Το τσαρδάκι του Ραγκούση
Τo fast food δάνειο και το κούρεμα των 56.000 ευρώ από τον ΟΕΚ για το σπίτι στην Πάρο
Το 1965 είναι μια αξιοπρόσεκτη χρονιά, καθώς στην Ελλάδα εκδηλώνεται υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αποστασία βουλευτών της Ένωσης Κέντρου (τα γνωστά «Ιουλιανά») που οδηγεί τον «Γέρο της Δημοκρατίας» Γ. Παπανδρέου σε παραίτηση, ο Ντεμιρέλ αναλαμβάνει την εξουσία στην Τουρκία, πεθαίνει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, στο Λονδίνο δημιουργείται το διάσημο συγκρότημα των Pink Floyd και στις 11 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς γεννιέται στην Αθήνα ο Γιάννης Ραγκούσης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ
Μια αινιγματική πολιτική φιγούρα, η οποία αναδύθηκε στην επικαιρότητα, σχεδόν από το πουθενά, της αποδόθηκε ρόλος παντοδύναμου μέλους ενός παρασκηνιακού ΠΑΣΟΚ, που ήρθε στην εξουσία το 2009, αλλά τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, εξαιτίας ενός στεγαστικού δανείου το οποίο περιέχει, κατά πολλούς, οσμή νομικού, ηθικού και πολιτικού ατοπήματος…
Ένα θέμα, στη σκιά του οποίου η «Π+13» κατέγραψε άγνωστες λεπτομέρειες ενός αδίστακτου, λυσσαλέου εσωκομματικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και το ενδιαφέρον ανώτερων δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι έβαλαν προ ημερών στο μικροσκόπιό τους την πορεία αυτής της ασυνήθιστης ιστορίας.
Η υπόθεση αφορά καθ’ όλα νόμιμο στεγαστικό δάνειο (με αρ. έγκρισης 08-274001) έπειτα από αίτημα ως τρίτεκνη, το οποίο κατατέθηκε στις 21 Μαρτίου 2007 στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), από την Αικατερίνη Ρούσου, συζύγου του Γιάννη Ραγκούση. Το αίτημα αυτό αναφερόταν στην ανέγερση κατοικίας 200 τ.μ. στην Πάρο, κοντά στην κοσμοπολίτικη περιοχή της Νάουσας στις παρυφές του χωριού Κόστος στα σχέδια της οποίας, μάλιστα, προβλεπόταν και η δημιουργία πισίνας! Ειδικότερα, στο συμβόλαιο που έχει συνταχθεί με ημερομηνία έγκρισης την 10η Οκτωβρίου 2007 εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες και οι δύο με ποσοστό 50% έκαστος, και αφορά περίπτωση δανειοδότησης ύψους 145.000 ευρώ, για κατοικία με υπόγειο, ισόγειο, πρώτο και δεύτερο όροφο, στην περιοχή Κόστος της Πάρου.
Μπορεί η έγκριση και η αποπληρωμή του δανείου με ευνοϊκούς όρους να ακολούθησαν τη νόμιμη διαδικασία που απαιτείται, εντούτοις είναι γεγονός ότι πλέον θεωρείται μείζον πολιτικό όσο και ηθικό θέμα, εγείρονται παράλληλα και άλλα σοβαρά ερωτήματα, γι’ αυτό άλλωστε κατατέθηκε και σχετική ερώτηση στη Βουλή. Και αυτό διότι μπορεί ο Γιάννης Ραγκούσης να ισχυρίζεται ότι το Μάρτιο του 2007, όταν κατατέθηκε αίτημα δανειοδότησης, δεν άσκησε καμία πολιτική επιρροή, αφού το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση, να θυμίσουμε όμως ότι η έγκριση του δανείου ολοκληρώθηκε σε μια περίοδο όπου είχε πλέον εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας και ήταν ευρέως γνωστό ότι ήταν το παντοδύναμο «δεξί χέρι» του Γ. Παπανδρέου!
Επιπλέον, έχουν τεθεί διάφορα ζητήματα γιατί τα χρήματα του δανείου (σ.σ. 145.000 ευρώ) προέρχονται από εισφορές εργαζομένων-εργοδοτών και, εγείρονται ερωτήματα, αν τηρήθηκαν σχολαστικά όλες οι τυπικές προϋποθέσεις του ΟΕΚ, καθώς η σύζυγος του Γιάννη Ραγκούση δηλώνει στην αίτησή της επάγγελμα «οικιακά». Και το κυριότερο, γιατί τα χρήματα του ΟΕΚ της συγκεκριμένης περίπτωσης προορίζονταν, όπως αποδεικνύεται, για τη δημιουργία άνετης, πολυώροφης εξοχικής κατοικίας, πολυτελών προδιαγραφών!
Το δάνειο, τελικά, με το προνόμιο τριτέκνου, εξοφλήθηκε με υψηλή έκπτωση 40%, όπως ορίζει η υπ. αρ. 60/165 (27-3-2000) υπουργική απόφαση (άρα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης αποκόμισε επιπλέον όφελος 56.000 ευρώ) στα μέσα Φεβρουαρίου του 2011, ενώ η άρση της υποθήκης του ακινήτου έγινε λίγες ημέρες μετά, συγκεκριμένα στις 18 Μαρτίου 2011.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π+13» δημιουργούνται σοβαρότατες υπόνοιες και ερωτήματα, για τα οποία ο Γιάννης Ραγκούσης θα άξιζε να δώσει απαντήσεις, στην πρώτη ευκαιρία, όπως λ.χ.
- το συνολικό εμβαδόν της εξοχικής κατοικίας του είναι 199,80 τ.μ., όπως αναφέρει το αίτημα δανείου και το σχέδιο μηχανικού, ή μηπως είναι κατά τι μεγαλύτερο, ας πούμε, για παράδειγμα, 240 τ.μ.;
- Υπάρχει πρόβλεψη πισίνας στο σχέδιο που υποβλήθηκε στον ΟΕΚ και, αν ναι, γιατί αναβλήθηκε η κατασκευή της, μήπως για λόγους μορφολογίας εδάφους;
- Και το κυριότερο, από πότε ο ΟΕΚ «πριμοδοτεί» και εγκρίνει δάνεια κατοικίας μαζί με κατασκευή πισίνας σε εργαζόμενους, αυτό είναι σύνηθες ή προνόμιο της τότε παντοδυναμίας του, στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού;
Η πολυσυζητημένη
διαδρομή του…
Ο Γ. Ραγκούσης γεννήθηκε, ανδρώθηκε και περιπλανήθηκε ως την ανέμελη ηλικία των 18 χρόνων στις γειτονιές του Χολαργού, εκεί όπου διατηρεί έως και σήμερα μια παρέα 7-8 «κολλητών» φίλων του, με τους οποίους συναντιέται όποτε του δοθεί η ευκαιρία. Επίσημα, μπορούμε να ακολουθήσουμε τα βήματά του όταν τον συναντάμε πάλι ως φοιτητή, το 1984 και σε ηλικία 19 χρόνων, στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, περίοδος κατά την οποία εκδηλώνει τις πρώτες πολιτικές ανησυχίες του. Όμως, εάν πιστέψουμε το βιογραφικό του ίδιου του Γιάννη Ραγκούση, είναι ακριβώς η εποχή που καταγράφουμε, άγνωστο για ποιους λόγους, την πρώτη ασάφεια των ημερομηνιών που αναφέρει ο ίδιος…
Τι εννοούμε συγκεκριμένα, στο βιογραφικό του αναφέρει ότι την περίοδο 1986-89 εκλέγεται μέλος στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΦΕΑΠΘ και τη διετία 1991-1992 εκλέγεται τόσο γραμματέας της ΠΑΣΠ-ΑΕΙ, αλλά και μέλος της ΕΦΕΕ.
Πώς όμως συμβαίνει αυτό, όταν μπήκε στο Πανεπιστήμιο το 1984 και λογικά έπειτα από τετραετή περίοδο σπουδών θα έπρεπε να έχει αποφοιτήσει το 1988; Υπάρχει κάποιο λάθος στις ημερομηνίες, μεσολάβησε κάτι ενδιάμεσα, διέκοψε τις σπουδές και επανήλθε ή μήπως ήταν κάποιο τυπογραφικό λάθος του βιογραφικού σημειώματός του, που πέρασε απαρατήρητο;
Το ίδιο θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάποιος και για τις ημερομηνίες που αφορά το μεταπτυχιακό του Γιάννη Ραγκούση, στην Οικονομική Ανάπτυξη, το οποίο αποκτά, άγνωστο πότε, στο πανεπιστήμιο του Έσεξ.
Ο Γιάννης Ραγκούσης για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για δεκάδες άλλους που θα δούμε στη συνέχεια, παραμένει ως σήμερα ένα πρόσωπο μυστήριο για την πολιτική σκηνή της χώρας, που αξίζει την προσοχή μας… Άλλωστε, η θεαματική τροχιά που διέγραψε μέχρι πρότινος ήταν κάτι που ενόχλησε και σχολιάσθηκε στα παρασκήνια και από την «παλιά φρουρά» του ΠΑΣΟΚ, που τον είδε εντελώς ξαφνικά, σχεδόν από το… πουθενά, δίπλα στον Γ. Παπανδρέου να αποκτά πρωτοφανή πολιτική εξουσία.
Παρ’ όλα όσα λέχθηκαν γι’ αυτόν, ο Γιάννης Ραγκούσης φαίνεται να «προειδοποιούσε» ήδη από το μακρινό 1992 για τον ορμητικό ερχομό του στα πολιτικά πράγματα, καθώς πριν από την καθοριστική γνωριμία του με τον μετέπειτα πρόεδρο και πρωθυπουργό, αυτός με τις κατάλληλες κομματικές επαφές και γνωριμίες του απολάμβανε ή εξασφάλιζε την προνομιακή μεταχείριση του Κινήματος.
Άγνωστο με τη βοήθεια τίνος, ο Γιάννης Ραγκούσης αποκτά τον πρώτο πομπώδη τίτλο στο βιογραφικό του το 1994, δηλαδή σε ηλικία 29 χρόνων, καθώς αναλαμβάνει: γενικός διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, το οποίο βρίσκεται στην οδό Χαρ. Τρικούπη 51, λίγα μόλις βήματα πιο κει, δηλαδή, από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ.
Στο βιογραφικό του «πασπαλίζει» την πρώτη αυτή κατάκτηση με ένα περίτεχνο σύντομο κείμενο λίγων μόλις λέξεων, καθώς αναφέρει ότι διετέλεσε γενικός διευθυντής στο εν λόγω Κέντρο από τη σύστασή του έως το 1995.
Έτσι όμως αποφεύγει σκόπιμα να σημειώσει ότι το Κέντρο δημιουργήθηκε μόλις πριν από ένα χρόνο, άρα επρόκειτο για έναν κομματικό διορισμό σε μία θέση που δεν εξυπηρετούσε κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο την απόκτηση του ενός σπουδαίου τίτλου.
Η κοντινή απόσταση με τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, η κομματική του πίστη και προφανώς η κοινωνικότητα που τον διακρίνει δίνουν στον Γιάννη Ραγκούση την ευκαιρία την περίοδο 1994-1996 να εκλεγεί μέλος Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και, συγχρόνως, να του δοθεί θέση συμβούλου, δίπλα στον τότε επίτροπο στην Ε.Ε. Χρήστο Παπουτσή. Η περίοδος 1995-1998 δίπλα στον Έλληνα επίτροπο επιτρέπει στον Γιάννη Ραγκούση να κινείται άνετα και να διευρύνει τις επαφές και τις γνωριμίες του, στα στέκια, στα γραφεία ευρωβουλευτών, αλλά και σημαντικών άλλων παραγόντων στις Βρυξέλλες.
Η αξιοζήλευτη θητεία του Γιάννη Ραγκούση ως συμβούλου τερματίζεται όμως το 2009, καθώς ο Χρήστος Παπουτσής επιστρέφει στην Αθήνα, προκειμένου να δοκιμασθεί στην αρένα της Β’ Αθήνας, ως υποψήφιος βουλευτής, και ο φιλόδοξος Παριανός αμφιταλαντεύεται για την επόμενη στάση της πορείας του…
Περίπου ένα χρόνο μετά, αποφασίζει να επιστρέψει στο νησί, έχοντας στις αποσκευές του τα δικαιώματα δημιουργίας καταστήματος fast food σε πολυσύχναστη περιοχή του νησιού, μια επιτυχημένη επιλογή, όπως θα αποδειχθεί πολύ σύντομα.
Ένα χρόνο μετά, το 2001, φίλοι και συντοπίτες του, γνωρίζοντας την κομματική και πολιτική διαδρομή του Γιάννη Ραγκούση τον πείθουν ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο να διεκδικήσει τη δημαρχία του νησιού.
Το 2002 η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιώνεται και ο Γιάννης Ραγκούσης εκλέγεται, έκτοτε, για δύο διαδοχικές θητείες και με εντυπωσιακά ποσοστά, άρχοντας του νησιού…
Η μοιραία συνάντηση…
Η Πάρος τα τελευταία χρόνια γνωρίζει τουριστικά μια ιδιαίτερα ανθηρή και παρατεταμένη άνοιξη, καθώς την επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, μεταξύ των οποίων αστέρες της show bizz αλλά και της πολιτικής… Μεταξύ αυτών που καταφθάνουν στο νησί είναι και ο Γιώργος Παπανδρέου, που πολλαπλασιάζει τα επόμενα χρόνια τις επισκέψεις του για διακοπές στην Πάρο, άλλοτε με την οικογένειά του και άλλοτε με φίλους ή στενούς συνεργάτες του.
Το καλοκαίρι του 2005 αποδεικνύεται καθοριστικό για τη μετέπειτα πορεία του Γιάννη Ραγκούση, καθώς γνωρίζεται με την οικογένεια του Γ. Παπανδρέου, γνωριμία που περιείχε, όπως περιγράφουν συντοπίτες του Γιάννη Ραγκούση, αρκετή δόση θράσους, αφού με δική του πρωτοβουλία παρουσιάσθηκε μπροστά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτοσυστήθηκε, λέγοντας το όνομα και την ιδιότητά του!
Στη συνάντηση αυτή λέγεται ότι αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη χημεία μεταξύ των ανδρών, καθώς οραματίζονταν και οι δύο θέσεις όπως η «πράσινη ανάπτυξη», η «πράσινη οικονομία» κ.ά.
Το διάστημα των επόμενων μηνών, η σχέση αυτή περιέργως διατηρείται με τη βοήθεια των… μηνυμάτων SMS που στέλνει ο ένας στον άλλον, ανταλλάσοντας σχετικές απόψεις, ιδέες αλλά και τη λαχτάρα τους να τις υλοποιήσουν ως εξουσία.
Τον Ιούλιο του 2007 το «φλερτ» των Γ. Παπανδρέου – Γιάννη Ραγκούση γίνεται ευρύτερα γνωστό, με αφορμή το «Συμπόσιο της Σύμης» που φιλοξενήθηκε στην Πάρο, με διοργανωτή το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου.
Στην έναρξη των εργασιών του συμποσίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράσθηκε από μικροφώνου με κολακευτικά λόγια για το δήμαρχο της Πάρου Γιάννη Ραγκούση και αυτό ήταν το «σινιάλο» του Γ. Παπανδρέου για τη σηματοδότηση της μετέπειτα πορείας του νεαρού δημάρχου.
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι στο πρόσωπο του Γιάννη Ραγκούση ο πρόεδρος της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάποιοι συνεργάτες του στενού περιβάλλοντός του εντόπισαν το ιδανικό πρόσωπο που θα τους εξυπηρετούσε ως «αλεξικέραυνο», καθώς θα έπαιρνε στις πλάτες του όλη τη φθορά, από κυβερνητική θέση, για σημαντικά θέματα.
Ο Γιάννης Ραγκούσης ωστόσο, πριν πει το τελικό «ναι», έκανε τις διαπραγματεύσεις του, καθώς ζητούσε να μην εμπλακεί σε προεκλογική ταλαιπωρία στις γειτονιές, και να υλοποιήσει το όραμά του, ένα μεγάλο παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω ελέγχου των δήμων, σε όλη την Επικράτεια.
Οι όροι γίνονται δεκτοί, ο Γιάννης Ραγκούσης εξασφαλίζει μια υψηλή εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, αναλαμβάνει θέση εκπροσώπου Τύπου για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και άρχισε να προετοιμάζεται και να επεξεργάζεται ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο αργότερα έγινε ευρέως γνωστό ως «Καλλικράτης»!
Αποφασίζει λοιπόν το μεγάλο πολιτικό του άλμα και πουλά την επιχείρηση φαστφούντ, περιμένει τη συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου στην Πάρο και μόλις ολοκληρώνεται, την επόμενη ημέρα, 17 Αυγούστου του 2007, ακολουθεί το ένστικτό του και παίρνει το δρόμο προς την Αθήνα…
Η αφέλεια, ο ρομαντισμός ή οι πολιτικές φιλοδοξίες του Γιάννη Ραγκούση δεν του επέτρεψαν, λένε όσοι τον γνωρίζουν από κοντά, να δει με καθαρή ματιά ότι λέγοντας «ναι» στο κάλεσμα του Γ. Παπανδρέου εντασσόταν αυτόματα σε ένα στενό κύκλο συνεργατών του, οι οποίοι με επιτήδειο τρόπο άρχισαν να του ενθαρρύνουν τον μεγαλοϊδεατισμό του για το ΠΑΣΟΚ. Έτσι, μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 2009, ο Γιάννης Ραγκούσης αναλαμβάνει καθήκοντα παντοδύναμου υπουργού Εσωτερικής Μεταρρύθμισης, δίνοντας άμεση προτεραιότητα στο όραμά του, στο σχέδιο «Καλλικράτης»!
Ακολουθούν πολλές τριβές έκτοτε με υπουργούς της κυβέρνησης, πολλές από τις οποίες, λέγεται, ήταν στημένες, βλέποντας την εξέλιξή του, αλλά και τη στενή παρέα του με τον Γ. Παπανδρέου… Οι τριβές συνεχίζονται με άγρια σφοδρότητα στο παρασκήνιο, καθώς ο Γιάννης Ραγκούσης, παρότι παιδί του σκληρού κομματικού θερμοκηπίου, βλέπει στους ουρανοκατέβατους φίλους και συμβούλους του Γ. Παπανδρέου τον ιό που θα μολύνει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ.
Το καλοκαίρι του 2011 εμφανίζεται, έπειτα από επιμονή του Αντώνη Σαμαρά, η πρώτη σοβαρή πολιτική κρίση στο ΠΑΣΟΚ, καθώς δημιουργούνται σοβαρές προϋποθέσεις παραίτησης του Γ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία…
Εκείνες τις ημέρες, ο Γιάννης Ραγκούσης συγκρούεται με σφοδρότητα με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, καθώς επιμένει ότι ένας πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν του επιτρέπεται να λιποτακτήσει…
Μια σκληρή κομματική θέση και «γραμμή» που τελικά πέρασε, και ο πρωθυπουργός έπειτα και από προτροπές μελών της οικογένειάς του, παρέμεινε στη θέση του. Ωστόσο, ο Γ. Παπανδρέου δεν ξέχασε ποτέ τις σκληρές κουβέντες και χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε σε βάρος του ο Γιάννης Ραγκούσης…
Η πρόσφατη ανάδειξη του περίεργου στεγαστικού δανείου από τον ΟΕΚ, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται το περιβάλλον του Γιάννη Ραγκούση, αποδίδεται στον εκδικητικό μένος του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, αφού ελάχιστοι γνώριζαν το αίτημα της συζύγου του, αλλά και την ύπαρξη της πισίνας.
Η απάντηση για το δάνειο
Μόλις έγιναν γνωστές οι πρώτες καταγγελίες για το επίμαχο δάνειο των 145.000 ευρώ και της έκπτωσης των 56.000 ευρώ, στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο Γιάννης Ραγκούσης γνωστοποίησε την παρακάτω δήλωση:
«Ο “Ελεύθερος Τύπος” προφανώς ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία πήρε σήμερα τη σκυτάλη της δημοσιογραφικής αθλιότητας από τον κ. Φελέκη, σε μια προσπάθεια να με συκοφαντήσει. Η δήθεν αποκάλυψη αφορά ένα καθ’ όλα νόμιμο δάνειο το οποίο συνάφθηκε και αποπληρώθηκε με απόλυτη τήρηση όλων των προβλεπομένων από το νόμο προϋποθέσεων.
Η αίτηση για τη σύναψη δανείου, η οποία κατατέθηκε στις 21 Μαρτίου 2007, όχι έγινε σε μια εποχή που δεν ήμουν βουλευτής, αλλά ούτε καν περνούσε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα λίγους μήνες αργότερα να αναλάβω τις ευθύνες που ανέλαβα.
Ακόμα όχι μόνο η αίτηση, αλλά και ο έλεγχος για το αν και κατά πόσο αυτή πληρούσε τις απαιτούμενες από το νόμο προϋποθέσεις καθώς και τελικά η έγκριση και σύναψη του δανείου έγιναν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2007 (ελάχιστες εβδομάδες μετά την ορκωμοσία μου ως βουλευτή), δηλαδή την περίοδο που την ευθύνη διακυβέρνησης, άρα και τον ορισμό των Διοικήσεων των οργανισμών, είχε η Νέα Δημοκρατία.
Δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος που να αναμείχθηκε προκειμένου να ευνοήσει τη λήψη του συγκεκριμένου δανείου. Το δάνειο αυτό δικαιούνταν η σύζυγός μου, σύμφωνα με το νόμο. Όπως ακριβώς όλοι οι δικαιούχοι του ΟΕΚ που εκπληρούσαν τις αντίστοιχες προϋποθέσεις. Ατράνταχτη απόδειξη της δημοσιογραφικής αθλιότητας του κ. Φελέκη, που χρησιμοποιείται και από τον “Ελεύθερο Τύπο”, είναι η επαναλαμβανόμενη αναφορά σε πισίνα που όχι μόνο είναι υπαρκτή κατά τον ίδιο, αλλά είναι και απίθανο να είναι νόμιμη και δηλωμένη. Όταν η μοναδική αλήθεια είναι ότι πισίνα ΔΕΝ υπάρχει, πισίνα ΔΕΝ διαθέτει το σπίτι και αν ποτέ το δικό μου σπίτι διέθετε πισίνα, αυτή θα ήταν νόμιμη και δηλωμένη. Στην πραγματικότητα, το δάνειο αυτό αφορούσε τη μόνιμη κατοικία μου, η οποία, μάλιστα, δεν βρίσκεται σε κάποια τουριστική περιοχή του νησιού, αλλά σε ένα ημιορεινό χωριό 300 κατοίκων, όπου ζει η οικογένειά μου και πηγαίνουν σχολείο τα τρία παιδιά μου. Κάτι που εξακολουθεί να ισχύει ακόμα και σήμερα, 4 χρόνια μετά την ανάληψη των κοινοβουλευτικών και κυβερνητικών μου καθηκόντων.
Είναι προφανές, συνεχίζει στη γραπτή δήλωσή του ο Γιάννης Ραγκούσης, ότι σε διαφορετική περίπτωση που η οικογένειά μου θα είχε μεταφερθεί στην Αθήνα, οι άθλιες δημοσιογραφικές αναφορές θα με συκοφαντούσαν μιλώντας αναφερόμενες σε δάνειο που πήρα δήθεν, προκειμένου να χτίσω το εξοχικό μου. Η ατράνταχτη απόδειξη της συνειδητής προσπάθειας συκοφάντησής μου από τον κ. Φελέκη και τον “Ελεύθερο Τύπο” είναι ότι απέκρυψαν ότι η εναλλακτική επιλογή της εξόφλησης του δανείου είχε θεσπιστεί και ίσχυε επί πολλά χρόνια για όλους τους δανειολήπτες του οργανισμού και η οποία προσφερόταν αντί της μόνης άλλης εναλλακτικής επιλογής που προσφερόταν, δηλαδή, της ΑΤΟΚΗΣ εξόφλησης του δανείου σε 25 χρόνια. Με άλλα λόγια, τηρώντας κατά γράμμα το νόμο, ζήτησα πολύ πριν γίνω βουλευτής και τελικά συνήφθη ένα δάνειο από τη γυναίκα μου, η οποία από 18 χρονών εργαζόμενη ξεκίνησε να κολλάει ένσημα στο ΙΚΑ, ένα δάνειο το οποίο με συνέπεια και απόλυτη τήρηση του νόμου αποπλήρωσε.
Αυτοί που θα απολογηθούν, πρωτίστως, στη Δικαιοσύνη είναι ο κ. Φελέκης και ο “Ελεύθερος Τύπος”, οι οποίοι εν γνώσει τους μετήλθαν αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις λασπολογίας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου