Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ακάθεκτο το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τους διορισμούς


Το μπαράζ προεκλογικών διορισμών ημετέρων στα υψηλά κλιμάκια της ΔΕΗ, με παχυλούς μισθούς που ξεπερνούν τα 9.000 ευρώ μηνιαίως, συνεχίζεται ανενδοίαστα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη διοίκηση της Επιχείρησης.
Χθες, ανακοινώθηκε ο διορισμός του κ. Νικόλαου Αραβαντινού στη θέση του γενικού διευθυντή Υποστηρικτικών Λειτουργιών της ΔΕΗ, απόφαση που έχει ληφθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας την περασμένη Παρασκευή! Προχθές Δευτέρα ανακοινώθηκαν οι διορισμοί στο Δ.Σ. της 100% θυγατρικής εταιρίας της ΔΕΗ «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.)», ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλοι διορισμοί εντός των ημερών.
Οπως έχει αποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες, οι διορισμοί που έχουν ήδη αποφασιστεί ανακοινώνονται αποσπασματικά (κάθε ημέρα και άλλοι), προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με «τζούφιες» ανακοινώσεις επιχειρεί αφενός μεν να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για τους προεκλογικούς διορισμούς αφετέρου δε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, ανασύροντας για αντιπερισπασμό το «μπαγιάτικο» θέμα των παράνομων χρηματοδοτήσεων προς τη ΓΕΝΟΠ που είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη τον Απρίλιο του 2011!
Ο κ. Παπακωνσταντίνου θεωρεί αδιανόητο μια τοποθέτηση μελών Δ.Σ. (ΔΕΔΔΗΕ), με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια και χωρίς κομματικές παρωπίδες –όπως ισχυρίζεται– να μετατρέπεται από την εφημερίδα σε άρθρο του τύπου «Διορισμοί – πρόκληση στη ΔΕΗ». Εξίσου αναληθή θεωρεί και τα περί υποτιθέμενων μισθών 9.000 ευρώ μηνιαίως, που απλώς δεν υπάρχουν, κατά τον ίδιο.
Στο στόχαστρο όμως βάζει και τον υπεύθυνο του τομέα Ενέργειας της Ν.Δ., Σταύρο Καλαφάτη, για τον οποίο λέει ότι επιχειρεί εκφοβισμό τόσο της κυβέρνησης όσο και της ΔΕΗ, δηλώνοντας ότι «αποτελεί το χειρότερο δείγμα λογικής παλαιοκομματικής κοπής». Είναι προφανές, καταλήγει, ότι για να μπορέσουν να τοποθετήσουν «δικά τους παιδιά» κάποιοι προτιμούν να μην κινείται απολύτως τίποτα.
Ή ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει ενημερωθεί σωστά για το περιεχόμενο των αποκαλύψεων του Ελεύθερου Τύπου ή σκοπίμως επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης. Τα δημοσιεύματα του «Ε.Τ.» δεν αφορούν μόνο τον ΔΕΔΔΗΕ, αλλά το σύνολο των διορισμών στον όμιλο της ΔΕΗ, ένα μόλις μήνα πριν τις επερχόμενες εκλογές.
Πριν εκδώσει την ανακοίνωση ο κ. Παπακωνσταντίνου, δεν γνώριζε ότι η ΔΕΗ μόλις μια ώρα νωρίτερα είχε ανακοινώσει το διορισμό του κ. Αραβαντινού; Δεν γνωρίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις και για άλλους διορισμούς στον όμιλο της ΔΕΗ; Οσον αφορά δε τους παχυλούς μισθούς των 9.000 ευρώ τους οποίους θεωρεί ότι «απλώς δεν υπάρχουν», εμείς περιμένουμε το πόρισμα της Δικαιοσύνης, καθώς –σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες– βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για το ύψος των αμοιβών των υψηλόβαθμων στελεχών της Επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου