Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: "Η ΦΕΥΓΕΙΣ, Η ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΟ ΔΝΤ Η ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ"

altΣυντάχθηκε απο τον Κωνσταντίνο Κρανίτη
Το έγγραφο 1782/19 Αυγούστου 2009 της Ε.Υ.Π., που αναφέρεται στο περιοδικό Επίκαιρα, επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που από τότε ακόμη σας είχαμε δώσει, για προσπάθεια των παγκόσμιων επικυρίαρχων για αποπομπή του Καραμανλή και οικονομική εξαθλίωση του πληθυσμού της Ελλάδος.
Στον Καραμανλή, σύμφωνα με αυτά που λένε οι δικές μας πηγές από τη Μόσχα,, δόθηκαν τρεις επιλογές.

1. Κάνει εκλογές και φροντίζει να τις χάσει.
2. Κάνει εκλογές, τις κερδίζει και φέρνει το ΔΝΤ.
3. Τον κατεβάζουν βίαια από την εξουσία με γεγονότα χειρότερα από τα Δεκεμβριανά, ή τον σκοτώνουν.
Το αποτέλεσμα δείχνει το τι επέλεξε ο Καραμανλής.
Προσοχή χρειάζεται το γεγονός, κατά το οποίο, παρά την μεγάλη ήττα της Ν.Δ. ακολούθησε τρομακτική πλύση εγκεφάλου μέσω όλων σχεδόν των ΜΜΕ και των μαϊντανών δημοσιογράφων, προσωπικά κατά του Καραμανλή, αλλά και της ΝΔ, σαν σχεδόν αποκλειστικά των μόνων υπεύθυνων για το ότι "οδηγηθήκαμε" στο ΔΝΤ.
Το παραμύθι, το έφαγαν βέβαια σχεδόν όλοι και είπαν και ευχαριστώ, αφού το μόνο εύκολο είναι να τραβήξεις το χαλί κάτω από τα πόδια οποιουδήποτε πολιτικού.
Κανείς πολιτικός δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κάνει τη δουλειά του όπως θα έπρεπε
Ο Καραμανλής όμως, εκτός από τις συμφωνίες με τον Πούτιν, έκανε και κάτι άλλο που τελικά τον έφαγε.
Ήταν ο μόνος σύγχρονος Έλληνας πολιτικός, που είπε ΟΧΙ στους Αμερικάνους, όταν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, είπε το όχι για το όνομα της Μακεδονίας και μάλιστα παρουσία του Μπους που είχε πάει στη σύνοδο, ειδικά για αυτό το λόγο.
Εδώ τίθεται και το ερώτημα. "Γιατί ο τότε απερχόμενος από την προεδρία των ΗΠΑ Μπους, ήθελε, η αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονια, να είναι η τελευταία μεγάλη πράξη του, σαν προέδρου των ΗΠΑ;"
Αυτή η πράξη του Καραμανλή ήταν και το τέλος του. Το μεγαλύτερο όμως σφάλμα του Καραμανλή ήταν το ότι δεν ολοκλήρωσε την συνεργασία με τον Πούτιν, που ήταν και ο μόνος που μπορούσε να του παράσχει προστασία, σ΄αυτόν και την Ελλάδα.

Άλλο ερωτημα είναι γιατί οι πολιτικοί αρχηγοι των άλλων δυνάμεων της χώρας όταν τους κάλεσε στο μαξίμου ο Κ.Καραμανλης να ζητησει την στηριξή τους όσον αφορά μέτρα κατά της παγκόσμιας κρίσης ώστε να θωρακίσει την ελληνικη οικονομια, έπεσαν να τον φάνε, ενω ήξεραν το παρασκήνιο. Μην ξεχνάμε οτι ο ΓΑΠ εκείνη την  εποχή ήδη συνομιλούσε με το ΔΝΤ για την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης.Δεν το λέμε εμείς, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΔΝΤ το παραδέχτηκε Ντομινίκ Στρως Καν.
Άρα έχουμε προδοσία εκ των έσω, ομολογημένη, με συνυπεύθυνους μαζι με τον ΓΑΠ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης
Επίσης είχε κριθεί "επικίνδυνος" και ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Γράψας, τον οποίο επίσης φρόντισαν να απομακρύνουν, προς έκπληξη όλων.
Ήθελαν έναν αρχηγό ΓΕΕΘΑ που θα έλεγε για παράδειγμα, ότι "στο Μαραθώνα οι Έλληνες πολέμησαν για την ειρήνη".
Όσον αφορά την διακυβέρνηση Καραμανλή, δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν και η επιτυχέστερη, αφού είχε δεσμευθεί να μειώσει τον κρατικό τομέα και τα έξοδά του, πράγμα που δεν έκανε. Όσον αφορά τον υπερδανεισμό, ουσιαστικά πήρε μόνο 60 δις, αφού τα υπόλοιπα ήτανε για εξώφληση δανείων του παρελθόντος, που για να ξεχρεωθούν, έπρεπε η Ελλάδα να περισέψει 400 δις σε έξη χρόνια, πράγμα που κανένα κράτος πάνω στον πλανήτη δεν μπορεί να κάνει, γι αυτό και σας λέμε ότι το μόνο εύκολο είναι το να τραβήξεις το χαλί κάτω από τα πόδια οποιουδήποτε πολιτικού.
Για να τον χτυπήσουν θυμίζουμε, ότι εκτός από τα Δεκεμβριανά, του δώσανε και τις μεγαλύτερες πυρκαγιές στην ιστορία της Ελλάδος.

Σχόλιο
 Μην ξεχνάμε οτι προεκλογικά ο Κ.Καραμανλής προειδοποιήσε τους Έλληνες για το τι επρόκειτο να συμβεί. Δεν φρόντισε λόιπόν ο Καραμανλής να χάσει τις εκλογές του 2009 όπως αφηνεται να εννοηθεί απο τα επίκαιρα, αλλά παρά τις απειλές της πρεσβείας ο ιδιος προειδοποίησε τους Έλληνες, που όμως αυτοι δεν τον άκουσαν.



Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Εξεταστική τώρα για τους απατεώνες του μνημονίου: Μετά και τον Ντράγκι, όποιος τους καλύπτει θα τους κάνει παρέα στα κάγκελα.

Εξεταστική για το μνημόνιο τώρα!

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ ξεφτίλισε παπαγάλους, ολιχάρχες και φυσικά την συμμορία Παπανδρέου που αποκαλούσε ψεύτη τον …Καραμανλή!

Οι αποκαλύψεις του κορυφαίου Ευρωπαίου τραπεζίτη μπορεί να πέρασαν στα ψιλά στην Ελλάδα, ωστόσο είναι συνταρακτικές για τις ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος σήμερα κάνει το γύρω του κόσμου έχοντας, όπως κατηγορείται, καταστρέψει τη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ντράγκι αποκάλυψε τα ψεύδη της ελληνικής κυβέρνησης κατά την περίοδο 2009-2010, τα οποία δημιούργησαν λανθασμένη εικόνα στους δανειστές μας και διαστρέβλωσαν εν τέλει την εικόνα της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα όσα είπε, την ώρα που Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου κατηγορούσαν την κυβέρνηση Καραμανλή για πλαστά στοιχεία ελλείμματος, έκαναν και αυτοί το ίδιο δημιουργώντας εσφαλμένη εικόνα για την οικονομία μέσω παραπλανητικών δεδομένων.
Παράλληλα, ο Μ. Ντράγκι χαρακτήρισε ολέθρια τη συνταγή του πρώτου μνημονίου, η οποία συγκαταλέγεται στις πλέον αποτυχημένες. Την ώρα μάλιστα που η οικονομία κατέρρεε, ο Γ. Παπανδρέου διαλαλούσε πως λεφτά υπάρχουν και μοίραζε επιδόματα αλληλεγγύης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκθέσεις του Ινστιτούτου Bruegel, το οποίο σημειώνει πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι από τα πλέον αποτυχημένα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η ομολογία πλέον της καταστροφής είναι διεθνής, καθώς τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα εντάσσονται στο 1% των πλέον αποτυχημένων που έχουν εφαρμοστεί ποτέ.
Αν ανατρέξει κανείς σε όσα προβλέπονταν και ουδέποτε επαληθεύτηκαν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που έκανε η διακυβέρνηση Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα λοιπόν με τις εξαγγελίες τους, η Ελλάδα θα είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη από το 2012, το ταβάνι της ανεργίας θα ήταν το 14.2%, ενώ η επιστροφή στις αγορές θα συνέβαινε τη φετινή χρονιά.
Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, οι ευθύνες για την καταστροφή που βιώνουμε εδώ και τρία χρόνια ξεπερνούν τις πολιτικές και άπτονται διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη σε επίπεδα που αγγίζουν αυτά της εθνικής προδοσίας.
Η ομολογία Ντράγκι και η σημερινή κατάσταση αποτελούν το βασικότερο κατηγορητήριο για το Γιώργο Παπανδρέου και το Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι, όπως θα συνέβαινε σε κάθε ευνομούμενη χώρα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους.
Ο Πρωθυπουργός έχει χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση και να φέρει τους καταστροφείς της πατρίδας ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό. Η διεξαγωγή Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο είναι πλέον μονόδρομος.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ - ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ(;) Το Ιράκ χρωστά για πυρομαχικά 126 εκατ. στα ΕΑΣ - Η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα


Την ώρα που τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα «βουλιάζουν» στα χρέη και η κυβέρνηση σκέφτεται ακόμη και το κλείσιμο της επιχείρησης, αφήνοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς σφαίρες, 126 εκατομμύρια δολάρια παραμένουν στα αζήτητα. Αφορούν οφειλές του Ιράκ προς τα ΕΑΣ για προμήθειες όπλων και πυρομαχικών πριν αρκετά χρόνια.
Το ποσό αυτό έπρεπε να είχε εισπραχθεί τουλάχιστον 5 χρόνια πριν, όταν το 2008 υπεγράφη συμφωνία μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ελλάδας και του Ιράκ για το διακανονισμό της οφειλής. Κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε να στείλει τη συμφωνία στη Βουλή για κύρωση προκειμένου να εισπραχθεί το ποσό αυτό και να «αιμοδοτηθεί» η συνέχιση της λειτουργίας της αμυντικής βιομηχανίας.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Ευ. Βενιζέλος, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Παπανδρέου κοιτούσαν πώς θα βάλουν την Ελλάδα στο μνημόνιο και να δέσουν «χειροπόδαρα» τους Έλληνες εκχωρώντας εθνική κυριαρχία. Δεν είχαν χρόνο να ασχοληθούν με την οφειλή προς τα ΕΑΣ (και δεν είναι μόνο αυτή), η οποία αναδεικνύει τις ευθύνες των κυβερνόντων για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα. Ήθελαν μόνο να διορίσουν ημετέρους στη Διοίκηση τους.
Τα χρωστούμενα του Ιρακ αφορούν σε οπλικά συστήματα, όπλα και σφαίρες και το ποσό των 126 εκατ. ευρώ αποτελεί το κεφάλαιο και όχι τόκους. Απ’ αυτούς παραιτηθήκαμε. Είναι όμως ανάξιοι να εισπράξουν και αυτό το ποσό, ενώ η επιχείρηση καταρρέει και η τρόικα θέλει να της βάλει «λουκέτο».
Η κυβέρνηση επίσης φρόντισε… να μην χορηγηθεί δάνειο ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ στα ΕΑΣ ούτως ώστε να μείνει ανοιχτό το καλυκοποιείο. Την ίδια στιγμή δίδονταν δάνεια στο Μέγαρο Μουσικής και μάλιστα πολύ μεγαλύτερα και σε επιχειρήσεις Τύπου που πάνε «άπατες». 
Η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας μιλάει για αναδιάρθρωση, όχι για κλείσιμο. «Δεν πρέπει και δεν μπορεί να κλείσουν τα ΕΑΣ», δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος. Στο ίδιο πνεύμα και η Φ. Γεννηματά.
Δεν μας έχουν εξηγήσει όμως ακόμη πώς θα παραμείνουν ανοιχτά τα ΕΑΣ. Γιατί μη κλείσιμο θεωρείται και μία επιχείρηση που λειτουργεί με 100-200 ανθρώπους, ίσως και λιγότερους. Θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε απολύσεις εργαζομένους και θα αναμένει την «εισβολή» των ξένων επιχειρήσεων για να πάρουν μπίρ παρά τις εγκαταστάσεις «φιλέτα» σε Λαύριο, στον Ασπρόπυργο, το Αίγιο και τον Υμηττό και το σύγχρονο εξοπλισμό; Έτσι εννοούν την αναδιάρθρωση;
Πολλές εταιρείες ξένες, όπως η αμερικανική ΑΤΚ, ήθελαν συνεργασία με τα ΕΑΣ και ήταν έτοιμες να υπογράψουν συμβάσεις για πυρομαχικά και σφαίρες διαμετρήματος 5,56 mm, αλλά η απαξίωση της επιχείρησης από την κυβέρνηση αποτελούσε τροχοπέδη.
Εκτός και αν και αυτές, περιμένουν την αναδιάρθρωση, που πάντως θα γίνει υπό τις κατευθύνσεις της τρόικας. Ίσως τους έρθει πιο φθηνά μετά απ’ αυτή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Όταν η Μέρκελ πίεζε τον Καραμανλή για το Σκοπιανό

Όταν η Μέρκελ πίεζε τον Καραμανλή για το Σκοπιανό
Τις διαθέσεις της για την Ελλάδα, όχι μόνον σε οικονομικά, αλλά και σε εθνικά ζητήματα έδειξε η γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, όπως προκύπτει και από «εμπιστευτικό» τηλεγράφημα που διέρρευσαν τα Wikileaks, με ημερομηνία 23 Απριλίου 2008 και τίτλο «Η Γερμανία υποστηρίζει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για το όνομα της Μακεδονίας».
Όπως προκύπτει από το τηλεγράφημα, που επρόκειτο να αποχαρακτηριστεί στις 22 Απριλίου του 2008, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις αρχές του μήνα, στο Βουκουρέστι, όπου ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έθεσε «βέτο» στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωατλαντική Συμμαχία, η Άγκελα Μέρκελ έδειξε για άλλη μια φορά την… περίφημη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» της…

Το τηλεγράφημα, που προέρχεται από την αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο, αναφέρει ότι σε συνάντηση που έγινε μεταξύ εκπροσώπων της αμερικανικής πλευράς και της γερμανικής, διαπιστώθηκε ότι «τόσο η καγκελάριος Μέρκελ όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Σταϊνμάιερ ήταν ιδιαίτερα ενεργοί τις μέρες που προηγήθηκαν της Συνόδου, αλλά και κατά τη διάρκειά της, επιχειρώντας να πείσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία στο ζήτημα του ονόματος».

Μάλιστα, στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι «η Μέρκελ «ένιωσε μόνη», προωθώντας το ζήτημα στο Βουκουρέστι, καθώς η Γερμανία ήταν η μόνη χώρα που είχε ίδια θέση με τις ΗΠΑ», κι ενώ η Γαλλία είχε αποφασίσει να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδος.

Οι Έλληνες, αναφέρει το τηλεγράφημα, περίμεναν ότι οι εταίροι τους σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ θα σταθούν «πιο κοντά σε αυτούς» στο ζήτημα του ονόματος παρά στα Σκόπια, κάτι που προκάλεσε δυσχέρειες στις πιέσεις που ασκήθηκαν στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, οι διπλωμάτες που μετείχαν στη συνάντηση διαπίστωσαν ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που διέθετε πλειοψηφία μόλις μίας έδρας στη Βουλή, για το ζήτημα του ονόματος , αξιωματούχοι έθεσαν ζήτημα επιβίωσης της κυβέρνησης της ΝΔ, που διέθετε πλειοψηφία μόλις μίας έδρας, ενώ το ζήτημα των Σκοπίων είχε ήδη προκαλέσει την πτώση τουλάχιστον μίας κυβέρνησης.

www.newsbomb.gr

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ζητείται…ελπίς!

Του Κώστα Ροδινού
Ο …παππούς μας,  ο Θουκυδίδης,  μας έχει παραδώσει, σ’ εκείνο τον περίφημο διάλογο μεταξύ Αθηναίων και Μηλίων, που φέρεται να έγινε περί το 416 π.Χ,  όλα τα αναγκαία μαθήματα για την τέχνη της διπλωματίας, αλλά εμείς οι Νεοέλληνες  πορευόμαστε απροετοίμαστοι. Τίποτα δεν διδασκόμαστε. Ελάχιστα μαθαίνουμε. Τα ίδια και τα ίδια λάθη επαναλαμβάνουμε. Και όταν οι προσδοκίες μας, υψηλές ως συνήθως, διαψεύδονται, πάντα μας φταίνε κάποιοι άλλοι. Τρίτοι, ως επί το πλείστον!
Εδώ και ένα χρόνο, είχε  καταστεί  παραπάνω από σαφές, ό,τι κάτι  πρέπει να κάνουμε με τον διογκωμένο  δημόσιο.
Δεν μπορεί να πληρώνουν την κρίση μόνον  τα ….υποζύγια του ιδιωτικού τομέα και τα συνήθη θύματα, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Συσκέψεις επί συσκέψεων, λόγια και …δεσμεύσεις. Χωρίς αντίκρισμα, όπως φαίνεται.
Ασκήσεις επί χάρτου και αποτέλεσμα μηδέν!
Όπως ενθυμείσθε, ο πολυπράγμων και θορυβώδης κ. Πάγκαλος, ως Αντιπρόεδρος,  είχε αναλάβει να κλείσει κάποιους  άχρηστους οργανισμούς του δημοσίου. Σχέδια και ασκήσεις επί χάρτου, αλλά αποτέλεσμα μηδέν.
Ο κ. Μανιατάκης, επί ένα έτος, προσπαθούσε να …κινήσει  την ….κινητικότητα στο δημόσιο. Και πάλι μηδέν είς το ….πηλίκιον! Ατέρμονες συζητήσεις και λόγια για να περνάει η ώρα και  διαβεβαιώσεις προς τους …κουτόφραγκους.
Μετά ήρθε η σειρά του κ. Μητσοτάκη να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, μέσα σε μια βδομάδα!
Ε, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα!
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να …αυτοσχεδιάζει, ούτε να αποφασίζει με το μαχαίρι στο λαιμό.
Οφείλει να έχει ένα πρόγραμμα με βάση το οποίο θα γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται στο δημόσιο, εδώ  και δεκαετίες.
Και επειδή ακριβώς απουσιάζει το πρόγραμμα,  αρχίζουν οι  σπασμωδικές κινήσεις. Κατά την….έμπνευση του κάθε υπουργού!
Και ακόμα χειρότερα; Δίδονται υποσχέσεις οι οποίες είναι αδύνατον να υλοποιηθούν! Και η χώρα εκτίθεται,  στη συνέχεια καλείται να καταβάλει βαρύτερο τίμημα, ενώ έχει χαθεί και πολύτιμος χρόνος.
Μεγάλες προσδοκίες
Από πού να αρχίσω;
Από το ναυάγιο της ΔΕΠΑ;
Από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που είχε αναδειχθεί σε μείζονα εθνικό στόχο;
Την ΕΡΤ;
Έφτασαν αισίως στους 2135 οι υπάλληλοι που θα προσληφθούν στον νέο φορέα! Και έχουμε ακόμα …δρόμο!
Και χθες μας ήρθε η ψυχρολουσία  από το Eurogroup.  Η κυβέρνηση μέχρι από  λίγο  εξέφραζε σχεδόν τη βεβαιότητα για την εφάπαξ καταβολή της δόσης των 8.1 δις;
Τελικά η ….δόση όχι μόνον δεν κατεβλήθη ολόκληρη, αλλά…τεμαχίστηκε!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ετέθησαν τόσες προϋποθέσεις, τόσοι όροι,  η πλήρωση των οποίων απαιτεί να γίνουν πολλά πράγματα (δύσκολα τα περισσότερα) σε σύντομο χρόνο!
Υπάρχει λόγος για να υφίσταται ο ελληνικός λαός αυτήν την ταλαιπωρία; Αυτήν την κοροϊδία;
Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα από τον νέο…θρίαμβο;
Οι πολυμερείς διαπραγματεύσεις είναι ένα πολύ σύνθετο παιχνίδι. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, ούτε λαμβάνονται αποφάσεις με βάση τις δημόσιες φιλοφρονήσεις, οι οποίες συνήθως εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Ειδικά δε όταν πρόκειται για τη διάθεση χρημάτων σε περιόδους κρίσιμους, ο προβληματισμός είναι μεγαλύτερος και το χέρι μπαίνει δυσκολότερα στη τσέπη.
Εμείς νομίσαμε ότι αρκούσαν τα καλά λόγια που μας έλεγαν οι Γερμανοί τον τελευταίο καιρό! Λόγια καλά μας έλεγαν, αλλά για την εκταμίευση, δήλωσαν….κώλυμα!
Η επαναδιαπραγμάτευση που δεν έγινε
Θεωρώ ότι τον τελευταίο μήνα η χώρα απώλεσε μια μοναδική ευκαιρία που ίσως να μην έχει ξανά στο μέλλον.
Με όλη αυτήν την ….κρίση ειλικρίνειας που έπαθαν ΔΝΤ, ΕΚΤ και ΕΕ για τα λάθη που έκαναν σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, μας προσφέρθηκε μια μοναδική ευκαιρία για να τα ξαναδούμε όλα από την αρχή.
Έπρεπε να προκαλέσουμε εμείς μια συζήτηση, εφοδιασμένοι με τις δημόσιες εξομολογήσεις όλων ότι το πρόγραμμα σχεδιάστηκε λάθος, και να ζητήσουμε μια επαναδιαπραγμάτευση ουσίας.
Με νέα χρονοδιαγράμματα, νέους στόχους και νέες προτάσεις.
Το έχω αναφέρει και άλλες φορές, αλλά αξίζει να το επαναλαμβάνω: Το πρόγραμμα της τρόϊκα δημιούργησε ένα εκατομμύριο ανέργους. Μπορούν τα …ξεφτέρια  να μας απαντήσουν τι ρυθμοί ανάπτυξης απαιτούνται και πόσα χρόνια για να απορροφηθούν αυτοί οι άνεργοι;
Και αν …μπορούν να επιτευχθούν αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης από την ελληνική οικονομία μέσα σ’ αυτό το δεδομένο οικονομικό περιβάλλον;
Υπάρχει κάποια μελέτη;
Όχι ευχολόγια, αλλά σχέδιο δράσης!
Γιατί με 1.5 εκατομμύριο ανέργους και 3 εκατομμύρια συνταξιούχους ποιο μέλλον προδιαγράφεται για τη χώρα;
Αυτή δεν είναι μια …ακαδημαϊκή συζήτηση, αλλά η ουσία της υπόθεσης.
Και αποτελεί δική μας υποχρέωση να επιμείνουμε στο θέμα αυτό.
Θερμοί μήνες…
Είναι προφανές ότι το επόμενο διάστημα θα είναι κολασμένο και μετά τις γερμανικές εκλογές οι πιέσεις μπορεί να γίνουν αφόρητες. Και μια κυβέρνηση που στηρίζεται σε μια εύθραυστη πλειοψηφία θα δυσκολευτεί να πάρει αποφάσεις. Πόσο μάλλον όταν απέναντί της θα βρίσκεται μια εξουθενωμένη και θυμωμένη κοινωνία και ένας νέος …..«λεφτά υπάρχουν».
Μοιραία, λοιπόν,  καταλήγουμε στο ερώτημα: θα μπορέσει να τα καταφέρει;
Κατά τη γνώμη μου η Κυβέρνηση πρέπει το ταχύτερο δυνατό να καταλήξει σ’ ένα σχέδιο δράσης για τους επόμενους μήνες. Με συγκεκριμένα μέτρα. Και δεν εννοώ πρόσθετους φόρους ή άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Επί πλέον, να θέσει επισήμως τα ζητήματα που περιγράφαμε εδώ για να αλλάξει η ατζέντα.
Στη συνέχεια, με δική της πρωτοβουλία, να ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης της από τη Βουλή.
Αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί για ένα εξάμηνο να παραμείνει απερίσπαστη στο έργο της.
Και τα πάντα θα εξαρτηθούν από την αποτελεσματικότητά της…
ΥΓ. Εμείς πότε θα αρχίσουμε να μιλάμε;  Ο  υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Τιερί Ρεπεντάν, σε συνέντευξή του προς την γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt  υπογραμμίζει ότι «πολλά θα ήταν απλούστερα, εάν ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης (ESM) μπορούσε να ανακεφαλαιοποιήσει ήδη τώρα άμεσα τις ελληνικές τράπεζες». Με αυτό τον τρόπο, όπως εκτιμά, «η χώρα θα είχε καλύτερες προϋποθέσεις στις διεθνείς χρηματαγορές».
antinews.gr

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ – ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
«Καλημέρα σε όλους. Σήμερα αποφασίσαμε να κάνουμε μια έκτακτη συνέντευξη τύπου που έχει να κάνει με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το δικαστικό πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» και η δημοσιογράφος Μαίρη Μπενέα. Πρόκειται για ένα πόρισμα που δικαιώνει τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και εμένα προσωπικά για την υπόθεση της εμπλοκής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με τα CDS, δηλαδή με τα ασφάλιστρα κινδύνου.  Έχει να κάνει με την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, την περίφημη μία και μόνη εξεταστική την οποία είχε προαναγγείλει ο κ. Σαμαράς και που ποτέ δεν έκανε – προκειμένου να καλύψει τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και την οικογένειά του – και τον δρόμο του χρήματος, ο οποίος θα οδηγήσει με τη δικαστική έρευνα που ουσιαστικά βρίσκεται σε εξέλιξη στην απόδειξη για το ποιοι κερδοσκόποι βρέθηκαν πίσω από την είσοδο της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, ποιοι κέρδισαν και ποιοι πάνε αυτή τη στιγμή με τις πράξεις της συγκυβέρνησης να καλύψουν τους κερδοσκόπους, οι οποίοι έχουν κερδίσει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ σε βάρος του ελληνικού λαού.

Η υπόθεση αυτή λαμβάνει χώρα την ίδια περίοδο όπου η κυβέρνηση και η τρόικα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προχωρούν ουσιαστικά σε ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο έχει και μία άλλη πτυχή, αυτή της συγκάλυψης των περίφημων θαλασσοδανείων που δίνονταν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και σε ημετέρους, την υπόθεση της «T-Bank» του ομίλου Ψωμιάδη, με αρκετές χιλιάδες Έλληνες να έχουν χάσει τις επενδύσεις τους, και τη συγκάλυψη ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Θέλω να πω στο σημείο αυτό ότι η έρευνα, την οποία είχα αρχίσει προσωπικά ως βουλευτής- οφείλουμε να πούμε ότι ξεκίνησε από δημοσιογραφική έρευνα – και θέλω να πω σε αυτό το σημείο ότι μία συνάδελφός σας που σήμερα δεν είναι μαζί μας, έχει φύγει από τη ζωή, η Αριστέα Μπουγάτσου, ήταν η πρώτη η οποία ξεκίνησε την έρευνα αυτή και απεκάλυψε τα στοιχεία στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Από εκεί ξεκίνησε και η δική μας έρευνα. Επίσης, οι ιστότοποι «Olympia.gr», «Newsbomb» και «Κουρδιστό πορτοκάλι» δημοσίευσαν αναρτήσεις, οι οποίες βοήθησαν στην έρευνα την οποία κάναμε.

Η έρευνα αυτή είχε ως ουσιαστική κατάληξη να παραδώσουμε στις 28 Ιανουαρίου στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη ένα πόρισμα σε σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις δραστηριότητές του, σε εμπλοκή του Κυριάκου Γριβέα και της εταιρείας CNC International που αποδεικνύουν την άμεση συμμετοχή της οικογένειας Παπανδρέου και ιδιαίτερα του κ. Αντρίκου Παπανδρέου συνέταιρου του κ. Γριβέα στη διοργάνωση συνεδρίων, τη διακίνηση χρήματος από το κράτος και από κρατικούς μηχανισμούς όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο ΟΠΑΠ και η Εθνική Τράπεζα προς την χρηματοδότηση των συνεδρίων, όπου τα συνέδρια αυτά απέκρυπταν την ανακύκλωση μαύρου χρήματος σε εταιρείες που ανακαλύφθηκαν στην Ελβετία, οι οποίες συνυπήρχαν στο ίδιο κτίριο, είχαν τον ίδιο δικηγόρο και ήταν η I4CENSE με μετόχους τον Αντρίκο Παπανδρέου και τη σύζυγό του
που ποτέ δεν δηλώθηκαν στο ελληνικό δημόσιο, την κ. Βάτσικα σύζυγο του κ. Γριβέα και διάφορους μετόχους συνδιοργανωτές συνεδρίων.

Η υπόθεση αυτή «δένεται» ακόμα περισσότερο με τη δανειοδότηση την οποία είχαν δώσει από τη θυγατρική εταιρεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την εταιρεία Πράσινης Ανάπτυξης, όπου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και συνέταιρος ήταν ο κ. Κυριάκος Γριβέας που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» βάσει του πορίσματος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται για μια εταιρεία η οποία συστήθηκε το 2009 αλλά έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη διακίνηση χρημάτων και δανείων που δόθηκαν μέσω Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και που τώρα φαίνεται να πηγαίνουν προς τη λεγόμενη «Bad Bank», προκειμένου να παραγραφούν όλα τα ίχνη αυτού του εγκλήματος που έχει διαπραχθεί.

Εμείς συνδέουμε την υπόθεση αυτή με τα CDS, είναι στη διάθεσή σας και θα σας μοιραστεί αργότερα μία σειρά 18 δελτίων τύπου, αλλά και δικών μου ομιλιών στη Βουλή, στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η σύνδεση αυτή αποδείχθηκε βήμα-βήμα και ουσιαστικά είχαμε την πρώτη δικαστική απόφαση στην αγωγή την οποία κατέθεσε ο Αντρίκος Παπανδρέου εναντίον μου και την απόφαση που πήρε το δικαστήριο, όπου επισημαίνει πρώτα απ’ όλα την παραδοχή του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού για την σχέση του με την offshore εταιρεία που συνδέεται με τον κ. Κυριάκο Γριβέα, την παρουσία του δικηγόρου του κ. Αντρίκου Παπανδρέου, που ήταν ο κ. Λεωνίδας Μαραβέλης του γραφείου Παμπούκη, συνηγόρου του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Post Credit Bank» της θυγατρικής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπου μαζί στο συμβούλιο συμμετείχε ο κ. Κυριάκος Γριβέας, ο οποίος δανειοδότησε τον εαυτό του και τις εταιρείες του με 18 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό ανοίγει το δρόμο ώστε να γίνει διερεύνηση για τα 500 εκατομμύρια ευρώ τα οποία βρίσκονται σε τέτοιου είδους θαλασσοδάνεια και για αυτό το λόγο μετά από τη συνέντευξη τύπου θα καταθέσω προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και τις δικαστικές αρχές, την Ανεξάρτητη Αρχή καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και στους οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Αθανασίου και Μπρη της δίωξης του οικονομικού εγκλήματος.

Αυτά ως πρόλογος, τα στοιχεία τα οποία έχουμε θα είναι στη διάθεσή σας, διότι θεωρώ ότι μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» αυτός ο νόμος της σιωπής, η ομερτά η οποία επικράτησε, είναι γιατί κάποιοι έχουν να κρύψουν πολλά. Υπάρχει άμεση διασύνδεση και με κυκλώματα τα οποία χρηματοδοτούντο από αυτές τις πλευρές, από ηλεκτρονική εφημερίδα που φέρεται να κρύβεται από πίσω ο ίδιος ο κ. Γριβέας. Αυτά θα τα αποδείξει η Δικαιοσύνη ανοίγοντας τους λογαριασμούς, από δημοσιεύματα με λάσπη εναντίον και εμού προσωπικώς κατά την τελευταία περίοδο, προκειμένου να αποκρυφτούν δάνεια προς δημοσιογραφικούς οργανισμούς, εφημερίδες, τα οποία είχαν λάβει προκειμένου να κάνουν ουσιαστικά τη στήριξη της τρόικας και εκείνων που ενέταξαν τη χώρα στο μηχανισμό στήριξης, πετώντας λάσπη και προς εμένα αλλά και προς την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, στηρίζοντας την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων που έκανε ο υπόδικος Γεωργίου ο οποίος παραμένει ακόμη και σήμερα στην ΕΛΣΤΑΤ.

Επειδή όμως θέλω να είμαι ξεκάθαρος, είμαι υποχρεωμένος δημόσια, να απαντήσω και για την λάσπη την οποία δέχτηκα. Είμαι στην διάθεσή σας, δεν είχα απαντήσει μέχρι στιγμής με τα στοιχεία αυτά διότι ήθελα να τα δώσω πρώτα στη Δικαιοσύνη και παράλληλα να καταθέσω μηνύσεις και αγωγές οι οποίες ήδη κατατέθηκαν. Είναι στη διάθεσή σας όλα τα αποδειχτικά στοιχεία, ότι η «αποκάλυψη» της εφημερίδας «Τα Νέα» και του κ. Ψυχάρη προσωπικά σε σχέση με ένα σκάφος αναψυχής του πατέρα μου, ο οποίος είναι ηλικίας 84 χρονών και παρουσιάστηκε ως ο «μεγάλος φοροφυγάς» που έκρυβε offshore εταιρείες για ένα σκάφος αναψυχής του 1993.

Εδώ λοιπόν υπάρχουν οι δηλώσεις, οι αποδείξεις πληρωμής των φόρων που προβλέπει το Ελληνικό Δημόσιο, συγκεκριμένα της απόδοσης έκτακτης εισφοράς που θεσπίστηκε το 2009. Θα ήθελα να θυμίσω ότι ήμουν εγώ ο υπουργός που θέσπισε για πρώτη φορά τη φορολογία των σκαφών αναψυχής υπό ξένη σημαία, τα οποία δεν φορολογούντο. Εδώ υπάρχει το τιμολόγιο πληρωμής του ΦΠΑ του συγκεκριμένου σκάφους αναψυχής, όπως επίσης και οι επίσημες δηλώσεις που η οικογένειά μου, ο πατέρας μου συγκεκριμένα, είχε κάνει προς το υπουργείο Οικονομικών αναφέροντας και την ιδιοκτησία μετά το 2009 που παρελήφθησαν οι μετοχές από την τράπεζα του δανείου, αλλά και πριν από το 2009, από το 1997 και μετά, με τον αριθμό του φορολογικού του μητρώου και την αναφορά του στη Δ.Ο.Υ. Καλλιθέας.

Αυτά, διότι είμαι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσω και τα θέματα που προκύπτουν από τη λάσπη που πετάγεται κατά του προσώπου μου. Είναι υποχρέωση του δημοσίου προσώπου να δίνει στη δημοσιότητα όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία στέλνουν τους συκοφάντες στη Δικαιοσύνη αλλά και δείχνουν ότι η προσπάθεια της συγκυβέρνησης είναι να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους.

Έτσι έγινε με τον κ. Λιάτσο, ο οποίος κατά την προεκλογική περίοδο έβγαζε δημοσιεύματα στην «Παρασκευή και 13» και ζήτησε συγγνώμη, ανακαλώντας όλα αυτά που είχε γράψει, έχοντας πετάξει βέβαια τη λάσπη κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και βεβαίως κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη που για τα ίδια δημοσιεύματα για τα οποία σήμερα αναφέρεται, έχει καταδικαστεί τελεσίδικα σε δεύτερο βαθμό για 300.000 ευρώ, χρήματα τα οποία ποτέ δεν έλαβα, διότι δεν θεώρησα ότι θα πρέπει, αφού δικαιώθηκα στο Δικαστήριο, να ενεργοποιήσω τον τυποκτόνο νόμο.

Φαίνεται όμως ότι ήταν λάθος η επιλογή μου αυτή. Από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να κάνω πίσω σε καμία αγωγή. Θα πληρώσουν και τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν προς τις οικογένειες εκείνων που έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία λόγω της πολιτικής συγκυβέρνησης και της υποστήριξης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Κλείνοντας θέλω να πω ότι για πρώτη φορά θα δοθούν στη δημοσιότητα και στη διάθεσή σας τα εταιρικά των ελβετικών εταιρειών του κ. Αντρίκου Παπανδρέου όπου μέσα φαίνεται ξεκάθαρα ότι συμμετέχουν πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον επιχειρηματία Τζωρτζ Σόρος, μάλλον στον κερδοσκόπο Τζωρτζ Σόρος, όπως επίσης και πρόσωπα τα οποία συνδέονται με φίλους της οικογένειας Παπανδρέου όπως ο κ. Μαργέλλος και αναφέρομαι συγκεκριμένα στον πρώην πρωθυπουργό της Κόστα Ρίκα τον Jose Maria Figueres.

Έχω ακόμα στη διάθεσή σας τα εταιρικά των ελβετικών εταιρειών, τα οποία θα σας δοθούν που φαίνεται ότι συγκατοικούν στις εταιρίες της Ελβετίας ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου, η σύζυγός του και η κ. Βάτσικα σύζυγος του κ. Γριβέα.
Σε μια ώρα όπως σας είπα, θα ζητήσω το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Αντρίκου Παπανδρέου, της κ. Βάτσικα και των εμπλεκομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που θα οδηγήσει ουσιαστικά στην αποκάλυψη για το ποιοι ήταν πίσω από το σκάνδαλο και των CDS, δηλαδή των ασφαλίστρων κινδύνου που πουλήθηκαν και που ουσιαστικά έδωσαν στους κερδοσκόπους τη δυνατότητα να κερδίσουν εις βάρος της πτώχευσης της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Αυτό είναι το βασικό, ότι έχουμε μια δεύτερη δικαστική απόφαση μετά την αναφορά του πρωτοδικείου στην αγωγή που μου άσκησε ο Αντρίκος Παπανδρέου όπου ουσιαστικά η αρχή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος βρίσκει την εμπλοκή του κ. Κυριάκου Γριβέα και της εταιρείας CNC International εμπλεκόμενων μαζί με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού και ξεκινάει η έρευνα, είναι αυτό που λένε «follow the money», που θα αποδείξει το ποιοι ήταν οι κερδοσκόποι αυτοί που έστησαν την υπόθεση της εισόδου της χώρας μαζί με τα πολιτικά πρόσωπα που έπραξαν αυτό το έγκλημα.

Είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή, διότι ουσιαστικά εδώ πρέπει πλέον η κυβέρνηση να απαντήσει εάν θα προχωρήσει στη μία και μόνη εξεταστική, σε αυτή που είχαν υποσχεθεί και προεκλογικά. Αυτά τα στοιχεία δεν υπήρχαν μέχρι τώρα με δικαστική απόφαση, υπήρχαν στοιχεία τα οποία είχαν βγει από την μακαρίτισσα την Αριστέα Μπουγάτσου στην «Ελευθεροτυπία», από άλλους συναδέλφους σας οι οποίοι είχαν γράψει, την Κυριακή βγήκαν από την κ. Μπενέα αλλά την δικαστική βούλα δεν την είχαν και την εμπλοκή των αρχών για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ(Φ. Πανταζής-«Δημοκρατία»): Κύριε πρόεδρε…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οφείλω να πω για την εφημερίδα «Δημοκρατία», παρότι έχουμε έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση κατά το παρελθόν και ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο, ίσως είναι από τις λίγες εφημερίδες η οποία στην υπόθεση των CDS πήρε ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή και επιτέθηκαν και στον Αντρίκο Παπανδρέου για την εμπλοκή του σε όλη αυτή την ιστορία. Ήταν παράλειψή μου που δεν το έκανα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ(Φ. Πανταζής): Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, για ένα άλλο θέμα  με αφορμή την χθεσινή αποχώρηση δύο στελεχών σας. Υπάρχει ανησυχία μήπως ακολουθήσει νέο κύμα αποχωρήσεων, όπως τον περασμένο Δεκέμβριο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ποιων στελεχών μας εννοείτε;

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ(Φ. Πανταζής): Δεν τα θυμάμαι τα ονόματά τους. Ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής Φθιώτιδας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για να μην τα θυμάστε ούτε εσείς τα ονόματά τους φανταστείτε τι γίνεται. Συντονιστικές επιτροπές καταρχήν θα εκλεγούν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν κάποια στελέχη τα οποία κατά καιρούς δεν αντέχουν και αποχωρούν όπως υπάρχουν και άλλα τα οποία έρχονται. Εάν η «Συγγρού» ήθελε να επιβεβαιώσει τα σενάρια, τα οποία γράφονται σε εφημερίδες κατόπιν εντολής του κ. Μουρούτη, ότι στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρχουν πέντε βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που θα προσχωρήσουν στη Νέα Δημοκρατία ή στελεχών, θα σας πω ότι από τα 700.000 στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το να προσχωρήσουν δύο στελέχη στη Νέα Δημοκρατία δεν επιβεβαιώνει τα σενάρια που διέρρεε η «Συγγρού» και έγραφαν αρκετές εφημερίδες, όπως για παράδειγμα ότι ομάδα βουλευτών θα αποχωρήσει.

Ο μόνος που προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία ήταν ο κ. Μαρκόπουλος, ο οποίος έχει τη γνωστή εμπλοκή με τη δικογραφία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βουλή για τον ΕΟΤ και που ζητούμε να συνυπογράψουν και οι υπόλοιποι 12 βουλευτές που απαιτούνται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30 βουλευτών. Έχει ζητήσει ο κ. Χαϊκάλης συγκεκριμένα για την υπόθεση της διασπάθισης χρημάτων από τον ΕΟΤ, δικογραφία που βρίσκεται στη Βουλή και στο συρτάρι του προέδρου της Βουλής. Εκτός του κ. Μαρκόπουλου δεν υπάρχει κάποια διαρροή προς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά από εκεί και πέρα τοπικά στελέχη, τα οποία δεν αντέχουν τη μάχη την οποία δίνουμε είναι καλοδεχούμενο το να φεύγουν και να προσχωρούν έναντι πολιτικών ή όχι ανταλλαγμάτων εκεί που θέλουν, όπως και πολλοί οι οποίοι έρχονται τους καλωσορίζουμε, λέγοντας βέβαια και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν δεχόμαστε πολιτικά στελέχη που έχουν υπογράψει και έχουν ψηφίσει μνημόνια.

Αν θέλετε να σας απαντήσω και για άλλους βουλευτές, εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω βουλευτές, οι οποίοι βέβαια έχουν ψηφίσει μνημόνια, που έρχονται στις θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Είδα τη δήλωση του κ. Παυλόπουλου, προχθές, που μίλησε για τη γερμανική επικυριαρχία, είδα τη δήλωση του κ. Νικήτα Κακλαμάνη που μίλησε εναντίον του φεντεραλισμού, είδα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και μεγάλα στελέχη τα οποία ουσιαστικά χτυπούν στα μούτρα του κ. Σαμαρά την πολιτική της υποταγής του μνημονίου και της κ. Μέρκελ. Εάν θεωρείτε σοβαρότερο την αποχώρηση ενός στελέχους του δήμου της Λαμίας από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία από τη δήλωση του κ. Παυλόπουλου ή του κ. Κακλαμάνη ή άλλων δεκάδων βουλευτών τότε νομίζω ότι η ζυγαριά σας είναι λάθος ρυθμισμένη.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ(Φ. Πανταζής): Βλέπετε σύντομα να γίνονται εκλογές;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς επιδιώκουμε και θα επιδιώκουμε όχι απλώς να γίνουν εκλογές, αλλά να αλλάξει η πολιτική αυτή την οποία πλέον και οι ίδιοι που την ψηφίζουν δεν την παραδέχονται. Είναι ξεκάθαρο ότι βλέπουμε στελέχη όπως ο Βύρων Πολύδωρας να βγαίνει και να λέει ότι η πολιτική αυτή ουσιαστικά δεν έχει αποτέλεσμα, είναι μια αποτυχημένη πολιτική, είναι μια πολιτική της ύφεσης, της ανεργίας, της εξαθλίωσης των Ελλήνων. Η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει με εκλογές ή χωρίς εκλογές. Βεβαίως και επιδιώκουμε εκλογές και τις επιδιώκουμε από την πρώτη στιγμή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις τις οποίες έχουμε. Μιλάμε για διαγραφή του επονείδιστου χρέους, μιλάμε για επιτροπή λογιστικού ελέγχου, ουσιαστικά μιλάμε για τη δυνατότητα του κράτους να χρηματοδοτεί την ελληνική οικονομία, παγώνοντας τον δανεισμό των τοκογλύφων που έχει φτάσει πλέον σε ένα σημείο να μην μπορεί να λειτουργήσει η ελληνική κοινωνία.

Παράδειγμα είναι η δόση. Από την δόση την οποία θα πάρει η Ελλάδα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Ο φίλος της εφημερίδας, ο κ. Στουρνάρας, που τον αγαπάτε ιδιαιτέρως, στη Βουλή πριν από 15 ημέρες ηρνείτο να απαντήσει όχι σε μένα, στο Κοινοβούλιο, εάν το ομόλογο το οποίο πληρώθηκε στις 25 Ιουνίου 2013 στο 100%, πληρώθηκε ή όχι. Γιατί; Γιατί την ίδια στιγμή που κουρεύτηκε με το PSI το 50% των Ελλήνων ομολογιούχων των χρημάτων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Αστυνομίας, των ασφαλιστικών μας ταμείων, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων που δεν έχουν να αγοράσουν γάζες αυτή την στιγμή, ενώ την ίδια στιγμή ο κερδοσκόπος φίλος της κυβέρνησης και της συγκυβέρνησης έρχεται και πληρώνεται στο 100% ένα ομόλογο το οποίο αγόρασε πριν από λίγους μήνες.

Στις 20 Αυγούστου θα πληρωθούν δυο ομόλογα. Δυο ομόλογα της τάξεως του 1 δις 900 χιλιάδων ευρώ το ένα και 268 εκατομμύριων ευρώ το άλλο. Αυτά τα ομόλογα πληρώνει η κυβέρνηση από τη δόση την οποία παίρνουμε. Οι τοκογλύφοι, δηλαδή, τα παίρνουν από τη μία τσέπη και τα βάζουν στην άλλη τσέπη. Αυτό το έχουμε αναδείξει, είναι η πολιτική των μνημονίων, η πολιτική που αποτυγχάνει πλέον παντού, έχουμε όλο το Νότο να έχει ξεσηκωθεί. Σήμερα το βράδυ θα είμαι στις Βρυξέλλες, αύριο έχουμε συνάντηση με την ομάδα με την οποία συνεργαζόμαστε και θα ενταχθούμε επισήμως το Νοέμβριο, την ομάδα δηλαδή των Αντιφεντεραλιστών και Συντηρητικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να χαράξουμε την ευρωπαϊκή πολιτική και την πρόταση που θα κρατήσουμε για τις Ευρωεκλογές.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ (Κ. Μελισσόπουλος-ΑΠΕ): Κύριε πρόεδρε, πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της «Νέας Μέρας» η οποία αποτελείται από στελέχη που κινούνται στον ίδιο χώρο με εσάς, αρκετά από τα οποία ανήκαν στο κόμμα σας. Πιστεύετε ότι υπάρχει η πολυτέλεια να κατέβουν στις εκλογές  διάφορα κόμματα τα οποία επί της ουσίας προέρχονται από την ίδια μήτρα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στη δημοκρατία είναι εφικτό να υπάρχουν πολλά κόμματα, κινήματα τα οποία έχουν τη δική τους άποψη. Εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε αποδείξει και από τις προηγούμενες εκλογές, ότι κάνουμε ένα κάλεσμα σε όλες τις αντημνημονιακές δυνάμεις με τις οποίες συμφωνούμε και βεβαίως έχουμε κοινές θέσεις, έχουμε όμως τις κόκκινες γραμμές μας στα εθνικά μας θέματα, στα θέματα της λαθρομετανάστευσης, στα θέματα που έχουν να κάνουν με την πολιτική στη Θράκη.

Τους καλούμε να έρθουν και να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο. Έτσι συνεργαστήκαμε με το «Άρμα Πολιτών» του Γιάννη Δημαρά και η συνεργασία μας όπως βλέπετε, παρόλες τις φήμες που βγήκαν πριν από λίγους μήνες και διαψεύσθηκαν, είναι άριστη. Έτσι συνεργαστήκαμε με τους «Αντιμνημονιακούς Πολίτες» του Νότη Μαριά, με τα κινήματα της Πλατείας και άλλα κινήματα και κόμματα. Από τη στιγμή που θέλουν, σε κοινή γραμμή, να πάμε μαζί είναι καλοδεχούμενοι. Με την προϋπόθεση βεβαίως, ότι δεν θα έχουν μπει ποτέ στη λογική των μνημονίων.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ(Κ. Μελισσόπουλος): Άρα λοιπόν να μην αποκλείουμε μια πιθανή συνεργασία με όσα στελέχη κατά καιρούς αποχώρησαν από εσάς και έφτιαξαν άλλα κόμματα ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Μελισσόπουλε, στο συνέδριο καλέσαμε όλους όσους έχουν την καλή διάθεση να έρθουν μαζί μας και να πάμε από κοινού, σε ένα κοινό μέτωπο. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν έχει την πολυτέλεια ο καθένας να έχει το δικό του «μαγαζί». Η Ελλάδα όταν θα φύγουν τα μνημόνια και η μνημονιακή συγκυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με ένα εθνικό σχέδιο. Εμείς έχουμε μια πρόταση, ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, λέμε στον ελληνικό λαό τι θα κάνουμε την επόμενη ημέρα και αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα αποσιωπάται. Εμείς λοιπόν κάνοντας αυτή την πρόταση, τους καλούμε να έρθουν όλοι μαζί μας, είναι ανοιχτά τα ψηφοδέλτιά μας, είναι ανοιχτές οι συντονιστικές μας επιτροπές σε όλη την Ελλάδα, να συμπορευθούμε και εκεί που συμφωνούμε να δημιουργήσουμε μαζί το κοινό μέτωπο.

Εκεί που υπάρχουν προσωπικές, αν θέλετε, διεκδικήσεις και αυτές να τις δούμε, αλλά το βασικό είναι να υπάρχει η πολιτική συμπόρευση και η εθνική συμπόρευση. Η Ελλάδα, όταν θα φύγουν και θα αποχωρήσουν – με ή χωρίς ελικόπτερα – οι κυβερνώντες και τα αφεντικά τους, θα είναι μια χώρα που θα χρειάζεται εθνικό σχεδιασμό και ομοψυχία. Βεβαίως, δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούμε με δυνάμεις που δημιουργήθηκαν από το μνημόνιο  και την μνημονιακή πολιτική, όπως οι νεοναζιστές. Και αυτή τη στιγμή ο κ. Σαμαράς μετατρέπει ακόμη και τη ΝΔ σε ένα κόμμα το οποίο δέχεται αυτούς οι οποίοι βρίσκονταν εκτός του συνταγματικού τόξου εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Βλέπω ανθρώπους που μιλούσαν εδώ και πολλά χρόνια με ένα λόγο και ρατσιστικό και νεοναζιστικό, να εντάσσονται πλέον στη ΝΔ. Αυτού του είδους τα στελέχη, είναι στελέχη τα οποία απελευθερώνουν δυνάμεις του μεγάλου ευρύτερου κεντρώου χώρου προς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Εμείς όμως δεν ανακοινώνουμε την είσοδο στο Κίνημά μας κάθε μέρα ενός στελέχους το οποίο θα ενταχθεί είτε από την Ευρυτανία, είτε από τη Φθιώτιδα, είτε από τον Έβρο. Είναι κάτι το οποίο είναι εντελώς φυσικό και το κάλεσμα αυτό ισχύει για όλους.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κατά τη δική σας εκτίμηση, ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχει διατυπώσει τη δημιουργία ενός ισχυρού αντιμνημονιακού μπλοκ; Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ή θεωρείτε ότι υπάρχουν και άλλες σκοπιμότητες που τελικά δεν προχώρησε αυτή η πρωτοβουλία και είναι κάτι που θα το ήθελε αρκετός κόσμος σύμφωνα με όσα λένε οι πολίτες.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας απαντήσω, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά το ιδρυτικό του συνέδριο και ευχόμαστε να έχει καλή επιτυχία. Είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει προσπάθειες και από τον ΣΥΡΙΖΑ να απομονωθούν φωνές ακραίες, ιδίως στα εθνικά θέματα, με τις οποίες εμείς έχουμε κάθετη αντίθεση. Δεν μπορώ να δεχθώ ποτέ κάποιον από το ΣΥΡΙΖΑ οποίος  μιλά για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας.

Βέβαια τέτοιοι υπάρχουν και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, για να είμαστε ξεκάθαροι Όμως για να υπάρχει η προϋπόθεση να κυβερνήσουμε μαζί, σε ένα μεγάλο αντιμνημονιακό μέτωπο, είναι νομίζω ξεκάθαρο από τη μεριά τουλάχιστον τη δική μας, ότι στα εθνικά θέματα δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαπραγμάτευση. Πρέπει να αποδεχθούν τις δικές μας θέσεις. Δεν μπορούμε στη Θράκη να επιτρέψουμε αυτή τη στιγμή στελέχη τα οποία βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και όπως είπα και στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που πάνε και λειτουργούν ως ουσιαστικά πολιτικά φερέφωνα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, ποτέ.

Δεν πρόκειται να δεχθούμε στα ελληνοτουρκικά, την ώρα που παραβιάζεται ο εθνικός εναέριος χώρος, να συνομιλήσουμε με εκείνους οι οποίοι κατέχουν την Κύπρο, δεν μπορούμε να δεχθούμε το σχέδιο Ανάν 2. Αυτά είναι κόκκινες γραμμές και πρέπει να τα λάβουν υπόψη τους και να πάρουν τις πολιτικές αποφάσεις.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Όσον αφορά τον Γ. Παπανδρέου, τελικά ποιοι τον προστατεύουν τόσο πολύ και είναι στο απυρόβλητο, είτε όσον αφορά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», είτε για το γεγονός ότι ακόμη και κάποιοι από την αντιπολίτευση με τον τρόπο που σκέπτονται δεν επιδιώκουν να γίνει η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς η χώρα εντάχθηκε στο μνημόνιο και το Μηχανισμό Στήριξης. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Απάντησε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου με τη χθεσινή του δήλωση. Στη χθεσινή του δήλωση αν τη διαβάσετε προσεκτικά ο κ. Παπανδρέου τι λέει; Ότι ουσιαστικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ απεδέχθη το έλλειμμα όπως το έλεγε ο κ. Παπανδρέου δηλαδή, το παραποιημένο, από τον κ. Γεωργίου.

Αυτό είναι προσωπική ευθύνη του κ. Σαμαρά. Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχουν στελέχη που ήταν στην κυβέρνηση Καραμανλή τα οποία αποδέχονται αυτή τη στιγμή να ακολουθήσουν τον κ. Σαμαρά στον δρόμο που έχει ακολουθήσει. Ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος πρωθυπουργός της χώρας στη μεταπολίτευση, ο οποίος έβαλε στη Βουλή και έστησε τέσσερις κάλπες και ουσιαστικά απαγόρευσε στους βουλευτές του – ανεπιτυχώς βεβαίως – να ψηφίσουν σε αυτές τις κάλπες.

Γιατί; Για να μην παραπεμφθεί ο Γ. Παπανδρέου για τα αδικήματα στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ». Είναι αυτός ο οποίος μαζί με τους υπασπιστές του, οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τη ΝΔ βρίσκονταν σε άλλους ακροδεξιούς χώρους, βγαίνει και υπερασπίζεται δημόσια την πολιτική του Γ. Παπανδρέου και προσπαθεί να του δώσει μια ασυλία και στην υπόθεση αυτή της Δικαιοσύνης. Αν κάνω αυτή τη συνέντευξη τύπου είναι διότι βλέπω ότι από την πλευρά της ΝΔ υπάρχει πλήρης σιωπή. Εδώ έχουμε ένα σκάνδαλο το οποίο το έστησαν εκείνοι που ήταν συνέταιροι του αδελφού του Γ. Παπανδρέου και η ΝΔ με εντολή Σαμαρά, σιωπά. Και φοβούμαι πολύ μήπως υπάρξουν και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη να κλείσει το φάκελο. Θα σας θυμίσω ότι στην υπόθεση του Αντρίκου είχαμε δύο παρεμβάσεις, η μια παρέμβαση ήταν του κ. Τσοχατζόπουλου, αναφέρεται μέσα στο ημερολόγιο του, όπου έγραφε ο κ. Τσοχατζόπουλος: «να μιλήσω με τον εισαγγελέα και τον κ. Αθανασίου προκειμένου να κλείσει η υπόθεση του Αντρίκου».

Θα σας θυμίσω ότι όταν επήλθε η σύγκρουση μεταξύ των εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη με την ηγεσία τότε της Δικαιοσύνης εγράφη ότι διορισμένος γενικός γραμματέας από το ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Δικαιοσύνης, τον κυνηγούσε μέχρι το ασανσέρ ζητώντας του να κλείσει  τον φάκελο  του Αντρίκου, τα έχουν βρει. Εάν εμείς το κάνουμε σήμερα δημόσια μέσω αυτής της συνεντεύξεως και μακάρι να την παίξουν, μακάρι τα κομμάτια που θα δώσετε στις εφημερίδες σας να μπουν – διότι αμφιβάλλω αν θα τα βάλουν – και για αυτό το λόγο βγάζουμε και μέσω του διαδικτύου τη συνέντευξη, σας λέω ότι και αύριο θα γίνει προσπάθεια την υπόθεση αυτή, που αναφέρεται στον συνέταιρο του Αντρίκου Παπανδρέου, τον κ. Γριβέα, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο, οποίος συνομιλεί και συντρώγει με τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Παπανδρέου, θα δείτε ότι θα προσπαθήσουν να την θάψουν την υπόθεση αυτή.

Για αυτό κάνουμε την συνέντευξη τύπου, τουλάχιστον να υπάρχουν αυτά όπως υπάρχουν και όλα τα οποία κατά καιρούς έχουμε πει και το DVD που θα σας δώσουμε και θα δείτε ότι αυτά ήταν πράγματα τα οποία είχαμε καταγγείλει. Και αν η δικαιοσύνη είχε αφεθεί να λειτουργήσει το πιο πιθανό από όλα, θα ήταν ήδη να ήταν προφυλακισμένος ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου και οι συνέταιροί τους όπως επίσης και οι κερδοσκόποι.

Είναι δυνατόν να δεχόμαστε να έρχεται ο κ. Σόρος στο τέλος Ιουλίου καλεσμένος του Ιδρύματος Νιάρχου και να κάνει ομιλία προς τον ελληνικό λαό με τον τίτλο «ο φιλάνθρωπος»; Ο απατεώνας, ο κερδοσκόπος που πόνταρε στην πτώχευση των Ελλήνων, που ευθύνεται για τις αυτοκτονίες Ελλήνων να έρχεται και να μας βγάζει ομιλία ως φιλάνθρωπος, να πετάει ένα κομμάτι ψωμί στον ελληνικό λαό; Με την ανοχή ποιων; Ο κ. Δένδιας υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ήταν με τον κ. Τζορτζ Σόρος αγκαλιά στη «Μεγάλη Βρετάνια», όπως ήταν και ο Γ. Παπανδρέου με τον Τζορτζ Σόρος προεκλογικά

ΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε πρόεδρε…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μου επιτρέπετε μια παρέμβαση; Θα ήθελα από την πλευρά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να πω ότι απαγορεύουμε τη συνέντευξη αυτή να την παίξει το πειρατικό κανάλι της «μαϊμού» κρατικής τηλεόρασης που βγήκε σήμερα στον αέρα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε πρόεδρε, χθες κατατέθηκε ένα νομοσχέδιο το οποίο αλλάζει την αντίληψη των πραγμάτων που είχαμε από την μεταπολίτευση και μετά. Ποια η θέση σας για το πολυνομοσχέδιο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η πορεία αυτής της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, εφαρμόζει το μνημόνιο κατά γράμμα. Ουσιαστικά προχωρά στην εσωτερική υποτίμηση που οδηγεί σε ύφεση και σε ανεργία. Το ΙΟΒΕ το «μαγαζί» που έστησε ο κ. Στουρνάρας, διαψεύδει τον κ. Στουρνάρα. Έχουμε 27,5% επίσημη ανεργία, τι σημαίνει αυτό στους νέους; Βλέπουμε ότι στόχος τους είναι και το λέμε ξεκάθαρα, η δήμευση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων. Δεν θα μπορούν να πληρώνουν οι Έλληνες τα χαράτσια και τους φόρους οι οποίοι θα επιβληθούν με αποτέλεσμα να απολεσθεί και η πρώτη κατοικία, να απολεσθεί ουσιαστικά και το χωράφι μέσω της φορολόγησης των αγροτεμαχίων. Η πολιτική αυτή επιβάλλεται από τους τοκογλύφους δανειστές και εκτελεί εσωτερικά η κυβέρνηση.

Όσον αφορά τις απολύσεις, οι απολύσεις όπως έχουμε ήδη πει έχουν υπογραφεί να είναι 25.000. Είναι ψέματα αυτά που γράφουν μέσα. Όλα αυτά που λένε  για δήθεν δεξαμενές που θα μπουν μέσα οι προς απόλυση και οι προς διορισμό. Εδώ μας λένε ότι θα πάρουν του δημοτικούς αστυνομικούς και θα τους βάλουν στην Ελληνική Αστυνομία όταν έχει απαγορεύσει η τρόικα να μπαίνουν υποψήφιοι στις σχολές. Πώς να το κάνουμε; Όλα αυτά είναι πολιτικές για να οδηγήσουν 25.000 οικογένειες στην ανεργία. Τι σημαίνει 25.000 οικογένειες στην ανεργία; Σημαίνει ότι ο άνεργος αυτός θα πληρώνεται από το ταμείο ανεργίας, το δημόσιο συνεχίζει να τον πληρώνει. Όμως δεν θα έχει την δυνατότητα αυτό τον μισθό να τον καταναλώσει. Θα κλείσουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν θα υπάρχουν χρήματα στην αγορά.

Την ίδια στιγμή βλέπετε που βγαίνουν και λένε ότι θέλουμε ανάπτυξη, παίρνουν τα χρήματα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών, δηλαδή τα χρήματα που δίνει ο ελληνικός λαός για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και που τα πάνε; Τα δίνουν για να «κτίσουν» καράβια κάποιοι εφοπλιστές με πλοία υπό ξένη σημαία στην Κίνα. Θέλουν ανάπτυξη; Ας κάνουν αφορολόγητη ζώνη το Πέραμα, τον Σκαραμαγκά, την Ελευσίνα, την Σύρο, την ζώνη του Περάματος εδώ και ας προχωρήσουμε να «κτίσουμε» καράβια εδώ στην Ελλάδα. Μπορούμε να το κάνουμε. Δεν θέλουν ανάπτυξη.

Θέλουν την απαξίωση της δημόσιας περιουσίας και το ξεπούλημα της. Δίνουν 100 εκατομμύρια ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής – ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Σαμαρά μαζί – και ψηφίζουν όλοι οι βουλευτές τους και για 25 εκατομμύρια ευρώ κλείνουν την ΕΛΒΟ την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων η οποία ουσιαστικά τι κάνει; Συντηρεί τα αυτοκίνητα των τριών όπλων ,στρατού, ναυτικού ,αεροπορίας της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος. Για ποιο λόγο; Διότι δεν θέλουν να παράγουν εδώ. Θέλουν να κάνουν συγκεκριμένες εισαγωγές και μάλιστα οι Γερμανοί προωθούν τα συμφέροντά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι στριμώχνουν την τοπική αυτοδιοίκηση, την πνίγουν οικονομικά και την ίδια στιγμή εμφανίζεται ο Φούχτελ με την «μπυρίτσα», την «ρετσινούλα», πως την λένε, και πάει στον εκάστοτε δήμαρχο και διαπραγματεύεται το πώς οι γερμανικές εταιρίες με Έλληνα συνέταιρο θα πάρουν τα σκουπίδια.

Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Ήλιος». Τραβούν το ΕΣΠΑ, όλο παίρνουν το ΕΣΠΑ και απεντάσσουν έργα και την ίδια στιγμή προχωρούν το πρόγραμμα «Ήλιος» το οποίο κάνει φωτοβολταϊκά και το αποτέλεσμα θα είναι να εισάγουμε τα μεταχειρισμένα φωτοβολταϊκά από τις γερμανικές εταιρίες. Δεν θα μπαίνει ούτε βίδα στην Ελλάδα και θα εξάγεται το ρεύμα στο εξωτερικό. Εμφανίζουν ως επιτυχία την αποτυχία τους. Το success story έγινε πλέον «success θρίλερ».

Όλες οι αποκρατικοποιήσεις πέφτουν. Για την ΔΕΠΑ, «δούλευαν» τους Ρώσους εδώ και καιρό. Είχαν συμφωνήσει με τους Γερμανούς ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα έριχνε έξω την συμφωνία με την ΔΕΠΑ. Με τον ΟΠΑΠ . Ενώ έφεραν δικό τους επιχειρηματία φίλο και χρηματοδότη του ίδιου του κ. πρωθυπουργού, την ίδια στιγμή πήγαν με τον εθνικό προμηθευτή και υπέγραψαν δυο συμβάσεις που ουσιαστικά δίνουν μεν τον ΟΠΑΠ στον νέο φίλο, αλλά η παλιά καλή συνταγή έχει την πρωτοκαθεδρία. Επτακόσια εκατομμύρια ευρώ η τεχνική υποστήριξη συν τα λαχεία. Βλέπετε ότι και αυτό αποτυγχάνει. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Αυτά που λήγουν, τα ομόλογα, τα 100% «ακούρευτα» προς τους κερδοσκόπους που θα έρθουν κιόλας να κάνουν και τους επενδυτές.

Ο γαμπρός του κ. Κλίντον θα έρθει εδώ λέει να κάνει τον επενδυτή. Είναι ο κάτοχος του ενός εκ των ομολόγων που πληρώθηκαν και δεν ξέρω εάν είναι κάτοχος και άλλων ομολόγων από αυτά που έρχονται. Αλλά στοιχεία δεν δίνουν και βλέπουμε ότι για παράδειγμα στην διαφήμιση που έκανε εδώ ο κ. Παπανδρέου στον κ. Γριβέα έλεγε ότι είχε υψηλές διασυνδέσεις, μεταξύ αυτών και του ιδρύματος Κλίντον και της εταιρίας του Σόρος. Αυτοί είναι οι συνέταιροί τους.

Είναι κοινή οργανωμένη εγκληματική οργάνωση που περιέχει πολιτικούς, διεθνείς κερδοσκόπους, ελληνικά λαμόγια και από εκεί και πέρα «κονομάνε» όλοι μαζί εις βάρος του ελληνικού λαού και οι Έλληνες πηδούν από τα μπαλκόνια. Εμείς ζητάμε να μην πηδούν από τα μπαλκόνια οι Έλληνες, να κατέβουν στο Σύνταγμα και να πάρουμε την πατρίδα στα χέρια μας, να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, να απελευθερωθούμε από τους δανειστές, να δουλέψουμε σκληρά, να αλλάξουμε το κράτος μας εκεί που πρέπει, αλλά να μπορέσει να υπάρξει ελπίδα. Ελπίδα με την πολιτική αυτή δεν υπάρχει και το λένε ακόμα και οι ίδιοι.

Είμαι στην διάθεσή σας. Εδώ είναι όλα τα έγγραφα. Ο κ. Κούσουλας και το γραφείο Τύπου θα σας τα δώσουν. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τους δικηγόρους μας, οι οποίοι έκαναν πράγματι μια πολύ σκληρή δουλειά μαζί με τους δημοσιογράφους και τα blogs που δούλεψαν για όλο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τον νομικό μας σύμβουλο κ. Γιολδασέα, τον νομικό σύμβουλο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, την γυναίκα μου Έλενα Τζούλη, η οποία ασχολείται αποκλειστικά με τις αγωγές που μας κάνουν, τον Βασίλη Καπερνάρο, την Χρυσούλα Γιαταγάνα και όλους τους συνεργάτες τους, για όλη αυτή την έρευνα που οδηγεί φαίνεται στο να αποκαλύψουμε την αλήθεια στην πατρίδα μας. Και βεβαίως τους βουλευτές μας.

Να είστε καλά.

Σας ευχαριστούμε πολύ».

ΖΕΖΑ ΖΗΚΟΥ: Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου κατέστρεψαν την Ελλάδα. Μνημόνιο – το χειρότερο εγχείρημα του ΔΝΤ στον πλανήτη!

ΑΡΘΡΟ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΗΣ ΖΕΖΑΣ ΖΗΚΟΥ. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση εξακολουθεί να φυγαδεύει τους πολιτικούς εγκληματίες και κρατά στο συρτάρι την δικογραφια Πεπόνη για το μνημόνιο… (κλικ για μεγένθυση, από την σημερινή Καθημερινή).

ZEZA ZHKOY

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ! Απο τον Πεπόνη, με αγάπη.Αντιμέτωπος με το κακούργημα της απιστίας ο Προβόπουλος για την εξαγορά της Proton από τον Λ.Λαυρεντιάδη!

assets_LARGE_t_420_54169445
 
 
Πόρισμα – φωτιά για τις ποινικές ευθύνες του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος,Γιώργου Προβόπουλου, σχετικά με την έγκριση εξαγοράς  τον Μάρτιο του 2010 – από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του 31,31% των μετοχών της Proton πουκατείχε η Τράπεζα Πειραιώς, βρίσκεται στα χέρια της 2ης ειδικής ανακρίτριας, η οποία διερευνά την υπόθεση των ύποπτων δανείων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.
Ειδικότερα, η ανακρίτρια καλείται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr, να διερευνήσει εάν ο Γιώργος Προβόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της ΤτΕ διέπραξαν το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και αν παραβίασαν την τραπεζική νομοθεσία.
Και τούτο γιατί, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, παρότι οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδας διαπίστωσαν ότι τα κεφάλαια για την εξαγορά της ProtonBank από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προέρχονταν από αλυσιδωτά δάνεια και αδιαφανείς πηγές, τα αρμόδια όργανα της ΤτΕ, ενέκριναν την εξαγορά της από τον προσωρινά κρατούμενο, σήμερα, επιχειρηματία.
Ειδικότερα, το πόρισμα συνέταξε στις 7 Μαΐου 2013 ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούδης, μετά από σχετική έγγραφη παραγγελία που έδωσε στις 11 Απριλίου 2013 ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης,με αφορμή καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, αλλά και δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων.
Στις 16 Μαΐου 2013 η σχετική δικογραφία που σχηματίστηκε και περιλαμβάνει έγγραφα και καταθέσεις μαρτύρων, διαβιβάστηκε με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» στην ανακρίτρια του 2ου ειδικού τμήματος, Ιωάννα Χατζάκη, προκειμένου να συσχετιστεί με την κύρια ανάκριση, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για τα δάνεια της Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του φυγόδικου συνεταίρου του, Πέτρου Κυριακίδη.
Το πόρισμα “τηγανίζει” το διοικητή της ΤτΕ
Το «πόρισμα Καλούδη», σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τουdirectnews.gr, επισημαίνει τα εξής:
- Στις 29-12-2009 ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, με έγγραφό του προς την ΤτΕ, γνωστοποίησε ότι απέκτησε το 31,31% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank, το οποίο μέχρι τότε κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς.
- Αντίστοιχη γνωστοποίηση για την πώληση υπέβαλε, την ίδια ημερομηνία, με επιστολή του και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.
Η γνωστοποίηση εκλαμβάνεται ως αίτημα, αφού ο νόμος 3601/2007 ορίζει σαφώς, ότι για την απόκτηση ποσοστού ίσου ή μεγαλύτερου από το 5% των τραπεζικών μετοχών απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως η Τράπεζα Πειραιώς πούλησε στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη το 31,31% της Proton στις 31-12-2009, ενώ ο Γ. Προβόπουλος και τα άλλα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της ΤτΕ, ενέκριναν την ενέργεια αυτή τρεις ολόκληρους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 31-3-2010.
Επίσης, μόλις δύο μέρες πριν (29-3-2010) η Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ συνέταξε το σχετικό Εισηγητικό Σημείωμα.
Ακόμα, από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε, όπως επισημαίνεται στο εισαγγελικό πόρισμα, προέκυψαν τα ακόλουθα:
α) Η αγορά της Proton Bank, κατά τη συνήθη πρακτική του Λ. Λαυρεντιάδη έγινε με δανεικά κεφάλαια.
β) Ο Λ. Λαυρεντιάδης δεν διέθετε επαρκή προσωπική ρευστότητα, ώστε να καλύψει μελλοντικές ανάγκες ρευστότητας της τράπεζας που αγόρασε.
γ) Το περιεχόμενο της επιστολής του εν λόγω επιχειρηματία προς την ΤτΕ με ημερομηνία 5-2-2010, ότι δεν κατείχε άμεσα ή έμμεσα συμμετοχές σε επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν μπορούσε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού ήταν γνωστό, ότι μέσω της εταιρείας ΝΕΠ (συμφερόντων του ιδίου και του Πέτρου Κυριακίδη) επιδιδόταν σε πραγματοποίηση μιας σειράς συμμετοχών μικρού ποσοστού και ευρείας διασποράς στο χώρο των ΜΜΕ.
δ) Η δήλωση του Λ. Λαυρεντιάδη, ότι θα υπέβαλε αίτημα για την επενδυτική δραστηριοποίηση του fund «Lamda Partners» με έδρα την Μ. Βρετανία δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, αφού το εν λόγω fund λειτουργούσε από το 2008 χωρίς άδεια από την αρμόδια εποπτική αρχή FSA.
ε) Η μεταφορά των ποσών των δανείων που καταβλήθηκαν για την εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank έγιναν μέσω λογαριασμών, από τους οποίους δεν υπήρχε λόγος να διέλθουν. Επομένως, εκτιμάται ότι η ενέργεια αυτή έγινε, προκειμένου να μη γίνεται εύκολα αντιληπτός ο τελικός τους προορισμός.
στ) Η μεταβίβαση της Proton από την Τράπεζα Πειραιώς προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη έγινε στην τιμή 3,6 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η χρηματιστηριακή της τιμή ήταν 1.96 ευρώ. Δόθηκε, δηλαδή, “premium” 32 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός το οποίο αν και καταγράφεται και στο από 29-3-2010 Εισηγητικό Σημείωμα, δεν αποτέλεσε τροχοπέδη για την έγκριση μεταβίβασης από την ΤτΕ.
Καταλήγοντας, ο εισαγγελέας αναφέρει, ότι το έγκλημα της απιστίας, όπως ορίζεται από το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα, δύναται να τελεσθεί όχι μόνο με θετικές ενέργειες όπως οι προαναφερόμενες, αλλά και με παράληψη, καθότι η ΤτΕ κατά τη διάρκεια ελέγχου λειτουργίας του πιστωτικού ιδρύματος έχει τη δυνατότητα να ανακαλεί την άδεια λειτουργίας του.
Στην προκειμένη περίπτωση, παρότι στο από 29-3-2010 Εισηγητικό Σημείωμα αναφέρεται ως προϋπόθεση αξιολόγησης του Λ. Λαυρεντιάδη ως βασικού μετόχου της Proton, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 150 εκατ. ευρώ στους επόμενους έξι μήνες αυτή δεν έγινε ποτέ, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε κύρωση εκ μέρους της ΤτΕ!
Οι πρωτοφανείς στα παγκόσμια τραπεζικά χρονικά ενέργειες του Γ. Προβόπουλου και της παρέας του – όπως με σαφήνεια περιγράφει ο εισαγγελέας Γ. Καλούδης – οδήγησαν την Proton Bank τον Οκτώβριο του 2011, να τεθεί σε εκκαθάριση, να διαχωριστεί σε “καλή” και “κακή” και να χρειαστεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Με άλλα λόγια, να πληρώσουν τα “σπασμένα” οι φορολογούμενοι πολίτες…
Θα συγκαλύψουν το σκάνδαλο;
Έγκυρες νομικές πηγές ανέφεραν στο directnews.gr, ότι επιχειρείται από πολιτικούς και τραπεζικούς κύκλους να “θαφτεί” η έρευνα του εισαγγελέα Γ. Καλούδη και να μη γίνει καμία ανακριτική ενέργεια σε βάρος του Γιώργου Προβόπουλου και των υπόλοιπων υπευθύνων της ΤτΕ, οι οποίοι κατονομάζονται στο πόρισμά του.
Να συμπεριληφθεί δηλαδή το εισαγγελικό πόρισμα στην κύρια δικογραφία για την «υπόθεση της Proton» που χειρίζεται η 2η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, ως ένα απλό έγγραφο ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα!!!
Κάτι τέτοιο φυσικά, συμπλήρωναν με νόημα οι ίδιες πηγές, θα αποτελεί κατάχρηση εξουσίας για όποιον λειτουργό της Δικαιοσύνης το αποτολμήσει, αφού τα στοιχεία για την εμπλοκή της ΤτΕ είναι συντριπτικά και “φωτογραφίζουν” τους ενόχους…
http://directnews.gr/