Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

«Μιζώθηκε» ή όχι o Καρατζαφέρης;



Γιατί... χτυπάνε τον μεγάλο πολιτικό Γιώργο Καρατζαφέρη; Ποιος θέλει να τον κλείσει φυλακή;
Είναι το ερώτημα που πλανάται στο παρασκήνιο της πολιτικής έπειτα από την αποκάλυψη της εμπλοκής του σε μίζα- μαμούθ 1,6 εκατ. ευρώ για την προμήθεια Super Puma επί εποχής Άκη Τσοχατζόπουλου.
Το ίδιο αναρωτιέται και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ο οποίος σε εκπομπές του αφήνει υπονοούμενα ότι τον «κόντυναν» επειδή είχε αρχίσει να δυναμώνει και επειδή είχε πει «όχι» στη Νέα Δημοκρατία για να επιστρέψει. Την ίδια στιγμή όμως δεν μπορεί να δικαιολογήσει ούτε τις υπεράκτιες εταιρείες στο όνομά του και στου γιου του, ούτε το 1,6 εκατ. ευρώ που έχει βρεθεί εκεί. Το ακόμη πιο σοβαρό της υπόθεσης είναι στις δηλώσεις του δεν βγαίνει επιτιθέμενος, δε λέει ότι πρόκειται για ψέματα, ουσιαστικά αποδέχεται ότι «κάτι υπάρχει».
Το επίσημο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες του θα βγει την επόμενη εβδομάδα ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε δηλώσει χρόνια τώρα τις off shore που διέθετε.
Κι ενώ μέχρι πρότινος ο κ. Καρατζαφέρης άφηνε να εννοηθεί ότι θα παραιτηθεί από το κόμμα γιατί είναι μια οικογενειακή υπόθεση την Τρίτη βγήκε επιτιθέμενος λέγοντας ότι δεν συμβιβάζεται, δεν υποχωρεί, δεν υποτάσσεται και δεν παραιτείται.
Μπράβο του κι εμείς μαζί του. Δεν μας απάντησε όμως. «Μιζώθηκε» ή όχι; Τα πήρε τα... μπικικίνια; Τα τσέπωσε τα «τούβλα»; Τα άρπαξε τα φράγκα για τα εξοπλιστικά; Είναι ο νέος... Ακης εν ολίγοις;
Όπως και ο Τσοχατζόπουλος δηλαδή ρίχνει σε άλλους το φταίξιμο. Ότι τον χτυπάνε πολιτικά επειδή ήταν, λέει, πιο δυνατός και διεκδικούσε ρόλο στην πολιτική σκηνή. Ε και; Αυτό έχει σημασία ή ότι φούσκωσαν τα παντελόνια; Τι υπεκφυγή είναι αυτή δηλαδή; Στο κάτω – κάτω η δικαιοσύνη ερευνά και αυτή αποφασίζει ποιους θα διώξει και ποιους όχι. Γιατί όλοι όσοι τα παίρνουν βλέπουν αόρατους εχθρούς;
Αλλά ας υιοθετήσουμε το δικό του σενάριο, ότι δηλαδή είπε όχι στη ΝΔ και τον έβγαλαν στη... σέντρα. Αν και οι πληροφορίες μας λένε ότι ικέτευε να επιστρέψει ζητώντας μάλιστα και υψηλά πόστα, ας πούμε ότι πράγματι αυτός αρνήθηκε τη μεγάλη επιστροφή. Γιατί δηλαδή έχει η ΝΔ ανάγκη ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός εμφανίζεται να έχει οφ σορ με μίζες; Αν ο Σαμαράς τον δεχόταν πίσω και «έσκαγε» το σκάνδαλο δεν θα ήταν αυτός υπόλογος και συνένοχος;
Να πάρει πίσω κάποιον που ενδεχομένως (αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου) έκανε πάρτι με τις μίζες; Έλεος δηλαδή. Στο κάτω – κάτω ο κόσμος που ψήφισε ΛΑΟΣ δεν μπορεί να συνδέεται με τον αρχηγό του. Αν θέλει θα ψηφίσει ξανά ΛΑΟΣ ή ΝΔ ή Χρυσή Αυγή ή ακόμη και ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να ταυτίζουμε τον υποστηρικτή του κάθε κόμματος με το κάθε λαμόγιο που τυγχάνει να έχει υψηλές θέσεις.
Να πούμε και κάτι άλλο. Η Νέα Δημοκρατία και ο Σαμαράς είναι καλύτερα να μη βρίσκεται στην εξουσία παρά να πάρει πίσω στο μαντρί τους υβριστές, τους προδότες, τους ξεπουλημένους και προσκυνημένους σε κάθε σημαία ευκαιρίας. Κι αυτό ισχύει για όλα τα πολιτικά παρτάλια που στα χρόνια της βαθιάς κρίσης της χώρας έκαναν την πάπια κι άφησαν τον Σαμαρά να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Να θυμίσουμε την ιστορία με τη μίζα του Καρατζαφέρη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ενημερώθηκαν οι αρχές ότι πρέπει να ψάξουν τα ίχνη μίας μίζας για τη σύμβαση αγοράς των 4 Super Puma που κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 64 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των άλλων στοιχείων, ο καταγγέλλων ενημέρωνε και για την ύπαρξη off shore που πρέπει να μπουν στο δικαστικό στόχαστρο.
Από την έρευνα προέκυψε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης μεταξύ Eurocopter και ελληνικού Δημοσίου, δύο εταιρίες εμφανίζονται ως μεσάζοντες. Πρόκειται για τις Kestrel και Malwern, συμφερόντων δύο επιχειρηματιών που ενεπλάκησαν στη σύμβαση και σήμερα είναι κατηγορούμενοι.
Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, ο λογαριασμός που τηρούσε στο νησί Jersey η Malwern (με έδρα τον Παναμά) είχε πιστωθεί από το 2000 έως και το 2008 με εμβάσματα 5,5 εκατ. ευρώ από τις λιβανέζικες εταιρίες Copsi Sal και Medifin Sal οι οποίες ανήκουν στον μεγαλομέτοχο της Eurocopter.
Στη συνέχεια, οι off shore Premium Properties και Malwern εμφανίζονται να βάζουν 1,6 εκατ. ευρώ στην off shore Catalina, που φέρεται ότι ανήκει στον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως που αφορούν στη σύμβαση του εξοπλιστικού προγράμματος, το μεγαλύτερο μέρος της μίζας μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων των δύο ήδη κατηγορουμένων επιχειρηματιών στην Ελλάδα, στο Jersey και στην Ελβετία, ενώ ένα μικρότερο μέρος σε τραπεζικούς λογαριασμούς Ελλήνων πολιτών επίσης στο νησί Gernsey. Ανάμεσα στους αποδέκτες ήταν και τρεις πρώην στρατιωτικοί και άλλα πρόσωπα, τα οποία ωστόσο δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά στην ανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου