Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

ΜΠΑΝΑΝΙΑ! Η Ελλάδα κατέθεσε κατά της ΕΛΛΑΔΑΣ! και υπέρ του Μπόπολα! #Skouries

Της Βάλιας Μπαζού
Κι όμως! Χθες, 28 Ιανουαρίου, συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγή της Ελλάδας με την οποία ζητά να ΜΗΝ επιστραφούν στο ελληνικό δημόσιο 15,34 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός!
Για να το κάνω απολύτως λιανά, το ελληνικό δημόσιο υποστήριξε, ενώπιον του  Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, προσφυγή κατά του εαυτού του!
Και αυτό γιατί, πέρα από κάθε λογική, ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση της Κομισιόν με την οποία διατάσσει να επιστραφεί από την Ελληνικός Χρυσός στο ελληνικό δημόσιο ποσό 15,34 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον τόκων, που χορηγήθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση.
Η προσφυγή που συζητήθηκε χθες και είχε κατατεθεί από την τότε κυβέρνηση το 2011 αμέσως μετά την απόφαση της Κομισιόν, αποτελεί ακόμα μια μαύρη σελίδα στην σκανδαλώδη ιστορία της πώλησης στις 12 Σεπτεμβρίου 2003  των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός έναντι ευτελούς ποσού όπως η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε.
Η πώληση έγινε έναντι 11 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την απόφαση της Κομισιόν:
-το ποσό ήτανχαμηλότερο από την πραγματική αγοραία αξία των μεταλλείων
-η πώληση έγινε χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των στοιχείων ενεργητικού
-η πώληση έγινε χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό
-η εταιρεία απαλλάχθηκε από την καταβολή οιουδήποτε φόρου.
Οι ελληνικές αρχές υποστήριξαν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι  το μέτρο αποσκοπούσε στην εξεύρεση ιδιοκτήτη πρόθυμου να διατηρήσει σε λειτουργία τα μεταλλεία, ώστε να προστατευτούν η απασχόληση και το περιβάλλον (!) και στη δημιουργία κινήτρου για υποψήφιους αγοραστές διότι η αξία των Μεταλλείων ήταν αρνητική.
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα.
ΥΓ
Την ίδια ημέρα συζητήθηκε και η προσφυγή της Ελληνικός Χρυσός κατά της Κομισιόν που επίσης ζητά να ακυρωθεί η απόφαση και να μην επιστρέψει τα 15,34 εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο. Η προσφυγή της εταιρείας ήταν αναμενόμενη. Του ελληνικού δημοσίου όμως;
Της Βάλιας Μπαζού από ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Άρθρο της Washington Post κατά της Γερμανίας: "Το 1953 η Ελλάδα σου έσβησε τα χρέη"

Άρθρο κόλαφος από τις ΗΠΑ. Σε δημοσίευμα της η Washington Post με τίτλο “Για την ελληνική κρίση η Γερμανία να μάθει από το δικό της οικονομικό παρελθόν” καλεί το Βερολίνο να προχωρήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που μαστίζει την Ελλάδα. 
Ο συντάκτης του άρθρου Harold Meyerson, συγκρίνει την νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του Αντενάουερ στην Γερμανία υποστηρίζοντας ότι και οι δύο κλήθηκαν να διαχειριστούν την κακοδιαχειριση των χωρών τους. 


Ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει αυτό που χρόνια τώρα όλος…ο πλανήτης λεει σε Μέρκελ και Σόϊμπλε: η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να θυμάται πάντα ότι η ανάπτυξη και η ευημερία της οφείλονται στην μεγαλόψυχη απόφαση των αντιπάλων της στον Β΄Παγκόσμιο ,να διαγράψουν το 50% των χρεών της! Τελεία και παύλα λοιπόν με την εμμονή της δημοσιονομικής “ορθοδοξίας” η οποία έχει τινάξει στον αέρα όλη την Ευρώπη.
Το άρθρο γίνεται ακόμη σκληρότερο στην συνέχεια αναφέροντας ότι η εμμονή της Γερμανίας οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή:
“ Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25%, ενώ η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 50%. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 26% και η κατανάλωση κατά 40%. Το χρέος ανήλθε στο 175% του ΑΕΠ, ενώ τα κεφάλαια από τα δάνεια που παραχώρησαν η Γερμανία και τα άλλα κράτη στην Ελλάδα δόθηκαν είτε για την κάλυψη των επιτοκίων είτε για την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων. Μόλις το 11% εξ αυτών δόθηκε πραγματικά στην ελληνική κυβέρνηση”.
Κλείνοντας το άρθρο ο συντάκτης υπενθυμίζει την συμφωνία του Λονδίνου το 1953 όπου 20 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που είχαν δανείσει χρήματα στη Γερμανία της εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και μετά το 1945, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Γερμανίας κατά το ήμισυ. Επιπλέον συμφώνησαν ότι η αποπληρωμή του δεν θα προέρχεται από τις κυβερνητικές δαπάνες αλλά αποκλειστικά από τις εξαγωγές. 

Γι' αυτό έχασε ο Σαμαράς!

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέδωσε στον Αλέξη Τσίπρα επειδή -απλούστατα- δεν διαθέτει το μεγαλείο να το κάνει. Δεν υπάρχουν πραγματικά μεγάλοι ηγέτες χωρίς μεγαλείο... το λέει άλλωστε και η λέξη.

Μ αρέσουν πολύ τα χαρτιά, αλλά παίζω πια εξαιρετικά σπάνια γιατι δεν αντέχω αυτούς που δεν μπορούν να χάσουν… κι όταν κάτι δεν το μπορείς…τότε δεν μπορείς να το μάθεις… Άστε που το μεγαλείο δεν μαθαίνεται… υπάρχουν βοσκοί που το’χουν και Νομπελίστες που δεν το’χουν…σας διαβεβαιώνω… έχω γνωρίσει και βοσκούς και Νομπελίστες…. Ξερετε γιατι; Επειδή το μεγαλείο δεν βρίσκεται ούτε στη βοσκή ούτε π.χ. στην εφεύρεση… βρίσκεται στη στιγμή.
Η ήττα έχει μεγαλείο από μόνη της.
Στη Βέρνη στις 4 Ιουλίου 1954 η Δυτική Γερμανία νίκησε 3-2 την τρομερή Ουγγαρία του Πούσκας και των φίλων του στον τότε τελικό του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου.
Ολοι θυμούνται την μεγάλη ομάδα που έχασε κι όχι εκείνη που κέρδισε.
Ξέρετε γιατί;
Επειδή η Ουγγαρία είχε ανεπανάληπτο παρελθόν. Ομορφο παρελθόν.
Ο κ. Σαμαράς εκτός του ότι δεν ξέρει να χάνει,  απέδειξε ότι δεν έχει όμορφο παρελθόν. Άλλο να φεύγεις γεμάτος κι άλλο να φεύγεις μίζερος. Ο γεμάτος είναι πάντα γενναιόδωρος…
Το καλωσορίζω και το ξεπροβοδίζω είναι «αρετές» που έρχονται από πολύ παλιά… από την εποχή των αρχαίων ημών… ναι, εκείνων που επικαλούνται πολλοί σήμερα χωρις ναχουν την παραμικρή ιδέα των πραγμάτων.
Εντελώς θεωρητικά αν αυτή κίνηση του πρώην πρωθυπουργού είχε γίνει μια μέρα πριν τις εκλογές θα’χε χάσει χαλαρά με 15 μονάδες διαφορά.
Οι τεχνοκράτες ξεχνούν βασικά πράγματα:
Ξεχνούν -ας πούμε- ότι δεν υπαρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην θέλει περισσότερο από το να αράξει και να δει τριγύρω την φαμίλια του ευτυχισμένη. Είτε είναι Λάπωνας σε ιγγλού είτε στην Γαύδο ή την Τζαμάϊκα με τους απόγονους του Μπομπ Μάρλεϋ.
Τούτοι εδώ το πρώτο που διέλυσαν ήταν η οικογένεια. Το θυμάστε εκείνο το «η κάθε οικογένεια θα ‘χει από έναν εργαζόμενο»;
‘Ηταν… υπόσχεση.
Δώρο!
Πάλι καλά που δεν είπαν αχάριστους… ή μπας και μας είπαν και μου διαφεύγει;
Σε ποιόν να το πεις και να μην κτυπήσει το κεφάλι του στη προς τα εξω γωνία του τοίχου;
Κι όμως αυτοί το λέγανε με υπερηφάνεια. Ως επιτυχία.
Η απιτυχία είχε γίνει επιτυχία. Δεν γίνεται όμως αυτό… είναι σαν να τρως καλεσμένος τον απαίσιο μουσακά της μαμάς του κι αυτος σε κάθε σου μπουκιά να σου λεει χαμογελαστός: «Δεν είναι ο ωραιότερος μουσακάς του κόσμου;»  Απλώς χαμογελάς και καταπίνεις χωρις να μασάς… αλλά δεν θα πας ποτέ να ξαναφάς ε;
Ολα γινόντουσαν έτσι... Μίζερα , καταναγκαστικά...το μη χείρον βέλτιστον... μόνο που αυτο δεν βελτιωνόταν, αλλά χειροτέρευε.
Αποτέλεσμα; ο παπούκας δεν είχε να πάρει στο εγγονάκι του ένα Kinder έκπληξη. Ας μπούμε ολοι για ένα δευτερόλεπτο στη θέση αυτού του παπού.
H πολιτική «σου παίρνω-αλλά δεν σου δίνω» έφερε την απόγνωση. Η απόγνωση απαγορεύει το καθαρό μυαλό. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι να σωσεις ο,τι σώζεται. Η απόγνωση φέρνει την παγωμάρα… Την παγωμάρα εκμεταλλεύθηκαν αυτοί που μας κυβερνούσαν… την κουτσή ελπίδα «δεν μπορεί…κάτι θα γίνει»… όταν όμως ο απεγνωσμένος δει και αποδεί…τότε θα αρπαχτεί από ο,τιδήποτε μοιάζει ότι μπορεί να τον βγάλει από την κινούμενη άμμο. Όταν σου απλώσουν χέρι την ώρα που βυθίζεσαι…δεν έχεις την πολυτέλεια να δεις αν έχει μανικιούρ ή όχι… απλώς το αρπάζεις. ΓΕΡΑ!
Ετσι κι έγινε….
Δεν γίνεται σε απεγνωσμένους ανθρώπους να πουλάς υπεροψία. θα σε δαγκώσουν με την πρωτη ευκαιρία.
Γνώρισα πολλούς πολιτικούς… θέλω να σας πω ότι το 90% αυτών είναι εκείνοι οι συμμαθητές/τριες μας που δεν τους παίζαμε, που δεν τους εμπιστεύομασταν και βασικά που τους βαριόμασταν… δεν τους γουστάρανε οι γκόμενες… κανείς δεν ήθελε να κάτσει πλάϊ του στην τάξη.
Αυτοί.
Και ξαφνικά αυτοί … απέκτησαν την απόλυτη εξουσία.
Οι άνθρωποι με τις χαλαρές και ιδρωμένες χειροψίες.
Οι άνθρωποι που γελούσαν με τα inside πολιτικά κρύααααααα αστεία.
Ααααααααααχ να τους δείτε να φλερτάρουν.
Ααααααααααχ να τους δείτε να φλερτάρουν.
Να μισήσεις το φλερτ δια βίου.
Πώς να φλερτάρει αμα δεν τουδινε σημασία η συμμαθήτρια;
Γίνεται ηγέτης που να μην φλερτάρει τον λαό; Πείτε μου...γίνεται;
Η εξουσία συντηρητικέ βλάκα, υποτίθεται ότι είναι αφροδισιακή για τον άλλον/η, όχι για σένα.  Μην με βάλεις τωρα να αναλύσω, πώς βολεύεται (παραδοσιακά) ο εξουσιαστης γιατι θα το κάνουμε πορνό το θέμα.
Πόσες φορές σε πολιτικό τηλεοπτικό πανελ είδατε εσείς κανονική γυναίκα; Στα μακρινά πλάνα νομιζες ότι ήταν συσκεψη νεκροθαφτών. Και αυτομπορεί να μην περνάει από το φαλοκραυικό μυαλό των ανδρών, αλλά είναι απολύτως σίγουρο ότι περνά από το μυαλό των γυναικών. Δεν έχω στοιχεία, αλλά κάτι μου λέει ότι τον Τσίπρα τον ψηφισαν οι γυναίκες.
Χάθηκε η γυναικεία σκέψη… το γυναικείο καρίκευμα στην ανδρική σούπα… (Αυτό είναι ένα άλλο μελλοντικό ποστ)
Κάποιοι δεν υπολόγισαν καθόλου την αγνοημένη, απαγνωσμένη Ελληνίδα μάνα. Δεν βοηθά βλέπετε ο καπνός του πούρου…θολώνει το περιβάλλον.
Θυμηθείτε με… σε λίγο καιρό… για να εναρμονιστούν με την νέα ηγεσία… θα αρχισουν να φεύγουν (πρώτα) τα μανικετόκουμπα και μετά οι γραβάτες.  Θυμηθείτε με! Το σάλιο είναι το όπλο εκείνου που έχει εξουσία, αλλά δεν εξαρτάται απ’ αυτόν να τη διατηρήσει.
Μέσα σε όλον αυτόν τον συρφετό της παντογνωσίας και την εκρηκτική (!!!) νιρβάνα της εξουσίας… είτε ήταν ΠΑΣΟΚ…είτε ΝΔ… είτε συνεργαζόμενοι… δεν σκεφτηκαν ΟΥΤΕ μια φορά τον κόσμο. Ούτε μία φορά. Είναι απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό.
Δεν είμαστε λαός που μας αρέσει να μας αγνοούν. Και για να επιστρέψω σ αυτό που εγραφα πιο πάνω: Ειδικά οι γυναίκες δεν γουστάρουν καθόλου μα καθόλου να τις αγνοούν.
Ουτε ενός δεν σφίχτηκε η καρδιά του βλέποντας τον αξιοπρεπή ηλικιωμένο να ψάχνει στα σκουπίδια. Ούτε ενας δεν ανησυχησε που η Αθήνα (κι όχι μόνο) είχε παντού σιδερόφρακτους ανθρωπους. Δεν το υποθέτω… το ξέρω. Όταν είσαι μέσα στην  κουρσάρα και σε πάνε προς τη Βουλή ή το στούντιο…το πρωταρχικό που σε απασχολεί είναι να σε βλέπουν οι απ’ εξω κι όχι εσυ αυτούς.
Εχω συναντήσει υπουργούς που δεν θα τους εμπιστευόμουν ούτε τα ζελεδάκια της κόρης μου, γιατι θα τα χανανε… μπορει και να τα τρωγανε, αλλά δεν θέλω ναμαι τοσο ισοπεδωτικός. Αρκούμαι στη φύλαξη. Και όμως αυτοί οι άνθρωποι βρέθηκαν φύλακες του μέλλοντος μας, των ονείρων μας, της Παιδείας, της υγείας, της κουλτούρας, των ευκαιρίων… Θυμηθείτε τον Μιχάλη Λιάπη, για να μη ξεχνιόμαστε.
Θα ‘ναι τούτοι εδώ καλύτεροι;
Δεν το ξέρω… νομίζω ότι οι ίδιοι το ξέρουν.  Όμως ξερω τι ήταν οι προηγούμενοι.
Σταχυολογω μερικά κλισέ: σκληρό ροκ… πετάς την μπάλα στην εξέδρα… Σκληρό ροκ ο μπούλης; Σοβαρολογούμε; Όσο για την μπάλα είναι σχεδόν πραγματικότητα γιατι ακριβως γι αυτό δεν τους παίζαμε…επειδή δεν μπορούσαν να σημαδέψουν όχι συμπαίκτη, αλλά ούτε καν το γήπεδο.
Ακουσα με φρίκη στην προεκλογική περιοδο να μιλούν ανευρθρίαστα για την «πολιτική του φόβου». Κάποιοι είχαν το θράσσος να το λένε κιόλας… επειδή ακόμα και η λέξη «φόβος» φοβίζει.
Ναι φοβήθηκαμε, αλήθεια είναι αυτό.
Φοβηθήκαμε γιατι μας βαρεσαν κάτω από τη ζώνη κι όχι μια φορά, αλλά συνεχώς. Σύμμαχος του φόβου είναι το σοκ... και είναι αλήθεια ότι σοκαριστήκαμε. Θυμηθείτε που μας απείλησαν ότι θα μας πετάξουν έξω από την Ευρωπη. Θυμηθείτε τότε που πήγατε στο ATM 18 του μηνός και είχατε 32 ευρω, τρία παιδιά και λογαριασμούς; Θυμηθείτε τότε που προσευχόσασταν να μην είστε επόμενος που θα απολυόταν χωρις αποζημιώση. Θυμηθείτε τότε που νιώσατε ανακούφιση που απέλυσαν τον διπλανό σας κι όχι εσάς. Θυμηθείτε τα βράδια που κάτι άγνωστο σας έπιανε από το λαρυγγι.
Να τους χαίρονται  τους επικοινωνιολόγους τους… και για την ιδιοφυη ιδέα της μη παραδοσης παραλαβής, αλλά και για το πως εντέχνως είχαν περάσει ότι ο Πρωθυπουργός ηταν… μάγκας.
Μάγκας;
Εχετε κάνει ποτέ παρέα με μάγκα;
Το να είσαι μαγκας είναι θέμα ψυχής…δεν είναι θέμα γλώσσας του σώματος… Εχει ποοοοοολύ μεγάλη διαφορά το «μάγκας» από το «ψευτόμαγκας!» Και αυτή είναι βασικά η εξής: Στην πρώτη καρπαζιά ο ψευτόμαγκας τρέχει στη μαμά του… κάτι σαν την μη παράδοση-παραλαβή του πρωην Πρωθυπουργού.
Θα περιοριστω μόνο σε ένα: Κάθε μάγκας που σέβεται τον εαυτο του και τη μαγκιά του, το πρώτο πράγμα που προστατεύει είναι η αγαπημένη του.
Αν δε κάνω λάθος κάθε πρωθυπουργός έχει μια αγαπημένη: Την πατρίδα του.
Δεν αφήνεις την αγαπημένη σου ξεβράκωτη.

ΥΓ1. Ο δημοσιογράφος εχει μεγάλη ευθύνη για να γράψει ένα 
follow up story… ενός άρθρου που’χε τοση επιτυχία. Γραφοντας αυτό τοκομμάτι ήξερα πατώντας τα πληκτρα στο keyboard ότι αποκλείεται ναναι τοσο καλό όσο το προηγούμενο. Προσπαθούσα να το εντοπίσω, αλλά δεν το βρισκα… τογραψα χθες το βράδυ, αλλά δεν τοστειλα. Ηθελα να το ξαναδω το πρωί… Και όταν ξύπνησα και το διάβασα καταλαβα γιατί: Του λείπει το συναίσθημα. Δεν πειράζει… έπρεπε να γραψω την αλήθεια μου: Χάσανε γιατι βασικά μας πήρανε το συναίσθημα.

ΥΓ2. Σας οφείλω και τις σκέψεις μου γιατι ισοπεδώθηκε ο Βαγγέλης Βενιζέλος… αλλά πρέπει να’μαι σε χιουμοριστική διάθεση.

Μάνος Αντώναρος
http://www.sdna.gr/

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Α.ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ Ο Κ.Καραμανλής "τελειώνει" τον Α.Σαμαρά - Συναντήσεις με κορυφαία στελέχη για την επόμενη ημέρα στη ΝΔ



Συνεχείς συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της ΝΔ και μάλιστα με όσους εμφανίζονται ως διεκδικητές της αρχηγίας του κόμματος έχει τις τελευταίες ημέρες ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο γραφείο του. Αυτό σημαίνει πώς ο Αντώνης Σαμαράς «τελειώνει» και δρομολογούνται εξελίξεις για την επόμενη ημέρα στην ΝΔ.
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε ήδη με τον Νίκο Δένδια, τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα (η τελευταία μάλιστα συνάντηση επιχειρήθηκε να κρατηθεί μυστική) και οι συνομιλίες ήταν γύρω από το θέμα της επόμενης ημέρας στη ΝΔ.
 
Θεωρούν «τελειωμένη υπόθεση» τον Αντώνη Σαμαρά και αυτό άλλωστε φάνηκε και από τις απανωτές δηλώσεις του Ευάγγελου Αντώναρου που εκφράζει σαφώς το «Καραμανλικό μπλόκ». 
 
Στην τελευταία του δήλωσε ο κ. Αντώναρος κάλεσε τον Α. Σαμαρά να διευκολύνει την κατάσταση υποβάλλοντας την παραίτηση του και ανοίγοντας το δρόμο για τη διαδοχή του. «Η ΝΔ έχει μια μεγάλη παράδοση. Οι πρόεδροί της μετά από κάθε ήττα, έθεταν τον εαυτό τους στη διάθεση των οργάνων του κόμματος. Ο Καραμανλής το 2009, θυμάστε ότι δρομολόγησε ο ίδιος με ξεκάθαρη δήλωση το θέμα της διαδοχής του», επισήμανε.
 
Ο κ. Καραμανλής επρόκειτο μάλιστα να συναντηθεί και με τη Ντόρα Μπακογιάννη τις επόμενες ημέρες βάζοντας στο παιχνίδι της αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά και του «Μητσοτακικούς». Τι τους βάζει δηλαδή, αυτοί έχουν ξεκινήσει την υπονόμευση Σαμαρά πριν τις εκλογές.
 
Πρίν απο λίγη ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη ΝΔ είπε ότι, "είναι χρέος μας, χωρίς να μπούμε στην λογική της εσωστρέφειας να κάνουμε συζήτηση του εκλογικού αποτελέσματος.Είμαστε ένα κόμμα ηλικιωμένων και πρέπει να διεισδύσουμε πιο πολύ στις παραγωγικές ηλικίες".
 
Προφανέστατα και αυτός έδειξε το δρόμου της εξόδου στον Α.Σαμαρά.
 
Παρά την απομόνωση που βιώνει πάντως ο Αντώνης Σαμαράς στη λεωφόρο Συγγρού και παρ’ ότι όλοι του λένε να σηκωθεί και να φύγει (μόνο οι κλητήρες δεν του το είπαν ακόμη) αυτός εμφανίζεται κολλημένος με την καρέκλα της προεδρίας της ΝΔ. 
 
Ζει στο δικό του κόσμο, πιστεύει πώς οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν το αποδοκίμασαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει σε δύο-τρεις μήνες, άρα δεν χρειάζεται να δρομολογηθούν εξελίξεις εντός της ΝΔ γιατί αυτός θα είναι και πάλι πρωθυπουργός.
 
Αυτό λένε οι πληροφορίες πώς είπε στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μειμαράκη που κάλεσε στο γραφείο του χθες, εκφράζοντας του μάλιστα την πεποίθηση πώς σύντομα θα είναι και πάλι… πρωθυπουργός, άρα δεν χρειάζεται να προχωρήσει το κόμμα σε Συνέδριο. Αυτό πιθανόν να πει και σήμερα στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ που συνεδριάζει στις 6 το απόγευμα.
 
Η στάση του κ. Σαμαρά προκάλεσε έκπληξη στον κ. Μειμαράκη που γνωρίζει άριστα τα του κόμματος. Η έκφραση του πρώην προέδρου της Βουλής για τον κ. Σαμαρά, όπως αναφέρουν αυτοί που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα, ήταν σαν να σκέφτονταν, «όλοι τον φτύνουν και αυτός νομίζει πώς βρέχει». 
 
Πολλά στελέχη του ζητούν να προχωρήσει σε συνέδριο προκειμένου να τεθεί θέμα διαδοχής και ο ίδιος να διευκολύνει την παράταξη. Αυτό φάνηκε άλλωστε από τη διαφοροποίηση όλων των βουλευτών στη «σκληρή», πρωτοφανή και απαράδεκτη απόφαση του κ. Σαμαρά να μην παραδώσει την κυβέρνηση στον Αλέξη Τσίπρα.
 
Όλοι οι υπουργοί, είτε εξελέγησαν βουλευτές είτε όχι, έδωσαν το παρόν στις τελετές παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας που μέχρι πρόσφατα ασκούσαν και μάλιστα χωρίς να προβούν σε κορώνες. 
 
Ακόμη και ο Έλληνας Επίτροπος και αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν συζητάει με τον Αντώνη Σαμαρά το θέμα της υποψηφιότητας του για την Προεδρία της Δημοκρατίας σε περίπτωση που τον προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά επιλέγει άλλα στελέχη για να συνομιλήσει.
 
Κάποιοι μάλιστα από την ΝΔ έσπευσαν να διαμηνύσουν στον κ. Σαμαρά πώς αν προταθεί ο Δ. Αβραμόπουλος για την Προεδρία της Δημοκρατίας τότε θα πρέπει να στηριχθεί η υποψηφιότητα του και να μην «καταθέσει» το κόμμα διαφορετική πρόταση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μία εικόνα διχασμού στη ΝΔ. 
 
Αυτό δεν θέλει και ο Κώστας Καραμανλής, δηλαδή να συνεχίσει ο Αντώνης Σαμαράς τη διάλυση του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επειδή ο ίδιος έχει εμμονές με την καρέκλα. Τον τελειώνουν λοιπόν πριν αυτός τελειώσει τη ΝΔ. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΕΨΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ. ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ

Στο πόδι η Μεσσηνία: Ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να επιστρέψει την έδρα στον Γιάννη Λαμπρόπουλο!


Αιχμές από τον υποψήφιο με τους περισσότερους σταυρούς στην ΠελοπόννησοΠρώτος σε σταυρούς ο Γιάννης Λαμπρόπουλος στη Μεσσηνία με τη Νέα Δημοκρατία (19.641 ψήφους), αλλά δεν θα μπορέσει να είναι τελικά βουλευτής καθώς ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε την έδρα της ιδιαίτερης πατρίδας του.
Ετσι, η ΝΔ θα έχει τον Αντώνη Σαμαρά εκπρόσωπο Μεσσηνίας στη
Βουλή, την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τέσσερις που είχαν λιγότερους ψήφους από τον κ. Λαμπρόπουλο (πρώην Υφυπουργός Αμυνας). Η επιλογή του πρώην Πρωθυπουργού να κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας έκανε έξαλλο τον κ. Λαμπρόπουλο, που εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με... αιχμές δίχως πάντως να αναφέρει κάπου το όνομα του κ.Σαμαρά.

Αναλυτικά η επιστολή του κ.Λαμπρόπουλου:

«Αγαπητοί μου Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες
Σας ευχαριστώ θερμά, μέσα από την ψυχή μου για την μεγάλη τιμή που μου κάνατε και σε αυτές τις εκλογές.
Εσάς, που μου δώσατε και πάλι την ψήφο σας, αλλά και όλους τους άλλους, που καθημερινά, με τον καλό σας λόγο, μου δείχνατε την εκτίμησή σας και την αγάπη σας.
Με την παράταξη συρρικνωμένη, όσο ποτέ στην ιστορία της, εσείς μου δώσατε είκοσι χιλιάδες ψήφους και με φέρατε πρώτο στο Νομό και σε όλη την Πελοπόννησο.
Εσείς με στείλατε με ισχυρή βούληση, να σας εκπροσωπήσω στην Βουλή.
Όμως η παράταξη στην Μεσσηνία δεν θα έχει τον εκπρόσωπό σας.

Ο δικός σας άνθρωπος, που έδινε μάχες, που στήριξε τη Μεσσηνία, που αγωνιζόταν για τα προβλήματά της, δεν θα είναι στη Βουλή, παρά τη θέλησή σας.
Παραμερίζω το ηθικό και το προσωπικό μέρος της πράξης.
Η πραγματικότητα όμως είναι μια.

Στην Βουλή η Μεσσηνία θα εκπροσωπείται από τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές της Αριστεράς και δεν θα υπάρχει ο βουλευτής της φιλελεύθερης παράταξης να ελέγχει την κυβέρνηση, να κάνει ερωτήσεις, να ενδιαφέρεται για τον Νομό, να τρέχει και να αγωνίζεται για τα προβλήματά σας, να είναι παρών στα γεγονότα, στις εορτές, στις εκδηλώσεις.
Δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση στο Νομό. Πρωτάκουστο!

Αγαπητοί μου Συμπατριώτες
Την παρουσία μου στην πολιτική, το ήθος μου, την εντιμότητά μου, την προσφορά μου στο Δημόσιο βίο, την πατρίδα μου, την Μεσσηνία, και την παράταξή μου, την αναγνωρίζετε εσείς, όλοι οι Μεσσήνιοι, ανεξάρτητα που ψηφίζουν και αυτό μου αρκεί, η δική σας η κρίση και μόνον και καμία άλλη.

Πιστός και συνεπής στις αρχές μου και στην παράταξή μου, που ποτέ δεν δημιούργησα πρόβλημα, αλλά και στην εντολή σας, θα παραμείνω ενεργός και κοντά σας.
Θα εξακολουθήσω να είμαι ο δικός σας άνθρωπος. Δεν θα κάνω τη χάρη σε κανέναν.
Μαζί θα συνεχίσουμε για τη Μεσσσηνία μας.
Σ΄αυτές τις δύσκολες, για μένα ημέρες, η αγάπη σας και η εκτίμησή σας, μου δίνει δύναμη για να παραμείνω όρθιος και δίπλα σας.
Γιάννης Λαμπρόπουλος».

Νίκας: Να παραμείνει ο Λαμπρόπουλος στη Βουλή

Να μην κρατήσει την έδρα της Νέας Δημοκρατίας ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και να την παραδώσει στον επιλαχόντα Γιάννη Λαμπρόπουλο, ζητάει με δήλωσή του μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας στηρίζοντας τον πρώτο βουλευτή σε ψήφους στο νομό.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Νίκα:

«Οφείλω να ενώσω τη φωνή μου μ’ όλους αυτούς που ζητούν ο Γιάννης Λαμπρόπουλος να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη Μεσσηνία ως βουλευτής της στο Κοινοβούλιο.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος τιμήθηκε από τους Μεσσήνιους περισσότερο από κάθε άλλη φορά, λαμβάνοντας πάνω από το 50% των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, ενώ αναδείχθηκε πρώτος κατά τη σταυροδοσία μεταξύ όλων των υποψηφίων βουλευτών στην Πελοπόννησο. Τιμήθηκε για το ήθος, το έργο, τη συνεχή ενασχόλησή του με τα προβλήματα του Νομού, τη διαχρονική προσφορά του στη Μεσσηνία, αλλά και την προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδος μας.

Η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει χωρίς φιλελεύθερη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, αφού ο τ. Πρωθυπουργός έχει σοβαρά θεσμικά καθήκοντα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η συμμετοχή του Γιάννη Λαμπρόπουλου στο Κοινοβούλιο είναι θέμα που συνδέεται με την παρουσία, την προβολή και τα συμφέροντα της Μεσσηνίας σε κεντρικό επίπεδο και γι’ αυτό πρέπει να υποστηριχθεί σθεναρά απ’ όλους, όσοι έχουν ρόλο και λόγο σ’ αυτόν τον τόπο».

http://www.iefimerida.gr/

Σαμαρικός επιθανάτιος ρόγχος. Oι κλακαδόροι του Αντώνη στο antinews χτυπανε τον Καραμανλη.



Το σημερινό άρθρο του antinews με τίτλο Παπαθανασίου: Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος κανει σφοδρή επίθεση στον πρώην υπουργό οικονομίας και στην κυβέρνηση Καραμανλή αφού το άρθρο τελειωνει εμφατικά με τον εξής τρόπο''Αν θυμόμαστε επίσης καλά ο εν λόγω κύριος ως υπουργός το 2009 δεν ήταν αυτός που έλεγε μέχρι τις παραμονές των εκλογών ότι το έλλειμμα ήταν 6% ενώ ήταν τουλάχιστον διπλάσιο; Δεν ήξερε ο υπουργός Οικονομικών το χάλι της χώρας; Τότε είναι επικίνδυνος. Και οι επικίνδυνοι δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν.
Και κάτι ακόμα, λέει ότι πρέπει να γίνει συζήτηση για την πορεία της παράταξης από εδώ και στο εξής. Προφανώς εννοεί, για το πως η ΝΔ θα ξεφορτωθεί παλιά φθαρμένα υλικά όπως ο ίδιος.''

Προφανως ξεχνάνε οτι η κυβέρνηση Καραμανλή έβγαλε τον Σαμαρά απο το χρονοντούλαπο της ιστορίας και τον στήριξε να γίνει και πρόεδρος του κόμματος μετά. 
Για να τελείωνουμε με τα παραμύθια, ο Αντωνάκης  εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη…Ελλιποβαρής.Λίγος μέχρι την τελευταία στιγμή… Μικρόψυχος και ρίψασπις, με σύμπλεγμα κατωτερότητας. Αποτελεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του βαρίδια για το κόμμα που με τόση ευκολία οικειοποιήθηκαν και αρχίσανε να αλλαζουνε σηματα και γραφεία χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, τόσο δημοκρατικά. Είναι μεγίστη προδοσία και αχαριστία απέναντι στον Καραμανλή που μάζεψε τον Αντώνη στο κόμμα να λένε οτι το έλλειμα  ήταν διπλάσιο απο αυτό που έλεγε ο Παπαθανασίου , πόσο μάλλον με τις μαρτυριες για την ΕΛΣΤΑΤ και τον Γεωργιου που πέιραξε τα νούμερα με τον ΓΑΠ, και εσείς, ναι εσείς προστατεψατε και αφήσατε τον Γεωργιου να ειναι μέχρι σημερα στη θέση του, Για να μην αναφερθούμε στην περιβόητη εξεταστική για το μνημόνιο, πονεμένη ιστορία ασυλίας στον Παπανδρέου. Αυτο ξεπερνάει τα όρια της κομματικής προδοσίας και αγγιζει τα όρια της εθνικής. 
Ο Καραμανλής θα στοιχειώνει τα ονειρά σας, τα έργα και τις ημέρες σας. Θελέτε δεν θέλετε ο πυρσός θα ξανανάψει. Διότι όπως έλεγε και ο Οδυσσέας Ελύτης στο   Ἄξιον Ἐστί ,Ψαλμός Ζ΄

Ήρθαν
ντυμένοι “φίλοι”
αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
το παμπάλαιο χώμα πατώντας.
Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, Παρών...Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών Παρών...


Νεκροί είναι οι δύο χειριστές του μοιραίου F-16 Block 50 που συνετρίβη στην Ισπανία, όπως επισήμως επιβεβαιώνει ανακοίνωση του ΓΕΑ η οποία εκδόθηκε πρίν απο λίγη ώρα. Πρόκειται για δύο έμπειρους πιλότους, τον σμηναγό Παναγιώτη Λάσκαρη και τον επίσης σμηναγό Αθανάσιο Ζάγκα. Και οι δύο έγγαμοι με παιδιά.
Η είδηση έχει προκαλέσει από χθές το απόγευμα θρήνο στην Πολεμική Αεροπορία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και ολόκληρη τη χώρα, καθώς ήταν εξαιρετικά απίθανο να έχουν διασωθεί από την τραγωδία στην αεροπορική βάση του Αλμπαθέτε, στην οποία έχασαν τη ζωή του συνολικά 10 άνθρωποι (οι περισσότεροι Γάλλοι πιλότοι) και τραυματίστηκαν 21.
Εκείνο που απέμενε ήταν, η επίσημη ανακοίνωση του θανάτου τους που ήρθε δυστυχώς πρίν απο λίγη ώρα και με καθυστέρηση 17 ωρών απο την ώρα του τραγικού συμβάντος.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΓΕΑ αναφέρει: 
"Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 και ώρα Ελλάδας 16:16, διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 της 111ΠΜ/341Μ, το οποίο συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό των δύο (2) Ιπταμένων.
Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.
Στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, βρίσκεται ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση.
Λόγω ύπαρξης τοξικών – σύνθετων υλικών, η περιοχή του ατυχήματος έχει αποκλειστεί από τις ισπανικές Αρχές και εξειδικευμένο κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη με αεροσκάφος C-130, προκειμένου να συνδράμει στην πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων στην εν λόγω περιοχή.
Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ’ αριθμ. 93-1084, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως".
Στην αεροπορική βάση του Αλμαπθέτε έχει σπεύσει από χθές ομάδα εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να διερευνύσει τις συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας. Προς το παρόν πάντως είναι αδύνατη η πρόσβαση τους στο σημείο της συντριβής. 
Mε εντολή του απερχόμενου ΥΕΘΑ Ν.Δένδια και κατόπιν εισηγήσεως του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μ.Κωσταράκου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ΕΔ.

Περί πολιτικού πολιτισμού…

Κι όμως είναι αλήθεια! Ο Αντώνης Σαμαράς δεν συναντήθηκε - όπως είθισται - με τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα διαδικαστικά ανέλαβαν δύο ευγενέστατοι υπάλληλοι και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του απερχόμενου πρωθυπουργού, Κώστας Μπούρας, ο οποίος και ενημέρωσε σχετικά το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα.

Η άρνηση του πρώην πρωθυπουργού να συμμετέχει προεκλογικά σε debate με τον Αλέξη Τσιπρά - ακόμα και με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς - είναι πρόσφατη. Και κατά μία έννοια, κάνει την σημερινή στάση του Αντώνη Σαμαρά να φαίνεται αναμενόμενη - όχι όμως και δικαιολογημένη.  

Κι αυτό γιατί τουλάχιστον την τελευταία 20ετία, το άτυπο πρωτόκολλο της κατ' ιδίαν παραλαβής - παράδοσης πρωθυπουργίας τήρησαν όλοι οι προκάτοχοί του Αντώνη Σαμαρά (βλ. Σημίτης σε Καραμανλή και ακολούθως Καραμανλής σε Παπανδρέου). Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, καθένας κρίνεται μετά από μια μεγάλη νίκη ή ήττα.

tanea.gr

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ν΄ΑΝΑΨΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΠΥΡΣΟΣ...

Αυτή ειναι η εικόνα που εμφανίζεται πισω απο το ρολόι τιυ δημοφιλέστερου ενημερωτικού portal στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες… Δεν χρειάζεται σχολιασμός, τα είπαν όλα!

Ήρθε η ώρα για το μεγάλο αντίo και την επιστροφή στις ρίζες

 Οτι και να λέτε εκεί στο antinews.gr  και στα τηλεοπτικά καναλια και ραδιοφωνικά πάνελς για την ήττα της ΝΔ  και το ηγετικό προφιλ του Αντώνη Σαμαρά. Απλά πέρασε και δεν ακούμπησε όπως λέει ο λαός μας . Ακόμα και το Λαμπρατόρ μου θα τα πήγαινε καλύτερα από τον κ. Σαμαρά για τον μόνο λόγο  καταρχάς οτι θα έμενε πιστό και δεν θα πρόδιδε  ποτέ το χέρι που το τάισε. Το χτεσινό ποσοστό ο κ. Σαμαράς δεν πράκειται να το ξαναπιάσει ποτέ των ποτών. Άσχετα με το τι θα κανει ο κ.Καραμανλής, δικαίωμά του άλλωστε να κάνει ότι θέλλει. Ειμείς οι δεξιοί  πιστοί στον Καραμανλή τελειώσαμε με το συγκεκριμένο μόρφωμα της ΝΔ οριστικά. Εκτός εάν...  λέω εγώ τώρα. 
Ο Αντώνης και ποσοστα να παρει στο 15% δεν φευγει. Θα σου πει και στην ΠΟΛΑΝ τοσα ειχα. Ακόμα και το ρέκβιεμ του μέσα στο ψέμα ήταν και στον στρουθοκαμηλισμό. Πότε μας είπες την αλήθεια? Στα Ζάππεια μηπως ή τότε που δεν θα έβαζες την υπογραφή σου σε άλλα φορολογικά μέτρα. Πρόδοσες την μεσαία τάξη κ. Σαμαρά. Το χούι τελικά δύσκολα κόβετε  Ξεφτiλισες σε ιστορικά χαμηλά την πιο ιστορική παράταξη της Ελλάδας. Και εχεις το Θρασσος να μην Φευγεις μετα από ολα αυτα βάζοντας 5 κλακαδόρους να σας αποθεώνουν για την πιο μαύρη βραδιά της ΝΔ.  Απλά εμετικό σκηνικό.
Εμείς που με την ψήφο μας διατηρήσαμε την παράταξη σε τροχιά εξουσίας (για τις επόμενες εκλογές) θεωρήσαμε αυτονόητο ότι ο Αντώνης Σαμαράς διαθέτει την στοιχειώδη πολιτική ευθιξία και θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος. Δυστυχώς κάναμε λάθος.
Οι πρώτες πληροφορίες και οι πρώτες δηλώσεις μετά την χθεσινή αποτυχία δείχνουν έναν άνθρωπο ‘’ γαντζωμένο’’ στην καρέκλα του. Έναν άνθρωπο με ‘’ελάχιστο’’ πολιτικό ανάστημα.Ως Έλληνας Κιμ Γιονγκ Ουν που μετά την εκλογική συντριβή της ιστορικής κεντροδεξιάς παράταξης δηλώνει ευθαρσως και προκλητικά ότι δεν παραιτείται.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ολο το πολιτικό μόρφωμα της ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΆΝΟΙΞΗΣ και των ακραίων στοιχειων ενός κομματιού της ΝΔ μας κουνάνε το δάχτυλο.



Και για να σας προλάβω οσων αφορά τους παραλληλισμους της ήττας Καραμανλή το 2009 με την ήττα Σαμαρά, ειναι τουλάχιστον γελοίοι.

Το 2009, ο Καραμανλης είχε όλο το νταβατζηδικο απεναντι του.
Το 2015 ο Σαμαράς είχε όλο το νταβατζηδικο στο πλευρό του.
Το 2009 έπαιζαν νυχθημερόν τα ανύπαρκτα σκάνδαλα Καραμανλη.
Το 2015 συγκαλυφθηκαν σκανδαλωδώς τα υπαρκτά σκάνδαλα της συγκυβερνησης.
Το 2009 οι τραπεζιτες υποστήριζαν τον ΓΑΠ
Το 2015 οι τραπεζιτες ηταν ολοι στην υπηρεσία Σαμαρά.
Το 2009 καιγόταν η Αττική λίγες ημέρες πριν τις εκλογες.
Το 2015 η Ελλάδα ηταν εκκλησία. Μέχρι και ο Ξηρός πιάστηκε.
Το 2009 ψευδολογούσαν για το πόσο επικίνδυνη ειναι η κυβερνηση και πόσο καλή η αντιπολίτευση
Το 2015 κινδυνολογουσαν για την ολέθρια αντιπολίτευση και την ασφαλή κυβερνηση.
Και τέλος, οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι που μας έσωσαν…
– Το 2009 όταν ο ΓΑΠ μοίραζε λεφτα και έταζε οτι θα εξαφάνιζε την γενιά των 700 Ευρώ και θα την πήγαινε στα 1000, οι Ευρωπαίοι έκαναν οτι δεν άκουγαν. Παρα το οτι ηταν σε ισχύ το σύμφωνο Αλμούνια – Παπαθανασίου.
– Το 2015 όμως, οι Ευρωπαίοι απειλούσαν θεούς και δαίμονες γιατι ο Τσιπρας ηθελε να αποκαταστήσει την γενιά των 700 Ευρω, που εξαφάνισε ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς!
ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ λοιπον γραμματείς και ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ υποκριτές, με τους παραλληλισμούς σας.
Και άν τυχόν νομίζετε οτί σας αδικώ κ. Σαμαρά, δεν πειράζει... εσείς με αδικίσατε πρώτος.