Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Tέρενς Κουϊκ : "Η ΕΛ.ΑΣ. έτοιμη να «ΤΣΑΚΙΣΕΙ»"




H κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε την οριστική απόφαση...
 
Tέρενς Κουϊκ : Η ΕΛ.ΑΣ. έτοιμη να «ΤΣΑΚΙΣΕΙ»
 να μεταγγίσει στην Ελλάδα μεθόδους αντιμετώπισης των διαδηλωτών, που προσομοιάζουν με εκείνες απολυταρχικών καθεστώτων, όπως της Συρίας, της Υεμένης και των χωρών της Βόρειας Αφρικής.
Η απίστευτη βία που ασκούν σε βάρος διαμαρτυρόμενων πολιτών τα ΜΑΤ και η ΥΜΕΤ, οι κρανοφόροι με τα χακί και τα μπλε αντιστοίχως, δεν είναι απλά αποτέλεσμα απόφασης της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία, βεβαιότατα, δεν απαλλάσσεται των τεράστιων ευθυνών της, ούτε προσωπική απόφαση του αρμόδιου υπουργού Προστασίας –πολύ ειρωνικό ακούγεται– του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος επίσης χρεώνεται με το μέρισμα της ευθύνης που του ανήκει και ex officio.
Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μού αναφέρουν ότι η πρωτοφανής και κατ’ εξακολούθηση βίαιη αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων στις διαδηλώσεις είναι προϊόν ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, στην οποία συναίνεσαν και ο Γιώργος Παπανδρέου και κορυφαίοι υπουργοί, όταν τους τέθηκαν τα ερωτήματα: «Πώς θα τσακίσουμε τη διάθεση των όποιων “Αγανακτισμένων” θέλουν να ξαναβγούν στο Σύνταγμα, όπως τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο; Πώς θα φοβίσουμε τον κόσμο; Πώς θα τον αποθαρρύνουμε; Πώς θα τον κρατήσουμε στα σπίτια του;».
Από κει και πέρα, ως πολιτική απόφαση το «μη τους αφήσετε κι αν χρειαστεί τσακίστε τους» πέρασε στην Ελληνική Αστυνομία για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την εφαρμογή του.
Σε επίπεδο ΕΛ.ΑΣ., η επιτελική ευθύνη πέρασε στα χέρια του Α’ Υπαρχηγού, Γιάννη Ραχωβίτσα, αξιωματικού με πλούσια επιχειρησιακή δράση στο Σώμα –αποκορύφωμα τα Ζωνιανά–, έχοντας, φυσικά, την πλήρη στήριξη του Αρχηγού, Λευτέρη Οικονόμου.
Όπως με διαβεβαιώ νει στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, οι συγκεκριμένες οδη γίες, οι οποίες έχουν μοιραστεί –όχι βέβαια γραπτώς– σε όλους τους εμπλεκόμενους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και άνδρες στην καταστολή των διαδηλώ σεων είναι οι εξής:
1. Δεν αγγίζονται οι επίσημες δια δηλώσεις των συνδικαλιστικών φορέων. Αλλά όταν λήξουν δεν επιτρέπεται να συνεχίζουν όσοι συγκροτούν ομάδες και δεν διαλύονται.
2. Δεν επιτρέπεται συνάθροιση του κόσμου μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και πόσω μάλλον δεν επιτρέπεται να κλείνουν οι διαδηλωτές τη Λεωφόρο Αμαλίας. Η Λεωφόρος Αμαλίας θα μένει πάση θυσία ανοιχτή και ο κόσμος θα περιορίζεται στο κάτω μέρος της Πλατείας Συντάγματος.
3. Επεκτείνεται η δράση των ΜΑΤ ή της ΥΜΕΤ, ακόμα και μέσα στο μετρό του Συντάγματος, προκειμένου «να σπάσει ο τσαμπουκάς των διαδηλωτών που καταφεύγουν εκεί». Ακριβώς έτσι διατυπώθηκε την περασμένη ε- βδομάδα, πριν από τη διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ, η φράση σε εντολές που δόθηκαν στους χακί και τους μπλε κρανοφόρους και ασπιδοφόρους.
4. Εφαρμόζεται τακτική «αντιμε τώπισης του εχθρού με στρατιωτικό σχεδιασμό». (Απλώς να υπενθυμίσω ότι η ίδια τακτική εφαρμόστηκε στα αιματηρά γεγονότα του περασμένου Ιουνίου, στα οποία συμμετείχαν και οι δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ.) Κατόπιν τούτου, κανείς κυβερνητικός αξιωματούχος δεν μπορεί πλέον να μας πείσει ότι οι ασκήσεις αντιμετώπισης εξεγερμένου πλήθους, που πραγματοποιούνται κατά καιρούς σε στρατιωτική βάση του Κιλκίς, είναι άσχετες με τις εφαρμογές στην Αθήνα.
Εδώ, επίσης, πρέπει να υπογραμμίσω ότι είναι σιωπηρά συμφωνημένο να μην ασκούνται πειθαρχικές διώξεις σε αστυνομικούς των ΜΑΤ ή της ΥΜΕΤ, που θα... παρεκτραπούν χτυπώντας πολίτες με τα κλομπ στο κεφάλι –ο κώδικας της ΕΛ.ΑΣ. λέει μόνο για μπράτσα και στους μηρούς!– ή πετώντας τους... μάρμαρα και πέτρες! Απόδειξη ότι κανείς αστυνομικός δεν τιμωρήθηκε για τα έκτροπα του Ιουνίου· ούτε καν εκείνος που με μια βόμβα κρότου-λάμψης κατέστησε μόνιμα κωφό το δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο στις 15 Ιουνίου.
Τέλος, θα ήθελα να αποκαλύψω μερικά στοιχεία –σκόπιμα τα άφησα για τον επίλογο– που μαρτυρούν πόσο ακόμη θα σκληρύνει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των διαδηλώσεων αλλά και των «Αγανακτισμένων», που ετοιμάζονται να κάνουν πιο μαζικά και δυναμικά την επανεμφάνισή τους στο Σύνταγμα. Οι πληροφορίες δεν επιδέχονται διάψευση.
1. Δόθηκε εντολή από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να πλαισιώσουν τα ΜΑΤ άλλοι 480 αστυνομικοί!
2. Από τους 2.000 νέους αστυνομικούς, μόνο οι 100 θα φύγουν για την περιφέρεια. Οι υπόλοιποι θα μείνουν στην Αθήνα.
3. Παραγγέλθηκαν –ίσως να είναι και έτοιμες– νέες, πιο ενισχυμένες στολές για τα ΜΑΤ.
4. Παραγγέλθηκαν και νέες μεγάλες ποσότητες χημικών.
5. Εκπαιδεύτηκαν άνδρες των ΜΑΤ που δεν θα φέρουν ασπίδες και κλομπ, αλλά έργο τους θα είναι μόνο η σύλληψη διαδηλωτών. Μία ομάδα θα δρα στην Αθήνα και μία άλλη στη Θεσσαλονίκη.
Αυτά και μόνο τα στοιχεία μαρτυρούν ότι μπροστά στη διογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και εξέγερση θα βιώσουμε καταστάσεις που όμοιες δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα. Ο λαός δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Ο καμένος δεν φοβάται τη φωτιά. Και εάν –ο μη γένοιτο– προκύψει και θανατηφόρο περιστατικό, τότε καλύτερα η κυβέρνηση Παπανδρέου να μην σκέφτεται το τι θα συμβεί... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου