Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΑΚΡΥΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.....
Οι διεθνείς οικονομολόγοι απορούν με τη στάση Παπανδρέου
Εξαφάνιση της δημόσιας δαπάνης
JOHN PERKINS, πρώην στέλεχος της CIA:
"Η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να σωθεί, αλλά έντεχνα θα χρεωθεί ακόμη περισσότερο μέχρις ότου οι πόροι της χώρας να περάσουν σε χέρια συγκεκριμένων εταιρειών.
Αυτό θα γίνεται μέχρις ότου οι πολίτες καταλάβουν πως τους επιβάλλουν μια σύγχρονη δουλεία και ξεσηκωθούν...."
"......Είναι τυπικός ο τρόπος που λειτουργεί το ΔΝΤ και η παγκόσμια τράπεζα.
Χρεώνουν μία χώρα και το χρέος είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούν να το αποπληρώσουν.
Και μετά προσφέρονται να αναχρηματοδοτήσουν αυτό το χρέος και να πληρωθούν με περισσότερο τόκο.
Και εσύ απαιτείς αυτό το αντάλλαγμα που αποκαλείς "εξάρτηση" ή "καλή διακυβέρνηση" το οποίο βασικά σημαίνει ότι πρέπει να ξεπουλήσουν τους πόρους τους, συμπεριλαμβάνοντας πολλές από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, τα εκπαιδευτικά συστήματα, μερικές φορές τα ποινικά τους συστήματα, τα ασφαλιστικά τους συστήματα σε ξένες εταιρείες".

ΕΙΚΟΝΕΣ -ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Η “χώρα του Δράκου” βρυχάται και ολόκληρη η γη, τρέμει…
Όχι δεν είναι κάποιο λογοπαίγνιο, αλλά μια πραγματικότητα.
Ο κοιμώμενος γίγας, η χώρα των σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ανθρώπων με την τρεις – χιλιόχρονη ιστορία, ξυπνάει και δεν αστειεύεται.
Μετά την τεράστια οικονομική άνθιση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια, η Κίνα εκσυγχρονίζει τον τεράστιο στρατό της με νέες τεχνολογίες και όπως δείχνουν όλα, δύσκολα στρατός άλλης χώρας, οποιασδήποτε χώρας στον κόσμο, θα μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια.
Οι Κινέζοι είναι λαός με τεράστια ιστορία όπως και οι Έλληνες. Είναι λαός ήρεμος, πολλές φορές πρόσχαρος, πάντα ευγενικός, εξαιρετικά ανθεκτικός και τα τελευταία χρόνια άκρως ανταγωνιστικός.
Οι παρελάσεις του στρατού της χώρας αυτής συνεχίζουν να θυμίζουν τις επιβλητικές Σοβιετικές Παρελάσεις του Κόκκινου Στρατού, και τις παρελάσεις επί Μάο στην πλατεία Τιάν Αν Μεν.
Ο απόλυτος συντονισμός, το βλοσυρό βλέμμα, οι κοφτές κινήσεις που κόβουν την ανάσα, από χιλιάδες στρατιώτες, είναι κάτι που πραγματικά καθηλώνει.
Πως όμως οι Κινέζοι παρουσιάζουν το απίστευτο αυτό θέαμα στις παρελάσεις τους.?
Οι εικόνες μπορεί να σοκάρουν. Η πειθαρχία ξεπερνάει τις ανθρώπινες αντοχές. Ο πόνος του φαντάρου, κρύβεται κάτω από το αδιάφορο και βλοσυρό του βλέμμα. Το να “σπάσει” κάποιος, το να μην αντέξει κάποιος είναι λέξεις και έννοιες που δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο.
Παρακολουθήστε τι ακριβώς συμβαίνει πριν την παρέλαση και πως γίνεται η προετοιμασία της…
ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΟΙΧΙΣΗ
όρθιοι με στερεωμένα σχοινάκια σαν αόρατος τοίχος
ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΩΡΕΣ.
Σηκωμένα μπατζάκια , ορθοστασία στο ένα πόδι για 6, 7, 8 ώρες μέχρι να πετύχουν το απόλυτο
ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΟΣΤΟ.
Αυστηρότατος και συνεχής έλεγχος της κάθε σειράς
ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΔΕΝ ΓΕΡΝΕΙ
καρφία στο λαιμό για να μην κουνιέται το κεφάλι, ειδικά πιατάκια, και σκληρά σίδερα στη μέση . Δεν πρέπει κανείς να ξεφεύγει.
Ο ΗΛΙΟΣ ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΣ .
10 και 11 ώρες ακίνητος στους 35 Κελσίου σε τσακίζουν. Ο ιδρώτας ποτάμι…
ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ…
σχεδόν βασανιστήριο. Βαρίδια με άμμο στα καλάμια και βήμα της χήνας.
Και όταν δεν υπάρχει αποτέλεσμα αναλαμβάνουν οι συνάδελφοι
ΟΙ ΑΡΒΥΛΕΣ ΛΙΩΝΟΥΝ
Ο ΥΠΝΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
και πάντα κοιμούνται όρθιοι άιντε στην καλύτερη περίπτωση καθιστοί
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΊ ΚΑΠΟΙΟΣ
για κανένα λόγο ακόμη και με σφήκες στο πρόσωπο του.
ΗΛΙΟΣ, ΚΡΥΟ, ΒΡΟΧΗ
ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η αλήθεια και η κυβέρνηση

Η αλήθεια και η κυβέρνηση
 1. ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της κυβέρνησης βγάζουν φλύκταινες φαίνεται όταν έχουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Συνήθως στους πολιτικούς δεν αρέσει να την ακούν και πάντοτε οι περισσότεροι αποφεύγουν να τη λένε. Τα στελέχη όμως της σημερινής κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου έχουν μία «ιδιαίτερη σχέση» μαζί της, όμοια με αυτή που έχει ο διάολος με το λιβάνι. Λοιπόν, μέρες τώρα ακούμε ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η κασέτα παίζεται συνέχεια σε ρυθμούς τέτοιους που μάλλον θα καταστραφεί... Ο Ελεύθερος Τύπος έμαθε λοιπόν ότι πρόκειται να απολυθούν περί τους 80.000 υπαλλήλους, σύντομα.
  ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ήταν σαφέστατος. Μίλησε για ιδιωτικοποιήσεις και για τερματισμό της σπατάλης στο δημόσιο τομέα. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για σύμβουλο του πρωθυπουργού. Σήμερα θα γίνει κρίσιμη σύσκεψη για όλα αυτά στο Μαξίμου. Ο Παπανδρέου καλεί τους επιτελείς του διότι μετά θα φύγει για τη Γαλλία να δει τον Σαρκοζί. Μοναδικό θέμα συζήτησης –όχι φυσικά ο «Καλλικράτης»– αλλά η γενικότερη οικονομική κατάσταση. Το χαράτσι που θα επιπέσει επί δικαίων και αδίκων θα αγγίξει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.
  Η ΤΡΟΪΚΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ πλέον το μαχαίρι στο λαιμό των ιθυνόντων, καθώς τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν έχουν να κάνουν με αυτόν καθαυτό τον πυρήνα του δημοσιονομικού προβλήματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και νέα αύξηση του ΦΠΑ, ενώ θα αυξηθούν και οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Τώρα ποιος θα είναι ο τρόπος με τα μέτρα αυτά και την ανεργία να αυξάνει μέρα με τη μέρα με τον οποίο η κυβέρνηση θα κατορθώσει να επιτύχει την πολυπόθητη ανάπτυξη ώστε να δοθεί ώθηση στην οικονομία κανείς δεν γνωρίζει.
  «ΟΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ κι έφθασε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων», είπε προχθές ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος. «Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας πρέπει να αντιμετωπισθεί στον πυρήνα του»… Οπερ μεθερμηνευόμενον, επειδή από κυβερνητικά χείλη επισήμως ελάχιστα θα ειπωθούν, απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για τσεκούρεμα «ώστε να σταματήσει η σπατάλη σε δημόσιους οργανισμούς». Υπάρχουν και πολλοί αργόμισθοι, όπως έλεγε χθες και υφυπουργός της κυβέρνησης… Κι έπονται φυσικά οι απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ.
 2.  
 3. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ που δεν ξεστομίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες… Κυρίως το γεγονός ότι τα μέτρα, τα πρόσθετα εννοούμε, που εβδομάδες τώρα, το λέμε και το ξαναλέμε, έρχονται με ταχύτατο ρυθμό. Πέντε δισεκατομμύρια μείον στα έξοδα ζητούν οι της τρόικας βλέποντας τα χάλια μας. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε τέτοιο αδιέξοδο πολιτικής, που όλοι αναμένουν με έκδηλη αγωνία, από Δευτέρα φυσικά, αν τελικά θα υπάρξει σχέδιο για τις επόμενες κινήσεις που προτίθενται να κάνουν.
 4.  
 5. ΚΙ ΕΝΩ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πού θα καταλήξουν με όλα τα τραγελαφικά που έχουν πει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, φυσικά ανάπτυξη δεν φαίνεται στον ορίζοντα και η ανεργία καλπάζει. Τον Αύγουστο, μήνα αιχμής, έφθασε στα επίπεδα ρεκόρ του 12,2%. Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι το ποσοστό δεν θα απέχει πολύ του 20% προς το τέλος του χρόνου. Κι αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά και την εξίσωση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, νέο χαράτσι περιμένει την ελληνική οικογένεια. Η νευρικότητα της κυβέρνησης, οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της δείχνουν ότι στην κρίσιμη συγκυρία υπάρχει αναποφασιστικότητα, γεγονός που επιτείνει το κλίμα ανασφάλειας, κατάθλιψης κι οργής στην ελληνική κοινωνία.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Έντονη ανησυχία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας για την ένταξή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου Με το φόβο να γίνουν πραγματικότητα τα σενάρια και οι πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση αποφασισμένη να τους εντάξει στο υπό....
κατάρτιση Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου ζουν πλέον οι στρατιωτικοί και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, γνωρίζοντας ότι αν συμβεί αυτό, το εισόδημά τους θα συρρικνωθεί καθιστώντας σε ορισμένες περιπτώσεις αδύνατη την επιβίωσή τους. Η σιωπή των αρμοδίων πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία, αφού θεωρείται πως ήταν στο πλαίσιο ενός σχεδίου να μην υπάρξει αναταραχή στον ευαίσθητο αυτό χώρο, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν..
... πως οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, και οι χαρακτηρισμοί περί «αντιπαραγωγικότητας» δεν είναι καθόλου τυχαία υπόθεση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να αποτελεί μια προσπάθεια να «στρωθεί το χαλί» για αυτά που έπονται και τα οποία αναμένεται να είναι οδυνηρά. Υπενθυμίζουν δε πως κάτι ανάλογο επιχειρήθηκε και πριν από την άνοιξη, όταν οι στρατιωτικοί κυρίως εμφανίσθηκαν ως «μισθολογικά ρετιρέ». Αυτό άρχισε να συζητείται και πάλι το Σεπτέμβριο αλλά σταμάτησε λόγω εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται βέβαιο πως το ζήτημα θα ανοίξει αφού εκτός απροόπτου μετά τις εκλογές θα μπει στο τραπέζι το αποκαλούμενο Ενιαίο Μισθολόγιο.
 

Στις Ένοπλες Δυνάμεις οι δηλώσεις και οι, στο πλαίσιο ανεπίσημων συζητήσεων, προσπάθειες να χαρακτηριστούν τα στελέχη δημόσιοι υπάλληλοι είναι γνωστές και ως εκ τούτου απλά αναμένουν τις όποιες ανακοινώσεις για ένταξη στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Στα Σώματα Ασφαλείας οι εκπρόσωποι των στελεχών έχουν ζητήσει διευκρινίσεις αλλά κανείς δεν τους έχει απαντήσει επισήμως, με αποτέλεσμα να μετρούν ήδη τις απώλειες που θα υποστούν στο ενδεχόμενο αυτό
 

. Έχει υπολογιστεί ότι οι απώλειες, εάν περικοπούν επιδόματα στο πλαίσιο του Ενιαίου Μισθολογίου, θα φθάσουν μέχρι και το 20% και θα προστεθούν σε αυτές που προκάλεσαν οι αλλαγές που έγιναν μέσα στο 2010. Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζονται κινητοποιήσεις, ενώ όπως απεκάλυψε ο «Έ» ακόμη και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί είναι έτοιμοι να αντιδράσουν θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης των αποδοχών τους που είναι από τις χαμηλότερες.
 

Δίνουμε λεφτά στα Σκόπια για έργα δικά τους...! ! ! ! !Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά να πληρωθούν οι συντάξεις και συνεχώς γίνονται περικοπές μισθών η Ελλάδα εμφανίζεται ως «δωρητής» με το ποσό των 2.000.000 ευρώ σε μεγάλο έργο που θα γίνει στον Αξιό ποταμό στα Σκόπια.
Αυτό αποκαλύπτεται μέσα από δημοσιεύματα στον τύπο της γειτονικής Χώρας που αναφέρουν ότι η Ελλάδα και η Ελβετία θα είναι οι «δωρητές» στον μεγάλο σταθμό καθαρισμού του Αξιού ποταμού στην περιοχή της Γεύγελης. Όπως γράφουν οι σκοπιανές εφημερίδες η Ελλάδα θα συνδράμει με το ποσό των 2.000.000 ευρώ και η Ελβετία με 6.800.000 ευρώ.Ευχαριστούμε τους...δωρητές
Ο δήμαρχος της Γεύγελης Ιβάν Φράγκοφ εκτός από τις ευχαριστίες του τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να δεχτούμε και να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα λεφτά γιατί αν τα παραμελήσουμε θα αναγκασθούμε στο μέλλον να τα βάλουμε με δικά μας κεφάλαια.
Για το θέμα αυτό ήδη υπάρχει πολιτική αντίδραση καθώς ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος έκανε ερώτηση στην Βουλή για το εάν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα αυτά και εάν η κυβέρνηση έχει εγκρίνει τα κονδύλια αυτά και γιατί οι Σκοπιανοί μας χαρακτηρίζουν ως δωρητές

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Scientific Proof of God

Η ΚΙΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟΝ ΠΥΡΑΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ;


chinesemissileΗ Κίνα φέρεται να έχει εκτοξεύσει τον πύραλο, ο οποίος πέρασε από τη Δυτική Καλιφόρνια, χωρίς το Πεντάγωνο να μπορεί να εξηγήσει, τί ακριβώς έγινε.
Ένα κινεζικό πολεμικό-πυρηνικό υποβρύχιο Jin, που έφερε βαλλιστικούς πυραύλους ανέπτυξε -κρυφά- δραστηριότητα από υπόγεια βάση στη νότια ακτή της νήσου Χαϊνάν, ξεκινώντας διηπειρωτικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, από τα διεθνή ύδατα, στα ανοικτά των νότιων ακτών της Καλιφόρνια.
Πηγές πληροφοριών της WMR, στην Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι οι στρατιωτικές αρχές και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας Κινέζοι αποφάσισαν να αποδείξουν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις δυνατότητές τους, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνόδου των G-20, στη Σεούλ, όπου επρόκειτο να παρεβρεθεί και ο Πρόεδρος Ομπάμα.

Η αναφερόμενη κινεζική δοκιμή πυραύλων, από το Λος Άντζελες, ήρθε ως ένα διπλό πλήγμα για τον Ομπάμα. Η μέρα μετά την πυραυλική εκτόξευση, οδήγησε τον κινεζικό οργανισμό αξιολόγηση πίστωσης, Dagong Global, να υποβιβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα του χρέους των Ηνωμένων Πολιτειών σε Α +, από ΑΑ.

Ο μηχανισμός του Πενταγώνου, που υποστηρίζεται από δημοσιογράφους, που καλύπτουν τακτικά τα θέματα του Υπουργείου Άμυνας, όπως επίσης και αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) και της Aerospace Defense Command (NORAD) ανέπτυξαν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, σχετικά με την εκτόξευση του πυραύλου.
Το Πεντάγωνο, μάλιστα, μίλησε για εμπνευσμένες ιστορίες, τονίζοντας ότι ο πύραυλος ήταν στην πραγματικότητα "ερασιτεχνικός" ή μια οπτική ψευδαίσθηση.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:ΟΤΑΝ Ο "ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ" ΣΓΟΥΡΟΣ ΣΠΑΤΑΛΟΥΣΕ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΙΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ...ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ!


ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ" ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ!

(Στην φωτογραφία η επιστολή του γενικού διευθυντή του ΠαΣοΚ κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου προς τον νομάρχη Αθηνών κ. Ι. Σγουρό με την οποία του ζητεί 1 εκατ. ευρώ ως συμβολή της Νομαρχίας στη διοργάνωση του συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Οι σοσιαλιστές από 140 χώρες, όπως αναφέρεται στην επιστολή, θα καταπολεμήσουν τη φτώχεια και θα συζητήσουν για τις κλιματικές αλλαγές, την παγκόσμια οικονομία, την εδραίωση της ειρήνης και πολλά άλλα θέματα).

Αντιγράφουμε από το ΒΗΜΑ της 22ας Ιουνίου 2008:

Στο Λαγονήσι θα πολεμήσουν τη φτώχειαΤη συνδρομή της Νομαρχίας Αθηνών με 1.000.000 ευρώ ζήτησε το ΠαΣοΚ για να καλύψει μέρος των εξόδων του 23ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Το έγγραφο της Χαριλάου Τρικούπη και το ποσό που τελικώς εγκρίθηκε. Πόσο θα κοστίσει η διαμονή των συνέδρων σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα

Μία εβδομάδα μετά την εξόρμηση κατά της ακρίβειας, το ΠαΣοΚ θα εξορμήσει στο... Λαγονήσι. Εκεί,
 στο πολυτελέστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ελλάδας,το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα διοργανώσει, το προσεχές Σαββατοκύριακο, το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, το συνέδριο αυτό, κατά το οποίο σε 318 πολυτελή δωμάτια, αλλά και σε 25 ανεξάρτητες βίλες με ατομική πισίνα,θα φιλοξενηθούν πολλοί σύνεδροι (ενίοτε και μετά συνοδών...), θα στοιχίσει περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ.

Πού θα βρεθούν όμως τα χρήματα αυτά; Ενα μέρος του ποσού θα το καταβάλει το ίδιο το ΠαΣοΚ, ως φιλοξενών κόμμα και το υπόλοιπο θα το καλύψει η Σοσιαλιστική Διεθνής. Επειδή όμως το ΠαΣοΚ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, «βγήκε στη γύρα» για χορηγούς. Και επειδή στην Ελλάδα η δημόσια επιχορήγηση αποτελεί σταθερή αξία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε (μεταξύ άλλων) και στη Νομαρχία Αθηνών, ζητώντας ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ. Τελικώς, το Νομαρχιακό Συμβούλιο ενέκρινε τα μισά.

* Το κόστος της φιλοξενίας

Στο Συνέδριο, το οποίο θα είναι εκλογικό - θα εκλέξει δηλαδή νέο πρόεδρο ή θα επανεκλέξει ως πρόεδρο της Διεθνούς τον κ. Γ. Παπανδρέου - έχουν προσκληθεί περισσότεροι από 700 σύνεδροι, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί, πρώην πρωθυπουργοί, αρχηγοί και αντιπροσωπείες κομμάτων, υπουργοί και βουλευτές, από 140 χώρες. Ορισμένοι, όπως οι αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί, θα φιλοξενηθούν στο πολυτελές συγκρότημα Grand Resort Lagonissi στο οποίο το κόστος των δωματίων ξεκινάει από 520 ή 815 ευρώ τη βραδιά και φτάνει ως τετραψήφιο αριθμό ευρώ (θεωρείται βέβαιο πάντως ότι η διεύθυνσή του θα κάνει ειδικές τιμές για τους Σοσιαλιστές). Αλλοι σύνεδροι αναμένεται να φιλοξενηθούν σε φθηνότερα παραλιακά ξενοδοχεία, τα οποία δεν ανακοινώνονται για λόγους ασφαλείας.

Το ΠαΣοΚ, διά του γενικού διευθυντή του κ. Ροβέρτου Σπυρόπουλου, θεωρεί ότι η συγκέντρωση των Σοσιαλιστών στην Αθήνα «προβάλλει αναμφισβήτητα τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο» και ότι τα θέματα που θα συζητηθούν είναι αυτά που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τους πολίτες όλου του κόσμου, αφού σε αυτά περιλαμβάνονται οι κλιματικές αλλαγές, η μετανάστευση, το πρόβλημα των τροφίμων, η ακρίβεια, η αναδιάρθρωση της παγκόσμιας οικονομίας, οι συγκρούσεις στον κόσμο, αλλά και η επιστροφή στην Ελλάδα των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ετσι, το πρόβλημα των τροφίμων και η ακρίβεια θα συζητηθούν... εξαντλητικά στο πολυτελέστερο ίσως θερινό ξενοδοχειακό συγκρότημα της χώρας!

Ο γενικός διευθυντής του κόμματος άρχισε να αναζητεί από διάφορους φορείς οικονομική υποστήριξη. Πρώτα απ' όλα στράφηκε προς τη Νομαρχία Αθηνών, με το σκεπτικό ότι το Συνέδριο πραγματοποιείται εντός των ορίων της νομαρχίας αυτής: «Αν γινόταν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας, θα αναζητούσαμε χρήματα από τον νομάρχη εκείνης της περιοχής» δηλώνει ο κ. Σπυρόπουλος.

Με επιστολή του, στις 30 Μαΐου του 2008, προς τον νομάρχη κ. Γιάννη Σγουρό, ο κ. Σπυρόπουλος ζητεί ένα εκατομμύριο ευρώ, σημειώνοντας ότι «η οικονομική συμβολή σας θα συμβάλει στην πραγματοποίηση, με απόλυτη επιτυχία, όλων των δράσεων και των εκδηλώσεων του Συνεδρίου». Συγκεκριμένα, το ΠαΣοΚ ζήτησε από τη Νομαρχία Αθηνών «να εξετάσει τη συμβολή της Νομαρχίας με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1.000.000)» όπως ακριβώς αναγράφεται στην επιστολή.

Το οικονομικό αυτό αίτημα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στη Νομαρχία Αθηνών. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κ. Κ. Μαρκέτης τάχθηκε αμέσως εναντίον αυτού του αιτήματος. Ο κ. Σ. Λυκούδης από τον Συνασπισμό απείχε, ενώ ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Δαλακούρας συμφώνησε στην ενίσχυση του Συνεδρίου, αλλά αντιπρότεινε αντί να δοθεί ένα εκατομμύριο ευρώ να δοθούν μόνον 100.000 ευρώ και να στηθεί ένα περίπτερο.Η ελεγχόμενη από το ΠαΣοΚ πλειοψηφία ενέκρινε τελικώς το ποσό των 500.000 ευρώ και την εγκατάσταση περιπτέρου στον χώρο του Συνεδρίου. Ο νομάρχης κ. Σγουρός τόνισε: «Το συνέδριο αυτό θα προβάλει διεθνώς την πατρίδα μας και θα μας βοηθήσει ως χώρα στην κρίσιμη διεθνή συγκυρία που ζούμε, καθώς πολύ σπάνια συγκεντρώνονται σε ένα μέρος τόσοι πολλοί ηγέτες παγκοσμίου κύρους για να συζητήσουν για αυτά τα σοβαρά ζητήματα». Την απόφαση της Νομαρχίας επικρότησε ο κ. Σπυρόπουλος, παρ' όλο που ζητούσε τα διπλά. Με το μισό εκατομμύριο ευρώ βρέθηκε ο πρώτος οικονομικός υποστηρικτής του συνεδρίου των Σοσιαλιστών. Ενας όμως αρκούσε; Οχι βεβαίως.

* Το δούναι και λαβείν

Ο γενικός διευθυντής του ΠαΣοΚ απευθύνθηκε και σε μέλη της... κυβέρνησης, συγκεκριμένα στον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Α. Σπηλιωτόπουλο και στον υπουργό Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη. Ο μεν κ. Λιάπης υποσχέθηκε περίπτερο, αλλά και ελεύθερη πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους, με παράταση μάλιστα του ωραρίου τους, ο δε κ. Σπηλιωτόπουλος άρπαξε την ευκαιρία και ζήτησε και αυτός να είναι ομιλητής στους Σοσιαλιστές, προσφέροντάς τους μάλιστα και σουβενίρ από την Ελλάδα.

Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό; Το ΠαΣοΚ θα δώσει με τη λήξη του Συνεδρίου όλα τα οικονομικά στοιχεία και τα έξοδα που του αναλογούν θα τα πληρώσει με χρήματα από την κρατική επιχορήγηση. Το υπόλοιπο του λογαριασμού θα το πληρώσει ο Οργανωτικός Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Λουίς Αγιάλα - αυτός έχει άλλωστε τυπικά την ευθύνη για τη διοργάνωση.

Οι Σοσιαλιστές όμως που μετέχουν σε τέτοιας εμβέλειας συνέδρια ακολουθούν ορισμένους κανόνες. Τα έξοδα μετάβασής τους και παραμονής τους τα πληρώνουν, λένε, οι ίδιοι. Οχι οι ίδιοι ακριβώς, αλλά τα σοσιαλιστικά κόμματα που εκπροσωπούν, όπως έγινε και στο 22ο Συνέδριο που είχε συγκληθεί το 2003 στο Σάο Πάολο, στη Βραζιλία.

Για τρεις ημέρες η «καρδιά των Σοσιαλιστών» θα χτυπά στην Αθήνα ή έστω στην παραλιακή. Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται, στο Συνέδριο στο Λαγονήσι (και εν συνεχεία στο δείπνο που θα παρατεθεί στους συνέδρους από τον κ. Παπανδρέου στο Λαύριο), έχουν ως τώρα δηλώσει ότι θα παραστούν ο πρόεδρος της Παραγουάης κ. Φερνάντο Λούγο, ο πρόεδρος του Ιράκ κ. Τζαλάλ Ταλαμπανί, οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας κ. Φέρεντς Γκιουρτσάνι και της Σλοβακίας κ. Ρόμπερτ Φίτσο, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μαχμούντ Αμπάς, ο πρώην πρωθυπουργός και σήμερα υπουργός Αμυνας του Ισραήλ κ. Εχούντ Μπαράκ, ο πρώην πρόεδρος της Χιλής κ. Ρικάρντο Λάγος, ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (κόμμα της δολοφονηθείσης συζύγου του, Μπεναζίρ Μπούτο) κ. Μ. Ζαρντάρι, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας κ. Βάλτερ Βελτρόνι, ο γενικός γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Φρανσουά Ολάντ (αλλά όχι και η πρώην σύντροφός του και υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας στις τελευταίες εκλογές κυρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ), η κυρία Μόνα Σαλίν, πρόεδρος του σουηδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο κ. Γκόραν Πέρσον πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας, ο κ. Ντ. Νιρόφοφ, πρόεδρος του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» και πρόεδρος της Ανω Δούμας, οι κκ. Βάσος Λυσσαρίδης και Ι. Ομήρου από την κυπριακή ΕΔΕΚ και ίσως, για πρώτη φορά σε συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας ως ειδικοί παρατηρητές, καθώς και πολλοί άλλοι, οι οποίοι θα επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους ως την προσεχή Τετάρτη.

Στο πρόγραμμα, πέραν των αρχαιολογικών χώρων, περιλαμβάνεται και ξενάγηση στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, αφού ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν οι Σοσιαλιστές θα είναι και η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Περιττό να πούμε σε τι περιβάλλον χλιδής θα περάσουν το Σαββατοκύριακό τους στο Grand Resort Lagonissi οι απανταχού... σοσιαλιστές του πλανήτη. Οι ένοικοι μπορούν να έχουν προσωπικό μπάτλερ ή γυμναστή, να δειπνήσουν στο δωμάτιο με ιδιωτικό σεφ, να κάνουν ντους ατμού, να χρησιμοποιήσουν τα πανάκριβα καλλυντικά και είδη περιποίησης Bulgari, καθώς και τα τηλεχειριζόμενα κρεβάτια, να νοικιάσουν γιοτ για μια βόλτα στα ανοιχτά ή να απολαύσουν το υπέροχο spa. Για τους λάτρεις του υψηλής ποιότητας φαγητού υπάρχει μια ευρεία γκάμα επιλογών, ενώ όσοι αρέσκονται σε πιο δυναμικές καταστάσεις, με δυνατή μουσική υπό το φως του φεγγαριού, μπορούν να επιλέξουν το κλαμπ-ρέστοραν στο άκρο της χερσονήσου, όπου βρίσκεται το υπερπολυτελές ξενοδοχείο.

ΕIΝΑI... "ΤΡΕΛΟ" ΣΕΝΑΡΙΟ;;;;

Η Αλ Κάιντα είναι δημιούργημα της CIA! Μπορεί να ακούγεται ως ένας τρελός ισχυρισμός, διότι εδώ και εννέα χρόνια έχουμε ακούσει από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι -από την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ- ότι η Αλ Κάιντα είναι μια διακρατική απειλή και η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια του δυτικού κόσμου, κατά τον 21ο αιώνα. Αλλά, δεν υπάρχει τίποτα πιο τρελό από την επαναδιατύπωση της αλήθειας. Αυτό που είναι τρελό, είναι ότι κάποιοι αρνούνται αυτό το απλό γεγονός ως αδύνατο και συνεχίζουν να εμπιστεύονται τυφλά τις φωνές της εξουσίας μόνο και μόνο επειδή είναι στην εξουσία.
aq_oblΣε γενικές γραμμές, οι ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες, όπως η Αλ Κάιντα και η Χαμάς είχαν δημιουργηθεί, με χρηματοδότηση και εκπαύδευση από τη CIA και τη Μοσάντ, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή. Με τη διαμόρφωση της παλαιστινιακής αντίστασης και της τρομοκρατίας στον κόσμο, οι ηγέτες του Ισραήλ είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους για τη δημιουργία ενός ενοποιημένου ισραηλινού κράτους και την καταστροφή της παλαιστινιακής αντίστασης. Ομοίως, υπό την αιγίδα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, το αγγλο-αμερικανικό ίδρυμα είναι σε θέση να εξασφαλίσει μεγάλες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας, παρέχοντάς τους τη στρατιωτική βάση σε μια περιοχή με μεγάλη γεωπολιτική σημασία.

Σε άρθρο του, με τίτλο "Η Ιστορία της Χαμάς συνδέεται με το Ισραήλ", ο Richard Sale, έγραψε: 

"Το Ισραήλ και η Χαμάς μπορεί σήμερα να επιδοθούν σε μια θανατηφόρα μάχη, αλλά, σύμφωνα με πολλούς νυν και πρώην αξιωματούχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, που αρχίζουν στα τέλη της δεκαετίας του 1970, το Τελ Αβίβ έδωσε άμεση και έμμεση οικονομική ενίσχυση προς τη Χαμάς, για αρκετά μεγάλη περίοδο.

Το Ισραήλ, με τη βοήθεια της Χαμάς, ήθελε να βρει το αντίβαρο ως προ της PLO (Οργάνωση για την Απελευθέρωση των Παλαιστινίων)", σύμφωνα με δήλωση του Tony Cordesman, αναλυτή του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Μέσης Ανατολής. 

Η υποστήριξη του Ισραήλ προς τη Χαμάς ήταν μια άμεση προσπάθεια, προκειμένου να διαιρέσει και να αραιώσει την υποστήριξη για μια ισχυρή και κοσμική PLO, με τη χρήση μιας ανταγωνιστικής θρησκευτικής εναλλακτικής λύσης", όπως τόνισε ο πρώην ανώτερος αξιωματούχος της CIA.