Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΚΤΑΚΤΟ: Ουκρανικό Su-27 κατέρριψε το Boeing 777 της Malaisian Airlines!


Όπως μετέδωσε ο σταθμός 1TV.RU, tο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε τον περασμένο Ιούλιο από ένα μαχητικό Su-27 της ουκρανικής Αεροπορίας, όπως άλλωστε ισχυρίζονταν οι Ρώσοι από την αρχή.
Το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση ΝΗ 17 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις καταρρίφθηκε από πύραυλο.
Το αεροπλάνο που μετέφερε 298 επιβάτες κατερρίφθη από ουκρανικό πύραυλο που εξαπέλυσε το Su-27, όπως ευδιάκριτα φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία-ντοκουμέντο από τη στιγμή εκείνη:
Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν στοιχεία για το ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο αυτό κατά του αεροσκάφους, όμως οι δυτικοί και ουκρανικές αρχές από την πρώτη στιγμή κατηγόρησαν τους ρωσόφωνους αυτονομιστές που πολεμούν στην περιοχή, ενώ ο γραφικός καραγκιόζης Αυστραλός πρωθυπουργός ζητούσε από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β.Πούτιν σήμερα να ζητήσει "Συγγνώμη για την κατάρριψη του μαχητικού"!
За мгновения до крушения ''Боинга'' под Донецком
За мгновения до крушения ''Боинга'' под Донецком
За мгновения до крушения ''Боинга'' под Донецком
Δείτε τη φωτο σε πλήρη ανάλυση εδώ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Χαστούκι Πουτιν σε Παπανδρεου: Εχεις το θράσος να ζητάς να με συναντήσεις;

Ο Πούτιν δεν αποδέχθηκε το αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να συναντηθούν κατά την περιοδεία του πρώην Ελληνα Πρωθυπουργού στην Ανατολική Ευρώπη. Ο κ.Παπανδρέου σκόπευε να επισκεφθεί την Μόσχα αμέσως μετά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist στο Βουκουρέστι που έγινε στις 20 Οκτωβρίου.
Οι ήδη βεβαρημένες σχέσεις του Πούτιν με τον Γιώργο Παπανδρέου από το 2010 καθώς και η φιλοδυτική στάση της Σοσιαλιστική Διεθνούς απέναντι στην Ρωσία και υπερ τις Ουκρανικής φιλοναζιστικής Κυβέρνηση ήταν αρκετά για να απορριφθεί χωρίς δεύτερη σκέψη το αίτημα του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Να θυμίσουμε ότι ο Πούτιν έχει γερή μνήμη και δεν ξεχνάει τον εμπαιγμό του Γιώργου Παπανδρέου να συμπαρασύρει και την Ρωσσία στα Ελληνικά Τοξικά ομόλογα ενώ είχε σκοπό να παραδώσει την χώρα στο ΔΝΤ.
Το ποτήρι ξεχείλισε μάλιστα όταν ο Γ.Παπανδρέου είχε υποσχεθεί σε συνέντευξη του στο ρωσσικό πρακτορείο RIA-NOVOSTI στις 15 Φεβρουαρίου ότι το 2010 θα ήταν έτος Ελληνορωσσική φιλίας και ότι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης ήταν πρώτη προτεραιότητα. Μια υπόσχεση είχε επαναλάβει τον Ιούλιο του 2010 σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσσο Πρόεδρο, ενώ στην πραγματικότητα είχε συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι να σταματήσει τον αγωγό που είχε συμφωνηθεί από την Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή.
Ετσι τυπικά η υπόθεση Ρωσσία έχει τελειώσει για τον Γιώργο Παπανδρέου
hellasforce.com

Το ...καρέ πρέπει να κλείσει στο Τελ Αβίβ!


Η υπονόμευση της θέσης μας έναντι της Τουρκίας έχει ονοματεπώνυμα. Καταρχήν Κώστας Σημίτης και βάλτε από δίπλα όλους τους «σώφρονες», «αντιεθνικιστές», «εκσυγχρονιστές» της πασοκάρας και της Αριστεράς, τους ανανιστές διακομματικούς υβριστές του Τάσσου κι όλο εκείνο τον απίθανο δημοσιογραφικό συρφετό, που μαζί με διάφορους φουλαράτους ιντελιγκέντσηδες άνθησαν επί Σημίτη, σαν εκείνο το σαρκοφάγο φυτό, που τρώει έντομα και πουλάκια και μυρίζει σαν ψοφίμι. Αυτοί καταπίνανε αμάσητες τις θέσεις των αντιπάλων μας, λοιδορούσαν τον μαχητικό πατριωτισμό ως μπας κλας και τους πατριώτες ως «τουρκοφάγους».

Η θεωρία εξημέρωσης του θηρίου είναι ιδιαίτερα προσφιλής στην ξέμπαρκή μας τάξη της ημιμάθειας, της «πολιτικής ορθότητας» και του ευρωπαϊκού επαρχιωτισμού, που υποδύεται την αστική. Είχαν -ακόμη έχουν μερικοί- την ακράδαντη πεποίθηση ότι, άμα ταΐσουμε την Τουρκιά λίγη Κύπρο, λίγο Αιγαίο και λίγο Θράκη, θα γίνει ώσμωση, θα γίνουμε καρντάσια κι οι μπίζνες θα κάνουν τα τάλαρα να κάνουν γκελ και να μας κυνηγάνε μέσα στους δρόμους, αντί να τα κυνηγάμε εμείς στο μεροκάματο. Ελεγαν ότι «φταίμε κι εμείς» και, αν κάνουμε σκόντο και συμψηφισμό, αυτό είναι πιο «ευρωπαϊκό» και θα οδεύσουμε στις λεωφόρους του μέλλοντος αδελφωμένοι, που κι αυτές, πάω στοίχημα, θα τις έφτιαχνε ο Μπόμπολας.

Ο Σημιταράς ο Κουρδοφάγος, όπως θεωρούσε πασέ τα κλαρίνα και τη βυζαντινή μουσική και προτιμούσε κάτι ρέστα από φράγκικες δυτικότροπες εκφάνσεις, π.χ. των Επτανησίων, θεωρούσε ακόμη πιο πασέ ό,τι είχε να κάνει με την αποτροπή. Τα Ιμια, οι S-300, το άγος Οτσαλάν, οι «γκρίζες ζώνες», όπως αργότερα η αναγνώριση των «ζωτικών συμφερόντων» της Τουρκίας κατά δω μεριά, είναι ανάμεσα σε αυτά που θέριεψαν την τουρκική επιθετικότητα. Ορεκτικά.

Αν είχε διαβάσει λίγη παραπάνω Ιστορία, θα ήξερε ότι οι Επτανήσιοι είχαν μια από τις μαζικότερες συμμετοχές στην Εθνεγερσία. Σκληροί κι αδιαπραγμάτευτοι πατριώτες, δεν ήταν τσιριπιπίμ τσιριπιπόμ με τα εκάστοτε αφεντικά - το αγωνιστικό τους πνεύμα πάντα στραμμένο στον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας. Μπορεί να φορούσαν τα στενά, να μοιάζανε «ψαλιδόκωλοι» αλλά δεν ήταν. Κι έτσι βρέθηκαν πλάι πλάι με τ’ άλλα αδέρφια τους στα ταμπούρια του χρέους, από πάνκηδες Αρβανίτες, μαυροντυμένους Μανιάτες, φλογερούς Ρουμελιώτες και πολυμήχανους Μωραΐτες, έως Μακεδόνες και Κυπρίους. Η επαφή με τη Δύση δεν τους έκανε πιθήκους των Ιταλών ή των Αγγλων. Εξετίμησαν αυτά που έπρεπε και γι’ αυτό, π.χ., ήταν μαζική η κατάταξή τους στο Τακτικό του Φαβιέρου, διότι αυτοί οι πατριώτες των Επτανήσων είχαν γνωρίσει την ανάγκη ενός τακτικού στρατού για το νεογέννητο επαναστατικό κράτος.

Από το 1996 είχαμε μια ολική έκπτωση σε αυτό που θα ονομάζαμε σθεναρή πολιτική αποτροπής.
Η εθνική άμυνα για τους πολιτικοεπιχειρηματικούς μηχανισμούς λεηλασίας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μόνον ως προς το εξοπλιστικό κομμάτι, διότι «πολλά τα λεφτά, Αρη». Το άλλο και ουσιαστικότερο κομμάτι, μαζί με την εκπαίδευση, το κατεξοχήν πολιτικό, που καλείται αποτροπή, η σταθερή και σθεναρή εκπομπή του μηνύματος ότι όχι απλά έχεις μαζέψει πολλά σίδερα και φονικά γκάτζετ αλλά ότι σε περίπτωση επίθεσης θα ανταποδώσεις αδίστακτα με ένα ισοδύναμο ή και πολλαπλάσιο χτύπημα, είναι αυτό που κυρίως ατόνησε. Θυμηθείτε, όταν ο αείμνηστος Παναγιώτης Κονδύλης μίλησε για τα αυτονόητα της αποτροπής, με τι μένος σηκώθηκε μια δυσώδης γλίτσα ρουφιάνων να του επιτεθεί με πρωτοφανή χυδαιότητα.

Βλέπετε τότε, επί των ημερών του «καταλληλότερου», που αυτός άρχισε να πλανίζει τα σανίδια για την κάσα του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος εν τω μεταξύ έσπερνε το σιτάρι για τα κόλλυβα που τρώνε τώρα, όλος αυτός ο ροζ πολτός του ενδοτισμού είχε σηκώσει μύτη κι είχε πάρει αμπάριζα επιτιθέμενος σε πρόσωπα, οργανώσεις, διανοουμένους, ακόμη και στον μακαρίτη τον Χριστόδουλο. Ολοι οι καλοταϊσμένοι σμπίροι των συγκροτημάτων και των ξένων συμφερόντων τότε κυρίως αποθρασύνθηκαν. Οι υπογραφές τους περιφέρονταν σε κάθε είδους κείμενα με θέσεις αντίθετες στο εθνικό συμφέρον κι ευθυγραμμισμένες, όλως τυχαίως, με τα συμφέροντα των Αλβανών, Τούρκων ή Σκοπιανών σοβινιστών. Διότι αυτοί αυτό θεωρούν προοδευτικό, να χαϊδολογιέσαι με τους ξένους σοβινιστές και ισλαμοφασίστες, καθυβρίζοντας τους δικούς σου πατριώτες! Το έργο βέβαια του Κονδύλη θα παραμείνει κτήμα εσαεί του έθνους, απόσταγμα της σκέψης ενός αληθινού διανοουμένου, ενώ οι δικές τους ιδεοληπτικές πορδές στον άνεμο δεν θα πωλούνται ούτε για προσάναμμα.

Λοιπόν, εχθροί υπάρχουν. Δεν είναι φυλετικά κατώτεροι αλλά είναι εχθροί, διότι τα συμφέροντά τους αντιστρατεύονται τα δικά μας, συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια του έθνους, από τη Χειμάρρα ως την Καρπασία. Μέγιστος εχθρός η ισλαμοφασιστική Τουρκία, με τον επίδοξο χαλίφη της.
Ο Σαμαράς εδώ, όσο κι αν γκρινιάζουμε, κάνει μεγάλη πολιτική. Το Κάιρο είναι μια ιστορική στιγμή, για την οποία χρειάστηκε μυαλό, θάρρος, προετοιμασία. Το καρέ πρέπει να κλείσει στο Τελ Αβίβ. Οι δρόμοι της ναυσιπλοΐας, της ενέργειας κι η ασφάλεια των χωρών μας υποδεικνύουν τα αυτονόητα. Χάσαμε πολύ χρόνο, αυτοϋπονομευθήκαμε με τα χαΐρια των σκυφτών «εχεφρόνων». Να δείξουμε με αυστηρότητα στο κράτος-συμμορία ότι η κρίση μας δεν είναι ευκαιρία τους. Η πολυεθνική Τουρκία έχει να χάσει πολύ περισσότερα από μας, κι όσα πλοία ή αεροπλάνα κι αν αγοράσουν η ελληνική λίμνη είναι γεμάτη από εκατοντάδες αβύθιστα θωρηκτά κι αεροπλανοφόρα…

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

* δικηγόρος

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Γιατί η Γερμανία ευθύνεται για την Μεγάλη Ύφεση της Ευρώπης

Η Ευρώπη έχει πρόβλημα με τη Γερμανία. Συγκεκριμένα, έχει το πρόβλημα ότι η Γερμανία δεν δαπανά αρκετά χρήματα. Αλλά οι Γερμανοί εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για τον εαυτό τους, γιατί, μετά τον πληθωρισμό, δεν έχουν πάρει καμία σημαντική αύξηση την τελευταία δεκαετία. Η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει να μην το κάνει, έστω και αν χρειάζεται νέες υποδομές - και οι επενδυτές, όσο τρελό κι αν ακούγεται, πληρώνουν για να δανειστούν πάνω από δύο χρόνια. Η Γερμανία είναι «πεινασμένη» για δημόσιες επενδύσεις, όπως δρόμοι, γέφυρες και σχολεία. Είναι χαρακτηριστικό πως οι επενδύσεις της γερμανικής κυβέρνησης τα τελευταία 12 χρόνια ακολουθούν αρνητικό πρόσημο.
Η Γερμανία, με άλλα λόγια, έχει επίσης το πρόβλημα ότι δεν δαπανά αρκετά χρήματα. Ξεμένει από υποδομές χωρίς να τις υποκαθιστά – και μάλιστα σε μια στιγμή που η οικονομία της έχει κολλήσει στο τέλμα. Αυτό, όπως το ΔΝΤ έχει επισημάνει, είναι εξαιρετικά κοντόφθαλμο, διότι οι δαπάνες για έργα υποδομής θα ενίσχυαν την οικονομία σήμερα και θα ενίσχυαν την οικονομική ανάπτυξη αύριο. Αυτός είναι και ο λόγος που τα «σφιχτά» συνήθως ΔΝΤ και ΕΚΤ εκλιπαρούν τη Γερμανία να σπάσει τον όρκο λιτότητας και να αρχίσει να ξοδεύει περισσότερο για το δικό της καλό, αλλά και για το καλό της Ευρώπης.
Λοιπόν, η Γερμανία άλλαξε τελικά γνώμη. Αντί να μην κάνει τίποτα, πρόκειται να κάνει λίγο περισσότερα από το τίποτα. Πρόκειται να αυξήσει τις δαπάνες υποδομής της κατά 10 δις ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια - και αυτό είναι όλο. Για να το θέσουμε αυτό σε μια προοπτική, είναι μόνο 0,1 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Αυτό δεν είναι ένα κίνητρο. Αυτό είναι ένα σφάλμα στρογγυλοποίησης. Αλλά είναι το περισσότερο που η Γερμανία είναι διατεθειμένη να κάνει, δεδομένου ότι είναι αποφασισμένη να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της το 2015.
Έτσι, η Γερμανία θα συνεχίσει τη στασιμότητα και η υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία χρειάζεται απεγνωσμένα την τευτονική ζήτηση, θα κάνει το ίδιο.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Αντιθέσεις Θεοί, μύθοι, ήρωες και βρετανική δολιότητα

 Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Το επίσημο βίντεο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 περιέχει πλάνα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936, στους οποίους μια χαρά συμμετείχε κι η βρετανική ομάδα, που παρήλασε κι αυτή ενώπιον του χορτοφάγου και ψυχοπονιάρη Αδόλφου, ο οποίος λίγο μετά, με βρετανική ανοχή και συναίνεση κατάπιε αμάσητη κοτζάμ Τσεχοσλοβακία. Το ίδιο πλάνο που χρησιμοποίησαν οι Άγγλοι για τους αγώνες του 2012, χρησιμοποίησε κι ο ΕΟΤ στο βίντεο για την προβολή της χώρας μας, με τίτλο «Gods, Myths, Heroes». Αντίστοιχα πλάνα και φωτογραφίες από τους αγώνες που οργάνωσε η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, υπάρχουν και στην σελίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, διότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι απλά …αγώνες και τους έχουν διοργανώσει καπιταλιστικές, κομμουνιστικές, χώρες με κάθε είδους καθεστώς.
Αυτό το πλάνο «ανακάλυψε» στο ελληνικό βίντεο ο γνωστός «Guardian» και πήγε να το κάνει θέμα, έχοντας ραντεβού με την πεπονόφλουδα. Το τσακάλι που πήρε την μισελληνική εργολαβία δεν πρόσεξε την πηγή του πλάνου.
Αυτή η μικρή βρωμιά – γκάφα κάποιου Άγγλου δημοσιογράφου, από μόνη της είναι ασήμαντη. Υπάρχει όμως ένα ευρύτερο πλαίσιο, τόσο ιστορικά, όσο και στην σημερινή συγκυρία, που αξίζει να επισημάνουμε. Γιατί τώρα; Γιατί έτσι;
Καταρχήν να υπογραμμίσουμε πως ο Τύπος στην Βρετανία, που δεν είναι πια μεγάλη κι ο ήλιος δύει κάθε βράδυ, όπως σε όλες τις χώρες, υπηρετεί τις γενικές κατευθύνσεις της ευρύτερης εθνικής πολιτικής.
Σήμερα υπάρχουν δυο θέματα ανοιχτά, που εξηγούν μικρές και μεγαλύτερες βρωμιές, κατά την μακρά παράδοση της «δόλιας Αλβιώνος»: το ένα είναι η αναζωπύρωση της συζήτησης για την επιστροφή των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα, που εκτίθενται στον μεγαλύτερο πάγκο κλεπταποδόχου, που καλείται Βρετανικό Μουσείο, χωρίς να περιέχει και πολλά βρετανικά δημιουργήματα. Η πλειοψηφία των εκθεμάτων που υπάρχει εκεί μέσα είναι προϊόν πλιάτσικου από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τις Ινδίες κλπ. Είναι τα λάφυρα της αποικιοκρατίας. Με την δύναμη του στόλου τους και τα όπλα του πάντοτε μισθοφορικού στρατού τους, τα καθάρματα της Αυτής Μεγαλειότητος, λεηλάτησαν πολιτισμούς στα μήκη και τα πλάτη της γης. Με θρασύτητα δε ισχυρίζονται πως είναι πιο ικανοί και άξιοι φύλακες αυτών των μνημείων τέχνης των ανθρώπινων πολιτισμών, από τα κράτη των ίδιων των λαών που τα δημιούργησαν. Κι όταν εγείρουν θέμα τα κράτη για επιστροφή των κλοπιμαίων, τότε η άρνηση συνοδεύεται από την συκοφαντία.
Διεθνή τσιμπούρια, λαφυραγώγησαν και ματοκύλησαν Έλληνες στην Κύπρο, την αχανή Ινδία, λαούς της Αφρικής, της Αμερικής, με βάρβαρους τρόπους και δόλιες μεθόδους που πρώτα τις ακόνισαν πάνω στους Κέλτες γείτονες τους, τους περήφανους Σκώτους και τους αγέρωχους Ιρλανδούς. Έχουν μετέλθει παντός μέσου, από την ωμή βία και την αγχόνη, όπως στην Ινδία και την Κύπρο, ως την εξόντωση δι’ οργανωμένου λιμού (Ιρλανδία). Εκεί όμως που είναι μάστορες είναι στο διαίρει και βασίλευε, στο να χρησιμοποιούν μειονότητες ως ρουφιάνους τους κατά της πλειονότητας. Έτσι χρησιμοποίησαν τους μουσουλμάνους κατά των ινδουιστών στην Ινδία, τους Τουρκοκύπριους κατά των Ελληνοκυπρίων, τους Διαμαρτυρόμενους των κατεχόμενων κομητειών της Β. Ιρλανδίας, κατά της καθολικής πλειοψηφίας της όλης Ιρλανδίας.
Με τις πλέον βρώμικες μεθόδους, ως και δολοφονίες ηγετών, δεν διστάζουν να παρεμβαίνουν υπέρ των συμφερόντων τους.
Αν δεν το ξέρετε, ακόμη δεν έχουν αποχαρακτηριστεί έγγραφα του Foreign Office που αφορούν την δολοφονία του Καποδίστρια. Μαντέψτε γιατί. Γιατί, ακόμη και σχεδόν δύο αιώνες μετά, οι Έλληνες δεν θα καταπιούν αμάσητη την αλήθεια, δεν θα πουν «νερό κι αλάτι» για την βρετανική δολιότητα.
Το άλλο ζήτημα είναι η κατ’ εξακολούθηση και καθ’ υποτροπήν συναυτουργία της Βρετανίας στα εγκλήματα του τουρκικού ισλαμοφασισμού. Στην Κύπρο και στο Αιγαίο το Λονδίνο λειτουργεί ως εχθρός μας. Είναι εχθρός μας. Σήμερα ο Κάμερον αβαντάρει τον τσαμπουκά του Ερντογάν στην κυπριακή ΑΟΖ. Θυμηθείτε το, ο τουρκικός ισλαμικός στρατός κατοχής θα είναι πιο εύκολο να φύγει από την Κύπρο, παρά να ξεκολλήσουμε το βρετανικό τσιμπούρι και τις βάσεις του από το νησί. Η Βρετανία χρησιμοποίησε τους Τούρκους βάζοντας τους στο παιχνίδι εναντίον μας κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ κι έκτοτε τους υποστηρίζει σθεναρά σε κάθε παρανομία.
Μην σας κάνουν λοιπόν εντύπωση οι βιντεομαϊμουδιές. Όταν έχεις κρεμάσει δεκαοχτάχρονα παιδιά στην Κύπρο το 1955-1959, για να αποτρέψεις την Ένωση με την Ελλάδα, που υποσχόσουν στους Κυπρίους το 1940 για να πολεμήσουν 45.000 από αυτούς μαζί σου καίτοι δεν είχαν υποχρέωση στράτευσης, αυτά είναι ψιλά γράμματα…

«Μιζώθηκε» ή όχι o Καρατζαφέρης;



Γιατί... χτυπάνε τον μεγάλο πολιτικό Γιώργο Καρατζαφέρη; Ποιος θέλει να τον κλείσει φυλακή;
Είναι το ερώτημα που πλανάται στο παρασκήνιο της πολιτικής έπειτα από την αποκάλυψη της εμπλοκής του σε μίζα- μαμούθ 1,6 εκατ. ευρώ για την προμήθεια Super Puma επί εποχής Άκη Τσοχατζόπουλου.
Το ίδιο αναρωτιέται και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ο οποίος σε εκπομπές του αφήνει υπονοούμενα ότι τον «κόντυναν» επειδή είχε αρχίσει να δυναμώνει και επειδή είχε πει «όχι» στη Νέα Δημοκρατία για να επιστρέψει. Την ίδια στιγμή όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει ούτε τις υπεράκτιες εταιρείες στο όνομά του και στου γιου του, ούτε το 1,6 εκατ. ευρώ που έχει βρεθεί εκεί. Το ακόμη πιο σοβαρό της υπόθεσης είναι στις δηλώσεις του δεν βγαίνει επιτιθέμενος, δε λέει ότι πρόκειται για ψέματα, ουσιαστικά αποδέχεται ότι «κάτι υπάρχει».
Το επίσημο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες του θα βγει την επόμενη εβδομάδα ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε δηλώσει χρόνια τώρα τις off shore που διέθετε.
Κι ενώ μέχρι πρότινος ο κ. Καρατζαφέρης άφηνε να εννοηθεί ότι θα παραιτηθεί από το κόμμα γιατί είναι μια οικογενειακή υπόθεση την Τρίτη βγήκε επιτιθέμενος λέγοντας ότι δεν συμβιβάζεται, δεν υποχωρεί, δεν υποτάσσεται και δεν παραιτείται.
Μπράβο του κι εμείς μαζί του. Δεν μας απάντησε όμως. «Μιζώθηκε» ή όχι; Τα πήρε τα... μπικικίνια; Τα τσέπωσε τα «τούβλα»; Τα άρπαξε τα φράγκα για τα εξοπλιστικά; Είναι ο νέος... Ακης εν ολίγοις;
Όπως και ο Τσοχατζόπουλος δηλαδή ρίχνει σε άλλους το φταίξιμο. Ότι τον χτυπάνε πολιτικά επειδή ήταν, λέει, πιο δυνατός και διεκδικούσε ρόλο στην πολιτική σκηνή. Ε και; Αυτό έχει σημασία ή ότι φούσκωσαν τα παντελόνια; Τι υπεκφυγή είναι αυτή δηλαδή; Στο κάτω – κάτω η δικαιοσύνη ερευνά και αυτή αποφασίζει ποιους θα διώξει και ποιους όχι. Γιατί όλοι όσοι τα παίρνουν βλέπουν αόρατους εχθρούς;
Αλλά ας υιοθετήσουμε το δικό του σενάριο, ότι δηλαδή είπε όχι στη ΝΔ και τον έβγαλαν στη... σέντρα. Αν και οι πληροφορίες μας λένε ότι ικέτευε να επιστρέψει ζητώντας μάλιστα και υψηλά πόστα, ας πούμε ότι πράγματι αυτός αρνήθηκε τη μεγάλη επιστροφή. Γιατί δηλαδή έχει η ΝΔ ανάγκη ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός εμφανίζεται να έχει οφ σορ με μίζες; Αν ο Σαμαράς τον δεχόταν πίσω και «έσκαγε» το σκάνδαλο δεν θα ήταν αυτός υπόλογος και συνένοχος;
Να πάρει πίσω κάποιον που ενδεχομένως (αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου) έκανε πάρτι με τις μίζες; Έλεος δηλαδή. Στο κάτω – κάτω ο κόσμος που ψήφισε ΛΑΟΣ δεν μπορεί να συνδέεται με τον αρχηγό του. Αν θέλει θα ψηφίσει ξανά ΛΑΟΣ ή ΝΔ ή Χρυσή Αυγή ή ακόμη και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να ταυτίζουμε τον υποστηρικτή του κάθε κόμματος με το κάθε λαμόγιο που τυγχάνει να έχει υψηλές θέσεις.
Να πούμε και κάτι άλλο. Η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς είναι καλύτερα να μη βρίσκεται στην εξουσία παρά να πάρει πίσω στο μαντρί τους υβριστές, τους προδότες, τους ξεπουλημένους και προσκυνημένους σε κάθε σημαία ευκαιρίας. Κι αυτό ισχύει για όλα τα πολιτικά παρτάλια που στα χρόνια της βαθιάς κρίσης της χώρας έκαναν την πάπια κι άφησαν τον Σαμαρά να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Να θυμίσουμε την ιστορία με τη μίζα του Καρατζαφέρη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ενημερώθηκαν οι αρχές ότι πρέπει να ψάξουν τα ίχνη μίας μίζας για τη σύμβαση αγοράς των 4 Super Puma που κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 64 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των άλλων στοιχείων, ο καταγγέλλων ενημέρωνε και για την ύπαρξη off shore που πρέπει να μπουν στο δικαστικό στόχαστρο.
Από την έρευνα προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ Eurocopter και ελληνικού Δημοσίου, δύο εταιρίες εμφανίζονται ως μεσάζοντες. Πρόκειται για τις Kestrel και Malwern, συμφερόντων δύο επιχειρηματιών που ενεπλάκησαν στη σύμβαση και σήμερα είναι κατηγορούμενοι.
Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ο λογαριασμός που τηρούσε στο νησί Jersey η Malwern (με έδρα τον Παναμά) είχε πιστωθεί από το 2000 έως και το 2008 με εμβάσματα 5,5 εκατ. ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρίες Copsi Sal και Medifin Sal οι οποίες ανήκουν στον μεγαλομέτοχο της Eurocopter.
Στη συνέχεια, οι off shore Premium Properties και Malwern εμφανίζονται να βάζουν 1,6 εκατ. ευρώ στην off shore Catalina, που φέρεται ότι ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως που αφορούν στη σύμβαση του εξοπλιστικού προγράμματος, το μεγαλύτερο μέρος της μίζας μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο ήδη κατηγορουμένων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών επίσης στο νησί Gernsey. Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και τρεις πρώην στρατιωτικοί και άλλα πρόσωπα, τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά στην ανάκριση.