Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Συνωμοσία Παπανδρέου–Ραγκούση βλέπει ο Άδωνις κι ο Βενιζέλος συμφωνεί


Οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Γ. Ραγκούσης κατονομάζονται ως «συνομώτες» παρουσία του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος υπερθεματίζει!
 Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
Στοιχεία για τη μαύρη προπαγάνδα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή παρουσιάστηκαν στην προανακριτική επιτροπή που εξετάζει την υπόθεση Λαγκάρντ αλλά κάποιοι φρόντισαν να αποσιωπήσουν το απόμαχο απόσπασμα. Ο διάλογος του Αδώνιδος Γεωργιάδη και του Ευάγγελου Βενιζέλου όμως αποκαλύπτει πολλά…
Το πολιτικό σύστημα σείεται ύστερα απ’ όσα συζητήθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Λαγκάρντ. Πέρα από τα φραστικά επεισόδια και τους τριτοκοσμικούς διαλόγους, την ημέρα που εξετάσθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ειπώθηκαν πολύ σοβαρά πράγματα.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης διετύπωσε τον ισχυρισμό ότι διαθέτει στοιχεία γιασυνεχείς επαφές του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργου Παπανδρέου και στενού συνεργάτη του, με γνωστό δημοσιογράφο. Στόχος φαίνεται να ήταν η απαξίωση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην κοινή γνώμη με γνωστές προπαγανδιστικές μεθόδους που θα τον εμφάνιζαν ως αναποτελεσματικό και αναξιόπιστο.
Το παράδοξο είναι ότι ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν εξανέστη, ούτε διαμαρτυρήθηκε, ούτε διέψευσε. Υπερθεμάτισε κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον στενό συνεργάτη του κ. Παπανδρέου, τον κ. Γιάννη Ραγκούση!
Υποκλοπές και σχέδιο «Πυθία»
Όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι περίεργοι κύκλοι να παραπλανήσουν, εδώ υπάρχουν γεγονότα, στοιχεία και πλέον καταθέσεις σε επίσημα πρακτικά της Βουλής. Όσα μάλιστα ειπώθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής δίνουν νέα διάσταση στις εξελίξεις που σημειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα από τη Δικαιοσύνη, με τη συγχώνευση της υπόθεσης περί των υποκλοπών και του σχεδίου «Πυθία» που προέβλεπε δολοφονική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού.
Ένα πολιτικό αξίωμα λέει ότι ο λαός διαθέτει μνήμη και κρίση. Έτσι λοιπόν, τόσο ο κ. Γεωργιάδης, όσο και ο κ. Βενιζέλος που έκαναν αυτές τις αναφορές στην προανακριτική επιτροπή κι απέδωσαν εις αλλήλους τα εύσημα θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν έκαναν αυτές τις αποκαλύψεις νωρίτερα.
Επίσης θα πρέπει να δοθεί εξήγηση από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό για τη στάση που τήρησε. Ως γνωστόν, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, πρωτοστάτησε στον αγώνα «αποδόμησης» της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ. με κάθε τρόπο, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για το «μέγα» σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ζημία εις βάρος του Δημοσίου, ωστόσο, δεν προέκυψε.
Στελέχη της Ν.Δ. σχολίαζαν μάλιστα ότι ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να σπεύδει σήμερα να κάνει δηλώσεις πολιτικών φρονημάτων υποστηρίζοντας ακόμα πως προσωπικώς δεν είχε πάρει θέση για την υπόθεση του Βατοπεδίου, όμως δεν σημαίνει πως είναι άμοιρος ευθυνών. Προφανώς και το αποκαλούμενο «καραμανλικό» μπλοκ στη Ν.Δ. διατηρεί δικαιολογημένες επιφυλάξεις.
Όσον αφορά στον κ. Βενιζέλο, με ποιο κόμμα πολιτεύθηκε κι έγινε υπερ-υπουργός στις εκλογές του 2009; Με ένα κόμμα συνωμοτών και δολίων σχεδίων;
Μπορεί και ο ίδιος προσωπικά να μην είχε «ξιφουλκήσει», αλλά καρπώθηκε αβίαστα τα αποτελέσματα της ανάδειξης της συγκεκριμένης υπόθεσης. Η υπόθεση Βατοπεδίου ήταν αυτή που έδωσε την αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ.
Τέλος, να μην λησμονούμε ότι η υπόθεση είχε ήδη δημοσιευθεί, γεγονός που κάνει την καταγγελία ακόμα βαρύτερη αφού στην ψαροταβέρνα οι δύο ηγετικές μορφές του ΠΑΣΟΚ δεν μιλούσαν για κάποια «αποκάλυψη» αλλά πολύ χειρότερα, συντόνιζαν την μόχλευση, την προπαγάνδα εάν αληθεύουν οι ισχυρισμοί Γεωργιάδη.
Η παρέμβαση της δικαιοσύνης θεωρείται επιβεβλημένη.
Οι απίστευτοι διάλογοι
Ιδού και οι διάλογοι από την προανακριτική επιτροπή:
«ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση; Δεν το λέω για να ξύσω πληγές του ΠΑΣΟΚ παλαιές…
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Ενδεχομένως επιχειρηματικά συμφέροντα ενοχληθέντα από τις αποφάσεις μου.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ξέρετε, θα επιμείνω λίγο.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): …τα οποία θα τα συζητήσουμε στο μέλλοντα χρόνο, γιατί έχουμε μπει σε μια συζήτηση και με τα κόμματα για το τι κάνει το κάθε κόμμα εξ ονόματος ή εμμέσως υπέρ κάποιου.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση και επιμένω εδώ για τον εξής λόγο, επειδή και εγώ έχω πέσει θύμα αυτής της εμμονής του κ. Βαξεβάνη, τον θεωρώ πολύ κακής τελικά ποιότητας δημοσιογράφο –αν μπορούμε να τον πούμε δημοσιογράφο καν- αλλά στην έρευνα, την οποία έχω κάνει έχω διαπιστώσει ότι ο κ. Βαξεβάνης, κύριε Πρόεδρε, είχε εξαιρετικά στενές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ, εξαιρετικά στενές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου και εξαιρετικά στενές σχέσεις με τον κ. Γιάννη Ραγκούση. Συγκεκριμένα, έτρωγαν με τον κ. Ραγκούση κάθε εβδομάδα…
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Τον οποίο κ. Ραγκούση επικαλέστηκε εχθές σε συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας λέγοντας «εμείς δεν κατηγορούμε τον κ. Βενιζέλο. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Ραγκούσης τον κατηγορούν».
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σας διαβεβαιώ, επειδή έχω λάβει και τις σχετικές αποδείξεις γι’ αυτό –γιατί είπατε ότι και εγώ κάνω…
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Δεν επικαλέστηκε την κατάθεση.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Είναι αβάσιμο;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: …το δικό μου ρεπορτάζ-…
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: Είναι αβάσιμο;
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Κυκλοφορούν στον Τύπο. Εσείς έχετε τη δικογραφία και επικαλεστήκατε τον Τύπο.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θέλω να διευκρινίσω κάτι, επειδή και εγώ έχω κάνει το δικό μου ρεπορτάζ. Ο κ. Βαξεβάνης επί σειρά εβδομάδων, κύριε Πρόεδρε, έτρωγε με τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Ραγκούση σε μια συγκεκριμένη ταβέρνα στο Γαλάτσι. «Ψάριστον» λέγεται η ταβέρνα.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Στο Γαλάτσι;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Νομίζω, Γαλάτσι, Καλογρέζα, εκεί. «Ψάριστον» λέγεται η ταβέρνα και ήταν οι μόνιμοι πελάτες. Κάθε εβδομάδα ήταν κολλητοί και μάλιστα την ίδια περίοδο, όλη την τελευταία περίοδο Καραμανλή και την πρώτη περίοδο Παπανδρέου, την περίοδο που έκανε την αποκάλυψη για το δήθεν σκάνδαλο Βατοπεδίου.
Η ερώτησή μου είναι η εξής: Γνωρίζετε καθόλου αν η κυβέρνησή σας –εννοώ του ΠΑΣΟΚ- ή ο κ. Παπανδρέου είχαν εμπλοκή στο να πάρει ο κ. Βαξεβάνης την εκπομπή που πήρε στην ΕΡΤ και μάλιστα με ένα τόσο ηγεμονικό συμβόλαιο; Ξέρετε, ο κ. Βαξεβάνης επί της δικής σας κυβερνήσεως –πρέπει να το ξέρετε αυτό- έβγαλε πάρα πολλά λεφτά από την ΕΡΤ.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Δεν το ξέρω, όχι.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Υπάρχει πιθανότητα να υπήρχε κάποιου τέτοιου είδους…
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Έχω δεχτεί μια επίθεση από την ΕΡΤ, σε εκπομπή της ΕΡΤ παρισταμένου του κ. Βαξεβάνη, αλλά δεν ξέρω τι έχει γίνει. Ξέρω και έχω διαβάσει ότι υπάρχει αυτή η σύμβαση.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι, η σύμβαση είναι… Θέλω να καταλάβω πώς λειτούργησε.
ΜΑΡΤΥΣ (Ευάγγελος Βενιζέλος): Υπάρχει ένα ανέκδοτο που λέει «αυτή που είναι παντρεμένη είναι αυτή που φοράει τη βέρα, αλλά μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε, κυρία».
Μου αρέσει, λοιπόν, ο τρόπος που σκέφτεστε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ευχαριστώ!
Πάντως, βλέπετε ότι εδώ υπάρχουν κάποιες συμπτώσεις, οι οποίες είναι περίεργες.
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι και άλλες.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτό που έχει ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι έχει υιοθετήσει όλη αυτή την πλευρά. Όλη αυτή την πλευρά την έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστό αυτό. Κύριε Κοντονή, είστε καινούργιος στη Βουλή και δεν ξέρετε. Για μας που είμαστε λίγο παλαιότεροι και βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους από πράσινοι να έχουν γίνει συριζαίοι και να απεκδύονται το παλαιό πράσινό τους παρελθόν, είναι πολύ οξύμωρο. Είναι πολύ οξύμωρο!»
Τα συμπεράσματα δικά σας…
Πηγή: newsbomb.gr

Μονόλογος ανατριχίλα


ΔΡΑΚΩΝ (από το 621 στο 2013)


Σε όλους μας είναι γνωστός ο καταγραφέας των αρχαίων αθηναϊκών νόμων Δράκων, ο οποίος έμεινε στην ιστορία για τη σκληρότητα των νόμων του (Δρακόντεια μέτρα).
Εύκολα θα μπορούσε κανείς να τον συγκρίνει με το σύγχρονο Δράκοντα (Αντώνη Σαμαρά, για όσους δεν το κατάλαβαν ήδη).
Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα αδικούσε τον αρχαίο μας πρόγονο. Ήταν σκληροί οι νόμοι του Δράκοντα, αλλά δεν ήταν και  ανήθικοι.
Ο σύγχρονος Δράκων αποτελεί, και θα μείνει στην ιστορία γι΄αυτό, ό, τι πιο ανήθικο και ανελέητο έχει περάσει ποτέ από τη βασανισμένη Ελλάδα.
Τα μέτρα που λαμβάνει είναι κάτι περισσότερο από σκληρά. Είναι ανελέητα. Κανένα άτομο με ανθρώπινη συνείδηση δε θα κατέκλεβε με τόσο περίσσιο θράσος το λαό του. Κανένα άτομο, με έστω μια σταγόνα φιλότιμου, δε θα κατέστρεφε τόσο ψυχρά  ζωές, περιουσίες και όνειρα.
Ισχυρίζεται ότι προσπαθεί  να σώσει την πατρίδα μας. Το Κράτος μας. Το ξέρει καλά, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει κράτος χωρίς ΕΘΝΟΣ. Και το έθνος μας το κατακρεουργεί καθημερινά.
Μην αυταπατόμαστε. Δεν έχει καμιά πρόθεση να σώσει την Ελλάδα ως ζωντανή οντότητα. Τα λεφτά των απατεώνων της ΕΕ θέλει να μαζεύει, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα  και τον αφανισμό των Ελλήνων. Φυσικά και θέλει την Ελλάδα να επιζήσει, αλλά σαν κουφάρι άδειο από τη ζωή (το πραγματικό ελληνικό έθνος). Θέλει την Ελλάδα σαν στείρα γη, να την εκμεταλλεύονται απόλυτα( προς πλουτισμό ή διασκέδαση) οι εργοδότες του.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι δυο φορές προδότης από το Γιώργο Παπανδρέου. Εκείνος δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να  προωθήσει τα συμφέροντα της αληθινής πατρίδας του, της Αμερικής. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι γενημένος Ελληνας, αλλά πουλημένος όσο και ο φίλος και προκάτοχός του. Συνεπώς ειναι διπλά προδότης.

Ερμής

«Δαγκώνει» τώρα και τους 18άρηδες '' Στα Θαυτικά των παιδιών σας και στους γιατρούς να τα φάτε προδότες''

20130406-104843.jpg
Η Εφορία δαγκώνει τους 18άρηδες που δηλώνονται ως προστατευόμενα μέλη από τους γονείς τους. Με μυστήρια κόλπα τούς επιβάλλει τεκμήρια και τους φορολογεί, ενώ υποτίθεται ότι απαλλάσσονται της τεκμαρτής φορολόγησης, γιατί ακριβώς είναι προστατευόμενα τέκνα.
Από φέτος όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών που ζουν στην Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση, έστω και μηδενική, αν π.χ. δεν εργάζονται και δεν έχουν εισοδήματα. Μόνο για φέτος, οι γονείς τους μπορούν να τους δηλώσουν σαν προστατευόμενα μέλη στη δική τους φορολογική δήλωση (εφόσον σπουδάζουν) ώστε να μην ισχύσει το ατομικό τεκμήριο διαβίωσης (3.000 ευρώ) στον υπολογισμό φορολογητέου εισοδήματος των 
παιδιών.
Ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης σκαρφίστηκε ένα φοβερό κόλπο για να φορολογήσει τα προστατευόμενα τέκνα και συγκεκριμένα όσα είναι συνδικαιούχοι σε τραπεζικό λογαριασμό των γονιών τους. Οι τόκοι που εισπράττουν τα προστατευόμενα τέκνα, ως συνδικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, θεωρούνται εισόδημα. Με το σκεπτικό αυτό οι νέοι που είναι συνδικαιούχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς παύουν να θεωρούνται προστατευόμενα τέκνα και θα πρέπει να πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Τα στοιχεία για τους λογαριασμούς καταθέσεων παρέχονται, ως γνωστόν, στο υπουργείο Οικονομικών από τις ίδιες τις τράπεζες.
Ακόμα και ένα ευρώ να έχει εισπράξει ένας νέος 18 ετών από τόκους καταθέσεων στις οποίες είναι συνδικαιούχος, θα πρέπει να το δηλώσει στη φορολογική δήλωσή του. Ακόμα και να μη δηλώσει άλλα εισοδήματα, η Εφορία θα του καταλογίσει 3.000 ευρώ ως τεκμαρτό εισόδημα.
Εάν ο νέος δεν έχει προσκομίσει αποδείξεις δαπανών, τότε η Εφορία θα του επιβάλει πρόστιμο 75 ευρώ για το ποσό των αποδείξεων 750 ευρώ που δεν υπέβαλε. Μαζί με τις πρόσθετες επιβαρύνεις, ο νέος των 18 ετών, που είχε εισόδημα ένα ευρώ, από τόκους καταθέσεων, θα κληθεί να πληρώσει φόρο 116 ευρώ!
Επίσης ο γονιός που δήλωνε το παιδί του ως προστατευόμενο μέλος θα χάσει το πρόσθετο αφορολόγητο των 2.000 ευρώ, αφού η Εφορία δεν θα θεωρεί το παιδί προστατευόμενο μέλος!
Για τους φοιτητές το πρόβλημα θα είναι διπλό. Εφόσον διατηρούν κοινό λογαριασμό με τους γονείς τους για να λαμβάνουν χρήματα (π.χ. για έξοδα σπουδών), θα χάσουν το αφορολόγητο αλλά και το τυχόν φοιτητικό επίδομα που πιθανόν να δικαιούνται, εφόσον θα θεωρούνται εισοδηματίες!
Θα πρέπει επίσης να τονιστεί, βάσει της νομοθεσίας, ότι εάν οι γονείς έχουν παραχωρήσει κάποιο ακίνητο στα παιδιά τους ή τους έχουν αγοράσει κάποιο αυτοκίνητο ή τους έχουν ανοίξει αποταμιευτικό λογαριασμό για να τους βάλουν κάποιο ποσό, τότε δεν μπορούν να εμφανίσουν τα παιδιά στη φορολογική δήλωση ως προστατευόμενα μέλη!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή, υποκλοπές και… λίστα Λαγκάρντ!




Εντός λίστας Λαγκάρντ… οι επίδοξοι δολοφόνοι του Κώστα Καραμανλή!

Περίεργη τροπή λαμβάνει η σοκαριστική υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, καθώς η σύνδεση της αφενός με το ανεξιχνίαστο (μέχρι σήμερα) σκάνδαλο των υποκλοπών και αφετέρου η σχέση που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, πρόκειται να ανάψει πολλές και μεγάλες εστίες «φωτιών» τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας!
Από τη μία πλευρά, λοιπόν, έχουμε τον ανακριτή της υπόθεσης του σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή...
(κατά την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός και είχε ενημερωθεί από τον Πρόεδρο Πούτιν και τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών) να ζητά τη συνένωση του φακέλου με αυτόν του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών που είχε “κλείσει”, αλλά φαίνεται πως άνοιξε ξανά, καθώς διαβλέπει ευθέως ότι εν τέλει συνδέονται! 
Και από την άλλη, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το paraskhnio.gr από απολύτως αξιόπιστες πηγές, οι υποκλοπές που οι δικαστές διαπιστώνουν ότι δεν σταμάτησαν τo 2005 με την ανακάλυψη του «αμαρτωλού λογισμικού» της Ericsson, αλλά συνεχίστηκαν τουλάχιστον μέχρι το 2007 -που είναι και το χρονικό σημείο στο οποίο είχε χαραχθεί και βρισκόταν υπό εξέλιξη το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού-, τελικά συνεχίστηκαν από δύο εταιρίες, που έπαιξαν έναν περίεργο και παράνομο ρόλο και οι οποίες φέρονται να έχουν χρηματοδοτηθεί κατά την περίοδο 2006 – 2010, αλλά και να βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ (μέσω παρένθετων προσώπων)!
Όπως γίνεται αντιληπτό, την ώρα που και το περιβόητο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ παίρνει ούτως ή άλλως περίεργη τροπή, καθώς αποδεικνύεται ότι η λίστα ήρθε στην Ελλάδα από την ΕΥΠ και δη τον κ. Κώστα Μπίκα, ο οποίος την παρέδωσε και την είχαν στα χέρια τους χωρίς να έχουν πράξει τα δέοντα… τόσο ο κ. Διώτης (ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ) όσο και οι κ. Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου,το σκηνικό παίρνει στην κυριολεξία «φωτιά» και οι εστίες των «πυρκαγιών» που πρόκειται να ξεσπάσουν δεν θα περιορίζονται μόνο εντός των συνόρων της χώρας…
Έτσι, δεν αποκλείεται στην πορεία της εξέλιξης των πραγμάτων να συνδεθούν και οι τρεις υποθέσεις:
Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή, υποκλοπές και… λίστα Λαγκάρντ!
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι δύο πρώτες όπως αναμένεται θα ενοποιηθούν σε ένα «καυτό φάκελο» από την ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών είναι ήδη αποφασισμένο να κάνει αποδεκτό το σχετικό αίτημα τού αρμόδιου ανακριτή.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε -και να υπογραμμιστεί- το γεγονός ότι οι αρχικοί πρωταγωνιστές – εισαγγελείς σήμερα βρίσκονται όχι μόνο σε άσχετα πόστα, αλλά ο ένας εξ αυτών ελέγχεται και απολογείται για ποινικές ευθύνες κακουργηματικών πράξεων, δηλαδή εσχάτης προδοσίας και βλάβης κατά του εθνικού συμφέροντος!
Ειδικότερα, ο εισαγγελέας Ορνεράκης που ασχολήθηκε επισταμένα με το σχέδιο και την απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μετακινήθηκε αιφνιδίως (;) στην εισαγγελία Περιβάλλοντος (!), προκειμένου να διενεργεί έρευνες για την παράνομη υλοτομία του όρους Αιγάλεω!..
Ο δε εισαγγελέας κ. Ιωάννης Διώτης στον οποίο είχε ανατεθεί αρχικά το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος του (τότε) πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του είχε «κλείσει» τον φάκελο, βγάζοντας μάλιστα πόρισμα ότι ο Τσαλικίδης αυτοκτόνησε και δεν δολοφονήθηκε (!), σήμερα ελέγχεται ως απολογούμενος και πιθανώς κατηγορούμενος (;) για την περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ».
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο κ. Διώτης έχει διατελέσει επικεφαλής εισαγγελέας της ΕΥΠ, απέσπασε ως πρωταγωνιστής τις περίφημες καταθέσεις των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν» και προσφάτως ήταν ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ που διαχειρίστηκε τη «λίστα Λαγκάρντ» χωρίς να επιφέρει κανένα κέρδος στο ελληνικό δημόσιο.
Τέλος, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι στο άμεσο μέλλον θα επέλθει επιβεβαίωση της πληροφορίας που μετέφερε έγκυρη πηγή στο paraskhnio.gr, που λέει ότι οσονούπω θα ανοίξουν και οι “καυτοί φάκελοι” των ανεξέλεγκτων πυρκαγιών του θέρους του 2007, αλλά και του “ολοκαυτώματος” -τόσο στο Κέντρο της Αθήνας όσο και στις μεγάλες πόλεις σ’ ολόκληρη την Ελλάδα- τον περίφημο Δεκέμβριο του 2008…
Δύο σημαντικές υποθέσεις οι οποίες, επίσης, όπως όλα δείχνουν, έχουν άμεση διασύνδεση με το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή και γενικευμένης αποσταθεροποίησης της χώρας…
Πηγή: www.paraskhnio.gr

Ο κατήφορος της πολιτικής ζωής δεν έχει τέρμα


Στο «Καφενείον η Ελλάς» δε θα έπρεπε να περιμένουμε περισσότερα από αυτά που διαβάσαμε για την Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ. Είναι ένα από τα σημεία εκείνα της πολιτικής και κοινωνικής παθογένειας που οδήγησαν την Ελλάδα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Δε θα έπρεπε να εκπλήσσεται κανείς από το βούρκο της πολιτικής σκηνής, είναι μέρος του παιχνιδιού άλλωστε να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα προκειμένου να αποκρύβονται άλλα σοβαρότερα.
Κι ενώ όλοι σήμερα μιλούν για τον αντρισμό του Κασιδιάρη, την… γαστρική χώρα του κ. Βενιζέλου, την κυοφορία της κ. Κωνσταντοπούλου ή την έκρηξη αδρεναλίνης του κ. Γεωργιάδη, κανείς δε μιλά για την ουσία. Σχεδόν τρεις μήνες κοινοβουλευτικού σόου και δεν έχουμε φωτιστεί σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Από την άλλη δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει τι θέλουμε από την υπόθεση αυτή; Θέλουμε απλά να βάλουμε στη φυλακή τον «πράσινο» Παπακωνσταντίνου γιατί μπορεί να κάλυψε τις «γαλάζιες» εξαδέλφες του;
Θέλουμε να πλήξουμε το έτσι κι αλλιώς ημιθανές ΠΑΣΟΚ; Θέλουμε να αναδείξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ σε τιμητή των πάντων και τη Ζωή σε Ιαβέρη της Ελλάδας;
Ή τελικά θα έπρεπε να αναζητούμε τι και ποιοι κρύβονται πίσω από τη λίστα; Και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε ως χώρα όλους αυτούς τους λογαριασμούς προκειμένου αφενός να μπουν στα κρατικά ταμεία κάποια εκατομμύρια και να μην κόβονται οι συντάξεις κι αφετέρου να δούμε αν υπάρχουν λαμόγια που έφαγαν χρήματα στην Ελλάδα και τα έβγαλαν στο εξωτερικό για να τα γλιτώσουν.
Την ίδια στιγμή που συγκλονίζεται ο κόσμος με τις αποκαλύψεις για τους φορολογικούς παράδεισους και τις υπεράκτιες εταιρείες, εμείς ασχολούμαστε με το πόσο άντρας είναι ο Χρυσαυγίτης, πόσο ευτραφής ο Μπένι ή πόσο τσαμπουκάς η Ζωή.
Ενώ στη Γαλλία ετοιμάζονται να βάλουν φυλακή τον… Παπακωνσταντίνου τους, τον πρώην υπουργό Προϋπολογισμού και κινδυνεύει ακόμη και ο Ολάντ, εμείς στο μικρόκοσμό μας δεν έχουμε αποφασίσει τι θέλουμε από τη λίστα Λαγκάρντ.
Ζούμε στη νεοελληνική κοσμάρα μας όταν σε όλο τον κόσμο γίνονται προσπάθειες για να αποκαλυφθούν τα «μαύρα» χρήματα, να πάνε κάποιοι φυλακή, αλλά το κυριότερο να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία με χρήμα από πρόστιμα ή από επιστροφή κεφαλαίων στις τράπεζες.
Δυστυχώς, ζούμε σε μια χώρα που έχει εμποτιστεί στο DNA της με το να δημιουργεί εντυπώσεις, να κάνει σόου και να καλύπτει τις μεγάλες αλήθειες. Σε κάθε σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια (από δημοσιογραφική έρευνα για να λέμε την αλήθεια, παρά την απαξίωση των media) το πολιτικό σύστημα κατάφερε να πάρει το επουσιώδες και να αποκρύψει το ουσιώδες. Από το σκάνδαλο για τις υποκλοπές που ποτέ δε μάθαμε τι έγινε, μέχρι τις ιερές ανταλλαγές με το Βατοπέδι, τα δομημένα ομόλογα ή τη λίστα Λαγκάρντ.
Αν και κανείς δεν πρέπει να είναι απαισιόδοξος, η εκτίμηση είναι ότι η Ελλάδα το έχει χάσει το παιχνίδι. Όσο βάζει τους σκελετούς στη ντουλάπα και τους κρατά χρόνια εκεί, όσο κρύβει κάτω από το χαλάκι τα πραγματικά προβλήματα κι όσο βλέπει το δάχτυλο, αλλά κρύβει τον ήλιο, δε θα έχει καμιά τύχη.
Θα κινείται στον αστερισμό του κάθε Κασιδιάρη, κάθε Βενιζέλου ή κάθε Κωνσταντοπούλου. Και ο κόσμος αποχαυνωμένος θα παρακολουθεί το πολιτικό σήριαλ που μπροστά του δεν πιάνει μία ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής.
Αριστερός Ψάλτης
antinews.gr

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

(Βίντεο) Δολοφονία ανυπεράσπιστου γέροντα μπροστά στην κάμερα από ισλαμοφασίστες στην Συρία.

…και η πολιτισμένη Δύση θέλει να στείλει όπλα στους “επαναστάτες”. Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας χωρίς τέλος.

GEORGE PAPANDREOU Δεν θα μας κάνει τη "χάρη" να καταθέσει;


Τελικά πολύ δύσκολα θα δούμε τον πρώην πρωθυπουργό να προσέρχεται στην προανακριτική.
Ανοικτό το ενδεχόμενο να στείλει υπόμνημα και να μην παραστεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ άφησε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της επιτροπής μετά από δύο ημέρες που αναζητούσε τον πρώην πρωθυπουργό, τον εντόπισε στην Αμερική και τον ενημέρωσε ότι η πλειοψηφία των μελών εισηγήθηκε την κλήση του προκειμένου να διευκολύνει τις έρευνες.
Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην εγκαταλείψει την Αμερική για την προανακριτική, επιλέγοντας την λύση του υπομνήματος. Αλλωστε, τις προηγούμενες ημέρες το περιβάλλον του διέρρεε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να παραστεί σε μια διαδικασία που συχνά βγαίνει εκτός ελέγχου.
Μένει πλέον να αποφασίσουν τα μέλη της επιτροπής ποια αντίδραση θα έχουν – στα περιθώρια που επιτρέπει ο Κανονισμός της Βουλής - στην περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου όντως στείλει υπόμνημα. Εάν δηλαδή επιλέξουν την λύση της βίαιης προσαγωγής του μάρτυρα ή θα μείνουν ικανοποιημένοι από το υπόμνημα.
Πάντως από ότι φαίνεται ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να μας κάνει την χάρη ούτε να δώσει εξηγήσεις. Καλά είναι στην αγκαλιά της μητέρας πατρίδας (ΗΠΑ)
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ν. Αναστασιάδης: O " Eφιάλτης" του 2013

" Φωτιά" το βίντεο από το απαγορευμένο "Μακελειό" του Στέφανου Χίου. 
Απαγορευμένο από τα κανάλια της διαπλοκής αλλά όχι από το διαδίκτυο. Ένα βίντεο που αξίζει μεγάλης μελέτης και προσοχής. Ένα βίντεο (μην το χάσετε) που θα αναλύσουμε κομμάτι - κομμάτι. 

Νίκος Αναστασιάδης:
- Ο άνθρωπος που έλεγε για τον Εθνάρχη Τάσο Παπαδόπουλο: "Δεν αποκρύβω πόσο απογοητεύθηκα όταν παρακολουθούσα τον Πρόεδρο να δαιμονοποιεί το σχέδιο. 

-Ο άνθρωπος που ενώ ήταν σύμφωνος στο προδοτικό ...

σχέδιο Ανάν εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής. 

-Ο άνθρωπος που παρότρυνε τους Βουλευτές της Κύπρου να ξεπουλήσουν ότι κατέχει ο λαός της. 

-Αυτός που πρότεινε την κατάργηση των...

Εθνικών εορτών και τη θέσπιση των μουσουλμανικών. 

-Αυτός που θέλησε να μην υπάρχει καμιά αναφορά για το Έθνος, τους αγώνες κα την υπερηφάνεια του στα σχολειά. 

-Αυτός που θέλησε την κατάργηση του Εθνικού ύμνου και της Ελληνικής σημαίας και τη θέπσιση νέων "κοινών συμβόλων". Νέα σημαία με χρώματα το μπλέ και το κόκκινο, το πρώτο για τους Έλληνες και το δεύτερο για τους Τούρκους. 

- Ο πρώτος ηγέτης Ελληνοκύπριου κόμματος μίλησε στο συνέδριο του νέου οθωμανικού κόμματος του Ερντογάν, με φόντο αφίσσα που έγραφε "Όλα για την Τουρκία". 

Ο άνθρωπος του ΝΑΙ!
Ναι στη συνάντηση με τον Έρογλου.
Ναι στο να ξεχάσουν οι Κύπριοι και οι Έλληνες το παρελθόν τους.
Ναι στα αιτήματα φιλίας από Τούρκους στο facebook.
Ναι στο ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι αδέλφια μας.
Ναι στο Χριστόφια.
Ναι στο Εθνοκτόνο μνημόνιο για την Ελλάδα.
Ναι στο μνημόνιο για την Κύπρο.

Nίκος Αναστασιάδης: 
Ο Σαμαράς της Κύπρου.
Ο κύριος ΝΑΙ σε όλα. 

Αρχείο makeleio.gr

 Νίκος Παπαγεωργίου. 

 .epirus-ellas.gr

Αποδεικνύουμε με στοιχεία, το προσχεδιασμένο έγκλημα και την μεθόδευση του ξεπουλήματος της Ελλάδας

ΔΙΟΓΚΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΟΛΙΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΜΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΥΓΙΟΥΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ.ΕΚΡΥΨΑΝ ΛΙΣΤΕΣ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑΤΙ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

“Η Ελλάδα έχει δημόσια γη, ως ποσοστό του ΑΕΠ, πολύ παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Αυτό το αγνοήσαμε, δηλαδή προτιμήσαμε να κόβουμε μισθούς και συντάξεις παρά να αξιοποιούμε δημόσια γη. Δεν το κάναμε, λοιπόν, καθόλου ή το κάναμε πολύ λίγο….”
Αυτά που διαβάσατε πιο πάνω είναι απόσπασμα δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη «Ο Ψυχρός Εμφύλιος»….

Να σας θυμίσουμε…. τι είχαμε αποκαλύψει ένα χρόνο πριν ΕΔΩ
  Προφανώς βλέποντας το πιο πάνω βίντεο…έγινε ξεκάθαρο αυτό που είπε ο Antonio Borges (IMF European Department Director) , σε συνέντευξή του σχετικά με τις εξαγγελίες του ΓΑΠ και της κυβέρνησης.
Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ “ιδιωτικοποιήσιμα” περιουσιακά στοιχεία,
είναι μια ακραία τιμή στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την κατάσταση. Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι.Επιτρέψτε
μου όμως να τονίσω: Κάναμε μια μελέτη των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη κατά τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Πολλές χώρες έχουν ιδιωτικοποιήσει περισσότερο από αυτό, πολύ περισσότερο από αυτό, μέχρι 30 % του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης όπου υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία και για τον τίτλο και το νομικό καθεστώς. Έτσι, αυτό μπορεί να γίνει. Φυσικά, δεν έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, διότι οι Έλληνες δεν αισθάνονταν την ανάγκη να το κάνουν. Αλλά τώρα, το νέο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την προτεραιότητα και ξέρετε, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα. Ειδικότερα, αν αποφασίσετε να βάλετε εμπειρογνώμονες μέσα και το αναθέσετε, βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να συμβεί πολύ, πολύ γρήγορα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω.” 
Καταλάβατε τι μας λέει ο κ. Antonio Borges;;
Πουλήστε γρήγορα, έχετε πολύ πράμα, βάλτε εμπειρογνώμονες μέσα, βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους….
Και ποιοι είναι άραγε οι κατάλληλοι άνθρωποι;;
Mήπως όλοι αυτοί που μας έχουν “κατσικωθεί”  και έχουν κατασκηνώσει στην Ελλάδα..
Μήπως είναι αυτοί  που ανέφερε ο κ. Σαχινίδης  ;

Είναι αυτοί  ;;

Ή Mήπως είναι αυτοί ;;

Παράλληλα ας μην ξεχνάμε και τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, που παρουσιάζουν ότι”δήθεν”, 7 στους 10 συμπατριώτες μας είναι υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας…
Και πως να μην είναι.
Σου λέει ο καθένας, και ίσως όχι άδικα, βομβαρδιζόμενος σε καθημερινή βάση και απ τα σενάρια χρεωκοπίας, απ το να χάσω το μισθό μου, την σύνταξη μου, τα λεφτά μου…
Ας τα πουλήσουν… 
Εκεί μας κατάντησαν, μας αναγκάζουν να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση.
Μήπως όμως τελικά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ενός γενικότερου σχεδίου, ενός καλά προσχεδιασμένου εγκλήματος…για να μας τα πάρουν τζάμπα. Το πιο σημαντικό όμως είναι, η πλήρης (καρμπόν) ταύτιση της χθεσινής δήλωσης του Στουρνάρα, με τις αντίστοιχες δηλώσεις που έγιναν ένα χρόνο πριν τον αξιωματούχο του ΔΝΤ… Έχετε τώρα καμιά απορία για το προσχεδιασμένο έγκλημα και την μεθόδευση του ξεπουλήματος της Ελλάδας;;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΟΤΕ! ΑΜΟΙΒΕΣ – ΜΑΜΟΥΘ, ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ κ.α!


500,000 Ευρώ ετησίως αμοιβή ΔΣ! Την ίδια στιγμή που ο Σόιμπλε ζητά βασικό μισθό 300 Ευρώ!

Ετήσια κέρδη 476 εκ Ευρώ για το 2012, 390 εκ. Ευρώ η “εξαγορά” με τις ευλογίες του υπόδικου Παπακωνσταντίνου!

Είναι εξοργιστικές οι καταγγελίες που λάβαμε με δελτίο τύπου από εργαζομένους στον (γερμανοκρατούμενο πλέον) ΟΤΕ.
Πιο εξοργιστική όμως είναι η απόλυτη σιωπή, η ομερτά που επικρατεί πίσω από τα τεκταινόμενα σε μία ξεπουλημένη από την συμμορία Παπανδρέου, επιχείρηση Εθνικής σημασίας!

Πέραν της πρωτοφανούς απάτης όπου οι σοσιαλφασίστες εμφανιζόντουσαν παρέα με τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές και ξόρκιζαν το “ξεπούλημα” το οποίο οι ίδιοι διέπραξαν λίγους μήνες μετά ως κυβέρνηση, εδώ προκύπτουν σημεία και τέρατα. Η δικαιοσύνη πρέπει άμεσα να διερευνήσει την ορθότητα των καταγγελιών.

Δελτίο Τύπου  
Αθήνα: 05-04-2013

    Μείναμε… έμπλεοι από έκπληξη όπως θα ‘λεγε και ο Σκαρίμπας από τη μεγάλη αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt και τους σχολιασμούς των ντόπιων διαπλεκόμενων  (ιδιοκτητών και δημοσιογράφων – παπαγάλων των ΜΜΕ) για τους τεράστιους μισθούς του ΝΤΡΑΓΚΙ, του ΜΠΑΡΟΖΟ, του ΡΟΜΠΑΙ του ΣΟΥΛΤΣ κ.λ.π.
   Ουε υμιν φαρισαίοι υποκριτές… και σκοταδιστές (κατά Σινόπουλο).
   Ώστε είναι μεγάλος ο μισθός (που είναι) 370.000 ευρώ του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και ο μισθός του Πρόεδρου του ΟΤΕ πάνω από 500.000 ευρώ δεν είναι;
   Είναι πολλά τα 298.500 ευρώ του Προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και τα 206.200 ευρώ του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς  και τα 250.000 ευρώ που παίρνουν οι Γενικοί Διευθυντές του ΟΤΕ δεν είναι;
   Έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους τα τελευταία χρόνια και ούτε βλέπουν, ούτε ακούνε τίποτα για όσα τραγικά συμβαίνουν στον ΟΤΕ μετά την εξαγορά του από την  κρατικών συμφερόντων γερμανική Deutsche Telekom.
   Κανένα σχόλιο ούτε για την παράδοσή του αντί πινακίου φακής (390 εκ. ευρώ) όταν η κερδοφορία του μόνο το 2012 ήταν 476 εκ. ευρώ! Ούτε για τοξεπούλημα θυγατρικών του στα Βαλκάνια.
   Ούτε για τις καθημερινές παραβιάσεις του τηλεφωνικού απορρήτου που έχει τεκμηριώσει η ΑΔΑΕ, ούτε για το δουλεμπόριο με τις δήθεν ενοικιάσεις εργαζόμενων μέσα από τις θυγατρικές του, OTEplus – Hellas-com, ούτε για τους μισθούς των 185 ευρώ της  E-Value, ούτε για την παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων, τσιμουδιά για την τελευταία εκβιαστική «εθελουσία» 1516 εργαζομένων του ΟΤΕ που το κόστος της εφεδρείας και της συνταξιοδότησης φορτώνεται στα ταλαίπωρα ταμεία ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ και επικουρικό και τόσα άλλα.
   Λαλίστατοι όσο ο ΟΤΕ ήταν Δημόσιος, μουγκοί τώρα  που έγινε ιδιωτικός.
   Η αγία και ιερά ιδιοκτησία των πολυεθνικών μαζί με τα τεράστια πακέτα διαφημίσεων βουλώνει όλα τα στόματα. 
   Όπως έλεγε και ο χουντικός πρόεδρος Γκιζίκης, όταν τρώνε δεν μιλάνε.
   Η εκκωφαντική τους σιωπή και αφωνία είναι παρομοιώδης.
   Όπως παρόμοια ήταν και η αφωνία τους στην υπόθεση VODAFONE που μέσα από αυτήν γίνονταν οι παρακολουθήσεις στα τηλέφωνα του Πρωθυπουργού, του αρχηγού της ΕΥΠ, των Ενόπλων Δυνάμεων κ.λ.π.
   Και εκεί η πίτα των διαφημίσεων και η ιδιωτική πολυεθνική μπούκωνε όλα τα στόματα.
   Δεν τα γράφουμε αυτά γιατί έχουμε καμιά αυταπάτη ότι θα αναμεταδοθούν από τα γνωστά ΜΜΕ και τα συνήθη παπαγαλάκια αλλά αθεράπευτα αισιόδοξοι (scripta  manent) πιστεύουμε ότι μετά τη μεγάλη νύχτα του ολοκληρωτικού φασισμού που βιώνουμε τα τελευταία 3 χρόνια όταν θα ‘ρθει το ξημέρωμα, θα φωτιστούν οι πράξεις όλων όσων συμβάλουν (κρυπτόμενοι πίσω από το δάκτυλό τους) στην οργουελιανή επικοινωνιακή νύχτα.  
   Ακούει κανείς;
ΑΣΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ

Η προφητεία του Βασίλη Λεβέντη για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα


Η προφητεία του Βασίλη Λεβέντη για το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα Δικαιώθηκε 19 χρόνια μετά;
Τόλμησε και έκανε μια προφητεία! Ρίσκαρε, όπως είπε ο ίδιος ο Βασίλης Λεβέντης, τις μαντικές του ικανότητες. Δείτε τι είχε πει το 1993 και αν τελικά δικαιώθηκε σήμερα, δεκαεννιά χρόνια αργότaρα… Ακούστε τι είχε πει τότε:

«Ήρθε η ώρα η Ελλάδα να συνειδητοποιήσει ποιοι την κυβερνούν δεκαετίες τώρα. Ο ελληνικός λαός θα ντρέπεται για αυτούς που ψήφιζε δεκαετίες τώρα κι εκείνοι δεν θα μπορούν να βγουν στο δρόμο, να δουν τους συμπολίτες τους.
Όλοι θα είμαστε αηδιασμένοι και θα ντρεπόμαστε για αυτούς που ψηφίζουμε δεκαετίες τώρα. Κι αυτοί που ψηφίζαμε δεκαετίες τώρα και κορόιδεψαν το λαό κατ' επανάληψη δεν θα έχουν δύναμη να βγουν στο δρόμο και τα παιδιά τους θα ντρέπονται που τους έχουν πατεράδες».

Φουλ για ισόβια ο Παπακωνσταντίνου. Τον τελείωσε και αυτόν ο Βενιζέλος…


20130404-232507.jpg…ο οποίος κρεμά και τον Παπανδρέου. Ο τ. Πρωθυπουργός θα κάνει το παν για να μην εμφανιστεί στην επιτροπή μετά τις εξελίξεις. Ο Βενιζέλος αποδείχθηκε ευφυέστατος αφού πήγε, “καθάρισε” και αφήνει τον ΓΑΠ να κρύβεται.
Για «πισώπλατα» παιχνίδια που έγιναν «ερήμην» από τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα ελάχιστα 
διαλείμματα της επεισοδιακής συνεδρίασης κατά τα οποία επικράτησε η λογική και όχι οι φαιδρές αψιμαχίες, έδωσε κάποιες απαντήσεις για την ουσία της πολύκροτης υπόθεσης οι οποίες εκθέτουν τους χειρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου.
Ειδικότερα στην ερώτηση του προέδρου της επιτροπής πως κρίνει το περιεχόμενο των e-mails που εμφανίζουν τον κ. Ιωάννη Διώτη και τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να συνεννοούνται για την διαχείριση της λίστας σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος ήταν υπουργός οικονομικών και ο κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλλοντος, απάντησε: «Με κατέπληξαν αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρεται να έχουν ανταλλαγεί μεταξύ των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Διώτη στις 7 Ιουλίου του 2011, δηλαδή, αρκετές ημέρες μετά την αλλαγή στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Οικονομικών, διότι από το σύνολο αυτών των μηνυμάτων προκύπτει ότι εγώ απουσιάζω… Από το σύνολο αυτής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της 7ης Ιουλίου προκύπτει ότι εγώ είμαι απολύτως απών από τη συνείδησή τους και από το σκηνικό. Ένας πρώην Υπουργός ανταλλάσσει ηλεκτρονικά μηνύματα με έναν νυν Ειδικό Γραμματέα, ερήμην του εν ενεργεία Υπουργού, ο οποίος δεν έχει ενημερωθεί ούτε από τον πρώην Υπουργό ούτε από τον εν ενεργεία Ειδικό Γραμματέα ότι πρόκειται να γίνει συνάντηση με τον Διοικητή της ΕΥΠ και επεξεργασία –να επεξεργαστούμε, στον πληθυντικό- επίσης χωρίς να εξαρτάται αυτό από την προηγούμενη ενημέρωση ή έγκριση ή συναίνεση του νυν Υπουργού, ο οποίος δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Όλα είναι πίσω από την πλάτη μου και ερήμην μου, τρεις-τέσσερις βδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου».
Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «δεν είναι ευχαριστημένος» από τον χειρισμό που επιφύλαξε ο κ. Παπακωνσταντίνου στην λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας ότι «θα έπρεπε να την στείλει αμέσως στο ΣΔΟΕ και να πρωτοκολληθεί». (Πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα).

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η λύση της της κρίσης είναι οι ίδιοι οι Ελληνες!


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης


Το έχω ξαναπεί. Δεν είμαι ειδικός. Ακούω όμως με περίσκεψη αυτούς που φόρεσαν στην Εσπερία μαύρη τήβεννο και στην ορκωμοσία πέταξαν ψηλά τα γελοία τετράγωνα καπέλα τους.

Η λογική της τρόικας και της εφαρμοστέας κυβερνητικής πολιτικής είναι απλή: εσωτερική υποτίμηση κι άγιος ο Θεός.

Ο όρος «εσωτερική υποτίμηση» είναι πολύ καλλιτεχνικός. Στην ουσία; Πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, έως και κάτω των ορίων της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Στόχος, η ραγδαία μείωση του μισθολογικού κόστους, ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί.

Να πουλάμε πιο φτηνά προϊόντα και υπηρεσίες. Στο ίδιο μήκος κύματος, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η «ελαστικοποίηση» των εργασιακών σχέσεων. Δηλαδή θα δουλεύεις κανονικά και θα κάνουν ότι σε πληρώνουν.

Ομως, ό,τι και αν κάνουμε, το Μπαγκλαντές και η Γουινέα Μπισάου θα μας σκίζουν τα ράμματα, θα βλέπουμε την πλάτη τους, αφού εκεί δουλεύουν για χαρτζιλίκι ή για ένα καπάκι πίτουρα. Και, φευ, δεν θυμάμαι το Μπαγκλαντές να έχει κατακτήσει τις κορυφές της ανάπτυξης. Συνήθως από κει είναι τα σπιθαμιαία ταλαίπωρα βετέξ που σου καθαρίζουν τα τζάμια στα φανάρια.

Ακόμη και αν γίνουμε Κινέζοι κούληδες στις αμοιβές, οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι που είχαν εκπαιδευτεί στη λόρδα από προπονητές στη μιζέρια, επιπέδου Ζίβκοφ και Τσαουσέσκου, πάντα θα κάνουν πιο φτηνά τη χαμαλοδουλειά.

Αν η σύνθλιψη των μισθών φέρνει ανάπτυξη, τότε ν’ αφήσουμε τα ημίμετρα, τις φλώρικες παλινωδίες και να περάσουμε κατευθείαν στον hardcore νεοφιλελευθερισμό, ν’ ανεβούμε στον Ολυμπο της ανταγωνιστικότητας, να σπάσουμε την μπάνκα: Να επαναφέρουμε τη δουλεία. Αν με την υπαμειβόμενη εργασία έχεις ανάπτυξη, με την τζάμπα πετάς! Σε δυο χρονάκια η Γερμανία θα βλέπει την πλάτη μας και θα μας ζητάει η Μέρκελ δανεικά για να πάρει στρούντελ. Και όσοι σοκάρεστε, σκεφτείτε ψυχρά, ιστορικά. Με δουλεία φτιάξαμε Παρθενώνες, γράψαμε τραγική ποίηση, πήγαμε κατακτητές ως τον Υδάσπη. Με ελευθέρα εργασία τι κάναμε; Χτίσαμε αντιπαροχή πολυκατοικίες, γυάλινα κουτιά α λα Βωβός, έγραψε τραγούδια ο Τσαλίκης και ο Κουράκης στίχους, όπου πενθεί το μαλακό λευκό μπαστούνι του και τα πολεμικά των μεμέτηδων κοντεύουν να εξοκείλουν στα τραπέζια του Δουράμπεη. Ο δε εργαζόμενος θα έχει σίγουρα δουλειά και θα απαλλαγεί και από άλλες έγνοιες, διότι ως δούλος θα έχει εκχωρήσει την ευθύνη της σίτισης, στέγασης, κοινωνικής ασφάλισης στον αφέντη του. Ετσι λύνουμε μια κι όξω όχι μόνο την ανεργία αλλά και το ασφαλιστικό και το πρόβλημα των αστέγων. Εκεί, στις στάνες της δουλείας, θα κάνουμε λίγο πιο δεξιά, θα στριμώχνονται όλοι και μια κούπα φασόλια μπλουμ με γαλέτα όλο και θα περισσεύει.

Λοιπόν, η συνταγή που μας ταΐζουν είναι εθνικά, κοινωνικά δηλητηριώδης. Ο γάιδαρος/λαός ή που θα ψοφήσει μόλις μάθει να μην τρώει ή που θα ρίξει ξεγυρισμένες κλοτσιές. Κι όπως λέγανε οι παλιοί: ο Θεός να σε φυλάει από τα πισινά του γαϊδουριού και τα μπροστινά του καλογέρου.

Μαθαίνω δε ότι οι πλέον τσαμπουκαλεμένοι κήρυκες του πράγματος με ζήλο, που δεν είχε ούτε ο ντουφεκισμένος συνταγματάρχης Πούλος της «Ελληνικής Εθελοντικής Χωροφυλακής», είναι κάτι μανταμίτσες, που δουλεύουν για την τρόικα και γυρίζουν τα υπουργεία μοιράζοντας απειλές. Στην κυβέρνηση, στις υπηρεσίες υπάρχουν και άνθρωποι που σκαμπάζουν από οικονομικά. Οταν, λοιπόν, με τεχνοκρατικό τρόπο ξεβρακώνουν τις ελληνόφωνες ηλίθιες και κάτι χοντροκέφαλους, π.χ. από τη χώρα-λακκούβα, την Ολλανδία, για το ανέφικτο και δημοσιονομικά αναποτελεσματικό των υποδείξεων, ξέρετε τι κάνουν; Αφήνουν τα επιστημονικά προσχήματα και αρχίζουν τον πολιτικό τσαμπουκά!

Δύο οι εξηγήσεις. Ή ως δουλόφρονες υπάλληλοι δεν τολμούν να πουν στους εργοδότες τους ότι «έτσι δεν θα μαζέψετε τα λεφτά σας» ή δεν τους ενδιαφέρει τόσο να μαζέψουν τα δανεικά, αλλά υπάρχει άλλη, ευρύτερη ατζέντα!

Η λύση στο πρόβλημα, αδέρφια, δεν είναι η εξαθλίωση. Οι αληθινά αναπτυγμένες χώρες δεν έχουν εργασιακό μεσαίωνα και δεν πληρώνουν τους εργαζομένους με παξιμάδια ή μια κούπα ρύζι.

Την είδα τη λύση προχθές στην εξαίρετη ΕΤ3. Εσείς ίσως βλέπαμε τα τουρκικά σκουπίδια του θιγέντος απ’ το κατούρημα του Παππά κ. Παναγιωτόπουλου. Εγώ όμως είδα εφαρμοσμένες τεχνολογικές καινοτομίες. Απίθανα πράγματα που κάνουν Ελληνες επιστήμονες και π.χ. αφαιρούν το αρσενικό από το νερό και τώρα μια βιομηχανία φτιάχνει τέτοια φίλτρα. Είδα ότι χημικοί μηχανικοί του Αριστοτελείου φτιάχνουν βιοκαύσιμα τρίτης γενιάς από τηγανέλαιο!

Η λύση, λοιπόν, είναι στην έρευνα και την τεχνολογία, στις εφαρμοσμένες καινοτομίες. Η λύση είναι στα επιστημονικά εργαστήριά μας, στα πολυμήχανα ελληνικά μυαλά και στο πέρασμά τους στην αληθινή παραγωγή. Σε δικά μας πράγματα, που θα τα κάνουμε μόνο εμείς ή καλύτερα απ’ τους άλλους.

Θα σας πω, λοιπόν, την παλαβή μου ιδέα. Η λύση είναι οι Ελληνες! Για να βγούμε από την κρίση, πρέπει να επενδύσουμε σε αυτούς και στην παιδεία τους. Στο σκυφτό χαμαλίκι πάντα κάποιοι άλλοι θα είναι καλύτεροι και πάντα κάποιοι θα δέχονται να κάνουν σχεδόν τζάμπα αυτό που εμείς θα δεχτούμε να κάνουμε πιο φθηνά..

dimokratianews.gr

Όχι τζαμί στην πόλη που έπεσε ο Καραϊσκάκης για την ελευθερία της


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Χιλιάδες εκκλησίες και μοναστήρια μας στην Ιωνία, στον Πόντο, την Ανατολική Θράκη, την Καππαδοκία, την κατεχόμενη Κύπρο είναι ατιμασμένες. Άλλες γίνανε τζαμιά, άλλες στάβλοι κι άλλες κείτονται ερείπια. Τα ίχνη από το αίμα της Γενοκτονίας των Χριστιανών στέγνωσε πια αλλά τα ακοίμητα τεκμήρια της λεηλασίας και του πολιτισμικού σκέλους της Γενοκτονίας παραμένουν κάρφος στον οφθαλμό μας. Αν πάρεις τα μονοπάτια των πορειών θανάτου, του Άουσβιτς εν ροή των Ελλήνων και των Αρμενίων της Μικράς Ασίας, εκεί όπου, σε ένα πρωτοφανές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, με παλλαϊκή συμμετοχή των εξισλαμισμένων ορδών που υποδύονται το τουρκικό «έθνος», βρήκαν φρικτό θάνατο εκατομμύρια αμάχων αδερφών μας, θα συναντήσεις παντού τα μνημεία της ανεκδίκητης βαρβαρότητας των Τούρκων. Πανάρχαιες εκκλησίες και μοναστήρια μαγαρισμένες απ’ τους μιναρέδες ή από γελάδια και πρόβατα.
Στην Τουρκία οι ιερωμένοι μας κυκλοφορούν με πολιτικά, μόνο ο Πατριάρχης φορά το σχήμα του. Η ελληνική κοινότητα της Πόλης μετά από σειρά διώξεων απέμεινε σκιά του εαυτού της, λίγοι γέροντες, την στιγμή που η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη ανθεί.
Στην Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει χριστιανική εκκλησία κι ούτε μπορεί να χτιστεί. Αν φοράς σταυρό θα προπηλακιστείς και θα χάσεις την ελευθερία σου, αν όχι τη ζωή σου. Στην Τουρκία χριστιανοί ιερωμένοι δολοφονούνται με την κάλυψη της αστυνομίας, ενώ στην Συρία των «ανταρτών» και την «ανοιξιάτικη» Αίγυπτο διεξάγεται από τους ισλαμιστές γενοκτονία σε βάρος των χριστιανών υπό την αφασιακή συνενοχή της αυτοκαταστροφικής Δύσης.
Τα καθεστώτα αυτά, φορείς ενός μεσαιωνικού μανιχαϊσμού, με βαθύτατα ρατσιστικές ιδεοληψίες και πρακτικές, που προπαγανδίζουν κι ασκούν βία σε βάρος των Χριστιανών, εφαρμόζουν σε βάρος των γυναικών πολιτικές που κάνουν το Γ’ Ράϊχ να μοιάζει με παράδεισο δημοκρατικής ισότητας.
Γιατί άραγε οφείλουμε να επιτρέψουμε την ίδρυση μεγαλοπρεπούς τζαμιού, οποιουδήποτε τζαμιού, στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα μιας Ορθόδοξης Χριστιανικής χώρας και πνευματική πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής ιδέας; Δεκάδες οι υπαρκτοί ευκτήριοι οίκοι, τα τζαμιά για τους όποιους μουσουλμάνους ζουν εδώ ή μας επισκέπτονται. Είναι ήδη πολύ περισσότερα απ’ όσα θα ‘πρεπε, όπως είναι ήδη πολλοί οι παράνομοι μουσουλμάνοι, πολύ περισσότεροι απ’ όσους επιτρέπει η κοινωνική συνοχή της χώρας.
Τα τζαμιά κι οι μιναρέδες τους είναι σύμβολα ισχύος για το Ισλάμ, την πλέον αναχρονιστική, επιθετική και ρατσιστική θρησκεία στον κόσμο. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
Αποκατέστησαν τις βεβηλωμένες εκκλησίες μας;
Μπορούν οι Χριστιανοί να ζήσουν στις χώρες αυτές και να ασκήσουν ανεμπόδιστα τα λατρευτικά τους καθήκοντα; Όχι.
Λάθος μέγα λοιπόν μια τέτοια υποχώρηση, χωρίς καμμία αμοιβαιότητα. Θα ‘πρεπε όμως να γίνει αληθινή επανάσταση, να αρνηθούν τον πυρήνα της θρησκείας τους για να υπάρξει τέτοια αμοιβαιότητα. Απίθανο.
Κι εγώ δεν φοβάμαι να το πω: το Ισλάμ είναι φασισμός, είναι ρατσισμός, είναι ασύμβατο με τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας. Η δυτική έννοια της Δημοκρατίας και της ισονομίας, δεν τους είναι μόνο άγνωστη αλλά και απεχθής. Χώρο επέκτασης μας θεωρούν και την περίοδο που διάγουμε την θεωρούν μόνο ανακωχή, γιατί γι’ αυτούς «δεν υπάρχει ειρήνη με τους απίστους».
Μόνο ανοχή με αυστηρή επαγρύπνηση μπορούμε να δείχνουμε. Όχι υποχωρητικότητα. Διότι μια άλλη αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μετριοπαθές Ισλάμ. Είναι μια ζώσα εκρηκτική ύλη, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πυροδοτηθεί. Δείτε την εξέλιξη των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, πως κατρακυλούν στον φανατισμό. Είχαν απαγορεύσει τις κούκλες στις βιτρίνες! Τώρα με νέα νομοθεσία θα παύσουν να υπάρχουν μικτά σχολεία από την ηλικία των εννέα ετών κι απάνω.! Η μαντήλα και το τσαντόρ επεκτείνονται ραγδαία και στην τάχα πιο κοσμική Τουρκία. Δείτε τα χάλια της Αιγύπτου, την πρωτοφανή βαρβαρότητα των γενοκτόνων «αγωνιστών της ελευθερίας» στην Συρία.
Και θα επιτρέψουμε σε αυτούς να βάλουν πόδι στην πρωτεύουσα μας; Θα έχουμε την «απόλαυση» ν’ ακούμε τον μουεζίνη να ρυπαίνει τ’ αυτιά μας; Πόση λερή «πολιτική ορθότητα» ακόμη ως τον αυτοχειριασμό μας;
Κι υπενθυμίζω, στην Επανάσταση αγωνιστήκαμε εναντίον σουνιτών μουσουλμάνων, καθαιρέσαμε με την βία του αγώνα μας τα σύμβολα της μισητής δεσποτείας τους. Με το σπαθί και το ντουφέκι τους διώξαμε πίσω στην Ασία. Αυτούς πολεμήσαμε. Αυτούς που τώρα θέλουν τζαμί στην Αθήνα.
Όπως σωστά έγραψε κι ο φίλος Προφήτης, δεν έχουμε καμμία υποχρέωση να διευκολύνουμε την πολυτελή τέλεση των λατρευτικών καθηκόντων των ορδών των παράνομων κι απρόσκλητων μουσαφιραίων. Χρέος μας προς το εθνικό συμφέρον, την δημόσια τάξη και ασφάλεια, την κοινωνική συνοχή, είναι η μαζική απέλαση τους, όχι να τους χτίσουμε …τέμενος.
Ας μην μαγαρίσουμε μόνοι μας την πόλη που έπεσε πολεμώντας για την ελευθερία της ο Καραϊσκάκης. Στον αττικό ορίζοντα δεν υπάρχει θέση για τζαμί. Προσβάλλει την αισθητική μας, την Ιστορία μας, την Ελευθερία μας.
antinews.gr