Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ.


20130523-235125.jpg
ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΙΣΟΒΙΑ: ΟΙ “ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ” ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
Σήμερα στην εξεταστική για την λίστα Λαγκάρντ έπεσαν ουσιαστικά οι τίτλοι τέλους για τον Παπακωνσταντίνου που μόνο με παραδικαστικές μεθοδεύσεις θα γλιτώσει την εσχάτη των ποινών. Από κοντά και ο Γιώργος Παπανδρέου που σύμφωνα με όσα έχουν έλθει στο φως, ήταν ενήμερος για τις κινήσεις Παπακωνσταντίνου και για να γλιτώσει τον δόλο θα πρέπει να αποδείξει ότι Παπακωνσταντίνου, Χαλαστάνης, Μπίκας, Διώτης, Καπελέρης τον …εξαπάτησαν από την αρχή μέχρι το τέλος. Πράγμα αδύνατο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Αυτό όμως που προβληματίζει πλέον σοβαρά, είναι η στάση του κυρίου Μαρκογιαννάκη που όχι μόνον δεν έχει διατάξει την βίαιη προσαγωγή Παπανδρέου μετά και τις τελευταίες 
εξελίξεις, αντίθετα σήμερα με ανεπίτρεπτους θεατρινισμούς και δημιουργία τεχνητής έντασης, αρνήθηκε να παραλάβει το αίτημα για κλήτευση Χαλαστάνη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Ενέργεια που θα έπρεπε να έχει προτείνει ο ίδιος μετά την αποκάλυψη του Γαλλικού εγγράφου που “έχασε” ο διπλωμάτης.
Η ανεξήγητη στάση του κυρίου Μαρκογιαννάκη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους θεσμούς που εάν καταρρεύσουν θα επέλθει πραγματικό χάος με καταστροφικές συνέπειες για την χώρα.
Ο κ. Κουρής κλήθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρόν» στις 26/12/2010, στο οποίο αναφερόταν ότι υπήρχε λίστα με 1.991 ονόματα Ελλήνων με «μαύρες καταθέσεις» στο εξωτερικό, ενώ έθετε το ερώτημα γιατί δεν τις ζητάνε οι ελληνικές αρχές.
Όπως φέρεται να κατέθεσε ο κ. Κουρής, «ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς όπως αποδείχθηκε είχε τη λίστα Λαγκάρντ από το Σεπτέμβριο του 2010 και δεν είπε αλλά ούτε έκανε και τίποτα».
Ευθύνες φέρεται να καταλόγισε επίσης τόσο στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου όσο και στους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη. Ειδικότερα για τον κ. Διώτη, ο κ. Κουρής φέρεται να κατέθεσε ότι «θα έπρεπε να είχε κάνει τον έλεγχο της “λίστας Λαγκάρντ” και όχι να πάει στον Ευάγγελο Βενιζέλο το στικάκι αλλά το πόρισμά του». Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, μίλησε για «πολιτικό λάθος του που δεν έψαξε τη λίστα» και για «λάθος χειρισμό του».
Ο κ. Κουρής φέρεται να κατέθεσε ακόμα ότι από πληροφορίες που έχει από το ΣΔΟΕ, το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους 4 συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου έχει αποσταλεί στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, Πεπόνη και Μουζακίτη, οι οποίοι ασχολούνταν με την υπόθεση, και σύμφωνα με αυτό έχει διαπιστωθεί ότι δεν είναι φορολογικά εντάξει και ελέγχονται.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να καταθέσει εκ νέου ο πρώην πρέσβης στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, καθώς, όπως υποστηρίζει, μετά τα νέα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ακυρώνονται αυτά που είχε υποστηρίξει. Σημειώνεται ότι ο κ. Χαλαστάνης είχε καταθέσει στην Προανακριτική ότι είχε παραλάβει από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ένα φάκελο, χωρίς να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο του, καθώς το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών δεν τον είχε ενημερώσει τι θα παραλάβει.
Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Προανακριτικής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Θοδωρής Δρίτσας, κατήγγειλαν τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ότι αρνήθηκε σήμερα να παραλάβει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κλήτευση του κ. Χαλαστάνη και διέκοψε βίαια τη συνεδρίαση παρεμποδίζοντας την προφορική ανάπτυξη του αιτήματος.
Την Τρίτη έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, για δηλώσεις του σχετικά με περίεργες συμπεριφορές στο υπουργικό συμβούλιο αναφορικά με την υπόθεση.
Πηγή:ΑΜΠΕ – Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου