Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ



Ο αντιπρόεδρος χειροδίκησε σε 72χρονο με προβλήματα αναπηρίας στη Βουλιαγμένη

Απίστευτη αλλά επώνυμη καταγγελία-αποκάλυψη χειμερινού κολυμβητή, που συμβαίνει να είναι και γνωστός δημοσιογράφος, αναστατώνει το ΠΑΣΟΚ και επιβαρύνει τη θέση του Θόδωρου Πάγκαλου μέσα στο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του επί χρόνια στρατιωτικού συντάκτη και αναλυτήΧρήστου Καπούτση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εν εξάλλω καταστάσει... χτύπησε μέσα στον χώρο της λίμνης της Βουλιαγμένης έναν 72χρονο υπάλληλο με σοβαρά προβλήματα αναπηρίας.

Λίγο νωρίτερα, την ώρα που ο κ. Πάγκαλος απολάμβανε το συνηθισμένο χειμερινό του μπάνιο, λουόμενοι άρχιζαν να τον βρίζουν εν χορώ με «αρχηγό» μια ηλικιωμένη κυρία, η οποία τον καθύβρισε χυδαία με αποτέλεσμα ο Θόδωρος Πάγκαλος να «βράσει» από θυμό, να συγκρατηθεί και να μην απαντήσει εκείνη τη στιγμή αλλά να ξεσπάσει στη συνέχεια -πάντα κατά την επώνυμη καταγγελία- στον πρώτο που συνάντησε κατευθυνόμενος προς την έξοδο της πλαζ: στον ανήμπορο ηλικιωμένο. Ο δημοσιογράφος Χρ. Καπουτσης, ο οποίος από το 1998 καλύπτει το ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του επανέλαβε όσα ανήρτησε επώνυμα στις 8/12/2010 στις 5.36 μ.μ. στην προσωπική του ιστοσελίδαchristoskapoutsis.blogspot.com.

Μάλιστα δήλωσε ότι όλα όσα έχει γράψει στο blog του ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού «έκανε μπάνιο ως χειμερινός κολυμβητής και ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν στη λίμνη της Βουλιαγμένης».

Διαβάστε την καταγγελία-αποκάλυψη του δημοσιογράφου την οποία ανήρτησε στην ιστοσελίδα του, χωρίς εμείς να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε τίποτα:

Η καταγγελία

«Στη λίμνη της Βουλιαγμένης κάποιοι από τους λουόμενους μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου του επιτέθηκαν φραστικά, με χυδαίες εκφράσεις, όπως "γουρούνι", "μαλ..." και άλλες χυδαιότητες. Η ώρα ήταν 14.45 και τον ρωτούσαν γιατί είναι εκεί, για μπάνιο στη λίμνη, και όχι στο γραφείο του εργαζόμενος, όπως θα έπρεπε κατά τη γνώμη των λουομένων.

Μάλιστα στις ύβρεις πρωτοστατούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα που, όπως μάθαμε, απολαμβάνει τη μεγάλη σύνταξη του μακαρίτη και τα ενοίκια από 15 διαμερίσματα.

Ο Θ. Πάγκαλος δεν αντέδρασε και αποχώρησε από τη λίμνη. Ζήτησε όμως τον διευθυντή και επειδή αυτός απουσίαζε, σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε ΧΕΙΡΟΔΙΚΩΝΤΑΣ στον πρώτο υπάλληλο που βρήκε μπροστά του, έναν άνθρωπο 72 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπηρία).

Ο αντιπρόεδρος ζητούσε ευθύνες από τον υπάλληλο, διότι επέτρεψε στην κυρία να μπει στη λίμνη!

Και η απάντηση του υπαλλήλου ήταν "διότι πλήρωσε εισιτήριο"...».


Η «δημοκρατία» επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Πάγκαλου από το οποίο ο κ. Πέγκας περιορίστηκε να μας απαντήσει ότι «δεν γνωρίζει το θέμα»...

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ)
(Σ.Λ.)

Σενάριο… Αργεντινής μέσα στο ’11 τρέμει το ΔΝΤ!!!


Έντονη είναι η ανησυχία στους κόλπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι το 2011, δηλαδή πολύ πριν η χώρα «δοκιμαστεί» στις αγορές, ή απολαύσει τα ευεργετήματα της επιμήκυνσης του δανείου των 110 δις. ευρώ, η Ελλάδα θα διολισθήσει σε βαριά ύφεση και κοινωνική αναταραχή, που θα παραπέμπει ευθέως στις τραγικές εξελίξεις του 2001 στην Αργεντινή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο ΔΝΤ εκτιμούν ανεπίσημα, ότι το 2011 η ύφεση θα ξεπεράσει αρκετά ακόμη και τις….
αναθεωρημένες προς το χειρότερο τελευταίες προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, καθώς τόσο οι επενδύσεις, όσο και η εξωτερική ζήτηση, από όπου προσδοκά το Ταμείο να βρει στήριξη η οικονομία στην πτώση της, είναι πολύ πιθανό να απογοητεύσουν. Αν το ποσοστό συρρίκνωσης, ύστερα από δύο χρόνια ύφεσης, κινηθεί προς το 4%, έναντι του 3% που περιμένει η κυβέρνηση, η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων θα καταστεί αδύνατη, η ανοχή της κοινωνίας στο τριετές οικονομικό πρόγραμμα θα «εξατμισθεί» και η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με αναταραχή, φοβούνται στο ΔΝΤ.
Οι φόβοι αυτοί «στοιχειώνουν» και τις αγορές, όπου χθες το κόστος ασφάλισης ελληνικών ομολόγων έναντι του κινδύνου στάσης πληρωμών με CDS εκτινάχθηκε στις 917 μονάδες βάσης, την ώρα που το αντίστοιχο ασφάλιστρο για τα χρεόγραφα της Αργεντινής διαμορφωνόταν στις 640 μονάδες. Με απόδοση 11,69%, τα δεκαετή ομόλογα της Ελλάδας, όπως επισημαίνεται σε ανάλυση του “Bloomberg”, αφήνουν πίσω τους κατά 4% το κόστος δανεισμού της… Τζαμάικα, που βρίσκεται τεχνικά σε πτώχευση από τον Ιανουάριο, καθώς προχώρησε σε αναδιάρθρωση του χρέους της σε τοπικό νόμισμα!
Ο Αμερικανός διαχειριστής κεφαλαίων Τζόναθαν Μπάιντερ, που έγινε διάσημος στους επενδυτικούς κύκλους όταν προέβλεψε τη χρεοκοπία της Αργεντινής και πρόλαβε έγκαιρα να πουλήσει τα ομόλογα που κατείχαν πελάτες του, δηλώνει στο “Bloomberg” ότι περιμένει τουλάχιστον μία αναδιάρθρωση χρέους στην Ευρωζώνη το 2011, «φωτογραφίζοντας» την Ελλάδα, ενώ αποκαλύπτει ότι αγοράζει μανιωδώς CDS ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης, προσβλέποντας σε μεγάλα κέρδη από κάποια αναδιάρθρωση χρέους.
Ο Ντομίνγκο Καβάλο, ο υπουργός Οικονομικών που παραιτήθηκε, αφού ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2001 την πτώχευση της Αργεντινής, δήλωσε χθες ότι το ΔΝΤ και η Ε.Ε. πρέπει άμεσα να προχωρήσουν στην αγορά όλου του χρέους της Ελλάδας και της Ιρλανδίας στις τρέχουσες τιμές αγοράς, για να προχωρήσει μια «ήπια» αναδιάρθρωση χρέους.
Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποίησε, το ευρώ δεν θα διαλυθεί, αλλά οι κάτοχοι κρατικών ομολόγων και οι δανειστές των τραπεζών των ασθενέστερων οικονομιών θα υποστούν «κούρεμα». «Αν δεν κάνουν κάτι επιπρόσθετο με πιο μεγάλη ταχύτητα, η κρίση θα κλονίσει τις κυβερνήσεις των χωρών της περιφέρειας, γιατί οι λαοί δεν θα μπορούν να αντέξουν τον αποπληθωρισμό και την ύφεση που συνοδεύει τη δημοσιονομική προσαρμογή», τόνισε ο Καβάλο, ένας πολιτικός που αν μη τι άλλο γνωρίζει από πρώτο χέρι την ατυχή κατάληξη ενός από τα σημαντικότερα προγράμματα σταθεροποίησης που εφάρμοσε το ΔΝΤ, με τραγική κατάληξη, στην ιστορία του.
Η αγωνία του Ντομινίκ
Μια αποκωδικοποίηση των δηλώσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, στη χθεσινή του επίσκεψη-αστραπή στην Ελλάδα, δείχνει καθαρά τη… σύγχυση που έχει προκαλέσει στους κύκλους του Ταμείου το ενδεχόμενο αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος, που αποτελεί πιλότο για τις πρωτοφανείς ιστορικά παρεμβάσεις του Ταμείου στην Ευρωζώνη. Ο Γάλλος πολιτικός έχει ένα λόγο παραπάνω να ανησυχεί, καθώς αν η Ελλάδα «σκάσει» στα χέρια του το 2011, «βυθίζεται» αμέσως και η πολλά υποσχόμενη υποψηφιότητά του για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στην Γαλλία.
«Το πρόβλημα είναι ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στρος Καν, υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό την ανάγκη να βγει η χώρα από την ύφεση, για να αποφύγει την επισημοποίηση της χρεοκοπίας. Ο «αναπτυξιακός» κ. Στρος Καν ξεχνά, βέβαια, ότι με τις παραινέσεις του ΔΝΤ η Ελλάδα εφαρμόζει το σκληρότερο πρόγραμμα λιτότητας που έχει τεθεί σε εφαρμογή σε χώρα του ΟΟΣΑ εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, με συνέπεια, βέβαια, η θεραπεία-σοκ να αφήνει πίσω της «καμένη γη» στην πραγματική οικονομία και να εντείνει το πρόβλημα υπερχρέωσης της χώρας.
Σε μια ιδιαίτερα εύστοχη ανάλυσή του, πριν από μερικούς μήνες, ο Λουίτζι Σπεράντσα, οικονομολόγος της BNP Paribas διαπίστωνε, ότι το ελληνικό πρόγραμμα σταθεροποίησης είναι με διαφορά το σκληρότερο από τα 22 προγράμματα λιτότητας που έχουν εφαρμοσθεί από δυτικές κυβερνήσεις από το 1978. Ακόμη και στη Σουηδία και την Δανία, όπου εφαρμόσθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 τα δύο πιο φιλόδοξα προγράμματα σταθεροποίησης όλων των εποχών, η μείωση των ελλειμμάτων σε μια τριετία ήταν 7,8% και 8,7% αντίστοιχα. Στην Ελλάδα, έχει προγραμματισθεί μείωση κατά σχεδόν 12,5% του ΑΕΠ!
Βλέποντας αυτές τις δυσκολίες, ο Στρος Καν θέλησε να εμφανίσει χθες το «αναπτυξιακό» του πρόσωπο, χωρίς να παρουσιάζει όμως ιδιαίτερα πειστικά επιχειρήματα για το πώς ακριβώς θα δημιουργηθεί ανάπτυξη, σε μια οικονομία που έχει τοποθετηθεί σε κλίνη του Προκρούστη, για να πετύχει ένα…. παγκόσμιο ρεκόρ μείωσης ελλείμματος.
Μιλώντας στους βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, όπου η πρόεδρος Β. Παπανδρέου εύστοχα του επισήμανε ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα δεν βγαίνει, ο Στρος Καν δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, παρότι ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές ως τώρα οι στόχοι επιτυγχάνονται. «Για το 2011 εξακολουθεί να είναι δύσκολη η επίτευξη των στόχων και αυτό σχετίζεται με το γεγονός, ότι οι δαπάνες συνεχίζονται, σε ένα καθεστώς περιορισμένων ελέγχων, επειδή το σύστημα είναι έτσι δομημένο, ώστε να περιορίζει τη δυνατότητα ελέγχου», τόνισε ο Στρος Καν.
Αυτή η δήλωση έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Πέρα από μια προτροπή δημοσιονομικής εξυγίανσης, όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως, είναι και μια πρώτης τάξεως υπεκφυγή, σε περίπτωση που αποτύχει το πρόγραμμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα: «δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι Έλληνες, που δεν κατάφεραν να περιορίσουν τις σπατάλες τους», θα μπορούσε να είναι μερικούς μήνες αργότερα η βασική γραμμή «απολογίας» του επικεφαλής του ΔΝΤ, αν «στραβώσει» η εφαρμογή του προγράμματος.
Ο Γάλλος πολιτικός ξένισε αρκετούς με τις έντονα πολιτικές παρεμβάσεις του στα ελληνικά πράγματα, τις προτροπές του να υποστηριχθεί η κυβέρνηση από όλο το πολιτικό σύστημα και τις σχεδόν απροκάλυπτες λοιδορίες που επιφύλαξε στην αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή εξακολουθεί να «αντιπολιτεύεται» το μνημόνιο. Αυτές οι παρεμβάσεις υποστήριξης της κυβέρνησης, που βέβαια έχουν μεγάλες πιθανότητες να προκαλέσουν τα ακριβώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα στην ελληνική κοινή γνώμη, προδίδουν την αγωνία του Ταμείου, για τον κίνδυνο να επαληθευθούν οι προφητείες του πρώην υπουργού Οικονομικών της Αργεντινής, περί αναταραχής που θα προκαλέσουν τα μέτρα λιτότητας.
Στους κυβερνητικούς κύκλους της Αθήνας, πάντως, τα καλά λόγια του επικεφαλής του ΔΝΤ δεν ήταν αρκετά για να μετριάσουν την ανησυχία, ενόψει της επικείμενης αστραπιαίας επίθεσης στις ΔΕΚΟ, με νομοσχέδιο που θα «τσεκουρώσει» οριζόντια τις αμοιβές, με συγκεκριμένα πλαφόν για μισθούς και πρόσθετες αποδοχές και στις 52 δημόσιες επιχειρήσεις, που περιλαμβάνονται πλέον στον προϋπολογισμό. Το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να κλείσει πολύ γρήγορα το πιο δύσκολο μέτωπο του 2011, ώστε να έχει πιθανότητες εφαρμογής του «καυτού» προϋπολογισμού τους επόμενους μήνες.
Όμως, πολλά κυβερνητικά στελέχη φοβούνται, ότι αυτή η σύγκρουση με τα συνδικάτα που αποτελούν την «ψυχή του ΠΑΣΟΚ» θα εξασθενίσει σοβαρά την υποστήριξη στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, ενώ η επικείμενη συμπίεση των αμοιβών στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα, με το νόμο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, ίσως αποδειχθεί ότι θα αποτελέσει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της δυσφορίας…

Κομισιόν: Μόνοι σας βάλατε φωτιά στα spreads!!!


Η ανακοίνωση της κυβέρνησης τον Οκτώβριο του 2009 ότι το πραγματικό δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ανέρχεται σε 12,7% του ΑΕΠ, προκάλεσε την αναρρίχηση των επιτοκίων δανεισμού στην Ελλάδα και γενικά τα προβλήματα με τις αγορές, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η έκθεση εκπονήθηκε ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν το Μάρτιο του 2010 η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο…
πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Η ανακοίνωση για έλλειμμα της τάξης του 12,7% έγινε τον Οκτώβριο του 2009 στο Λουξεμβούργο , αμέσως μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατά την πρώτη του εμφάνιση σε σύνοδο της ευρωζώνης, ενόψει της κατάρτισης του προσχεδίου προϋπολογισμού.
Αμέσως μετά, ο Ζ.-Κ. Γιουνκέρ είχε δηλώσει ότι «το πάρτι τελείωσε», αναφερόμενος στα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας και γενικά στο «παιχνίδι» μεταξύ των ελληνικών κυβερνήσεων.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχε δώσει μετά τη σύνοδο αυτή διεθνή συνέντευξη Τύπου, στην οποία επέρριψε τις ευθύνες για τη θεαματική αυτή άνοδο του ελλείμματος στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Την επομένη, τα επιτόκια πήραν φωτιά…
Οι εμπειρογνώμονες που συνέταξαν την έκθεση αναγνωρίζουν ότι για αρκετά χρόνια πολλοί δείκτες της ελληνικής οικονομίας αντικατόπτριζαν τη δεινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Επισημαίνουν, όμως, ότι παρ’ όλα αυτά οι αγορές δεν αντιδρούσαν.
Διαπιστώνεται ότι οι πρώτες ενδείξεις αλλαγής της νοοτροπίας υποτίμησης του «ελληνικού κινδύνου» από τις αγορές άρχισαν να φαίνονται στα μέσα περίπου του 2007. Η ανησυχία έγινε πιο έντονη μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Για τους κοινοτικούς, όμως, «ο καταλύτης για την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού και των ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου ήταν η ανακοίνωση του προσχεδίου προϋπολογισμού που προέβλεπε έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ, διπλάσιο απ’ όσο αναμενόταν προηγουμένως».
Επειτα από αυτό το γεγονός, οι επενδυτές άρχισαν να εξετάζουν με μεγαλύτερη προσοχή τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και τις οικονομικές επιπτώσεις. Ετσι, τον Δεκέμβριο του 2009, τρεις οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας υποβάθμισαν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, αναφέρει η έκθεση της Κομισιόν.
Βασικοί παράγοντες της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας θεωρούνται η επιδείνωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, η αναλογία χρέους-ΑΕΠ και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
Η Επιτροπή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της αγοράς ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου (CDS) και της μεγάλης ανόδου των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας και άλλων κρατών-μελών την προηγούμενη άνοιξη.
Οπως αναφέρεται στην έκθεση: «Υστερα από έρευνα για το πώς αλληλεπιδρούν οι αγορές κρατικών ομολόγων και ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου, δεν προκύπτουν αποδεικτικά στοιχεία ότι οι εξελίξεις στις αγορές CDS προκάλεσαν άνοδο του κόστους δανεισμού για τα κράτη-μέλη».
Κ. Μοσχονάς

Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Πούτιν.


 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα διανύει τις μαύρες ημέρες της Ρωσίας του Γιέλτσιν. Σε όλα τα επίπεδα με ταυτόσημα, γεωμετρικώς αυξανόμενα συμπτώματα. Πολλοί εδώ στο «Ολυμπία» έχουν μιλήσει για Αργεντινοποίηση της Ελλάδας. Αυτό ισχύει όσον αφορά την πολιτική συμπεριφορά στο εσωτερικό, τους μηχανισμούς προπαγάνδας και την δράση του παρακράτους.
Η κυβερνητική λειτουργία όμως, οι εξελίξεις και τα αποτελέσματα παραπέμπουν ακριβώς στο δράμα της Ρωσίας πριν και μετά την έλευση του ΔΝΤ με τις ευλογίες του Γιέλτσιν.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός ιδιαίτερα, σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον παμπόνηρο Μένεμ της Αργεντινής. Η δράση και η συμπεριφορά του είναι ταυτόσημες με τον αχυράνθρωπο Γιέλτσιν που λειτουργούσε απλώς ως μαριονέτα σε καταστολή, έχοντας ως μοναδική μέριμνα κάποιες δημόσιες εμφανίσεις όπου αποστήθιζε (όταν ήταν σε θέση) κείμενα επιπέδου δημοτικού που βεβαια δεν είχαν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα. Κάτι σαν μονόπρακτα, διαφορετικά ανάλογα την περίσταση. Ένα εκνευριστικό θέατρο. Ήταν εμφανές πως δεν μπορούσε να αντιληφθεί τον απίστευτο εξευτελισμό του.
Ίδιος είναι δυστυχώς ο ρόλος που διαδραματίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Εβρισκόμενος σε συνεχείς διακοπές και απουσία από το φυσικό πεδίο δράσης, εμφανίζεται ως frontman σε θεατρικές παραστάσεις με industrial φόντο, σύντομες χαιρετούρες σε καφετέριες ή μονολόγους για την κατάσταση της χώρας τις οποίες διαβάζει αράδα – αράδα σε πλήθος καρτελων με γραμματοσειρά μεγάλου μεγέθους τις οποίες εναλλάσσει με αγχωτική ταχύτητα.
Καμμία, μα καμμία από τις ανακοινώσεις του εως σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Αντίθετα όλον αυτόν τον καιρό, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε το «λεφτά υπάρχουν» και τις προεκλογικές εξαγγελίες, οι περιγραφές του διαψεύδουν τις προγενέστερες και όλες μαζί διαψεύδονται από τις εξελίξεις.
http://olympiada.files.wordpress.com/2010/12/mporis.jpg?w=300Είναι φανερό ότι ο άνθρωπος δεν έχει συναίσθηση της ευθύνης και του εξευτελισμού που υποβάλλεται όπως ακριβώς και ο Γιέλτσιν. Όμως και οι δύο ηγέτες είχαν δίπλα τους δαιμόνιους ανθρώπους που στην ουσία κινούσαν τα νήματα προκαλώντας μήνι στην μειοψηφία των καλοπροαίρετων μελών των αντίστοιχων κυβερνήσεων.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τουΓιώργου Παπακωνσταντίνου και οι απίστευτες ομοιότητες με τον ομόλογο τουΑνατόλι Τσουμπάις. Και οι δύο είχαν συντάξει τα αντίστοιχα «μνημόνια» συνεργασίας με το ΔΝΤ, που προέβλεπαν το ξεπούλημα δημοσίων πόρων, την εξαθλίωση της κοινωνίας με όλες τις παρενέργειες που η Ελλάδα μόλις αρχίζει να γεύεται.
Εκτός όμως από τα αγαπημένα παιδιά του ΔΝΤ, οι δύο άνδρες είχαν και αντίστοιχο παρελθόν. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου είχε ενεργή συμμετοχή στις σκοτεινές πτυχές της πρόσφατης ιστορίας. Την περιβόητη συμφωνία με την Goldman Sachs ως σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, υπόθεση που ερευνά η κομισιόν αλλά το Ελληνικό ΥΠΟΙΚ ακόμα δεν έχει δώσει την πληροφόρηση που έχει ζητηθεί, εξοργίζοντας τους Ευρωπαίους. Επίσης όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, είχε συνάντηση με τον αρχιερέα της διαφθοράς, τον κύριο Χριστοφοράκο της Siemens, ενώ λίγες ημέρες μετά κατέλαβε και θέση στο ΔΣ του ΟΤΕ, την εποχή δηλαδή του μεγάλου σκανδάλου.
Αντίστοιχα και ο Ρώσος εκλεκτός του ΔΝΤ κύριος Ανατόλι Τσουμπάις, κατηγορήθηκε για τεράστιο σκάνδαλο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εκβιασμούς κλπ που ήρθε στην επιφάνεια όταν αυτός ήταν ήδη υπουργός οικονομικών. Φυσικά διατηρήθηκε στην θέση του. Μετά την κατάρρευση έγινε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από την οποία γλίτωσε και κατήγγειλε τους δράστες ως «Εθνικιστές» που ήθελαν να τον εκδικηθούν επειδή ξεπούλησε την Ρωσία! (δικά του λόγια).
Για όσους απορούν πως είναι δυνατόν ένας υπουργός όπως ο Παπακωνσταντίνου να δέχεται τιμητικά σχόλια από το ΔΝΤ παρότι δεν έχει πιάσει ούτε έναν από τους στόχους του προϋπολογισμού, την εξήγηση θα την βρούμε πάλι στην Ρωσία: Ο Ανατόλι Τσουμπάις τιμήθηκε από το ΔΝΤ για τα επιτεύγματα του, ΔΥΟ ΜΟΛΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!
Επιπλέον, δείτε μία σύντομη αποτίμηση της παρουσίας του ΔΝΤ στην Ρωσία για να δείτε και μόνοι σας τις εκπληκτικές ομοιότητες:
Ο Γέλτσιν και οι εγκέφαλοι του οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησής του (Τσουμπάις, Γκαϊντάρ) αποδεικνύονται πρόθυμοι μαθητές του ΔΝΤ. Από το 1991 εφαρμόζεται μια «θεραπεία σοκ» στη χώρα, όπως ακριβώς συνιστούσαν οι «μάγοι» του Ταμείου. Είχε ως αιχμή του δόρατος της πολιτικής της τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως ευφημιστικά ονομάστηκε το ξεπούλημα κρατικού πλούτου σε εξευτελιστικές τιμές σε μέλη της πάλαι ποτέ νομενκλατούρας, τα οποία έμελλε να γίνουν οι διαβόητοι Ρώσοι ολιγάρχες.
Μέχρι το 1998, οπότε και ήρθε η χρεοκοπία της χώρας, το ΔΝΤ είχε διοχετεύσει στη χώρα πολλά κεφάλαια, τα οποία ήξερε πως θα χάνονταν κάπου μέσα στο σάπιο καθεστώς Γέλτσιν, καθώς ήδη από το 1996 Ρώσοι οικονομολόγοι είχαν μιλήσει ανοικτά για το επερχόμενο αδιέξοδο. Τη στιγμή μάλιστα που οι επί μήνες απλήρωτοι μισθοί και συντάξεις έφταναν τα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το καλοκαίρι του 1998 εξασφαλιζόταν δάνειο του Ταμείου ύψους 22,5 δισ. για να πληρωθούν οι ξένοι δανειστές!!
http://www.hinduonnet.com/fline/fl1923/images/20021122002804801.jpgΟι συνέπειες βέβαια ήταν πραγματικά οδυνηρές μόνο για τον ρωσικό λαό που πέρασε αρκετά χρόνια εξαθλίωσης μέχρι να αρχίσει η οικονομία να ανακάμπτει με τις ενέργειες του Πούτιν.
Ενδεικτική ήταν η πρώτη δήλωση του Πούτιν προς το ΔΝΤ, όταν οι «μάγοι» του πήγαν να τον εγκλωβίσουν στην συνέχιση της πολιτικής Γιέλτσιν: «Τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις μας πήραν χαρακτήρα μακροχρόνιου καθεστώτος συζήτησης των προβλημάτων, τα οποία εμείς θεωρούμε λυμένα, αλλά εσείς υποστηρίζετε άλλη γνώμη»
Το αποτέλεσμα; Το ΔΝΤ δεν αποδεσμεύει τα δάνεια που έχει υποσχεθεί στη Ρωσία επί Γιέλτσιν ύψους 4,5 δισ. δολαρίων, εφόσον εκκρεμούν «οι διαρθρωτικές αλλαγές» που συμφωνήθηκαν από τις δύο πλευρές.
Την συνέχεια την γνωρίζουμε. Ο Πούτιν χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, κατάφερε να αναστήσει την διαλυμένη Ρωσία. Επανακρατικοποίησε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές με λοκομοτίβα την Gazprom χωρίς όμως να αναφέρει ποτέ αυτή την λέξη. Οι βαρώνοι – συνεργάτες του ΔΝΤ, η Ελίτ που συντήρησε τον Γιέλτσιν, τον Ανατόλι και τα άλλα παιδιά, «πείστηκαν» να εκχωρήσουν τα δικαιώματα τους στην υπηρεσία της μητέρας πατρίδας, με αντάλλαγμα ίσως το πολυτιμότερο όλων…
Ο «μηχανισμός» απάντησε σύντομα με την γνωστή κατάληψη του θεάτρου της Μόσχας όπου ήταν και το πρώτο crash test για τον «ανεπιθύμητο» ηγέτη. Χρησιμοποιήθηκαν οι εκεί «κόνδορες»που δεν ήταν άλλοι από τους Ισλαμοφασίστες που είχαν απ’ ευθείας συνεργασία με την Αλ Κάιντα (σας θυμίζει μήπως τα Ελληνικά τεκταινόμενα που ως φαίνεται επωάζονται;). Εκεί ο Πούτιν έδειξε ότι κρατά τις υποσχέσεις του: «Εάν δεν πειράξετε τους ομήρους, έχετε την ευκαιρία να φύγετε ζωντανοί». Η συνέχεια, γνωστή.
Είναι λοιπόν δεδομένο ότι ο Έλληνας ηγέτης που θα επιχειρήσει να απελευθερώσει την χώρα από τα δεσμά του ΔΝΤ, θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις ίσως και χειρότερες αφού οι αντίστοιχοι κόνδορες είναι πλέον σε ετοιμότητα (πρόβες τα σκισμένα κοράνια).
Χρειαζόμαστε λοιπόν έναν Έλληνα Πούτιν και σύντομα. Ειδ’ άλλως ο Λένιν θα είναι μονόδρομος.
ΑΠ, JHP (σε μετάφραση ΑΠ)
Συνεχίζεται…
Με πληροφορίες από:
Εφ. Ριζοσπάστης
China Daily
Έθνος (και τον εκπληκτικό Νικήτα Κουριδάκη)
Ελευθεροτυπία πηγή

Ο Γ.Παπανδρέου, το Τζαμί και το “στρατηγικό βάθος” του Νταβούτογλου


«Είναι ντροπή, 25 χρόνια από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δεσμευτεί να υπάρξει τζαμί στην Αττική, να μην έχουμε μπορέσει να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο χώρο. Γι’ αυτό, πολύ γρήγορα, προχωρήσαμε αυτές τις διαδικασίες. Υπάρχει ευρύτερη συναίνεση στο να γίνει αυτό. Είναι δικαίωμα. Και προσωρινά, θα υπάρξει χώρος για τη λατρεία των μουσουλμάνων» προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός στη Βουλή.
Λίγες ημέρες προηγουμένως και ενώ χιλιάδες μουσουλμάνοι της Αθήνας προσεύχονταν μεταξύ άλλων και προκλητικά στα Προπύλαια, ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας Εγκεµέν Μπαγίς παραπονέθηκε για τη μη ύπαρξη τζαμιού στην ελληνική πρωτεύουσα, όπου θα ήθελε να προσεύχεται.
Την ίδια στιγμή και όπως έχουμε γράψει επανειλλημένως, ο ψευτομουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε, ζητά  εμμέσως πλην σαφώς να τεθεί επικεφαλής όλων των μουσουλμάνων που ζούν στην Ελλάδα, περιλαμβανομένων και των μεταναστών. Ένας αρχιμουφτής, ο οποίος θα εκλέγεται από τους μειονοτικούς μουφτήδες.
Η δήλωση του Μπαγίς και η περίπτωση Μέτε αποκαλύπτουν τους απώτερους σκοπούς των Τούρκων που θέλουν το Τζαμί για να φιγουράρουν κάθε τόσο στην Ελληνική Πρωτεύουσα  ως προστάτες των Μουσουλμάνων της Αθήνας.
Ο Χάρτης-Ντοκουμέντο του Παγκόσμιου Τουρκο-Ισλαμικού Imperium
Δεν χρειάζεται άλλωστε να είναι κανείς ειδήμων στην γεωστρατηγική για να αντιληφθεί τον απώτερο στρατηγικό στόχο των Τούρκων. Θέλουν να καταστούν ηγέτες των Μουσουλμάνων της Ελλάδας, ενοποιώντας σε συμπαγή και υπάκουη μάζα τη νέα γιγάντια μουσουλμανική “μειονότητα” που κτίζουν τόσο μεθοδικά!  Αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσες δεκάδες χιλιάδες Μουσουλμάνοι φτάνουν στην Ελλάδα από Τούρκους “δουλεμπόρους”, ανθρώπους του παρακράτους και του συστήματος, που ποτέ δεν τους συλλαμβάνει η Άγκυρα… ούτε στην επικράτεια, ούτε στα τόσο καλά φυλαγμένα σύνορά της!
Πρόκειται για συστηματική προώθηση Μουσουλμάνων μεταναστών και διοχέτευσή τους στην Ελλάδα, με ένα σκοπό! Την άλωσή της από μέσα!
Με συνέντευξη του Μπαγίς στην ΝΕΤ (17-11-2010), για πρώτη φορά η Τουρκία αποσυνδέει τη Χάλκη από τη Θράκη και τους Ψευτομουφτήδες και τη συνδέει με Τζαμί στην Αθήνα:
Ερώτηση Φ. Π.: “Πόσο δύσκολο είναι για την Τουρκική Κυβέρνηση να ανοίξει τη Σχολή της Χάλκης”;
Απάντηση Μπαγίς: “Πόσο δύσκολο είναι για την Ελλάδα να φτιάξει ένα μεγάλο Τζαμί
Η συνταγή Αλεξανδρέττας και Κύπρου
Η Μουσουλμανική αυτή “μειονότητα” των Αθηνών, που σύμφωνα με την Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας αριθμεί 750.000 μέλη (!!!) θα είναι στα χέρια της Άγκυρας μπαγκέτα, για να χορεύει κυριολεκτικά στο ταψί την Ελλάδα, με πολλούς, όπως είναι ευνόητο, τρόπους! Διαδηλώσεις, πορείες, καταλήψεις, αποκλεισμοί στρατηγικών κόμβων, εκφοβισμοί, προβοκάτσιες, σαμποτάζ… Ένας τεράστιος μελλοντικός “στρατός” που εκκολάπτεται μεθοδικά μέσα στην καρδιά της χώρας!
ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΒΑΘΟΣ – ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ
Για πρώτη αφορά αποκαλύπτεται ότι πίσω από το “Στρατηγικό βάθος” κρύβεται το εφιαλτικό “Ισλαμικό Βάθος”
“Τα Βαλκάνια θα ξαναγίνουν Οθωμανικά”
Θυμάται κανείς τι είπε ο Νταβούτογλου τον Οκτώβριο του 2009 από το Σεράγεβο:
“Επιθυμούμε μια νέα Βαλκανική, που θα θεμελιώνεται στις πολιτικές αξίες, στηνοικονομική αλληλεξάρτηση, στη συνεργασία και στην πολιτιστική αρμονία. Όλα αυτά εξασφαλίζονταν στα Οθωμανικά Βαλκάνια” και συνέχισε:
“Εμείς θα αναβιώσουμε την εποχή αυτή, τα Οθωμανικά Βαλκάνια ήταν μια επιτυχημένη ιστορία και τώρα πρέπει να αναγεννηθούν”.
Αυτό τον Χάρτη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχει μπροστά του εδώ και καιρό ο Νταβούτογλου, λέγοντας το εξής απλό: όσο πιέζουμε τις μειονότητες της Τουρκίας τη συρρικνώνουμε, μαζί με τη δύναμη, τη γεωγραφία, την οικονομία και τη διεθνή εικόνα της. Πρέπει να κάνουμε ό,τι και στην περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπου έχοντας πιο χαλαρά τις μειονότητες, παρουσιαζόμενοι σαν “προστάτες” και όχι “αφέντες”, είχαμε πολύ μεγαλύτερα, σύνορα, επιρροή, οικονομική και γεωπολιτική δύναμη! Θα κάνουμε ανοίγματα, παίρνοντας βέβαια ανταλλάγματα από  διπλανές χώρες, ώστε να επεκτείνουμε την επιρροή μας μέσα σε γείτονες, παλαιά εδάφη μας, ελέγχοντας και εξουσιάζοντας με τους εκεί Μουσουλμάνους, σταδιακά τις ίδιες τις χώρες αυτές, κάνοντάς τες δορυφόρους της Τουρκίας, η οποία στα μάτια τους πρέπει να φαίνεται ευεργέτης, φίλη, προστάτης! Έτσι θα απλώσουμε την ισχύ μας σε πολλαπλάσιο χώρο, θα δημιουργήσουμε συνθήκες ειρήνης, συνεργασίας και οικονομικής ανάπτυξης εσωτερικά και περιφερειακά και θα καταστούμε στρατιωτική, γεωπολιτική και κυρίως οικονομική Υπερδύναμη της περιοχής, από τον Περσικό Κόλπο, ως την Αδριατική Θάλασσα και από το Σουέζ, την Παλαιστίνη και την Ανατολική Μεσόγειο ως τη Μαύρη Θάλασσα!
Βασισμένο σε στοιχεία απο το: http://www.noiazomai.net/turkoislam.pdf

ΠΟΥ ΧΆΘΗΚΕ Ο ΑΚΗΣ;;;;!!!!

Μπήκε στην πολιτική "ξεβράκωτος" και βγήκε off shore !

Δεν "μπαλώνεται" με τίποτα ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας , θέλει ο Άκης να κρυφτεί και τα ακίνητα δεν τον αφήνουν.

Πανάκριβα ακίνητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Ακρόπολη, Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Πεδίον Άρεως και Κορινθία , απέκτησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατά την πολιτική του σταδιοδρομία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του απο μισθό του υπουργού και με τη βουλευτική του αποζημίωση...


Πέραν του πανάκριβου ακινήτου (εκτιμάται στα 6,5 εκ. ευρώ) της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο όνομα της συζύγου του o πάλαι ποτέ πανίσχυρος Ακης Τσοχατζόπουλος, παρά μία ψήφος πρωθυπουργός, πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός του ιδρυτή του ΠαΣοΚ Ανδρέα Παπανδρέου φαίνεται οτι πλόυτισε στην κυριολεξία μέσα απο την πολιτική.

Έγραψε στην πρώην σύζυγό του , έγραψε και στην νύν , έγραψε και στην κόρη του έμπλεξε και με off shore εταιρείες....

Δωράκι για την πρώην σύζυγό του αγόρασε ο Α. Τσοχατζόπουλος στο Παλαιό Ψυχικό, αξίας 1,5 εκ. ευρώ

Επίσης αγόρασε δύο διαμερίσματα συνολικής αξίας 380.000 ευρώ στην οδό Κομνά Τράκα στο Πεδίον του Άρεως, το σημερινής αξίας 700.000 ευρώ διαμέρισμα της οδού Νίκης στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η αξίας 350.000 ευρώ εξοχική κατοικία στον Κόρφο Κορινθίας.

Μάλιστα η ανακαίνιση της Αρεοπαγίτου ξεκίνησε με προϋπολογισμό 60.000 ευρώ και τελικά δαπανήθηκαν πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ!

Όσον αφορά το σπίτι – 184 τετραγωνικών – στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, σε ένα από τα ακριβότερα σημεία της πόλης και βλέπει “πιάτο” τον Θερμαϊκό.

Σύμφωνα με κτηματομεσίτες η σημερινή του αξία φτάνει το 1,1 εκ. ευρώ. Το σπίτι του τρίτου ορόφου αγοράστηκε το 1996 από την κόρη του υπουργού.

Πέραν των ακινήτων στο άστυ, ο Α. Τσοχατζόπουλος διαθέτει και μία πολυτελείς βίλα παραθαλάσσια στον Κόρφο Κορινθίας για να περνάει εκεί κάποιες ξέγνοιαστες στιγμές κατά τους θερινούς μήνες.

Πρόκειται για ακίνητο εμβαδού 147 τετραγωνικών και εμπορικής αξίας 350.000 ευρώ. Αγοράστηκε το 1994 και ανήκει σε αυτόν και την πρώην συζυγό του εξ ημισείας.

Ο μικρός πεζόδρομος της οδού Κομνά Τράκα φαίνεται να είναι ο δεύτερος αθηναϊκός πεζόδρομος στον οποίο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ συμπίπτει με την offshore εταιρεία Torcaso Investments Limited, που κατείχε για δύο χρόνια την ιδιοκτησία της τωρινής του οικίας στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Μεσοτοιχία με το «διανυκτερεύον» διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της οδού Κομνά Τράκα 3 στα Πατήσια, που σήμερα ανήκει στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται πενταώροφο κτίριο γραφείων που μέχρι το 2007 -οπότε και πουλήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου για σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ- βρισκόταν στα χέρια της offshore Torcaso.

Σόι πάει το βασίλειο, στο κόλπο και οι συγγενείς...


Δύο μήνες πριν η Torcaso αγοράσει το πενταώροφο ακίνητο στη γωνία ανάμεσα στην οδό Κεφαλληνίας 45 και Κομνά Τράκα, η ιδιοκτησία Τσοχατζόπουλου στην Κομνά Τράκα 3 αγοράζεται από τον Θεσσαλονικιό επιχειρηματία Νικόλαο Ζήγρα, ξάδερφο του Τσοχατζόπουλου, ο οποίος και τη μεταβιβάζει στον πρώην υπουργό τέσσερα χρόνια αργότερα.

Σήμερα, το κουδούνι του διαμερίσματος Τσοχατζόπουλου γράφει ΛΗΘΑΙΑ. 

Η εταιρεία αυτή δεν είναι άλλη από την κατασκευαστική εταιρεία ΛΗΘΑΙΑ ΕΠΕ, που συστήθηκε το 2007 από την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, και τον υιό του Αλέξανδρο.

Η ίδια εταιρεία μισθώνει όχι μόνο στην ίδια γειτονιά αλλά ακριβώς απέναντι από την ιδιοκτησία της Torcaso δύο οικόπεδα, ιδιοκτησίας Αρετής Τσοχατζοπούλου, προς 227 χιλιάδες ευρώ για δεκαπέντε χρόνια.

Μια δεύτερη κατασκευαστική, που ιδρύεται μεταξύ άλλων από την Αρετή Τσοχατζοπούλου το 2003, η ΑΤΕΦΑ ΕΠΕ, φέρνει την κόρη του πρώην υπουργού στο ίδιο διοικητικό συμβούλιο με τη λογίστρια κ.Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Ομως, η κ. Λαμπροπούλου εμφανίζεται το 2002 να ενεργεί και ως αντίκλητος της Torcaso κατά την αγοραπωλησία της τωρινής οικίας του κ. Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Την ίδια χρονιά που η κ. Λαμπροπούλου εμφανίζεται ως αντίκλητος της Torcaso, πάντως, στην πολεοδομία Αθηνών κατατίθεται ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της offshore, σύμφωνα με την οποία επικεφαλής του έργου, το οποίο μετέτρεψε το μικρό νεοκλασικό της Κεφαλληνίας 45 σε υπερσύγχρονο πενταώροφο κτίριο γραφείων, εμφανίζεται ο Αστέριος Οικονομίδης.

Ο Οικονομίδης είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας ARCON.
Η εταιρεία ARCON, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει στο ενεργητικό της πλήθος κατασκευαστικών έργων, είναι γνωστότερη για τη συμμετοχή της στην ανακαίνιση του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στην οδό Πανεπιστημίου.

Ο ίδιος άνθρωπος

Ο Οικονομίδης συμπωματικά είναι ο ίδιος άνθρωπος που πουλάει τον Μάιο του 2006 τους δύο τελευταίους ορόφους, εμβαδού 272 τετραγωνικών μέτρων της κατοικίας, στον αριθμό 60 της οδού Δεινοκράτους στο Κολωνάκι, στην κόρη του Τσοχατζόπουλου για σχεδόν 700 χιλιάδες ευρώ.

Παρόλο που η κ.Τσοχατζοπούλου αγοράζει την οικία αυτή το 2006, σύμφωνα με το συμβόλαιο υπ. αριθμ. 5975/01 τη δηλώνει ως κατοικία της ήδη από το 2001. Σύμφωνα με τα αρχεία του υποθηκοφυλακείου Αθηνών, όμως, το 2001 η κατοικία στην οδό Δεινοκράτους 60 ανήκει στην offshore εταιρεία Bluebell με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας.

Η offshore Bluebell μεταβιβάζει το 2005 την ιδιοκτησία στην οδό Δεινοκράτους στον πρόεδρο της ARCO κ. Οικονομίδη, ο οποίος σε λιγότερο από έναν χρόνο τη μεταβιβάζει με τη σειρά του στην κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τον πραγματικό ιδιοκτήτη της Bluebell;

Ο αρχικός ιδιοκτήτης της οικίας Τσοχατζοπούλου, δηλώνει ότι η μόνη του επαφή με την εταιρεία έγινε μέσω δικηγόρου που εδρεύει στο Θησείο. Ο δικηγόρος αυτός και αντιπρόσωπος της offshore Bluebell το 1998 εμφανίζεται μαζί με τον ίδιο συμβολαιογράφο σε δύο άλλες αγοραπωλησίες της οικογένειας Τσοχατζοπούλου - μία του πρώην υπουργού Τσοχατζόπουλου την ίδια χρονιά, αλλά και μία του υιού του δύο χρόνια αργότερα.

Εν τω μεταξύ ... άγνωστοι παραμένουν ακόμα οι πραγματικοί δικαιούχοι των offshore εταιρειών Torcaso και Nobilis πριν από το 2006.


Προσέξτε τώρα και το καλύτερο

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δήλωση «πόθεν έσχες» ο πρώην υπουργός δηλώνει ετήσιο μεικτό εισόδημα 85.000 ευρώ και η σύζυγός του 23.000 ευρώ και κοινές καταθέσεις σε τράπεζες ύψους 142.000 ευρώ.

Φτώχεια καταραμένη δηλαδή....

Από τον φίλο αναγνώστη μας DAMOKLEIOS SPATHI

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ

ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ στους εργαζομένους έδωσε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση που μέχρι πριν από λίγες μέρες δήλωναν κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις μισθών. Μόλις πριν από λίγες μέρες η «κυβέρνηση του ψεύδους» ανακοίνωνε ότι δεν θα πληρώσουν άλλο το μάρμαρο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Η οδυνηρή πραγματικότητα όμως την οποία αναδεικνύουμε καθημερινά είναι άλλη. 
ΚΑΘ’ ΥΠΕΡΒΑΣΙΝ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ και κατευθύνσεων της τρόικας, η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά βασιλικότερη του βασιλέως κι εφευρίσκει ως μόνο τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης να βυθίσει ακόμη περισσότερο στη θλίψη τον εργαζόμενο ελληνικό λαό. Την ίδια στιγμή οι πραγματικοί κατέχοντες, που με κανένα τρόπο δεν είναι μισθωτοί, συνεχίζουν ατάραχοι να προγραμματίζουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους και να στέλνουν τα χρήματά τους σε λογαριασμούς του εξωτερικού. 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ που ονειρεύεται ότι συνεχίζει να διαδίδει σοσιαλιστικά ιδεώδη είναι αυτή που ξεκληρίζει βασικά κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών εγκαταλείποντας τους εργαζομένους στο έλεος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Κι επειδή όλοι παροικούν την Ιερουσαλήμ, γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός ότι μόνον μια μικρή δακτυλοδεικτούμενη μειοψηφία θα είναι οι επιχειρηματίες αυτοί που δεν θα τρέξουν να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές γι’ αυτούς διατάξεις. Η κυβέρνηση άνοιξε χθες το δρόμο για μεγάλες μειώσεις μισθών και μαζικές απολύσεις.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΜΩΣ που εκνευρίζει ακόμη και τους λιγοστούς πλέον καλοπροαίρετους είναι το σκανδιναβικό φλέγμα των συνομιλητών της κυβέρνησης. Ο περιβόητος ανθέλληνας, φίλος της Τουρκίας Ολι Ρεν βρήκε να πει μετά το ξεκλήρισμα ενός λαού ότι κι αυτός χάνει το Σαββατοκύριακο τις προπονήσεις του στο ποδόσφαιρο. Αδιανόητος… ο άνθρωπος.

"Ξηλώνουν" ακριτικές υπηρεσίες!!!!


Το φάσμα της ερήμωσης αντιμετωπίζει όλο και πιο πολύ τελευταία η ύπαιθρος της Ηπείρου, με τα ορεινά κυρίως χωριά της να μετατρέπονται σε… φαντάσματα!

Το θλιβερό όμως αυτό φαινόμενο παρατηρείται πιο έντονα στις ακριτικές περιοχές μας, οι κάτοικοι των οποίων θα έπρεπε, για ευνόητους λόγους, να στηρίζονται έμπρακτα και σταθερά από την ελληνική Πολιτεία, γιατί αυτοί… φυλάσσουν Θερμοπύλες!

Αντί όμως στήριξης, η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται να εγκαταλείπει πλέον εντελώς τους Ηπειρώτες ακρίτες, εφαρμόζοντας έναν ιδιότυπο καταστροφικό «Καλλικράτη». Κι αυτό γιατί άρχισε ήδη να «ξηλώνει» δημόσιες δομές που υπάρχουν και λειτουργούν σε ορεινές κωμοπόλεις και μεγάλα χωριά της Ηπείρου, εξυπηρετώντας επί δεκαετίες, βασικές ανάγκες των κατοίκων τους, αλλά και εθνικούς σκοπούς.

Η πρόθεση της κυβέρνησης – επικαλούμενη κυρίως λόγους οικονομίας – να «αποψιλώσει» ουσιαστικά περιοχές όπως η Κόνιτσα, το Μέτσοβο, το Δελβινάκι, οι Φιλιάτες κ.α. από δημόσιες υπηρεσίες, όπως Δ.Ο.Υ, Συνοριακούς Σταθμούς, Τελωνεία, γραφεία του ΙΚΑ, Κτηνιατρεία ακόμη και Στρατόπεδα, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς κατοίκων και τοπικών φορέων, που βλέπουν το κράτος να τους εγκαταλείπει αβοήθητους στη μοίρα τους. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι την αντίθεσή τους στην συγκεκριμένη πολιτική πρακτική εκφράζουν ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές, όπως ο Μιχάλης Παντούλας!

ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ Η ΚΟΝΙΤΣΑ.

Το μεγαλύτερο πλήγμα από τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για δραστικές μειώσεις των δημοσίων δομών και υπηρεσιών, αναμένεται να δεχτεί η ακριτική Κόνιτσα. Από τη μία μεριά υπάρχουν βάσιμες φήμες για κατάργηση του ιστορικού 583 Τάγματος Πεζικού, που επί δεκαετίες εδρεύει στην κωμόπολη, ενώ από την άλλη, όλο και πιο πολλές πληροφορίες κάνουν λόγο για κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Κόνιτσας, του τοπικού γραφείου του ΙΚΑ, του Κτηνιατρείου και του Τελωνείου Μέρτζιανης. Δεν χρειάζεται προσπάθεια για να φανταστεί κανείς τι θα σημάνει η αποστέρηση όχι μόνο της Κόνιτσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής από όλες αυτές τις υπηρεσίες.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Ηταν τυχερός ο Πάγκαλος που δεν έφαγε ξύλο χτες στη λίμνη Βουλιαγμένης.Πρόλαβε όμως να χειροδικήσει σε υπάλληλο …

ΕΛΛΗΝΙΚΕ  ΛΑΕ: ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ  ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΞΩ,  ΚΟΠΑΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΣ!

ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ (ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ) ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ  ΠΑΣΟΚ … … …   ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ  ΘΑΝΑΙ ΑΡΓΑ – ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ … … …




Στη λίμνη της Βουλιαγμένης, κάποιοι από τους λουόμενους, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, του επιτέθηκαν φραστικά, με χυδαίες εκφράσεις, όπως «γουρούνι», «μαλάκα» και άλλες χυδαιότητες. Η ώρα ήταν 2.45 και τον ρωτούσαν, γιατί είναι εκεί , για μπάνιο στη Λίμνη και όχι στο γραφείο του εργαζόμενος, όπως θα έπρεπε κατά τη γνώμη των υβριστών λουομένων. Μάλιστα στις ύβρεις πρωτοστατούσε μια ηλικιωμένη γυναίκα που όπως μάθαμε απολαμβάνει τη μεγάλη σύνταξη του μακαρίτη και τα ενοίκια από 15 διαμερίσματα. Ο Θ.Πάγκαλος δεν αντέδρασε στις ύβρεις (!!!) και αποχώρησε από τη Λίμνη. Ζήτησε όμως τον Διευθυντή και επειδή αυτός απουσίαζε, σε έξαλλη κατάσταση επιτέθηκε  ΧΕΙΡΟΔΙΚΩΝΤΑΣ , στον πρώτο υπάλληλο που βρήκε μπροστά του, ένα άνθρωπο 72 ετών με σοβαρά προβλήματα υγείας (αναπηρία). Ο κ. Αντιπρόεδρος ζητούσε ευθύνες από τον υπάλληλο, διότι επέτρεψε στην κυρία να μπει στην Λίμνη!!!

Και η απάντηση του υπαλλήλου ήταν διότι πλήρωσε εισιτήριο…

Οι απόψεις του Ευγένιου Τριβιζά

Οι απόψεις του Ευγένιου Τριβιζά (καθηγητή εγκληματολογίας στην Μ.Βρεττανία & συγγραφέα παιδικών βιβλίων) για τον όρο PIGS (Portugal - Italy - Greece - Spain): O χαρακτηρισμός των Ελλήνων ως απατεώνων, προδοτών & άλλων τινών δεν είναι παρά μία ακόμα περίπτωση του κοινωνιολογικού φαινομένου της επικλήσεως αρνητικών εθνικών στερεοτύπων σε περιπτώσεις κρίσεων. Αντί να κρίνονται & να κατακρίνονται αποφάσεις ή ενέργειες συγκεκριμένων ατόμων, στιγματίζεται συλλήβδην ένας ολόκληρος λαός. Το πιο επικίνδυνο στερεότυπο είναι η αμφισβήτηση της ανθρώπινης φύσης φυλών & εθνών. 
Το αρκτικόλεξο «ΡΙGS» (ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ), το οποίο χρησιμοποιούν Δυτικοευρωπαίοι & Αγγλοσάξονες επενδυτές & σχολιαστές, ως συνοπτικό τρόπο αναφοράς στους λαούς της Νότιας Ευρώπης & τις οικονομίες τους, δεν είναι μόνο μια κακόγουστη προσβολή. Είναι μια σύγχρονη εκδοχή του ιστορικού φαινομένου της αμφισβήτησης της ανθρώπινης φύσης του συνανθρώπου, της διαδικασίας κατά την οποία μέλη μιας εθνικής ομάδας υποβιβάζουν τα μέλη μιας άλλης στο επίπεδο των ζώων, μεταδίδοντας έμμεσα το μήνυμα ότι είναι άξια να τύχουν παρόμοια με αυτά μεταχείρισης.

Αν & ορισμένα έντυπα, όπως οι «Financial Τimes», & τράπεζες, όπως η Βarclays, κατόπιν καταγγελιών, όπως εκείνη του Πορτογάλου υπουργού Οικονομικών, απαγόρευσαν τη χρήση του, ο όρος κινδυνεύει να καθιερωθεί. Όσοι εξακολουθούν να τον χρησιμοποιούν δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα μιας τέτοιας πρακτικής. Λησμονούν ότι παρόμοιες μειωτικές εκφράσεις είχαν χρησιμοποιηθεί συστηματικά κατά το παρελθόν για να απευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη, να αναστείλουν τυχόν ενδοιασμούς, να απενεργοποιήσουν τη συναισθηματική ταύτιση & να διευκολύνουν διωγμούς, σφαγές, ακόμα & γενοκτονίες.

Της γενοκτονίας της Ρουάντας για παράδειγμα είχε προηγηθεί μια κυβερνητικά συντονισμένη εκστρατεία λεκτικής «αποκτήνωσης» των θυμάτων & κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πόλεμου η ιαπωνική προπαγάνδα είχε χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο εναντίον των Αμερικανών. Η πιο ακραία, βέβαια περίπτωση, ήταν εκείνη του Τρίτου Ράιχ. Ένα από τα σκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη γενοκτονία των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, ήταν το παρασιτοκτόνο Ζyclon Β. Πολύ πριν, όμως, οι κρατούμενοι εξοντωθούν με παρασιτοκτόνα, είχε προηγηθεί η απομείωση της ανθρώπινης φύσης τους από τον ναζιστικό μηχανισμό προπαγάνδας.

Εκφράσεις όπως «αρουραίοι», «μολυσματικά ζωύφια» είχαν χρησιμοποιηθεί συστηματικά για τον χαρακτηρισμό τους. & φυσικά όταν εκλαμβάνεις τους αντιπάλους σου όχι ως ανθρώπους αλλά ως κτήνη ή παράσιτα, δεν έχεις & πολλούς ενδοιασμούς για να τους εξοντώσεις προκειμένου να ανακυκλώσεις τις τρίχες ή το λίπος τους. Η λεκτική «αποκτηνωτική» βία αποτελεί συχνά τον προθάλαμο πραγματικής & όχι μόνο στη διεθνή σκηνή.

Σε έρευνά μου για τα εγκλήματα του όχλου είχα κάνει διάκριση μεταξύ δύο κατηγοριών υβριστικών εκφράσεων, εκείνων οι οποίοι αρνούνται τον ανδρισμό του αντιπάλου & εκείνων οι οποίοι αρνούνται την ανθρώπινη φύση του & είχα διαπιστώσει ότι η πρώτη ανοίγει τον δρόμο σε ριτουαλιστική & η δεύτερη σε πραγματική βία. Οι τραγικές συνέπειες της λεκτικής «αποκτήνωσης» είναι ο λόγος για τον οποίο οι ανθρωπολόγοι Μontagu & Μatson θεωρούν ότι οι διαδικασίες άρνησης της ανθρώπινης υπόστασης συνανθρώπων είναι «ο πέμπτος καβαλάρης της Αποκαλύψεως» . Θα ήταν υπερβολικό, βέβαια, να ισχυριστεί κανείς ότι οι χρήστες του όρου «ΡΙGS» προετοιμάζουν το έδαφος για την οικονομική κατακρεούργηση των άσωτων «γουρουνιών» του Νότου.

Είναι όμως απορίας άξιο το ότι πολιτισμένοι άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να διαδίδουν μειωτικές εκφράσεις που τόσα δεινά έχουν προκαλέσει κατά το παρελθόν. Όταν δεν αντιμετωπίζουμε τους άλλους ως άτομα, αλλά ως εκπροσώπους στερεοτύπων, όταν μία εθνότητα θεωρείται ότι ενσαρκώνει το έντιμο & το ηθικό & ο αντίπαλος το δόλιο & το ανήθικο, τότε ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για κάθε λογής βαρβαρότητα. Ούτε οι Νότιοι είναι «γουρούνια», ούτε οι Έλληνες είναι εκ γενετής απατεώνες, ούτε οι Γερμανοί επιρρεπείς σε γενοκτονίες.

Το καλό & το κακό ενυπάρχει στον καθένα & το δεύτερο μπορεί εύκολα να πυροδοτηθεί από λεκτικές κοινωνικές διαδράσεις. Ας ελπίσουμε ότι ο «πέμπτος καβαλάρης της Αποκαλύψεως», προτού συνεχίσει τη νέα του επέλαση, θα σκοντάψει στους βράχους της λογικής & της κοινής μας ανθρωπιάς.

Ευγένιος Τριβιζάς