Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Την επόμενη εβδομάδα θα μας πούνε ότι το ΠΑΣΟΚ …προηγείται στις δημοσκοπήσεις


Η Metron Analysis διαψεύδει δημοσκόπηση ότι το ΠΑΣΟΚ … έφτασε τη ΝΔ
Μόλις προχθές γράφαμε ότι η διαπλοκή θα παίξει τα ρέστα της σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Το σύστημα είναι αποφασισμένο να στηρίξει το ημιθανές ΠΑΣΟΚ με όλες του τις δυνάμεις.
To site iefimerida έγραψε σήμερα ότι σε “συνδρομητική πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Metron Analysis που διενεργήθηκε από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου του 2012 σε δείγμα 1200 ατόμων” το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη ΝΔ (ΠΑΣΟΚ 18 – ΝΔ 18,8%)  και το κόμμα του Καμμένου …τρίτο με 11.8 %
Το διέψευσε όμως αμέσως η ίδια η Metron Analysis:
“Η παρελκυστική δημοσιοποίηση-διαρροή ερευνητικών δεδομένων μιας άλλης συγκυρίας στο σημερινό χρόνο, μόνο προβληματισμό δημιουργεί ως προς τη σκοπιμότητα της και τους λόγους για τους οποίους μεθοδεύτηκε. 
Η Metron Analysis παρακολουθεί σταθερά το πολιτικό και οικονομικό κλίμα σε 15νθήμερη βάση και δεσμεύεται προκειμένου να αρθούν οι όποιες εντυπώσεις επιχειρούνται να δημιουργηθούν με τέτοιου είδους απαράδεκτες πρακτικές, να αναρτήσει τα αποτελέσματα αυτής της εβδομάδας στην ιστοσελίδα της, την Παρασκευή στις 6 Απριλίου”.  (όπως δημοσιεύτηκε στο www.metronanalysis.gr στις 2/4/2012)

Όταν ακόμη και η ίδια η εταιρεία διαψεύδει ουσιαστικά την υποτιθέμενη δημοσκόπηση και μιλά για «ερευνητικά δεδομένα μιας άλλης συγκυρίας» για σκοπιμότητες, μεθοδεύσεις και απαράδεκτες πρακτικές, είναι πράσινου ηλίου φαεινότερο ότι πάμε σε εκλογές και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ … πήρε μπροστά.
‘Έτσι που το πάνε την επόμενη εβδομάδα θα μας πούνε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” δεύτεροι και η ΝΔ ούτε που μπαίνει στην Βουλή
Το προβλέψαμε άλλωστε πολύ πριν τους φίλους του κ. Βενιζέλου:  Σε γκάλοπ της “Mικρός Oδυσσέας Research” που δημοσίευσε το Antinews της Κυριακής στις 24 Μαρτίου το ΠΑΣΟΚ  λαμβάνει 51%,  η ΔΗΜΑΡ 19% ενώ τρίτο κόμμα είναι οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” με 23% και τέταρτο ο ΛΑΟΣ με 7%. (Όσοι ήθελαν να ψηφίσουν κάτι άλλο, τους έδωσαν δωρο επιταγή 45 ευρώ για την αγορά οβελία και άλλαξαν την προτίμηση τους).
Κάναμε ένα μικρό λάθος. Η  ”Mικρός Oδυσσέας Research” δεν είχε μεγάλη φαντασία εκείνη την ημέρα και έβγαλε δεύτερο τον Κουβέλη. Και σήμερα ανέλαβε να αποκαταστήσει την αλήθεια site δημοσιογράφου γνωστού για τις σχέσεις του με το  σύστημα ΠΑΣΟΚ.

Να υπενθυμίσουμε απλώς ότι ο κ. Στράτος Φαναράς της metron Analysis ήταν ο pollster τουΣημίτη και αργότερα της Ντόρας, την οποία το 2009 μέχρι την τελευταία στιγμή εμφάνιζε να προηγείται του Σαμαρά στην μάχη για την ηγεσία της ΝΔ.
Μάλιστα όταν υπήρξαν τότε δημοσιεύματα από μπλογκς και εφημερίδες που εμφάνιζαν την Metron Analysis να δίνει στην Ντόρα 51,7%  και στον Σαμαρά ….25,9% η Metron Analysis αναγκάστηκε να κάνει την εξής διάψευση: “Με αφορμή δημοσιεύματα σε blogs σχετικά με έρευνα της Metron Analysis για τη διαδοχή στη ΝΔ , διευκρινίζεται ότι είναι αποσπασματικά, ελέγχονται ως προς την ακρίβειά τους και ως εκ τούτου δε δεσμεύουν την εταιρεία“.
Για την ιστορία η  σημερινή “δημοσκόπηση”  εμφανίζει με αναγωγή τα εξής αποτελέσματα:
Νέα Δημοκρατία:  18,8%,
ΠΑΣΟΚ:  18%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες:  11,8%,
ΔΗΜ.ΑΡ.:  11,5%,
ΚΚΕ:  10,7%,
ΣΥΡΙΖΑ:  9,7%,
Χρυσή Αυγή:  5,6%,
ΛΑΟΣ: 3,2%,
Οικολόγοι:  3,1%,
ΔΗ.ΣΥ.:  1,9%
Άλλο κόμμα:  5,7%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου