Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Απίστευτο! Το Forbes υμνεί την ενεργειακή πολιτική Καραμανλή, που εγκατέλειψαν οι επόμενες κυβερνήσεις!

Greece's Prime Minister Costas Karamanlis meets Russia's President Vladimir Putin in Moscow

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙ!

Περιγράφουν την πολιτική των αγωγών που εφάρμοσε ο Κώστας Καραμανλής ως ενεργή, παρουσιάζοντας την ως υποδειγματική στην παρούσα συγκυρία!

Αναφέρουν ακόμα και τον αγωγό που θα έφερνε το φυσικό αέριο από Κύπρο και Ισραήλ μεσω Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά τον σαμποτάρισε ο Μπράιζα! Που μόλις προχθές επιδόθηκε σε ακατάσχετη ψευδολογία λέγοντας ότι “υπάρχει προσέγγιση Ισραήλ και Τουρκίας” για να περάσει από εκεί ο αγωγός! Χαρακτηριζει την συμφωνία ως άσσο στο μανίκι της Ελλάδας, αλλά προφανώς δεν γνωρίζει ότι οι συνέταιροι του Μπράιζα που γκρέμισαν τον Καραμανλή, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Τόσο ο υποθαλάσσιος αγωγός, όσο ο Southstream και ο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη που θα έκαναν την Ελλάδα ηγέτιδα ενεργειακή δύναμη, έχουν παγώσει…

Ένα άρθρο που πρέπει να προβληματίσει βαθύτατα σε συνδυασμό με τις άθλιες δηλώσεις Μπράιζα και τον ρόλο του που πλέον έχει αποκαλυφθεί αφού είναι έμμισθος των Τουρκικών εταιρειών ενέργειας.

Άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να διαδραματίσει νέο ενεργειακό ρόλο», στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «Όσο καιρό η Ευρώπη ασχολείτο με το τι πρόκειται να συμβεί αν η Ρωσία αποφάσιζε να κλείσει την βαλβίδα παροχής φυσικού αερίου, η Αθήνα φαίνεται ότι αποφάσισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να προωθήσει ένα νέο ενεργειακό ρόλο», «φιλοξενεί» στη διαδικτυακή του έκδοση το αμερικανικό περιοδικό «Forbes».

Στο κείμενο, που υπογράφεται από τον Christopher Coates, αναφέρεται ότι το «ελληνικό υπουργείο Ενέργειας προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει στις ευρωπαϊκές αγορές περίπου 8 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου από θαλάσσιες περιοχές, που ελέγχονται από την Κύπρο και το Ισραήλ».

Ο αρθρογράφος επικαλείται στοιχεία του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με τα οποία, ο αγωγός IGI-Poseidon θα συνδέει το ισραηλινό οικόπεδο Leviathan με την Ευρώπη μέσω Ελλάδας και διαχειριστές θα είναι η ιταλική Edison και η ελληνική ΔΕΠΑ.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι «τα τελευταία τρία χρόνια η Αθήνα επικέντρωσε τις προσπάθειές της στη συμμετοχή της στον πρόσφατο ενεργειακό πυρετό που έχει καταλάβει την Ανατολική Μεσόγειο. Θέλει να γίνει κόμβος για τα κυπριακά και ισραηλινά κοιτάσματα φυσικού αερίου, αλλά και παραγωγός η ίδια.

Φυσικά ο διαγωνισμός αυτός είναι στα αζήτητα μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Με πληροφορίες από το Hellasforce.com

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η μισή ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ φίλοι του ... γιού Κουφοντίνα!!!

Η φωτογραφία από το προφιλ του Εκτορα Κουφοντίνα
Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά η τρομοκρατική οργάνωση «17Ν», αυτή που δολοφόνησε πάνω από 20 ανθρώπους και αιματοκύλισε την Ελλάδα για πάνω από 20 χρόνια έχει... σελίδα στο facebook. Όχι βέβαια η ίδια αλλά διά μέσω του γιου του «φαρμακοχέρη», Δημήτρη Κουφοντίνα.
Ο Έκτορας Κουφοντίνας, λοιπόν, ο ανυπότακτος όπως και ο ίδιος λέει, έχει μετατρέψει την προσωπική του σελίδα σε διαδικτυακή... προκήρυξη της δράσης της «17Ν» όπως και βασικό εργαλείο υποστήριξης μελών της οργάνωσης που είναι στη φυλακή.
Τι αναρτήσεις βλέπουμε για τους Ξηρούς, τι για τον Κωστάρη, για τα χτυπήματα της οργάνωσης, αλλά και συνθήματα όπως «Η 17 Νοέμβρη δεν ήτανε γιορτή, ήτανε οργάνωση επαναστατική». Κι εμείς που νομίζαμε ότι ήταν δολοφόνοι.
Έχει κι άλλα επαναστατικά συνθήματα ο Έκτορας Κουφοντίνας και αναρτήσεις που προκαλούν όλο τον ελληνικό λαό αλλά κυρίως τα θύματα των δολοφόνων. Διότι προφανώς τα παιδιά των δολοφονημένων δεν είναι τόσο προκλητικά που να γράφουν δήθεν επαναστατικές ανοησίες όπως η εξής: «Η ιστορία σε αυτό τον τόπο δεν γράφτηκε από τους θλιβερούς και μίζερους γραφειοκράτες που προσπαθούν να κρατήσουν σε χαμηλούς τόνους τον αγώνα αλλά από μερικούς τρελούς. Πότε κλέφτες, πότε συμμορίτες, πότε τρομοκράτες. Αλλά όπως λέει και ο ύμνος του ΕΛΑΣ με χίλια ονόματα μια χάρη, ακρίτας είτε αρματολός, αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι πάντα είναι ο ίδιος ο λαός».
Αυτά μας λέει ο κ. Κουφοντίνας, η φωνή του πατέρα του, του δολοφόνου της «17Ν». Και σε κάθε του ανάρτηση διάφοροι «φίλοι» να επικροτούν και να γράφουν «Περήφανοι για κάθε....στιγμή της ταξικής πάλης!». Και δεν ντρέπονται.
Όπως δεν ντρέπεται ο Εκτορας Κουφοντίνας να βάζει αναρτήσεις του τύπου «Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research 20% των πολιτών επιθυμούν την επανίδρυση της 17 Νοέμβρη».
Άραγε να εννοεί τους φίλους του στον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί απ' ότι βλέπουμε μεταξύ των φίλων του γιου του Κουφοντίνα βρίσκεται η μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, Σκουρλέτης, Βούτσης, Στρατούλης και διάφοροι άλλοι; Επικροτούν όλοι αυτοί τα όσα γράφει ο κάθε ανόητος, ακόμη κι αν είναι γιος του Κουφοντίνα;
Βεβαίως στην πρώτη σελίδα του στο facebook βρίσκεται και το βιβλίο του πατέρα του γιατί τζάμπα διαφήμιση είναι στους «επαναστατικούς» χώρους που κινείται ο Έκτορας. Να μας γράψει, όμως, που θα πάνε τα λεφτά από τις πωλήσεις γιατί απ' ότι μαθαίνουμε έχουν ήδη πουληθεί πάνω από 10.000 αντίτυπα.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Διαγωνισμός δεκάδων εκατομμυρίων του Καμίνη για …επισκευή και συντήρηση οχημάτων!

SYNTIRISI_1 copyΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΝΥΧΤΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΑ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΝΕΙ ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ.

Είναι διαγωνισμός για την εκ νέου ανάθεση της συντήρησης των οχημάτων καθαριότητας σε ιδιώτη.
Η μελέτη καθορίζει ποσό 23.866.347, το οποίο κατανέμεται ώς εξής:

11.625.737 — για αγορά ανταλλακτικών
12.062.610 — ΕΡΓΑΣΙΑ !

Ορίζει ως κόστος συντήρησης, ποσά πολύ μεγαλύτερα απ’ότι αν τα αγόραζαν καινούρια!



SYNTIRISI_2 copySYNTIRISI_3 copySYNTIRISI_4 copy.

Η Noble διαψεύδει τους ισχυρισμούς του απατεώνα Bryza. Για τον όποιον αναμένεται διεθνές ένταλμα σύλληψης.

20140314-055744.jpg
Τις δηλώσεις του πρώην αμερικανού διπλωμάτη Μάθιου Μπράιζα, ότι η Noble βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο τουρκικές εταιρείες για μεταφορά φυσικού αερίου από τα κυπριακά και ισραηλινά κοιτάσματα διαψεύδει η Noble με ανακοίνωση της. Παράλληλα διαψεύδει τα δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρεία να αποχωρεί από την Κύπρο.
Σε σχέση με τις δηλώσεις Μπράιζα η Noble αναφέρει: “Η Νoble διευκρινίζει ότι δεν είχε συνομιλίες με καμιά τουρκική εταιρεία σχετικά με μεταφορά φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 στην Τουρκία.”
Στις δηλώσεις του στην εφημερίδα Χαβαντίς ο Μπράιζα υποστήριξε ότι η Noble συζητά τόσο με την τουρκική κρατική εταιρεία Turcas Oil όσο και με τον μεγάλο όμιλο Zorlu την κατασκευή αγωγού για την εξαγωγή του φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ προς την Ευρώπη.
Επιπλέον χαρακτηρίζει τις φήμες που θέλουν την εταιρεία να αποχωρεί από την Κύπρο ως αναληθείς και αβάσιμες.
“Εργαζόμαστε επιμελώς για να επιβεβαιώσουμε πλήρως τις πηγές φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12 για το καλό του κυπριακού λαού”, καταλήγει η ανακοίνωση.

About these ads

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ψυχολογία : Γιατί το Ισλάμ δημιουργεί τέρατα

Το άρθρο είναι του Nicolai Sennels, Δανού ψυχολόγου. Ο Sennels (φώτο κάτω) ανήκει - και ήταν υποψήφιος βουλευτής το 2013- στο Δανικό Λαϊκό Κόμμα (Dansk Folkeparti), τρίτο κόμμα στην Δανία, που χαρακτηρίζεται ως «συντηρητικό, ευρωσκεπτικιστικό, δεξιό έως ακροδεξιό» κόμμα / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

Ψυχοπαθή άτομα και ψυχοπαθητική συμπεριφορά βρίσκονται σε όλες τις κουλτούρες και τις θρησκείες. Αλλά μια από αυτές βρίσκεται στην κορυφή. Οι καθημερινές μαζικές δολοφονίες, η τρομοκρατία, οι διώξεις και οι εκτελέσεις που διαπράττουν οι οπαδοί του Ισλάμ είναι κάτι που προξενεί απέχθεια καθώς η εφευρετικότητα πίσω από τις επιθέσεις – όπου πάντα αναζητούνται νέοι και πιο αποτελεσματικοί τρόποι για τη θανάτωση και την τρομοκρατία ανθρώπων – είναι εκπληκτική: αεροπλάνα που πέφτουν σε ουρανοξύστες, κυνήγι άοπλων και αθώων ανθρώπων με χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα σε εμπορικά κέντρα, τοποθέτηση βομβών στο σώμα τους,  δολοφονίες μελών της οικογένειας με οξύ ή φωτιά, κρέμασμα ανθρώπων δημοσίως από γερανούς μπροστά από πλήθη που επευφημούν, ακρωτηριασμοί, αποκεφαλισμοί ακόμα και μικρών παιδιών κλπ. Αναρωτιέται κανείς : Τι είναι αυτό που δημιουργεί τέτοια έλλειψη ενσυναίσθησης και σχεδόν παιχνιδιάρικη και δημιουργική στάση απέναντι στην δολοφονία θεωρούμενων εχθρών;

Αυτή είναι μια ερώτηση για ψυχολόγους σαν κι εμένα.

Μελετώντας το μουσουλμανικό μυαλό

Κανείς δεν γεννιέται μαζικός δολοφόνος, βιαστής ή βίαιος εγκληματίας. Οπότε τι είναι αυτό στη μουσουλμανική κουλτούρα που επηρεάζει τα παιδιά τους με έναν τρόπο που κάνει τόσους πολλούς μουσουλμάνους να βλάπτουν άλλους ανθρώπους;

Ως ψυχολόγος σε μια φυλακή εφήβων στη Δανία, είχα μια μοναδική ευκαιρία να μελετήσω τη νοοτροπία των μουσουλμάνων. Το 70 τοις εκατό των νεαρών παραβατών στη Δανία είναι μουσουλμάνοι.Ήμουν σε θέση να τους συγκρίνω με μη μουσουλμάνους πελάτες της ίδιας ηλικιακής ομάδας με περισσότερο ή λιγότερο ίδιο κοινωνικό υπόβαθρο. Έβγαλα το συμπέρασμα ότι το Ισλάμ και η μουσουλμανική κουλτούρα έχουν ορισμένους ψυχολογικούς μηχανισμούς που βλάπτουν την ανάπτυξη των ανθρώπων και αυξάνουν την εγκληματική συμπεριφορά.

Γνωρίζω, βέβαια, ότι δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι ίδιοι και δεν ακολουθούν όλοι οι Μουσουλμάνοι το βίαιο μήνυμα του Κορανίου και το εξίσου ενοχλητικό παράδειγμα του προφήτη τους. Αλλά, όπως με όλες τις άλλες θρησκείες, το Ισλάμ επηρεάζει επίσης τους οπαδούς του και την κουλτούρα που έχουν.

 

Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για δύο ομάδες ψυχολογικών μηχανισμών, που και οι δύο τόσο μεμονωμένα όσο και σε συνδυασμό μεταξύ τους, αυξάνουν την βίαιη συμπεριφορά. Η μια ομάδα συνδέεται κυρίως με τη θρησκεία, η οποία αποσκοπεί στην κατήχηση των ισλαμικών αξιών στα παιδιά όσο το δυνατόν νωρίτερα και με όλα τα αναγκαία μέσα , συμπεριλαμβανομένης της βίας και του εκφοβισμού. Κάποιος μπορεί να καταλάβει την ανησυχία που έχει ένας μουσουλμάνος γονέας σχετικά με τις θρησκευτικές επιλογές των απογόνων του, γιατί η Σαρία διατάζει την ποινή του θανάτου για τα παιδιά τους που θα επιλέξουν μια άλλη θρησκεία από εκείνη των γονιών τους. Η άλλη ομάδα μηχανισμού είναι πιο πολιτιστική και ψυχολογική. Αυτοί οι πολιτιστικοί ψυχολογικοί μηχανισμοί είναι μια φυσική συνέπεια της επιρροής μιας θρησκείας όπως το Ισλάμ και προέρχεται από μια φυλετική κοινωνία 1.400 χρόνων με πολύ περιορισμένη ελευθερία να αναπτυχθεί πέρα από ό, τι επιτρέπει η θρησκεία.

Κλασικές μέθοδοι πλύσης εγκεφάλου στην ανατροφή

Η πλύση εγκεφάλου σε ανθρώπους για να πιστέψουν ή να κάνουν πράγματα ενάντια στην ανθρώπινή τους φύση – όπως να μισούν ή ακόμα και να θανατώνουν αθώους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν – παραδοσιακά γίνεται με το συνδυασμό δύο πραγμάτων : πόνο και επανάληψη. Η συνειδητή πρόκληση ψυχολογικής και σωματικής ταλαιπωρίας διασπά την αντίσταση του ατόμου στο να δεχτεί το συνεχώς επαναλαμβανόμενο μήνυμα.

Ολοκληρωτικά καθεστώτα χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να «μεταρρυθμίσουν» πολιτικούς αντιφρονούντες. Στρατός σε λιγότερο πολιτισμένες χώρες την χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει αδίστακτους στρατιώτες και θρησκευτικές αιρέσεις σε όλο τον κόσμο την χρησιμοποιούν για να φανατίσουν τους οπαδούς τους.

Κατά τη διάρκεια πολλών συνεδρίων με περισσότερους από εκατό μουσουλμάνους, βρήκα ότι η βία και η επανάληψη του θρησκευτικού μηνύματος είναι κάτι το διαδεδομένο στις μουσουλμανικές οικογένειες.

Η μουσουλμανική κουλτούρα απλά δεν έχει τον ίδιο βαθμό κατανόησης της ανθρώπινης ανάπτυξης, όπως στις πολιτισμένες κοινωνίες, και ο σωματικός πόνος και οι απειλές είναι, συνεπώς, συχνά το προτιμώμενο μέσο για την ανατροφή των παιδιών. Για αυτό τόσα πολλά μουσουλμανικά κορίτσια μεγαλώνουν αποδεχόμενα  τη βία στο γάμο τους και για αυτό τα αγόρια μεγαλώνουν με την ιδέα ότι η βία είναι αποδεκτή. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο εννέα από τα δέκα παιδιά που οι αρχές στην Κοπεγχάγη τα απομακρύνουν από τους γονείς τους, είναι από οικογένειες μεταναστών. Η μουσουλμανική παράδοση της χρήσης του πόνου και του εκφοβισμού, ως μέρος της πειθάρχησης των παιδιών χρησιμοποιείται επίσης ευρέως σε μουσουλμανικά σχολεία – και στη Δύση.

Σε συνδυασμό με αμέτρητες επαναλήψεις στίχων του Κορανίου στα ισλαμικά σχολεία και τις οικογένειες, όλα αυτά καθιστούν πολύ δύσκολο για τα παιδιά να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στην κατήχηση που τους λέει να ακολουθήσουν το Κοράνι, ακόμα κι αν είναι ενάντια σε κοσμικούς νόμους, τη λογική και την πιο βασική κατανόηση της συμπόνιας.

Και όπως γνωρίζουμε από τόσες πολλές ψυχολογικές μελέτες, όταν ένα παιδί επηρεαστεί έντονα από εκείνη την ηλικία κάνει μια τεράστια προσωπική προσπάθεια για να αλλάξει αργότερα στη ζωή του. Είναι να απορεί κανείς που οι μουσουλμάνοι σε γενικές γραμμές, παρά την απάνθρωπη φύση του Ισλάμ και την προφανή αδυναμία να εξοπλίσουν τους οπαδούς του με χιούμορ, συμπόνια και άλλα ελκυστικά χαρακτηριστικά, είναι πιο δυνατοί στην πίστη τους από οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική ομάδα.

Τέσσερις ψυχολογικοί παράγοντες

Όχι μόνο μια παραδοσιακή ισλαμική ανατροφή μοιάζει με κλασσικές μεθόδους πλύσης εγκεφάλου, αλλά και η κουλτούρα παράγει τέσσερα ψυχολογικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την περαιτέρω αύξηση της βίαιης συμπεριφοράς.

Αυτοί οι τέσσερις παράγοντες είναι θυμός, αυτοπεποίθηση, ευθύνη για τον εαυτό μου και μισαλλοδοξία.

Όταν πρόκειται για θυμό, οι δυτικές κοινωνίες ευρέως συμφωνούν ότι είναι ένα σημάδι αδυναμίας. Οι ανεξέλεγκτες εκρήξεις αυτού του δυσάρεστου συναισθήματος είναι ίσως ο πιο γρήγορος τρόπος για να πέσεις στα μάτια του άλλου, ιδιαίτερα στις βόρειες χώρες και αν και τους θυμωμένους ανθρώπους μπορεί να τους φοβούνται, ποτέ δεν τους σέβονται. Στην μουσουλμανική κουλτούρα, ο θυμός είναι πολύ πιο αποδεκτός και το να είσαι σε θέση να εκφοβίσεις τους ανθρώπους θεωρείται ως δύναμη και πηγή κοινωνικού στάτους. Μπορούμε ακόμη και να δούμε εθνοτικές μουσουλμανικές ομάδες ή χώρες που δηλώνουν με υπερηφάνεια ολόκληρες μέρες θυμού, και χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως «ιερή οργή​​» – ένας όρος που φαίνεται αντιφατικός σε ειρηνικές κουλτούρες.

Στις δυτικές κοινωνίες, η ικανότητα να χειριστείς την κριτική εποικοδομητικά αν είναι δικαιολογημένη και με ένα σήκωμα των ώμων, αν είναι λάθος, θεωρείται ως έκφραση αυτοπεποίθησης και αυθεντικότητας. Όπως ο καθένας έχει παρατηρήσει, αυτό δεν ισχύει μεταξύ των μουσουλμάνων. Εδώ η κριτική, δεν έχει σημασία πόσο αληθινή είναι, θεωρείται ως επίθεση κατά της τιμής του, και αναμένεται ότι η τιμή θα πρέπει να αποκατασταθεί με την χρήση όλων των αναγκαίων μέσων για να φιμωθεί ο αντίπαλος. Οι μουσουλμάνοι σχεδόν ποτέ δεν προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις επικρίσεις με λογικά επιχειρήματα. Αντ’ αυτού , προσπαθούν να φιμώσουν την κριτική προσποιούμενοι ότι είναι προσβεβλημένοι ή καταφεύγοντας σε χαρακτηρισμούς ή απειλώντας ή ακόμα και σκοτώνοντας τον φορέα του (επικριτικού) μηνύματος.

Ο τρίτος ψυχολογικός παράγοντας αφορά την ευθύνη για τον εαυτό του και εδώ το ψυχολογικό φαινόμενο «έχω τον έλεγχο» παίζει σημαντικό ρόλο. Οι άνθρωποι που μεγάλωσαν με τα δυτικά πρότυπα έχουν γενικά ένα εσωτερικό έλεγχο, πράγμα που σημαίνει ότι βιώνουν τη ζωή τους, ως να διέπονται από εσωτερικούς παράγοντες, όπως οι επιλογές τους, η κοσμοθεωρία τους, οι τρόποι χειρισμού των συναισθημάτων και των καταστάσεων κλπ. Οι μουσουλμάνοι μεγαλώνουν για να βιώσουν ότι η ζωή τους ελέγχεται από έξω. Όλα συμβαίνουν «insha Αλλάχ » – αν ο Αλλάχ θέλει – και οι πολλοί θρησκευτικοί νόμοι, παραδόσεις και ισχυρές αντρικές αρχές δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ατομική ευθύνη. Αυτή είναι η αιτία για την παγκοσμίως διάσημη μουσουλμανική νοοτροπία του θύματος, όπου όλοι οι άλλοι κατηγορούνται και πρέπει να τιμωρηθούν για την κατάσταση που οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι δημιούργησαν.

Τέλος, ο τέταρτος ψυχολογικός παράγοντας που κάνει τους μουσουλμάνους ευάλωτους στα βίαια μήνυμα του Κορανίου αφορά την ανοχή. Ενώ οι δυτικές κοινωνίες σε γενικές γραμμές καθορίζουν ως καλό άτομο εκείνο που είναι ανοικτό και ανεκτικό με τους άλλους, οι Μουσουλμάνοι λένε ότι είναι ανώτεροι από τους μη μουσουλμάνους, ότι μέλλουν να κυριαρχήσουν πάνω στους μη μουσουλμάνους και ότι πρέπει να αποστασιοποιηθούν κοινωνικά και συναισθηματικά από τους μη – μουσουλμάνους. Οι πολλοί απάνθρωποι στίχοι του Κορανίου και των Χαντίθ κατά των μη μουσουλμάνων μοιάζουν πολύ με την ψυχολογική προπαγάνδα που οι ηγέτες χρησιμοποιούν εναντίον του ίδιου του λαού τους, προκειμένου να τους προετοιμάσουν ψυχολογικά για την καταπολέμηση και τη δολοφονία του εχθρού. Για να σκοτώσεις ένα άλλο άτομο είναι πιο εύκολο αν τον μισείς και δεν το αντιλαμβάνεσαι ως πλήρως άνθρωπο.

Γιατί το Ισλάμ δημιουργεί τέρατα

Το πολιτιστικό και ψυχολογικό κοκτέιλ οργής, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η νοοτροπία του θύματος, μια προθυμία να καθοδηγείται τυφλά από εξωτερικές αρχές, και μια επιθετική και υποτιμητική στάση προς τους μη μουσουλμάνους, επιβεβλημένα μέσα από πόνο, εκφοβισμό και επαναλήψεις σχεδόν αμέτρητων στίχων του Κορανίου που προωθούν το μίσος και τη βία κατά των μη – μουσουλμάνων, είναι ο λόγος για τον οποίο το Ισλάμ δημιουργεί τέρατα.

Το ψυχολογικό πρόβλημα μέσα στο Ισλάμ

Το πρόβλημα με το Ισλάμ και την μουσουλμανική κουλτούρα είναι ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί ψυχολογικοί παράγοντες που πιέζουν τους οπαδούς του προς μια βίαιη συμπεριφορά κατά των μη Μουσουλμάνων, ώστε μια γενική βίαιη σύγκρουση είναι – τουλάχιστον από ψυχολογική σκοπιά – αναπόφευκτη. Με τέτοια ισχυρή πίεση και τέτοια έντονα συναισθήματα μέσα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα ανθρώπων – όλοι είναι εναντίον μας – είμαστε αντιμέτωποι με την τέλεια καταιγίδα και δεν βλέπω δυνατότητες να την γλυτώσουμε. Γιατί οι άνθρωποι για να αλλάξουν, πρέπει να το θέλουν, να τους επιτραπεί να αλλάξουν και να είναι σε θέση να αλλάξουν – και μόνο μια μικρή μειοψηφία των μουσουλμάνων έχει τόσο ευνοϊκές συνθήκες.

Πάρα πολλοί άνθρωποι υποτιμούν τη δύναμη της ψυχολογίας που είναι ενσωματωμένη στη θρησκεία και την κουλτούρα. Όπως έχουμε ήδη δει, ούτε ένας στρατός κοινωνικών λειτουργών, ούτε γενναιόδωρα κράτη πρόνοιας, ούτε γλυκομίλητοι πολιτικοί, ούτε ‘πολιτικά ορθοί’ δημοσιογράφοι, ούτε ‘στρατιώτες’ που προωθούν την δημοκρατία μπορούν να σταματήσουν αυτές τις τεράστιες δυνάμεις.Λογικοί νόμοι για τη μετανάστευση και την ισλαμοποίηση των χωρών μας μπορούν να περιορίσουν την ποσότητα του πόνου, αλλά με βάση την εκπαίδευσή μου και την επαγγελματική μου εμπειρία ως ψυχολόγος στους μουσουλμάνους, εκτιμώ ότι δεν θα είμαστε σε θέση να εκτρέψουμε ή να αποφύγουμε αυτή την πολύπλευρη, επιθετική κίνηση κατά του πολιτισμού μας.

Πιστεύω ότι εμείς, ως μια δημοκρατική και μορφωμένη κοινωνία μπορούμε να  εστιάσουμε και να οργανωθούμε όσον αφορά τη διατήρηση των αξιών μας και των συνταγμάτων μας, και να κερδίσουμε αυτή την συνεχιζόμενη σύγκρουση που ξεκίνησε από τους οπαδούς της σαρία. Το μεγάλο ερώτημα είναι πόση από την αξιοπρέπειά μας, τα πολιτικά μας δικαιώματα και το αίμα μας, τα χρήματα και τα δάκρυα μας θα χάσουμε σε αυτή την διαδικασία.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Να η... βοήθεια της Δύσης στην Ουκρανία: ΔΝΤ - Α.Γιατσένιουκ αποφάσισαν 50% μείωση συντάξεων


Η παράνομη κυβέρνηση του Κιέβου, αφού ανέλαβε καθήκοντα μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου στην Ουκρανία. Και δεν πρόκειται μόνο για διχοτόμηση της χώρας, αφού οι Ρώσοι δεν πρόκειται να αφήσουν τη νοτιοανατολική Ουκρανία επ’ ουδενί στον έλεγχο της Δύσης, αλλά και για την «εισβολή» του ΔΝΤ.
Το Κίεβο προχωρά μέσα στο Μάρτιο σε μείωση των συντάξεων των Ουκρανών κατά 50%, ως μέρος ενός σχεδίου καθολικής και μαζικής λιτότητας. Τι άλλο σημαίνει αυτό; Όπως από την πρώτη στιγμή έχει ζητήσει το ΔΝΤ αύξηση κατά 40% της τιμής του φυσικού αερίου και μείωση κάθε άλλη δαπάνης προς τους πολίτες.
Σύμφωνα με την Kommersant της Ουκρανίας το υπουργείο Οικονομικών της «κυβέρνησης» του Κιέβου ετοίμασε κατόπιν των εντολών του ΔΝΤ σχέδιο «βελτιστοποίησης» των δημοσιονομικών δαπανών με περικοπές από 6,8 έως 8,4 δις δολάρια. Και αυτό σε μία οικονομία που είναι διαλυμένη και δεν έχει καμία σύγκριση με την Ελλάδα.
Αυτές οι περικοπές θα προέλθουν από μείωση των κονδυλίων για επενδύσεις, κατάργηση κάθε φορολογικών απαλλαγών και «μαχαίρι» στην κοινωνική ασφάλιση, μεταξύ των οποίων και μείωση συντάξεων κατά 50%.
Και μιλάμε για συντάξεις της τάξεως των 100 ευρώ το μήνα, όταν οι μισθοί ενός μέσου Ουκρανού εργαζόμενου είναι 200-250 ευρώ το μήνα και τα είδη βασικής ανάγκης πανάκριβα.
Το πρόγραμμα αυτό, που μοιάζει με τις πρακτικές τις οποίες είχε εφαρμόσει το Χιτλερικό καθεστώς προκειμένου να εξοντώσει τους μεγαλύτερους σε ηλικία, τίθεται ως προυπόθεση από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ προκειμένου να παρασχεθεί οικονομική βοήθεια στη χώρα.
Αφού λοιπόν η Δύση όπλισε διαδηλωτές της πλατείας Μειντάν που άρχισαν να σκοτώνουν συμπατριώτες τους για να ανατραπεί η κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και πραξικοπηματικά έφερε στην εξουσία τους Νεοναζί του Αρσένι Γιατσένιουκ, τώρα ετοιμάζει ένα σχέδιο εξόντωσης του Ουκρανικού λαού και το θέτει σε εφαρμογή μέσω του ΔΝΤ.
Η Ρωσία τους έχει πει εξ αρχής «καλή επιτυχία με το ΔΝΤ», ενώ χθες το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε παράνομη τη βοήθεια των ΗΠΑ προς την «κυβέρνηση» του Κιέβου.
Η νοτιοανατολική Ουκρανία έχει απαντήσεις στα σχέδια της Δύσης «ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε» και ετοιμάζεται να αποσχισθεί και να προσαρτηθεί στη Ρωσία. Η αρχή γίνεται με την Κριμαία και έπεται συνέχεια.  
Όσον αφορά στο Κίεβο και δυτικά αυτού, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι λιμοκτονούν (οι βιομηχανίες βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία), η κατάσταση φαίνεται πώς σύντομα θα τεθεί εκτός ελέγχου. Η μεταβατική κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταθεί. Πόσο μάλλον όταν δεν έχει τη στήριξη της Ρωσίας.

Κριμαία τέλος για την Ουκρανία - Υπέγραψε διακήρυξη ανεξαρτησίας και προσάρτησης στη Ρωσία


Κριμαία τέλος οριστικά για την Ουκρανία. Αυτό που απομένει τυπικά για να σφραγισθεί η ιστορική ρήξη και η προσάρτηση της Χερσονήσου στη Ρωσία είναι το δημοψήφισμα της Κυριακής με τις πληροφορίες να λένε πώς το «ναι» στην εξέλιξη αυτή θα είναι συντριπτικό και πιθανότατα θα «ανοίγει» το δρόμο και σε άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας να επιλέξουν την απόσχιση.
  
Σε κλειστή συνεδρίαση του το Κοινοβούλιο της Κριμαίας ενέκρινε τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της, η οποία βασίζεται στο προηγούμενο του Κοσόβου. «Το γεγονός αυτό καθιστά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος μια τυπική διαδικασία», σημειώνει το ουκρανικό πρακτορείο Unian.
  
«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε ένα πολύ σημαντικό έγγραφο. Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Το έγγραφο αυτό ζητά τη νόμιμη εισδοχή της Κριμαίας στη Ρωσία καθώς και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος», ανακοίνωσε το Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας.
Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Κριμαίας, ο πρόεδρος του Βλαντίμιρ Κωνσταντίνοφ δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Itar Tass ότι, «η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι αδύνατη».
Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης έχει ως εξής :
"Εμείς, τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και το Δημοτικό Συμβούλιο της Σεβαστούπολης, με βάση τις διατάξεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και πολλών άλλων διεθνών μέσων αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση, καθώς και λαμβάνοντας υπόψη την υποστήριξη του διεθνούς Δικαστηρίου για το Κόσοβο της 22ας Ιουλίου 2010, το γεγονός της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας τμήματος μιας πολιτείας, που δεν παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αποφασίζουμε από κοινού:
1. Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της επερχόμενης στις 16 Μαρτίου άμεσης ψήφου του λαού της Κριμαίας αποφασιστεί  η ένταξη της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης ως τμήμα στη Ρωσία, η Κριμαία μετά το δημοψήφισμα θα δηλώσει ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος με μια δημοκρατική μορφή διακυβέρνησης.
2. Η Δημοκρατία της Κριμαίας είναι ένα δημοκρατικό, κοσμικό και πολυεθνικό κράτος, το οποίο υποχρεούται να διατηρεί την ειρήνη μεταξύ των εθνοτήτων και τη θρησκευτική αρμονία στο έδαφός της.
3. Η Δημοκρατία της Κριμαίας, ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, στην περίπτωση του σχετικού αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, θα προβεί σε έκκληση προς τη Ρωσική Ομοσπονδία με πρόταση της Δημοκρατίας της Κριμαίας και με βάση μιας διεθνούς συμφωνίας, ώστε να καταστεί  ένα νέο τμήμα (θέμα) της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η δήλωση εγκρίθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας κατά την έκτακτη σύνοδο της 11 Μαρτίου 2014. (υπογράφεται από τον πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου της Κριμαίας, Βλαντίμιρ Κωνσταντίνοφ) και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σεβαστούπολης στην έκτακτη σύνολο της ολομέλειας της 11ης Μαρτίου 2014 (υπογράφεται από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Σεβαστούπολης Γ. Ντοινίκοβ".
Η Κριμαία λοιπόν περνάει οριστικά στο ρωσικό κορμό και αυτό που μένει να απαντηθεί είναι τι θα γίνει με άλλες περιοχές στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όπου κυριαρχούν οι Ρωσόφωνοι. Η Μόσχα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο σχέδιο της απαντώντας στην τεράστια πρόκληση της Δύσης στην «αυλή» της Ρωσίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Mνήμες για χρήση προεκλογική




ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ
Η δοκιμασία που ζούμε στην Eλλάδα σήμερα έχει, ίσως, και κάποιες θετικές πτυχές – έτσι συμβαίνει με κάθε καταστροφή. Mοιάζει τελευταία να μεγαλώνει ο αριθμός των ανθρώπων που ψάχνουν, με σοβαρότητα και συνέπεια, απάντηση στο ερώτημα: Γιατί, διακόσια χρόνια τώρα, θέλουμε να γίνουμε ένα σωστά οργανωμένο, λειτουργικό, προηγμένο ευρωπαϊκό κράτος – και δεν τα καταφέρνουμε. Tι φταίει, ποιος μας εμποδίζει, πού σκοντάφτουμε.

Ξέρουμε ότι την ύπαρξη του κράτους μας την οφείλουμε, σε μεγάλο βαθμό, στον «φιλελληνισμό» της Δύσης. Bέβαια, ο δυτικός φιλελληνισμός αφορούσε (αποκλειστικά) στην αρχαία Eλλάδα: «Eλληνες» ονόμαζαν οι Δυτικοί (και ονομάζουν) μόνο τους αρχαίους. Tους Eλληνόφωνους, τους κάτω από τον τουρκικό ζυγό, τους αποκαλούσαν στη Δύση «Γραικούς». H λέξη σήμαινε, με αξιολογικά αρνητική, περιφρονητική σημασία, τον ετερόδοξο, τον σχισματικό, περίπου τον εξωμότη – και ταυτόχρονα τον ακαλλιέργητο, τον πολιτισμικά υποδεέστερο.

Oλόκληρο τον «μέγα κόσμο» της ελληνορωμαϊκής «οικουμένης» η μεσαιωνική και νεώτερη Δύση τον είχε με πάθος δυσφημήσει, τον αποκαλούσε με το ψευδώνυμο εφεύρημα του 16ου αιώνα (από τον Iερώνυμο Wolff) «Bυζάντιο»: Hταν η αυτοκρατορία των «Γραικών», θανάσιμα μισητός αντίπαλος για τη Δύση – όπως φρικιαστικά καταδείχθηκε και με τη λεηλασία, σφαγή, καταστροφή της Kωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους, το 1204.

Ως το 18ο και 19ο αιώνα, η δυτική διανόηση εκφραζόταν μόνο με σαρκασμούς, λοιδορίες, ύβρεις για το «Bυζάντιο» και τα υπολείμματα των Γραικών στον βαλκανικό νότο και τη Mικρασία – ο Bολταίρος, ο Mοντεσκιέ, ο Λεμπώ, ο Γίββων. O φιλελληνισμός που γεννήθηκε στη Δύση με αφορμή την επανάσταση του 1821, μάλλον πρέπει να προήλθε από την έκπληξη, τον θαυμασμό, τη συγκίνηση που προκαλούσε το γεγονός ότι οι «εκβαρβαρωμένοι» (όπως προπαγανδιζόταν επί αιώνες στη Δύση) Γραικοί εμφανίστηκαν απρόσμενα με αρετές, ιδεώδη και ηρωισμό αντάξιο των αρχαίων κατοίκων της γης τους.

Tο ρεύμα του φιλελληνισμού στον 19ο αιώνα είναι αδύνατο να κατανοηθεί χωρίς τη δεδομένη (διατυπωμένη από τον 13ο κιόλας αιώνα) βουλιμική αξίωση των βαρβαρικών (τότε) αντιπάλων της ελληνορωμαϊκής «οικουμένης» να είναι αυτοί, και όχι οι Γραικοί, οι συνεχιστές της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς. Mε αυτονόητη αυτή την παγιωμένη στη Δύση πεποίθηση, ήταν λογική και η πολιτική προέκτασή της με αφορμή την ελληνική επανάσταση: Oπως ανέλαβε η Δύση να επανεκδώσει και αξιοποιήσει τα κείμενα της ελληνικής κλασικής αρχαιότητας, έτσι ήταν φυσικό να αναλάβει, σαν δική της ιστορική αρμοδιότητα και πολιτισμική ευθύνη, την επανίδρυση - επανένταξη της ελληνικής παρουσίας στο γίγνεσθαι της Iστορίας. Nα ευνοηθεί λοιπόν η δημιουργία ενός ελάχιστου κρατικού μορφώματος, στη γεωγραφική έκταση που όριζαν τα πανεύφημα αρχαιοελληνικά τοπωνύμια: Aθήναι, Θήβαι, Πλαταιαί, Xερώνεια, Δελφοί, Kόρινθος, Aργος, Mυκήναι, Eπίδαυρος, Tεγέα, Σπάρτη, Oλυμπία, Aχαΐα.

Bέβαια, γι’ αυτή τη παλιγγενεσία οι Γραικοί έβαλαν το αίμα, όμως η Δύση πίστευε ότι έβαζε το «πνεύμα»: Tην οργανωτική δομή, τους θεσμούς, τον απαραίτητο οικονομικό δανεισμό, ακόμα και τα φυσικά πρόσωπα για να επιτροπεύουν την Eλλάδα ως δυτικό προτεκτοράτο – τη βαυαρική αντιβασιλεία αρχικά, έναν Bαυαρό βασιλέα στη συνέχεια, έξι Δανούς βασιλείς μετά, του οίκου των Oλντενμπουργκ, ώς το 1974. Eδαφικά περιορισμένο στη δυτική μόνο όχθη του Aιγαίου, οικονομικά απόλυτα εξαρτημένο από τη Δύση και θεσμικά παντελώς μεταπρατικό (διοίκηση, παιδεία, Δίκαιο, Tέχνες, θρησκεία: όλα μιμητική αντιγραφή) το ελληνώνυμο κρατικό αποκύημα του «φιλελληνισμού» (ή της ιδιοτελούς ανοχής) των Eυρωπαίων εξαντλούσε στα ασφυκτικά του σύνορα το σύνολο «έθνος» των Eλλήνων. Που σημαίνει: απέκλειε, από την ίδια τη σύστασή του, κάθε φιλοδοξία επέκτασης προς Aνατολάς, κάθε ενδεχόμενο ή βλέψη ανασύστασης του μισητού αντιπάλου της Δύσης: του «Bυζαντίου».

Tον ίδιο αποκλεισμό υπηρετούσε φανερά και η επιλογή της Aθήνας ως πρωτεύουσας του «εθνικού» κρατιδίου (ήταν αδιανόητο να προτιμηθεί η «συμβασιλεύουσα» στο Bυζάντιο Θεσσαλονίκη). Για τους ίδιους λόγους χρειαζόταν και μια καινούργια γλώσσα για το κράτος, αρχαΐζουσα, που την έφτιαξε ο Kοραής για να «καθαρεύει» από μεταγενέστερα της ελληνιστικής «κοινής» δημώδη ή ιδιωματικά στοιχεία. Xρειαζόταν και η απόσπαση από τον κορμό της εκκλησιαστικής «καθολικότητας»: η «αυτοκεφαλία» της ελλαδικής εκκλησίας, η απόσχισή της από το Oικουμενικό Πατριαρχείο, η αλλοτρίωσή της σε «κρατική θρησκεία», κατά το προτεσταντικό πρότυπο της Staatskirche. Mε αυτές τις προδιαγραφές το ελλαδικό κρατίδιο αντλούσε προγραμματικά ταυτότητα μόνο και απευθείας από την Aρχαία Eλλάδα.

Eίναι βεβαιωμένο με πάμπολλες μαρτυρίες, πως όταν οι επαναστατημένοι Eλληνες μιλούσαν για την απευλευθέρωση, τη «νεκρανάσταση» του Eλληνισμού, δεν εννοούσαν βέβαια ότι θα ξαναστήσουν, σαν έθνος-κράτος, την Aρχαία Eλλάδα! Aπελευθέρωση σήμαινε για τους επαναστάτες την οργανική συνέχεια της ιστορικής πραγματικότητας που σάρκωνε ο Eλληνισμός μέχρι την υποδούλωσή του στους Tούρκους: σήμαινε να ελευθερωθεί η Πόλη και η Aγια-Σοφιά.

Γι’ αυτό και ήταν αυτονόητο για τους Eλληνες (δεν σώζεται η παραμικρή απορία ή έκπληξη) πού άρχισε η επανάσταση, με τον Aλέξανδρο Yψηλάντη, από τις παραδουνάβιες ηγεμονίες. Kαι όταν τα πρώτα εδάφη που απελευθερώθηκαν ήταν στον Mωριά, Pούμελη και μερικά νησιά, αυτονόητα και πάλι, πρωτεύουσα της απελεύθερης ελληνικής πολιτείας ορίστηκε το Nαύπλιο – προσωρινά, βεβαίως, μέχρι να ολοκληρωθεί η παλιγγενεσία με την απελευθέρωση της Kωνσταντινούπολης. Προτού καταφθάσουν οι Bαυαροί, για να επιβάλουν με τα όπλα το όραμα των Nεοκλασικιστών της Eυρώπης, δεν υπήρχε Eλληνας που να διανοηθεί σαν πρωτεύουσα πόλη του Eλληνισμού το ασήμαντο αγροτικό λασποχώρι της τότε Aθήνας.

Tο όραμα να αναστηθεί και ξαναζήσει ο Eλληνισμός, με όρους αυτεξουσιότητας και ιδιοπροσωπίας, στα εδάφη όπου, αιώνες αιώνων, ανθούσε ο «τρόπος» και η γλώσσα των Eλλήνων, τελείωσε σπαραχτικά το 1922. Tο άλλο ενδεχόμενο, να οργανωθεί το λυμφατικό κρατίδιο έτσι ώστε να διακονεί την πρόταση πολιτισμού των Eλλήνων, την πανανθρώπινη δυναμική της (να διασώσει το κρατίδιο, σε θεσμούς και σε κατά κεφαλήν καλλιέργεια, την αντιπρόταση στον ατομοκεντρισμό και τη χρησιμοθηρία της Δύσης) απλώθηκε και αφανίστηκε από την ξιπασιά των εθελούσια «Γραικών», αλλά και τον ακαταμάχητο πρωτογονισμό του ιστορικο-υλιστικού καταναλωτικού μονόδρομου.

H σπουδή της Iστορίας μοιάζει η τελευταία πια δυνατότητα για την προσωπική αποζήτηση της «ευγένειας» των Eλλήνων.


kathimerini.gr

«Είμαι αλλεργικός στο Βορράς-Νότος»

Με χαμόγελα υποδέχθηκαν οι πολιτικοί ηγέτες στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) τη νίκη του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ για την προεδρία στην Κομισιόν.
Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας, «αυτής της πανέμορφης χώρας που αξίζει ένα καλύτερο μέλλον», στέλνει μιλώντας στην «Κ» ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, την Παρασκευή, εξελέγη υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν.
Στο πλαίσιο αυτό εκφράζει την πρόθεσή του να συνεργασθεί στενά με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τις ικανότητες του οποίου εξαίρει, ενώ εμφανίζεται παράλληλα αποφασισμένος να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ενδοευρωπαϊκής αλληλεγγύης και συνοχής.
Σε ανάλογο πνεύμα κινείται με δικές του δηλώσεις στην «Κ» και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ, ο οποίος σημειώνει ότι πρέπει «να διασφαλίσουμε ότι οι θυσίες που έκαναν οι πολίτες της Ελλάδας δεν θα πάνε χαμένες».
Ο κ. Γιουνκέρ, που επικράτησε του Γάλλου Επιτρόπου Εσωτερικών Αγορών, Μισέλ Μπαρνιέ, με 382 ψήφους υπέρ έναντι 245 κατά, δηλώνει «αλλεργικός στις διαιρέσεις που κάποιες κυβερνήσεις και κάποια κόμματα προωθούν στην Ευρώπη» και συνδέει την προσέγγισή του αυτή με τους χειρισμούς του στη δύσκολη περίπτωση της Ελλάδας: «Ημουν πάντα αντίθετος σε αυτή τη διαίρεση Βορρά - Νότου, και νομίζω ότι το απέδειξα κατά τη θητεία μου ως πρόεδρος του Eurogroup με τη στάση μου έναντι της Ελλάδας και την υποστήριξη που της παρείχα στη διάρκεια της προηγούμενης δύσκολης τριετίας».
«Εχω μεγάλη αδυναμία στην Ελλάδα και αυτό το γνωρίζουν όλοι» σημειώνει ο 59χρονος πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. Τα θερμά λόγια για την Ελλάδα είναι ίσως αναμενόμενα από τη στιγμή που μιλά σε ελληνική εφημερίδα, όμως πρόκειται για μια πραγματικότητα που αναγνωρίζουν οι περισσότεροι, εντός και εκτός Ελλάδας. Οσοι δεν το κάνουν μάλλον παραγνωρίζουν τα δεδομένα και τις κινήσεις του κ. Γιουνκέρ, ιδιαίτερα κατά τη θητεία του ως επικεφαλής του Eurogroup.
«Είμαι πολύ υπερήφανος που με υποστήριξαν τόσο η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (της Αγκελα Μέρκελ), ένα κόμμα από τη Βόρεια Ευρώπη, όσο και η Νέα Δημοκρατία από τον Νότο» τονίζει ο κ. Γιουνκέρ και συμπληρώνει με νόημα: «Θέλω να τονίσω ότι αυτή η υποστήριξη που μου έδωσαν οι Ελληνες φίλοι μου ήταν πολύ σημαντική από άποψη ουσίας αλλά και συμβολισμού, και δεν θα την ξεχάσω».
Στη συνέχεια η συζήτηση στρέφεται στις τελευταίες εξελίξεις και στις ενέργειες του Ελληνα πρωθυπουργού. «Ο κ. Σαμαράς κάνει πολύ καλή δουλειά. Ολοι γνωρίζουν ότι προσπαθεί να κάνει αυτό που πρέπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Πιστεύω απόλυτα στην ικανότητά του να πετύχει και αυτό πρέπει να γίνει διότι αυτή η πανέμορφη χώρα, αυτό το εκπληκτικό έθνος, αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και προσωπικά πιστεύω ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που μπορεί να το κάνει αυτό πραγματικότητα».
Τέλος, επισημαίνει ότι στόχος του είναι «να χρησιμοποιήσω την προεκλογική εκστρατεία για να μιλήσω ξανά για την πραγματική Ευρώπη, την Ευρώπη που σχεδιάστηκε και αποτέλεσε το όραμα ανθρώπων που βίωσαν τα δεινά του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου».
Διατηρήσιμη ανάπτυξη
Από την πλευρά του, ο Ζοζέφ Ντολ που, εξελέγη πρόεδρος του ΕΛΚ μετά από μια μακρά θητεία ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, τονίζει στην «Κ» ότι «ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος προτεραιότητά μου θα είναι να συνεχίσω τις προσπάθειες για μια διατηρήσιμη ανάπτυξη, για αύξηση της απασχόλησης, και για μια Ευρώπη που θα είναι στην υπηρεσία των Ευρωπαίων».
Δηλώνει «υπερήφανος για όλα όσα έχει επιτύχει η πολιτική μας οικογένεια ιδιαίτερα σε χώρες όπου οι οικονομίες βρίσκονταν σε δύσκολη θέση και αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα». Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει ότι «σκέπτομαι ιδιαίτερα τη χώρα σας, την Ελλάδα, αλλά και την Ιρλανδία, όπως και τη Λεττονία».
Ο κ. Ντολ επισημαίνει ότι «ως η κύρια πολιτική δύναμη της Ευρώπης πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι θυσίες που έκαναν οι πολίτες της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών δεν θα πάνε χαμένες. Η πολιτική μας οικογένεια γνωρίζει ότι η ανάπτυξη δημιουργείται από τους πολίτες, και τις επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες, που είναι η ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας και αυτή είναι η συνταγή που θα πρέπει να συνεχίσει να χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα».

Eπιλογές – μονόδρομος για Πούτιν και οι ευθύνες του Ομπάμα!

Obamaτου Μιχάλη Ιγνατίου
Η σύγκρουση Ρωσίας – Δύσης για την Ουκρανία δεν θα σημάνει και την έναρξη του νέου «Ψυχρού Πολέμου», όσο κι αν υποστηρίζουν το αντίθετο ακόμα και σοβαροί αναλυτές στις ΗΠΑ, οι οποίοι περισσότερο ερεθίζονται με την ιδέα, παρά πιστεύουν ότι η Ουάσιγκτον και η Μόσχα θα επιστρέψουν στη δεκαετία του ’60.
Όταν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Βλαντιμίρ Πουτιν επιλέγουν να συνομιλούν για 90 λεπτά -και όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές γίνονταν διευθετήσεις για να μιλήσουν ξανά-, αυτό δείχνει πως θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια που έχουν και θα αναζητήσουν εύσχημους τρόπους για να ξεπεράσουν την κρίση, αν και η αμοιβαία υποχώρηση θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας δεν μπορεί να απωλέσει την Ουκρανία ως χώρα-δορυφόρο, αν και περισσότερο τον ενδιαφέρει η Κριμαία, και οπωσδήποτε ο κ. Ομπάμα το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Από την άλλη πλευρά, επιβάλλοντας την επιρροή της στο Κίεβο η Αμερική θα έχει σχηματίσει τόξο που «πνίγει» τη Μόσχα, η οποία δεν υπάρχει περίπτωση να το επιτρέψει. Ο κ. Πουτιν ούτε Γκορμπατσόφ είναι ούτε Γέλτσιν. Είναι ένας καλά εκπαιδευμένος πρώην πράκτορας, με αντιαμερικανικές «αρχές», που ηγείται μιας μεγάλης χώρας, όπου οι αντίθετοι φιμώνονται.
Έχοντας στην κατοχή του τα έγγραφα του Έντουαρντ Σνόουντεν, θα μπορούσε να εκβιάσει την Αμερική. Και ο λόγος που δεν το πράττει -όσο κι αν αυτό προκαλεί κατάπληξη- έχει να κάνει ακριβώς με το γεγονός ότι πέρασε από τις μυστικές υπηρεσίες. Ο Ρώσος Πρόεδρος επέλεξε να συγκρούεται στο πολιτικό και το διπλωματικό πεδίο, διότι μόνο έτσι θα αναβιώσει την υπερδύναμη ΕΣΣΔ. Ενώ ανδρώθηκε επί κομουνισμού, η πίστη του στην Ορθοδοξία τον εντάσσει αυτόματα στο στρατόπεδο των αντικομουνιστών, διότι η Εκκλησία δεν πίστεψε ποτέ στον κομουνισμό και τον θεώρησε εχθρό της.
Στοχευμένες κινήσεις
Ο κ. Πουτιν δεν έχει την παραμικρή πολυτέλεια να απωλέσει την Κριμαία, και πιστεύει ότι έχοντας τον έλεγχο στη χερσόνησο στην ουσία ελέγχει -έστω και με δυσκολία- και την Ουκρανία, την οποία δεν θα χάσει διότι γνωρίζει πως θα ηττηθεί στο γενικότερο γεωπολιτικό παιχνίδι. Ως παλιός πράκτορας, ο Ρώσος Πρόεδρος κάνει πολύ στοχευμένες κινήσεις. Οι Αμερικανοί πρώην συνάδελφοι του με τρόμο ανακάλυψαν την περασμένη Παρασκευή το πρωί ότι όλη η πληροφόρηση που έδωσαν στο Λευκό Οίκο δεν ίσχυε, αφού ο κ. Πουτιν και δυναμικά αντέδρασε και επίσης, μέχρις ότου τον πάρουν είδηση, είχε πάρει τον απόλυτο έλεγχο της Κριμαίας. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας πιστεύει πως δεν επιτρέπεται να χάσει, κι αυτό τον καθιστά πιο επικίνδυνο.
Ο Αμερικανός ομόλογος του βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να έχει πέσει στην παγίδα του Πουτιν, ο οποίος θα μπορούσε να τον τραυματίσει πολιτικά και διπλωματικά. Η Αμερική έχασε το στρατιωτικό πλεονέκτημα, διότι ο κ. Ομπάμα σιχαίνεται τους πολέμους και επίσης η Ουκρανία είναι… μακριά. Αντιμετωπίζει και ένα πρόβλημα, που έχει να κάνει με τους νέους ηγέτες της χώρας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ακραίοι εθνικιστές και θιασώτες του ναζισμού και αυτή η βασική λεπτομέρεια ενοχλεί αφάνταστα τους ψηφοφόρους του πρώτου Αφροαμερικανού Προέδρου των ΗΠΑ.
Ο κ. Ομπάμα δεν έχει κανένα λόγο να συντάσσεται με τους ακροδεξιούς εθνικιστές και πρέπει να προσέξει πολύ, διότι ο χρόνος θα δείξει ότι οι κύκλοι αυτοί χρησιμοποιούν την Αμερική για τη δική τους ατζέντα. Εάν δε προκαλέσουν μεγαλύτερο αιματοκύλισμα, η ευθύνη θα πέσει στις πλάτες του Αμερικανού ηγέτη. 
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Βρέθηκε με ονοματεπώνυμο ο Αμερικανός πράκτορας που παρακολουθούσε την κυβέρνηση Κ.Καραμανλή


Συγκλονιστικές εξελίξεις προμηνύονται στην υπόθεση των υποκλοπών καθώς ο ύποπτος Αμερικανός πράκτορας για τις παρακολουθήσεις της κυβέρνηση Καραμανλή έχει ονομαστικοποιηθεί από τν ελληνική Δικαιοσύνη και είναι σε εξέλιξη η αποστολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής για να του απαγγελθεί κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα.
 
Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει εντοπίσει τον αμερικανό υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑ, William B, ο οποίος εμφανίζεται στην ελληνική δικογραφία του 3ου ανακριτή ως το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στις τηλεφωνικές υποκλοπές αξιωματούχων και του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
 
Στα χέρια του ανακριτή βρίσκονται φωτογραφίες από δραστηριότητές του στη χώρα μας, κυρίως από κάμερες ασφαλείας. Την επόμενη εβδομάδα δρομολογείται η αποστολή αιτήματος δικαστικής συνδρομής για να του απαγγελθεί κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα και να εμφανιστεί στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της κατασκοπείας αλλά και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.
 
Οπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», το αν οι Αμερικανοί ανταποκριθούν σε αυτά τα αιτήματα των ελληνικών Αρχών είναι ένα άλλο ζήτημα. Αλλωστε, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται έγκυρη δικαστική πηγή δεν αναμένεται κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την προστασία που παρέχουν οι υπηρεσίες στους ανθρώπους τους.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας -Bill για τους στενούς τους φίλους – είναι 65 ετών σήμερα και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Μένει κοντά στην NSA, την παλιά του δουλειά και το Λάνγκλεϊ των ΗΠΑ. Από τις φωτογραφίες που υπάρχουν στη δικογραφία ξετυλίγεται όλη η δραστηριότητά του, πώς αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά-σκιές, πώς έδωσε άλλο όνομα από αυτό που είχε, πώς πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ το επίμαχο διάστημα που γίνονταν οι υποκλοπές, έως τον Μάρτιο του 2005 δηλαδή.
 
Σε αυτό το πρόσωπο οδήγησε η δικαστική έρευνα με βάση σημαντική μαρτυρία προσώπου που κινούνταν στις παρυφές των μυστικών υπηρεσιών και ο οποίος έπειτα από πιέσεις των ελληνικών δικαστών μίλησε για το πρόσωπο – κλειδί των υποκλοπών. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος μάρτυρας εμφανιζόταν να γνωρίζει ακριβώς την πορεία του Αμερικανού, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότησή του δεν επέστρεψε ποτέ στη χώρα μας.
 
«Υποκλοπές γίνονται σε όλες τις χώρες» είπε στο «Βήμα» δικαστικός λειτουργός, «εμείς όμως τους ξεσκεπάσαμε με ονοματεπώνυμα». Σύντομα πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται να κληθούν ως κατηγορούμενοι και άλλοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποκλοπών, το οποίο ερευνάται στη χώρα μας περίπου μία δεκαετία.
 
Παρ'οτι δεν προβλέπεται οι Αμερικανοί να εκδοσουν τον πράκτορά τους, ωστώσω αποκαλύπτεται πια η ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, και δείχνει οτι πολλοί εξωτερικοί  παράγοντες επέβαλαν την πτώση της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή επείδή εκείνα τα χρόνια επιζητούσε στρατηγικές συνεργασίες με τους Ρώσους. Οι Αμερικανοί εχουν πολλά να εξηγήσουν, και πλέον θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη επικοινωνιαή θέση.
 
Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με την δήλωση του Dennis Kucinich Δημοκρατικού υποψήφιου για το προεδρικό χρίσμα  "Θα έπρεπε να μας απασχολεί ο ουκρανικός λαός γιατι τον χρησιμοποιούν αυτή την στιγμή. Θα χρησιμοποιηθούν από το ΔΝΤ με ενα νέο πρόγραμμα λιτότητας φτιαγμένο από το ΝΑΤΟ για να μπει στο κατώφλι της Ρωσίας."
 
Δηλαδή αμεσως μόλις έρθει το ΔΝΤ σε δένουν γεωπολιτικά με τις ΗΠΑ και δεν σου επιτρεπουν να κάνεις άλλες στρατηγικές κινήσεις σύμφωνες με τα συμφέροντά σου.Μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, ήρθε άμεσα το ΔΝΤ στν Ελλάδα μέσω του "καταστροφέα" της χώρας Γ.Παπανδρεου (που είναι Αμερικανός και ο ίδιος) και ακυρώθκαν όλες οι συμφωνίες με την Μόσχα για South Stream, Μπουργκάς (Πύργος για να μην ξεχναμε)-Αλεξανδρούπολη, και για τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3.