Όπως γράψαμε χθες το βράδυ, φοβούμενος τις αντιδράσεις του κόσμου και τα … παπούτσια δεν θα μιλήσει  ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ και δεν θα κάνει την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα. Βάζει τον Χρυσοχοϊδη να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Ο κ. Παπανδρέου θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου αντί στο Βελλίδειο, στις αποθήκες του ΟΛΠ… για να είναι πιο εύκολη διαφυγή από την θάλασσα, προφανώς.

Σήμερα, Παρασκευή, ο Γ. Παπανδρέου θα έχει συνάντηση στις 14:00 με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη και στις 15:00 με τους εκπροσώπους τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων. Μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν νωρίτερα κατάληψη στο Δημαρχείο

Ο χορός των διαδηλώσεων ανοίγει με ένστολη πορεία αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 17.30 μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οι «Αγανακτισμένοι» διοργανώνουν μουσική συναυλία, στο χώρο μπροστά από τον Λευκό Πύργο.
Το Σάββατο, την ώρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», οι «Αγανακτισμένοι» οργανώνου «αποκλεισμό» της ΔΕΘ, με τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο) γκαι στην συνέχεια πορεία προς το Βελλίδειο.
Οι ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα συγκεντρωθούν στο Ιβανόφειο, στην οδό Αγίου Δημητρίου και γύρω στις 18.00 θα αρχίσουν πορεία μέχρι το συνεδριακό κέντρο.
Στις 18.00 συγκεντρώσεις στο άγαλμα του Βενιζέλου διοργανώνουν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΣΥΡΙΖΑ και μισή ώρα αργότερα το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Στην  πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ θα συγκεντρωθούν φοιτητές και στην Καμάρα ομάδες αντεξουσιαστών. Στη συνέχεια, η πορεία των φοιτητών θα ενωθεί με την πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων και  με τους «Αγανακτισμένους» στο Λευκό Πύργο.
Πορεία θα κάνουν τέλος και οι οπαδοί του Ηρακλή
Προκειμένου να αποτραπεί η πρόσβαση των διαδηλωτών προς το Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» έχει στηθεί ο ειδικός φράχτης που χρησιμοποιήθηκε κατά τις τελευταίες διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, ενώ κλούβες των ΜΑΤ θα παραταχθούν γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και αστυνομικοί σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους.
Επιπλέον, το θωρακισμένο όχημα με την αντλία ρίψης νερού «Αίαντας» της Αστυνομίας θα βρίσκεται σε επιφυλακή και ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο των αστυνομικών δυνάμεων.
Τέλος, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα διαθέσει τρεις εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιβλέπουν τα μέτρα της Αστυνομίας και τις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ.

Στο μεταξύ, μεικτά κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής προχώρησαν την Πέμπτη το βράδυ σε 15 προληπτικούς ελέγχους σε διαμερίσματα τα οποία έκριναν ύποπτα.

http://www.antinews.gr/2011/09/09/121234/