Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΑ 5% ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Περιορίζει και το ρεύμα τώρα ο κόσμος

7,5% πιο ακριβό μέσα στο 2010 λόγω φόρων!



Ακόμα και τη... λάμπα που καίει υπολογίζουμε πλέον και πολλοί κάνουν αιματηρές οικονομίες στο οικιακό ρεύμα.

Άλλοι φροντίζουν να απενεργοποιούν ηλεκτρικές συσκευές που δεν είναι αναγκαία η λειτουργία τους, άλλοι έχουν αντικαταστήσει τις ηλεκτρικές κουζίνες με... γκαζιέρες και άλλοι φορούν μπλούζες και ντύνονται βαριά μέσα στα σπίτια τους για να μην ανάβουν ηλεκτρικές θερμάστρες.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΗ, η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος έχει φθάσει στο 5% τους τελευταίους μήνες, κάτι που σημαίνει πως η κρίση επιβάλλει οικονομία ακόμα και στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
Άλλες αιτίες της πτώσης της κατανάλωσης είναι η μείωση του τζίρου που οδηγεί στην περικοπή της παραγωγής, αλλά και στο κλείσιμο πολλών καταστημάτων και επιχειρήσεων.
Δεν πρέπει επίσης να παραγνωρίζουμε πως μέσα στο 2010 ο μέσος όρος αύξησης του τιμολογίου του ρεύματος είχε φθάσει το 7,5% λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, αλλά και του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Στους τελευταίους 6 μήνες το 2% μεγάλων επιχειρήσεων εμφανίζει μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των λογαριασμών.
Όσον αφορά το κοινωνικό τιμολόγιο, αυτό μάλλον δεν το έχει πληροφορηθεί ή δεν το έχει καταλάβει ο κόσμος.
Γιατί μόλις 11.000 καταναλωτές έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή σ’ αυτό, οι οποίοι διπλασιάσθηκαν όταν άρχισε η τηλεοπτική καμπάνια.
Μετά τις εκλογές η καμπάνια θα επαναληφθεί μια και υπολογίζεται ότι ο αριθμός εκείνων που μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού ξεπερνά το 1.200.000.
Να σημειώσουμε ότι στο κοινωνικό τιμολόγιο μπορούν να ενταχθούν καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος, μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από 12 μήνες χωρίς δουλειά δηλαδη), τρίτεκνοι και ΑΜΕΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου