Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: "Θα καταργήσουμε τις αρμοδιότητες ΕΥΠ και ΥΠΕΞ για την Θράκη και το νόμο για τους μουφτήδες"!


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις αρμοδιότητες του ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ στη Θράκη και θα καταργήσει το νόμο περί διορισμού των μουφτήδων από το κράτος, επιτρέποντας την εκλογή τους από την μειονότητα!
 
Το "χοντραίνουν" όμως ακόμα περισσότερο καθώς θα επιτρέψουν κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης τον "εθνικό" αυτοπροσδιορισμό πολιτών της μειονότητας αλλά και μειονοτικών ιδρυμάτων! Δηλαδή θα μπορούν να ξεφυτρώνουν σαν τα "μανιτάρια" τουρκικά ιδρύματα παντού.
 
Επί του πρακτέου θέτει την Θράκη υπό τουρκική διοίκηση. Όλοι γνωρίζουμε ποιοι θα είναι οι μουφτήδες αυτοί οι οποίοι θα πρέπει να εγκριθούν από το τουρκικό προξενείο.
 
Δυστυχώς δεν τα λέμε εμείς τα λένε οι ίδιοι στα φυλλάδια που μοιράζουν στην μειονότητα και καθίσταται σαφές γιατί υποψηφιότητες σαν της Ελληνίδας μουσουλμάνας Σαμπιχά Σουλεϊμάν, δεν ήταν καθόλου αρεστές σε μεγάλη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν ήταν αρεστή στο τουρκικό προξενείο.
 
Την αποκάλυψη την έκανε η θρακιώτικη εφημερίδα "Ελληνική Θράκη" και "θάφτηκε από το σύνολο των εγχώριων ΜΜΕ αφού ανεξαρτήτως κόμματος όλο το πολιτικό σύστημα προτιμά να διαχειρίζεται την Θράκη σαν...ξένο έδαφος.
 
Πρόκειται για ένα φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ που έστειλε από την Κομοτηνή, τακτικός αναγνώστης της εφημερίδος και είναι γραμμένο εις την τουρκική και το παραθέτουμε σε μετάφραση.
 
 
ΣΥΡΙΖΑ και Μειονοτικά Δικαιώματα
1. Στο πλαίσιο ελευθερίας του «Εθνικού» και «Συλλογικού Αυτοπροσδιορισμού» εφαρμογή αποφάσεων της ΕΔΑΔ σχετικά με τα σωματεία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης
 
2. Επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης Πλαίσιο για τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων.
Παροχή της ελευθερίας έκφρασης και ελευθερίας σκέψης στα πρόσωπα που θεωρούν ότι ανήκουν στην μειονότητα
Παροχή στα πρόσωπα που θεωρούν ότι ανήκουν σε μια εθνική (προσέξτε εθνική, όχι μειονοτική) μειονότητα, δυνατότητα δημιουργίας και χρήσης δικών τους ΜΜΕ (τρελές χαρές στην Άγκυρα θα μπορούν να προπαγανδίζουν ελεύθερα και χωρίς αντίπαλο).
 
Δικαίωμα ελεύθερης χρήσης γλώσσας για της μειονότητες σε όλο «Ιδιωτικό» και Δημόσιο τομέα (Δηλαδή θα χρησιμοποιείται κανονικά η τουρκική γλώσσα σε επίσημα έγγραφα του κράτους)
 
Ειδικά για την
μειονότητα της Θράκης
 
1. Κατάργηση της αρμοδιότητας ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τα θέματα που αφορούν τη μειονότητα και μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Εσωτερικών (να μην έχουν αντιπάλους τα παιδιά του προξενείου και κουράζονται)
 
2. Άμεση και αυτοδίκαιη επαναχορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους στερήθηκαν με άρθρο 19 του κώδικα ιθαγένειας
 
3. Χορήγηση τίτλων για χωράφια και τα σπίτια στους κατοίκους του ορεινού όγκου
 
4. Προσανατολισμός της ποσόστωσης του 0,5% του άρθρου 23 του Ν. 3647/08 για πρόσληψη στο δημόσιο για τα μέλη της μειονότητας (λες και οι υπόλοιποι Έλληνε πολίτες είναι παιδιά κατώτερου θεού, δηλαδή θα γίνει "ρατσιστική" διάκριση μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων υπέρ των δεύτερων).
 
Για την εκπαίδευση
1. Δικαίωμα στη μειονότητα για δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων (πάλι στο προσκήνιο η τουρκική γλώσσα)
 
2. Δημιουργία Παιδαγωγικού Τμήματος Τουρκικής Γλώσσας στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και ΔΠΘ. Ελεύθερη χρήση της Τουρκικής γλώσσας σε όλες τις εκδηλώσεις (το προξενείο δεν πιστεύει στα αυτιά του)
 
3. Κατάργηση του νόμου Ιεροδιδασκάλων και δικαίωμα εκλογής Μουφτή (δηλαδή το προξενείο θα μπορεί ελεύθερα να "διορίζει" τους πράκτορές του)
4. Κλείσιμο των 2 Ιεροσπουδαστηρίων και η μετατροπή τους σε επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ)!
 
5. Διορισμών δασκάλων τουρκικής για τους μουσουλμάνους Τούρκους μαθητές στην Αθήνα (θέλουν να δημιουργηθεί τουρκική μειονότητα και στην Αθήνα)
 
Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε κάτι για τους μουσουλμάνους Ρομά της Θράκης.
 
Η κοινότητα των Ελλήνων Μουσουλμάνων, που κατοικεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής, προέρχεται από εσωτερική μετανάστευση κατοίκων της Θράκης. 
 
Οι δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της υπαίθρου οδήγησαν τον πληθυσμό σε μετανάστευση προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις βιομηχανικές περιοχές, αλλά και προς αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες κυρίως τη δεκαετία του 1960. Από τους Μουσουλμάνους της Θράκης μικρός σχετικά αριθμός μετανάστευσε σε χώρες του εξωτερικού. 
 
Στα μέσα της δεκαετίας του '80, παρατηρείται ένα νέο κύμα μεταναστών οι οποίοι εγκαθίστανται στο Γκαζοχώρι και στις γύρω περιοχές (Βοτανικός,
Κεραμικός, Ρουφ, Κολωνός, Μεταξουργείο). Κατά την περίοδο αυτή δίνονται θέσεις εργασίας στον Δημόσιο Τομέα σε άτομα της Μουσουλμανικής Κοινότητας, με την προϋπόθεση μεταδημότευσης στους Δήμους μετεγκατάστασης.
 
Σήμερα η κοινότητα των Ελλήνων Μουσουλμάνων, που κατοικεί στην περιοχή του Γκαζιού και τις γύρω περιοχές, ανέρχεται στις 500 οικογένειες περίπου και το σύνολο του πληθυσμού στο λεκανοπέδιο Αττικής αριθμεί περί τα 7.000 άτομα. Τα στοιχεία που αναφέρονται στηρίζονται σε εμπειρική έρευνα που διεξήχθη στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή στην Αττική υπολογίζεται ότι διαμένουν περίπου 5.000 τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι από τους οποίους δύο έως και δυόμισι χιλιάδες κατοικούν στις περιοχές γύρω από το Γκαζοχώρι. Προφανώς επειδή "ξέφυγαν" και εντάχθηκαν στην ελληνική κοινωνία και νιώθουν Έλληνες πολίτες αυτό τώρα πρέπει να αλλάξει.
 
Για τις θρησκευτικές μειονότητες
1. Κατάργηση της υποχρεωτικής πρωινής προσευχής
 
2. Κατάργηση του σημερινού μαθήματος Θρησκευτικών και η αντικατάσταση του από μάθημα «Φιλοσοφίας Θρησκειών» (δηλαδή προχωρούμε σε ταχύτατη αποχριστιανοποίηση). 
 
3. Θέσπιση υποχρεωτικού πολιτικού γάμου για όλους τους πολίτες μαζί με το θρησκευτικό γάμο.
 
Όμως έχει και συνέχεια. Το φυλλάδιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρεται μόνο στη μουσουλμανική μειονότητα αλλά και στον "εθνικό" αυτοπροσδιορισμό των "ψευτομακεδόνων" του Ουράνιου Τόξου. 
 
Θυμίζουμε τι είπε στη συνέντευξή του στο defencnet.gr o πρώην υπουργός Άμυνας και Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.
 
"Πρέπει να υπογραμμίσουμε με όσο γίνεται μεγαλύτερη έμφαση προς όλους τους δεξιούς και κεντροδεξιούς συμπολίτες μας, που σκέπτονται να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή ή ΑΝ.ΕΛ. ή ΛΑ.Ο.Σ., για να δείξουν τον θυμό τους, ότι, ακόμη κι αν έχουν δίκιο που είναι θυμωμένοι, η ψήφος τους θα φέρει το ΣΥΡΙΖΑ πιο κοντά στην εξουσία.
 
Και αυτό θα σημάνει στην πράξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει την δική του επιζήμια για τη χώρα πολιτική για τους λαθρομετανάστες, για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, για τον θρησκευτικό αποχρωματισμό της Ελληνικής Παιδείας, για τον αφοπλισμό των Ειδικών Μονάδων της ΕΛ.ΑΣ. κλπ…
 
Είναι χρήσιμο επίσης να θυμίσουμε στους ίδιους συμπολίτες μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στα ψηφοδέλτιά του τον πρώην Ευρωβουλευτή Μιχ. Τρεμόπουλο, ο οποίος έκανε προσωπικό αγώνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «για να ονομάζονται τα Σκόπια Μακεδονία».
 
Μάλιστα βοήθησε στην σύνταξη και παρουσίαση ενός λεξικού της ψευδό-μακεδονικής γλώσσας, ισχυριζόμενος ότι αυτή τη γλώσσα ομιλεί η δήθεν «Μακεδονική Μειονότητα στην Ελλάδα», που κατά τον κ. Τρεμόπουλο καταδιώκει το Ελληνικό Κράτος και ο υπόλοιπος Ελληνικός Πληθυσμός. Είμαι δυνατόν, λοιπόν, οι δεξιοί και κεντροδεξιοί συμπολίτες μας να βοηθήσουν ένα τέτοιο κόμμα να βρεθεί στην εξουσία;"
 
Δυστυχώς από όλα αυτά προκύπτει ένα συμπέρασμα. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον φέρνει στην εξουσία η κατάντια της ΝΔ του Α.Σαμαρά που φέρει ακέραια την ευθύνη για την καταβαράθρωση της παράταξης. Ο κόσμος είναι απελπισμένος και οδηγεί το άλλοτε κόμμα του 3% στην...αυτοδυναμία. Είναι φανερό ότι δεν θα είναι καλό για την χώρα και τα εθνικά θέματα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει απολύτως μόνος. Δεν το λέμε εμείς το λένε τα φυλλάδιά του.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Σταυρος Θεοδωρακης συγκαλύπτει το πιό πρόστυχο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕΣΩ ΜΚΟ!
Ενώ ΑΝΕΡΓΟΙ ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ έστηναν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ περιοδικά για ΑΜΕΑ, την ίδια στιγμή αυτοί άρπαζαν πακτωλους απο την ΕΕ!
Έκλεισαν νύχτα την ΜΚΟ για να χαθούν τα ίχνη τους.
Το Ευρωπαϊκό δικαστηριο με αποφαση κόλαφο το 2014, ζητά πίσω τα κλεμμένα. Από αυτους που με πρόστυχο τρόπο εκμεταλλεύτηκαν συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες και άνεργα παιδιά για να θησαυρίσουν. 
Μιλάμε για το πιο πρόστυχο, το πιο απάνθρωπο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης.
Ο Θεοδωράκης γνωρίζει τα πάντα και συγκαλύπτει την στενή συνεργάτιδα του, βάζοντας την μαλιστα υποψήφια, για να έχει ασυλία!
Την είχε βάλει μάλιστα υποψήφια ευρωβουλευτή, εξευτελίζοντας την Ελλάδα διεθνώς.
Τα κανάλια το κρύβουν. Οι εφημερίδες το ίδιο.
Ο Ελληνικός λαός εξαπατάται και οδηγείται στο να ψηφίσει μία ανήθικη συμμορία.
ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 2008 ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ Ο Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕGA

Πριν παραθέσουμε την είδηση, να σχολιάσουμε ότι κουτοί δεν είμαστε.
Όσο η Νέα Τάξη θα βλέπει ότι ο κόσμος γυρνάει την πλάτη του στο οικοδόμημα της (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ) τόσο θα κατασκευάζει νέα κόμματα με εντολοδόχους τους, μέχρι να διαλέξουμε κάποιο να ψηφίσουμε.
Μέχρι να είναι απόλυτα σίγουροι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχεται (είτε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν μετακινηθεί εκεί, είτε από τα σκάνδαλα των ΜΚΟ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία θα τους εκβιάζουν όταν γίνουν κυβέρνηση), θα συνεχίσουν να προωθούν (ΜΜΕ, εικονικές δημοσκοπίσεις) και να προβάλουν το ΠΟΤΑΜΙ.
Γράψαμε ήδη: »Το Ποτάμι » όταν το τίποτα γίνεται κόμμα…
Μαxητής Θεσσαλονίκης- Αντιπαρακμή
Δείτε τις νέες αποκαλύψεις :
Εκπομπή Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη: συνέντευξη με τον Βοσκόπουλο στα γραφεία του «Ουράνιου τόξου»
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα βίντεο που εξαφάνισε ο Θεοδωράκης και το Mega! Τα έχουν κάνει σημαία οι σκοπιανοί ναζί…
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δείχνει τη σημαία του Ουράνιου τόξου
Έτος 2008. Ήταν η χρονιά του μεγάλου “ΟΧΙ” με το βέτο του Καραμανλή στην ένταξη των Σκοπίων. Την ίδια στιγμή όμως, οι νταβατζήδες και οι αχυράνθρωποι δημοσιογράφοι έδιναν τα ρέστα τους για να “ευαισθητοποιήσουν” την κοινή γνώμη, ώστε να δεχθεί πιο απαλά την ένταξη των Σκοπίων. Θεωρούσαν βέβαιο πως ο Παπανδρέου και η συμμορία του, καθώς και οι αχυράνθρωποι στην κυβέρνηση θα άνοιγαν την κερκόπορτα.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ όπως είναι επόμενο, το Mega και ο αχυράνθρωπος πρωταγωνιστής του.Ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο μοναδικός άνθρωπος που έδωσε βήμα σε φασίστες και πράκτορες ώστε να ξεράσουν την προπαγάνδα μίσους. Ώστε να πιέσουν την κυβέρνηση να ενδώσει…
Σταύρος Θεοδωράκης (εκπομπή Πρωταγωνιστές του Mega)
-Όχι είμαι Μακεδόνας
Τα χρόνια πέρασαν, το Mega, οι κοντομηνάδες και οι Θέμοι κατάφεραν να γκρεμίσουν τον Καραμανλή, άλλοι να θησαυρίσουν και άλλοι να γλιτώσουν την φυλακή λόγω των υπηρεσιών τους. Και επανέρχονται τώρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη σε άλλον ρόλο: Αυτόν του πολιτκού. Ώστε να μαζέψουν πάλι τους χαχόλους που ψήφισαν Σημίτη ή Παπανδρέου και να τους επαναπατρίσουν σε ένα ελέγξιμο μαντρί ώστε να εξασφαλίσουν την αυριανή συγκυβέρνηση πάλι των νταβατζήδων.
Ερώτηση Σταύρου Θεοδωράκη: – Εσάς σας ενοχλεί αν τα λέγαμε (τα σκόπια) Μακεδονία;
Για να το καταφέρουν αυτό, έπρεπε να σβήσουν το “μαύρο” προδοτικό παρελθόν. Εξαφάνισαν λοιπόν τα βίντεο της ελεεινής, προπαγανδιστικής εκπομπής. Για κακή τους τύχη όμως, οι σκοπιανοί φασίστες όχι μόνον τις είχαν κρατήσει, αλλά τις έχουν σημαία της ναζιστικής τους προπαγάνδας μέχρι και σήμερα. Απολαύστε τες και θυμηθείτε: Μπορεί να διαφωνούμε ιδεολογικά, κομματικά κλπ, αλλά υπάρχει μία βασική αρχή. Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Οι ηλίθιοι που ήταν το τρίτο είδος, τελειώνουν.
Προσέξτε το ‘χαλαρό στυλάκι’ που πάει στα καφενεία στην Φλώρινα, όπου δήθεν είναι όλοι σλαβόφωνοι… Και δείτε επίσης, πόσο στο ‘χαλαρό’ αναφέρεται στο αν είναι κακό να αποκαλούμε τους σλαβόφωνους ‘Μακεδόνες’.
Φανταστείτε μετά τον κο Θεοδωράκη στην βουλή, να κατεβάζει νομοσχέδιο για την αναγνώριση των όποιων δίγλωσσων που είναι και σλαβόφωνοι ως μειονότητας που μάλιστα θα πρέπει να αυτοπροσδιορίζεται όπως νομίζει, δηλαδή ως ‘μακεδονική’.
Για τον αλυτρωτισμό και ιμπεριαλισμό των Σκοπιανών κουβέντα. Αλλά, βέβαια, αυτό είναι άλλο θέμα…

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ – ΜΥΑΛΟ ΚΟΚΚΟΡΑ



Πριν λίγο, στο δελτιο ειδήσεων, άκουσα τις διευκρινήσεις του Ντράγκι σχετικά με το ελληνικό  χρηματοδοτικό πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις.
Α. Να ολοκληρωθεί η αξιολόηση της ελληνικής οικονομίας,
Β. Να πληρωθεί τον Ιούνιο ένα  γιγάντιο ομόλογο,
Γ. Να γίνει ένα νέο μνημόνιο με συμμετοχή ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θριαμβολόγησε και καθύβισε τη ΝΔ για την κατατρομοκράτηση του λαού. Και τότε ήταν που θυμήθηκα τον ΓΑΠ. Θυμήθηκα, όταν υποδεχόταν κάποιους επισήμους της Ευρώπης,  που είχε μαζευτεί κόσμος έξω   και τον γιουχάιζε. Τι έκανε ; Ευχαριστούσε τον κόσμο, βάζοντας το χέρι στη θέση τις καρδιας!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, αποφάσισε ότι αυτή ήταν θετική εξέλιξη και σίγουρα αυτοί οι πολίτες, με το μυαλό κόκκορα και τη μνήση χρυσόψαρου, έκριναν ότι έτσι πρέπει να είναι. Και θα «δώσουν μια ευκαιρία στο καινούριο, ώστε να μη θεωρηθούν και δεδομένοι από το παλιό». Ακριβώς όπως έκαναν και με τον ΓΑΠ.
Ναι, υποφέραμε πολύ αυτά τα πέντε χρόνια. Μείναμε πανί με πανί, στην κυριολεξία. Τα αποθέματα και των οικονομιών αλλά και της υπομονής μας εξαντλήθηκαν. ‘Ομως....
Όμως, τα χρήματα που στερηθήκαμε για την Ελλαδίτσα μας και για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας δεν κατασπαταλήθηκαν σε κομματικά όργια, αλλά σε πληρωμές που οφείλαμε να κάνουμε.
Έχουμε την τρελή επιθυμία να τους τιμωρήσουμε για όλη την αγωνία και τη στέρηση που μας προκάλεσαν, αλλά μήπως αντιδράσουμε σαν τον απατημένο  σύζυγο, που για να τιμωρήσει τη γυναίκα του, έκοψε τα γεννητικά του όργανα;  
Το καινούριο τι θα φέρει;
Είτε τη χοντρή κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ είτε  τον «θάνατο» που ευαγγελίστηκε ο κος Μπαρουφάκης. Στην πρώτη περίπτωση, οι  Έλληνες θα πληρώσουν σκηρούς όρους  (θυμηθείτε την Κύπρο) για τη μαγκιά του  εύελπη νέου που πριν από δύο χρόνια ήταν ανάμεσα στους αναρχικούς που έκαιγαν την Ελλάδα –αλλά σήμερα απαιτεί να άρχει-, ‘οσο για τη δεύτερη περίπτωση, δεν πιστεύω να αμφιβάλλει κανένας ότι πρόκειται για το δικό μας θάνατο και όχι του κου Μπαρουφάκη, ο οποίος θα συνεχίσει να ζει καλοπληρωμένος στη χώρα που τον χρηματοδοτεί.
Αυτά όλα σκεφτόμουν, ελπίζοντας ότι οι Έλληνες δε θα πέσουν πάλι στην ίδια παγίδα, ότι για μια φορά θα πάψουν να είναι χρυσόψαρα  και θα ξυπνήσουν.

 ΕΡΜΗΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – Με τη «βούλα» των Financial Times


Εκδηλώθηκαν, και σήμερα, οι Financial Times –δηλαδή ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης των ΗΠΑ- για τον Κώστα Καραμανλή. Σαν την πόρνη που θέλει να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει!
Έγραψαν οι ερίφηδες της Wall Street, και όχι μόνο, ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι υπεύθυνος για τη δημοσιονομική εκτροπή της Ελλάδας!!
Πώς να ξεχάσουν τα χουνέρια που τους επιφύλαξε ο Κώστας Καραμανλής, όταν υπερασπιζόταν ως ο «τελευταίος των Μοϊκανών» την Ελλάδα και την Κύπρο για το σχέδιο Ανάν, τους αγωγούς με τη Ρωσία και με το veto στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια…
Κι από πάνω θέλουν να κρύψουν –φυσικά σαν τη γάτα που θάβει τα σκατά της στην άμμο πλην όμως μυρίζουν- το πώς δρομολόγησαν την εισβολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα μέσω του Γιώργου Παπανδρέου, για τον οποίο δεν βγάζουν τσιμουδιά. Ακόμη και τώρα που εξευτελίζεται προκλητικά, αφού αυτός είναι ο ρόλος που του επιφυλάσσουν. Μιλάνε δε για ευθύνη του Κώστα Καραμανλή σχετικά με τη δημοσιονομική εκτροπή της Ελλάδας οι ΗΠΑ, όταν ο υπόδικος Γεωργίου, υπάλληλος του ΔΝΤ, ήρθε στην Ελλάδα κι ανέλαβε την ΕΛΣΤΑΤ για να φορτώσει την Πατρίδα μας με πρόσθετο έλλειμμα 3%. Που ισοδυναμεί, τουλάχιστον, με μέτρα 10 δισ. σε βάρος του δύσμοιρου Ελληνικού Λαού.
Μ’ άλλες λέξεις μιλάνε οι ΗΠΑ και οι υποτακτικοί τους για ευθύνη του Κώστα Καραμανλή περί δημοσιονομικού εκτροχιασμού, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε το έλλειμμα στο 9,3% και το πήγε –με τη συνεργασία του υπόδικου Γεωργίου, υπάλληλου του ΔΝΤ- στο 15,7% μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.
Τώρα φαίνεται ότι το φάντασμα του Κώστα Καραμανλή στοιχειώνει τα «όνειρα» των ΗΠΑ ακόμη και σήμερα. Και πώς να ήταν διαφορετικά όταν σε λίγο θα φανεί η ευθύνη των ΗΠΑ για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, όταν δηλαδή ο ανακριτής θα «δώσει» τις ΗΠΑ με διευθύνσεις και ονόματα επειδή συνωμοτούσαν εναντίον του Κώστα Καραμανλή και της Κυβέρνησής του. Πολύ γρήγορα όμως θα καταλάβουν ότι τα «όνειρα» αυτά θα πάρουν εκδίκηση. Γιατί με τη βούληση του Ελληνικού Λαού τα ανδρείκελα των ΗΠΑ και των εντός Ελλάδας νταβατζήδων τους θα εξανεμισθούν, όταν ο Κώστας Καραμανλής «σφυρίξει» την έναρξη του πολιτικού ντέρμπυ. Κι αυτό το ντέρμπυ δεν θα μπορέσουν να το «στήσουν», αφού ο κ. Σωκράτης –ναι, ο γνωστός Σωκράτης- και οι όμοιοί του έχουν προ πολλού αποστρατευθεί.
Κι ακόμα τούτο: Οι εκλογές θα δείξουν ότι όσοι ψηφίσουν Γιώργο Παπανδρέου και ΚΟΔΥΣΟ υιοθετούν την άποψη ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι «υπεύθυνος» για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Ελλάδας. Ενώ όλοι οι άλλοι απορρίπτουν αυτή την εκδοχή.
Μέσω του Olympia λοιπόν προβλέπω ότι το 2% του Ελληνικού Λαού πιστεύει ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι υπεύθυνος γι’ αυτό. Και το 98% τα «ρίχνει» στο Γιώργο Παπανδρέου.
Αυτή είναι η απάντηση στις ΗΠΑ και στα ντόπια τσιράκια της. Και ας μην τρέχουν μετά να ζητούν συγνώμη από τον Κώστα Καραμανλή, όταν τον καλέσει ο Ελληνικός Λαός. Όπως έκαναν με τον θείο του το 1974.
ΑΠ.

Όλα σικέ! Η διαχρονική γοητεία των απατεώνων της Αριστεράς Από το κούρεμα του Χρέους στο χτένισμα του Χρέους



«Πρόεδρε, εσύ λες θα τα βάλεις με τη Μέρκελ και δεν μπορείς να κάνεις καλά τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας;»
Στέλιος Μανωλάς στον Αλέξη Τσίπρα

Τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70, κατά τη θερινή ανάπαυλα του πρωταθλήματος, στα γήπεδα ανά την Επικράτεια γινόντουσαν αγώνες ελευθέρας πάλης, το λεγόμενο «κατς».

Διοργανώνονταν από ατζέντηδες και τις πατρονάριζαν οι αθλητικές εφημερίδες καθώς, καλοκαίρι καιρό, ύλη εκτός από φημολογία για παραμυθένιες μεταγραφές δεν υπήρχε. Ήταν ένα υβρίδιο μεταξύ αθλήματος και θεάματος, το ελληνικό αντίστοιχο του αμερικανικού Professional Wrestling. Τελευταίο αντιπροσωπευτικό δείγμα των πρωτοπαλαιστών της εποχής εκείνης υπήρξε μετέπειτα ο Απόστολος Σουγκλάκος, με το θάνατο του οποίου εξέπνευσε και το είδος.

Οι εφημερίδες δημιουργούσαν «κλίμα» ώστε να προσελκύεται κοινό και να κόβονται εισιτήρια. Με αναλυτικές περιγραφές των αγώνων και με πηχυαίους τίτλους του τύπου «Ο Αττίλιο παίρνει απόψε εκδίκηση από τον θηριώδη Ρασπούτιν».

Αγωνιστικοί κανονισμοί δεν υπήρχαν. Και όσον αφορά στη διεξαγωγή και στην έκβαση, τα περισσότερα στο λαϊκό αυτό θέαμα ήταν σκηνοθετημένα. Γι’ αυτό η γοητεία του μετεωριζόταν ανάμεσα στην πλάνη, την γνώση ότι το θέαμα ήταν στημένο, και την αλήθεια, το αίμα που έτρεχε στο ρινγκ.

Όμως όπως σε όλα τα κατά συνθήκην ψεύδη με τα οποία λειτουργεί η κοινωνία, υπήρχαν δεσμεύσεις τήρησης των προσχημάτων. Ο κόσμος γνώριζε ότι τα δήθεν θανάσιμα κεφαλοκλειδώματα κάθε άλλο παρά τέτοια ήταν. Αλλά δεν ανεχόταν την εμφανή κοροϊδία, την πάλη «αέρος-αέρος», τις προκλητικά άσφαιρες συμπλοκές.

Κάπως έτσι, μερικά βράδια η δυσαρέσκεια για το κραυγαλέα στημένο θέαμα προκαλούσε επεισόδια, με τους θεατές να απαιτούν δια της βίας «τα λεφτά μας πίσω».

Ήταν το επόμενο πρωί ενός τέτοιου βραδιού που οι περαστικοί διάβασαν στον τοίχο του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το σύνθημα «ΚΑΤΣ=ΑΠΑΤΗ - ΟΛΑ ΣΙΚΕ!». Που έμεινε στην ιστορία ταυτόσημο του αθλήματος.

Όμως, το σκηνοθετημένο θέαμα με σκοπό την εξαπάτηση του κοινού μπορεί να εξέλιπε με το κατς, αλλά βρήκε τη θριαμβευτική του μετενσάρκωσή στην ελληνική Αριστερά. Γι’ αυτό, όποτε βλέπω συνεντεύξεις του Τσίπρα όπου εξαπολύει αόρατα χτυπήματα κατά της Γερμανίας, όταν με σκηνοθετημένα βαρύγδουπο ύφος δίνει απαντήσεις «αέρος-αέρος», νοιώθω την παρόρμηση να πάρω σπρέϋ και να γεμίσω τους τοίχους με το σύνθημα «Τσίπρας ίσον Απάτη – Όλα σικέ!».

Δεν διακατέχομαι ούτε από αφοριστική διάθεση ούτε από προσωπική δυσανεξία απέναντί του. Απλά έχει υπερβεί ασύγκριτα τα όρια της κοροϊδίας του κοινού, δείχνοντας ότι δηλώνει μεν αριστερός αλλά έχει υιοθετήσει το «δόγμα» του Αδόλφου : οι μάζες πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό.

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση της Πολιτικής είναι η ερμηνεία της μέσα από την χαρακτηρολογία. Έχετε γνωρίσει απατεώνες; Είναι τα καλύτερα παιδιά. Απλοχέρηδες, ευφυείς, γοητευτικοί. Δεν θα σας αφήσουν ποτέ να πληρώσετε λογαριασμό. Μόνο που μια ανύποπτη στιγμή, μεσημεράκι, θα σας πάρουν τηλέφωνο και θα (προσπαθήσουν να) σας πείσουν ότι για μια απίθανη αιτία δεν μπορούν κάνουν ανάληψη από τους ύψους εκατομμυρίων τραπεζικούς τους λογαριασμούς και γι’ αυτό «μού δίνεις ένα χιλιάρικο, θα στο επιστρέψω αύριο, να πάρω τη Mercedes από το σέρβις στο συνεργείο;» Αν το πιστέψετε, ξεχνάτε το χιλιάρικο.

Αυτή είναι η ερμηνεία για την διαχρονική απήχηση στη μάζα των απατεώνων της Αριστεράς.

Ανδρέας : Ελληνικέ Λαέ, οι βάσεις φεύγουν …μένοντας!
Γιώργος : Λεφτά υπάρχουν!
Και τώρα, η πολιτική τους συνέχεια, ο κύριος «Κουρεύω χρέη!»

Που υποτίθεται με την σύμπραξη των Ισπανών Podemos θα γίνει ένας πανίσχυρος «Κουρέας της Σεβίλλης» για τα χρέη του ευρωπαϊκού Νότου.

Πάνω από 50% είπε τις προάλλες στον Χατζηνικολάου ότι θα κουρέψει το Χρέος. Κιμπαριλίκια.

Αν ο Τσίπρας έλεγε, ακούστε, έχω το εξής σχέδιο :
Αποχωρούμε από την Ευρωζώνη. Μέχρι να σταθούμε, συμφώνησα να μου δίνει τζάμπα πετρέλαιο και αέριο ο Πούτιν. Τρόφιμα και χαρτί υγείας θα μου στέλνει ο Μαντούρο. Εμπορεύματα και μπιχλιμπίδια συμφώνησα να μου στέλνει τζάμπα η Κίνα. Φάρμακα η Κούβα. Θα βάλω τη Ραχήλ διοικητή στο Νομισματοκοπείο να τυπώνει αβέρτα Ραχηλιάρικα. Και, η Λουφτβάφε ανύπαρκτη είναι, τους καλυτέρους πιλότους έχουμε, με τα τελευταία μας ευρώ αγοράζουμε καύσιμα, ζητάω βάση μεταστάθμευσης από τη Σερβία, και πάμε να βομβαρδίσουμε το Μόναχο, να τους επιβάλουμε να μας κουρέψουν το Χρέος.

Θα έπαιρνα το σχέδιο του και τον ίδιο στα σοβαρά – κυρίως βασιζόμενος στην διατροφική επάρκεια που θα μας εξασφάλιζε ο Μαντούρο.

Αλλά όταν λέει ότι θα επιτύχει κάτι που δεν μπορεί να επιβάλει δια της στρατιωτικής ή οικονομικής ισχύος, τον λέω «απατεώνα». Τελεία.

Wolfgang Münchau στους Financial Times : ο μόνος τρόπος για να αναδιαρθρώσει η Ελλάδα το χρέος της θα είναι φεύγοντας από την Ευρωζώνη.

Δηλώνοντας ο Τσίπρας ότι θα παραμείνουμε εξάπαντος στην Ευρωζώνη, δηλώνει ότι αποδέχεται το παιγνίδι τους όρους του οποίου έχουν καθορίσει και ορίζουν άλλοι. Σαν να παίζεις πόκερ και να λες με ένα ζευγάρι εννιάρια θα κερδίσεις το καρέ του άσσου. Έχει ήδη ακυρώσει τη μπλόφα του, την οποία μπορεί να «δει» η Μέρκελ. Γι’ αυτό οι Γερμανοί προτιμούν τον Τσίπρα, γιατί θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη γοητεία που έχουν οι απατεώνες.

Με τον πρώτο, τον Ανδρέα, η Ελλάδα υπερδανείστηκε γενόμενη έτσι υποχείριο. Με τον δεύτερο, τον «Λεφτά υπάρχουν!» κατάφεραν Γερμανοί και Γάλλοι σε 10 μήνες το 2009-2010 να ξεφορτωθούν 70 δις ελληνικά ομόλογα που κατείχαν οι τράπεζες τους.

Με τον τρίτο, θα καταφέρουν να ελέγχουν την Ελλάδα για καμιά εκατοστή χρόνια. Γιατί όπως βλέπετε, όσο πλησιάζει η Κυριακή ο Φίγκαρο της Κουμουνδούρου ανακρούει πρύμναν για βαθύ κούρεμα και μιλά για «τακτοποίηση», «επιμήκυνση», δηλαδή χτένισμα. Σίγουρα και βαφή, δηλαδή παρελκυστική ρητορική και ορολογία, για να καλυφθεί η κυβίστηση στα μάτια του ελληνικού λαού.

Ερώτηση κρίσεως γι’ αυτούς που σκέφτονται να τον ψηφίσουν :
Όταν ένας εξαπατά στο μέγιστο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν θα εξαπατήσει και στα υπόλοιπα;

Για να βοηθηθείτε στην απάντηση ρωτήστε τους gays που έμειναν με την χαρά, αναμένοντας τηννομοθεσία για να υιοθετούν παιδιά που τους είχε υποσχεθεί ο Αλέξης.

ΣΥΡΙΖΑ: Προ των πυλών ... ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΗΓΗΘΕI

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται ένα βήμα πριν την εντολή από τον ΠτΔ για σχηματισμό  κυβέρνησης πολλοί είναι αυτοί που του καταλογίζουν διπλή γλώσσα σε πολλά θέματα ακόμη και την ύπαρξη κρυφής ατζέντας αναφορικά με το τι πραγματικά πρόκειται να κάνει το κόμμα εάν έρθει στην εξουσία.
Το ομιχλώδες αυτό των δηλώσεων πολλών στελεχών του κόμματος ακόμη και τώρα που άπαντες στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συντονισμένοι στον κοινό στόχο που τους ενώνει όλους αυτόν της εξουσίας, αφήνει σοβαρά ερωτήματα τι θα γίνει μετά
δύο ή 6 μήνες αφού έχει αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα.
Τι θα γίνει  όταν το κλίμα της παρούσης ευφορίας με την προοπτική της εξουσίας αντικαταστήσει η φθορά από την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων και οι εσωκομματικές τριβές με τις διάφορες συνιστώσες.
Από τις δηλώσεις που προκάλεσαν εντύπωση σε όσους ανησυχούν πραγματικά  για τον μέλλον της χώρας και τα εθνικά της θέματα είναι αυτές που είχε κάνει ένα εκ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Μπαλάφας ο οποίος είχε μιλήσει για αφοπλισμό των ΕΔ. Πιο συγκεκριμένα είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη:
"Θε περικόψουμε ισχυρότατα τις εξοπλιστικές δαπάνες", ενώ ερωτηθείς τι θα γίνει με την Τουρκία πού βρίσκεται απέναντι, απάντησε : "Θα το ρισκάρουμε", επαναλαμβάνοντας τη φράση τρεις φορές.
Ο ίδιος χωρίς να ανακαλέσει ποτέ τις ανόητες αυτές δηλώσεις προκάλεσε νέο θόρυβο με άλλες εξίσου ανόητες δηλώσεις αναφορικά με τον αφοπλισμό της Αστυνομίας:
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό και με αφορμή την υπόθεση Ξηρού, ο κ. Μπαλάφας είπε πως η Αστυνομία δεν θα πρέπει να φέρει όπλα κατά τη διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων του λαού, αλλά εκεί όπου οι επιχειρησιακές ανάγκες το επιτάσσουν, όπως σε επιχειρήσεις εναντίον εγκληματιών.
Όταν ρωτήθηκε, για τις απλές περιπολίες, ο κ. Μπαλάφας είπε πως ούτε εκεί δεν θα πρέπει οι αστυνομικοί να οπλοφορούν, παραπέμποντας στο περιστατικό της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Τη σκυτάλη Μπαλάφα πήραν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η Ραχήλ Μακρή, ο Γιώργος Χιωτίδης και ο Θέμης Μουμουλίδης οι οποίοι σε διαδοχικές δηλώσεις τους μίλησαν για επιστροφή στην Δραχμή, αλλά και τύπωμα δισεκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδας.
«Ναι, υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαμε να κόψουμε ευρώ, αυτό είναι μια άλλη ιστορία που πρέπει να εξηγήσουμε αναλυτικά και με όρους οικονομικούς και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Υπό όρους. Αλλά δε θα το επιλέγαμε ποτέ. Οριακά, ναι, θα μπορούσαμε» δήλωσε ο Θέμης Μουμουλίδης ουσιαστικά αποδεχόμενος τις δηλώσεις της Ρ. Μακρή για το ίδιο θέμα.
Την ίδια ώρα ο άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χιωτίδης ανέφερε:
«Aν χρειαστεί να πάμε για δημοψήφισμα, θα πάμε για δημοψήφισμα, αν χρειαστεί να κάνουμε παύση πληρωμών θα κάνουμε παύση πληρωμώνΚι αν χρειαστεί προκειμένου να σκοτώσουμε το μισό πληθυσμό της χώρας, θα πάμε και στη δραχμή. Τελεία και παύλα»
Προφανώς εδώ ήθελε να πει «προκειμένου να μην σκοτώσουμε…» αλλά μάλλον στο λάθος αυτό είπε την αλήθεια.
Των δηλώσεων περί δραχμής των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προηγηθεί νωρίτερα (πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου) άλλες δηλώσεις του οικονομολόγου και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα ο οποίος είχε μιλήσει περί ανάγκης σχεδίου Β:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να έχει και σχέδιο επιστροφής στην δραχμή», είχε δηλώσει ο Κ. Λαπαβίτσας φέροντας για άλλη μια φορά την παραφιλολογία για τη δραχμή στο προσκήνιο.  
Αλλά και  ο Γιάννης Βαρουφάκης προκάλεσε συζητήσεις ο οποίος μιλώντας σε γαλλική εφημερίδα για το θέμα της διαπραγμάτευσης δηλώνοντας ότι «προτιμά τον θάνατο εάν η Ελλάδα δεν τα βρει με τους δανειστές» μιλώντας ταυτόχρονα για έλλειμμα αξιοπρέπειας στην Ελλάδα:
«Το πραγματικό έλλειμμα της Ελλάδας είναι το έλλειμμα αξιοπρέπειας» είχε πει. .
Και πριν καλά καλά στεγνώσει το «μελάνι» των δηλώσεων Βαρουφάκη ένας νέος κύκλος δηλώσεων και ανιδηλώσεων ξεκίνησε αυτή τη φορά με τα όσα είπε ο Θοδωρής Δρίτσας αναφορικά με τις ξένες επενδύσεις στη χώρα.
«Το λιμάνι του Πειραιά και τα υπόλοιπα λιμάνια είναι πυλώνες στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο δημόσιος έλεγχος των λιμανιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση γι΄αυτό.
Τώρα η σύμβαση με την Cosco έχει γίνει, έχει διανύσει ένα χρονικό διάστημα μεγάλο, έχουμε και την πρόσφατη ψήφιση του φιλικού διακανονισμού, όλα αυτά έχουν γίνει αλλά δεν βοηθούν. Όλα αυτά δεν είναι σωστές επιλογές, δεν βοηθούν, βοηθούν σε μια κερδοφορία της εταιρείας αλλά δεν προσθέτουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική παραγωγική διαδικασία. Άρα χρειάζεται επανεξέταση των πάντων» δηλαδή και της Cosco όπως άφησε να εννοηθεί.
Δεν είναι όμως μόνο οι δηλώσεις των κορυφαίων στελεχών του κόμματος και υποψήφιων βουλευτών αλλά και πιο χαμηλόβαθμα στελέχη ρίχνουν ακόμη περισσότερο «λάδι στη φωτιά» για το τι ουσιαστικά αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το μέλος της  Κεντρικής  Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της συνιστώσας «Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα», κ. Γιώργου Σαπουνά σε άρθρο του αναφέρει ότι η προοπτική εξουσίας για το ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ένα νέο υπόδειγμα το οποίο είναι ισοδύναμο: «μαζί με τους Ζαπατίστας που ενέπνευσαν το αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα, μαζί με την αραβική άνοιξη των "από κάτω" που, παρά τις αρνητικές πολιτικές εξελίξεις, ενέπνευσε το κίνημα των Αγανακτισμένων στην Ευρώπη και κυρίως το Occupy Wall Street στις ΗΠΑ».
Δε θα πρέπει στο σημείο αυτό να ξεχάσουμε βέβαια ούτε το περίφημο e-mail του Joerg Sponer, στελέχους  του επενδυτικού οίκου Capital ο οποίος βρισκόταν στις συναντήσεις των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού στο τέλος Νοεμβρίου στο Λονδίνο ο οποίος είχε εμφανιστεί ιδιαίτερα θορυβημένος από τα λεγόμενα των δύο ανδρών λέγοντας πως «Όσοι βγήκαν από τη συνάντηση με Σταθάκη - Μηλιό, θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα»
Υπήρξαν όμως και άλλες αντικρουόμενες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για διάφορα θέματα διανθίζοντας ακόμη περισσότερο το ήδη βεβαρυμμένο με ομίχλη Λονδίνου κλίμα.
Για το τύπωμα χρήματος:
Ρ. Μακρή: Θα κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ (Flash Κοζάνης- 15/1/2015)
Ν. Ξυδάκης: H κα Ραχήλ Μακρή προσπάθησε να περιγράψει, ίσως όχι τόσο αποτελεσματικά μια διαδικασία που ισχύει στην ΕΚΤ και στο Ευρωσύστημα, ότι μια εθνική κεντρική τράπεζα μπορεί να παράξει ρευστότητα, φυσικά με τη συγκατάθεση της Φρανκφούρτης. (16/1/2015)
Δ. Παπαδημούλης: Θερμή παράκληση προς υποψήφιους-ες: Αν δεν γνωρίζουν ένα θέμα, ας μην αυτοσχεδιάζουν. Οι πολίτες ζητούν σοβαρότητα και σαφήνεια, από όλους..
Για τον ΕΝΦΙΑ
Γ. Τόλιος: Δεν θα πληρωθούν οι δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση (Εκδήλωση ΠΟΜΙΔΑ- 15/1/2015)
Ν. Βούτσης: Ο ΕΝΦΙΑ του 2014, θα πληρωθεί κανονικά, δε θα υπάρξει νομοθεσία για το παρελθόν(15/1/2015)
Ν. Παππάς: Δέσμευσή μας ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2015 δεν θα εισπραχθεί (15/1/2015)
Για το όριο φορολόγησης
Δ. Στρατούλης: Πάνω από 450.000 ευρώ το όριο φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας (14/1/2015)
Ευ. Τσακαλώτος: Φόρος 60% για 80.000 ευρώ και πάνω. (15/1/2015)
Για τον 13ο μισθό
Καλύβης: Για 13ο μισθό δεν έχουμε μιλήσει, έχουμε μιλήσει για τη 13η σύνταξη, για το μισθό έχουμε πει ότι ο κατώτερος μισθός θα φτάσει στα 751 ευρώ
Τσίπρας: Αποκαθιστούμε, αμέσως το δώρο των Χριστουγέννων, ως 13η σύνταξη, σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ. Είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκατάσταση της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού σε όλους, σταδιακά και σε συνάρτηση με τις οικονομικές συνθήκες. (ομιλία ΔΕΘ 13/9/2014)
Από εκεί και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ για πολλά από τα παραπάνω κατηγόρησε και κατηγορεί τη ΝΔ και την περίφημη «μονταζιέρα» της πλην όμως ουδείς είναι πλέον σίγουρος για το οτιδήποτε. Και πόσο μάλλον για αυτά που θα έρθουν.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Προς ΔΟΛ: Των πρακτόρων η σχολή είναι δύσκολη πολύ...

Και ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμέναμε να 'σου κι ένα σκάνδαλο υποκλοπών να σκάει εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Αιφνιδιαστικά «Τα Νέα» αποκάλυψαν ότι περιήλθε στα χέρια των συντακτών τους ένα σύστημα, σαν κινητό τηλέφωνο που μπορεί και καταγράφει τις παρεμβολές που γίνονται στα κινητά τηλέφωνα. Όπως λέει το ρεπορτάζ, δεν κάνουν καταγραφή συνομιλιών αλλά βλέπουν που υπάρχει αύξηση της παρεμβολής στην κινητή τηλεφωνία συγκεκριμένων περιοχών.
Σαν καλοί... πράκτορες οι άνθρωποι του ΔΟΛ έκαναν 400 χιλιόμετρα στην Αθήνα και διαπίστωσαν ότι υπάρχουν «πολύ ύποπτα συμβάντα», όπως χαρακτηρίζονταν από το λογισμικό, σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού και αμέσως μετά στην Πλατεία Κουμουνδούρου όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προς την πλευρά των Εξαρχείων και της Σόλωνος.
Ρεκόρ όμως στις καταγραφές ύποπτης δραστηριότητας για υποκλοπές, η οποία δεν φαίνεται να έχει σχέση με τις εκλογές της Κυριακής, εντοπίζεται στο τρίγωνο ανάμεσα στον Πύργο Αθηνών, στην αμερικανική πρεσβεία και στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου. Δηλαδή στην αμερικανική πρεσβεία.
Για το ζήτημα αυτό ζητήθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Θα διερευνηθούν τυχόν αδικήματα παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας κατ΄ εξακολούθηση, από υπαίτιο που ενεργεί κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια καθώς και παραβίασης προσωπικών δεδομένων κατ΄ εξακολούθηση, με σκοπό παράνομου περιουσιακού οφέλους και βλάβης τρίτου.
Την έρευνα, αφορμή για την οποία στάθηκαν σχετικά δημοσιεύματα, ανέλαβε ήδη ο εισαγγελέας κ. Γιώργος Καλούδης.
Έχουμε και λέμε:
1.Νομιμοποιείται μια εφημερίδα να παίρνει μια συσκευή η οποία κοστίζει χιλιάδες ευρώ και να κάνει καταγραφές «συμβάντων»; Και ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν γίνονται και άλλες καταγραφές, όπως συνομιλιών; Κι εν πάση περιπτώσει με ποιο δικαίωμα μια εφημερίδα παίζει πρακτοριλίκικο ρόλο;
2.Ποιους ευνοεί άραγε να βγει ένα τέτοιο θέμα αυτή την περίοδο; Ποιος το έβγαλε και γιατί;
3.Μήπως κάποιοι θέλουν να καλύψουν κάποιο άλλο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών και το περνάνε με αυτό τον τρόπο στη δημοσιότητα;
4.Θέλουν να μας πείσουν ότι αυτοί που έκαναν υποκλοπές εκτός από τα κόμματα υπέκλεπταν και την αμερικανική πρεσβεία; Και γιατί αυτό μας θυμίζει έντονα το σκάνδαλο του 2004;
Η υπόθεση «βρομάει» απ' όπου κι αν την πιάσεις. Ξένες ή ελληνικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εμπλοκή; Ότι κι αν συμβαίνει πρέπει κάποτε να μάθουμε: Μας παρακολουθούν όποιοι γουστάρουν; Υποκλέπτουν συνομιλίες πολιτικών και ποιών; Και ποιοι ωφελούνται από κάτι τέτοιο;

Μίσος εκπεσόντων αγγέλων

«Οι Εβραίοι ήταν αυτοί που με φοβερή λογική αποτόλμησαν την ανατροπή της αριστοκρατικής εξίσωσης αξιών (καλός=ευγενής=δυνατός=ωραίος=ευτυχής=αγαπημένος του Θεού) και κράτησαν με τα δόντια αυτή την αντιστροφή, με τα δόντια του πιο αβυσσαλέου μίσους (του μίσους της ανημπόριας) λέγοντας: μόνο οι άθλιοι είναι καλοί• μόνο οι φτωχοί, οι ανήμποροι, οι ταπεινοί είναι καλοί• μόνο εκείνοι που υποφέρουν, οι στερημένοι, οι άρρωστοι, οι ειδεχθείς είναι αληθινά ευσεβείς, οι μόνοι ευλογημένοι από τον Θεό»Φρειδερίκος Νίτσε, «Γενεαλογία της Ηθικής»

«Φταίμε και εμείς που ενώ είμαστε φτωχομπινέδες επιμένουμε να ζούμε σαν νεόπλουτοι»

Ντίνος Χριστιανόπουλος
Όχι, δεν είναι η αγάπη. Το ισχυρότερο συναίσθημα είναι το μίσος. Γι’ αυτό οι θρησκείες πάσχισαν να το τιθασεύσουν και οι ιδεολογίες να το χρησιμοποιήσουν.

Στην Ανατολή, γενικά οι άνθρωποι ή σε αγαπούν ή σε μισούν. Συνήθως δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση. Αυτό υπήρξε και ένα από τα κύρια προβλήματα που αντιμετώπισαν οι δυτικοί managers στην Κίνα, όταν προσπάθησαν να οργανώσουν ομάδες εργασίας με ετερόκλητα άτομα που δεν διέθεταν τη «δυτική κουλτούρα» συνεργασίας.

Στη Δύση, η κυριαρχούσα πλέον θρησκεία της εμποριοκρατίας και της εταιρειοκρατίας καταδιώκει τα έντονα συναισθήματα. Απαγορεύεται, δια του κοινωνικού εξοστρακισμού και πολλές φορές ποινικά, να φωνάζεις δυνατά, να αντιδικείς, να εκδηλώνεις εσωτερική ένταση, πολλώ δε μάλλον μίσος. Αν δε εκδηλώσεις έστω ήπια αντίθεση σε διαφορετικότητες που σου επιβάλλονται βίαια, εν προκειμένω ο εποικισμός της χώρας σου από λαθρομετανάστες, απλά είσαι «κήρυκας μίσους»

Η όψιμη δυτική μετά βδελυγμίας άρνηση του μίσους δεν προέρχεται από εσωτερική επιλογή καλωσύνης, μια αποδοχή της προτροπής του Ιησού «Αγαπάτε αλλήλους!», αλλά από ωφελιμισμό. Η εμποριοκρατία θέλει πελατεία, θέλει το ομαλό κλίμα που ευνοεί την απρόσκοπτη κατανάλωση γι’ αυτό απεχθάνεται τις έριδες. Δέστε το περιβάλλον ενός mall.

Η εταιρειοκρατία,αναζητώντας διαρκώς, παγκοσμίως εγκεφάλους και ταλένταθέλει εργασία χαμηλού κόστους και εργασιακά περιβάλλοντα όπου ετερόχθονες συνυπάρχουν χωρίς τριβές προς επίτευξη αποτελέσματος. Αυτό προϋποθέτει έλεγχο των συναισθημάτων των αλλόδοξων με τεχνητή εξάλειψη των αντιθέσεων. Πώς θα συμβίωναν για παράδειγμα στις σύγχρονες πολυεθνικές, μισθοφορικές, ομάδες ποδοσφαίρου άνθρωποι τόσο διαφορετικοί, από Γκάνα, Ρωσσία, Κορέα, Αργεντινή, Καμερούν; Και αντίστοιχοι στους πολυεθνικούς επιχειρηματικούς κολοσσούς;

Η επιβαλλόμενη συμπίεση των συναισθημάτων όμως, που αγνοεί την πραγματικότητα, προκαλεί ρωγμές στις κοινωνίες και καθιστά επίφοβο το σημείο θραύσεως. Παρ’ όλα αυτά, το πείραμα συνεχίζεται. Συνεχίζεται και η άνοδος της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη, αλλά οι πειραματιστές έχουν κάθε συμφέρον να αρνούνται την συσχέτιση κοινωνικού πειράματος και πολιτικού αποτελέσματος.

Αγνοεί την πραγματικότητα, και ποια είναι αυτή; Ότι η ανθρώπινη φύση διατηρεί ανά τους αιώνες απαράλλακτα χαρακτηριστικά, όπως η ενστικτώδης αποφυγή της διαφορετικότητας και η συγκρουσιακή νοοτροπία. Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι το μίσος προέρχεται από κακώς εντυπωμένες αντιλήψεις, λανθασμένες παραδόσεις, και στην Ευρώπη από την πανίσχυρη ιστορία που κουβαλά. Αρκεί άρα να σβήσουμε το παρελθόν, να ξαναγράψουμε τις ιστορίες και θα πάψει να αναπτύσσεται μίσος. Δοκιμάστηκε στις ΗΠΑ. Παρότι εξέλειψε το βαρύ ευρωπαϊκό παρελθόν αναπτύχθηκαν έντονα μίση μεταξύ των διαφορετικών φυλών, μίση που όπως δείχνουν τα πρόσφατα επεισόδια σε Μισσούρι και Νέα Υόρκη δεν καταπραΰνονται.

Η Ιστορία, στην ουσία επαναλαμβάνεται ...Όσο η φύση των ανθρώπων παραμένει ίδια " ...έλεγε ο Θουκυδίδης. Η κατάπνιξη του μίσους γέννησε μίσος, τον Μπρειβικ και το jesuisCharlie. Χιλιάδες αναθρεμμένοι με το ευρωπαϊκό υπόδειγμα της ανεκτικότητας πέρασαν με αστραπιαία ταχύτητα στην ιδιότητα του αποτρόπαιου τζιχαντιστή. Οι συγκρούσεις θα υπάρχουν γιατί τα ανθρώπινα όντα μάχονται για επικράτηση και απόλαυση πόρων. Κουλτούρες, πολιτισμοί, θρησκείες, πολιτικές αντιλήψεις θα αντιμάχονται. Μέχρι την επίτευξη του μιγαδοποιημένου μετα-ανθρώπου, μιας θρησκείας, μιας παγκόσμιας εθνικότητας, σε απαλό χρώμα κρεόλ.
Όταν προσπαθείς να βρεις το δίκιο σου με πολιτισμένο τρόπο κάπου το χάνεις. Η λαϊκή σοφία ακούγεται ανίερη για τον μετά το 1945 ευρωπαϊκό πολιτισμό ως αιτιολόγηση συγκρούσεων και μίσους. Αλλά όπως βλέπετε μέχρι σήμερα έχει πλήρη εφαρμογή στην περίπτωση των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. Πάνε στράφι οι συμβουλές αυτοβοήθειας από άρθρα που βρίσκουν σταθερά θέση σχεδόν σε κάθε δυτικό έντυπο, του τύπου «Πώς επιλύουμε τις συγκρούσεις μέσω διαλόγου και αποφεύγουμε τα αρνητικά συναισθήματα».

Σε προσωπικό επίπεδο
 λόγω της τεράστιας δυναμικής του το μίσος για να εξυπηρετηθεί απορροφά τεράστια ποσά ενέργειας. Το γνωρίζουν όσοι «αναλώθηκαν» σε μια μακροχρόνια αντιδικία, όπως σε ένα διαζύγιο, σε μια δικαστική περιπέτεια, σε μια εργασιακή σχέση που έληξε όχι με καλό τρόπο, σε μια περίπτωση σχέσης αγάπης που έγινε σχέση μίσους.

Διαρκής συγχώρεση ως στάση ζωής είναι ρεαλιστική μόνο για όσους έχουν πραγματικά ψυχοσύνθεση αγίου. Οι υπόλοιποι απλά σπανίως παραδέχονται δημοσίως ότι νοιώθουν συναισθήματα μίσους. Αλλά ένας απατημένος ερωτικά ή πολιτικά γνωρίζει τι νοιώθει. Επειδή δεν μπορεί να διακριθεί σε «καλό» και «κακό» και επειδή είναι ισχυρότατο, το μίσος σκόπιμο είναι να επιφυλάσσεται αυστηρά για σοβαρές περιπτώσεις όπου ζητείται η θεραπευτική του χρήση, όπως εκείνο το φάρμακο με αρσενικό που χορηγείται για την πηκτικότητα του αίματος. Δεν μισείς το γείτονα επειδή το φυτό του σκορπάει στη βεράντα σου φύλλα που υποχρεούσαι να σκουπίζεις. Με ψυχρό αίμα μισείς αυτούς που σε κατέστρεψαν για να μην το ξαναπάθεις. Φράγκους, Τούρκους, ΠΑΣΟΚ και επιγόνους.

Ακριβώς η χρήση του μίσους χαρακτηρίζει ανθρώπινες ποιότητες. Το κοινωνικό μίσος του ανήμπορου για όλους, συλλήβδην, τους λιγότερο ή περισσότερο ικανούς υπήρξε το υπόστρωμα για την διάδοση των κομμουνιστικών ιδεών και τη δημιουργίας της πολιτικής Αριστεράς στις ελεύθερες κοινωνίες.Στις απολυταρχικές κοινωνίες όπου το καθεστώς έχει επιβληθεί με τη βία, είναι εύλογο να μισείται ο εκμεταλλευτής δυνάστης. Σε μια ελεύθερη κοινωνία ποιος σε υποχρεώνει να αποδέχεσαι εκμετάλλευση; Ποιος σε δένει σε μια δουλειά που αντιπαθείς και όπου, ισχυρίζεσαι, γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης; Μόνο η έλλειψη ικανοτήτων ή σθένους που παρέχει πολυτέλεια επιλογών. Η ανημπόρια. Και το μίσος που αναπτύσσεται από ακριβώς αυτήν την επίγνωση. Γι’ αυτό αριστεροί γίνονται το πλείστον οι μειονεκτικοί που ζητούν προστασία κάτω από τις φτερούγες ενός υπερβολικά ισχυρού και εκτεταμένου κράτους, το οποίο λόγω μεγέθους δεν μπορεί να λειτουργήσει παρά με απολυταρχικά χαρακτηριστικά και ηγέτες οιονεί δικτάτορες. Πριν καν εκλεγεί, ο Τσίπρας συγκέντρωσε εξουσίες και κρατικές υπηρεσίες υπό τον άμεσο έλεγχό του.
Αλλά η χρήση του μίσους καθορίζει και την πολιτική ισχύ. Η ισχύς καθορίζεται από το ποια μέσα είσαι διατεθειμένος να μετέλθεις για να επικρατήσεις. Κι αυτό με τη σειρά του από το πόσο μίσος τρέφεις. Ο Μακιαβέλλι έλεγε ότι τους εχθρούς σου ή τους αφομοιώνεις πλήρως ή τους αφανίζεις. Στην Ελλάδα η Δεξιά έχοντας αποτύχει και στα δυο, από το 1936 μέχρι το 1974, αντιμετωπίζει την αντιστροφή της νίκης του 1949. Αντίθετα η Αριστερά διάβασε προσεκτικά τον Μακιαβέλλι – και τρέφει άπειρο μίσος. Ο Λένιν εξολόθρευσε την τσαρική οικογένεια για να μην ξαναβρεί μπροστά του διεκδικητές και να απαλείψει σύμβολα άλλης από τη δική του εξουσίας, ενώ στα κομμουνιστικά καθεστώτα που επιβλήθηκαν μεταπολεμικά στην Ανατολική Ευρώπη και όπου αλλού, δεξιοί, αστοί και φιλελεύθεροι εξοντώθηκαν μέχρις ενός ή μετανάστευσαν. Η Χούντα, παρότι είχε παρόμοια δύναμη, δεν διανοήθηκε να φερθεί αντίστοιχα στην οικογένεια από την οποία προήλθαν τα δεινά της τελευταίας 50ετίας. Έτσι σε ειρωνεία της Ιστορίας, οι χουντικοί σάπισαν στη φυλακή και ό,τι είπαν ότι ήθελαν να αποτρέψουν το 1967 επικράτησε πανηγυρικά το 1981, η Αριστερά πήρε έκτοτε την εξουσία και σήμερα χαρακτηρίζει ανοιχτά ρεβάνς του 1949 μια ενδεχόμενη εκλογική της επικράτηση.

Οι ερχόμενες εκλογές θα κριθούν από το μίσος
 και το κατά πόσο θα επηρεάσει την επιλογή των ψηφοφόρων. Αφορμή για το παρόν άρθρο υπήρξε το γεγονός ότι χθες βράδυ σε παρέα έξι ατόμων οι δύο συζητούσαν για πρόθεση ψήφου με κίνητρο την ικανοποίηση του.Η αγάπη δημιουργεί, το μίσος κατεδαφίζει. Γι’ αυτό το χρησιμοποιούν όσοι επιδιώκουν να ανέλθουν στην εξουσία μετά από κατεδάφιση του παρόντος.

Η κρίση γέννησε πολύ μίσος, δημιουργώντας τρειςαδρά περιγραφόμενες κατηγορίες οικονομικά και κοινωνικά θιγομένων. Πρώτη, όσους πριν από την κρίση ανήκαν στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, οι οποίοι και περίπου εξαθλιώθηκαν. Δεύτερη, όσους τέως νοικοκύρηδες έγιναν νεόπτωχοι. Τρίτη, όσους, κυρίως ευρύτερα κρατικοδίαιτους, εθίγησαν από περικοπές ενώ θεωρούσαν κατοχυρωμένο τους δικαίωμα την ευμάρεια και την καταναλωτική ευχέρεια που απέκτησαν, όντας λίγο-πολύ αργόσχολοι αλλά πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι από τα δανεικά που δημιούργησαν το Δημόσιο Χρέος.

Η πρώτη καιη δεύτερη κατηγορία, εννοείται όχι όλοι οι άνθρωποι, κυρίως μισούν όσους ακόμα κατέχουν κάτι που οι ίδιοι απώλεσαν ή δεν κατέχουν. Χαίρονται για παράδειγμα ανοιχτά στην προοπτική να χάσουν τις καταθέσεις τους όσοι ακόμα έχουν. Ακόμα και όταν τους επισημαίνεις ότι σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι που διατηρούν εδώ καταθέσεις είναι μικροκαταθέτες με συνετό και φορολογημένο τρόπο ζωής, ότι οι απατεώνες τα έχουν βγάλει προ πολλού έξω. Εγκλωβισμένοι σε αναφορές του μικρόκοσμου τους και χωρίς δυνατότητα ανάλυσης του ευρύτερου πολιτικού πλαισίου επιζητούν εξομοίωση των γύρω τους με τους ίδιους. Ωστόσο η δεύτερη κατηγορία εμφανίζει ένα μεγαλύτερο ποσοστό καταλογισμού των ευθυνών για το χρέος και την κοινωνική θέση στην οποία από αυτό περιήλθε.

Η τρίτη κατηγορία επιβεβαιώνει το πόσο δηλητηριώδης είναι η διαψευσμένη προσδοκία. Συγκριτικά με τις άλλες δυο κατηγορίες έχουν θιγεί ελάχιστα. Αλλά μισούν με το μεγαλύτερο απ’ όλους μένος. Είτε γιατί πλέον δεν μπορούν να υποστηρίξουν άνετα έναν πολυτελή τρόπο ζωής που είχαν συνηθίσει, πολύ πέρα απ’ όσο αντιστοιχούσε στην αξία τους, είτε γιατί δεν μπορούν να υλοποιήσουν σχεδιασμούς πολυτελέστερης ζωής που είχαν προεξοφλήσει. Μισούν τον αγγελιαφόρο επειδή δεν αρέσει το μήνυμα. Μισούν δυνατά αυτούς που παρουσιάζουν σε ολόκληρη την κοινωνία τον λογαριασμό για εκείνο που κατά πλειοψηφία οι ίδιοι απήλαυσαν ως μη όφειλαν. Το να ανέβουν τεχνητά κοινωνική τάξη, το να φαίνονται πολύ ανώτεροι απ' ό,τι είναι χωρίς να προσθέσουν κάτι εντυπωσιακό στην προσωπικότητά τους και στα προσόντα τους.

Τώρα, μετά τον παράδεισο της χρυσής γι’ αυτούς εποχής, νοιώθουν εκπεσόντες άγγελοι. Αν και η περιπτωσιολογία δεν μπορεί να γενικεύεται αναφέρω ενδεικτικά το παράδειγμα ενός τέτοιου, ο οποίος με πλήρη σοβαρότητα μου εξομολογήθηκε ότι έπαθε κατάθλιψη γιατί σχεδίαζε με σύνταξη 2.700 ευρώ από ΔΕΚΟ να μετοικήσει στην Καραϊβική. «Δυστυχώς» η σύνταξη έγινε «μόνο» 1.600 ευρώ και μας έμεινε αμανάτι γυρεύοντας συμπόνια.
Δεν θα αποδεχθεί λοιπόν ο γιδοβοσκός που μέσα σε είκοσι χρόνια έγινε άκοπα μεσοαστός την πραγματικότητα. Διότι αν μισούσε αυτόν που δημιούργησε το πρόβλημα του χρέους θα έπρεπε να αυτοκτονήσει.

Το ευάριθμο ή πολυάριθμο των εν γένει μισούντων που ανήκουν στον συντηρητικό χώρο, και θα μετακινηθούν εκλογικά ή δεν θα μετακινηθούν από τον καναπέ απέχοντας, θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών. Όσων δεν θα επιλέξουν μετά από ψύχραιμη αποτίμηση των ρεαλιστικών δεδομένων. Αν αποδειχθούν αρκετοί, μια μακάβρια ιστορική φιγούρα θα χαμογελάει σαρδόνια από το υπερπέραν, επιβεβαιωνόμενος : οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές ψηφίζουν με οδηγό το συναίσθημα και όχι με τη λογική.