Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Έντονη ανησυχία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας για την ένταξή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου Με το φόβο να γίνουν πραγματικότητα τα σενάρια και οι πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση αποφασισμένη να τους εντάξει στο υπό....
κατάρτιση Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου ζουν πλέον οι στρατιωτικοί και τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, γνωρίζοντας ότι αν συμβεί αυτό, το εισόδημά τους θα συρρικνωθεί καθιστώντας σε ορισμένες περιπτώσεις αδύνατη την επιβίωσή τους. Η σιωπή των αρμοδίων πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία, αφού θεωρείται πως ήταν στο πλαίσιο ενός σχεδίου να μην υπάρξει αναταραχή στον ευαίσθητο αυτό χώρο, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν..
... πως οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, και οι χαρακτηρισμοί περί «αντιπαραγωγικότητας» δεν είναι καθόλου τυχαία υπόθεση.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να αποτελεί μια προσπάθεια να «στρωθεί το χαλί» για αυτά που έπονται και τα οποία αναμένεται να είναι οδυνηρά. Υπενθυμίζουν δε πως κάτι ανάλογο επιχειρήθηκε και πριν από την άνοιξη, όταν οι στρατιωτικοί κυρίως εμφανίσθηκαν ως «μισθολογικά ρετιρέ». Αυτό άρχισε να συζητείται και πάλι το Σεπτέμβριο αλλά σταμάτησε λόγω εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται βέβαιο πως το ζήτημα θα ανοίξει αφού εκτός απροόπτου μετά τις εκλογές θα μπει στο τραπέζι το αποκαλούμενο Ενιαίο Μισθολόγιο.
 

Στις Ένοπλες Δυνάμεις οι δηλώσεις και οι, στο πλαίσιο ανεπίσημων συζητήσεων, προσπάθειες να χαρακτηριστούν τα στελέχη δημόσιοι υπάλληλοι είναι γνωστές και ως εκ τούτου απλά αναμένουν τις όποιες ανακοινώσεις για ένταξη στο Ενιαίο Μισθολόγιο. Στα Σώματα Ασφαλείας οι εκπρόσωποι των στελεχών έχουν ζητήσει διευκρινίσεις αλλά κανείς δεν τους έχει απαντήσει επισήμως, με αποτέλεσμα να μετρούν ήδη τις απώλειες που θα υποστούν στο ενδεχόμενο αυτό
 

. Έχει υπολογιστεί ότι οι απώλειες, εάν περικοπούν επιδόματα στο πλαίσιο του Ενιαίου Μισθολογίου, θα φθάσουν μέχρι και το 20% και θα προστεθούν σε αυτές που προκάλεσαν οι αλλαγές που έγιναν μέσα στο 2010. Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζονται κινητοποιήσεις, ενώ όπως απεκάλυψε ο «Έ» ακόμη και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί είναι έτοιμοι να αντιδράσουν θεωρώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσης των αποδοχών τους που είναι από τις χαμηλότερες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου