Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έδρασαν ως συμμορία! Βαρύτατες ευθύνες για τους πρέσβεις.


20130522-010821.jpg

Ο ΧΑΛΑΣΤΑΝΗΣ “είχε χάσει το χαρτί”!!!
Το cd με τη λίστα Λαγκάρντ είχε έλθει επισήμως στην Ελλάδα και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς σκοπούς, όπως αποκαλύπτεται από την αλληλογραφία μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι και του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στην Προανακριτική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι από τα στοιχεία που κατατέθηκαν καταρρίπτεται παταγωδώς ο ισχυρισμός τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, όσο και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν ανεπίσημο έγγραφο και προϊόν υποκλοπής και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.
Το έγγραφο που εστάλη στις 29 Σεπτεμβρίου 2010 από την γαλλική Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Οικονομικών προς τον τότε έλληνα πρέσβη στο Παρίσι Κωνσταντίνο Χαλαστάνη 
ανέφερε μεταξύ άλλων:
« Οι πληροφορίες αυτές σας διαβιβάζονται σύμφωνα με το άρθρο 23 της από 21 Αυγούστου 1963 φορολογικής σύμβασης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και σύμφωνα με το άρθρο 2′ της από 19 Δεκεμβρίου 1977 Οδηγίας 77/799/CEE, όπως αυτή τροποποιήθηκε.
Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 της εν λόγω οδηγίας κα με τις ανωτέρω παρατεθείσες διατάξεις, οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές και να μην χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μη φορολογικούς».
Πρόκειται για το έγγραφο το οποίο, κατά δήλωσή του, στην Προανακριτική, τον Ιανουάριο, είχε “χάσει” ο Ελληνας πρέσβης στο Παρίσι, Κώστας Χαλαστάνης.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι από τα στοιχεία που κατατέθηκαν καταρρίπτεται παταγωδώς ο ισχυρισμός τόσο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου όσο και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν ανεπίσημο έγγραφο και προϊόν υποκλοπής και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή, στη βάση της επιχειρηματολογίας του περί άγνοιάς του για τα τεταικταινόμενα περί λίστας, άφηνε υπόνοιες κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου: «Ολα αυτά που συνδέονται με τη διερευνώμενη πράξη της νόθευσης εγγράφου από τον πρώην υπουργό και το επικουρικό αδίκημα της παράβασης καθήκοντος έχουν τελεστεί -εάν έχουν τελεστεί- πριν αναλάβω εγώ υπουργός».
Στην συνέχεια είχε εντάξει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη στην αντίπαλη πλευρά, επικαλούμενος τη σχετική τους αλληλογραφία μέσω e-mail. «Ενας πρώην υπουργός (σ.σ.: ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Περιβάλλοντος) ανταλλάσσει μηνύματα με ένα νυν ειδικό γραμματέα (σ.σ.: εννοεί τον κ. Διώτη) ερήμην του εν ενεργεία υπουργού, ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί ούτε από τον πρώην υπουργό ούτε από τον εν ενεργεία ειδικό γραμματέα ότι πρόκειται να γίνει συνάντηση με τον διοικητή της ΕΥΠ και όλα αυτά πίσω από την πλάτη μου και ερήμην μου, τρεις – τέσσερις εβδομάδες μετά την ανάληψη καθηκόντων μου», δήλωσε.
«Ερχεται ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο οποίος είναι πρώην εισαγγελέας, με τεράστια προανακριτική εμπειρία και λέει: “Αυτό μου το έστειλε ο Παπακωνσταντίνου ατύπως”, λέγοντάς μου ότι είναι προϊόν συνεργασίας των δύο μυστικών υπηρεσιών. Είναι προϊόν υποκλοπής από μια τράπεζα στην Ελβετία», είχε υποστηρίξει στις αρχές Απριλίου, στην Προανακριτική ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Όπως προκύπτει από την αλληλογραφία, τα σχετικά έγγραφα είχαν αποσταλεί στις 7 Μαΐου 2013 από τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσχοβισί προς τον έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα.
«Σε συνέχεια του από 6 Μαρτίου 2013 αιτήματός σας διαβιβάζω ακριβές αντίγραφο της επιστολής που επισημοποιεί την αρχική διαβίβαση πληροφοριών σχετικά με τους Έλληνες φορολογούμενους που αναφέρονται στη “λίστα HSBC” καθώς η εν λόγω επιστολή δεν περιέχει δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μοσχοβισί.
Ραγκούσης, Σαχινίδης και Κουρής θα κληθούν να καταθέσουν στην Προανακριτική
Στην Επιτροπή θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης και Φίλιππος Σαχινίδης, αλλά και ο δημοσιογράφος Μάκης Κουρής, όπως αποφάσισαν την Τρίτη τα μέλη της Προανακριτικής.
Ο Γιάννης Ραγκούσης θα κληθεί να καταθέσει την προσεχή Πέμπτη, για να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με δηλώσεις του «για περίεργες συμπεριφορές μελών του υπουργικού συμβουλίου σε σχέση με την υπόθεση».
Κινήσεις της Ζ. Κωνσταντοπούλου κατά Μαρκογιαννάκη
Η κ. Κωνσταντοπούλου έστειλε αναφορά προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της Προανακριτικής Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι την απέτρεψε «για πολλοστή φορά να εξετάσει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη».
«Με τη γνωστή τακτική της δημιουργίας κλίματος τεχνητής έντασης, ο κ. Μαρκογιαννάκης μου αφαίρεσε προκλητικά και αναίτια το λόγο», αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισυνάπτοντας και τα σχετικά πρακτικά από την συνεδρίαση.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου