Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Παπούλιας: Υπάρχουν και όρια!



Μέχρις ενός σημείου μπορείς να πιέσεις μισθωτούς και συνταξιούχους 
Από εκεί και πέρα δεν γίνεται... 
Να ανοίξουν οι έχοντες τα πορτοφόλια τους γιατί οι περισσότεροι έχουν... καβούρια!


«Φοβάμαι ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει, κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή και προέχει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δεν μάσησε τα λόγια του στη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ την Τρίτη το πρωί.

Διακριτικά ο πρόεδρος κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει ρότα, σύμφωνα με ορισμένους από τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, ενώ άλλοι μιλούσαν για «υποδείξεις ώστε να εκτονωθεί το αντικυβερνητικό μένος των πολιτών που εξωθούνται σε απόγνωση...».
Για βαρυσήμαντη παρέμβαση του κ. Παπούλια μιλούν στελέχη της ΠΑΣΚ/ΓΣΕΕ που ερμηνεύουν την ευχή του Προέδρου της Δημοκρατίας για ευόδωση των αγώνων των εργαζομένων ως συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά τους (κατά των απολύσεων, κατά της μείωσης μισθών και συντάξεων, κατά της κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων) που προβάλλουν απέναντι σε κυβέρνηση και «τρόικα». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπούλιας, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «θα ήταν μια δίκαιη συμπεριφορά από τους κρατούντες να πιέσουν και τους έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους», σημειώνοντας ότι «πολλοί από αυτούς έχουν ''καβούρια μέσα στην τσέπη''», για να υπογραμμίσει πως: «Βεβαίως υπάρχει μια γραμμή, κάτω από την οποία δεν μπορείς να πιέσεις ακόμη περισσότερο τους εργαζομένους και τους μισθωτούς»... Η τελευταία φράση συζητήθηκε ευρέως, καθώς αρκετά συνδικαλιστικά στελέχη την ερμήνευαν και ως προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι δύσκολα θα υπογραφούν στο μέλλον Προεδρικά Διατάγματα που μονομερώς θα θίγουν εργαζόμενους και συνταξιούχους με μέτρα κοινωνικά άδικα...
Στη συνάντηση με τον κ. Παπούλια παρευρέθηκε το σύνολο της συνδικαλιστικής ηγεσίας, με επικεφαλής τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών παρατάξεων Γ. Παναγόπουλο (ΠΑΣΚΕ/ΓΣΕΕ), Βαγγ. Μπουζούλα (ΔΑΚΕ), Γ. Πέρρο (ΠΑΜΕ) και Γ. Γαβρίλη (Αυτ. Παρέμβαση). Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε και μια πιο προσωπική εγκάρδια κουβέντα με τον γενικό γραμματέα κ. Μπουζούλα, για «τοπικά θέματα» του τόπου καταγωγής τους, την Ήπειρο... Και οι δύο πλευρές άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησής τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου