμή της Παλλαικής Αντίστασης πλησιάζει…
πηγη

Βόμβα Κατσέλη: Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου επέβαλαν τις μειώσεις αποδοχών!!!


«Βόμβα» μεγατόνων έριξε χθες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, αποκαλύπτοντας ότι η πολιτική της μείωσης των μισθών και των συντάξεων μέσα από το πρώτο Μνημόνιο δεν επιβλήθηκε από την Τρόικα αλλά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου.
Πρόκειται για επιβεβαίωση του ισχυρισμού του στελέχους της Τρόικας Πόουλ Τόμσεν ότι «αυτή η πολιτική που αποφασίστηκε για τα εργασιακά δεν επιβλήθηκε από καμία Τρόικα, ήταν προϊόν της πολιτικής βούλησης του συσχετισμού που κυριαρχούσε στην κυβέρνηση τότε», με τον οποίο η κ. Κατσέλη συμφώνησε απολύτως απαντώντας στην ερώτηση που δέχθηκε χθες από το Ράδιο 9 και τον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου:
«Συμφωνώ απολύτως, αλλά έχει και η Τρόικα την ευθύνη της. Εχει τεράστια ευθύνη διότι αυτές οι αναποτελεσματικές, νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες υπεγράφησαν και από την ελληνική κυβέρνηση και από την Τρόικα και συναίνεσαν και οι δύο πλευρές».
Το «ξήλωμα»
Η κ. Κατσέλη κατήγγειλε ευθέως ότι από το υπουργείο Εργασίας την απομάκρυναν ως πρωθυπουργός τότε ο Γ. Παπανδρέου και ως υπουργός Οικονομικών ο Γ. Παπακωνσταντίνου, διότι -όπως είπε- υπήρχε έντονη διαφωνία μεταξύ τους γύρω από τα εργασιακά θέματα. «Επρεπε να φύγω από το υπουργείο Εργασίας, να αναδομηθώ για να ξηλωθεί όλο το σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και να φτάσουμε στο πολυνομοσχέδιο του Οκτωβρίου και στο άρθρο 37, το οποίο και καταψήφισα, μετά στο δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο μειώνει με αντισυνταγματικό τρόπο τον κατώτατο μισθό και καταργεί την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε, δε, ότι όταν ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Εργασίας αντέστρεψε την πολιτική του προκατόχου της και σημερινού υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου, διατηρώντας τον κατώτατο μισθό, μη καταργώντας την επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, αλλά και προωθώντας τις ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, υποστηρίζοντας ότι με αυτές «διατηρήθηκε» (σ.σ.: προς στιγμήν) «το σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων».
Υπενθυμίζοντας δημόσιες παρεμβάσεις της, η κ. Κατσέλη περιέγραψε, ειδικά για το άρθρο 37 που πέρασε από τη Βουλή με απώλειες που αποτέλεσαν και την αιτία που οδήγησαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, βασικές αντιρρήσεις στους κόλπους τής τότε κυβέρνησης, η οποία -όπως είπε- εκδηλώθηκε πια πολύ φανερά και ανοιχτά, και έγινε ρήξη όταν ήρθε το άρθρο 37 στη Βουλή.
Κατά ριπάς
Οι ριπές της κ. Κατσέλη διαπερνούν οριζόντια το σώμα του ΠΑΣΟΚ. Αρχικά επιτίθεται στο δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου επιρρίπτοντάς τους την ευθύνη για την καταστροφική πολιτική, ειδικά στα εργασιακά θέματα, που οδήγησε όχι μόνο στη μείωση μισθών και συντάξεων, αλλά και στην ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Πυρά όμως εξαπέλυσε και κατά των Α. Λοβέρδου, Ευ. Βενιζέλου και Γ. Κουτρουμάνη. Στον υπουργό Υγείας χρεώνει ότι ήταν έτοιμος να ασκήσει ως υπουργός Εργασίας την πολιτική μείωσης μισθών και συντάξεων, αλλά η ίδια όταν τον αντικατέστησε την αντέστρεψε. Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως τότε υπουργό Οικονομικών, αλλά και στον υπουργό Εργασίας επιρρίπτει την ευθύνη του άρθρου 37, η καταψήφιση του οποίου στάθηκε η αιτία για να διαγραφεί τότε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα με απόφαση Παπανδρέου. Βεβαίως, ο κ. Παπανδρέου διέγραψε αργότερα οριστικά την κ. Κατσέλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ (την οποία είχε επαναφέρει με απόφασή του μετά την καταψήφιση του άρθρου 37), όταν μαζί με άλλους βουλευτές δεν υπερψήφισε τη δανειακή σύμβαση, μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Μπαλάκι με τις ευθύνες
Η ευθύνη της σύνταξης του Μνημονίου αποτελεί διαρκές ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ. Λίγες ημέρες πριν, άλλωστε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντώντας ουσιαστικά στην προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου να πάρει αποστάσεις από την πρώτη περίοδο μετά τον Οκτώβριο του 2009, οπότε πρωθυπουργός ήταν ο Γ. Παπανδρέου και υπουργός Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου, έχει αποκαλύψει, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «συμμετείχε στη σύνταξη του πρώτου Μνημονίου».
Γιάννης Καμπουράκης, στον “Ελεύθερο Τύπο”