Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ Η κυβέρνηση Αναστασιάδη απαγόρευσε στην Κύπρο την φράση "Δεν Ξεχνώ"!


Δεύτερη πρόκληση- σε καθαρά εθνικό επίπεδο αυτή τη φορά-  της κυβέρνησης Αναστασιάδη, μετά την εξευτελιστική, και ύπουλη όπως αποδείχτηκε συμφωνία, του κυπριακού μνημονίου:
Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου κατόπιν εντολών της κυβέρνησης απαγόρεψε στην ομάδα Διγενής Ακρίτας Μόρφου  να αναγράφει στη φανέλα της το εθνικό μήνυμα "Δεν ξεχνώ"
Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστασιάδης είχε υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν το 2004, ενώ ετοιμάζεται μια νέα προσπάθεια, ενός καινούριου σχεδίου το οποίο ξένα κέντρα εξουσίας επιδιώκουν να περάσουν εν μέσω οικονομικής ισοπέδωσης, με προφανές "δόλωμα" για τον κυπριακό λαό κάποια υποτιθέμενη...ανάπτυξη που θα έρθει στο μέλλον...
Kάποιοι με υπερεθνική ταυτότητα ενοχλούνται από το "Δεν ξεχνώ", και επειδή θέλουν να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ,επέβαλαν απαγορευτικό σε ομάδα της Κύπρου, να μην το ξαναβάλει στη φανέλα της! Και όλα αυτά λίγο καιρό αφότου μπήκε και η Κύπρος, σε εθνοκτόνο μνημόνιο.
Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΕ) απαγόρευσε στους παίκτες της ομάδας Διγενής Ακρίτας Μόρφου, προσφυγική ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄  Κατηγορίας στη Μεγαλόνησο,  να αγωνίζονται με φανέλες που θα  φέρουν στο μπροστινό μέρος τη φράση «Μόρφου Δεν Ξεχνώ», επειδή το θεωρεί … «πολιτικό μήνυμα». Η Μόρφου είναι έδρα της ομάδας και από το 1974 κατέχεται από τα τουρκικά στρατεύματα.
Ο αντιπρόεδρος του Διγενή Ακρίτα, Μάριος Χαραλάμπους, φανερά εκνευρισμένος για τη στάση της ΚΟΕ δήλωσε : «Ζητήσαμε από την ΚΟΠ να μας επιτρέψει την επόμενη χρονιά να αγωνιζόμαστε με φανέλες που θα αναγράφουν «Μόρφου Δεν Ξεχνώ» με τη χορηγία της ΣΠΕ Μόρφου, και η απάντηση που πήραμε είναι ότι αν κάνουμε κάτι τέτοιο, θα παραπεμφθούμε στη Δικαστική της ΚΟΠ και θα τιμωρηθούμε τουλάχιστον με 2.000 ευρώ! Διότι απαγορεύονται, λέει, τα πολιτικά συνθήματα! Ο απόλυτος εθνικός εξευτελισμός. Ο απόλυτος εθνικός πόθος των Μορφιτών θεωρείται αδίκημα και παραπέμπεται στη Δικαστική».
Ο ίδιος έκανε γνωστό πως παρά τον κίνδυνο «καμπάνας», από την επόμενη περίοδο οι παίκτες της ομάδας, θα φέρουν στη φανέλα τους τη φράση «Μόρφου Δεν Ξεχνώ». «Ας μας στείλουν στο αθλητικό δικαστήριο. Αυτοί θα εξευτελιστούν. Ένα πράγμα δεν μπορούν να μας κάνουν.. Να μας πάρουν την ψυχή μας» κατέληξε ο κ.Χαραλάμπους
Καταλάβατε τι θα συνέβαινε εάν πέρναγε ο εκτρωματικός "αντιρατσιστικός" νόμος στην Ελλάδα; Το "Δεν ξεχνώ", είναι φράση που καλύπτει όλον τον Ελληνισμό, και θα καθίστατο αυτομάτως "ρατσιστική" φράση που υποκινεί σε "εχθροπάθεια" και άλλα ωραία εφευρήματα, για να φιμωθούμε.
Με το μνημόνιο της Κύπρου νεοταξίτικα κέντρα ήρθαν μαζί του στο Νησί, και έπιασαν αμέσως δουλειά στην εθνική αποδόμηση, ακριβώς όπως κάνουν και εδώ. Προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την Μνήμη των Ελλήνων.Σου λέει "αν από την αποβλάκωση που σου εξασφαλίσαμε με τα ΜΜΕ και την κάκιστη παρεχόμενη παιδεία, εσύ συνεχίζεις για κάποιο λόγο να θυμάσαι, δεν πειράζει σε βγάζουμε παράνομο, σε διατάζουμε να ξεχάσεις, και αν δεν ξεχάσεις θα σε διαλύσουμε ποινικά, και οικονομικά".
Είναι ξεκάθαρο στο που αποσκοπούσε το "αντιρατσιστικό" ν/σ στην Ελλάδα αφού ακόμα και φράσεις όπως το "Όχι" της 28ης Οκτωβρίου θα χαρακτηριζόνταν "πολιτικό" μύνημα που υποκινεί κάποιον...ρατσισμό.
Η κυπριακή ομάδα -και μπράβο της- είναι αποφασισμένη να αντισταθεί, και να οδηγηθεί στα δικαστήρια με την "ελληνοκυπριακή" ΚΟΠ, με σκοπό είτε να τους αναγκάσει να "κάτσουν στα αβγά τους" παραφράζοντας τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, είτε να τους αναγκάσουν να εξεφτελιστούν δημοσίως ενώπιον όλων των Κυπρίων αδελφών, αλλά κυρίως στα μάτια των 200000 προσφύγων.
Αρκετά πια με τους διεθνείς καθωσπρεπεισμούς και με την επιβολή των "πολιτικά" ορθών, για το νεοταξικό καθεστώς εκφράσεων. Θέλουν με νόμους να μας καταργήσουν λέξεις, γιατί όταν λέιπουν λέξεις, λείπουν ΣΚΕΨΕΙΣ.

ΣΑΠΙΛΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ Πλαστογράφησαν την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας για να αρπάξουν προμήθεια!


Μια φαινομενικά απίστευτη υπόθεση ενός πολιτικού θρίλερ που επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι "Κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας" φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή στα δημόσια χρονικά πλαστογράφηση (και μάλιστα χονδροειδή) υπουργικού εγγράφου προκειμένου να αλλάξουν οι διαδικασίες επιλογής αναδόχου στον τομέα των εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης!
Και αν αυτή καθ'εαυτή η πράξη είνα απίστευτη, ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι βάσει αυτής της "καραμπινάτης" πλαστογραφίας, άλλαξε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ολόκληρο το κανονιστικό πλαίσιο επιλογής αναδόχου και φτάσαμε στο σημείο να ανατεθεί αρχικά σε τουρκική εταιρεία η εναέρια πυροσβεση στην χώρα!
Το υπουργικό έγγραφο που πλαστογραφήθηκε φέρει την (επίσης πλαστή) υπογραφή του (τότε) υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2012.
Στο πλαστό έγγραφο υποτίθεται ότι ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος για λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωνε ότι παραιτείται από το δικαίωμα να έχει λόγο στην επιλογή της αναδόχου εταιρείας (που γινόταν πάντα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κι Προστασίας του Πολίτης) και ενέκρινε να ανατεθει στην "εν πολλαίς αμαρτίαιες περιπεσούσα" ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία NAMSA η διαγωνιστική διαδικασία για την εναέρια πυρόσβεση στην Ελλάδα!
Στο έγγραφο (αυτό που δημοσιεύουμε) οι πλαστογράφοι χρησιμοποίησαν την γραμματοσειρά των επίσημων προσκλήσεων που απευθύνονται σε εκδηλώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (!)και από εκεί πήραν και την υπογραφή του Δ.Αβραμόπουλου και το έστειλαν κατ'αρχήν στην NAMSA ως βασικό υπηρεσιακό έγγραφο μετακύλισης της ευθύνης επιλογής του ιδιωτικού φορέα αεροπυρόσβεσης στην ελληνική επικράτεια στην ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία.
Και κατ'αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κυρίως ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Δ.Αβραμόπουλος, (υποτίθεαι ότι...) έδιναν επισήμως το έργο της εναέριας δασοπυρόσβεσης, την πλήρη εκχώρηση της ενδοεπικοινωνίας του υπουργείου σε (άγνωστους!) τρίτους και την παράδοση κάθε στρατιωτικού και λιμενικού μέσου, σε ιδιώτες μη ελεγχόμενους από το ελληνικό κράτος.
Κανονικά η NAMSA το εν λόγω έγγραφο που εκτός των άλλων στερείται ακόμα και αριθμού πρωτοκόλλου, ειδικού κωδικού και υπηρεσίας καταχώρισής του, θα έπρεπε να το επιστρέψει αυθημερόν και να υπάρξει επιβεβαίωση της πρόθεσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του τότε υπουργού Δ.Αβραμόπουλου.
Αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη προφανώς επειδή και η ίδια η NAMSA όζει και το "μαγαζάκι" που έχει στηθεί εκεί μέσα ήταν σε απόλυτη συνεργασία με τους πλαστογράφους.
Το θέμα είναι ότι βάσει της πλαστής εποστολής (η οποία είχε κινηθεί αποκλειστικά μεταξύ NAMSA και υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επί υπουργείας Χ.Παπουτσή και των υφυπουργών Μ.Όθωνος και Μ.Οικονόμου), η διαδικασία άλλαξε, μια τουρκική εταιρεία ανέλαβε την εναέρια πυρόσβεση και μόνο όταν  τέθηκαν από τον Τύπο ερωτηματικά για την εξέλιξη αυτή προκλήθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις, από ίδιο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Δ.Αβραμόπουλο, ο οποίος μέχρι τότε αγνούσε το τι συνέβαινε και το γεγονός όταν είχε πλαστογραφηθεί ολόκληρο έγγραφο με την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας!
Ως αποτέλεσμα ήταν να κινηθεί άμεσα διερεύνηση της υπόθεσης και να ζητηθεί η απόρριψη της επιλογής της τουρκικής εταιρείας.
Λόγω εκλογών άλλαξε τον Απρίλιο η κυβέρνηση και υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας ορίστηκε ο στρατηγός και επίτιμος Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος, ο οποίος εν μία νυκτί τελείωσε το ζήτημα, ως προς την τουρκική εταιρεία, αλλά όχι ως προς την αλλαγή του διαδικαστικού πλαισίου, αφού είχε "αποφασίσει" για αυτό ο πρώην υπουργός Δ.Αβραμόπουλος, όπως του απαντήθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και μάλιστα του τέθηκε υπ'όψιν η πλαστή επιστολή!.
Η κατάληξη μετά την ματαίωση ανάληψης του έργου από την τουρκική εταιρεία και αφού με το πλαστό έγγραφο η NAMSA ανέλαβε την διαδικασία, ήταν να κερδίσει την αεροπυρόσβεση (ή το μεγαλύτερο μέρος του έργου) με τις γνωστές "ταχυδακτυλουργίες" της NAMSA, μια καναδέζικη εαιρεία η Skylink, η οποία στην πορεία ... πτώχευσε! Τα καταστροφικά αποτελέσματα των περσινών πυρκαγιών στην Χίο και αλλού, άλλωστε δείχνουν και το ορθόν της επιλογής...
Σε ερώτηση του defencenet.gr στον υπουργό Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλο για το όλο ζήτημα και την πλαστή επισολή η απάντηση ήταν αφοπλιστική και απόλυτη:
"Ουδέποτε ο Δ.Αβραμόπουλoς ως υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέταξε και πολύ περισσότερο απέστειλε στη NAMSA τέτοια επιστολή".
Και στενός συνεργάτης του υπουγού Εξωτερικών, μιλώντας εξ ονοματος του ΥΠΕΞ μας τόνισε επί λέξει"Είναι άξιο απορίας πως,  παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η πλαστογραφία, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνέχισε την διαδικασία σα να μην συνέβαινε τίποτα"!
Φαίνεται ότι ήταν τα τελευταία έργα και ημέρες του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Είναι βέβαιο ότι ακόμα και ο νυν υπουργός Ν.Δένδιας αγνοεί την μηχανή που έχει στηθείκαι είχε ως αποτέλεσμα την μεν υπερσκοστολόγηση του έργου κατά 4,5 εκατ. ευρώ, αλλά και την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε ότι αφορά το επίπεδο λήψης απόφασης σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
Το θέμα είναι ποιος βρίσκεται πίσω απ'όλα αυτά και γιατί μεθοδεύθηκε η αφαίρεση της αρμοδιότητας επιλογής από τα ελληνικά υπουργεία και ειδικά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με ένα πλαστό έγγραφο, η δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού φορέα εναέριας αεροπυρόσβεσης και ανατέθηκε σε μια υπηρεσία του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά στην ιστορία.
Όλες οι ενδείξεις "δείχνουν" προς μια διαπλεκόμενη ελληνική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την καναδέζικη Skylink. Αλλά για το θέμα θα επανέλθουμε...
Το όλο θέμα φυσικά χρήζει άμεσης εισαγγελικής διερεύνησης, η οποία θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρξει. Εκτός του ότι θα πρέπει να ερευνηθεί και ενδοκυβερνητικά το όλο ζήτημα. Γιατί όσο και αν φαίνεται ... τρελό, η πλαστή επιστολή βρίσκεται αυτή την στιγμή στον φάκελο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και το περιεχόμενό της είναι σε πλήρη ισχύ.
Και εδώ επανέρχεται το ερώτημα που θέτει ο υπουργός Εξωτερικών "Πώς παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η πλαστογραφία, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνέχισε την διαδικασία σα να μην συνέβαινε τίποτα";
Ιδού και το πειστήριο του εγκλήματος, το πλαστό έγγραφο:
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ! Γερμανικός Τύπος: "Η λιτότητα έκαμψε τους Έλληνες και δεν διαμαρτύρονται πλέον"


Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung σε δημοσίευμα της δίνει τα... συγχαρητήριά της στην ελληνική κυβέρνηση, ενώ ευλογεί και τα γένια των ευρωπαίων ηγετών που επέμειναν στο πρόγραμμα της Ελλάδας και υπογραμμίζουν με νόημα ότι οι Έλληνες «κουράστηκαν να διαμαρτύρονται».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι μετά την σύναψη της πρώτης δανειακής σύμβασης τον Μάιο του 2010, η Ελλάδα «είναι πλέον μια διαφορετική χώρα». Και βέβαια δεν εξηγεί ότι η αλλαγή αυτή  εμπεριέχει την κατάθλιψη, την απογοήτευση, τις αυτοκτονίες, τα λουκέτα καταστημάτων και τα ξενοίκιαστα μαγαζιά ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους των μεγάλων ελληνικών πόλεων.
Το συγκεκριμένο δημοσίευμα υπογραμμίζει πως έχουν γίνει αν και με σημαντική καθυστέρηση, «βαθιές μεταρρυθμίσεις». Ούτε και εδώ δεν διευκρινίζει η γερμανική ότι μέσα στις μεταρρυθμίσεις είναι αποψίλωση όλων των δικαιωμάτων που είχαν μέχρι πρότινος οι Έλληνες εργαζόμενοι. Ωστόσο χαρίζει τα εύσημα στις Βρυξέλλες. Η γερμανική εφημερίδα βλέπει τις εξαγωγές στην Ελλάδα να αυξάνονται ενώ μειώνονται παράλληλα οι κρατικές δαπάνες περισσότερο από 22%.
Το μόνο που επισημαίνει ως αρνητικό σε όλα αυτά είναι η αυξανόμενη ανεργία στην Ελλάδα που αγγίζει το 27% ενώ η ανεργία στους νέους φτάνει στο 60% και στην περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας ξεπερνάει το 72,5% καθιστώντας την σαν την περιοχή με την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη.
Το δημοσίευμα συνεχίζεται με αναφορές στους Έλληνες που εμφανίζονται εκτενώς απογοητευμένοι από την Ευρώπη αλλά και από τους πολιτικούς στη χώρα τους. Όμως τονίζεται πως και οι πολίτες εξαντλημένοι πλέον δεν διαμαρτύρονται. Ποιος θυμάται εξάλλου τους «Αγανακτισμένους» και πως διαλύθηκε αυτή η κίνηση στην Ελλάδα;
Κλείνοντας, η αρθρογράφος επισημαίνει και τα σημαντικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Σαμαρά εξαιτίας της λιτότητας, για τα οποία αναφέρει πως «δύσκολα θα τα αντέξει πολιτικά»...
ΚΑΙ ΖΗΣΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΘΑΝΑΜΕ...

Ξεθαβει το τσεκούρι του πολέμου η Ντόρα; “Δεν είμαι ευτυχής με τον Σαμαρά πρωθυπουργό”!

20130524-211421.jpgΝτόρα: “Ο Σαμαράς πρωθυπουργός; Δεν είμαι ευτυχής”!
«Ο Σαμαράς πρωθυπουργός; Όχι, δεν είμαι ευτυχής σε ανθρώπινο επίπεδο». Δήλωση αφοπλιστικής ειλικρίνειας της Ντόρας Μπακογιάννη, «δώρο» στον πρωθυπουργό για την επέτειο της επιστροφής της στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς ανάγκη περαιτέρω πολιτικής ερμηνείας; Ή «πέταγμα γαντιού» στον άσπονδο αντίπαλό της;
Αν ο στόχος της πάντως ήταν ο δεύτερος, το γάντι δεν το σήκωσε κανείς. Ούτε ο Σαμαράς, 
ούτε οι γνωστοί «σαμαροφύλακες». Ούτε καν ο γνωστός για το μένος του κατά της Ντόρας, Φαήλος. Τα νερά στη Νέα Δημοκρατία «ταράχτηκαν», όπως σε μια… πισίνα. Γιατί; Μα όταν συνοδεύεις την παραπάνω δήλωση, που υπό άλλες συνθήκες και εποχές θα αποτελούσε casus belli για τον Α. Σαμαρά, με την έκφραση της επιθυμίας σου να γίνεις Επίτροπος στη θέση της Δαμανάκη του χρόνου, τότε τι επιπλέον να περιμένεις;
«Λευκή σημαία»
Οι φανατικοί ωστόσο υποστηρικτές της Ντ. Μπακογιάννη αρνούνται να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι υψώνει πλέον «λευκή σημαία». Και υποστέλλει εκείνη των αρχηγικών φιλοδοξιών της. Κοντεύοντας όμως σχεδόν τα 60 και με τον Σαμαρά να έχει το momentum της πολιτικής υπεροχής στο σκηνικό και τον απόλυτο έλεγχο της Νέας Δημοκρατίας, ποια αρχηγική στρατηγική της πρώην υπουργού θα μπορούσε να σταθεί βάσιμα;
Η αλήθεια είναι ότι η Ντ. Μπακογιάννη από την επιστροφή της στη ΝΔ και μετά, δείχνει σημεία «παραίτησης». Άφωνη σχεδόν επί ένα χρόνο στο εσωτερικό, ελάχιστες δημόσιες παρεμβάσεις, «άφαντη» σχεδόν από τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ. Κάποιες μόνο τοποθετήσεις της στη Βουλή, με αιχμές κατά του Στουρνάρα προκάλεσαν το ενδιαφέρον, καθώς συνδυάστηκαν χρονικά με τα σενάρια ραγδαίων αλλαγών στη ΝΔ. Αντίθετα, «έξω πάει καλά». Ταξιδεύει συχνά για κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, είδε π.χ. τον Αλίεφ δυο εβδομάδες πριν πάει ο Σαμαράς στο Αζερμπαϊτζάν. Άρα διάθεση να δουλέψει έχει. Το εδώ περιβάλλον είναι που δεν την εμπνέει.
Μοιραία, ο πανίσχυρος κάποτε προσωπικός «στρατός» της έχει σχεδόν διαλυθεί. Ή τέλος πάντων, βρίσκεται σε «λήθαργο». Όπως και η ίδια παραδέχτηκε, το μέλημά της, όταν πέρυσι συζήτησε με τον «οικογενειακό εχθρό» τα της επιστροφής της, παρουσία του Γ. Μιχελάκη, ήταν «να βολέψει» στις «γαλάζιες» λίστες και σε εκλόγιμες θέσεις, τους βουλευτές που είχε πάρει μαζί της στη ΔΗΣΥ, που ταυτόχρονα με την επάνοδό της ξεκίνησε να διαλύεται.
Οι Βρυξέλες
Μήπως όμως το «μυστικό» του σεναρίου για την «ολική επαναφορά» της βρίσκεται στις Βρυξέλες; Δύσκολο να το τεκμηριώσει κανείς. Το βέβαιο είναι, ότι ως αντικείμενο, ο ρόλος της Επιτρόπου της ταιριάζει απόλυτα. Όπως επίσης, ότι ο Α. Σαμαράς δεν σκοπεύει να τη χρησιμοποιήσει στην κυβέρνηση, με το άλλοθι ότι θέλει να δώσει την ευκαιρία στον Κυριάκο. Και Κυριάκος βέβαια να μην υπήρχε, η Ντόρα είναι «κομμένη» από τον κυβερνητικό σχεδιασμό και από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση, όσο για αυτά αποφασίζει ο Σαμαράς.
Στις Βρυξέλες όμως μπορεί να περάσει μια «χρυσή πενταετία». Έχει ισχυρές γνωριμίες και διασυνδέσεις, που μπορούν να τη βοηθήσουν να καταλάβει ακόμα υψηλότερα ευρωπαϊκά αξιώματα. Από εκεί εξάλλου, μπορεί να είναι συμμέτοχη – αμέτοχη στις ελληνικές εξελίξεις. Με επιρροή στις αποφάσεις της Κομισιόν, που θα αφορούν και την Ελλάδα, αλλά συγχρόνως και χωρίς κανένα κόστος και φθορά από τη διακυβέρνηση της χώρας.

Κι αν δεν «της καθίσει» το πρώτο σενάριο, μιας ευρωπαϊκής καριέρας, με την οποία και θα ολοκληρώσει τον πολιτικό κύκλο της, μπορεί στην πορεία του χρόνου να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα.
Διαβάστε τη συνέχεια στην “PRESS Time” που κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα

Ε – Ε – ΕΡΧΕΤΑΙ!

ΓΙΩΡΓΟ, ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ!


20130525-092406.jpg
Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει “παρών” και δεν προτίθεται να “ακολουθήσει τον δρόμο της σιωπής”, όπως τονίζουν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου.
Η παρουσία του Παπανδρέου θα είναι εντονότερη το επόμενο διάστημα στα κοινά, καθώς έκλεισε ο “κύκλος του εξωτερικού”, όπως σχολιάζουν.
“Η μάχη συνεχίζεται”, δήλωσε στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ 0 Γ. Ελενόπουλος, συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου σε θέματα Τύπου, δίνοντας στίγμα των προθέσεών του. Πεποίθηση του πρώην πρωθυπουργού είναι πως οι μεταρρυθμίσεις και η αναζήτηση προοδευτικών λύσεων 
στα μείζονα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, δεν έχουν προχωρήσει κι ας είναι, σήμερα, περισσότερο αναγκαίες από ποτέ.
Τρία χρόνια μνημόνιο
Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα, ακριβώς, συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα εντάχθηκε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, “αποφεύγοντας” τη χρεοκοπία.
Ήταν 23 Απριλίου 2010, ανήμερα του Αγ. Γεωργίου, ημέρα της γιορτής του, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανήγγειλε, από το Καστελόριζο, την απόφασή του, αναλαμβάνοντας και το βάρος της ευθύνης της.
Νωρίτερα είχε συζητήσει με συνεργάτες του, το πρόβλημα και πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. ‘Άκουσε πολλές απόψεις και προτάσεις, όπως την προσφυγή σε νέες εκλογές ή σε δημοψήφισμα και, βέβαια, να ζητήσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, η οποία, όπως είχε διαφανεί και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν ήταν διατεθειμένη να την παράσχει.
Ο κ. Παπανδρέου, αφού άκουσε τους συνεργάτες του, πήρε την απόφασή του. Λίγοι θυμούνται ή αξιολογούν τις συνθήκες υπό τις οποίες ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. “Ο χρόνος, για παράδειγμα, ήταν πολύ πιεστικός, καθώς τον Μάιο έληγε ένα σημαντικού ύψους ελληνικό ομόλογο που έπρεπε να αποπληρωθεί και χρήματα δεν υπήρχαν”, λένε στενοί συνεργάτες του.
Αργότερα, όταν το θέμα ξανασυζητήθηκε σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου τέθηκαν ξανά τα λεγόμενα εναλλακτικά σενάρια, ο κ. Παπανδρέου απάντησε λέγοντας ότι οι ηγέτες είναι για να παίρνουν αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές, αναλαμβάνοντας και το κόστος.
Ο ίδιος όχι μόνο το ανέλαβε, αλλά και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Έγινε, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, “με τη βοήθεια πολλών παραγόντων, που δεν τον ξεχνούν ούτε και σήμερα”, το “απεχθέστερο” πρόσωπο στην Ελλάδα. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία και να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας. Παρά ταύτα, όπως τονίζουν, τα προβλήματα παραμένουν. “Τα δημοσιονομικά μέτρα βρίσκονται πάντα εδώ και για πολλούς είναι πολύ σκληρότερα και, όπως είπε πριν από 10, περίπου, ημέρες ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, θα ζούμε με το μνημόνιο και για τα επόμενα 2-3 χρόνια”.
Η “ακαδημαϊκής Οδύσσεια” του Γιώργου Παπανδρέου
Από τις αρχές του 2012 ο πρώην πρωθυπουργός κινείται μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού, έχοντας ήδη συμπληρώσει έναν χρόνο “ακαδημαϊκής αναζήτησης” σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και μετέχοντας σε πάρα πολλά συνέδρια, μιλώντας για την Ελλάδα, όπως πολλές φορές έχουν πει οι συνεργάτες του, οι οποίοι τονίζουν ότι “ουδέποτε έπαψε να μιλά για την Ελλάδα, η οποία ήταν πάντα στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων του, όπως και η προσπάθεια οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση”.
Για τον κ. Παπανδρέου ο “κύκλος του εξωτερικού” έχει ολοκληρωθεί, όχι πως δεν θα ξαναταξιδέψει στο εξωτερικό, άλλωστε παραμένει Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και οι υποχρεώσεις του θα τον στείλουν πολλές φορές εκτός Ελλάδας.
Αλλά η παρουσία του στη χώρα θα είναι εντονότερη.
Πολλοί είναι εκείνοι που θα ρωτούσαν τι προτίθεται να κάνει παραμένοντας πολύ περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα; Θα μιλήσει για όσα έγιναν; Απ΄ ότι φαίνεται, θα μιλήσει, αλλά περισσότερο θα μιλήσει για όσα γίνονται σήμερα και για όσα πρέπει να γίνουν στο μέλλον.
Ο πρώην πρωθυπουργός έχει συζητήσει σχετικά με τους συνεργάτες του και έχει δώσει το στίγμα των προθέσεών του. Ο Γιώργος Ελενόπουλος, ο στενότερος συνεργάτης του κ. Παπανδρέου σε θέματα Τύπου, είναι μεταξύ εκείνων που γνωρίζουν πολύ καλά τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού και δεν διστάζει να τις κοινοποιήσει.
Απ’ όσα λέει προκύπτει αβίαστα ότι ο κ. Παπανδρέου δεν προτίθεται να ακολουθήσει την πρακτική της σιωπής. Αντίθετα, πιστεύει ότι, οι ιδέες και οι πολιτικές που πρεσβεύει πρέπει να ακούγονται και να συζητούνται παντού, στην Αχαΐα, στην Αθήνα, σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε ομιλίες, σε εκδηλώσεις, σε συζητήσεις.
Το στίγμα του τρόπου με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός προτίθεται να κινηθεί το επόμενο διάστημα, το δίνει η φράση “η μάχη συνεχίζεται”, που χρησιμοποιεί ο κ. Ελενόπουλος. ‘Άλλωστε δείχνει να θεωρεί ότι αυτό που ξεκίνησε ως πρωθυπουργός, δηλαδή οι μεταρρυθμίσεις και η αναζήτηση προοδευτικών λύσεων στα μείζονα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, δεν έχουν προχωρήσει κι ας είναι, σήμερα, περισσότερο αναγκαίες από ποτέ.
Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι τα προβλήματα, που σήμερα διογκώνονται, δεν μπορούν να έχουν “κλασικού τύπου απαντήσεις”, και πολύ περισσότερο αν αυτές οι απαντήσεις είναι συντηρητικές.
Οι πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν, όπως πιστεύει ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων και “να στοχεύουν στην κινητοποίηση και όχι την παθητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού”. Επίσης θεωρεί ότι σήμερα που αυξάνεται ο αριθμός των “παικτών” στο διεθνές παιχνίδι “απαιτείται περισσότερη Δημοκρατία και όχι λιγότερη”, όπως είναι η τάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και παγκοσμίως. Οι πολιτικές που υποστηρίζει ο κ. Παπανδρέου πρέπει “να επενδύουν στον άνθρωπο, στις υποδομές και να αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα για βιώσιμη ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο, όπου τα κέρδη και τα βάρη μοιράζονται δίκαια”.
“Πολεμάνε τον Παπανδρέου”
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παπανδρέου θα δώσει τη μάχη, παρά τις σφοδρές επιθέσεις που δέχεται όλο αυτό το διάστημα και τις οποίες θεωρεί ότι δέχεται “από δομημένα κέντρα που δεν επιθυμούν να ακούγεται και να αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων ο προοδευτικός μεταρρυθμιστικός λόγος, οι προοδευτικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές”. Θεωρεί, επίσης, ότι κάποιοι “επιχειρούν μάταια, με φασιστικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, να περιορίσουν ή να καταργήσουν την ελεύθερη έκφραση απόψεων”. Όσοι εμφορούνται από “αυταρχικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, δεν αντέχουν στον διάλογο και γι’ αυτό θέλουν να τον καταργήσουν” τονίζει.
Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δέχεται επιθέσεις και επιχειρήθηκε να λοιδορηθούν οι διαλέξεις του στα πανεπιστήμια και οι ομιλίες του σε συνέδρια, εξηγεί ο συνεργάτης του και προσθέτει ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να βάλλεται κάποιος επειδή έχει τη δυνατότητα να μιλήσει για τις απόψεις του και τη χώρα του και την αξιοποιεί.
Όπως αναφέρει ο κ. Ελενόπουλος ο κ. Παπανδρέου στοχεύει, με τις παρεμβάσεις του “στην ανοικοδόμηση και τη διάδοση του προοδευτικού λόγου τόσο στο εξωτερικό, όσο και, κυρίως, στο εσωτερικό της χώρας”. Η περίοδος δε που μεσολαβεί μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, όπως και κάθε αντίστοιχη περίοδος, προσφέρει τη δυνατότητα να οικοδομηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για όλα αυτά τα ζητήματα.
Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι ο προοδευτικός και μεταρρυθμιστικός λόγος και η προοδευτική στρατηγική, που προτίθεται να αναδείξει, είναι αναγκαία στοιχεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Μάλιστα, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, πεποίθησή του είναι ότι, όλοι πρέπει να έχουν φωνή, όλοι να ακούγονται και να κυριαρχεί η αρχή της ισονομίας, καθώς έτσι εμπεδώνεται αίσθημα εμπιστοσύνης και ενισχύεται η Δημοκρατία. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να δεχτεί τη στάση ενός μέρους του SPD, απέναντι στη Σοσιαλιστική Διεθνή.
“Χρειάζεται συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης στην προσέγγιση μειζόνων ζητήματων για τα συμφέροντα των πολιτών της Ευρώπης και όχι ένας νέος ηγεμονισμός, όποιος κι αν θέλει να είναι ο εκφραστής του”.
Στην προσπάθειά του αυτή, ο πρώην πρωθυπουργός διαθέτει σημαντικά όπλα. Είναι, πριν απ΄ όλα “ο τιτάνιος αγώνας του ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση και τα πρωτοφανή αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν”.
“Οι επιλογές μου για τη σωτηρία της χώρας ήταν σκληρές αλλά αναγκαίες”
Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί, εξάλλου, ότι οι “σκληρές, αλλά αναγκαίες” επιλογές του για τη σωτηρία της χώρας, δικαιώνονται από τους τότε επικριτές του. Και επισημαίνεται, εν προκειμένω, η αναφορά του κ. Σαμαρά στην Κίνα, που αποδέχθηκε την ορθότητα των επιλογών του, “έστω κι αν ο ίδιος προωθεί ακόμα πιο επώδυνες ρυθμίσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα, χωρίς μάλιστα, να προωθούνται οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις”.
Στο οπλοστάσιο του κ. Παπανδρέου βρίσκεται και η εμπειρία και τα διδάγματα αυτής της πορείας, αλλά και από τις διεθνείς επαφές του όλο αυτό το διάστημα.
Στις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού είναι να δώσει έμφαση στο μεταρρυθμιστικό έργο που άρχισε η κυβέρνησή του, θεωρώντας αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, να συνεχιστεί, αν και η σημερινή κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει παρόμοιες προθέσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, θεωρεί ότι όσο συνεχίζεται η λήψη δημοσιονομικών μέτρων, είναι σχεδόν αδύνατο να προωθηθούν, παράλληλα και οι μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να πιστεύει ότι το χρέος και το έλλειμμα ήταν συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων του ελληνικού κράτους, του πολιτικού συστήματος και της διάρθρωσης της οικονομίας.
“Λεφτά υπάρχουν”
Όσο κι αν έχει λοιδορηθεί η φράση “λεφτά υπάρχουν”, δύο λέξεις που αποκόπηκαν από μια ολόκληρη παράγραφο, ο πρώην πρωθυπουργός δεν παίρνει τίποτα πίσω από όσα είχε πει στις προεκλογικές ομιλίες του. Η άποψή του είναι ότι:
“Πόροι, χρήματα, υπάρχουν εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία. Εάν αυτά δεν απαντηθούν, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρισμα.
Οι κρίσεις θα επανέρχονται ως συστημικά και όχι συγκυριακά φαινόμενα”.
Αυτές ακριβώς τις μεταρρυθμίσεις προσπάθησε να προωθήσει, που, όμως, πολεμήθηκαν από διάφορες πλευρές, οι οποίες, όπως επισημαίνει ο κ. Ελενόπουλος, ανέσυραν ύστερα από ένα χρόνο εκείνη την αναφορά του κ. Παπανδρέου, αποκόπτοντας τις γνωστές δύο λέξεις, προκειμένου να ματαιωθεί το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων.
Σχετικά με το επίμαχο θέμα των ημερών, την αντιμετώπιση των ρατσιστικών και ναζιστικών φαινομένων, ο κ. Παπανδρέου έχει την άποψη ότι δεν αρκούν νομοθετικές πρωτοβουλίες. Θεωρεί ότι «οι προοδευτικές και ταυτόχρονα αποτελεσματικές πολιτικές και η ενίσχυση της φωνής του πολίτη αποτελούν την απάντηση». Θεωρεί επίσης ότι “πολιτικές συμπεριφορές που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια, για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας, τροφοδότησαν αρχικά την “αγανάκτηση” και την “οργή” και στη συνέχεια το μίσος και η βία”.
Και η “επιστροφή” του κ. Παπανδρέου στην καθημερινή πολιτική δράση, που τοποθετείται, ρωτώ τον συνομιλητή μου.
“Δεν έφυγε ποτέ”
“Ως δημοσιογράφος, γνωρίζω τη σημασία της επιλογής των λέξεων στη διαμόρφωση του τίτλου. Δεν πρόκειται περί επιστροφής. Ας μην ξεχνάτε ότι, πριν από οτιδήποτε άλλο, οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου έχουν σαν αφετηρία τους την διασφάλιση της πορείας σωτηρίας της χώρας. Εκεί αποσκοπούσε, μεταξύ άλλων και η εντονότερη παρουσία του εκτός συνόρων. Αν έπρεπε, λοιπόν, να “βγάλω” έναν τίτλο, θα έλεγα ότι: ο Παπανδρέου θα συνεχίσει να είναι παρών με τις ιδέες του και τις πολιτικές του.
Εξάλλου, ακόμη και όταν κάποιοι του ασκούσαν κριτική για την απουσία του στο εξωτερικό, η ενασχόληση του με τα προβλήματα της χώρας ήταν καθημερινή. Είτε μέσω συναντήσεων με παράγοντες διεθνώς, είτε με τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες. Και με πρωτοβουλίες, όχι μόνο για τα μείζονα θέματα αλλά και για την Αχαΐα, όπως για παράδειγμα τα μεγάλα οδικά έργα στην Δυτική Ελλάδα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα τον τελευταίο μήνα. Στις αρχές Ιουνίου θα πάρει μέρος στη σειρά διαλέξεων του TED στο Εδιμβούργο και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Καναδά, όπου θα πάρει μέρος σε συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.
Όλα με την ώρα τους, λοιπόν”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχει πολυπολιτισμικός Παράδεισος. Μόνο πολυπολιτισμική Κόλαση

Όταν ο Γιάννης Αγγελάκας τραγουδούσε “Ω, είναι ωραία στον παράδεισο”, δεν έφτιαχνε φυσικά ύμνο για τις ορδές των μουσουλμάνων ΑφροΑσιατών που κατέλαβαν τις δυτικές, χριστιανικές κοινωνίες.
Αυτό λες και τραγουδούν ειρωνικά οι εισβολείς όταν εκμεταλλεύονται τους πόρους που συσσώρευσαν οι γηγενείς, βγάζοντάς τους κοροϊδευτικά τη γλώσσα – όταν δεν τους σκοτώνουν.
Κατεστραμμένη παμπ στο Brixton (1981)
Όπως ιστορικά συμβαίνει πάντα, όπου συσσωρεύεται πλούτος κάποιοι φτωχότεροι έρχονται από αλλού να τον διεκδικήσουν. Παλιά, έρχονταν σιδερόφραχτοι, με καταφανείς  προθέσεις.
Σήμερα, έρχονται με πρόσωπο παραμορφωμένο από μίσος για την ευημερία των ιθαγενών και όπλο την επίρριψη ενοχής για την ευημερία αυτήν, ώστε έτσι να καρπωθούν συμπόνια, ανοχή και ωφελήματα. Και εν τέλει να επιβληθούν με την τρομοκρατία που ασκεί η βιαιότητα τους σε μαλθακές κοινωνίες.
Κάτοικοι προσπαθούν να σβήσουν φωτιά στο South Central, Los Angeles (1992)
Αυτή είναι όμως η μισή αλήθεια. Τα πρωτογενή κίνητρα και η ορμή των εισβολέων υποβοηθήθηκαν. Εκμεταλλευόμενοι τα λόγω εισοδηματικών διαφορών μεταναστευτικά ρεύματα μεταξύ μητροπόλεων και Τρίτου Κόσμου, οι δυτικές ελίτ, παντού, για να αυξήσουν τα κέρδη τους επέβαλαν το ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων ώστε με την εισροή λαθρομεταναστών
- να μειωθεί η αμοιβή της εργασίας των ιθαγενών
- να ευρεθούν ανειδίκευτοι για τις εργασίες χαμηλής κοινωνικής αναγνώρισης που οι πολίτες των αναπτυγμένων κοινωνιών αποφεύγουν
- να ανοίξουν αγορές πώλησης των προϊόντων τους.
Τόσο απλά.
Ωστόσο, αν η βασική ιδέα ήταν απλή, η όλη μεθόδευση υπήρξε σύνθετη. Οι κρατικοί μηχανισμοί ελέγχου και ανάσχεσης αποδυναμώθηκαν σταδιακά, ενώ η ακατάπαυστη εισροή ασύμβατων ανθρώπων σε αμιγείς εθνικά και θρησκευτικά κοινωνίες ενδύθηκε μια απεχθή και επικίνδυνη «θεωρία»: πολυπολιτισμός.
Παρίσι (2005)
«Μοντέλο» η πολυεθνική κουρελού των Ηνωμένων Πολιτειών, ένα από κατασκευή τεχνητό «έθνος» μεταναστών.
Αν στις παλαιές αποικιακές δυνάμεις υπάρχει μια βάση για την εισροή μεταναστών από τους τόπους που τρύγησε η αποικιοκρατία, χώρες σαν την Ελλάδα δεν είχαν κανένα λόγο να πλημμυριστούν από αλλόφυλους. Ενώ όπως «βρόντηξε» ο  Βλαδίμηρος Πούτιν «η Ρωσία δεν χρειάζεται μειονότητες».
Εστιατόριο στις φλόγες, Στοκχόλμη (2013)
Παντού, «την νύφη πλήρωσαν» κυρίως οι αυτόχθονες των ευρέων μεσαίων στρωμάτων, που κυριολεκτικά έχασαν την πατρίδα τους. Και όταν πήγαν να ψελλίσουν κάτι, λοιδορήθηκαν σαν «ρατσιστές» από συνεργαζόμενους, πολυεθνικές εταιρείες και «αριστερές» ταξιαρχίες εθνομηδενιστων.
Όχι τυχαία, τους περισσότερους, πάσης φύσεως πολιτικούς φορείς που υποστηρίζουν την απαλοιφή των εθνικών ιδιαιτεροτήτων χρηματοδοτούν μεγαλοεπιχειρηματίες. Με πρώτο, τον «αριστερό» δισεκατομμυριούχο George Soros και το ίδρυμά του Open Society («Ανοιχτή Κοινωνία»).
Ευχαριστούμε που ήρθαμε, Λονδίνο (2013)
Όμως, όπως για τον ανθρώπινο οργανισμό όποια μέτρηση δεικτών αποκλίνει του «κατά φύση» σημαίνει κίνδυνο, μια βίαιη παραβίαση του κοινωνικού «κατά φύση» προκαλεί θανάσιμες παρενέργειες στον εθνικό οργανισμό.
Οι Τσετσένοι βομβιστές της Βοστώνης και οι Νιγηριανοί χασάπηδες του Λονδίνου ήταν είτε επείσακτοι είτε γεννημένοι σε ΗΠΑ και Αγγλία, αντίστοιχα. Ανατράφηκαν μέσα στη δυτική κουλτούρα. Όχι μόνο δεν αφομοιώθηκαν αλλά στράφηκαν δολοφονικά εναντίον της.
Ας τελειώσει πλέον το παραμύθι – και το μοντέλο. Από το Brixton στο Los Angeles, από τα παρισινά banlieues στη Στοκχόλμη και από ‘κει προχθές στο Λονδίνο, η Ιστορία κραυγάζοντας αποφάνθηκε :
Δεν υπάρχει πολυπολιτισμικός Παράδεισος.
Μόνο πολυπολιτισμική Κόλαση.
Προφήτης
antinews.gr

Τί Στοκχόλμη, τί Κυψέλη;

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Αμήχανοι οι εγχώριοι φωταδιστές μπροστά στα γεγονότα του Λονδίνου, με τους παλαβούς ισλαμιστές – αποκεφαλιστές και τις συνεχιζόμενες ταραχές της Στοκχόλμης, όπου Ιρακινοί, Τούρκοι, Σομαλοί κι άλλα καλά παιδιά κάνουν θρύψαλλα την καλογυαλισμένη βιτρίνα του «σουηδικού μοντέλου».
Οι Σουηδοί, πιο δουρικοί κι από τη Ρένα του Άκη, έσπευσαν από χρόνια να δώσουν όλα τα καλούδια στους μετανάστες και πρόσφυγες. «Ανοικτά κέντρα φιλοξενίας» δεν ήθελε η σκιώδης ντεκαπάζ Εξωτερικών της Κουμουνδούρου; Κι ύστερα από τόσα χρόνια «πολιτικά ορθού» service, τί ανακάλυψαν κι οι Σουηδοί; Ότι η πλειοψηφία των μουσουλμάνων, παρά τα επιδόματα, τις εν γένει παροχές, παραμένουν εν πολλοίς ξένο σώμα και δεν αφομοιώνονται. Μόλις δε χειροτέρεψε λίγο η κοινωνική κατάσταση και με αφορμή τον θάνατο από αστυνομικά πυρά ενός τύπου που κράδαινε μια ματσέτα, δεν έμεινε πέτρα πάνω στην πέτρα.
Θα είχε δε πολύ πλάκα, αν δεν ήταν τραγικά τα γεγονότα, ο αμήχανος τρόπος που πολλά ΜΜΕ ανά τον κόσμο παρουσιάζουν τα γεγονότα της Στοκχόλμης. Μιλούν για ταραχές σε «συνοικίες όπου ζουν κυρίως μετανάστες από το Ιράκ, την Σομαλία, την Τουρκία». Με απλά ελληνικά έχουμε μαζική εξέγερση μουσουλμάνων μεταναστών, αλλά μην το πείτε στον Αλέξη και τον Ρουπακιώτη. Σσσσσσσστ, η ελληνική αριστερά κοιμάται με το κεφάλι χωμένο στην «πολιτικά ορθή» άμμο.
Κι αυτό το πάθανε οι Σουηδοί με πληθυσμό μεταναστών 15%, που θεωρείται λέει ο υψηλότερος στην Ευρώπη. Ψέμα, εμείς τους ρίχνουμε στ’ αυτιά. Γι’ αυτό χαίρεται ο τεμενολάγνος Καμίνης κι ο κεμαλικός Μπουτάρης. Εμείς έχουμε πιο πολλούς κι ούτε ξέρουμε ποιοι είναι στ’ αλήθεια, πως τους λένε, που μένουν. Και προσέξτε, οι Σουηδοί, που μέχρι προγράμματα στείρωσης κι ευγονικής έκαναν, που κάνουν ωραίες τριάδες κι εν δυο, σαν τα πρωτοξάδερφα τους, τους Γερμανούς, το ‘χαν οργανωμένο το πράγμα. Δεν ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε σαν εμάς τους ανεπρόκοπους αναρχοβαλκάνιους. Παρ’ όλα αυτά, παρά την καλολαδωμένη μηχανή, η συριζαίϊκη πολιτική τους στο μεταναστευτικό οδήγησε σε αυτά τα χαΐρια. Άμα λοιπόν με 15% νόμιμους και επιδοτημένους μετανάστες, οι Σουηδοί έχουν τέτοια ντράβαλα, εμείς που σίγουρα ξεπερνάμε το 20%, εκ των οποίων στρατιές οι λαθραίοι, τι θα περιμένουμε στο πρώτο τυχαίο ή προβοκατόρικο γεγονός;
Κι οι Άγγλοι; Τόσα χρόνια τους είχαν στις αποικίες, τους φέρανε και στην Μητρόπολη με επίσης χλιδάτες κοινωνικές παροχές. Πάει όμως ο μικρός τυμπανιστής από μπαλτά και πιστόλι κι άφησε κι ορφανό το παιδάκι του, δυο χρονών. Από νεοπροσήλυτους μουσουλμάνους, επόμενη γενιά νομίμων μεταναστών, με βαριά λονδρέζικη προφορά. Τι λες, βρε παιδί μου; Μα δεν μας διαβεβαιώνουν οι μύστες της βαριάς προοόδου, πως είμαστε όλοι ίδιοι; Πως έχουμε εμείς πρόβλημα που δεν θέλουμε κι άλλους μετανάστες, νόμιμους ή λαθραίους; Δεν μας λένε πως είμαστε «φασίστες», «ρατσιστές» και «χρυσαυγίτες» όσοι διαφωνούμε με τον Αλέξη, τον Ρουπακιώτη, την «Αυγή» και τις παραφυάδες τους; Πως άμα πάψουμε να είμαστε «ρατσιστές» και δώσουμε με το φτυάρι παροχές και δικαιώματα στους λαθρομετανάστες θα γίνουμε σιαμαίοι με τ’ αδέρφια μας από τη Λαχώρη, ένα πάτσγουορκ αρμονίας και πολυπολιτισμού; Ε λοιπόν, όχι. Να που κι οι νόμιμοι, δυο γενιές μετά μπορεί να μην αφομοιώνονται. Κι εγώ το πάστσγουορκ, κουρελού το ξέρω και θεωρείται ευτελές πράγμα.
Ξέρετε τι ξέρω; Πως στην Συρία τα λυσσασμένα σκυλιά που χρηματοδοτούν Σαουδάραβες κι υποστηρίζουν οι Τούρκοι, κάνουν Γενοκτονία των Χριστιανών και Αλεβιτών και τα προοδευτικά  παληκάρια εδώ κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο.
Εξέφρασε κι ο φίλος Δ. Αβραμόπουλος την συμπαράσταση του στο προσφυγικό κύμα που πλήττει την Τουρκία από τη Συρία. Τώρα, το ότι τους πρόσφυγες τους προκαλεί η ίδια, ως άμεσος συνεργός των διαφόρων εκφάνσεων της Αλ Κάϊντα, δεν είναι λεπτομέρεια, φίλτατε. Ούτε η λογιστική στήριξη στους κατσαπλιάδες, τα στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών εντός της Τουρκίας, οι συλληφθέςντες από την Συρία ΜΙΤατζήδες κλπ. Ακόμη κι ο Ομπάμα τράβηξε δυο σφαλιάρες στον Ερντογάν για τον ανοιχτό εναγκαλισμό με τους μουτζαχεντίν φονιάδες, ενώ ο Πούτιν τους είπε «αν πατήσει ένας Τούρκος στρατιώτης στην Συρία, είναι σαν να μπαίνει στη Μόσχα». Και ξέρετε το σκορ στην Ιστορία Ρωσίας – Τουρκίας; 17-0.
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ο «ρατσισμός» των Ελλήνων αλλά ότι απρόσκλητες στρατιές έχουν πλημμυρίσει την χώρα μας.
Αυτό ξέρω. Κι ότι ξέρω εγώ κι εσείς, που δεν κάνουμε πολιτικό τουρισμό στον Άγιο Παντελεήμονα, την Πάτρα και την Κυψέλη, το ξέρει κι η Νέα Δημοκρατία. Ας πει λοιπόν στους θαυμαστές των «πολυπολιτισμικών» μοντέλων, που τώρα καίγονται την Στοκχόλμη και συναρμολογούν το σώμα του Άγγλου τυμπανιστή με το κεφάλι του στο Λονδίνο, πως εδώ έχουμε άλλες προτεραιότητες κι άλλη ανάγνωση της πραγματικότητας, βασισμένη στην ταυτότητα μας, στην Ιστορία και στα εθνικά μας συμφέροντα. Όποιος έχει μεγάλο νταλκά με το σουνίτικο Ισλάμ, ας παραιτηθεί απ’ τη Βουλή να πάει εθελοντής στην Ταξιαρχία Αλ Νούσρα στη Συρία. Απ’ ότι άκουσα για τις επιδόσεις του Συριακού Στρατού τελευταία, θα περάσει καλά κι έχει ουρί, πιλάφι και μέλι στον Παράδεισο…

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΗΝ ΝΑΟΜΙ ΚΛΑΙΝ.. Με την Ναόμι Κάμπελ! (vid)


Τη διάσημη συγγραφέα Ναόμι Κλάιν με το το μόντελο Ναόμι Κάμπελ μπέρδεψε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα.
Το γλωσσικό ολίσθημα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε στη διάρκεια εκδήλωσης στο Ζάγκρεμπ που συμμετείχεμε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν και ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ.
«Προσπάθησαν να εφαρμόσουν το δόγμα του σοκ, όπως είπε και η Ναόμι Κάμπελ», είπε με έμφαση ο κ. Τσίπρας.
Ο Ζίζεκ μάλιστα συμφώνησε απόλυτα μαζί του.
Να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες η γνωστή συγγραφέας και ακτιβίστρια του κινήματος της αντι-παγκοσμιοποίησης βρίσκεται στην Αθήνα.
Ήδη την έχει υποδεχθεί στα γραφεία της Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να της παραχωρήσει συνέντευξη στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ που γυρίζει.
Μάλιστα η κ. Κλάιν ήταν ενήμερη για το «ατόπημα» και μόλις αντίκρισε τον κ. Τσίπρα του είπε χαριτολογώντας: «Λυπάμαι που σας απογοήτευσα, κύριε πρόεδρε, αλλά δεν είμαι η Ναόμι Κάμπελ».

Μεταξύ Στάλιν και… Πασόκων ο ΣΥΡΙΖΑ


Υπάρχει μια έκφραση που χρησιμοποιούσαν παλιά για να χαρακτηρίσουν τις πορείες.
«Σκόρπια διαδήλωση» έλεγαν και με δύο λέξεις απαξίωναν τα πάντα. Έτσι, λοιπόν και στον ΣΥΡΙΖΑ ισχύει το ίδιο τις τελευταίες ημέρες. Δεν είναι ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο θύμιζε… Συρία και τελικά ο Αλέξης ήπιε το πικρό ποτήρι της αναβολής των αποφάσεων, είναι και τα όσα συμβαίνουν μπροστά και πίσω από τις κουρτίνες.
Το κόμμα που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση κινείται μεταξύ Στάλιν και… Πασόκων. Από τη μια το αριστερό ρεύμα τους παίρνει όλους σαν τσουνάμι κι από την άλλοι οι «μουλωχτοί» πράσινοι που δε μιλάνε, αλλά κάνουν πολλές περίεργες κινήσεις.
Και φυσικά υπάρχει σε πρώτη γραμμή το πρόβλημα με τις συνιστώσες και τη διάλυσή τους για την οποία επιμένουν οι Προεδρικοί. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού (της μεγαλύτερης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ- έγιναν πολλά «όμορφα» που αποδεικνύουν πόσο καλό είναι το κλίμα στην Κουμουνδούρου. Ο γραμματέας του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας και ο Νίκος Βούτσης, αλλά και ο Γιάννης Μπαλάφας της ανανεωτικής πτέρυγας θέλουν να γίνει η αυτοδιάλυση του Συνασπισμού πριν το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (10-14 Ιουλίου).Έτσι πιστεύουν ότι θα πείσουν και τις μικρές συνιστώσες, κάτι Ρόζες, ΑΚΟΕ κ.λπ. για την αναγκαιότητα της αυτοδιάλυσής τους, την οποία όμως αυτοί δε θέλουν με τίποτε.
Η αριστερή πτέρυγα του Συνασπισμού, όμως, λέει ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει προτού υπάρξει απόφαση για συνέδριο το οποίο και θα αποφασίσει περί της διάλυσης ή όχι. Σε κάθε περίπτωση το θέμα παραπέμφθηκε στις… αριστερές καλένδες, εκεί που συνήθως παραπέμπονται τα θέματα της Αριστεράς. Στις 8 Ιουνίου θα αποφασίσει η κεντρική επιτροπή του Συνασπισμού αν θα πάει σε συνέδριο πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Μύλος δηλαδή, ο καθένας κάνει ότι θέλει.
Από την άλλη, υπάρχουν και οι πασοκογενείς. Τα γνωστά «ορφανά» του ΠΑΣΟΚ δηλαδή που βρήκαν ανοικτή αγκαλιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταία, οι Κοτσακάς, Ραυτόπουλος, Κουρουμπλής και ο Αλέξης Μητρόπουλος αλλά και η Σ. Σακοράφα, δεν πολυμιλάνε. Ξαφνικά έχουν χαθεί από προσώπου γης, προφανώς επειδή θεωρούν ότι το να βγαίνουν στα Media είναι προκλητικό την ώρα που το ΠΑΣΟΚ της καταστροφής το οποίο υπηρέτησαν, καταστρέφεται και το ίδιο. Ωστόσο, φαίνεται να είναι και δυσαρεστημένοι καθώς κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει γραμμή να μην τους κάνουν… ούτε και παρέα.
Οι… μουσαφιραίοι, όπως λέγονται οι πασοκογενείς δεν υπάρχουν πουθενά στα κομματικά όργανα ενώ φαίνεται ότι τώρα έχουν κι ένα επιπλέον πρόβλημα. Οι ίδιοι Ευρωπαϊστές βλέπουν ότι κάποιοι θέλουν να στρίψουν το καράβι προς τα αριστερά για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Και προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του… δεξιού μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός ίσως από τον Μητρόπουλο που άρχισε να τη… βγαίνει από αριστερά και να έρχεται πιο κοντά με τους Λαφαζανικούς στο θέμα του ευρώ.
«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» που έλεγε κι ο Ηλιόπουλος στη γνωστή ελληνική ταινία. Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει με τερματοφύλακα που προσπαθεί να πιάσει τα σουτ από όλες τις πτέρυγες. Ή καλύτερα μοιάζει με καρπαζοεισπράκτορα που όλο σφαλιάρες τρώει κι όλο αναβάλει τη δική του επίθεση.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ.


20130523-235125.jpg
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΙΣΟΒΙΑ: ΟΙ “ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ” ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
Σήμερα στην εξεταστική για την λίστα Λαγκάρντ έπεσαν ουσιαστικά οι τίτλοι τέλους για τον Παπακωνσταντίνου που μόνο με παραδικαστικές μεθοδεύσεις θα γλιτώσει την εσχάτη των ποινών. Από κοντά και ο Γιώργος Παπανδρέου που σύμφωνα με όσα έχουν έλθει στο φως, ήταν ενήμερος για τις κινήσεις Παπακωνσταντίνου και για να γλιτώσει τον δόλο θα πρέπει να αποδείξει ότι Παπακωνσταντίνου, Χαλαστάνης, Μπίκας, Διώτης, Καπελέρης τον …εξαπάτησαν από την αρχή μέχρι το τέλος. Πράγμα αδύνατο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Αυτό όμως που προβληματίζει πλέον σοβαρά, είναι η στάση του κυρίου Μαρκογιαννάκη που όχι μόνον δεν έχει διατάξει την βίαιη προσαγωγή Παπανδρέου μετά και τις τελευταίες 
εξελίξεις, αντίθετα σήμερα με ανεπίτρεπτους θεατρινισμούς και δημιουργία τεχνητής έντασης, αρνήθηκε να παραλάβει το αίτημα για κλήτευση Χαλαστάνη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Ενέργεια που θα έπρεπε να έχει προτείνει ο ίδιος μετά την αποκάλυψη του Γαλλικού εγγράφου που “έχασε” ο διπλωμάτης.
Η ανεξήγητη στάση του κυρίου Μαρκογιαννάκη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους θεσμούς που εάν καταρρεύσουν θα επέλθει πραγματικό χάος με καταστροφικές συνέπειες για την χώρα.
Ο κ. Κουρής κλήθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν» στις 26/12/2010, στο οποίο αναφερόταν ότι υπήρχε λίστα με 1.991 ονόματα Ελλήνων με «μαύρες καταθέσεις» στο εξωτερικό, ενώ έθετε το ερώτημα γιατί δεν τις ζητάνε οι ελληνικές αρχές.
Όπως φέρεται να κατέθεσε ο κ. Κουρής, «ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς όπως αποδείχθηκε είχε τη λίστα Λαγκάρντ από το Σεπτέμβριο του 2010 και δεν είπε αλλά ούτε έκανε και τίποτα».
Ευθύνες φέρεται να καταλόγισε επίσης τόσο στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου όσο και στους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη. Ειδικότερα για τον κ. Διώτη, ο κ. Κουρής φέρεται να κατέθεσε ότι «θα έπρεπε να είχε κάνει τον έλεγχο της “λίστας Λαγκάρντ” και όχι να πάει στον Ευάγγελο Βενιζέλο το στικάκι αλλά το πόρισμά του». Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, μίλησε για «πολιτικό λάθος του που δεν έψαξε τη λίστα» και για «λάθος χειρισμό του».
Ο κ. Κουρής φέρεται να κατέθεσε ακόμα ότι από πληροφορίες που έχει από το ΣΔΟΕ, το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους 4 συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου έχει αποσταλεί στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι ασχολούνταν με την υπόθεση, και σύμφωνα με αυτό έχει διαπιστωθεί ότι δεν είναι φορολογικά εντάξει και ελέγχονται.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να καταθέσει εκ νέου ο πρώην πρέσβης στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, καθώς, όπως υποστηρίζει, μετά τα νέα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ακυρώνονται αυτά που είχε υποστηρίξει. Σημειώνεται ότι ο κ. Χαλαστάνης είχε καταθέσει στην Προανακριτική ότι είχε παραλάβει από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ένα φάκελο, χωρίς να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο του, καθώς το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δεν τον είχε ενημερώσει τι θα παραλάβει.
Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Προανακριτικής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Θοδωρής Δρίτσας, κατήγγειλαν τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ότι αρνήθηκε σήμερα να παραλάβει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κλήτευση του κ. Χαλαστάνη και διέκοψε βίαια τη συνεδρίαση παρεμποδίζοντας την προφορική ανάπτυξη του αιτήματος.
Την Τρίτη έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, για δηλώσεις του σχετικά με περίεργες συμπεριφορές στο υπουργικό συμβούλιο αναφορικά με την υπόθεση.
Πηγή:ΑΜΠΕ – Ελευθεροτυπία

ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ! Προβοκάτσια των Τούρκων το Μακ ελειό στην Τουρκία!!!


Με στόχο την νομιμοποίηση για εισβολη στην Συρία!
Να τα έγγραφα : Το ΑΚΡ ήξερε από πριν για το Ρεϊχανλί…
Ότι έκαναν πάντα! Ότι έκαναν στην Κύπρο και την Ιωνία.
Τα ψέματα στα οποία κατέφυγε η κυβέρνηση του ΑΚΡ μετά από τις εκρήξεις στο Ρεϊχανλί, κατέρρευσαν πλήρως με τα έγγραφα που δημοσίευσαν οι Redhack. Σύμφωνα με την αλληλογραφία της στρατοχωροφυλακής στην οποία έφτασαν οι Redhack, ήτανγνωστό πως μετά τις 25 Απριλίου θα γινόταν επιθέσεις εκ μέρους μελών της Ελ Κάιντα, αλλά δεν λήφθηκε κανένα μέτρο.
Τα έγγραφα της στρατοχωροφυλακής που δημοσίευσαν οι Redhack, αποτελείωσαν τα ψέματα στα οποία κατέφυγε το ΑΚΡ σχετικά με τις εκρήξεις στο Ρεϊχανλί στις οποίες έχασαν τη ζωή τους δεκάδες πολίτες. Το ΑΚΡ που μέχρι τώρα κατηγορούσε ως υπεύθυνη για τις εκρήξεις την συριακή κυβέρνηση, φαίνεται ξεκάθαρα από αυτά τα έγγραφα πως δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο.
Η διεύθυνση πληροφοριών της στρατοχωροφυλακής ενημέρωνε πως, από τις 25 Απριλίου στην πόλη Ράκκα της Συρίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, υπάρχουν οχήματα βόμβες που ετοιμάστηκαν από την οργάνωση Μέτωπο Ελ Νούσρα, οχήματα που αναζητούνται από την συριακή κυβέρνηση, και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για επίθεση στην Τουρκία.
Αλλά παρά το ότι η αναφορά της υπηρεσίας πληροφοριών ενημέρωνε σχετικά, η κυβέρνηση του ΑΚΡ, δεν έκανε ούτε ένα βήμα για την αποτροπή των επιθέσεων.
Μετά από τα έγγραφα αυτά που δημοσίευσαν οι Redhack, αποκαλύπτονται ξεκάθαρα τα ψέματα του ΑΚΡ. Το ΑΚΡ που σπίλωνε ως υπεύθυνους των επιθέσεων την συριακή κυβέρνηση και ακόμη και τους Αλεβίτες πολίτες του Χατάι, όπως φαίνεται είναι η υπεύθυνη και η ένοχη για αυτή την μεγάλη προβοκάτσια, για την οποία δεν έκανε τίποτε να την εμποδίσει ενώ ήξερε.
Haber.sol.org 22/5/2013
Σχ : Απίστευτα τα έγγραφα που δημοσίευσαν οι Redhacks. Αποδεινύουν έμπρακτα πως είναι δίπλα στον τουρκικό λαό και όχι στα γομάρια που τους κυβερνάν…. Τι να πεις για αυτή την κυβέρνηση που ήξερε και δεν έκανε τίποτε ;…

ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ "Έρχεται κοινωνική έκρηξη με την λιτότητά σας"


Με ζοφερές προβλέψεις, τόσο για την ελληνική, όσο και συνολικά για την ευρωπαϊκή οικονομία έκανε την επανεμφάνιση του σε οικονομικό ακροατήριο, ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ενάμιση χρόνο μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Μιλώντας για πρώτη φορά σε διεθνές συνέδριο μετά το γνωστό σκάνδαλο παρενόχλησης εργαζόμενης σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, ο 64άχρονος Γάλλος εξέφρασε την απόλυτη απαισιοδοξία του για το οικονομικό μέλλον της Ευρώπης, την οποία στην ουσία κατηγόρησε για τα δεινά της Ελλάδας.
«Η Ευρώπη δυστυχώς δεν λαμβάνει ουσιαστικές αποφάσεις πριν οδηγηθεί στο γκρεμό. Ούτε και αυτή τη φορά βλέπω να αντιμετωπίζονται τα πραγματικά της προβλήματα», δήλωσε ο Στρος Καν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Καταπολέμησης της Κρίσης (World Anti-Crisis Conference), το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρου της Αστάνα, στο Καζακστάν.
«Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν έχει να κάνει με το χρέος αλλά με την ανταγωνιστικότητά της. Το χρέος είναι κάτι που αντιμετωπίζεται, σε χώρες όπως η Ελλάδα. Για την ανταγωνιστικότητα όμως η Ευρώπη δεν κάνει απολύτως τίποτα», εξήγησε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, προβλέποντας παράλληλα και την πρόκληση αναταραχών, αλλά και των περιορισμό της δημοκρατίας στην Ευρώπη, σε περίπτωση που τα δομικά οικονομικά προβλήματα δεν αντιμετωπιστούν: «Είμαι απόλυτα απαισιόδοξος… Η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική αστάθεια και αναταραχές, αλλά και έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη».
«Πρόντι, γύρνα πίσω»
Εκτός από τον Στρος Καν, το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Καταπολέμηση της Κρίσης στην Αστάνα συγκέντρωσε σημαντικές προσωπικότητες που έχουν διαδραματίσει ρόλο ή και που συνεχίζουν να διαδραματίζουν ρόλο στα οικονομικά πράγματα της Ευρώπης, όπως ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ρομάνο Πρόντι, ο Κύπριος Νομπελίστας Οικονομίας Χριστόφορος Πισσαρίδης και ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Βιμ Κοκ. Άπαντες, συμμερίστηκαν την απαισιοδοξία του Στρος Καν.
«Βλέπουμε ότι η παγκόσμια οικονομία εξελίσσεται, η ευρωπαϊκή όμως όχι. Αυτή είναι αποκλειστικά μια ευρωπαϊκή κρίση, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουμε έναν ευρωπαϊκό διχασμό», δήλωσε ο Ρομάνο Πρόντι. «Η Γερμανία μπορεί να παίξει παγκόσμιο ρόλο μόνο αν είναι μέρος της Ευρώπης» είπε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός στην κατάληξη της ομιλίας του, για να προκαλέσει την επιδοκιμασία του Στρος Καν, ο οποίος δήλωσε «Ρομάνο, γύρνα πίσω σε παρακαλώ»…

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ... Μέσα σε μόλις ένα χρόνο: 7.000 παιδιά χάθηκαν και τα 1.000 αγνοούνται ακόμα!


Σχεδόν 7.000 κλήσεις δέχθηκε το 2012 η «Ευρωπαϊκή γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000» από γονείς, παιδιά, πολίτες και αστυνομικά τμήματα στην Ελλάδα. Από αυτές οι 5.541 κλήσεις αφορούσαν δήλωση νέας εξαφάνισης και έκφραση αιτήματος υποστήριξης των ενεργειών αναζήτησης (18,3%), πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνιση ενηλίκων (5,5%), πληροφορίες για παιδί που αναζητείται (18,2%), πληροφορίες για τις δράσεις του οργανισμού σχετικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων (58%), σύμφωνα με στοιχεία του Χαμόγελου του Παιδιοιύ".
 
Δηλαδή 7.000 παιδιά χάθηκαν και αναζητήθηκαν μέσα σε ένα έτος, αλλά βρέθηκε μόνο το 83% και το υπόλοιπο 17% δηλαδή πάνω από 1000 παιδιά δεν έχουν βρεθεί και αγνοούνται!
 
Η πλειονότητα των παιδιών που εξαφανίζονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον, και σε ποσοστό 46%, οφείλεται στις άσχημες σχέσεις που βιώνουν μέσα στην οικογένεια τους, ενώ το 30% αφορά προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των φύλων.
 
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η γραμμή 116000 δέχθηκε 89.340 κλήσεις, από τις οποίες διαχειρίστηκαν τις 4.139. Από αυτές το 68% αφορά φυγές παιδιών και το 23% σε γονικές αρπαγές.
 
Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.
 
Παράλληλα με τα στοιχεία του "Χαμόγελου του Παιδιού" παρουσιάσθηκαν και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του τμήματος Εξαφανισμένων Ατόμων της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με τα οποία το 2012 εξαφανίστηκαν 94 παιδιά στην Αττική και 217 στην επαρχία στην πλειονότητά τους έφηβοι, ενώ το 2013 εξαφανίσθηκαν 48 παιδιά στην Αττική και 90 στην υπόλοιπη Ελλάδα.
 
Όπως δήλωσε και ο κ. Παναγιώτης Παπαντώνης, αστυνόμος Β' στο γραφείο εξαφανισμένων ατόμων ΕΛ.ΑΣ., «οι αρπαγές εξαφανισμένων παιδιών των στοισείων μας αφορούν μόνο τις γονικές αρπαγές και όχι αρπαγές από αγνώστους με ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως τα μηνύματα που διαβάζουμε συχνά στα social media».
 
«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τα παιδιά. Ας μην αφήσουμε το μέλλον τους να χαθεί» είναι το μήνυμα-σύνθημα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας εξαφανισμένων παιδιών, η οποία γιορτάζεται τα τελευταία εννέα χρόνια την 25η Μαΐου.
 
Από τα 132 αιτήματα που δέχθηκε συνολικά η γραμμή 116000 για την υποστήριξη των ερευνών αναζήτησης, το 53% αφορούσε παιδιά ηλικίας 13-18 ετών και ελληνικής εθνικότητας.
 
Οι εθελοντές του Χαμόγελου παρείχαν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε 127 περιπτώσεις από τις οποίες το 83% των παιδιών βρέθηκε ενώ το 17% ακόμα αναζητείται. Όπως σχολίασε και η κυρία Ιωάννα Λαγουμιτζή, συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Γραμμής 116000, «από τα 22 παιδιά, που ακόμα αναζητούνται, τα 13 είναι θύματα γονικής αρπαγής. Γεγονός που μειώνει τις εξαφανίσεις μόλις στις 9».
 
Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να βρεθούν αυτά τα παιδιά και να γυρίσουν στις οικογένειές τους...
Και ας λάβουμε, πρώτα και κύρια, προληπτικά μέτρα. Ούτε ένα δευτερόλεπτο να μην χάνονται από τα μάτια των γονέων τα παιιδά τους, όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.
Έχουν καταγραφεί αρπαγές παιδιών ακόμα και σε χώρους που υπάρχει βιντεο-καταγραφή και όμως οι αρπαγείς των παιδιών δεν διστάζουν να προχωρήσουν στην αποτρόπαια πράξη τους.
Πολλά από τα παιδιά που αρπάζονται καταλήγουν σε συμμορίες αφαίρεσης και εμπορίας οργάνων...

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της


Κατατέθηκε σε βάρος της μηνυτήρια αναφορά από την εισαγγελία.

Τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της εισέπραττε για αρκετά χρόνια μια πρώην υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν τα Νέα.

 Ο λόγος για την Ελένη Γκίκα υποψήφια στη Β' Αθηνών στις εκλογές του 2007 με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η απάτη της κ. Γκίκα, όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ που πραγματοποίησε το Ίδρυμα το 2011.

 Πρόσφατα λοιπόν κατατέθηκε από το ΙΚΑ ΤΕΑΜ υποκατάστημα Ζωγράφου, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία εις βάρος της με την κατηγορία ότι εισέπραττε παρανόμως για ενάμιση περίπου χρόνο τη σύνταξη της μητέρας της παρά το γεγονός ότι η τελευταία είχε πεθάνει. Τα χρήματα που αναφέρεται ότι έχει εισπράξει η πρώην υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχονται στα 10.110 ευρώ, τα οποία με τις προσαυξήσεις αγγίζουν τα 11.248 ευρώ.

http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/05/blog-post_671.html