Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΣΤΟΝ... ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Α.Σαμαράς: Εύχεται εθνική αποτυχία για να κρατήσει την καρέκλα της ΝΔ - Τον αποδοκιμάζει ο Α.Τζιτζικώστας

Ο Αντώνης Σαμαράς με την κίνηση που έκανε χθες, να τηλεφωνήσει στους επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμίου για να θέσει τάχα σε ετοιμότητα τις «φιλοευρωπαικές δυνάμεις» στη χώρα, δείχνει πως δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην καρέκλα και εύχεται να αποτύχει η εθνική διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να δικαιωθεί στα περί «αριστερής παρένθεσης». 
 
Η τακτική του πρώην πρωθυπουργού δικαιώνει όσους εκτιμούν πως δεν υπολογίζει τίποτα, ακόμη και μια καταστροφή για τη χώρα, για να ανακάμψει στο εσωτερικό της ΝΔ, όπου αμφισβητείται έντονα το τελευταίο διάστημα και να επιστρέψει στην πρωθυπουργία κάποια στιγμή. Αυτό νομίζει ότι μπορεί να συμβεί ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς κλεισμένος στο «κλουβί» του, αποκομμένος από την κοινωνικά και κολλημένος στην καρέκλα του.
 
Ήδη, τα πρώτα βέλη εκτοξεύτηκαν χθες το βράδυ από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα κατά του κ. Σαμαρά. «Η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή αυτή τη στιγμή, σε μια πολύ σκληρή διαπραγμάτευση και νομίζω ότι δεν πρέπει κανείς να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο, πλην αυτής της τεράστιας προσπάθειας που κάνει η χώρα και όλοι στηρίζουμε την προσπάθεια», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έκανε λόγο για μια εθνική προσπάθεια και όχι για προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πιάνοντας το σφυγμό του κόσμου, ο οποίος καθημερινά βρίσκεται στους δρόμους και στις πλατείες και διαδηλώνει για να μπει ένα τέλος στην πολιτική της λιτότητας και η χώρα να σηκώσει ψηλά το κεφάλι και πάλι ξεφεύγοντας από την υποτέλεια.
 
Ο κ. Τζιτζικώστας βλέπει αυτό που αγνοεί ο Αντώνης Σαμαράς εγκλωβισμένος στο μικρόκοσμο των προσωπικών του σκοπιμοτήτων. Το ότι αν αποτύχει η κυβέρνηση θα έχει αποτύχει και η Ελλάδα. Και μάλιστα με ευθύνη του κ. Σαμαρά που συμφώνησε προεκλογικά να βάλουν οι δανειστές το μαχαίρι στο λαιμό της νέας κυβέρνησης με το που θα εκλεγεί,για να υπογράψει νέο μνημόνιο.
 
Ο κ. Σαμαράς όμως είδε το χθεσινό ναυάγιο στο Eurogroup ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να αναβάλει τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ όπου αναμενόταν να γίνει του… Κουτρούλη ο γάμος με τις τοποθετήσεις αμφισβήτησής του να πέφτουν βροχή και να καλέσει τηλεφωνικά τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Σταύρο Θεοδωράκη για να εξετάσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται στις σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαικής Ένωσης. 
 
Ανησυχεί δήθεν ο κ. Σαμαράς για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας αλλά ήταν ο ίδιος που συνηγόρησε στην έκδοση της κατάπτυστης και προσβλητικής για την Ελλάδα ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία μάλιστα προκάλεσε και θύελλα εσωκομματικών αντιδράσεων στη ΝΔ με πρώτη τη Ντόρα Μπακογιάννη να δηλώσει πως «πάνω απ’ όλα είμαστε Έλληνες».
 
Επί της ουσίας ο κ. Σαμαράς για το μόνο που κόπτεται είναι πώς θα παραμείνει αρχικά στην ηγεσία της ΝΔ και εκ των υστέρων πώς θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό νομίζει ο ίδιος. Τι στιγμή που όλοι στη ΝΔ του λένε απέτυχες σήκω φύγε πριν σε… "φύγουμε", ο πρώην πρωθυπουργός πιστεύει πως μπορεί να παίξει ρόλο εγγυητή της σταθερότητας της χώρας.
 
Αυτό ακριβώς που πίστευε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και κατέληξε στις εκλογές έβδομος και καταϊδρωμένος, δίδοντας τη χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ. Η διαφορά όμως είναι πως στη ΝΔ δε θέλουν να συμβεί αυτό που συνέβη στο ΠΑΣΟΚ.Οπότε έχουν αποφασίσει πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει τελειώσει για την παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου