Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Εκεί oπου ξαναγεννιέται η Δημοκρατία !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)


Αν νομίζετε ότι το κείμενο που ακολουθεί δεν μας αφορά γιατί αναφέρεται σε μια άλλη χώρα κάνετε λάθος.
Όσα έγιναν και γίνονται ακόμη εκεί δεν θα τα δείτε στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ , μας αφορούν γιατί είναι ίδια με αυτά που γίνονται στη χώρα μας, αλλά με μια διαφορά.
Ενώ εδώ στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία , με έναν λαό που έως τώρα δεν υπέκυψε σε καμία εσωτερική η επιβαλλόμενη από το εξωτερικό τυραννία, βλέπω με λύπη μου ότι οι περισσότεροι περιμένουμε από τον …διπλανό μας να κάνει την αρχή, αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια αγαπητοί και αγαπητές.
Σε αυτή την άλλη χώρα όπως θα δείτε παρακάτω τα πράγματα εξελίσσονται μέχρι στιγμής πολύ διαφορετικά.
Το γνωρίζουμε όλοι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αλλά τι στην ευχή κάνουμε?

Ακολουθεί το κείμενο αναδημοσιευμένο από το

http://oramiden.blogspot.com/2012/04/blog-post_11.html

 Όταν ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπερασπίζεται τη Δημοκρατία
Του Χρήστου Μαγγούτα
Αν είχα τη δύναμη θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό πρόεδρο, τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Μπορεί να καυχιόμαστε ότι εμείς γεννήσαμε τη δημοκρατία, αλλά πάει καιρός πια που δεν έχουμε συγγένεια μαζί της.
Όταν το ισλανδικό Κοινοβούλιο ενέκρινε κάποιο νόμο παρόμοιο με το Μνημόνιο 1 και στάλθηκε για επικύρωση στον πρόεδρο της δημοκρατίας, αυτός ενεργοποίησε το μόνο δικαίωμα που είχε, όπως κι εσείς: δεν το υπέγραψε και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε δημοψήφισμα στη χώρα αυτή.
Η εξήγηση ήταν σαφής: «Δε μπορώ εγώ ή οι λίγοι βουλευτές που ψήφισαν αυτό το νόμο να αναλάβω την ευθύνη να επικυρώσω ένα νόμο που θα επηρεάσει τη ζωή κάθε πολίτη της χώρας μου. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μόνο ο λαός μπορεί να αποφασίσει».
Το δημοψήφισμα έγινε και ο λαός απέρριψε το νόμο. Δεν είχε άδικο: τρεις τράπεζες είχαν δανειστεί 80 δις ευρώ, ήτοι το δεκαπλάσιο από το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα της χώρας, είχαν χρεοκοπήσει και τώρα ζητούσαν από το λαό να πληρώσει τους δανειστές σε διάφορες χώρες.
Οι πολιτικοί άρχισαν νέες συνομιλίες με τους δανειστές και έφεραν τροποποιημένο σχέδιο στη Βουλή, κάτι σαν Μνημόνιο 2, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και στάλθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για επικύρωση. Και πάλι εκείνος είπε όχι και ζήτησε νέο δημοψήφισμα. Το επιχείρημά του ήταν σαφέστατο: «Στα μεγάλα θέματα δεν αποφασίζουν προσωρινοί ηγέτες, ηγέτης είναι ο λαός και αυτός θα αποφασίσει». Χρειάστηκε να κατεβεί στους δρόμους για να υπερασπιστεί τη θέση του ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση των πολιτικών.
Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τη σύζυγό του να αγκαλιάζει διαδηλωτές που η αστυνομία τους έχει πνίξει στα καπνογόνα. Ήταν ανένδοτος στις αρχές του: «Υπάρχουν χώρες πιο ισχυρές οικονομικά από μας, εμείς όμως δεν πρόκειται να βάλουμε το κέρδος πάνω από τη Δημοκρατία».
Στο νέο δημοψήφισμα ο λαός απέρριψε και το Μνημόνιο 2.

Ο πρόεδρος το πήγε ακόμα πιο πέρα και ζήτησε αναθεώρηση του συντάγματος, μόνο που αυτή τη φορά η αναθεώρηση δε θα γινόταν από πολιτικούς αλλά από τον ίδιο το λαό. Το επιχείρημά του ήταν και πάλι ατράνταχτο: «Ο λαός είναι η υπέρτατη εξουσία, αυτός πρέπει να συντάξει το σύνταγμα». Έγιναν χιλιάδες συναντήσεις, στάλθηκαν άπειρα ηλεκτρονικά μηνύματα και η λαϊκή επιτροπή κατέληξε σε μια μορφή του συντάγματος που φυσικά δεν είχε ούτε παραγραφές, ούτε ασυλίες και ούτε φοροαπαλλαγές για τους πολιτικούς. Δεν έχει γίνει ακόμα δημοψήφισμα για το σύνταγμα, καθώς οι πολιτικοί παλεύουν με κάθε μέσο να το καθυστερήσουν, αλλά δε θα το πετύχουν για πολύ.
Σε κάποια στιγμή χρειάστηκε να καλέσουν το ΔΝΤ για βοήθεια, αλλά υπό ένα όρο: «Θα σας πληρώσουμε ό,τι δανειστούμε, αλλά υπό ένα όρο: δε θα πειραχθούν οι μισθοί, οι συντάξεις και τα κοινωνικά προγράμματα, γιατί είμαστε μια σκανδιναβική σοσιαλιστική κοινωνία και σκοπός μας είναι η ευημερία του πολίτη και όχι τα κέρδη των τραπεζών». Ούτε κεραμίδα να έπεφτε στα κεφάλια των αρμόδιων του ΔΝΤ, αλλά τελικά το δέχτηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ταμείου, γιατί κατάλαβαν ότι δεν έχουν να κάνουν με άτομα όπως —- (δε χρειάζεται να αναφέρω ονόματα).
Αλλά ο πρόεδρος μιας δημοκρατίας δε σταμάτησε εκεί: ζήτησε να γίνει έλεγχος στα οικονομικά όλων των πολιτικών και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν τον πέλεκυ της δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του πρωθυπουργού.
Η έκθεση της αδέσμευτης επιτροπής έφτασε τις 2,500 σελίδες και χρειάστηκαν 45 συνεχείς ώρες για να διαβαστεί από καλλιτέχνες, συγγραφείς, απλούς πολίτες σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας.
Και το συμπέρασμα ήταν σαφές: δεν ευθύνεται ο λαός για όσα έκαναν οι πολιτικοί οι οποίο εκλέχτηκαν λέγοντας τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκαν.
Τρία χρόνια μετά η Ισλανδία αρχίζει να βγαίνει από την κρίση, στην Ελλάδα μας λένε ότι θα χρειαστούν δεκαετίες και αν….
Και κάτι ακόμα: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ισλανδίας δεν το έκανε αυτό για να κρατηθεί στην καρέκλα. Πριν λίγες μέρες δήλωσε ότι δε θα είναι υποψήφιος για επόμενη θητεία. «Εκπλήρωσα το χρέος μου στο λαό μου» ήταν η λακωνική δήλωσή του (όχι δεν είπε αν ήταν και στην Εθνική Αντίσταση).
Μήπως κ. Παπούλια θάπρεπε να επισκεφθείτε τους Βίκινγκς της Ισλανδίας για να πάρετε κάποια μαθήματα δημοκρατίας; Μήπως αυτοί που έτρωγαν βελανίδια όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες τώρα ξέρουν καλύτερα τι σημαίνει δημοκρατία ενώ εσείς την ευτελίζετε – ουσιαστικά μια πράξη αιμομιξίας — στη χώρα που γεννήθηκε;
Και μια ακόμα δήλωσή του Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον: «Έχω την σταθερή εντύπωση ότι τα κόμματα στη Βουλή δεν εκφράζουν αυτή την εποχή αντίστοιχη αναλογία στο λαό». Εσείς θα κάνατε ποτέ αυτή τη δήλωση, που είναι πασιφανής σε κάθε έλληνα πολίτη;
Θα ήθελα να σας δω δίπλα στον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Έτσι για να καταλάβω τι σημαίνει γίγαντας και τι νάνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας….

Ιndependent: Χρωστάμε μια συγγνώμη στη χώρα που γέννησε την Ευρώπη




undefined

Για μαρτύριο που έχει υποβληθεί στον ελληνικό λαό κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η βρετανική...
εφημερίδα Independent η οποία τονίζει πως η Ευρώπη χρωστά μια «συγγνώμη» στην Ελλάδα.

«Πληρώνοντας το τίμημα για ένα ηλίθιο οικονομικό πείραμα» είναι ο τίτλος άρθρου το οποίο αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τα σκληρά μέτρα της λιτότητας.

«Το μαρτύριο είναι ορατό παντού. Δεν μπορείς να φας το μεσημεριανό σου σε ένα καφέ χωρίς οι επαίτες να συρρέουν γύρω σου, οι άστεγοι να μαζεύονται σχεδόν σε κάθε γωνία του δρόμου...» αναφέρει ο αρθρογράφος ο οποίος γράφει και για την αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου στο Σύνταγμα υπογραμμίζοντας ότι «ένα τρομερό μαρτύριο έχει επιβληθεί στον ελληνικό λαό ως αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής κρίσης».

«Τι χρωστάμε στον ελληνικό λαό; Συμπόνια, αλληλεγγύη και υποστήριξη και μία συγνώμη επίσης, εάν κάνουμε εκστρατείες υπέρ του ευρώ. Ακριβώς στο κατώφλι μας στην Ευρώπη η χώρα που γέννησε την ήπειρο πληρώνει το τίμημα του πιο ηλίθιου οικονομικού πειράματος στη σύγχρονη ιστορία» υπογραμμίζει ο ο αρθρογράφος.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/04/independent.html#ixzz1rue6Smtk

ΧΑΖΑ-ΧΑΖΑ ΤΟΝ ΗΠΙΕΣ ΑΚΗ.....

«Η ΕΕ μας εκβιάζει», λέει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας


undefined
Κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης στρέφεται εκ νέου ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, λέγοντας ότι συνιστούν εκβιασμό οι όροι των πολιτικών αλλαγών που θέτουν οι Βρυξέλλες και για τη χορήγηση δανείου προς τη χώρα από τους «27» και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Το να δημιουργήσουμε πολιτικές προϋποθέσεις, για παράδειγμα στο δικαστικό σύστημα, θα ισοδυναμούσε με εκβιασμό, γεγονός που είναι απαράδεκτο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο Ορμπάν στην εβδομαδιαία συνέντευξη που παραχωρεί στο δημόσιο ραδιόφωνο MR1.
«Το ΔΝΤ θέτει μόνο οικονομικούς όρους, όμως η ΕΕ φλερτάρει με την ιδέα να θέσει πολιτικές προϋποθέσεις» προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι χώρες όπως το Πακιστάν, η Αίγυπτος ή ακόμη και η Λευκορωσία, έλαβαν πρόσφατα δάνεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Στα τέλη Νοεμβρίου 2011, λόγω της ανόδου των επιτοκίων και της αποδυνάμωσης του εθνικού της νομίσματος, η Ουγγαρία ζήτησε δάνειο ύψους 10-15 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΔΝΤ και την ΕΕ.
Το δάνειο δεν της χορηγήθηκε επειδή στα τέλη του έτους έλαβε μια σειρά μέτρων που δεν συνάδουν με την «οικονομική ορθοδοξία» που ακολουθεί το ΔΝΤ, όπως για παράδειγμα επειδή ψήφισε ένα νόμο που περιορίζει την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας.
Η ΕΕ θέτει ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας να τροποποιηθούν οι αμφιλεγόμενοι νόμοι. Ο Ορμπάν πρόκειται να συναντηθεί στις 23 Απριλίου στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για να συζητήσουν επί του θέματος.
protothema.gr

Νέα Φιλαδέλφεια-το ζαχαροπλαστείο του τρόμου > Καταιγιστικές ριπές από γιαούρτια και πάστες εναντίον του ζεύγους Άδωνη και Ευγενίας Μανωλίδου!




Άγρια επίθεση με γιαούρτια, πάστες και αποδοκιμασίες σε ζαχαροπλαστείο της Νέας Φιλαδέλφειας για το ζεύγος Άδωνη και Ευγενίας. Ο βουλευτής της ΝΔ χρειάσθηκε να σφίξει στην αγκαλιά του τη σύζυγό του για να τη προστατέψει. Ούτε νέγροι στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ να ήτο το ταλαίπωρο ζεύγος. Για τέτοια οργή μιλάμε...

kourdistoportocali

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

M. Keiser: To χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα


Ο γνωστός και αιρετικός οικονομικός αναλυτής Max Keiser στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων...
 
M. Keiser: To χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα
του δορυφορικού τηλεοπτικού Russia Today, απάντησε σε κάποια ερωτήματα που αφορούν στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα.

"Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας", δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως "οικονομικό ολοκαύτωμα".
"Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα", είπε ο Keiser.

"Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος".

Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί τις επόμενες ώρες ψηφοφορία για ένα νέο Μνημόνιο, του οποίου την επικύρωση απαιτούν οι δανειστές, προτού χορηγήσουν στη χώρα ένα νέο δάνειο, ύψους 130 δισ. ευρώ. Το νέο Μνημόνιο προβλέπει περαιτέρω περικοπές και μια συμφωνία με τους ιδιώτες κατόχους του ελληνικούς χρέους.



 
Κατά τη γνώμη του Max Keiser:

"Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία".

 
Ο παρουσιαστής του δελτίου έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον Keiser, που αφορά στα πιθανά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τη χορήγηση δανείων με τρομακτικά υψηλό επιτόκιο στην Ελλάδα από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους "ευρωκράτες" των Βρυξελλών, και παρομοίωσε αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας σαν μια θηλειά γύρω από το λαιμό της που δένεται όλο και πιο σφιχτά.


 
Στο ερώτημα αυτό, ο Max Keiser, απάντησε:

"Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι. Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ.Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Η Γερμανία έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα".

 
Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, ο Max Keiser δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. "Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας", υπογράμμισε ο αναλυτής, "η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τραίνου προς την "τελική λύση". Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα βαγόνια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς αυτή την "τελική λύση".
"Εάν η συμφωνία επιτευχθεί, οι ιδιώτες κάτοχοι του ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70 % μείωση στην αξία των επενδύσεών τους", εξήγησε ο αναλυτής. "Ωστόσο, αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να τους γίνει "κούρεμα", έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS και, ακόμα και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους", τόνισε ο Keiser.

"Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι' αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μέγγενη. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των τραπεζών στη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδας. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απαίτηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός για όλο αυτό το τοξικό χρέος. Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού χρέους".

 
Σε ερώτηση γύρω από αν θα τεθούν νέοι όροι στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ο Κeiser υπενθύμισε:

"Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία".

 
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε στις θεωρίες συνομωσίας για τους Rothschilds, o Max Keiser εξήγησε:

"Δεν έχει σημασία το αν θα τις πιστέψουμε, αλλά το αν θα συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη αυτών των τραπεζών είναι συνώνυμη με την απόλυτη ανομία. Το είδαμε αυτό στην πράξη όταν, από την τράπεζα MF Global των ΗΠΑ, ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε απλούς καταθέτες έκαναν φτερά. Και δεν έγινε ούτε μια εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση! Δεν υπάρχουν νόμοι. Οι κυνηγετικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας".

Πηγή: Russia Today

Άγριες πιέσεις των Αμερικανών για τον αποκλεισμό των Ρώσων από τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ



Τρείς ημέρες τώρα γράφουμε, και επιτέλους άρχισε το θέμα να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, σχετικά με τη σοβαρή εμπλοκή που υπάρχει στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις, εξαιτίας του αποκλεισμού της κυριώτερης υποψήφιας ρωσικής εταιρείας που ενδιαφέρεται για την ΔΕΠΑ Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας–Ρωσίας για την ΔΕΠΑ, και “Χοντραίνει” το παιχνίδι Ρωσίας-Αμερικής με φόντο την ΑΟΖ, . Ως γνωστόν η ρωσική εταιρεία Energy καταγγέλλει ευθέως το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για τον αποκλεισμό της, καθώς και για παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ έστειλε εξώδικο, προειδοποιώντας παράλληλα με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Μπροστά στον θόρυβο που προκλήθηκε, τα «παπαγαλάκια» της κυβέρνησης το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να υποβαθμίσουν το θέμα. Τα πράγματα όμως, είναι πολύ σοβαρά και η Ελλάδα κινδυνεύει για μια ακόμη φορά με διεθνή δυσφήμηση. Και το σημαντικότερο: Υπάρχει ο κίνδυνος εταιρείες που πράγματι ενδιαφέρονται σφόδρα για την επένδυση, και άρα για να βάλουν χρήματα που θα εισπράξει ο κρατικός κορβανάς, να φύγουν από τη μέση. Άλλωστε, είναι πασιφανές πως όταν εταιρείες, όπως η Energy, που δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη ΔΕΠΑ, αλλά και το «πράσινο φώς» από το Κρεμλίνο γι’αυτό, βγούν από το παιχνίδι, αντικειμενικά περιορίζεται ο κύκλος του ανταγωνισμού μεταξύ των ενδιαφερομένων, και κατά συνέπεια και το τίμημα που τελικώς θα διεκδικήσει το ελληνικό Δημόσιο.
Η αμερικανική πρεσβεία παρεμβαίνει
Ποιοί αποφασίζουν όμως, ποιός θα μείνει και ποιός θα φύγει από τη μέση; Ιδού τα γεγονότα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες:
1.Τη Δευτέρα το πρωί λαμβάνεται η απόφαση να περάσουν και οι 17 ενδιαφερόμενες εταιρείες, αφού έτσι και αλλιώς δεν έμπαιναν κάποιοι ιδιαίτεροι όροι για εκπλήρωση. Επρόκειτο απλώς για εκδήλωση ενδιαφέροντος.
2.Με την απόφαση ανά χείρας, ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, κ.Μητρόπουλος, λίγο αργότερα την ίδια ημέρα φέρεται να πραγματοποιεί συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντάνιελ Σμίθ. Ο τελευταίος φέρεται να επιμένει με έμφαση να μην δοθεί τίποτα στους Ρώσους.
3.Ο κ.Μητρόπουλος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, καλεί τις εταιρείες-συμβούλους του Ταμείου και τους βάζει να “ξανασκαλίσουν” τα χαρτιά της Energy, προκειμένου να βρούν κάτι, οτιδήποτε, για να κοπεί.
4.Την Τρίτη που ο επικεφαλής της Energy, Ιγκορ Γιουσούποφ, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Ταμείου, οι οποίοι φέρονται να του πρότειναν: “Ασε τη ΔΕΠΑ, και πάρε κάτι άλλο στην Ελλάδα”. ‘Η επίσης, “μπές με μια άλλη ξένη εταιρεία σε Κοινοπραξία”.
5.Την Τετάρτη το μεσημέρι γίνεται σύσκεψη στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με τον υπουργό, κ.Παπακωνσταντίνου, τον αρμόδια για ενεργειακά θέματα υφυπουργό, κ.Μανιάτη, τον κ.Μαθιουδάκη (ΓΓ υπουργείου Ενέργειας), με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα και τον Κρίστοφερ Σμάρτ, υπεύθυνο για θέματα Ευρώπης-Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Η “γραμμή” των Αμερικανών ήταν σαφής: “Κόψτε το λαιμό σας, αλλά δεν θα δώσετε αγωγούς στους Ρώσους”. Μετά από αυτό, ο κ.Παπακωνσταντίνου φέρεται να είχε επαφή με τον κ.Μητρόπουλο, ο οποίος στο μεταξύ βρισκόταν ήδη στη Μόσχα. Ο τελευταίες κάλεσε το επικοινωνιακό team του Ταμείου για να ανακοινώσει το κόψιμο της Energy. Να σημειωθεί πως εκείνο το απόγευμα, οι Ρώσοι τόσο της Energy όσο και της Gazprom έκαναν τα πάντα για να βρούν τον κ.Μητρόπουλο στη Μόσχα, αλλά ο ίδιος είχε επιβάλλει “σιγή ασυρμάτου” προς τη ρωσική πλευρά.
Και για να είμαστε σαφείς: Οι Ρώσοι έχουν κάνει στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα και κόπτονται ιδιαίτερα και για την ΔΕΠΑ και για την ΔΕΣΦΑ. Ο μεν ρωσικός κολοσσός, Gazprom, επιθυμεί διακαώς να πάρει τη ΔΕΠΑ, αφού λόγω αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, ως προμηθευτής και μεταφορέας, δεν έχει δικαίωμα να μετέχει και στα δίκτυα διανομής. Η δε Energy μπορεί να το πετύχει, “κτυπώντας” τη ΔΕΣΦΑ Γι΄αυτό, ως όλα δείχνουν, κόπηκε με έξωθεν παρέμβαση.
Οι ακριβοπληρωμένοι “σύμβουλοι”

Να σημειωθεί ότι σύμβουλοι του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για τη ΔΕΠΑ είναι οι Τράπεζες UBS με τη Rothchild και την Alpha. Οι σύμβουλοι πρέπει να έχουν και να δίνουν στο Ταμείο την πραγματική εικόνα για το ποιοι υποψήφιοι είναι αληθινά ενδιαφερόμενοι και ποιοι μετέχουν «για πλάκα», προκειμένου να κρατάνε στο παιχνίδι αυτούς τους σοβαρούς παίκτες. Το κάνουν οι εταιρείες-σύμβουλοι; Βέβαια, το να μετέχει στον διαγωνισμό οποιοσδήποτε σοβαρός ή όχι υποψήφιος που θέλει να εκδηλώσει ενδιαφέρον, είναι θεμιτό, και βοηθά το Ταμείο να κάνει δημόσιες σχέσεις και δηλώσεις περί «μεγάλου ενδιαφέροντος». Επί της ουσίας όμως, είναι οι σοβαροί είναι πάντα πολύ λίγοι. Για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ πάντως, η Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Ρώσοι έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, και κατά συνέπεια, θα πρέπει να καταταχθούν στους σοβαρούς. Αν διώξουν λοιπόν και αυτούς, τότε θα αποδυναμώσουν τον ανταγωνισμό που είναι προς συμφέρον του Δημοσίου, ή ακόμα χειρότερα θα «μαρκάρουν» το παιχνίδι. Εάν μάλιστα, πάνω στο θέμα των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ παιχτούν και γεωπολιτικά παιχνίδια, ή και παιχνίδια διαπλοκής, τότε θα πρόκειται για πολύ επικίνδυνους χειρισμούς. Να σημειωθεί πως οι Αμερικανοί φέρονται να μην θέλουν επουδενί την είσοδο των Ρώσων στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζετι το εξώδικο που έστειλε ο Γιουσούπωφ της Energy, μέσω του ελληνικού δικηγορικού γραφείου Κρυσταλίδη προς το Ταμείο, όπου κάνει ειδική αναφορά για παράδοξους χειρισμούς του πολυεθνικού κολοσσού, της Τράπεζας UBS.
Τι κάνει το “διακομματικό” ΔΣ;
Από τους 17 ενδιαφερόμενους αρχικά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αρκετοί, όπως Ολλανδοί, Εβραίοι, Τσέχοι, Αζέροι, κ.λ.π., δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Απλά, μπαίνουν στη διαδικασία για να κάνουν κάποια «κουμπαριά» με άλλους σοβαρούς υποψηφίους. Οι Καταριανοί ούτε καν εμφανιστηκαν. Από τους 14 που έμειναν, ως σοβαροί μπορούν να χαρακτηριστούν οι ΕΝΙ (Ιταλία), Edison (Ιταλία), Mitsui and Co (Ιαπωνία), Enagas (Ισπανία) και βέβαια η Gazprom Ρωσίας (όχι η Gazprom Eλλας, στην οποία μετέχει ο Κοπελούζος). Για την τελευταία, οι Ρώσοι εκτιμούν ότι θα την βγάλουν εκτός στους επόμενους γύρους. Όσον αφορά τους Ελληνες, υποψήφιοι είναι οι Μυτιληναίος μαζί με τη Motor Oil, και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Μέσα σε όλο αυτό σκηνικό που δεν δείχνει να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, καλείται να λειτουργήσει το διακομματικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Άραγε, τι ρόλο παίζει και τι στάση κρατάει σε σχέση με όλα όσα καταγγέλλονται αυτές τις ημέρες; Ενημερώνεται διεξοδικά ή οι αποφάσεις λαμβάνονται από κύκλους εκτός του Ταμείου, και του πηγαίνουν «κλειστές» τις αποφάσεις με «κλειστές» εισηγήσεις συμβούλων (άραγε με τι συμβάσεις τους έχουν προσλάβει;). Μήπως το ΔΣ λειτουργεί ως κάποια «κολυμβήθρα του Σιλωάμ», χωρίς καν να το συνειδητοποιεί; Αν συμβαίνει έτσι, τότε ένα σοβαρό γεωστρατηγικό-οικονομικό παιχνίδι παίζεται σε λάθος επίπεδο με λάθος διαδικασίες και λάθος ανθρώπους (είτε έντιμους είτε με δική τους ατζέντα).
antinews

Μια σοβαρή και ελεύθερη χώρα: Αργεντινή – Εθνικοποίησε την εταιρεία πετρελαίων!


https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcRV1pidWHlXUul506t3iswIGlU_S9OoB83gxHtBJD14pZFIbuTy
Η Αργεντινή (που εμείς λέμε “να μην γίνουμε Αργεντινή”, τρομάρα μας) εθνικοποίησε τον πετρελαϊκό κολοσσό YPF-Repsol, ισπανικών συμφερόντων, η διοίκηση του οποίου κατηγορείται από το Μπουένος Αϊρες ότι τα κέρδη που βγάζει στην Αργεντινή δεν τα επενδύει εκ νέου!Δηλαδή όπως κάνουν όλες οι ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα! Για απατεώνες τύπου Siemens ή ThyssenKrupp Marine Systems, ΜΑΝ κλπ δεν συζητάμε, φυσικά, είναι αυτονόητο.
Ήδη, αρκετές επαρχίες της χώρας όπως το Τσουμπούτ, το Νεουκέν και η Σάντα Κρους, αποφάσισαν να διακόψουν τα συμβόλαια εκμετάλλευσης που είχε η ισπανική εταιρεία, επικαλούμενες την έλλειψη επενδύσεων.
Η YPF-Repsol (την οποία ελέγχουν οι Ισπανοί της Repsol σε ποσοστό 57,43%) είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε όλο το μήκος και πλάτος της αργεντινής επικράτειας, με 13.500 εργαζόμενους.
Πριν από μερικά χρόνια ήταν η απόφαση της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες να εθνικοποιήσει τις ελεγχόμενες από την Ισπανία Αργεντινές Αερογραμμές.
Στην Ισπανία η είδηση προκάλεσε τεράστια ανησυχία, αλλά και εκνευρισμό. Ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας σε ιδιαίτερα σκληρό τόνο ότι η Μαδρίτη θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της: «Αν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου εκδηλωθεί πράξη εχθρική έναντι ισπανικής επιχείρησης, αυτή θα θεωρηθεί πράξη εχθρική έναντι της κυβέρνησης και της Ισπανίας» ανέφερε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο επικεφαλής του πετρελαϊκού κολοσσού της Repsol, Aντόνιο Μπρουφάου, εμφανίστηκε πρόθυμος να αυξήσει τις επενδύσεις στην Αργεντινή κατά περίπου 2,6 δισ. ευρώ, χορηγώντας και περαιτέρω δικαιώματα στις Αρχές των επαρχιών, όπου γίνονται οι έρευνες για νέα κοιτάσματα.
Οι προτάσεις αυτές δεν φαίνεται να ενθουσίασαν την πρόεδρο της Αργεντινής, η οποία δεν καταδέχθηκε ούτε καν να τον συναντήσει.
Προτού περάσει στα χέρια των ιδιωτών, το 1992, η YPF ήταν το καμάρι της χώρας. Έκανε έρευνες για υδρογονάνθρακες και στα πλέον απομακρυσμένα σημεία της επικράτειας. Έφτιαχνε δρόμους, γέφυρες, σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια για να δουλέψουν και να ζήσουν οι εργαζόμενοι.
Η ίδια ισπανική πηγή δηλώνει με νόημα στην El Pais: όταν η Repsol αγόρασε την YPF, το 1999, κανείς δεν έφερε αντίρρηση. Ούτε οι νυν κυβερνώντες…
defencenet.gr

Τους αποδοκίμασαν στην εκκλησία


http://www.real.gr/Files/Articles/Photo/550_334_138701.jpgΑποδοκιμάσιες επιφύλασσαν οι πιστοί στους πολιτικούς που βρίσκονται στον Αγ.Μηνά, στη Θεσσαλονίκη, για την περιφορά του Επιταφίου…
Αρκετοί ήταν αυτοι που οταν ειδαν τους βουλευτες Γ.Μαγκριώτη και Γ.Ιωαννίδη, αλλα και αλλα πολιτικα προσωπα που βρεθηκαν στην ακολουθια του Επιταφιου ζητωντας εστω και μεμονωμενα να φυγουν απο την εκκλησια.
 
seleo.gr

Στρατφορ: η Ελλάδα πρέπει να πάψει να υπάρχει:


Ακούστε προσεκτικά τους ανθρώπους του Στρατφορ που συμβουλέυουν τη CIA, το Πεντάγωνο και το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών…
Δείτε τι λένε αυτοί οι απίστευτοι τύποι..
Δείτε τι απεργάζονται..
Θα τους αφήσουμε;;;

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ξέρανε ότι έχουμε πετρέλαιο από το 1965


Δείτε τη μελέτη που είχε δημοσιεύσει το 1965 ο κορυφαίος Ελληνας επιστήμονας Σταύρος Κατράκης, τακτικός καθηγητής στο ΕΜΠ, για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα.

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί τόσα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για να εκμεταλλευτούμε αυτό τον ορυκτό μας πλούτο;;;




http://olympia.gr/

«Καίει» τον Τσοχατζόπουλο το πόρισμα

Μέσα σε 103 σελίδες πορίσματος οι εισαγγελείς Ελένη Σίσκου και Ευγενία Κυβέλου ρίχνουν φως στη δράση της ομάδας που είχε συστήσει
ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ένα πόρισμα - κόλαφος για τον ίδιο και 14 ακόμη πρόσωπα. Ένα πόρισμα σύμφωνα με το οποίο ο πρώην υπουργός είχε συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό το ξέπλυμα των παρανόμων εσόδων του! Τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα 14 αυτά πρόσωπα που, κατά το εισαγγελικό πόρισμα …πλαισιώνουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην συλλογή πανάκριβων ακινήτων τα οποία αγόραζε μέσω off – shore εταιρειών για να σβήνει τις διαδρομές του «μαύρου χρήματος», περιγράφουν οι δυο δικαστικοί λειτουργοί που ερεύνησαν τον τρόπο απόκτησης της περιουσίας του πρώην υπουργού. Αναλυτικότερα, ως δεξί χέρι του Α. Τσοχατζόπουλου εμφανίζεται ο εξάδελφός του Νικόλαος Ζήγρας ενώ σημαντική εμπλοκή προκύπτει και για την λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου. Επίσης, στο κατηγορητήρια αναφέρονται τα ονόματα των Αστέριου Οικονομίδη, ο οποίος προφυλακίστηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής μετά την απολογία του στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλή, της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου, του επιχειρηματία Γεώργιου Σαχπατζίδη, της δικηγόρου Μαρία – Ταλίτα Τσεκούρα, του Νικόλαου Γεωργουλάκη, της συζύγου του Α. Τσοχατζόπουλου, Βασιλικής Σταμάτη, του αδελφού της Παναγιώτη Σταμάτη και της θείας της Αικατερίνης Σταμάτη. Ακόμη, κατηγορούμενος είναι ο Παντελής Ζαχαριάδης και οι Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης και Ευτύχιος Ατσαπάρδης. Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα, θα απολογηθεί ο Ά. Τσοχατζόπουλος, ενώ την Τρίτη θα ακολουθήσουν οι απολογίες των Γ. Σαχπατζίδη, Ε. Λαμπροπούλου και Νικόλαου Ζήγρα, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν, οδηγήθηκαν στον ανακριτή και έλαβαν προθεσμία. Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

http://ksipnistere.blogspot.com

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

«Σωματοφύλακες» του Άκη Βενιζέλος και Λοβέρδος


Διαβάστε τώρα μια ακόμα αποκάλυψη για τις σχέσεις του κρατούμενου σήμερα ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ με την σημερινή … ηγεσία του πάλαι ποτέ παντοδύναμου Κινήματος:
Την υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου και την πολιτική προστασία του είχε αναλάβει επί σειρά ετών το ΠΑΣΟΚ, και ειδικότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι τώρα ευαγγελίζονται την κάθαρση. Όπως φαίνεται στα έγγραφα που δημοσιεύουμε  Βενιζέλος και Λοβέρδος υπερασπίζονταν τον Άκη με κάθε τρόπο στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνούσε ένα ακόμη εξοπλιστικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλεκόταν ο πρώην υπουργός Άμυνας. Πρόκειται για το σκάνδαλο των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1. Στο επίκεντρο εκείνου του σκανδάλου ήταν τα εκατομμύρια ευρώ που κατέληξαν στην offshore εταιρία «Bluebell». Η εξεταστική επιτροπή που έκανε το ΠΑΣΟΚ δεν άνοιξε τους λογαριασμούς αυτής της εταιρείας κι έτσι ο Άκης απαλλάχθηκε με τις υπογραφές του Βενιζέλου και του Λοβέρδου. Αντιθέτως η δικαιοσύνη τους άνοιξε κι έτσι στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και ο Άκης βρίσκεται στην … ΓΑΔΑ
Διαβάστε όμως το πόρισμα της εξεταστικής που συνυπογράφουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Λοβέρδος : «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Αμυνας, κ.κ. Απόστολο-Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου και τα στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως»… από τη ΝΔ.

Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί!

Μεγάλη εβδομάδα, εβδομάδα των Παθών. Μόνο που τα πάθη για τον ελληνικό λαό δεν έχουν τελειωμό  με τα  καθημερινά βασανιστήρια απ’τους αλλοδαπούς και ημεδαπούς δυνάστες σε ρόλο Φαρισαίων, Πόντιων Πιλάτων, σταυρωτών  και ψυχρών εκτελεστών.
Πριν 12 χρόνια, έγινε στην Κοπεγχάγη μια παγκόσμια διάσκεψη με στόχο τον εντοπισμό και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των φτωχών σαν αναπόσπαστο μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και τα οποία δικαιώματα οφείλουν τα κράτη να σέβονται, να διασφαλίζουν υπέρ των αναξιοπαθών πολιτών τους, και έχουν ως εξής:
  • Δικαίωμα στη σίτιση, δηλαδή στη διατροφή, τουλάχιστον προς ικανοποίηση των βασικών επισιτιστικών αναγκών
  • Ελεύθερη πρόσβαση δωρεάν στο σύστημα υγείας για την παροχή ιατρικής, φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης
  • Δικαίωμα στη στέγαση με την παροχή ειδικών χώρων εκ μέρους του κράτους
  • Δικαίωμα σε καθαρό πόσιμο νερό για την προστασία της υγείας
  • Ελεύθερη και αδάπανη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
  • Δικαίωμα στην απασχόληση με τη συνδρομή και του κράτους και τέλος
  • Ελεύθερη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη και ίση απολύτως μεταχείριση με τους πλουσίους
Δυστυχώς, ιδιαίτερα στη χώρα μας, όχι μόνο δεν έγινε σεβαστή καμία από αυτές τις  αρχές για την καταπολέμηση της φτώχειας, αλλά καταβλήθηκε και καταβάλλεται κάθε φιλότιμη προσπάθεια για την αλματώδη αύξηση των λιμοκτονούντων των εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας.
Επόμενο είναι να έρχονται στο μυαλό μας τα λόγια του Ιησού πριν 2000 χρόνια προς την άρχουσα τάξη τότε, των Φαρισαίων και Γραμματέων:
  • Οὐαὶ δὲ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κατεσθίετε τὰς οἰκίας τῶν χηρῶν καὶ προφάσει μακρὰ προσευχόμενοι· διὰ τοῦτο λήψεσθε περισσότερον κρῖμα.
  • Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν.
  • Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι περιάγετε τὴν θάλασσαν καὶ τὴν ξηρὰν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον, καὶ ὅταν γένηται, ποιεῖτε αὐτὸν υἱὸν γεέννης διπλότερον ὑμῶν.
  • Οὐαὶ ὑμῖν, ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ λέγοντες ὃς ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ ναῷ, οὐδέν ἐστιν, ὃς δ᾿ ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ χρυσῷ τοῦ ναοῦ, ὀφείλει.  Μωροὶ καὶ τυφλοί! τίς γὰρ μείζων ἐστίν, ὁ χρυσός ἢ ὁ ναὸς ὁ ἁγιάζων τὸν χρυσόν;  καί· ὃς ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ θυσιαστηρίῳ, οὐδέν ἐστιν, ὃς δ᾿ ἂν ὀμόσῃ ἐν τῷ δώρῳ τῷ ἐπάνω αὐτοῦ, ὀφείλει.   μωροὶ καὶ τυφλοί! τί γὰρ μεῖζον, τὸ δῶρον ἢ τὸ θυσιαστήριον τὸ ἁγιάζον τὸ δῶρον;   ὁ οὖν ὀμόσας ἐν τῷ θυσιαστηρίῳ ὀμνύει ἐν αὐτῷ καὶ ἐν πᾶσι τοῖς ἐπάνω αὐτοῦ·   καὶ ὁ ὀμόσας ἐν τῷ ναῷ ὀμνύει ἐν αὐτῷ καὶ ἐν τῷ κατοικήσαντι αὐτόν·  καὶ ὁ ὀμόσας ἐν τῷ οὐρανῷ ὀμνύει ἐν τῷ θρόνῳ τοῦ Θεοῦ καὶ ἐν τῷ καθημένῳ ἐπάνω αὐτοῦ.
  • Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι ἀποδεκατοῦτε τὸ ἡδύοσμον καὶ τὸ ἄνηθον καὶ τὸ κύμινον, καὶ ἀφήκατε τὰ βαρύτερα τοῦ νόμου, τὴν κρίσιν καὶ τὸν ἔλεον καὶ τὴν πίστιν· ταῦτα δὲ ἔδει ποιῆσαι κἀκεῖνα μὴ ἀφιέναι ὁδηγοὶ τυφλοί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες!
  • Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι καθαρίζετε τὸ ἔξωθεν τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ἐξ ἁρπαγῆς καὶ ἀδικίας.   Φαρισαῖε τυφλέ, καθάρισον πρῶτον τὸ ἐντὸς τοῦ ποτηρίου καὶ τῆς παροψίδος, ἵνα γένηται καὶ τὸ ἐκτὸς αὐτῶν καθαρόν.
  • Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οἵτινες ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας.   οὕτω καὶ ὑμεῖς ἔξωθεν μὲν φαίνεσθε τοῖς ἀνθρώποις δίκαιοι, ἔσωθεν δὲ μεστοί ἐστε ὑποκρίσεως καὶ ἀνομίας.
  • Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι οἰκοδομεῖτε τοὺς τάφους τῶν προφητῶν καὶ κοσμεῖτε τὰ μνημεῖα τῶν δικαίων,   καὶ λέγετε· εἰ ἦμεν ἐν ταῖς ἡμέραις τῶν πατέρων ἡμῶν, οὐκ ἂν ἦμεν κοινωνοὶ αὐτῶν ἐν τῷ αἵματι τῶν προφητῶν.   ὥστε μαρτυρεῖτε ἑαυτοῖς ὅτι υἱοί ἐστε τῶν φονευσάντων τοὺς προφήτας.   καὶ ὑμεῖς πληρώσατε τὸ μέτρον τῶν πατέρων ὑμῶν.  ὄφεις, γεννήματα ἐχιδνῶν! πῶς φύγητε ἀπὸ τῆς κρίσεως τῆς γεέννης;
Τι παραπάνω να προσθέσω; Μήπως φταίμε κι εμείς; Ας αναλογιστούμε.
Δαναός