Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ.


του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΑΣΚΕΛΑ
Και δεν ανατρέπονται με φάσκελα, διότι το φάσκελο αγγίζει μόνο το φιλότιμο του αποδέκτη του, στοχεύει στη συνείδησή του, και κάνει την αξιοπρέπειά του να ματώνει για την ολέθρια πράξη του.
Όμως αυτός που αποφάσισε να ξεπουλήσει φτηνά την ίδια του την πατρίδα και να εξαπατήσει στυγνά το λαό που τον εμπιστεύτηκε, έχει απωλέσει προ πολλού και
το φιλότιμο… και τη συνείδηση… αλλά και την ίδια την αξιοπρέπειά του.
Το φάσκελο λοιπόν απλώς τον διαπερνά χωρίς να τον αγγίζει.

Και φυσικά δεν ανατρέπονται ούτε με μεγαλόστομες επαναστατημένες φανφάρες, έστω κι αν χρειάζεται να τις επαναλαμβάνει κανείς τριακόσια χρόνια τούρκικα φιλοδοξώντας να τις …εμπεδώσει.

Το αποτέλεσμα της φανφάρας το είδαμε. Εξήντα χρόνια κατακτήσεων εξανεμίστηκαν μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, και οι φανφαρόνοι ακόμη αμπελοφιλοσοφούν.
Νισάφι πια!!!

ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Αυτή είναι η πραγματικότητα της σύγχρονης Ελλάδας και η ακτινογραφία της σημερινής μέρας… Κι εμείς τι κάνουμε???

Οι πολλοί φασκελώνουν.
Οι «επαγγελματίες» επαναστάτες αμπελοφιλοσοφούν για τον πολυπόθητο λαϊκό ξεσηκωμό, αλλά δεν τολμούν να τον προκαλέσουν αν δεν τον κόψουν και τον ράψουν πρώτα στα μέτρα τους.
Τα συνεταιράκια στην εξουσία «αντιπολιτεύονται» υπερψηφίζοντας, διότι έτσι προβλέπει το πρωτόκολλο του πολιτικού καθωσπρεπισμού απέναντι στα μεγάλα αφεντικά.
Οι πατριδοκάπηλοι έριξαν τις μάσκες της υποκρισίας και τώρα υποδεικνύουν το Γουδί για τους υπόλοιπους, προσβλέποντας σε άφεση των δικών τους αμαρτιών για την εγκληματική συνενοχή τους.

Και κάποιοι «ρομαντικοί» επιμένουν να φωνάζουν πως η ώρα του ξεσηκωμού πραγματικά έφτασε, και το μόνο που μένει είναι να οργανωθεί η στοχευμένη δράση των μαζών...

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.
Πολλοί μας κρίνουν γι αυτή την επιμονή μας στην καθολική εξέγερση.
Επιχειρούν να απαξιώσουν την πολιτική μας πρόταση, υποκρινόμενοι τάχα πως δεν έχουμε πρόταση για την επόμενη μέρα.
Υποκρισία και απαράδεκτος στρουθοκαμηλισμός...

Διότι η επόμενη μέρα, έχει να επιτελέσει σαφή και εντελώς συγκεκριμένα καθήκοντα. Ποια είναι αυτά???

Άμεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
Άμεση ανακοπή του προγράμματος υποταγής με αποφάσεις και ρυθμίσεις που θα ανακτήσουν άμεσα την εθνική κυριαρχία και την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Άμεση κατάργηση νόμων και νομοθετημάτων που είναι εθνοκτόνοι, που εκποιούν τη δημόσια περιουσία, που υποθηκεύουν την εθνική κυριαρχία με κάθε τρόπο.
Άμεση κατάργηση των μνημονιακών και όχι μόνο αποφάσεων και νομοθετημάτων, που θεσμοθέτησαν τη δυστυχία και τη γενικευμένη απόγνωση, την ανεργία, την καθολική οικονομική αποδιοργάνωση.
Άμεση επανεξέταση με συνοπτικές διαδικασίες του συνόλου των χαριστικών αποφάσεων και ρυθμίσεων για το σύνολο των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου.
Άμεση απαίτηση από τα πολιτικά κόμματα, για επιστροφή του συνόλου των προκαταβληθέντων επιχορηγήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, με συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων μέχρι την πλήρη αποπληρωμή τους.
Άμεση εθνικοποίηση της δημόσιας περιουσίας που εκποιήθηκε ότι κι αν αφορά.
Άμεση δήμευση των περιουσιών των φαύλων που κυβέρνησαν, κατασπατάλησαν ή καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα.
Άμεση δρομολόγηση διαδικασιών για τη θεσμοθέτηση με ευρύτατη – ει δυνατόν καθολική αποδοχή – ενός πραγματικά δημοκρατικού Συντάγματος, που κανείς και για κανέναν λόγο δε θα τολμά να το αμφισβητήσει.
Οριστικό τέλος στην τραπεζική ασυδοσία. Κρατική μέριμνα για τη συνολική και με συνοπτικές διαδικασίες επανεξέταση των καταχρηστικών συμβάσεων των τραπεζών απέναντι στους Έλληνες δανειολήπτες.
Άμεση απαίτηση έντοκης επιστροφής των κατοχικών δανείων στη χώρα.
Θεσμοθέτηση πραγματικά δημόσιας και απόλυτα δωρεάν υγείας για όλους.
Δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία για τη νεολαία μας με παράλληλη κατάργηση του συνόλου των αντιεκπαιδευτικών και εθνομηδενιστικών ανοσιουργημάτων που θεσμοθέτησε ύπουλα και δόλια η κυβέρνηση των αχυρανθρώπων.
Οριοθέτηση πραγματικά κόκκινων γραμμών στη διαχείριση του συνόλου των εθνικών θεμάτων, και άμεση ανατροπή των παραδοχών που ήταν γέννημα της επικίνδυνης μυστικής διπλωματίας και των αντεθνικών συμβιβασμών.


Και σ όλα τα παραπάνω, η Ελληνική κοινωνία, δε θα είναι μόνο ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής, αλλά ο εγγυητής και αποφασιστικός καταλύτης.

Αρκούν αυτά για να ξέρουμε που πάμε???

Στην Ελλάδα του σήμερα άλλωστε, αυτό που κρίνεται δεν είναι το αυριανό κοινωνικοπολιτικό της καθεστώς.
Αυτό που κρίνεται είναι η ίδια της η υπόσταση, η εδαφική της ακεραιότητα, η βιωσιμότητά της.

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.
Τα ψέματα τελείωσαν. Μαζί τους τελείωσαν και οι αυταπάτες.
Το σύστημα εξουσίας που μισεί την Ελληνική κοινωνία, δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το προσκήνιο πριν ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο.
Αν τους αφήσουμε να το ολοκληρώσουν, τότε τίποτε δε θα υπάρχει πλέον για να περισωθεί.

Η Επιτροπή Εξέγερσης είναι αυτή που θα κατευθύνει στοχευμένα τη δράση αυτού του λαού. Ούτε τα φάσκελα… Ούτε οι μεγαλοστομίες δε θα το κάνουν.
Η Επιτροπή Εξέγερσης είναι αυτή που θα ρίξει το σύνθημα του καθολικού ξεσηκωμού και θα οργανώσει το βηματισμό της.
Η Επιτροπή Εξέγερσης είναι αυτή που θα σχεδιάσει με αποφασιστικότητα τα βήματα της πολιτικής ανατροπής.
Αυτή θα εμπνεύσει με συνθήματα και συγκεκριμένη τακτική το νικηφόρο αγώνα της Ελληνικής κοινωνίας.

Και αυτός ο λαός εμπνευσμένος από τους δικούς του ηγέτες θα απειλήσει πραγματικά, όχι τους πολιτικούς, αλλά τις πολιτικές του εθνικού, οικονομικού και κοινωνικού ξεπουλήματος.

Το σύστημα θα νοιώσει να απειλείται πραγματικά, αν δει τις δυνάμεις καταστολής που σήμερα χρησιμοποιεί αδίστακτα σε βάρος της κοινωνίας, να στρέφουν τις μουτσούνες του οπλισμού της καταστολής στα μούτρα των πολιτικών που το χρησιμοποιούν για την προσωπική τους προστασία, και όχι στο μέτωπο της μαχόμενης κοινωνίας.

Ελάτε λοιπόν να εμπνεύσουμε όλους αυτούς που είναι παιδιά της διπλανής πόρτας, να προστατεύσουν το Σύνταγμα και την πατρίδα και όχι τους αχυρανθρώπους που τσαλαπάτησαν και τα δυό.

Βάλτε για λίγο στην άκρη τις κομματικές σημαίες που δεν οδήγησαν πουθενά και μόνο τον καθημερινό διχασμό και την ψεύτικη αντιπαράθεση μπορούν να τροφοδοτήσουν, κι ελάτε να σώσουμε την Ελλάδα από τους δυνάστες της.

Ελάτε να συγκροτήσουμε άμεσα μια πραγματικά λαϊκή Επιτροπή Εξέγερσης για ν απαλλάξουμε την πατρίδα μας από τον εφιάλτη και να ανοίξουμε το δρόμο για ουσιαστικές πολιτικές αλλαγές.

Για πολιτικές αλλαγές που θα προκύψουν…
Ναι!!! Μέσα από πολιτική αντιπαράθεση.
Ναι!!! Μέσα από ιδεολογικοπολιτικές αντιπαραθέσεις.

Αλλά σε μια Ελλάδα Εθνικής κυριαρχίας… Εθνικής αξιοπρέπειας… αλλά και Εθνικής περηφάνιας για την δυνατότητα του λαού της να βάλει φρένο στον ανεξέλεγκτο ξεπεσμό και στην εκποίηση της ίδιας του της πατρίδας.

Ελάτε σήμερα να ζωντανέψουμε τα όνειρό μας, γιατί αύριο ο εφιάλτης δε θα αφήνει τόπο στα όνειρα.



Πηγη 

Στην ΔΕΘ μοιράζουν καφέ, κονιάκ και …κόλυβα


Του Γιώργου Χαρβαλιά*
Κι άλλες φορές στην μεταπολιτευτική ιστορία, η παρουσία ενός πρωθυπουργού στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης σημάδεψε το κύκνειο άσμα μιας κυβέρνησης. Ποτέ όμως, η ομιλία πολιτικού αρχηγού στο Βελίδειο, δεν πήρε χαρακτηριστικά κηδείας μιας ολόκληρης πολιτικής παράταξης και ταυτόχρονα μιας ολόκληρης κρατικής οικονομίας.
Το μοναδικό αυτό κατόρθωμα ανήκει στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο σημερινός πρωθυπουργός απολογείται σήμερα, ως ο αλαφροίσκιωτος νεκροθάφτης της ελπίδας για την έξοδο από μία κρίση στην οποία ο ίδιος μας οδήγησε. Κι από δίπλα  ο πρωθυπουργεύων αντιπρόεδρος, σε ρόλο τσουρουφλισμένης μοιρολογίστρας, βρίζει την ώρα και τη στιγμή που ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.
Οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων στο σήριαλ της μνημονιακής μας ομηρίας, ικανοποίησαν έναν και μόνο άνθρωπο σε αυτή τη χώρα. Τον Γιώργο Παπανδρέου που μπορεί πλέον να ελπίζει ότι σύντομα θα πάει σπίτι του, χωρίς περούκα, ψευδώνυμο και ελικόπτερο. Εχοντας φορτώσει και τον κυριότερο εσωκομματικό του αντίπαλο ευθύνες για το ναυάγιο του στιγμιαίου… «ανένδοτου» με την τρόικα.
Είναι φανερό ότι ο κ. Παπανδρέου, παγιδεύοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο που τα θαλάσσωσε για δεύτερη φορά στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, επιλέγει την λύση της μετωπικής σύγκρουσης με την κοινωνία. Με  ένα και μοναδικό σκοπό. Να εκβιάσει την πτώση του και την έγκαιρη προσφυγή στις κάλπες πριν σημάνει το κανόνι της χρεωκοπίας. Να εξασφαλίσει δηλαδή την απόδραση του, για να δεί την καταστροφή της Πομπηίας, ανέμελος, ως παρατηρητής, μπροστά από την τηλεόραση του σπιτιού του. Ισως μετά, να γράψει και ένα δοκίμιο στοχασμού στα αγγλικά εξηγώντας πώς οι δυνάμεις του σκότους, απέτρεψαν και υπονόμευσαν την μεγάλη μεταρρυθμιστική του προσπάθεια…
Ο Γιώργος είναι ασφαλώς στον κόσμο του. Ενστικτο πολιτικής αυτοσύντηρησης όμως διαθέτει, όπως άλλωστε και η οικογένεια του. Γνωρίζει καλά ότι το οριστικό «κρασάρισμα» της ελληνικής οικονομίας θα έρθει μεταξύ 6ης και 7ης δόσης. Η μεν 6ης μπορεί τελικά να δοθεί ως τμήμα της βοήθειας του πρώτου πακέτου διάσωσης, αλλά η επόμενη είναι εξαιρετικά απίθανο να αποτελέσει την πρώτη δόση του νέου πακέτου διάσωσης που προβλέπει στα χαρτιά, η συμφωνία φάντασμα της 21ης Ιουλίου. Πάνω εκεί, γύρω στο Δεκέμβρη, όπως προβλέπει η εμπιστευτική έκθεση της Royal Bank of Scotland, είτε στο πρώτο τρίμηνο του 2012 όπως προδικάζουν οι αναλύσεις των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης, θα σταματήσει η δανειοδότηση και η Ελλάδα θα κηρύξει πτώχευση εντός ή εκτός Ευρωζώνης.
Φυσικά όλα αυτά δεν αποκλείεται να συμβούν και νωρίτερα. Γι αυτό ο κ. Παπανδρέου βιάζεται να πάει σπίτι του.
Στο κάδρο των ευθυνών, φρόντισε όπως είπαμε να συμπαρασύσει τον βασικότερο διεκδικητή της αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ, επιταχύνοντας την διάλυση του κόμματος. Η εικόνα αδικεί εν μέρει τον Βενιζέλο. Γιατί αυτός αν μη τι άλλο, προσπάθησε να παζαρέψει. Με την φουσκωμένη αυτοπεποίθηση ενός Ελληνα, διαχρονικού υπερυπουργού, που είναι  το χαιδεμένο παιδί των ντόπιων μέσων ενημέρωσης. Και νόμισε ότι με αυτή την αμφιβόλου αξίας προίκα θα φοβερίσει τους… «χαμηλόβαθμους και ασήμαντους τεχνοκράτες της Τροίκας».
Η διαπραγμάτευση υπήρξε ατυχής γιατί η μπλόφα έπεσε στο κενό και οδήγησε την ελληνική πλευρά σε άτακτη υποχώρηση και αστραπιαία υιοθέτηση  όλων των αξιώσεων της άλλης πλευράς.
Ομως ο Βενιζέλος επιχείρησε να διαπραγματευτεί σε ναρκοθετημένη, από τον προκάτοχο του περιοχή. Αντίθετα, ο κ. Παπανδρέου ουδέποτε διαπραγματεύτηκε. Απλώς…παρέδωσε.
(*δημοσιεύεται στον “Τύπο της Κυριακής)

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου περικυκλώνουν το Βελλίδειο!


Με χιλιάδες αστυνομικούς και ασφαλίτες να τον προστατεύουν, 3 ελικόπτερα έτοιμα να τον φυγαδεύσουν, ο ΓΑΠ θα μιλήσει στις 20:00 για να δικαιολογήσει το ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλιώση της πλειοψηφείας των Ελλήνων.
Χιλιάδες αγανακτισμένοι σε δεκάδες σημεία της Θεσσαλονίκης, το κίνημα Δεν Πληρώνω, οι Μοτοσυκλετιστές, οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ , η ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ , οι Αναρχικοί, οι Φοιτητές , οι φίλαθλοι του Ηρακλή...
και πολύς απλός κόσμος βρίσκεται στους δρόμους σε όλη την Θεσσαλονίκη και κατευθύνονται όλοι προς το Βελλίδειο.
Φαίνεται ο Jeffry έχει πάρει εντολή να ολοκληρώσει το "έργο" του πάση θυσία!
Δεν εξηγείται αλλιώς το πάθος του, στο να σώσει την Ελλάδα καταστρέφοντας όμως παράλληλα 10.000.000 Έλληνες!

Κρεμαστινός : Πρέπει να βαλκανιοποιηθεί η ελληνική οικονομία


Μέχρι πρότινος αν κάποιος ήθελε να γευτεί γνήσια και ανόθευτη κυβερνητική σαλάτα, δεν είχε παρά να δει το δελτίο των 8 του MEGA.
Επειδή όμως τα δημόσια έργα σταμάτησαν και οι κάνουλες της κρατικής διαφήμισης ίσα- ίσα στάζουν, ανέλαβε άλλος "εργολάβος" το έργο της δημοκρατικής κυβερνητικής ενημέρωσης.
'Ετσι προχθές στον ΣΚΑΪ, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είναι εκτός
των άλλων και ο μιντιακός πολλαπλασιαστής του "νέου πατριωτισμού" της Bielderberg , του Soros , του CDRSEE, του Παπανδρέου και εκ των αγαπημένων τηλεοπτικών σταθμών της αμερικανικής πρεσβείας (βλέπε σχετικές δημοσιευμένες στο Wikileaks απόρρητες αναφορές της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς το State Department), μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και τέως ιατρός του μακαρίτη ιδρυτή του κ. Κρεμασττινός , ο οποίος σαν άλλος πάπας δήλωσε:
"Πρέπει να καταλάβουμε ότι για να γίνει ανάπτυξη πρέπει να γίνει ένα είδος , δυστυχώς, βαλκανιοποίησης της οικονομίας.
Δηλαδή να έχουμε ύφεση , να έχουμε αυξημένη ανεργία, καλύτερους όρους για τον επενδυτή , δηλαδή να πληρώνει την εφορία με τον τρόπο που πληρώνει στην Βουλγαρία, στα Σκόπια ή στην Τουρκία και τότε θα περιμένουμε ανάπτυξη"




Δεν ξέρω αν ο κ. Κρεμαστινός είναι ένας απο τους καλύτερους καρδιοχειρουργούς της Ελλάδας , όμως είμαι βέβαιος ότι παρ΄ όλο που έχει δεί και επισκευάσει χιλιάδες καρδιές Ελλήνων δεν έχει ιδέα τι κρύβουν μέσα τους και πως χτυπούν όταν ακούν τέτοιου είδους νεοφιλελεύθερες σοσιαλδημοκρατικές βλακείες.

Η "νέα Ελλάδα" που βάλθηκαν να χτίσουν πάνω στα ερείπια της σημερινής, τα πολιτικά υβρίδια της σχολής του Σικάγο και πνευματικά αδέλφια του Στρός Καν , του Πινοτσέτ, του Σουχάρτο, του Γιέλτσιν , του Σόρος , του Μπους , του Ομπάμα και των άλλων σταυροφόρων της καταστροφής, δεν θα είναι απλώς μια "βαλκανοποιημένη" made by Europe χώρα , αλλά ένας αποψιλωμένος απο πολιτισμό και ιστορία τόπος.Η "αναγκαιότητα" δε για βαλκανιοποίηση της οικονομίας, που προβάλλει με θράσος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, δεν απηχεί ασφαλώς μόνο τίς απόψεις του κόμματός του αλλά και όλων των άλλων κομμάτων που ζούν και αναπτύσονται στον ίδιο ιδεολογικό στάβλο της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Κανείς όμως απο δαύτους τους απαλλοτροιωτές της εθνικής μας κυριαρχίας δεν εξήγησε στον λαό πως όταν μιλούν για ανάπτυξη εννοούν εκείνη που θα εδραιωθεί πάνω στην δυστυχία του και που θα γεμίσει ανέξοδα τα σεντούκια της ξένης και της ντόπιας ολιγαρχίας.

Μας είπαν ότι η κρίση μπορεί να ειδωθεί και σαν μια ...ευκαιρία για να κάνουμε επιτέλους αυτές τις μεταρρυθμίσεις που θα μας απαλλάξουν απο "τα καρκινώματα του παρελθόντος" ( όπως είχε πεί στην προιδρυτική συγκέντρωση του Κολωνακίου ο σπιθάρχης κ. Θεοδωράκης).
Δεν μας είπαν όμως ότι αυτό είναι το νέο δόγμα του καπιταλισμού πάνω στο οποίο βασίστηκαν και βασίζονται όλοι οι σταυροφόροι της καταστροφής , απο την εποχή του Πινοτσέτ μέχρι την σημερινή του σοσιαλιστή Παπανδρέου.Ένα δόγμα μισάνθρωπο και δαιμονικό που θέτει ως προϋπόθεση την φυσική ή οικονομική καταστροφή ενός τόπου και την εξαθλίωση του λαού προκειμένου να εδραιωθεί και να αναπτυχθεί στέρεα η πολυδιαφημισμένη απο όλους τους "παγκόσμια κυβέρνηση".
Δεν μας είπαν επίσης, το πως ζούν σήμερα οι λαοί εκείνων των χωρών απο τις οποίες πέρασε αυτή η νεοφιλελεύθερη πανούκλα, ή ότι ακόμα και στην ίδια την Μέκα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, δηλαδή στην Αμερική, ο απλός λαός βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ζώνες απόλυτης δυστυχίας και ανασφάλειας ενώ η "ανάπτυξη" είναι κάτι που απολαμβάνουν μόνο τα ενεργά στελέχη των εργολάβων του συρικνωμένου δημοσίου και οι Τραπεζίτες.
Αν λοιπόν δεν ξεκαθαρίσουμε μέσα μας ότι αυτό που σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς , δεν είναι μια "νέα Ελλάδα" αλλά μιά χωματερή στην οποία θα ζούμε ως απόβλητα , τότε κάθε κουβέντα για συνταγματικές και ευρωπαϊκές "νομιμότητες" ή για "εναλλακτικές λύσεις" είναι άχρηστες αποπροσανατολιστικές και επικίνδυνες.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν είναι μια "δυσάρεστη πολιτική εξέλιξη " αλλά ένας πραγματικός πόλεμος, μία νεοταξική επιθετική επιχείρηση σαν και εκείνη που κάποτε ονόμασαν - για να μας τρομάξουν- "σοκ και δέος".
Η μόνη λύση δεν είναι ασφαλώς να εμπιστευτούμε το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας σε αυτούς που μας κουβάλησαν εδώ όλα τα κοράκια του κάτω κόσμου αλλά να κάνουμε τον σταυρό μας και με πίστη στον Θεό να αντισταθούμε.

Πηγη 

Ο Καραμανλής θα διαφυλάξει την ηθική νίκη που τόσο σύντομα κατήγαγε;


Στο άρθρο μας: Ο Περ. Κοροβέσης για τον Κ. Καραμανλή: “αν βρεθεί ένας πολιτικός ηγέτης να ενδιαφερθεί για το λαό του μπαίνει στο στόχαστρο”
το οποίο δημοσιεύθηκε και στο Olympia.gr, ξεχωρίσαμε ένα σχόλιο του iconology 2009 και που αφορά την στάση που τηρεί ο Κώστας Καραμανλής. 
Μας άρεσε και το αναδημοσιεύουμε:
Χαίρομαι ιδιαίταιρα γι’αυτές τις δηλώσεις ενός μάλλον αντισυμβατικού και ασυμβίβαστου πολιτικού ( του Περ. Κοροβέση ) που προφανώς ιδεολογικά απέχει παρασάγγας από τον Καραμανλή.
Ιδεολογικά κι εγώ δεν ανήκω στο χώρο που η πολιτική του Καραμανλή τυπικά καλύπτει.
Ομως διείδα κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον διαχώριζαν και από τους ομοίους του στην παράταξή του και τους άλλους της αντίπαλης κυβςερνητικής παράταξης.
Κι έτσι παρακολούθησα την περίπτωση του πιο στενά απόσο θα το επέτρεπε ή θα το συγχωρούσε η ιδεολογία μου.  
Η περίπτωση λοιπόν Καραμανλή συνοψίζεται σ’αυτό το σπάνιο για τις μέρες μας προσόν του: έχει βαθιά την αίσθηση της απολογίας στην Ιστορία που όλοι την γνωρίζουμε σαν υστεροφημία.
Η έγνοια του και η φροντίδα του και οι θεμιτές φιλόδοξες στοχεύσεις του είναι αυτές: να υπηρετηθεί η πατρίδα του με τον τρόπο που αυτός θεωρεί καλύτερο, χωρίς ν’ακούει τις σειρήνες των πιέσεων.
Το είδος αυτό πολιτικού είναι σπανιότατο και στις μέρες της παγκοσμιοποίησης είναι δονκιχωτικής ματαιότητας. 
Πολέμησε τη μιντιοκρατία και με τη σειρά της η μιντιοκρατία τον γονάτισε. Πολέμησε τις αχόρταγες ορέξεις του ξένου παράγοντα και ο ξένος παράγοντας τον υπονόμευσε.
Στάθηκε έντιμος και καθαρός απέναντι στο εκλογικό κοινό του λέγοντας απλές καθαρές αλήθειες και το κοινό του προτίμησε τον ψεύτη και τα δεινά που επεσώρευσαν σαν συνέπειες τα ψεύδη του.
Το ωραίο σε όλη αυτή την ακολουθία προσβολών είναι ότι η διακυβέρνηση Καραμανλή αντιστοιχήθηκε σε μεγάλο της μέρος με την ομορφιά του ηθικού πατριωτικού σθένους του Τάσου Παπαδόπουλου και το τρόπαιο της κατάκτησης ενός απίστευτου ποσοστού στο δημοψήφισμα ενάντια στο σχέδιο Ανάν.
Ιδεολογικά μπορείς να βρίσκεις πολλές διαφορές με έναν ηγέτη, όταν όμως διαισθάνεσαι την πατριωτική του, αυτοθυσιαστική του συγκρότηση δεν μπορείς παρά σαν λογικός και πεισματάρικα συγκροτημένος νους να δεχθείς αυτή την ποιότητα και να την αναγνωρίσεις, ακόμη και δημόσια.
Θα μου κάνει τρομερή εντύπωση η προεκλογική του εκστρατεία του Σεπτέμβρη του 2009, όπου για πρώτη φορά στην Ελλάδα έληνας πολιτικός δεν έδωσε ούτε την ελάχιστη υπόσχεση παροχής για τίποτε.
Κάποιοι ανεγκέφαλοι το θεώρησαν τότε τάση φυγής.
Τώρα όμως δέστε πόσο μεγαλόπρεπα φαντάζει η εντιμότητα της ειλικρίνειας του!
Τέλος θυμάμαι την… άρνηση-που σε επίπεδο συμβολισμού για μένα ήταν όλα τα λεφτά και έδειχνε συναισθηματική ευφυΐα τεράστιας έντασης και βάθους που αλίμονο λίγοι την αντιλήφθηκαν-την ΑΡΝΗΣΗ λοιπόν ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης για τη νέα κυβέρνηση υπο τον ΓΑΠ. Στιγματίστηκε τότε και λοιδωρήθηκε γι’αυτή του την συνειδητή επιλογή που ερμηνεύτηκε είτε σαν φυγομαχία ειτε σαν φυγοπονία.
Κι όμως το πιο εύκολο πράγμα για τον Καραμανλή θάταν να κάνει μια δεκάρικη δευτερολογία και να καθαρίσει.
Το ότι επέλεξε να απέχει ήταν ότι ακριβώς επέλεξε να στείλει ένα βουβά εύγλωττο μήνυμα για το μάταιο και ανόητο μιας στημένης και χωρίς ουσία διαδικασίας.
Έδωσε εξετάσεις υψηλού κοινοβουλευτισμού τότε ο Καραμανλής και δυστυχώς το μήνυμα τότε δεν το πήρε σχεδόν κανείς (ναι, θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο ότι δεν έμεινα στην επιφάνεια της άρνησης και των ερμηνειών που τότε δόθηκαν. Βασάνισα λίγο το μυαλό μου και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξα τότε, τα πέρασα και σ’ενα ημιτελές άρθρο στο μπλογκ μου-δεν είμαι καλός στο να οργανώνω το γραψιμο αφού ποτέ μου δεν υπήρξα επαγγελματίας γραφιάς-όπου προσπαθούσα ακριβώς να ερμηνεύσω αυτή την παράξενη σιωπή του Καραμανλή.(δείτε το εδώ)
Οι μετέπειτα εξελίξεις προφανώς τον δικαιώνουν. 
Τα μέτρα που εισηγούνταν και τα υπονόμευσε με τον πιο φτηνό τρόπο ο Παπανδρέου, ήταν υποπολλαπλάσιας έντασης και βάρους και φυσικά πολύ πιο ΕΓΚΑΙΡΑ από όσα κάνει σήμερα ο προδοτικός δυναστικός γόνος.
Τι μπορούν να σημαίνουν όλα αυτά;
Μήπως πρέπει να δικαιωθεί ο Καραμανλής με την αποκατάσταση του στην εξουσία; 
Η γνώμη μου είναι ότι αν κάτι τέτοιο επιχειρούνταν να γίνει θα τον έκαιγε αυτοστιγμεί.
Για μένα είναι ήδη αρκετό ότι μόλις δυό χρόνια μετά την άδικα ταπεινωτική του ήττα στον κόσμο διαχέεται μια αίσθηση αδικίας και διάθεση αποκατάστασης της φήμης του σαν ενός τουλάχιστον πατριώτη πολιτικού και αυτό είναι ήδη μια μεγάλη μια ανυπολόγιστη ηθική νίκη, που δεν χρειάζεται καμιά υλική ικανοποίηση για να ολοκληρωθεί. 
Απλά η περίπτωση του να εισπραχθεί σαν ηθικής αξίας δίδαγμα, να εμπεδωθεί και να απαιτηθεί από το ενεργό πολιτικό προσωπικό μιας τέτοιας ηθικής ωραιότητας συμπεριφορά.
Αν το θέλετε επάνοδος Καραμανλή στην εξουσία θα επαναφέρει το μένος των δυνάμεων που τον πολέμησαν και τον ανέτρεψαν και δεν είναι καιρός για τέτοια ρίσκα.
Διαισθάνομαι ότι ο ίδιος ο Καραμανλής θα διαφυλάξει αυτή την ηθική νίκη που τόσο σύντομα κατήγαγε και δεν θα την εξαργυρώσει για πιο εφήμερα τρόπαια.

Ένοπλες δυνάμεις: «Δεν θα χάσουμε τη χώρα, επειδή κάποιοι μας έστειλαν στη πτώχευση»





«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να μείνουν ούτε ένα λεπτό χωρίς αυτά που είναι απαραίτητα για την λειτουργία τους, ειδικά αυτή την εποχή» διαβεβαίωσε το defencenet. gr ανώτατη πηγή του υπουργείου Άμυνας.
Το σχέδιο για τις επιτάξεις σε καιρό πολέμου, βγήκε από το ράφι "ξεσκονίστηκε», προσαρμόστηκε και είναι έτοιμο να τεθεί σε εφαρμογή ανά πάσα στιγμή. «Τα πάντα στη χώρα ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις από την στιγμή που αυτό κριθεί απαραίτητο για την εθνική ασφάλεια» τονίστηκε αρμοδίως. «Δεν θα χάσουμε τη χώρα, επειδή κάποιοι μας έστειλαν στη πτώχευση» κατέληξε η ίδια πηγή…
Με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία τους, πρόκειται να ενεργοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, το “Σχέδιο B’” σε περίπτωση η χώρα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και υπάρξουν δυσχέρειες στην χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών τους.
Θα υπάρξει μέχρι και επίταξη καυσίμων από τα ΕΛΠΕ, αλλά και παντός είδους αναγκαίου υλικού (τροφίμων, λιπαντικών, οχημάτων, ακόμα και ... πλοίων της ακτοπλοϊας), αν δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής ή άρνησης των εν λόγω εταιρειών να παράσχουν τα απαραίτητα εφόδια για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αλλά αυτό θα ισχύσει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως τα τρόφιμα, τα αναλώσιμα ανταλλακτικά κλπ., αλλά και στις μισθοδοσίες για τις οποίες υπάρχει ειδική πρόβλεψη να συνεχιστούν σε οποιαδήποτε περίπτωση, ακόμα και με κατάσχεση των αποθεμάτων χρυσού από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Η ενημέρωση πριν ακριβώς από μία εβδομάδα από τα ΕΛΠΕ προς τους τρεις Κλάδους, ότι διακόπτουν τη παροχή καυσίμων αν δεν εξοφληθούν άμεσα, έχει θορυβήσει Στρατό και Αεροπορία, αλλά ακόμα και το Π.Ν. το οποίο δεν περιλαμβάνεται στους οφειλέτες, αλλά δεν αποκλείεται να περιλαμβάνεται και αυτό στο μέλλον.

Μα δεν ντρέπεστε κύριε Παπανδρέου; (ΒΙΝΤΕΟ)



"Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μπροστά μας δύο δρόμοι, ο δύσκολος δρόμος των αλλαγών και ο άλλος, ο δήθεν εύκολος, που φέρνει την καταστροφή",
είπε χθες στη Θεσσαλονίκη, στη σύσκεψη με τους παραγωγικούς φορείς ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.
Σοβαρά κ.Παπανδρέου; Υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι, ο δύσκολος που ακολουθείτε εσείς και..
 ο άλλος που υπόσχεται η ΝΔ, ο "δήθεν εύκολος";
Και γιατί, στην ίδια πόλη, δύο μόλις χρόνια πριν, όταν ο.... τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έλεγε με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο, ότι έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα χρόνια και δεν μπορούν να δωθούν αυξήσεις στους Δημοσίους Υπαλλήλους, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά, εσείς ξεσηκώνατε και τις πέτρες, λέγοντας ότι υπάρχουν λεφτά, (μεταξύ άλλων, για να δοθούν στους δημοσίους υπαλλήλους), ενώ γνωρίζατε την πραγματικότητα;
Αντ΄αυτού, όχι μόνο αυξήσεις δεν τους δώσατε, αλλά τους χαρίσατε απλόχερα μειώσεις και απολύσεις των συμβασιούχων (που περίμεναν ότι με εσάς θα μονιμοποιηθούν).

Δεν ντρέπεστε λοιπόν, να κατηγορείτε -ποιός;;;;;;; εσείς:!!!!!!!!!- την αντιπολίτευση ότι υπόσχεται "δήθεν εύκολους δρόμους"; Εμείς δεν παρατηρήσαμε κανέναν από τη ΝΔ να υπόσχεται εύκολους δρόμους. Ούτε επί Καραμανλή, που μιλούσε συνεχώς για την κρισιμότητα των καταστάσεων, αλλά εσείς τάζατε και μπαίνατε μπροστάρης στις παράλογες "αγωνιστικές" διεκδικήσεις, ούτε επί Σαμαρά. Η υποσχεσιολογία είναι δικό σας προνόμιο. Και κατέστρεψε την Ελλάδα.

Αλλά τίποτε δεν είναι πιό εύγλωττο από την εικόνα και τα λόγια σας.
Ξαναθυμηθείτε τα, εσείς τα λέγατε:
taxalia.blogspot.com

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πάλι συναίνεση κε Αθ. Γιαννόπουλε;


Επιτέλους, θα βάλλετε μυαλό εκεί μέσα στη Νέα Δημοκρατία; Διαβάζω στο «φίμωτρο», ότι σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, κε Γιαννόπουλε συναινείς στο Νομοσχέδιο για την υγεία υπό προϋποθέσεις. Τι είναι πάλι αυτά; Δεν απογαλακτίστηκες ακόμη από την Ντόρα; Ή θέλεις να αναπληρώσεις το κενό που νοιώθεις από την απώλεια εξουσίας; Ως υφυπουργός αλήθεια τι έκανες; Α με συγχωρείς, ξέχασα, αγόρασες «ρομπότ χειρουργό» για το νοσοκομείο που εργάζεσαι. Άντε ρε Θανάση, κάτσε φρόνιμα και δώσε χαιρετισμούς στον Γιακουμάτο.
Amphiaraos

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ????

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ????

Άφιξη GAP και αποδοκιμασίες στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Κερδοσκοπία του Ελληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του


Ερώτηση-βόμβα κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου με αφορμή το θέμα των CDS, δηλαδή των γνωστών ασφαλίστρων για την περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας!
Η ερώτηση, το περιεχόμενο της οποίας είναι ανατριχιαστικό, προέρχεται
από τον ακροδεξιό Αυστριακό ευρωβουλευτή Andreas Mölzer και απευθύνεται προς την Κομισιόν, η οποία θα πρέπει να δώσει, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου, γραπτή απάντηση εντός εύλογου χρονικού διαστήματος. Ο ευρωβουλευτής επικαλείται τις καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί πρόσφατα στην ελληνική Βουλή (προφανώς υπονοεί τον βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Καμμένο) και -αναφερόμενος σε ιλιγγιώδη ποσά δεκάδων δισ. ευρώ- ζητεί από την Επιτροπή εξηγήσεις για το πώς αντιμετωπίζει το θέμα.
Το περιεχόμενο της ερώτησης παραπέμπει στην αγορά CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το 2009 και την πώλησή τους στη συνέχεια, μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και του Γ. Παπανδρέου στην πρωθυπουργία. Παρατίθενται μάλιστα οι ισχυρισμοί ότι η «κερδοσκοπία» σημειώθηκε «ενώ στα παρασκήνια ήδη γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» και το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας «δεν ήταν γνωστό». Σημειώνεται πάντως ότι οι ανάλογες αιτιάσεις του κ. Καμμένου είχαν διαψευστεί από την κυβέρνηση, καθώς και από τον αδελφό του πρωθυπουργού Αντρίκο Παπανδρέου, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση από τον βουλευτή.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης, όπως έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι το εξής:
Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης
προς την Επιτροπή
Αρθρο 117 του Κανονισμού
Andreas Mölzer (NI)
Θέμα: Κερδοσκοπία του Ελληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του
Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου κατηγορήθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο ότι απέκτησε μια περιουσία εκμεταλλευόμενος εμπιστευτικές πληροφορίες για την ελληνική δυσχερή θέση. Κατά το έτος 2009 η συντηρητική κυβέρνηση αγόρασε τις συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (Credit Default Swaps) στην αξία του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, οι οποίες πωλήθηκαν τον Οκτώβριο του ίδιου έτους στον Παπανδρέου με κέρδος σχεδόν 30.000.000 ευρώ, επομένως σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το πρόβλημα στη χρηματοπιστωτική αγορά δεν ήταν γνωστό, ενώ στα παρασκήνια ήδη γίνονταν διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για πακέτο ενίσχυσης. Η πώληση των συμβάσεων ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης, μέσω της οποίας η ελληνική χρεοκοπία μπορεί να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε στην καλύτερη στιγμή για τον αγοραστή και στη χειρότερη για τον πωλητή. Λόγω των πακέτων στήριξης, αυτές οι συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης θα αποκτούσαν στο μεταξύ αξία 22 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Επομένως, ο Παπανδρέου επωφελείται όσο η Ελλάδα δεν εξυγιαίνεται.
1. Γνωρίζει η Επιτροπή της Ε.Ε. τις εν λόγω κατηγορίες;
2. Πώς αντέδρασε ή θα αντιδράσει η Επιτροπή απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες;
3. Εάν δεν έχει αντιδράσει, ποιες αντιδράσεις προβλέπονται;
4. Πώς θα αποτραπούν μιμητές σε άλλες χώρες, οι οποίοι από τη θέση ισχύος τους επηρεάζουν σημαντικά τη διαχείριση των χρεών;
Από την εφημερίδα “Δημοκρατία”

Πηγη 

ΕΚΤΑΚΤΟ! Εγκαταλείπει την πολιτική ζωή (και την Ελλάδα;), με εκλογές στις 13 Νοεμβρίου!


Έιδαμε την είδηση στο Κουρδιστό Πορτοκάλι και στο Olympia.gr,και την αναρτούμε με κάθε επιφύλαξη.Για εμάς αυτοί δεν θα φύγουν πριν ολοκληρώσουν το έργο που τους έχει ανατεθεί,δηλαδή το ξεπούλημα.
Σοκ από τις πληροφορίες της τελευταίας στιγμής!
Ο Παπανδρέου κάνει εκλογές στις 13 Νοεμβρίου και στη συνέχεια ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα φεύγει για μακρύ ταξίδι στο
εξωτερικό όπως και ο προκάτοχός του Κώστας Καραμανλής.
Ο συνδυασμός των δύο-για τις εκλογές στις 13 Νοεμβρίου έχει ξαναγίνει λόγος-μοιάζει σενάριο συνομωσίας κι όμως οι γνωρίζοντες λένε πως ο Παπανδρέου έχει πάρει την απόφασή του ν αποστασιοποιηθεί από τη πολιτική ζωή του τόπου, όσο πιο άμεσα γίνεται.
Τις σκέψεις του πρωθυπουργού γνωρίζουν κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, και (σωστά κάνουν) παίρνουν θέση για την επόμενη μέρα.
Το σενάριο αποκαλύπτει τη κόλαση που περιμένει τη χώρα.
Μια κόλαση που οδηγεί στην απόδραση τον δεύτερο κατά σειρά πρωθυπουργό της!

Πηγη

Με απειλή καταβύθισης των τουρκικών φρεγατών απαντά το Ισραήλ!




Το Ισραήλ «σήκωσε το γάντι» που του πέταξε η Τουρκία και για πρώτη φορά στην μεταξύ τους διαμάχη απειλεί με χρήση στρατιωτικής δύναμης και καταβύθιση των τουρκικών πολεμικών σκαφών που θα θελήσουν να συνοδεύσουν τα τουρκικά εμπορικά που θα επιχειρήσουν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζα.
Περισσότερο ευθεία προειδοποίηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου απαντώντας στις απειλές μέσω του Αλ Τζαζίρα που διατύπωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν δήλωσε ότι.....
«Το Ισραήλ για την ανατολική Μεσόγειο έχει δύο πολύ δυνατά χέρια. Το ένα είναι το Ναυτικό του και το άλλο η Αεροπορία του. Και όταν λέμε για ισραηλινή Αεροπορία, όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει»!
Το Ισραήλ φαίνεται ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει την κατευναστική πολιτική των τελευταίων δύο ημερών, που είχαν ως βασικό εκφραστή τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπάρακ και μετά από τις δύο δηλώσεις σε διαφορετικά μέρη του Ρ.Τ.Ερντογάν, η μία για την «Παράνομη κατοχή και κατασκευή πυρηνικών από το Ισραήλ» και η δεύτερη για «την αποστολή τουρκικών πολεμικών σκαφών προστασίας της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Γάζα» αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να απειλήσει και αυτό ευθέως την Άγκυρα.
Και μάλιστα κάπως μαξιμαλιστικά σε ότι αφορά το Ναυτικό του, αφού πέραν τριών κορβετών Sa’ar 5, δεν έχει άλλα αξιόλογα off-shore σκάφη. Έχει βέβαια τρία υποβρύχια Dolphin με πυρηνικά βλήματα cruise, αλλά υπάρχει τεράστια τακτική αναντιστοιχία για να θεωρήσουμε ότι πρέπει να μπουν στο ισοζύγιο ισχύος στην Α.Μεσόγειο.
Βέβαια για την Αεροπορία του κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα και βέβαια αυτή είναι που «δαγκώνει».
Πληροφορίες από το Τελ Αβίβ αναφέρουν ότι αυτό που ενόχλησε περισσότερο το Ισραήλ είναι ότι η Τουρκία του αρνήθηκε το δικαίωμα να προχωρήσει σε αξιοποίηση βάσει των υφιστάμενων διεθνών νόμων, των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Α.Μεσόγειο. Φαίνεται ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν κτύπησε το ευαίσθητο σημείο του Τελ Αβίβ και πήρε την κατάλληλη απάντηση.
Και επειδή τέθηκε από τον Μ.Νετανιάχου θέμα Αεροπορίας του Ισραήλ ας δούμε τι ακριβώς διαθέτει:
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ & ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Προσωπικό: 35.000 (εκ των οποίων 3.000 των Δυνάμεων Αεροπορικής Άμυνας και 15.000 σε εφεδρεία)

Σχηματισμοί-Μονάδες: 2 Μοίρες (με 29 F-15A Eagle, 7 F-15B Eagle, 17 F-15C Eagle, 11 F-15D Eagle), 1 Μοίρα (με 25 F-15I Raʼam), 8 μοίρες (με 90 F-16A Fighting Falcon, 20 F-16B Fighting Falcon, 52 F-16C Fighting Falcon, 74 F-16D Fighting Falcon), 1 Μοίρα με 12 F-16I Sufa (από τα 102 συνολικά που παραδίδονται με ρυθμό 2 το μήνα), 3 Μοίρες (με A-4N Skyhawk/F-4 Phantom II/Kfir C-7σε αποθήκευση), 1 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας (με 3 IAI-1124 Seascan), 1 Μοίρα ΑΣΕΠΕ (με 2 B-707 με σύστημα Phalcon), 1 Μοίρα Εναέριου Ανεφοδιασμού (με 5 KC-130H Hercules), 1 Μοίρα Συνδέσμου (με 2 BTN-2 Islander, 8 Beech 80 Queen Air, 22 Cessna U-206 Stationair), 4 Μοίρες Επιθετικών Ελικοπτέρων (με 16 AH-1E Cobra, 39 AH-1F Cobra, 40 AH-64A Apache, 18 Sarat (AH-64D) Apache), 6 Μοίρες Μεταφορικών Ελικοπτέρων (με 41 CH-53D Sea Stallion, 24 S-70A Black Hawk, 43 Bell 206 JetRanger, 34 Bell 212, 10 UH-60A Black Hawk, 14 UH-60L Black Hawk), Μοίρες Εκπαίδευσης (με Beech 80 Queen Air, CM-170 Magister, A-4N,  Grob 120, TA-4H Skyhawk, TA-4J Skyhawk), 1 Μοίρα UAV 1 (με Delilah, Firebee, Harpy, RQ-5A Hunter, Samson, Scout, Searcher MK II, Silver Arrow Hermes 450)

Εξοπλισμός

Μαχητικά Αεροσκάφη: 90 F-16A Fighting Falcon, 20 F-16B Fighting Falcon, 29 F-15A Eagle, 7 F-15B Eagle, 17 F-15C Eagle, 11 F-15D Eagle, 25 F-15I Raʼam

Δίωξης-Βομβαρδισμού: 39 A-4N Skyhawk, 52 F-16C Fighting Falcon, 74 F-16D Fighting Falcon, 12 F-16I Sufa (102 σύνολο, παραδίδονται με ρυθμό 2 ανά μήνα), περί τα 250+ A-4 Skyhawk/F-4 Phantom II/Kfir C-7 σε εφεδρεία

Αναγνωριστικά Αεροσκάφη: 5 RC-12D Guardrail

Αεροσκάφη Ηλεκτρονικού Πολέμου: 3 B-707 (ELINT/ECM), 3 Gulfstream G-550, 2 EC-130H Hercules AEW, 2 B-707 Phalcon

Ναυτικής Συνεργασίας: 3 IAI-1124 Seascan

Μεταφορικά/Εναέριου Ανεφοδιασμού: 5 KC-130H Hercules5 B-707, 5 C-130 Hercules, 2 BTN-2 Islander, 4 Beech 200CT Super King Air, 12 Beech 80 Queen Air, 11 C-47 Skytrain, 8+Do-28, 6 IAI-202 Arava

Γενικής Χρήσης: 22 Cessna U-206 Stationair

Εκπαιδευτικά: 43 CM-170 Magister (αντικαθίστανται από διθέσια μαχητικά A-4N), 17 Grob 120, 10 TA-4H Skyhawk, 16 TA-4J Skyhawk

Επιθετικά Ελικόπτερα: 16 AH-1E Cobra, 39 AH-1F Cobra, 40 AH-64A Apache, 18 Sarat (AH-64D) Apache

Ανθυποβρυχιακά Ελικόπτερα: 7 AS-565SA Panther (οι αποστολές εκτελούνται από την IAF αλλά με μεικτό προσωπικό)

Μεταφορικά Ελικόπτερα: 41 CH-53D Sea Stallion, 24 S-70A Black Hawk

Ελικόπτερα Γενικής Χρήσης: 43 Bell 206 JetRanger, 34 Bell 212, 10 UH-60A Black Hawk, 14 UH-60L Black Hawk

Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα: (UAV): Delilah, Firebee, Harpy, RQ-5A,  Hunter, Samson, Scout, Searcher MK II (σε αποθήκευση), Silver Arrow Hermes 450

Αντιαεροπορικά συστήματα: 18 Arrow II, 48 PAC-2, 35 M-163 Vulcan (αυτοκινούμενα) των 20 χιλ., M-163 Machbet Vulcan αυτοκινούμενα των 20 χιλ., M-48 Chaparral (με συστήμα τεσσάρων FIM-92A Stinger), MIM-104 Patriot, MIM-23 HAWK

Αντιαεροπορικά πυροβόλα: Αυτοκινούμενα 60 των 23 χιλ. ZSU-23-4 και Ρυμουλκούμενα 755 (150 των 23 χιλ. ZU-23, 455 M-167 Vulcan, M-1939, TCM-20 και 150 των 40 χιλ. 150 L/70

Πύραυλοι Αέρος-Εδάφους: AGM-114 Hellfire, AGM-45 Shrike, AGM-62B Walleye, AGM-65 Maverick, AGM-78D Standard, Popeye I, Popeye II,
Πύραυλοι Αέρος-Αέρος: AIM-120 AMRAAM, AIM-7 Sparrow, AIM-9 Sidewinder, Python III, Python IV, Shafrir και οπλικά συστήματα JDAM GBU-31

Πύραυλοι Αέρος-Αέρος: AIM-120 AMRAAM, AIM-7 Sparrow, AIM-9 Sidewinder, Python III, Python IV, Shafrir
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr