Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Οι ΠΑΣΟΚοι βαράνε τους βουλευτές τους


Το έργο το έχουμε ξαναδεί: οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να στρέφονται με βία ενάντια στους βουλευτές τους. Και αυτό επειδή οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ νιώθουν προδομένοι και είναι οργισμένοι, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους.
Η αποκάλυψη ότι ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκείνος που χτύπησε τον βουλευτή Μαγκούφη στην παρέλαση στα Τρίκαλα κατέρριψε και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας στην απόπειρα του Μαξίμου να αλλάξει με ψευτοδιλήμματα (τύπου «βία ή τάξη») την ατζέντα της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας.
Και δεν είναι η πρώτη φορά. Την περασμένη φορά αποκαλύφθηκε ότι ο γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα πρωταγωνίστησε στην διακοπή της συνέντευξης της βουλευτού Μερεντίτη.
Τώρα τον Μαγκούφη χτύπησε ο Δημήτρης Δαλαμάγκας, εκλεγμένο στέλεχος της Νομαρχιακής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος με το «πράσινο» ψηφοδέλτιο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Δήμου Τρικκαίων! Το θλιβερό για τον πολιτικό γίγαντα Μαγκούφη ήταν ότι το γνώριζε και κατήγγειλε το «Δεν πληρώνω» και τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι που αναγκάσθηκε να ψελλίσει στο «Μέγκα» ότι αυτός που τον έδειρε «στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΠΑΣΟΚ» (και εδώ ψέματα λέει: ο Δαλαμάγκας ΠΑΣΟΚ ψηφίζει χρόνια, αλλά ο Μαγκούφης έχει τσακωθεί με την αλήθεια στο θέμα αυτό).
Ο Δ. Δαλαμάγκας δήλωσε στο trikalanews.gr: «Θέλω να επισημάνω ότι η επίθεση αυτή έχει να κάνει πρωτίστως με την κακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που προσωπικά την θεωρώ προδοσία! Είναι αντιλαϊκή και θεωρώ ότι γίνετε ξεπούλημα της χώρας μου! Ο κ. Μαγκούφης ήταν εντελώς τυχαίο πρόσωπο θα μπορούσε να είναι στόχος οποιοσδήποτε έβαλε την υπογραφή του, στο μνημόνιο και στην καταστροφή της χώρας μου! Επίσης θέλω να σημειώσω ότι τον κ. Μαγκούφη τον γνωρίζω όπως γνωρίζω και τους υπόλοιπους κατά καιρούς, υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, διότι είμαι μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Τρικάλων από το 2008. Και αυτά διότι αποπροσανατολιστικά ειπώθηκαν ότι η επίθεση ή οι επιθέσεις γίνονται από ακροδεξιά στοιχεία ή ΣΥΡΙΖΑ ή οτιδήποτε άλλο φαντάζονται! Αυτό που δεν κατάλαβε ο κ. Μαγκούφης και πολλοί άλλοι πολιτικοί είναι ότι ο λαός βγήκε στους δρόμους σύσσωμος και απαλλαγμένος από κομματικές ταυτότητες».

Γιατί Αντώνη Σαμαρά; Γιατί ίσες αποστάσεις;



….. Ως ολέθριος τρόπος αντίδρασης, κε Σαμαρά, χαρακτηρίζεται η 100% δικαιολογημένη αντίδραση του λαού;
Ως ολέθριος τρόπος αντίδρασης, κε Σαμαρά, χαρακτηρίζεται το μεγάλο ΟΧΙ που διατράνωσε ο λαός στην κυβερνητική πολιτική πανελλαδικά;
Αφού ομολογείτε και το δέχεστε ότι η κυβερνητική πολιτική είναι ολέθρια, γιατί παίρνετε αυτές τις αμφιλεγόμενες θέσεις που απογοητεύουν τον καταδυναστευόμενο λαό να έλθει κοντά σας; για να μην πώ ότι τον απομακρύνουν!
Δεν θέλετε να σας ψηφίσουν οι συνδικαλιστές, καλά, δεν θέλετε να σας ψηφίσει ούτε ο λαός, ο απλός κοσμάκης;
Κε Σαμαρά ξεκαθαρείστε τις θέσεις σας. Μη δίνετε την εντύπωση ότι απλώνετε πέπλο προστασίας στον Γ.Παπανδρέου, κάθε φορά που πάει να σαρωθεί.
 Αν τυχόν φοβάστε να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν ως αξιωματική αντιπολίτευση και αύριο ως κυβερνητική πλειοψηφία, τότε παρατείστε τα, πριν η ΝΔ συναγωνίζεται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπει, δεν καταλαβαίνει που μας οδηγεί. Εσείς το αντιλαμβάνεστε; Κανείς μας δεν ζητά να υποσχεθείτε στον λαό λαγούς με πετραχήλια. Όλοι ζητούν μια άλλη διακυβέρνηση, με άλλο ύφος και ήθος, χωρίς ψέμματα, αλλά με όραμα και ελπίδα.
Ampiaraos

Το ψέμα του Παπούλια!!


papoulias.pngΗΤΑΝ 11 ΕΤΩΝ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Στις δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρηση τουσήμερα ο Κάρολος Παπούλιας απο την παρέλαση, είπε με δάκρυα στα μάτια ότι ....
κακώς τον χαρακτηρίζουν "προδότη",γιατί αυτός πολέμησε για την Ελλάδα το 1940, σε ηλικία 15 ετών.. Φαίνεται πως ο Πρόεδρος δεν….
θυμάται καλά την ηλικία του, καθώς σύμφωνα με το wikipedia, ο Παπούλιας γεννήθηκε το 1929, και το 1940 ήταν 11 ετών.. Τώρα αν ήταν αντάρτης στα 11 του χρόνια, είναι άλλο θέμα!!

Μπορούμε να διώξουμε την Τρόϊκα


 Έτοιμοι να κάνουμε τo άλμα προς τα εμπρός

«Εσείς βλέπετε κάτι και λέτε: «Γιατί;» ΄
Ομως εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ, και  λέω: «Γιατί όχι;» 
του Κώστα Ροδινού
 Ζούμε τις τελευταίες ημέρες του ΠΑΣΟΚ – όπως τουλάχιστον το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα – και σίγουρα του “Παπανδρεϊσμου”. Η Ελλάδα  βρίσκεται σε  κινούμενη άμμο. Ό,τι  και  να σκαρφιστεί  ο κ. Βενιζέλος, αδίκως  εξουθενώνει τον κόσμο. Κανέναν στόχο δεν θα πιάσει.  Έχουν αλλάζει δραματικά τα δεδομένα επί των οποίων κάνει τους σχεδιασμούς του!
Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει ο Αντώνης Σαμαράς σταθερά και μεθοδικά (και “αμείλικτα” αν μου επιτρέπεται η φράση όπως συνάγεται από πρόσφατες κινήσεις του) ετοιμάζεται να κυβερνήσει. Πρώτο δείγμα του τι θα κάνει η πρόσφατη πρόταση για μια φορολογία με ανάπτυξη
Τι θα ακολουθήσει;
Κάθισα και μελέτησα όλες τις πρόσφατες ομιλίες και παρεμβάσεις του. Έκανα και μια προσωπική ανασκόπηση – αναπόληση όσων άλλων έχει πει κατά καιρούς και κυρίως προσπάθησα να διαβάσω “πίσω από τις γραμμές”.
Ας υποθέσουμε, ότι σ’ ένα μήνα έχουμε εκλογές και εκλέγεται μια νέα  αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τι θα μπορούσε να κάνει;
- Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ένα ευέλικτο σχήμα   15-20 υπουργών, που είναι  έτοιμοι για όλα! Με την ορκωμοσία  αναρτώνται  στο διαδίκτυο τα  στοιχεία των φορολογικών τους δηλώσεων. Όσο καιρό ασκούν εξουσία, την περιουσία τους θα  διαχειρίζεται  επιτροπή ειδικών από την ΤτΕ.
- Μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει,  ότι διακόπτει τις  συζητήσεις με την τρόϊκα, για να επαναπροσδιορίσει τη  στρατηγική της χώρας.
-Το πρώτο νομοθέτημα που φέρνει στην Βουλή είναι για το “πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά. Ο έλεγχος προχωράει ταχύτατα και αν αποδειχθεί ότι κάποιοι έβαλαν το χέρι στο μέλι θα πάνε φυλακή – και πρώτα εκείνοι της από εδώ πλευράς.
-Το δεύτερο νομοθέτημα (με διαφορά μιας εβδομάδας) το πολύ θα αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας
-Ο Πρωθυπουργός, με όσους αρχηγούς κομμάτων θέλουν να τον ακολουθήσουν,  επισκέπτεται Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία για  τη σύναψη διμερών δανειακών συμβάσεων, κατά το πρότυπο της σύμβασης Ρωσίας – Κύπρου. Στόχος να καλυφθούν οι δανειακές μας ανάγκες για το 2012.
-Επιστρέφοντας, καταγγέλλει Μνημόνια και παρεπόμενα και δηλώνει  ότι η χώρα θα προετοιμαστεί για να επιστρέψει στις αγορές το 2013.
Μπορούμε να κάνουμε εκείνα που πρέπει για να διώξουμε την τρόϊκα;
Μετά επιδίδεται σε ένα Μαραθώνιο…
- Προχωρεί σε συγχωνεύσεις  τραπεζών με στόχο την δημιουργία  υγιούς τραπεζικού συστήματος.
-Ιδρύει έναν μεγάλο Κρατικό Τραπεζικό Πυλώνα στον οποίον και μεταφέρονται  δάνεια των ιδιωτών (στεγαστικά, προσωπικά-καταναλωτικά μέχρι 300 χιλιάδες). Όπου έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, σύν ένα εύλογο περιθώριο κέρδους, διαγράφεται! Στα υπόλοιπα, επαναπροσδιορίζονται επιτόκια και διάρκεια αποπληρωμής, επί τα  βελτίω.  Ετσι, αφ’ ενός φεύγει η θηλιά από τα νοικοκυριά, άρα μεγαλώνει το διαθέσιμο εισόδημα, αφ’ ετέρου εξυπηρετούνται καλύτερα τα δάνεια, άρα μειώνεται το ρίσκο της τράπεζας.
-Θεσπίζονται κίνητρα για τον επαναπατρισμό ελληνικών κεφαλαίων. Το  δημόσιο εγγυάται την ασφάλεια τους, ακόμα και με εμπράγματες εγγυήσεις.
-Ιδρύεται  εταιρεία, η οποία αγοράζει από τη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα,  σε τιμές κάτω  της ονομαστικής τους αξίας. Ετσι, μειώνουμε το χρέος μας.
-Το  Υπουργείο Επενδύσεων, παρά τω Πρωθυπουργώ, διεκπεραιώνει κάθε επένδυση που πληροί τις προϋποθέσεις. Ο επενδυτής υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά και αν ο φάκελος είναι πλήρης, η επένδυση εγκρίνεται εντός 30 ημερών, χωρίς άλλες διατυπώσεις!
-Ψηφίζεται  νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο μειώνονται δραστικά  οι φορολογικοί συντελεστές.  Όσες επενδύσεις επιλεγούν με τη διαδικασία που προείπαμε, θα τελούν υπό το αυτό φορολογικό καθεστώς για μια δεκαετία. Η διάταξη  θα ενσωματωθεί στο νέο Σύνταγμα.
-Θεσπίζονται δρακόντειες ποινές για τη φοροδιαφυγή. Οι σχετικές υποθέσεις εκδικάζονται εντός τριμήνου και τελεσιδικούν εντός έτους.
-Ολοκληρώνεται ο έλεγχος των φοροφυγάδων και επιτέλους πάνε φυλακή on line οι πέντε μεγαλύτεροι εξ αυτών.
-Καταργούνται όλες οι ανεξάρτητες αρχές. Οι αρμοδιότητές τους περιέρχονται είτε στα Ανώτατα Δικαστήρια, είτε στη Βουλή. Επανεξετάζονται  όλες οι ΜΚΟ.
-Καθιερώνεται υποχρεωτική 18μηνη στρατιωτική θητεία. Το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων τοποθετείται για το ήμισυ της θητείας στη Β. Ελλάδα (από Εβρο μέχρι Ηπειρο) και για το υπόλοιπο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Για ευνόητους λόγους.
Αν μπορεί μια εταιρεία συμβούλων, μπορεί και η Ελλάδα!
-Η Κυβέρνηση ανακοινώνει ένα ευρύτατο πρόγραμμα ανακατασκευής λιμανιών και μαρινών στα νησιά του Αιγαίου. Μέσω ΣΔΙΤ προσκαλεί ιδιώτες επενδυτές, τιτλοποιεί τα έσοδα και τους παραχωρεί την  εκμετάλλευση για μια 20ετία.
-Η Ελλάδα  προχωρά στην ανακήρυξη της ΑΟΖ,και  κατά τα πρότυπα της Κύπρου παραχωρεί ταχύτατα άδειες για την  εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου. Με τον εντοπισμό κοιτασμάτων, τιτλοποιεί μέρος των εσόδων.
-Δρομολογείται το πρόγραμμα  αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου. Όταν η γερμανική εταιρεία εκτιμά μέρος αυτής της περιουσίας, στην παρούσα συγκυρία,  σε 125 δις ευρώ, ποια είναι η πραγματική της αξία;
-Οι Οργανισμοί  Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Διαφορετικά τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Όλα από την αρχή
-Καταρτίζεται  προϋπολογισμός, μηδενικής βάσεως, και επαναξιολογούνται, όλες οι δαπάνες.  Δημιουργείται Γραφείο Προϋπολογισμού και ο επικεφαλής του  διορίζεται από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία.
-Στενός δημόσιος τομέας και ΔΕΚΟ αναδιοργανώνονται εξ υπαρχής με βάση τις σύγχρονες αρχές management. Ό,τι δεν έχει αντικείμενο κλείνει η συγχωνεύεται.
-Η Κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδιο που αναδεικνύει την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Κέντρο Εκπαίδευσης. Χωροθετεί εκτάσεις για  σύγχρονα campuses κοντά σε Κέντρα Παγκόσμιου Πολιτισμού (Ολυμπία, Δελφοί, Δίον, Κνωσός,  Δωδώνη, Ιθάκη κ.λ.π) και προσκαλεί  τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Κόσμου να έρθουν στην Ελλάδα.
- Επεκτείνονται τα σχέδια πόλεως,  για να μεγαλώσει  η αξία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών.
-Κατατίθεται πρόταση  Συντακτικής Συνέλευσης για  την εκπόνηση ενός νέου Καταστατικού Χάρτη  που θα αναδιοργανώνει τη χώρα εκ βάθρων.
 Συμπέρασμα:
Τι λέτε; Αν κάνουμε αυτά (και πολλά άλλα),  θα μας πάρουν στα σοβαρά;
Θα τα καταφέρουμε να απεμπλακούμε από το θανατηφόρο εναγκαλισμό της τρόϊκας;
Η Ελλάδα χρειάζεται έναν  ισχυρό αέρα δημιουργίας που θα μας παρασύρει όλους προς τα εμπρός. Ένα “σοκ επανεκκίνησης”
Εννοείται ότι μπορώ  να βρώ χίλιες-δυο δικαιολογίες ότι αυτά δεν γίνονται!
Ε, τότε;  «Εσείς βλέπετε κάτι και λέτε: «Γιατί;» ΄
Ομως εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ, και  λέω: «Γιατί όχι;» 
Μπερνάρντ Σώ

Εκλογές τώρα πριν είναι αργά

Η αναντιστοιχία μεταξύ βουλής και εκλογικού σώματος έχει φτάσει πλέον σε επίπεδα πλήρους αποξένωσης
Το πολιτικό σύστημα ξηλώνεται, το μεταπολιτευτικό μοντέλο της Ελλάδας γκρεμίζεται, οι σταθερές της χώρας, καλές και κακές, διαλύονται.
Τόσο η οικονομική υποδούλωση της χώρας όσο και τα επεισόδια με τις παρελάσεις είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Την επόμενη ημέρα της συμφωνίας των Βρυξελλών η Ελλάδα δεν είναι όπως πριν και δε θα ξαναγίνει ποτέ. Για κάποιους αυτό είναι καλό, για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων όμως και την Ελλάδα είναι καταστροφικό.
Αυτή την κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, απαιτείται μια βαλβίδα αποσυμπίεσης από την πραγματικά πολύ πιεσμένη κατάσταση.
Η χώρα μοιάζει με ένα καζάνι έτοιμο να εκραγεί, με ένα μπαλόνι που έχει φουσκώσει τόσο πολύ που θα σκάσει με πάταγο παρασύροντας ότι βρει μπροστά του.
Ο κόσμος στα όρια της εξαθλίωσης και ταυτόχρονα της νευρικής κρίσης.
Το πολιτικό σύστημα στα όρια της απαξίωσης αλλά και της διάλυσης.
Το τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει ότι οδηγεί τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Αντί να βρει τις βαλβίδες αποσυμπίεσης, φουσκώνει ακόμη περισσότερο το μπαλόνι.
Αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή μόνον οι εκλογές μπορούν να αποσυμπιέσουν την κατάσταση, αλλιώς έρχονται τα χειρότερα. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, ας δώσει ο ελληνικός λαός τη λύση προτού να είναι αργά.
Αυτό δεν είναι μια απλή διαπίστωση, είναι μια αγωνιώδης έκκληση εκατομμυρίων πολιτών προς την κυβέρνηση να σταθεί έστω μια φορά στο ύψος των περιστάσεων. Να πάει σε εκλογές και τα πάντα να κριθούν από τον υπέρτατο κριτή.
Αυτήν την ώρα της καταστροφής όλοι οι Έλληνες πρέπει να βρουν τη δύναμη να ξανασηκώσουν τη χώρα, να τη βγάλουν από τη λάσπη, να την στήσουν μπροστά στον ήλιο (όχι στον πράσινο ήλιο, εννοείται…).
Να αποκρούσουν κάθε είδους γκαουλάιτερ, συνεργάτες, κουκουλοφόρους της πολιτικής, υποτακτικούς της εξουσίας και όσους καιροφυλακτούν να τινάξουν την δημοκρατία μας στον αέρα προς ίδιον όφελος. Υπό αυτές της συνθήκες κοινωνικού αναβρασμού δεν χρειάζεται και πολύ για να το πετύχουν. Η χθεσινή ημέρα το έδειξε αυτό.
Οι εκλογές θα λειτουργήσουν σα βαλβίδα ασφαλείας, θα αποσυμπιέσουν όσο χρειάζεται τον κόσμο έτσι ώστε να μην εκραγεί το καζάνι της κόλασης όπου μας έχουν πετάξει
Εκλογές ΤΩΡΑ.
Πριν είναι πια αργά.

ΥΓ
Ο Οδυσσέας Ελύτης είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ:

Ήρθαν/ ντυμένοι «φίλοι»
Αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
το παμπάλαιο χώμα πατώντας.
Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους.
Έφεραν/ το Σοφό, τον Οικιστή και τον Γεωμέτρη
Βίβλους γραμμάτων και αριθμών
την πάσα Υποταγή και δύναμη
το παμπάλαιο φως εξουσιάζοντας.
Και το φως δεν έδεσε ποτέ με τη σκέψη τους.
Ούτε μέλισσα καν δε γελάστηκε το χρυσό ν’ αρχινήσει παιχνίδι
ούτε ζέφυρος καν, τις λευκές να φουσκώσει ποδιές.
Έστησαν και θεμέλιωσαν
στις κορφές, στις κοιλάδες, στα πόρτα
πύργους κραταιούς κι επαύλεις
ξύλα κι άλλα πλεούμενα
τους Νόμους, τους θεσπίζοντας τα καλά και συμφέροντα
στο παμπάλαιο μέτρο εφαρμόζοντας.
Και το μέτρο δεν έδεσε ποτέ με τη σκέψη τους.
Ούτε καν ένα χνάρι Θεού στην ψυχή τους σημάδι δεν άφησε
Ούτε καν ένα βλέμμα ξωθιάς τη μιλιά δεν είπε να πάρει.
Έφτασαν/ ντυμένοι «φίλοι»
αμέτρητες φορές οι εχθροί μου
τα παμπάλαια δώρα προσφέροντας.
Και τα δώρα τους άλλα δεν ήτανε
παρά μόνο σίδερο και φωτιά.
Στ’ ανοιχτά που καρτέραγαν δάχτυλα
μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά.
Μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά.”