Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Βαγγέλης έχει νεύρα…


Νευράκια έχει φαίνεται ο Ευ. Βενιζέλος και δεν του αρέσει τι γράφει ο Κυριακάτικος τύπος για το ναυάγιο των συνομιλιών με την τρόικα. Αποφάσισε λοιπόν κυριακάτικα να διαψεύσει τα σχετικά δημοσιεύματα και να μας κάνει και μαθήματα εθνικής ευθύνης. Όλοι εμείς που βλέπουμε να καταρρέει η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στα λάθη της και στην αδυναμία της να χαράξει μια σωστή οικονομική πολιτική, είμαστε οι τρελοί. Είναι μήπως τρελοί και οι τροικάνοι που βλέπουν ότι τίποτε δε γίνεται σωστό στη χώρα αυτή;
Ο κ. Βενιζέλος στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για δημοσιεύματα που στοχεύουν στην καλλιέργεια κλίματος αβεβαιότητας και κινδυνολογίας και συνεχίζει: «Η αναλυτική αυτή παρουσίαση δεν απευθυνόταν μόνο στην ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και στο διεθνές ακροατήριο. Τελούσε, άρα, υπό τον έλεγχο και των θεσμικών συνομιλητών μας. Η σχετική ανακοίνωση της τρόικας είχε το ίδιο περιεχόμενο με την ανακοίνωση που έκανα. Είναι, συνεπώς, λυπηρό να ανακυκλώνονται με επίμονο τρόπο δημοσιογραφικο-πολιτικά σενάρια που στοχεύουν στην καλλιέργεια κλίματος αβεβαιότητας και κινδυνολογίας, χωρίς να γίνεται αντιληπτό ότι αυτό είναι ιδιαίτερα βλαπτικό για την εθνική οικονομία και την πληγωμένη αυτοεκτίμηση του ελληνικού λαού».
«Υπάρχει μήπως κάποιος στη χώρα μας που δεν θέλει να ληφθούν μέτρα ανάσχεσης, αλλά μέτρα επίτασης της ύφεσης; Ελπίζω όχι. Υπάρχει κάποιος στη χώρα μας που δεν θέλει να κινηθούμε δυναμικά προς την κατεύθυνση των αναγκαίων ριζοσπαστικών διαρθρωτικών αλλαγών που ενισχύουν την εθνική μας ανταγωνιστικότητα και μας επιτρέπουν να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της κρίσης; Ελπίζω όχι», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
«Όλα αυτά τα θέματα αλληλοεπηρεάζονται, με κοινό παρονομαστή τη δική μας υποχρέωση να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας έναντι των εταίρων μας, δηλαδή να κάνουμε όλα όσα πρέπει για την ανασυγκρότηση της χώρας, όχι επειδή μας το επιβάλουν έξωθεν, αλλά γιατί αυτά που δεν κάναμε επί χρόνια πρέπει οικειοθελώς να γίνουν τώρα, σε ελάχιστο χρόνο, στο όνομα των παιδιών μας», υπογράμμισε ο υπουργός.
Αυτά κι άλλα είπε ο εκνευρισμένος κ. Βενιζέλος διότι δεν του άρεσαν τα γραφόμενα στον τύπο. Έπρεπε δηλαδή να υιοθετηθούν όσα είπε την Παρασκευή. Οι αμπελοφιλοσοφίες που κανείς δεν πίστεψε είναι για τον κ. Βενιζέλο η μόνη αλήθεια. Ότι γράφουν οι άλλοι είναι βλαπτικό για την πατρίδα.
Τις δικές του ευθύνες στο χάλι της οικονομίας δεν τις βλέπει ο υποψήφιος… πρωθυπουργός;
Ή μήπως προσπαθεί να βγάλει απ’ έξω την ουρά του μπας και διασωθεί πολιτικά;
Αλλά δείτε μερικά από τα δημοσιεύματα που εκνεύρισαν τον ….αναπληρωτή πρωθυπουργό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου