Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Θέλει το ΠΟΤΑΜΙ να κρυφτεί κι ο Μπόμπολας να μην τ’αφήνει! #keratea #skouries

Η παρθενική ερώτηση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ τι νομίζεται ότι αφορά;
Η ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ κ.κ ΜΠΟΜΠΟΛΑ.
ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΠΕΦΤΟΥΝ
10959781_921578247882244_2880920654880669804_n


11001580_921578314548904_2564484786301442591_o

Το Bloomberg αποδομεί τους παράφρονες του μνημονίου! Μόνο τρεις χώρες στην ιστορία πέτυχαν πλεονασμα 5%!

Ελάχιστες χώρες στον κόσμο, που είχαν ειδικές οικονομικές συνθήκες, κατάφεραν να διατηρήσουν πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο από 3% του ΑΕΠ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο έχει τίτλο: «Γιατί η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της με λιτότητας».
Το σημερινό μνημόνιο ζητά από την Ελλάδα να διατηρεί πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% του ΑΕΠ (αρχής γενομένης από το 2016) για όλη της διάρκεια του προγράμματος, ώστε να επιτευχθεί η σταδιακή μείωση του ελληνικού χρέους που σήμερα φθάνει το 175% του ΑΕΠ.
Υπάρχει μικρή πιθανότητα να είναι αυτό δυνατό, σημειώνει το Bloomebrg:
«Από το 1995, οι χώρες της Ευρωζώνης ως σύνολο είχαν πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% μόνο το 2010. Τώρα, οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν πρωτογενές πλεόνασμα μικρότερο από το μηδέν (δηλαδή, έχουν πρωτογενές έλλειμμα).
Ακόμη και η Γερμανία πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ μόνο δύο φορές, στο τελευταίο τρίμηνο του 2007 και στο πρώτο τρίμηνο του 2008. Από τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για την περίοδο 1980-2010, τα οποία εξέτασε το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία του Κιέλου, διαπίστωσε ότι λίγες χώρες του ΟΟΣΑ μπορούσαν να διατηρούν πλεόνασμα πάνω από 3% του ΑΕΠ και σχεδόν καμία δεν μπορούσε να διατηρήσει πλεόνασμα πάνω από 5% του ΑΕΠ».
«Πέρυσι, ο Μπάρι Άιχενγκριν του Πανεπιστημίου Μπέρκλει στην Καλιφόρνια και ο Ούγκο Πανίτσα του Πανεπιστημίου της Γενεύης διαπίστωσαν ότι από το 1974 έως το 2013 μόνο τρεις χώρες είχαν πρωτογενή πλεονάσματα μεγαλύτερα από 5% του ΑΕΠ για περισσότερο από μία δεκαετία: Η Σιγκαπούρη, που είναι ένα νησιωτικό κράτος – πόλη που κυβερνάται από πατερναλιστική ολιγαρχία. Η Νορβηγία που έχει τεράστιο πετρελαικό πλούτο. Και το Βέλγιο τη δεκαετία του 1990, όταν είχε ανάπτυξη. Οι καθηγητές σημειώνουν ότι οι χώρες που έχουν πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια πιθανότατα έχουν μία ανθηρή οικονομία, την οποία δεν έχει η Ελλάδα».
Πηγή: Bloomberg

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η εκπληκτική Κατερίνα Ακριβοπούλου αποκαλύπτει την δυσωδία της διαπλοκής με αφορμή τον ΠτΔ.

Όλη η αλήθεια σε ένα κείμενο. Αποδόμηση καναλαρχών, βολευτών και δήθεν ανταρτών που χρησιμοποιούν την ιδεολογία ως φερετζέ για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα…


Οι παλιές υποθήκες του νέου Προέδρου

Το ύπατο πολιτειακό αξίωμα δεν σχεδιάστηκε από τους νομοθέτες για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της εθιμοτυπίας. Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν χρησιμεύει μόνο για να παίζει τον ρόλο του «κυρίου που ακούει τα κάλαντα από παιδάκια και συλλόγους την Πρωτοχρονιά», όπως ισχυριζόταν προεκλογικά ένας ευήθης και συνάμα προκλητικός βουλευτής της (τότε) συμπολίτευσης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρμοδιότητες, όχι τόσο καθοριστικές όσο θα άρμοζε στο αξίωμά του, αλλά διαθέτει αρκετή ισχύ και θεσμικό κύρος ώστε να μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Αλλωστε, ακόμα και η διατύπωση μιας άποψης σε ζήτημα εθνικό και κοινωνικό συνιστά παρέμβαση στο πολιτικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας και ο λαός περιμένει από τον Πρόεδρο να τοποθετείται, όχι να σιωπά επί χρόνια, φοβούμενος τις αντιδράσεις εξωθεσμικών παραγόντων (όπως, καλή ώρα, οι πιστωτές).
Οι υποθήκες και οι... προσημειώσεις που φέρει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν τεράστια σημασία για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας.
Πρώτα και κύρια, επιβάλλεται να μην επιτρέπει να κυβερνάται η Ελλάδα με προεδρικά διατάγματα και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με πρόσχημα την ακρότατα διεσταλμένη και προκλητικά σχετικοποιημένη έννοια του «κατεπείγοντος».
Επίσης, όποιος εκλέγεται από τη Βουλή για να φέρει σε πέρας τη σπουδαία αποστολή του Προέδρου οφείλει να συμπεριφέρεται ως Πρόεδρος Δημοκρατίας και όχι σαν υπασπιστής φεουδαρχών. Δεν μπορεί να διάγει τον βίο του σαν φύλαρχος μπανανίας και να επικυρώνει με την υπογραφή του ιταμά τελεσίγραφα ξένων, οι οποίοι αξιώνουν από την Ελλάδα γην και ύδωρ και εξωθούν τους πολίτες της χώρας στη μετανάστευση, τους φτωχοποιούν και τους αλλάζουν επί τα χείρω τον τρόπο ζωής.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σέβεται το Σύνταγμα και τις πρόνοιές του για εθνική ανεξαρτησία και σεβασμό στη λαϊκή βούληση, και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό από το πνεύμα και το γράμμα των νόμων του ελληνικού κράτους.
Τα καθήκοντα του Προέδρου είναι αυτά ακριβώς που δεν εκτέλεσε και δεν σεβάστηκε ο Κάρολος Παπούλιας.

Απίστευτο!!! [ΒΙΝΤΕΟ]ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ!!!!


delhi-gangrape-victim
6a01053537824b970c011570109c68970b-800wi
anna-mayo-3a
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!![ΒΙΝΤΕΟ]ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ!!!! ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΙΣ ΖΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ!!!ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ »ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ»ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΝΕ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!

Αμάν πια με τους αλλοδαπούς βιαστές και δολοφόνους!!!
Σόνια Μαυρίδου

Άντε πάλι τα ίδια! Διαβάζω στις ειδήσεις και με πιάνει ρίγος, μαζί με μίσος και τρέλλα!… Ανήμερα, λέει, της Ανάστασης του Χριστού αλβανός πήγε να βιάσει νεαρή, ανήλικη μάλιστα (!), Ελληνίδα!!! Αυτό έγινε κάπου στην Πιερία, στην Ελληνικότατη Μακεδονία ΜΑΣ, αλλά… έχει σημασία πού έγινε; Γιατί παντού στην Ελλάδα, τρεις την ώρα, τα ίδια και τα ίδια! Όλο καθόμαστε και ακούμε για βιασμούς και δολοφονίες δικών ΜΑΣ κοριτσιών και γυναικών από ξένους φονιάδες… Μέχρι πού θα φτάσει ρε αυτή η κατάντια, να καθόμαστε δλδ. και να ακούμε τέτοια άσχημα πράγματα και… ΚΑΝΕΝΑΣ να μην αντιδράει;…
Να πω εδώ πέρα για την Μυρτώ, 15 χρονών μόλις, που πήγε να την βιάσει και να την σκοτώσει ο λαθροπακιστανός πέρσι το καλοκαίρι στην Πάρο; Το ξέρουνε άραγε πολλοί πως η Μυρτώ ακόμα και τώρα ΔΕΝ είναι καλά; Γιατί το ταΐζουμε, το καλοθρέφουμε δλδ., εκείνο το πακιστανό κτήνος;;; Να πω ακόμα πόσες φορές αλβανά λαθροζώα βιάσανε Ελληνίδες, ανήλικες μάλιστα, εδώ μέσα στην Πατρίδα ΜΑΣ; Που μπήκανε μάλιστα και ΜΕΣΑ σε σπίτια και εκεί πέρα κάνανε βιασμούς, ακόμα και δολοφονίες κτλ. κτλ.; Αυτά όλα υπάρχουνε με στοιχεία και καταγεγραμμένα, αλλά όμως τα «μεγάλα κανάλια» μας τα κρύβουνε από τον Ελληνικό Λαό, μην τυχόν και… γίνουμε Ρατσιστές!
Ρε ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;;; Τι έχουνε πάθει οι Έλληνες; Εεε; Πού είναι οι Άντρες ΜΑΣ, να προστατεύουνε τις Γυναίκες της Ελλάδας από τον κάθε πεινασμένο λαθρόβιο, που στην χώρα του δεν κάνει «γκουκ», αλλά όμως έρχεται εδώ μέσα στην ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ και κάνει ό,τι γουστάρει; Ξέρεις γιατί οι ξένοι βιαστές και δολοφόνοι μας φέρονται έτσι σ’ εμάς τις Ελληνίδες μέσα στο σπίτι ΜΑΣ; Γιατί βλέπουνε πως είμαστε ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ και γι’ αυτό βγάζουνε τα απωθημένα τους στα κορίτσια της Πατρίδας ΜΑΣ… Βλέπουνε δλδ. που κολώνουμε εμείς οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να τους πάρουμε με τις κλωτσιές μετά από κάθε τους Έγκλημα και παίρνουνε μεγαλύτερο και μεγαλύτερο κουράγιο για να… χύνουνε το σπέρμα τους μέσα σ’ εμάς…
Για να ρωτήσω εγώ κάτι: πότε πήγε Έλληνας στην αλβανία (ναι ρε, με ΜΙΚΡΑ το γράφω, δεν τους αξίζει να τους γράφεις αυτούς με κεφαλαία!!!), για να κάνει ληστείες, φόνους, βιασμούς;;; Πες μου ΕΝΑΝΕ μόνο! Και μην μου πεις πως κι εδώ πέρα δεν υπάρχει φτώχεια κτλ. Πως μόνο οι «καημένοι» οι αλβανοί πεινάνε κι έτσι… Ναι, πεινάνε πραγματικά! Αλλά πεινάνε για ένα πράγμα: για να βιάζουνε και να σκοτώνουνε Ελληνίδες, ακόμα και ανήλικες! Τι θα μου πούνε τώρα κάποιες… «προοδευτικές» καρακάξες που γράψανε εναντίον μου στα έντυπά τους, πως είμαι Ρατσίστρια και τέτοια; Τι θα μου πούνε; Γιατί ΟΛΑ αυτά είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ, πάει και τέλειωσε! Α, και αν αυτές οι καρακάξες τους θέλουνε τόσο πολύ τους λαθρόβιους… γιατί δεν πάνε μαζί τους στις χώρες τους; Να δούνε πόσο… «καλά» που θα περάσουνε! Χα, χα, χα…




ΕΔΩ ΡΕ ΤΟ ΛΕΝΕ ΕΛΛΑΔΑ, πάει και τέλειωσε!

Η μέγιστη προσφορά της νέας κυβερνησης στην πατρίδα, είναι ότι αφόπλισε τα φαντάσματα του παρελθόντος


Όλους αυτους που έχτιζαν καριέρες πάνω στην οπαδοποίηση της πολιτικής, τους κατέστησε θλιβερές εξαιρέσεις.
Στην Εθνική αντίσταση, ο παπάς πολεμούσε δίπλα στον κομμουνιστή. Υπήρχαν οι ομοϊδεάτες τους που αποκαλούσαν τα SS «φίλους», ή «ταξικά αδέλφια».

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΟ: Αυτά είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα!

Το βιβλίο τού 1954 του ΣΩΤ. ΚΟΤΖΑΜΑΝΗ κατοχικού Υπουργού Συντονισμού – Οικονομικών – Εδώ είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα

ναζιΜπορεί να μας προξενεί απέχθεια το να ακούμε τι λέει ένας κατοχικός υπουργός, αλλά αυτός είχε τότε τα στοιχεία και αν πραγματικά αναζητούμε στοιχεία, εδώ είναι πολλά από τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις υποχρεώσεις της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

β1

β2

β3

β4

β5

β6

β7

β8

β9

β10

β11

β12

β13

β14

β15

β16

β17

β18

β19

β20

β21

β22

β23

β24

β25

β26

β27

β28

β29

β30

β31


Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ...


ΦΕΛΝΙΚΟΣ στο matrix24.gr
Λυπάμαι για τους Γερμανούς. Ο υπουργός Οικονομικών που έχουν, ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, είναι ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός. Και για τη χώρα του και για την Ευρώπη.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα επέμενε να οδηγηθεί ένας λαός, οι Έλληνες, στο κρεματόριο επειδή έκαναν το "λάθος" να ...
εφαρμόσουν ένα πολίτευμα, τη Δημοκρατία, που οι ίδιοι, πριν από περίπου 3.000 χρόνια, ανακάλυψαν και το οποίο σήμερα αποτελεί τη βάση οργάνωσης όλων των προηγμένων και πολιτισμένων κοινωνιών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα έφτανε στο σημείο να αμφισβητήσει την απόφαση ενός άλλου λαού, όχι του γερμανικού, να εκλέξει μια διαφορετική κυβέρνηση από αυτή που ο ίδιος θα προτιμούσε να έχει ως συνομιλητή στο πλαίσιο μάλιστα μιας κοινότητας κρατών, όπως η Ενωμένη Ευρώπη.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα αμφισβητούσε τόσο ξεδιάντροπα και βάναυσα τη δημοκρατική αρχή να μπορούν οι λαοί να διαλέγουν, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις και ...αυτοκρατορικές υποδείξεις, τη μοίρα τους.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα έφτυνε κατάμουτρα έναν λαό και θα του κουνούσε απειλητικά το δάχτυλο επειδή διάλεξε να ψηφίσει μια κυβέρνηση που με την "ανεύθυνη" συμπεριφορά της δεν εξυπηρετεί τα σχέδια επικράτησης ενός Δ' Ράιχ στην Ευρώπη, όπως πιθανά ονειρεύεται ο ...λύκος του Φράιμπουργκ.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα έστρεφε έναν λαό ενάντια σ' ένα άλλον. Γιατί αυτό κάνει ο υπουργός Οικονομικών της καγκελαρίου Μέρκελ: με τις δηλώσεις του και την πολιτική του καλλιεργεί, μετά από πολλές δεκαετίες, αντιγερμανικά αισθήματα στους Έλληνες και τους ξυπνά μνήμες και εφιάλτες που η συμπεριφορά και η πολιτική των προκατόχων του είχαν καταφέρει να καταλαγιάσουν ακόμη και να τα θάψουν στο συλλογικό ασυνείδητο.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα έβαζε πάνω από την κοινοτική αλληλεγγύη τον οικονομικό καλβινισμό.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα ξεχνούσε, προφανώς λόγω ιστορικού αλτσχάϊμερ, ότι πριν 60 τόσα χρόνια τούτος ο ταλαιπωρημένος λαός και η κατεστραμμένη τούτη χώρα συνέδραμε για να ανασυγκροτηθεί η Γερμανία. Παρότι και τότε, όπως και σήμερα, η Ελλάδα ήταν μια φτωχή χώρα εν τούτοις βοήθησε τη χώρα του χερ Σόϊμπλε για να ξαναγίνει μεγάλη και ισχυρή. Παρότι πριν μερικά χρόνια οι Γερμανοί την είχαν υποδουλώσει, την είχαν βιάσει, την είχαν δολοφονήσει, την είχαν κατακλέψει εν τούτοις ήταν μεταξύ των κρατών εκείνων που συμφώνησαν να κουρευτούν ολοσχερώς τα χρέη της Γερμανίας.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός δεν θα κατανοούσε ότι κάνοντας πειραματόζωο ένα λαό δίνει το σήμα και σ' άλλα "ποντίκια" να εξεγερθούν ενάντια στις μεθόδους δημοσιονομικής ευγονίας που ο ίδιος και η "τευτονική παρέα" του εφαρμόζουν. Και ήδη, όπως δείχνουν οι ανά την Ευρώπη, αλλά και εκείθεν του Ατλαντικού, πρωτεύουσες τα "ποντίκια" που αντιδρούν πληθαίνουν.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα ήταν τόσο τυφλός που να μην βλέπει αυτό που όλοι βλέπουν και φοβούνται: ό,τι δεν αντιδρούν μόνον τα "λευκά ποντίκια" αλλά και τα "μαύρα". Αυτά που όταν επικράτησαν στη Γερμανία στιγμάτισαν ανεξίτηλα το γερμανικό έθνος, αιματοκύλησαν την Ευρώπη και τον κόσμο ολάκερο, και οι Γερμανοί πολίτες το πλήρωσαν και οι ίδιοι ακριβά ακόμη και με διαίρεση της χώρας τους.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός δεν θα μπορούσε να κατανοήσει ότι έτσι βάζει μπουρλότο και στο σπίτι του, στο Βερολίνο, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις να γίνει η Γερμανία -κι όχι κάποιο κράτος των Βαλκανίων-, για τρίτη φορά σ' έναν αιώνα, η μπαρουταποθήκη της Ευρώπης.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός δεν θα καταλάβαινε πως ενδεχομένως ο λαός που αυτός θέλει να τιμωρήσει, οι Έλληνες, να αντιδρούν επειδή εμπνέονται από ένα δικό του συμπατριώτη, τον Φρήντριχ Σίλερ, που έλεγε αφενός πως "οι αλυσίδες είτε είναι από ατσάλι είτε από μετάξι πάντα αλυσίδες είναι" και αφετέρου ότι "αυτός που δεν τολμάει τίποτε, δεν χρειάζεται ελπίδα για τίποτε". Και οι Έλληνες έχουμε ανάγκη την ελπίδα αξιότιμε κύριε υπουργέ των Οικονομικών της Γερμανίας.
Μόνον ένας ανεύθυνος και επικίνδυνος υπουργός θα συμπεριφερόνταν με τον μειωτικό και απαξιωτικό τρόπο που συμπεριφέρεται αυτός στους Έλληνες, αγνοώντας τη διαπίστωση ενός άλλου συμπατριώτη του, όστις τυγχάνει και συνονόματός του, του Γκαίτε: "Όταν συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους όπως αυτοί είναι, τους κάνουμε χειρότερους. Όταν τους συμπεριφερόμαστε όπως θα μπορούσαν να είναι, τους βοηθούμε να γίνουν αυτό που είναι ικανοί να γίνουν", έλεγε αυτός ο γίγαντας του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πνεύματος.
Ναι, χερ Σόϊμπλε ξέρουμε σε ποιά κατάσταση βρισκόμαστε. Ξέρουμε ότι είμαστε ένα χρεοκοπημένο κράτος. Ξέρουμε ότι η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως εμάς για αυτό. Δεν χρειάζεται συνεχώς να μας επιπλήτετε και να μας υβρίζετε γι' αυτό. Βοηθήστε μας να γίνουμε αυτό που είμαστε ικανοί να γίνουμε. Αυτό θέλουμε. Γιατί είμαστε ικανοί. Και το ξέρετε. Μερικές ανάσες χρειαζόμαστε. Για να σταθούμε ξανά στα πόδια μας.
Και σας τα γράφει αυτά, δόκτωρ Σόιμπλε, ένας άνθρωπος που δεν είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν ψήφισε το κόμμα του κυρίου Τσίπρα και του κυρίου Βαρουφάκη, που έχει αρκετές ενστάσεις για την πολιτική τους, που άσκησε και θα συνεχίσει να ασκεί κριτική σε λάθη και συμπεριφορές τους.
Ένας πολίτης που θέλει η χώρα του να παραμείνει στο ευρώ και να συνεχίσει να είναι μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, που θεωρεί τους Γερμανούς φίλους και όχι εχθρούς.
Ένας Έλληνας που όμως θα σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησής του στην προσπάθεια να σταματήσει η λιτότητα που έχει καταστρέψει το λαό μου και να διαπραγματευθεί καλύτερους όρους για το μέλλον της πατρίδας μου.
Ένας Έλληνας που δεν σας επιτρέπει να καταρρακώνετε την αξιοπρέπεια, τη δική μου και των συμπατριωτών μου λέγοντας "λυπάμαι για τους Έλληνες", μια φράση που χρησιμοποιήσατε και για τους Κύπριους αδελφούς μας πριν δυό χρόνια, την παραμονή πριν τους επιβάλετε το capital control και το bail in.
Ναι, κύριε Σόιμπλε θα υπερασπισθώ την πατρίδα μου και θα σταθώ δίπλα στην νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνησή της που εσείς χαρακτηρίζετε "ανεύθυνη". Γιατί αυτό πρέπει να κάνω. Είναι το μόνο που μπορώ να κάνω επειδή είμαι κάτοικος μια μικρής χώρας πεταμένης στο πέλαγος της υπερχρέωσης και των ελλειμμάτων, στα οποία και σεις συμβάλατε να δημιουργηθούν, ίσως επειδή αυτό εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της βιομηχανίας και των τραπεζών σας.
Εσείς, αξιότιμε υπουργέ των Οικονομικών, ανήκετε σε μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Εγώ ανήκω σε μια χώρα μικρή. Σ' ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου, όπως έγραφε ένας νομπελίστας Έλληνας ποιητής, ο Γιώργος Σεφέρης -ξέρετε, έχουμε και τέτοιους και όχι μόνον φτώχεια, ανεργία, ύφεση, χαμηλή ανταγωνιστικότητα και διαφθορά. Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή. Ένα χαρακτηριστικό αυτής της παράδοσης είναι και η αγάπη της για την ανθρωπιά, ενώ κανόνας της είναι η δικαιοσύνη.
Γι' αυτό θα υπερασπιστώ την πατρίδα μου και την "ανεύθυνη" κυβέρνησή της. Γι' αυτό και λυπάμαι τους Γερμανούς. Επειδή έχουν έναν ανεύθυνο και επικίνδυνο υπουργό...

El Publico: Τα χρήματα που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα υπερβαίνουν το ελληνικό χρέος


Σκίτσο του Γ.ΙΩΑΝΝΟΥ




ΑΘΗΝΑ

ΔΙΣΤΟΜΟ

 ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ &  ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Τα χρήματα που χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα είναι σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που έχει λάβει η Αθήνα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, αποφαίνεται σε σημερινό της δημοσίευμα η ισπανική ηλεκτρονική εφημερίδα ''El Publico''.

Επικαλούμενη στοιχεία από μελέτες γνωστών και καθ' όλα έγκριτων Ισπανών ιστορικών κι οικονομολόγων, η αριστερών αποκλίσεων εφημερίδα δημοσιεύει, υπό τον τίτλο «Το χρέος της ναζιστικής Γερμανίας ξεπερνά όσα ζητούν οι Μέρκελ και ΕΕ από την Αθήνα» έναν εκτενή απολογισμό των γεγονότων από την επιβολή από το χιτλερικό καθεστώς του αναγκαστικού δανείου, ισοδύναμου με 3 δισεκ. ευρώ, τη συνδιάσκεψη του 1953 για τη διαγραφή του 63% του συνολικού εξωτερικού χρέους της Γερμανίας, έως τη συμφωνία των «Δύο συν Τέσσερις» του 1990 για τη μη πληρωμή των επανορθωτικών υποχρεώσεων του Βερολίνου, ενόψει της ενοποίησης των δύο Γερμανιών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ιστορίας Εδμούνδο Φαγιάνας Εσκουέρ, εάν για το κατοχικό δάνειο«ισοδύναμο με 3 δισεκ. ευρώ», «εφαρμοστεί ως σημείο αναφοράς το μέσο επιτόκιο των αμερικανικών ομολόγων, το ποσόν που θα έπρεπε σήμερα να καταβάλει η Γερμανία θα ήταν 163,800 δισεκ. ευρώ».

Ποσό που ουδέποτε καταβλήθηκε, υπενθυμίζει από την πλευρά του κι ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Παν/μιο Κομπλουτένσε της Μαδρίτης Κάρλος Σάνθ Ντίαθ«μολονότι η Κατοχή στην Ελλάδα ήταν μία από τις ωμότερες στην Ευρώπη» επισημαίνοντας τις μεγάλες απώλειες, από πείνα και κακουχίες, μεταξύ του πληθυσμού τις χώρας και τις καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία της Ελλάδας.

«Ο υπολογισμός της καταστροφής» εκτιμά ο Φαγιάνας Εσκουέρ «ποικίλει ανάλογα με τις διάφορες εκτιμήσεις, που την ανάγουν σε έως και 300 δισεκ. ευρώ. Ποσό που ο Γάλλος οικονομολόγος και πρώην σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί, Ζακ Ντεπλά, ανεβάζει ακόμη και στα 575 δισεκ. ευρώ»υπογραμμίζεται στο ίδιο άρθρο. «Είναι σαφές πως με αυτά τα ποσά, η Ελλάδα όχι απλώς θα είχε λύσει το πρόβλημα του χρέους, αλλά θα της περίσσευαν και χρήματα» προσθέτει ο ίδιος καθηγητής.

Μάλιστα η εφημερίδα σημειώνει ιδιαίτερα, πως οι αποζημιώσεις που αξιώνουν οι Έλληνες, δεν φθάνουν ούτε καν στα πραγματικά χρηματικά ύψη που πρέπει να τους δοθούν: «162 δισεκ. ευρώ, χωρίς να υπολογισθούν τα επιτόκια από την εποχή της Κατοχής (….) τα 108 δισεκ. αντιστοιχούν στις καταστροφές των υποδομών, ενώ τα υπόλοιπα στο καταναγκαστικό δάνειο της δοσίλογης κυβέρνησης».

Αναφορικά με τη δυσαρέσκεια της γερμανικής κυβέρνησης για τη μετεκλογική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο θέμα των επανορθώσεων, αλλά και στον παραλληλισμό που «τόλμησε» ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Βερολίνο με την κατάσταση που οδηγεί στην άνοδο των νεοναζί στην Ελλάδα, οκαθηγητής στο UCM Κάρλος Σανθ Ντίαθ δηλώνει πως «δεν ήταν μία αναιδής στάση. Κανένα άλλο έθνος δεν μπορεί να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση στην Ελλάδα. Η Ευρώπη οφείλει να διδαχθεί το μάθημα πως, όταν φέρνουν έναν λαό στην απογοήτευση και την ταπείνωση, ο δρόμος προς τον εξτρεμισμό ανοίγει διάπλατα».

Ο Σανθ Ντίαθ επιπλέον υπενθυμίζει πως η «Γερμανία πέτυχε από την Ευρώπη συμφωνία ότι πάνω απ' όλα δεν πρόκειται να αποζημιώσει τις χώρες της Νότιας Ευρώπης», για τις «βοήθειες» εν είδει άλλου «Σχεδίου Μάρσαλ» που τις εξανάγκασε να της δώσουν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Συμφωνία που, όπως υπογράμμισε ο Γερμανός οικονομολόγος του London School of Economics Άλμπρεχτ Ριτσλ (σε συνέντευξή του στο Der Spiegel το 2011), καθιστά τη Γερμανία στον μεγαλύτερο χρεώστη του 20ου αιώνα, αλλά ακόμη και σε όλη την σύγχρονη χρηματοοικονομική ιστορία, καθώς ήταν πρωταγωνιστής στις πιο βαριές εθνικές χρεοκοπίες».

Κατά τον Σανθ Ντίαθ, η Ελλάδα έχει όλους τους καλούς λόγους και τα ιστορικά δεδικασμένα για να αξιώσει μία επίλυση του χρέους της... à la Γερμανικά, υπογραμμίζοντας πως χάρις σ' αυτές τις χαριστικές συμφωνίες μπόρεσε να επανεκκινήσει το σημερινό γερμανικό οικονομικό θαύμα, να τεθούν οι βάσεις για τη σημερινή ανάπτυξή της. Καταλήγοντας σχολιάζει: «Η Γερμανία ήταν η χώρα που επωφελήθηκε όσο καμμία άλλη από την ΕΕ, συνεπώς είναι εκείνη που περισσότερο απ'οποιονδήποτε άλλο οφείλει να φροντίσει γι αυτήν». Το άρθρο ολοκληρώνεται με την παρατήρηση του ίδιου καθηγητή, πως ψίχουλα που έδωσε η Γερμανία οιωνεί επανορθώσεων στην Ελλάδα μεταπολεμικά, «ήταν μία αρχική δόση εν αναμονή της διαπραγμάτευσης για την καταβολή των αποζημιώσεων μετά τη (γερμανική) ενοποίηση. Όμως, τα πάντα παρέμειναν σ' αυτό το σημείο και μάλλον θα παραμείνουν εκεί, εάν ο Τσίπρας δεν βγάλει την Μέρκελ από την οικονομική της αμνησία».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
16-2-2015
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64141310