Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ-ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

20131012-185004.jpg
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΑΜΠΗΣ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΤΗ, ΕΠΙΠΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΑΞΙΖΕΙ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ, ΝΑ ΣΥΡΘΕΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ : Κάποιοι νομίζουν πως η λύση στο πρόβλημα είναι η μείωση των μισθών και η αύξηση των φόρων. Κάνουν λάθος, κάνουν μεγάλο λάθος. Αν σήμερα, αν σήμερα, παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στην μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, 
θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Κανένα νέο βάρος στη μικρή και μεσαία τάξη, εγγυώμαστε το εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων, αυξήσεις μισθών πω από τον πληθωρισμό. Φίλες και φίλοι, λεφτά υπάρχουν, λεφτά υπάρχουν. Βρέθηκαν στα γρήγορα για τις τράπεζες, εκατοντάδες δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια. Λεφτά ξέρουμε ότι βρίσκονται και για τον πολίτη όταν υπάρχει η πολιτική βούληση.
Π. ΣΩΚΟΣ, («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»), 13-1-2010 : Κύριε Πρόεδρε, εξετάζετε εσείς ως κυβέρνηση να προσφύγετε μόνοι σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να φύγουμε από το ευρώ, ούτε να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν το έχουμε ανάγκη.
ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ : “Όταν λέω, υπερβάλλοντας, ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, κλείσαμε το θέμα σε δεκαπέντε ημέρες, το κλείσαμε σε δεκαπέντε ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στον λαό. O Παπανδρέου με είχε πάρει τηλέφωνο από τον Νοέμβριο του 2009, λέγοντάς μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. “
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Η κυβέρνηση απο τον οκτώβριο του 2009 είχε αποφασίσει σαν μόνη επιλογή την είσοδο στο ΔΝΤ.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ : Έπρεπε λοιπόν να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα μόνοι μας, την επομένη των εκλογών. Δεν το κάναμε. Αντί αυτών μοιράζαμε επιδόματα και σχεδιάζαμε αυξήσεις σε μισθούς.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου και η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη ήταν οι υπαίτιοι που μπήκε η χώρα στο ΔΝΤ, σχέδιο στο οποίο αντέδρασα τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Αννα Διαμαντοπούλου. Ειχα εισηγηθει στο υπουργικο συμβουλιο τον οκτωβριο του 2009 σκληρα μετρα απο τοτε, αλλά δεν εισακούσθηκα.
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο…«.. Ήμουν μεταξύ εκείνων που ζητούσαν σκληρά μέτρα αμέσως μετά από τις εκλογές του 2009. Δυστυχώς, ήταν άλλες οι προτεραιότητες εκείνη την περίοδο. Θεωρώ ότι αν είχαμε δράσει εγκαίρως, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει μεγάλο μέρος των όσων ακολούθησαν. Μάλιστα, η κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ηγεσία του Κινήματος ότι γνώριζε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά θέλησε να κρύψει την πραγματικότητα. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση πορεύθηκε χωρίς πυξίδα και άρχισε τους πειραματισμούς με ερασιτεχνικό τρόπο. Κατηγόρησε επίσης τον κ. Παπανδρέου για ερασιτεχνική άμυνα στις επιθέσεις των αγορών. Η Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ακόμα ότι, στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου, τον Οκτώβριο του 2009, του έλεγε να πάρει επειγόντως μέτρα, και αυτός την κοίταγε σαν ούφο
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : “Μπορούσαμε να αποφύγουμε το ΔΝΤ. Ούτως ή άλλως κανείς δεν ήξερε τότε πόσα χρωστάμε ή ότι θα χρειαστούμε μία ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους” είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης τύπου το μεσημέρι, καρφώνοντας τον προκάτοχό του στην αρχηγεία του κόμματος, Γιώργο Παπανδρέου αλλά….και τον προκάτοχό του, τότε, στον θώκο του υπουργείο Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ : Είχα πει στον Γ Παπανδρέου, τον Ιούλιο του 2009 ότι το έλλειμμα, ήδη, είναι διψήφιο με δυναμική ανόδου, και δεν ξέρουμε το χρέος. Άρα του είπα, επί λέξη, όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα κληθούμε να κυβερνήσουμε υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άρα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε και τις στρατηγικές μας και τις πολιτικές μας. Να μην υιοθετούμε αιτήματα, να μην υιοθετούμε εύκολες λύσεις.
ΜΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ : Στενός συνεργάτης του ΓΑΠ. «Αθήνα 11 Ιουνίου 2012, Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 1. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήξερε για την κατάσταση της οικονομίας και αφού ήξερε έπρεπε να έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και συμπεριφορά, ως ΠΑΣΟΚ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ : Καταλόγησε ηθική αυτουργία στον τ. πρωθυπουργό, και υπενθύμισε στον Ε. Βενιζέλο ότι ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία του Παπανδρέου και πως ορισμένοι εκ των υπουργών του, θα έπρεπε ήδη να ήταν φυλακή»!
ΝΙΚΟΣ KΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : Διέπραξαν εσχάτη προδοσία όσοι μας οδήγησαν στο μνημόνιο.
ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ : Εκτίμησε ως ανεξήγητες και αντιφατικές τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου το 2010 για τη διαχείριση της κρίσης καθώς όπως επεσήμανε υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις από την προσφυγή στο μνημόνιο και το ΔΝΤ. Τόνισε, δε, ότι αποτελεί αντικείμενο των δημοσιογράφων να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τους λόγους της αντιφατικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση το 2010.
ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ : Ο πρώην Πρωθυπουργός της Αγγλίας γράφει στο τελευταίο του βιβλίο: ενενήντα (90) δισεκατομύρια ευρώ στοίχησε στην Ελλάδα, η αργοπορία του Παπανδρέου να λάβει εγκαίρωσ μέτρα μετά την νίκη του στις εκλογές τον Οκτώβριο του 2009.
ΧΟΑΚΙΜ ΑΛΜΟΥΝΙΑ : ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009: Τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ.Παπανδρέου είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα δεδομένα της Ελληνικής οικονομίας.
ΠΕΤΕΡ ΣΤΑΙΝΜΠΡΟΥΚ : Στο τελευταίο του βιβλίο γράφει ότι, είχε ενημερώσει τον Ιανουάριο του 2009 τον Παπανδρέου για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος. Αμέσως του είπε ο Παπανδρέου πως δεν ξέρει αν πλέον θέλει να γίνει πρωθυπουργός.
ΝΤΙΡΚ MIΛΕΡ : Στο βιβλίο του ο γερμανός αναλυτής υιοθετεί την άποψη «ότι ο Παπανδρέου ήταν η εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ και αποστολή του ήταν με κάθε τρόπο να επιφέρει τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη». Θεωρεί ανεξήγητη την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να προαναγγείλει δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη: «Θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα, τι ρόλο έπαιξε ο Παπανδρέου. Για λογαριασμό ποιου έδρασε;» Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του «έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους», γράφει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του ο Μίλερ.
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : Ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την κερκόπορτα παραδίδοντας στους ξένους την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφικη μας ακεραιότητα»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ : Εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποφύγει το πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο. Πιστεύει ότι με τα δύο αυτά Μνημόνια η χώρα μετατράπηκε σε μια σύγχρονη «αποικία» των δανειστών της. Ομως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε σωστά και αντί να δεχθεί την πρόταση του ΔΝΤ για κούρεμα του χρέους προτίμησε το Μνημόνιο με επαχθείς όρους. Αναφερόμενος στους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι «κρύβονταν πίσω από τους ευρωπαίους». Αναφερόμενος στους χειρισμούς τους δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν ξέρω αν υπήρχε σκοπιμότητα, όμως τα αποτελέσματα ήταν τραγικά» και επεσήμανε ότι «η άγνοια δεν δικαιολογείται, είχαν συμβούλους, είχαν το ταμείο που είχε υποδείξει επανειλημμένα τι πρέπει να γίνει».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ : Εκτιμά ότι οι Αμερικανοι εκμεταλλεύτηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου. «Αφού έκαναν τον Γιώργο πρόεδρο της Σοσιαλιστικής, μετά μπήκαμε στο ΔΝΤ για να έχει η Αμερική τον πλήρη έλεγχο του ευρώ και της Ευρώπης». Ο κ. Τσοβόλας υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός υπογραμμίζοντας ότι ήταν λάθος η ένταξή μας στο μηχανισμό του ΔΝΤ, ενώ δήλωσε «μπορούσαμε και χωρίς το ΔΝΤ να εξοφλήσουμε το χρέος μας». Τέλος, εκτίμησε ότι οι Αμερικανοί λειτούργησαν βάση σχεδίου προκειμένου μέσω του ΔΝΤ να ελέγξουν το ευρώ, αλλά και την υπόλοιπη ευρώπη και τη χώρα μας
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : Η Ελλάδα είχε δυνατότητες διαπραγμάτευσης. Δεν το έκανε ποτέ όμως, γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις. Έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προσχεδιασμένο έγκλημα, το οποίο αρνήθηκε να υλοποιήσει ο Καραμανλής και γι αυτό και αποχώρησε στην ουσία από την εξουσία, δέχθηκε όμως με θέρμη να το υλοποιήσει ο κ. Παπανδρέου. Είναι όμως ένα σχέδιο εγκληματικό για τον ελληνικό λαό.
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ : Την λέξη απαγκίστρωση ξέρετε γιατί την χρησιμοποιώ; Γιατί θεωρούσα και θεωρώ ότι αγκιστρώθηκε ο λαός. Με ό,τι σημαίνει η αγκίστρωση, και η αγκίστρωση σημαίνει και εξαναγκασμός. Για παράδειγμα, εγώ έχω την πολιτική βεβαιότητα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μπορούσε να αποφύγει την προσφυγή στο ΔΝΤ. Την προσφυγή στο ΔΝΤ την έκανε όχι γιατί αναγκάστηκε αλλά γιατί την επέλεξε. Ήταν δυνατή η αποφυγή της «τρόϊκας» και του Δ.Ν.Τ. Δεν αναφέρομαι μόνο στις δηλώσεις του Στρος – Καν για την επιλογή της κυβέρνησης. Με λαθεμένους χειρισμούς και αποσπασματικές ενέργειες διαμόρφωσε συνθήκες για την παρουσία του Δ.Ν.Τ. στη χώρα. Μπορούσε, εάν το επέλεγε, να αξιοποιήσει δυνατότητες για στήριξη μόνον από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με παράλληλη άσκηση πολιτικής που θα αντιμετώπιζε τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΠΕΠΕΛΑΣΗΣ : Μπορούσαμε να αποφύγουμε το Μνημόνιο; Ναι, ναι, ναι…Το πιστεύω αν και δεν έχω τρόπο να το αποδείξω. Μπορώ όμως να καταθέσω τη διαίσθησή μου από την εξέταση του θέματος. Ό,τι λέω είναι προσωπικές εντυπώσεις. Ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε χίλια δυο δείγματα της ανεπάρκειάς του να κυβερνά μια χώρα, για κάποιους λόγους που υποπτευόμαστε μερικοί από μας, έπρεπε να προσφέρει όσα του ζήτησαν ως αντάλλαγμα για αυτά που έλαβε στη δωροθήκη του προτού καν γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν μπορώ να το τεκμηριώσω πλήρως, αλλά εν μέρει το τεκμηριώνω. Πώς αλλιώς ερμηνεύεται π πολιτική συμπεριφορά του; Εμένα δεν με καλύπτει η ερμηνεία ότι ήταν μόνο ανοησία και απερισκεψία. Μπορεί να ήταν και ανοησία, αλλά δεν ήταν μόνο. Υποψιάζομαι ότι έγιναν ανταλλαγές. Ο Γ. Παπανδρέου είπε πολλά ψέματα. Γιατί τέτοιο τρέμουλο να αποκοπούμε από τη ρωσική ενεργειακή πολιτική; Ήταν ανάγκη να τορπιλίσουμε τα δυο σημεία της ρωσικής πολιτικής που ήταν γι’ αυτούς σημαντικά; Ύστερα, η πρεμούρα με το Ισραήλ. Γιατί τέτοια επιμονή; Πως ερμηνεύεται το γεγονός ότι η πρώτη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου είχε για υπουργό εξωτερικών έναν άγνωστο και ανόητο Έλληνα της Αυστρίας που έλεγε ψέματα ότι έχει πάρει το ντοκτορά του; Την ώρα του Μνημονίου, θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την κακή πολιτική που ακολουθούσαμε δεκαετίες, χωρίς να περάσουμε στο ΔΝΤ. Δηλαδή, φέρε τώρα το δάνειο, κάλυψε τις ανάγκες σου και άσε τους άλλους να χτυπιούνται. Τα επιτόκια στην αγορά ήταν ακόμη ευνοϊκά. Προσπαθήσαμε να δανειστούμε από αλλού; Ή μήπως με δηλώσεις περί διεφθαρμένου λαού στρώναμε τον δρόμο μας;Είναι πολύ σοβαρό αυτό που καταθέτετε. Δηλαδή γνωρίζοντας τι σημαίνει για τον τόπο αυτή η πολιτική επιλογή ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε με τέτοια επιπολαιότητα;Ναι, έκανε ό,τι έκανε αδιαφορώντας για τον τόπο. Τι μεσολάβησε; Το χρήμα; Δεν θέλω να το πιστέψω. Το είχε επεξεργαστεί. Εγώ δεν μιλώ «καρατζαφέρεια» διάλεκτο, αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν Παπανδρέου ή Παπαδήμο να λέει είμαι εδώ για να σώσω την πατρίδα μου. Είναι υποκρισία αισχίστου είδους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ : Ανεπανόρθωτα εκθέτει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος. Μιλώντας στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Προβόπουλος εξήγησε ότι αν είχαν ληφθεί εγκαίρως μέτρα «θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο. θα είχε περιοριστεί η δυναμική του ελλείμματος και θα είχε αλλάξει η ψυχολογία των αγορών». Η δήλωση-βόμβα αποκτά μάλιστα μεγαλύτερη δυναμική και από το γεγονός ότι όπως επανέλαβε ο κ. Προβόπουλος «ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος ήδη από την προεκλογική περίοδο για την δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας και ότι το έλλειμμα θα ήταν διψήφιο. O Προβόπουλος λέει το Σεπτέβριο 2009 σε Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη: Το δημόσιο έλλειμμα φέτος θα κλείσει σε επίπεδα υψηλότερα από το 7 – 8% του ΑΕΠ. Αν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν βγάλουν ισχυρή κυβέρνηση και πάμε και για νέες εκλογές τότε η απόκλιση στα δημόσια οικονομικά θα είναι τραγική στα τέλη του Δεκέμβρη. Η επόμενη Κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ετοιμασθεί για να αντιμετωπίσει μία τέτοια κατάσταση και στο επίπεδο των δαπανών και στο κομμάτι των εσόδων. Oι αγορές (δηλαδή οι δανειστές του ελληνικού δημοσίου) όταν βρεθούν σε λίγους μήνες μπροστά σε ελλείμματα αυτού του επιπέδου θα αντιδράσουν βίαια απέναντι στην ελληνική οικονομία, αν δεν πάρουμε εγκαίρως μέτρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : «Δεν είναι αλήθεια ότι ο Παπανδρέου δεν ήξερε για το έλλειμμα. Του το είχα πει κι εγώ στα τέλη Αυγούστου του 2009, πριν από τις εκλογές. Είχα πει τότε ότι θα ξεπεράσει το 10% και οι επιτελείς του με ρώτησαν: «Μόνο;» αλλά δεν έκαναν τίποτα», δηλώνει χαρακτηριστικά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : Βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, του οποίου στο παρελθόν υπήρξε σύμβουλος, εξαπολύει ο Γιάννης Βαρουφάκης. Στην ομιλία του για το 6ο Subversive Festival στο Ζάγκρεμπ, ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού έστειλε την Ελλάδα στην κόλαση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ : Δυστυχώς, ο Γ. Παπανδρέου ΔΕΝ τόλμησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να κάνει τις αλλαγές που του ζητούσαν οι Ευρωπαίοι. Αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ προειδοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι η ελληνική οικονομία είχε πάρει «ασταμάτητο κατήφορο». Ο Παπανδρέου έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ’ αγκάθια, διότι έχασε οχτώ μήνες να αναζητεί τρόπους και μεθόδους για να τη «δέσει» στο μηχανισμό, αντί στο διάστημα αυτό να πάρει μέτρα, τα οποία θα ήταν πολύ πιο ανώδυνα απ’ αυτά που επέβαλαν οι δανειστές. Η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή. Προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες του για την άνευ προηγουμένου οικονομική τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός. Αγωνιά για την περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί ότι ο ίδιος βάσει σχεδίου, αποφάσισε να οδηγήσει τα πράγματα προς το ΔΝΤ, προκειμένου να μην λάβει ο ίδιος τα πικρά μέτρα που απαιτούνταν αμέσως μετά την εκλογή του, για να σταματήσει ο κατήφορος της Ελλάδας.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, 21-9-09, DEBATE ΕΚΛΟΓΩΝ 2009 : Κύριε Παπανδρέου τους αριθμούς τους γνωρίζετε, αλλά η κρίση που βιώνουμε σε όλη την Ευρώπη επιβάλλει να πάρουμε καποιες αποφάσεις. Ενώ λοιπόν γνωρίζετε τους αριθμούς, γνωρίζετε την πραγματικότητα, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχετε άγνοια της πραγματικότητας, εκείνο που κάνετε έναντι των πολιτών είναι να τους παρουσιάζετε ένα νεφελώδες δήθεν πρόγραμμα, που σημαίνει ότι δεν έχετε σχέδιο, αλλά με εύκολες υποσχέσεις περί παροχών θέλετε να παραπλανήσετε τους πολίτες. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και αν αυτή είναι μια παραδοσιακή πολιτική πρακτική, είναι εμπαιγμός την ώρα της κρίσης.

ΛΑΜΠΗΣ : ΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ……..

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

EKTAKTO - Ζητούν άρση ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Την ώρα που στη Βουλή τα αιτήματα για άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής έρχονται το ένα μετά το άλλο σήμερα στο Κοινοβούλιο έφτασε και αίτημα για άρση ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου....


Το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» που χρησιμοποιούσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την προεκλογική περίοδο το 2009 φαίνεται πως δεν έχει ακόμα ξεχαστεί από τον κόσμο. Μάλιστα ένας πολίτης αποφάσισε να κάνει μήνυση στον κ.Παπανδρέου.
Στη Βουλή έφτασε αίτημα για την άρση ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπαδρεού μετά από μήνυση που είχε καταθέσει πολίτης εναντίων του για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Συγκεκριμένα στη δικογραφία που έφτασε στο Κοινοβούλιο και αναφέρεται η μήνυση ενός κατοίκου Αθηναίων κατά του κ.Παπανδρέου και παντός υπευθύνου για τη διερεύνηση του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογέων, της διασποράς ψευδών ειδήσεων ή της έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009.




Πηγή:  iefimerida.gr 

H Βαρντάρσκα Μπανόβινα, είναι το όνομα που ήταν επισήμως γνωστή η σημερινή ΠΓΔΜ

H Βαρντάρσκα Μπανόβινα, είναι το όνομα που ήταν επισήμως γνωστή η σημερινή ΠΓΔΜ καθώς και περιοχές της vότιας Σερβίας κατά την περίοδο 1929 – 1941.
vardarska ban Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
 
 
kraljevina jugoslavija admin 1929 1941 Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
 
 
vardaska2a Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
 
angloyugoslavreview Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
 

178 1024x699 Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας vardaska1 Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
 
 
map of yugoslavia 1939 vardarska Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
 
 
 
manovina Hrvatska Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
 
 Vardarska map Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
kraljevina jugoslavija 201929 Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
 
Παρατηρήστε σε αυτόν τον Βρετανικό χάρτη του 1928 πως ο όρος Μακεδονία χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την Ελλάδα .
balkans 1928 Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
Σπάνια Γραμματόσημα της Γιουγκοσλαβίας

 

vardarska1 Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
 
vardarska 1dinar 300x227 Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
vardarska 5 Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
vardarska 10 Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
 
vardarska 20 Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
vardarska50 300x220 Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
 
 
Αναμνηστικό δίπλωμα του 1937 που απονεμήθηκε ως έπαινος στον κάτοχο του από την Βαρντάρσκα Μπανόβινα. Πιθανότατα ο κάτοχος του διακρίθηκε στον τομέα της πυρόσβεσης.
dsc05789l Η Βαρντάρσκα Μπανόβινα σε σπάνιους Χάρτες, Γραμματόσημα και Διπλώματα της Γιουγκοσλαβίας
Φυσικά ούτε λέξη για Μακεδονία. Ακόμα και οι σφραγίδες φέρουν το όνομα  Βαρντάρσκα Μπανόβινα.


Read more http://history-of-macedonia.com/2013/10/10/vardarska-banovina-xartes-diplomata/

Σε μια κρίση, η πιο τολμηρή επιλογή είναι συχνά η πιο ασφαλής. (Χ. Κίσσινγκερ)

Του Παναγιώτη Τσολάκη
Αυτά τα λόγια είναι ενός πολιτικού που για να εφαρμοστούν τα εκπονημένα σενάρια των ισχυρών που ελέγχουν το πεπρωμένο των λαών, έπαιρνε και εφάρμοζε τις πιο ακραίες επιλογές. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που συμβούλευε πως για να χτυπήσουν και να δαμάσουν τους Έλληνες πρέπει να χτυπήσουν κατευθείαν την γλώσσα του, την ιστορία του και τον πολιτισμό του.
Αυτά δηλαδή που χτυπάει σήμερα το μνημόνιο, οι δανειακές συμβάσεις και οι διεθνείς τοκογλύφοι.
Κι αντί οι πολιτικοί αυτής της χώρας να εφαρμόσουν την πιο τολμηρή επιλογή, που θα ήταν όχι στα δεσμά του μνημονίου, όχι στην
εκχώρηση και την παράδοση της χώρας, όχι στην κατάργηση του εθνικού συντάγματος, όχι στην επιτροπεία της χώρας, όχι στην λεηλασία του πλούτου της χώρας και του λαού της, όπως επιβάλει το εθνικό και ανθρωπιστικό χρέος, αυτοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ την Ελλάδα, όπως γράφουν οι εφημερίδες και δεν διώκεται καμιά (ότι ψεύδονται) για τόσες βαριές κατηγορίες που τους αποδίδουν!

Πολιτικοί που επέβαλαν πρακτικές μέσα από το φόβο της χρεοκοπίας, μέσα από το φόβο της πτώχευσης και συνεχίζουν μέσα από το φόβο του κινδύνου της δημοκρατίας, ενώ γνωρίζουν ότι επιβάλλεται με φόβο καταλήγει σε αποτυχία.
Συνεργασία και συμβιβασμός, παλαιότερα για την πολιτική, γράφουν οι σοφοί, σημαίνει ότι το μισό καρβέλι ψωμί είναι καλύτερο από καθόλου ψωμί. Σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μισό καρβέλι είναι καλύτερο από ολόκληρο το καρβέλι και αύριο θα μας πούνε ότι το καθόλου ψωμί είναι καλύτερο και από το να έχεις ψωμί για να ζήσεις!
Η μαγική λέξη των πολιτικών σήμερα για «θυσίες» σημαίνει ότι οι πολίτες θα πρέπει να δίνουν σχεδόν όλο το εισόδημα τους στην κυβέρνηση, ώστε αυτοί να το στέλνουν στους προστάτες τους, για να μην χρειαστεί να θυσιάσουν οι ίδιοι την ευχαρίστηση να κυβερνούν και να ξοδεύουν!
Συγχαρητήρια, γράφει ο διανοητής, για τις καταπληκτικές και υπέροχες μαλακίες που κάνατε, είπα στον προκάτοχό μου πρωθυπουργό και υποσχέθηκα να συνεχίσω το έργο του!
Αυτά έλεγε και έπραξε και ο Σαμαράς, (μόνο που οι μαλακίες ήταν κάτι πολύ χειρότερο).
Δυστυχώς η ίδια πρακτική εφαρμόζεται. Οι πολιτικές ταυτίστηκαν. Ήδη τα δύο αντίπαλα κόμματα, που το ένα έβριζε το άλλο για την κατάντια της χώρας, συμφώνησαν για την υποψηφιότητες των περιφερειαρχών.
Αν οι πληροφορίες που έγραψε το kozan.gr και η εφημερίδα newsbomb, ότι έκλεισε η συμφωνία στήριξης του ΔΑΚΗ ως υποψήφιος περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι! Να δούμε δηλαδή τον Πάρι Κουκουλόπουλο να ψηφίζει και να στηρίζει ΔΑΚΗ!
Δυστυχώς αυτές τις πολιτικές και αυτούς τους ανθρώπους στηρίζουν και οι πολίτες κι ύστερα τάχα ψάχνουν να βρουν τι και ποιος τους φταίει!

Είναι αυτοί που τα πάντα γίνονται κατόπιν δικών τους ενεργειών. Ακόμα κι όταν χρειάζεται η βροχή, κατόπιν δικών τους ενεργειών έρχεται. Τώρα στην απόλυτη ξηρασία που βρίσκεται η ελληνική κοινωνία ποιος φταίει! Γιατί δεν προκαλούν αναπτυξιακή βροχή και οικονομική ρευστότητα. Είναι υπεράνω των δυνάμεών τους μάλλον.
Η ρίζα, γράφει η διανόηση, από όπου ξεπετιέται ένας τύραννος είναι όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά ως προστάτης. Ως προστάτης ήρθε στην χώρα μας και η τρόικα, το Δ.Ν.Τ, οι δανειστές και ως προστάτης της κοινωνίας εμφανίστηκε και η Χρυσή Αυγή!
Υ.Γ «Μην πείτε στην μητέρα μου ότι ασχολούμαι με την πολιτική. Νομίζει ότι είμαι πιανίστας σε μπουρδέλο». Mark Twain, Αμερικανός συγγραφέας.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ: ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΠΩΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΣΑΜΠΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ;

ΣΕ ΠΟΛYNΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΣΚΟΥΠΑ TOY ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ για όποιον ακόμα είχε αμφιβολίες.

Ο ρόλος της Τρόικας είναι πλέον ξεκάθαρος, επικίνδυνος και καταστροφικός. Οι ντόπιοι αρλεκίνοι των καναλαρχών κάνουν “δωρεά” δημόσιο αγαθό σε ιδιώτες επιχειρηματίες και η Τρόικα δεν λέει κουβέντα!

Ποιά; Η Τρόικα που θέλει να φορολογήσει ακόμα και τον αέρα, που εισηγείται θηριώδη μέτρα κατά του τελευταίου πολίτη, “επιτρέπει” αυτή την διασπάθιση δημόσιου χρήματος, αυτή την κτηνώδη μορφή διαπλοκής όπου πιθανά έσοδα εκατομμυρίων Ευρω ρίχνονται πραξικοπηματικά σε τσέπες “βασικών μετόχων”. Το θέμα πρέπει τώρα να παρει διεθνείς διαστάσεις αφού αποδεικνύεται η εγκληματική δραστηριότητα ενός μηχανισμού που υποτίθεται πως ήρθε να “σώσει την Ελλάδα”. Ενός μηχανισμού που επιτρέπει τον δολοφονικό τριπλασιασμό του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά κλείνει τα μάτια στην εκχώρηση δημόσιας περιουσίας με σκοτεινή, ΕΚΝΟΜΗ διαδικασία χωρίς καν να τηρηθούν τα προσχήματα ενός διαγωνισμού!

Αυτή είναι η χαριστική βολή ακόμα και για τον πλέον καλόπιστο. Όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να αντιδράσουν.

“NΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ” ΤΗΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΜόνο ως δώρο ή ευγενική κυβερνητική χορηγία στους καναλάρχες μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια της συγκυβέρνησης να περάσει σε άσχετο πολυνομοσέδιο – σκούπα του Υπουργείου Υγείας (!) με ένα άρθρο εφτά λέξεων και φυσικά χωρίς διαγωνισμό το χάρισμα των αδειών ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος.
Με την νομιμοποίηση με κυβερνητική σφραγίδα και με συνοπττικές διαδικασίες των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών, που μέχρι τον περασμένο Αύγουστο εξέπεμπαν παράνομα και με διαρκείς χαριστικές παρατάσεις,η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά ενδίδει στα συμφέροντα της διαπλοκής και των καναλαρχών και οδηγεί την τηλεοπτική πραγματικότητα στην νέα ψηφιακή εποχή όπου όπως φαίνεται η Digea των μεγαλοκαναλαρχών θα έχει το ψηφιακό μονοπώλιο στη χώρα μας.
Η κίνηση αυτή εκτός του ότι οδηγεί σε ακόμα πιο μονόπλευρη έως καθαρά προπαγανδιστική ενημέρωση , παράλληλα αποκλείει οποιονδήποτε νέο “παίχτη” θέλει να εισέλθει στην ολιγοπωλιακή αυτή αγορά που διαμορφώνεται , καταστρατηγόντας μέχρι και την λεγόμενη  έννοια της ελεύθερης αγοράς  και του ανταγωνισμού και στερόντας ακόμα και τα ελάχιστα έσοδα που θα μπορούσε να εξασφαλίσει το κράτος από την εκμετάλλευση των ψηφιακών συχνοτήτων.
XAΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Το κυβερνητικό δώρο ουσιαστικά “νομιμοποιεί” όσα κανάλια εξέπεμπαν από 31-8-13 και καταργεί επί της ουσίας τις τηλεοπτικές άδειες.
Η ευγενική κυβερνητική χορηγία αφορά τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας ( MEGA, STAR, ANT1, ALPHA , SKAI, APT, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, “E”) αλλά και όσα κανάλια τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας υπάρχουν.
Στην  πράξη σταθμοί που εκπέμπουν δίχως άδεια μέχρι και για 23 χρόνια μπορούν να υπογράψουν νόμιμες συμβάσεις με τους παρόχους δικτύου που θα εκμεταλλευτούν τις ψηφιακές συχνότητες.
ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΕΦΣΥΝΤόσα χρόνια άλλωστε τα ψηφιακά κανάλια λειτουργούσαν σε βάρος του κράτους και των φορολογουμένων καθώς δεν έδιναν ούτε ένα ευρώ για την κατοχή συχνοτήτων. Έτσι εκτός της σαφούς πολιτικής διαπλοκής νομιμοποιείται και μια τεράστια τρύπα εισφοροδιαφυγής.
Η συγκεκριμένη διάταξη που “νομιμοποιεί” ουσιαστικά τα ιδιωτικά κανάλια και καταργεί τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, οδηγεί ακόμα και τα κανάλια που είχαν για συγκεκριμένο διάστημα άδεια από το ΕΣΡ για ψηφιακή εκπομπή, να έχουν δικαίωμα νόμιμης λειτουργίας για πάντα απλά και μόνο με ένα πιστοποιητικό , ότι ήταν στον αέρα τον περασμένο Αύγουστο.
Η αιτιολόγηση από πλευράς συγκυβέρνησης είναι η συνήθης. Οι διατάξεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας!
Με τον τρόπο αυτό η συγκυβέρνηση ξεπερνά τον σκόπελο των αποφάσεων του ΣτΕ, σύμφωνα με τις οποίες η συνεχής παράταση της νομιμότητας τα τελευταία 8 χρόνια ήταν πλέον αντισυνταγματική και είναι σαφές ότι κλείνει το μάτι στους Έλληνες καναλάρχες.
Εν τω μεταξύ, μέσα στον Οκτώβριο θα ανακοινωθεί η δημοπρασία των ψηφιακών συχνοτήτων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Με την ΕΡΤ η οποία κατείχε τρία ψηφιακά κανάλια να είναι οριστικά εκτός παιχνιδιού από τις 31-8 , η Digea είναι η επικρατέστερη αν όχι η βέβαιη επιλογή για το ψηφιακό μονοπώλιο.
Η Digea δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι η κοινοπραξία των καναλαρχών (Μπόμπολας, Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης, Κυριακού , Κοντομηνάς κλπ).
Aξίζει τέλος να επισημανθεί ότι από το 1989 μέχρι σήμερα, αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί τόνιζαν και υπόσχονταν την περίφημη αδειοδότηση που θα βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
23 χρόνια “αναμονής” και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε άσχετο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σε ένα άρθρο λίγων λέξεων νομιμοποίησε τα μικρά και μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια εντελώς δωρεάν.
Ελευθεροτυπία, Εφημερίδα των Συντακτών, Iskra.

Άξιοι της μοίρας μας


 Γράφει ο Μαλούχος Γεώργιος

Κανονικά θα έπρεπε να έχουν σηκωθεί και οι πέτρες μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της WSJ για τα όσα συνέβησαν την άνοιξη του 2010 εις βάρος της Ελλάδας: πιστοποιείται πλέον με τον πιο απόλυτο τρόπο ότι το «πρόγραμμα σωτηρίας» της χώρας ουδεμία σχέση είχε με τη δική της «σωτηρία», αλλά αφορούσε αποκλειστικά ξένες τράπεζες και τη σταθερότητα του ευρώ, με την Ελλάδα όμως σε ρόλο θύματος και με κεντρικό σχεδιαστή το Βερολίνο. 

Είναι καινούργια όλα αυτά; Ασφαλώς όχι: γράφτηκαν εδώ αμέτρητες φορές ήδη από εκείνη την εποχή, προκαλώντας συχνά την έξαλλη αντίδραση πολλών. Δεν είναι νέα. Όμως, σήμερα έρχονται πια και αποδείξεις, για κάτι που ήταν εξαρχής ορατό αν φυσικά κάποιος είναι αφενός σε θέση να αντιληφθεί τη διεθνή πραγματικότητα και δεν έχει, αφετέρου, άλλου είδους «διόπτρες» στην ανάλυσή του.  

Φυσικά, η Ελλάδα έκανε για μία ακόμα φορά ότι δεν άκουσε τίποτα για όλα αυτά – όχι ότι θα περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό. Η χώρα όχι μόνον δεν δείχνει έτοιμη να θέσει τέτοιου είδους ζητήματα, αλλά, αντιθέτως, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κάνει ακόμα περισσότερα στην κατεύθυνση του πλήρους κατευνασμού του Βερολίνου. 

Ο αυτόκλητος θαυμαστής του Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών μας, έβαλε προχθές την οριστική ταφόπλακα στην υπόθεση του Κατοχικού Δανείου μιλώντας στην τηλεόραση, με μία φρασούλα: «δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή», είπε. Κι έτσι, έριξε αυλαία μία θεατρική παράσταση που κρατά εδώ και πολλούς μήνες με το φινάλε του έργου να γράφεται όπως ακριβώς το επιθυμούν οι Γερμανοί… 

Την ίδια ώρα, αυλαία φαίνεται να πέφτει στη λεγόμενη «Λίστα Λαγκάρντ» και στις αντίστοιχες άλλες τρεις λίστες που όπως όλα δείχνουν οδηγούνται σε… παραγραφή. Μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Ασφαλώς και μπορεί. Μάλλον, τελικά, αυτό θα συμβεί, την ώρα δε που τα «νέα μέτρα» που δεν θα έρχονταν ποτέ ήδη ετοιμάζονται.

Μην το κουράζουμε άλλο: είμαστε απλώς άξιοι της μοίρας μας. Και ως χώρα, που με τέτοια προθυμία κάνουμε ότι δεν ακούμε τα ντοκουμέντα της ελληνικής καταστροφής, ή σβύνουμε απ’ το χάρτη χαρτιά όπως αυτό του Κατοχικού Δανείου, αλλά και ως πολίτες που ανεχόμαστε να συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, την ώρα που ψοφάμε πια ως πειραματόζωα κάτω από μια πραγματικά θανατηφόρα πολιτική, άγνωστη μέχρι σήμερα στο δυτικό κόσμο.
Είμαστε απλώς άξιοι της μοίρας μας…
kostasxan.blogspot.com
 
 

Έχουν παραφρονήσει; Ο Ξυνίδης αποκαλύπτει (τώρα) ότι το Βατοπαίδι είναι πράσινο σκάνδαλο (!!). Δηλαδή βρε γίγαντα “τσάμπα” τον ρίξατε τον Καραμανλή; Μπα, δε νομίζω…


…ο μόνος χαρακτηρισμός που δεν μπορείς να απευθύνεις σε πασόκο, είναι “ρολόι”…

Ξυνίδης:Ο Τσοχατζόπουλος και το Βατοπαίδι

Για σατανικές συμπτώσεις κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης σχολιάζοντας την υπόθεση Τσοχατζόπουλου με την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

“Έχουμε και λέμε:
Στην υπόθεση ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ τιμωρήθηκαν ο εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρείας NOBILIS και ο εργολάβος Σαχπαζίδης, ενώ κατηγορούμενος ήταν ο εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρείας TORCASO.
Στην υπόθεση ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ οι εταιρείες που ενεργούσαν για λογαριασμό του ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ στην Κύπρο και στην Ελλάδα ήταν TORCASO και NOBILIS και ο εργολάβος Σαχπαζίδης.
Ακίνητο στην οδό Κόμνα Τράκα ο Τσοχατζόπουλος, ακίνητο στην Κόμνα Τράκα το ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ” αναφέρει ο κ. Ξυνίδης σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο.
“Κανείς δεν διερωτάται σε αυτή τη χώρα τι είδους σατανικές συμπτώσεις είναι αυτές;
Η δικαιοσύνη δεν θα συσχετίσει αυτά τα δεδομένα;
Την πρώτη συσχέτιση την έκανε η Εισαγγελέας στη δίκη Τσοχατζόπουλου. Απαιτείται όμως συνέχεια.
Τα πολιτικά κόμματα δεν θα διερωτηθούν;” επισημαίνει.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Δικαιωση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και απο την Ν.Δ ουτε λεξη για τον.....

Η αποφαση απαλλαγης του ....
Γ.Αγγελου ειναι  μια ακομα δικαιωση για τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και η Ν.Δ δεν ειπε ουτε λεξη αντιθετα το στελεχος της ΝΕΑςΜΕΡΑς ο γραμματεας πολιτικου σχεδιασμου κος Θ.ΔΡΟΣΟΣ δηλωσε σε τηλεοπτικη εκπομπη οτι...,<η αποφαση απαλλαγης του κου Αγγελου για το ΒΑΤΟΠΕΔΙ  αποδεικυει που ειχαν   στοχευσει ορισμενοι>.

Ο Βενιζέλος βόλεψε την Καϊλή; Κι ύστερα απορούμε γιατί ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή

Ο αντιπρόεδρος κυριολεκτικά “δεν παίζεται”… Αφού μέσα στην αναμπουμπούλα και τον ποταμό αποκαλύψεων για την “Χρυσή Αυγή”, δημοσιεύματα τον εμφανίζουν (κυριολεκτικά στα μουλωχτά) να έβαλε  το… χεράκι του για την “αποκατάσταση” της τέως βουλευτού Θεσσαλονίκης, και πολιτικής του φίλης, κ. Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα λοιπόν  με τον Tύπο  επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών φέρεται να αναλαμβάνει η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή.

Τελικά κανείς πολιτικός φίλος του Βενιζέλου δεν χάνεται…

Και μετά όλοι -εντελώς υποκριτικά- απορούν γιατί η Χρυσή Αυγή διατηρεί υψηλά ποσοστά παρά τις αποκαλύψεις για την εγκληματική της δράση.

Ποσοστά της Χρυσής Αυγής τα οποία βεβαίως (και για να μην ξεχνιόμαστε) είναι πολύ υψηλότερα του ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως το κατάντησε ο Βενιζέλος…
politikiautonomia.wordpress.com

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

http://olympiada.files.wordpress.com/2013/06/fe3d7-papandreou-papakonstantinou-fylakh.jpg?w=280&h=210Η Wall Street Journal έκανε μία αποκάλυψη – βόμβα, φέροντας στην επιφάνεια απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ κατά την διάρκεια συζήτησης για το πρόγραμμα “διάσωσης” της Ελλάδας. Μέσα από αυτά τα έγγραφα αποκαλύπτεται πως τουλάχιστον το 1/3 των μελών αντέδρασε σφόδρα στο διαφαινόμενο κακούργημα, υποστηρίζοντας ευθεως ότι κάτι τέτοιο θα κατάστρεφε την χώρα! Γεγονός που επιβεβαιώνει την συνομιλία Στρως Καν – Παπανδρέου, όπου ο πρώτος φέρεται να τον προείδοποίησε πως “εάν εφαρμόσεις κάτι τέτοιο, θα καταστρέψεις το Έθνος σου”! Η αποκάλυψη αυτή ανοίγει εκ νέου την πρόταση για εξεταστική κατά της συμμορίας του μνημονίου που μαζί με την εξεταστική για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη, αραχνιάζουν σε κάποιο συρτάρι…

Δεν υπάρχουν αλλα περιθώρια. Διαβάστε:

imfΜια άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίδα Wall Street journal για το πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελλάδας το 2010, που θα μας μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη με το πράσινο καραβάκι στο Καστελόριζο και τον Γ. Παπανδρέου να ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας σε διεθνή βοήθεια.

Η WSJ φέρνει στο φως απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ, τα οποία και αποκαλύπτουν από το Ταμείο συμμετείχε στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας το 2010 παρά τις έντονες εσωτερικές διαφωνίες στους κόλπους του οργανισμού ως προς το εάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα λειτουργούσε. (Το άρθρο εδώ)

«Το θέμα θα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών από όλο τον κόσμο στη σύνοδο του ΔΝΤ αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον» αναφέρει το δημοσίευμα της WSJ.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για έγγραφα που είχαν χαρακτηριστεί «μυστικά» ή «άκρως απόρρητα». Εκεί αναφέρεται ότι σχεδόν το ένα τρίτο των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 40 μη ευρωπαϊκές χώρες, είχαν εγείρει ενστάσεις στο ελληνικό πακέτο. «Πολλοί αντέδρασαν επειδή όλο το βάρος της επώδυνης προσαρμογής τοποθετήθηκε στους Έλληνες χωρίς να ζητά τίποτα από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Αρκετοί υπέδειξαν ότι το πρόγραμμα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει εάν οι πιστωτές της Ελλάδας δεν μείωναν με κάποιο τρόπο το υπερβολικό βάρος χρέους της καταπονημένης χώρας» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η εναλλακτική μιας εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους θα έπρεπε να είχε τεθεί επί τάπητος» παραδέχθηκε ο τότε εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ από την Αργεντινή, Andres Pereira. Κατά την άποψή του, το ΔΝΤ ρίσκαρε απλώς την «αναβολή και ίσως την επιδείνωση του αναπόφευκτου»-μιας ελληνικής χρεοκοπίας.

«Η ελληνική διάσωση δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη», ανέφερε ένας αξιωματούχος που συμμετείχε στη συνάντηση του 2010.

Όλα αυτά έρχονται την ώρα που έχει ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξει νέα κούρεμα της ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του επίσημου δημόσιου τομέα. Πολλοί αντιδρούν, όπως η Γερμανία.

Όλο και πιο κοντά στη χρεοκοπία πλησιάζουν οι ΗΠΑ.

Όλο και πιο κοντά στη χρεοκοπία πλησιάζουν οι ΗΠΑ μετά το πολιτικό αδιέξοδο για τη συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο θέμα του προυπολογισμού. Οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν «πυρά» μεταξύ του ενώ ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις και πολλές χώρες εκφράζουν την ανησυχία του για το ενδεχόμενο μίας στάσης πληρωμών από τις ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα χαρακτήρισε «χαοτική» και «καταστροφική» μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών. Στο διάγγελμα του ανέφερε ότι η  στάση πληρωμών θα δημιουργούσε τον κίνδυνο εισόδου σε βαθιά ύφεση και ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να αντέξουν τέτοιου είδους «κατασκευασμένες» κρίσεις κάθε λίγους μήνες.
«Όποτε κάνουμε τέτοια πράγματα, βλάπτεται η αξιοπιστία μας σε όλο τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει με τους Ρεπουμπλικανούς του Κογκρέσου για οτιδήποτε, αλλά προτρέποντάς τους να αυξήσουν το όριο χρέους χωρίς όρους. Παράλληλα, επεσήμανε ότι εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, ενδεχομένως να υπάρξει μόνιμη αύξηση του κόστους δανεισμού των ΗΠΑ.
Δεν μπορούμε να μετατρέψουμε τη ρουτίνα του εκβιασμού μέρος της δημοκρατίας μας. Η δημοκρατία δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο», συμπλήρωσε ο αμερικανός ηγέτης. «Είμαι αισιόδοξος ότι το Κογκρέσο θα ψηφίσει την αύξηση του ορίου δανεισμού, καθώς μια ενδεχόμενη ύφεση στην οικονομία της χώρας θα είναι πολύ χειρότερη από το λουκέτο. Εν συνεχεία ο Ομπάμα είπε ότι «εάν χρεοκοπήσουμε εμείς, ο κόσμος θα πέσει σε ύφεση».
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών θα κάνει μια επίσημη παρουσίαση την Πέμπτη ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας, η οποία θα θέτει προτεραιότητες όσον αφορά την πληρωμή των χρεών της χώρας και πρόσθεσε «κοινή λογική και συμβιβασμός δεν είναι απαγορευμένες λέξεις, δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό σε αυτές τις λέξεις».
«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους. Αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με τον δέοντα τρόπο», κατέληξε βάζοντας στο στόχαστρο τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τον Μπένερ λέγοντα του πώς «θα έπρεπε να είχες αποδεχτεί τη συμφωνία που σου πρόσφερα το 2011 για το όριο του χρέους».
Ο Μπένερ «σήκωσε το γάντι» και δήλωσε απογοητευμένος από την άρνηση του Μπάρακ Ομπάμα να διαπραγματευτεί για τη μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ, σε αντάλλαγμα για την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού χρέους και την αποκατάσταση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους.
Ο Μπένερ κατήγγειλε ότι ο Ομπάμα επιμένει «σε μια άνευ όρων παράδοση» των Ρεπουμπλικάνων προτού δεχθεί να διαπραγματευτεί, απαντώντας στις επικρίσεις που διατύπωσε νωρίτερα ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου από τον Λευκό Οίκο.
Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων υπογράμμισε ότι «θα υπάρξει διαπραγμάτευση» για τη μείωση των μακροπρόθεσμων ελλειμμάτων των ΗΠΑ.
«Θα υπάρξει διαπραγμάτευση. Δεν μπορούμε να αυξήσουμε το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού χωρίς να κάνουμε κάτι για αυτό που μας οδηγεί στο να δανειζόμαστε περισσότερα χρήματα και να ζούμε πέρα από τις δυνατότητές μας», δήλωσε ο Μπένερ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η WSJ αποκαλύπτει απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ για την Ελλάδα! Ποιοί και γιατί διαφώνησαν με το πρόγραμμα του 2010..

imf

Μια άκρως ενδιαφέρουσα αποκάλυψη κάνει σήμερα η εφημερίδα Wall Street journal για το πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελλάδας το 2010, που θα μας μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη με το πράσινο καραβάκι στο Καστελόριζο και τον Γ. Παπανδρέου να ανακοινώσει την προσφυγή της χώρας σε διεθνή βοήθεια.

Η WSJ φέρνει στο φως απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ, τα οποία και αποκαλύπτουν από το Ταμείο συμμετείχε στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας το 2010 παρά τις έντονες εσωτερικές διαφωνίες στους κόλπους του οργανισμού ως προς το εάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα λειτουργούσε. (Το άρθρο εδώ)

«Το θέμα θα βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών από όλο τον κόσμο στη σύνοδο του ΔΝΤ αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον» αναφέρει το δημοσίευμα της WSJ.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για έγγραφα που είχαν χαρακτηριστεί «μυστικά» ή «άκρως απόρρητα». Εκεί αναφέρεται ότι σχεδόν το ένα τρίτο των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 40 μη ευρωπαϊκές χώρες, είχαν εγείρει ενστάσεις στο ελληνικό πακέτο. «Πολλοί αντέδρασαν επειδή όλο το βάρος της επώδυνης προσαρμογής τοποθετήθηκε στους Έλληνες χωρίς να ζητά τίποτα από τους Ευρωπαίους πιστωτές. Αρκετοί υπέδειξαν ότι το πρόγραμμα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει εάν οι πιστωτές της Ελλάδας δεν μείωναν με κάποιο τρόπο το υπερβολικό βάρος χρέους της καταπονημένης χώρας» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η εναλλακτική μιας εθελοντικής αναδιάρθρωσης του χρέους θα έπρεπε να είχε τεθεί επί τάπητος» παραδέχθηκε ο τότε εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ από την Αργεντινή, Andres Pereira. Κατά την άποψή του, το ΔΝΤ ρίσκαρε απλώς την «αναβολή και ίσως την επιδείνωση του αναπόφευκτου»-μιας ελληνικής χρεοκοπίας.

«Η ελληνική διάσωση δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη», ανέφερε ένας αξιωματούχος που συμμετείχε στη συνάντηση του 2010.

Όλα αυτά έρχονται την ώρα που έχει ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξει νέα κούρεμα της ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του επίσημου δημόσιου τομέα. Πολλοί αντιδρούν, όπως η Γερμανία.

Δίναμε λεφτά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους καρκινοπαθείς, και κατέληγαν στις τσέπες της …Αλεξίας Μπακογιάννη.

Πόρισμα-φωτιά από το σώμα επιθεωρητών: Πως «μοίραζε» ο Ερυθρός Σταυρός τα χρήματα του εράνου;

Με απευθείας ανάθεση και αντί αμοιβής 320.000 ευρώ, η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της Αλεξίας Μπακογιάννη αναλάμβανε επί προεδρίας Μαρτίνη την προβολή του εράνου που απέφερε περίπου 1 εκατ. ευρώ

Αμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων.Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον …οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη, μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων.Πράξεις που ερευνώνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Αιχμή αυτής της σχέσης υπήρξε η διαφημιστική προβολή του ετήσιου Πανελληνίου Εράνου του Ερυθρού Σταυρού, έργο για το οποίο η επιχειρηματίας έλαβε μόνο κατά τη χρονιά του 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από το υστέρημα των πολιτών!
Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε πόρισμα-φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, για το οποίο είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε σχέση με τα πεπραγμένα της διοίκησης Μαρτίνη, αναφορικά με τη διενέργεια του Πανελληνίου Εράνου και τη διαχείριση των εσόδων.
Κεντρικό σημείο στην έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου για τον έρανο του 2009, ύστερα από εντολή του γενικού επιθεωρητή, κ. Μιχάλη Σαμπατακάκη, αποτελεί το καθεστώς συνεργασίας του οργανισμού με την εταιρεία, AIA RELATE Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οποίας είναι η κυρία Μπακογιάννη.
Ειδικότερα, το 2009 συγκεντρώθηκαν από προσφορές συμπατριωτών μας συνολικά 1.357.073,89 ευρώ, με το καθαρό ποσό να είναι τελικώς της τάξης του 1.045.038,62 ευρώ.
Αιτία, η μεγαλύτερη δαπάνη των εξόδων, αυτή της διαφημιστικής προβολής του εράνου που ανατέθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία αντί του ποσού των 235.476,69 ευρώ. Το έργο αυτό περιελάμβανε δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ και μετάδοσή του σε επιλεγμένους σταθμούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με τους επιθεωρητές, «το ύψος της ανωτέρω δαπάνης κρίνεται αρκετά υψηλό και θα πρέπει ο ΕΕΣ να αξιολογήσει αν είναι αποδοτική σε σχέση με την αύξηση του προϊόντος του εράνου. Εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, η δαπάνη αυτή θα πρέπει να μειωθεί ή να εξαλειφθεί».

Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι διαπιστώθηκε πως «δεν τηρήθηκε οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία για την προβολή του εράνου έτους 2009, όπως περιγράφεται στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11817/21.09.2005 απόφαση του ΚΔΣ/ΕΕΣ για “δαπάνες από 200.000 ευρώ και άνω, θα γίνεται ανοικτός διαγωνισμός με δημοσίευση στο Επιμελητήριο και στο δήμο Αθηναίων”».
Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη εκτός της προβολής του εράνου την πενταετία 2006-2011 «έτρεχε» και τον γενικότερο σχεδιασμό επικοινωνιακής πολιτικής, την ανάπτυξη εταιρικής εικόνας και διαχείρισης φήμης, τη διαχείριση κρίσεων και την εκπόνηση προγραμμάτων ενεργοποίησης της εσωτερικής επικοινωνίας συνολικά του ΕΕΣ.
Η από 4/9/2006 σχετική σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ του οργανισμού και της AIA RELATE A.E., ύψους 84.000 ευρώ ετησίως, υπογράφηκε λίγους μόνο μήνες μετά τη σύσταση της εταιρείας στην οποία συμμετείχε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο γιος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, νυν δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κώστας Μπακογιάννης. Η σύμβαση αυτή, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «έχει ημερομηνία υπογραφής προγενέστερη της απόφασης του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ και παρατάθηκε για 4 έτη μέχρι 31.08.2011 έναντι ποσού 352.800 ευρώ». Μάλιστα, «στα συμφωνητικά παράτασης που μας χορηγήθηκαν δεν αναφέρεται εγκριτική απόφαση του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ». Αυτή η πλευρά των δραστηριοτήτων του ΕΕΣ έχει αποτελέσει, εκτός της δικαστικής διερεύνησης, και αφορμή διεθνούς διασυρμού της χώρας μας.
Ηδη από την αρχή του έτους ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει γίνει αποδέκτης επιστολής-καταπέλτη της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού στην οποία γίνεται αναφορά για την άρνηση της διοίκησης Μαρτίνη για παροχή των οικονομικών στοιχείων του ΕΕΣ στη διεθνή ομοσπονδία, βάσει των καταστατικών του υποχρεώσεων. Σε αυτό το κλίμα η Δικαιοσύνη καλείται να ορίσει το προσεχές διάστημα προσωρινή διοίκηση στον «ακέφαλο» οργανισμό, μετά την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του, ώστε να αλλάξει σελίδα στην ιστορική του διαδρομή.
Έρανος για… μισθοδοσία και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Ο έλεγχος για το αν τα απολογιστικά στοιχεία του εράνου ήταν σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στο ισχύον νομικό-θεσμικό πλαίσιο έφερε στο φως και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.
Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΕΣ, το1877, οι βασικοί σκοποί και στόχοι του οργανισμού σε καιρό ειρήνης είναι η αρωγή και η συμπαράσταση στα θύματα θεομηνιών και επιδημιών, καθώς και η αυτόνομη ή σε συνεργασία με το κράτος και κοινωνικούς φορείς ανθρωπιστική δραστηριότητα. Επιπλέον, όπως ορίζεται στη σχετική υπουργική απόφαση χορήγησης άδειας για τη διενέργεια του εράνου, «το καθαρό προϊόν του εράνου θα διατεθεί αποκλειστικά για τους εθνικούς κοινωφελείς και ανθρωπιστικούς σκοπούς του ΕΕΣ».
Παρ’ όλα αυτά, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι «η διάθεση του προϊόντος του εράνου δεν αφορά αποκλειστικά εθνικούς κοινωφελείς και ανθρωπιστικούς σκοπούς όπως ορίζονται στη χορήγηση άδειας, αλλά σε δράσεις ευρύτερου αντικειμένου, όπως μισθοδοσία προσωπικού, χορηγίες σε ιδρύματα, συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων ιεράς μονής, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κ.ά.».
Μεταξύ αυτών και η αθλοθέτηση βραβείων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ποσού 131.495,20 ευρώ.
Ο Ερυθρός Σταυρός δηλαδή με τα χρήματα που έδωσαν οι Ελληνες πολίτες για αναξιοπαθούντες πρόσφερε 26.000 ευρώ στην ελληνική ταινία άνω των 45΄ που απέσπασε το βραβείο κοινού και αντίστοιχα 18.000 ευρώ στην ταινία με διάρκεια μικρότερη των 45 λεπτών.
Πηγή: newmoney.gr

ΤΕΛΟΣ Η ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ...ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ Τ' ΑΚΟΥΣ;;



ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;;
Βρετανία: Τέλος η περίθαλψη για τους λαθρομετανάστες
Ένα βήμα πριν το γκρεμό για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το περίφημο NHS (National Health System), οι Βρετανοί κάνουν αυτό που ένα μίγμα «πολιτικής ορθότητας» και ανθρωπισμού, δεν τους είχε επιτρέψει να υιοθετήσουν.


Οι λαθρομετανάστες δεν θα δικαιούνται πλέον δωρεάν περίθαλψης και ο μεταναστευτικός πληθυσμός θα πρέπει να αποδεικνύει ότι βρίσκεται στη χώρα νόμιμα για να έχει δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία της χώρας…


Οι Βρετανοί δεν κρύβουν, ότι στόχος της νέας σκληρής νομοθεσίας, είναι να ασκήσουν πίεση στους μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, να αποχωρήσουν, αυτούς «που δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εδώ»,σύμφωνα με τη διατύπωση κυβερνητικού αξιωματούχου που καταγράφει η εφημερίδα «The Telegraph».


Οι αλλαγές θα αφορούν και τους ξένους φοιτητές στα βρετανικά πανεπιστήμια, που θα πρέπει πλέον να καταβάλλουν ποσό εισφοράς της τάξεως των 200 λιρών, για να δικαιούνται των υπηρεσιών του NHS. Ήδη, σπουδάζουν 300.000 ξένοι φοιτητές και εκτιμάται ότι μέχρι το 2025 θα ανέλθουν σε 480.000 άτομα…


Στις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν δοθεί, τα νοσοκομεία πρέπει να εργαστούν στην κατεύθυνση προσέλκυσης «ιατρικού τουρισμού», κάτι μάλλον δύσκολο, αφού άλλες χώρες με εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό και πολύ χαμηλότερα τιμολόγια, είναι σαφές ότι εάν το επιδιώξουν, θα έχουν το προβάδισμα.


Σε άλλα μέτρα που θα υιοθετηθούν με τον νέο νόμο που ετοιμάζεται, όσοι ενοικιάζουν σπίτια θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν έλεγχο νομιμότητας του ενοικιαστή, αφού εάν πιαστούν να έχουν παρανομήσει, το πρόστιμο θα ανέρχεται στις 3.00 λίρες, ενώ οι επιχειρηματίες που απασχολούν παράνομους μετανάστες, θα πληρώνουν πρόστιμο έως και 20.000 λιρών για κάθε έναν…


Η προαναφερθείσα εφημερίδα, αποκαλεί τη νομοθετική πρωτοβουλία ως «θρίαμβο» για την ίδια, αφού διεξήγαγε καμπάνια εναντίον των εγκληματιών που απέφευγαν την απέλαση, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, με επίκληση του επιχειρήματος που δίνει το Άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα…
defence-point
hellas-now.com

Κάθειρξη 20 ετών και δήμευση περιουσίας για τον Άκη Τζοχατζόπουλο


Τις ανώτερες ποινές που μπορούσαν να επιβληθούν για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, επέβαλε τελικά το δικαστήριο στον Ακη Τσοχατζόπουλο και την παρέα του.
Ο πρώην υπουργός «έφαγε» 20 χρόνια αλλά είναι άγνωστο πόσο θα μείνει στη φυλακή λόγω ηλικίας.
Οι λοιπές αποφάσεις έχουν ως εξής:
Αστέριος Οικονομίδης πρόταση – ποινή 12 έτη,
Φρόσω Λαμπροπούλου πρόταση – ποινή 13 έτη,
Νικόλαος Ζήγρας πρόταση – ποινή 6 έτη,
Γιώργος Σαπχατζίδης 13 έτη,
Αρετή Τσοχατζοπούλου πρόταση 10 έτη, ποινή 12 έτη
Βίκυ Σταμάτη πρόταση – ποινή 12 έτη,
Γιάννης Σμπώκος πρόταση – ποινή 16 έτη,
Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα πρόταση – ποινή 10 έτη,
Νικόλαος Γεωργουλάκης πρόταση – ποινή 10 έτη,
Παναγιώτης Σταμάτης πρόταση – ποινή 6 έτη,
Οράτιος Μελάς πρόταση – ποινή 10 έτη,
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης πρόταση – ποινή 10 έτη,
Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου πρόταση – ποινή 6 έτη,
Φώτιος Αρβανίτηςπρόταση – ποινή 6 έτη,
Νικόλαος Καρατζάς πρόταση – ποινή 6 έτη,
Γιώργος Κωνσταντάτος πρόταση 6 έτη.ποινή 10 έτη
Επί των αναστολών, η εισαγγελέας κυρία Γεωργία Αδειλίνη πρότεινε η έφεση να έχει ανασταλτική δύναμη για τον Ν. Ζήγρα και την Αρετή Τσοχατζοπούλου καθώς έχει μονογονεϊκή οικογένεια. Για όσους δεν ήταν προφυλακισμένοι και προσωρινά κρατούμενοι προτείνει επίσης η έφεση να έχει ανασταλτική δύναμη – δηλαδή όλοι οι υπόλοιποι να παραμείνουν στη φυλακή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κύκλο αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης για τον ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης ξεχώρισε ο κ. Κούγιας, καθώς προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο δημοσίου νοσοκομείου – απάντηση στις ιστολογικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί η Βίκυ Σταμάτη το καλοκαίρι. Στο έγγραφο γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για «ινοκυστικές αλλοιώσεις».
Και δημεύσεις περιουσιών αποφάσισε το δικαστήριο
Σε δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων καταδικασθέντων τα οποία είχαν ήδη κατασχεθεί από τον ανακριτή της υπόθεσης Α. Τσοχατζόπουλου προχώρησε με την απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δικαστήριο διέταξε να προχωρήσουν σε δήμευση των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων όπως ορίσθηκαν από κατασχέσεις στις οποίες είχε προχωρήσει ο ανακριτής της υπόθεσης.
Μεταξύ της περιουσίας που δεσμεύθηκε, σε ότι αφορά τον πρώην υπουργό, ανήκει και το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το δικαστήριο επίσης όρισε την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης προς το δημόσιο που καθορίστηκε στα εξής ποσά:
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποχρεούται να καταβάλλει 1 εκατ. ευρώ , ο Γ. Σμπώκος 500.000 ευρώ και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες 100.000 έκαστος πλην των Π. Σταμάτη , Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκου Καρατζά που το ποσό που υποχρεούνται να καταβάλουν ορίζεται στα 50.000 ευρώ.
Με την λήξη της διαδικασίας ο πρόεδρος είπε στους καταδικασθέντες: «Ελπίζω να έχετε καλύτερη τύχη στον επόμενο βαθμό και να πείσετε τους δικαστές ώστε να έχετε ευνοϊκότερη μεταχείριση.
Νωρίτερα και ενώ το δικαστήριο επρόκειτο να αποφανθεί για τις δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξέσπασε για την απόφαση να μην δοθεί αναστολή εκτέλεσης στην έκτιση ποινής για την σύζυγο και την κόρη του:
«Δίνετε αναστολή σε όλους και καλά κάνατε. Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν δώσατε στη γυναίκα μου και την κόρη μου. Γιατί; Επειδή φέρουν το όνομα Τσοχατζόπουλος; Αυτός είναι ο λόγος; Προχωρήσατε σε μια απόφαση για δήθεν δωροδοκία με βάση ένα ψευδέστατο κείμενο που δεν ξέρω ποιος σας το έδωσε. Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει τις τραγικές συνέπειες για τις οικογένειες της συζύγου και της κόρης μου. Πιστεύω ότι έχετε συναίσθηση της ευθύνης σας. Ζητώ να δώσετε αναστολή στη σύζυγο και στην κόρη μου. Υποβάλλω επίσημο αίτημα και περιμένω την αιτιολογημένη απόφαση σας».

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗ EFG,ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΗΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

20131008-000244.jpg
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ UNOLLOW
Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΠΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ…
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΥΠΟ,ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;
ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΕΡΕΥΝΕΣ;;

Παραλείψεις και ανεπαρκείς διαδικασίες στην καταπολέμηση του μαύρου χρήματος. Ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί και νονοί της νύχτας. Εμπλοκή 94 πολιτικών ή «πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων». Μια βαριά χρηματική καμπάνα. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για μια νέα λίστα Λαγκάρντ. Το πρόβλημα είναι πως ούτε η ελληνική πολιτεία γνωρίζει…
Στο UNFOLLOW 22 που κυκλοφορεί, διαβάστε: «”Υψηλού κινδύνου” για ξέπλυμα μαύρου χρήματος 94 λογαριασμοί πολιτικών στη
Eurobank Αγγλίας», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου.

«Η είδηση αναφέρει ότι η Βρετανική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών (Financial Services Authority – FSA) επέβαλε το Μάρτιο του 2013 πρόστιμο-μαμούθ, ύψους 6 εκατ. στερλινών, στην τράπεζα EFG (βασικός μέτοχος της οποίας ήταν τότε ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες, ο Σπύρος Λάτσης) για την “παράλειψή της να επιτύχει και να διατηρήσει κανόνες αποτελεσματικής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ελέγχους σε πελάτες υψηλού κινδύνου”. [...]
Στο τέλος του 2011, περίπου 400 από τους 3.342 λογαριασμούς πελατών της EFG θεωρούνταν “υψηλού κινδύνου” για ξέπλυμα μαύρου χρήματος”, καθώς και για κίνδυνο “φήμης” (reputational risk)! Μάλιστα οι 94 εξ αυτών αφορούσαν “πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα” (P.E.P: politically exposed persons)! [...]
Πάντως Έλληνες πολιτικοί αλλά και άνθρωποι του τραπεζικού χώρου με τους οποίους ήρθε σε επαφή το UNFOLLOW, έσπευσαν να μας ξεκαθαρίσουν: «Από τη στιγμή που το πόρισμα της Βρετανικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών κάνει λόγο για “λαθρεμπόριο” και “ξέπλυμα μαύρου χρήματος”, η Τράπεζα της Αγγλίας, βάσει των διεθνών αλλά και των ευρωπαϊκών συνθηκών, έπρεπε να ενημερώσει την Τράπεζα της Ελλάδας και αυτή με τη σειρά την κυβέρνηση και πρωτίστως τις ηγεσίες των υπουργείων Δικαιοσύνης και Οικονομικών». [...]
Σε μια ευνομούμενη χώρα το λόγο από εδώ και πέρα –και μετά την παρουσίαση των συγκεκριμένων στοιχείων– θα έχουν η δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές για να διαπιστωθεί αν υπάρχει «ελληνική φωτιά» κάτω από τον καπνό της τιμωρίας της EFG.»
Ολόκληρο το ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε στο UNFOLLOW 22 που κυκλοφορεί. Ζητήστε το στα περίπτερα.
ΠΡΕΖΑ TV
olympia.gr
20131008-000405.jpg