Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΟΜΒΑ! Ένταλμα σύλληψης κατα του Κύπριου “Προβόπουλου”!


20130927-143946.jpgΈνταλμα σύλληψης εναντίον του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη, εξέδωσε το δικαστήριο σχετικά με την διερευνώμενη υπόθεση των αξιογράφων. H απόφαση του κου. Ορφανίδη να μην παρευρεθεί στο δικαστήριο ανάγκασε το δικαστή
να εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Μάλιστα θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης μιας και ο τέως διοικητής βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Le Monde: H Γερμανία έπεσε στην παγίδα της


Τον Ιανουάριο, η Ελλάδα θα αναλάβει την εκ περιτροπής Προεδρία της ΕΕ για το πρώτο εξαμήνου του 2014. Ένα από τα καθήκοντά της θα είναι να αξιολογήσει τη διασφάλιση της οικονομικής κατάστασης των κρατών μελών. Μία χώρα πιθανόν να βρεθεί σε «κατάσταση μη ισορροπίας »: η Γερμανία , ο μεγάλος εξαγωγέας, σχολιάζει στην Le Monde ο Philippe Askenazy.
Με τις γερμανικές εκλογές να έχουν τελειώσει, η νέα γερμανική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει δύο σημαντικά ευρωπαϊκά θέματα. Το επιπλέον πακέτο διάσωσης της Ελλάδας δεν θα πρέπει να εγείρει μεγάλες δυσκολίες. Από την άλλη πλευρά, όπως πάει το χρονοδιάγραμμα του ευρωπαϊκού ημερολογίου, η Ελλάδα θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014 και στις 24 Ιουλίου θα γιορτάσει την τεσσαρακοστή επέτειο από το τέλος της δικτατορίας του συνταγματαρχών.
Καθώς η Ελλάδα μπορεί να μην διαθέτει την απαραίτητη αξιοπιστία για να αναλάβει ένα οικονομικό σχέδιο για την Ένωση, η Προεδρία της θα είναι πράγματι πολιτική. Η Αθήνα θέλει να συγκαλέσει μια Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, υπό την ονομασία «Θεσσαλονίκη ΙΙ». Ο στόχος είναι να υιοθετήσει μια πολιτική διακήρυξη που θα αναφέρει την καταληκτική ημερομηνία, «φιλόδοξη αλλά ρεαλιστική», για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσχώρησης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ένωση.
Το θέμα είναι προφανώς περιφερειακό για την Ελλάδα: καλά συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή ήπειρο,  συνορεύει από στεριάς με την υπόλοιπη Ένωση μόνο με τη Βουλγαρία, μετά την ένταξή της στην ΕΕ και παραμένει απομονωμένη στα νοτιοανατολικά. Η ενσωμάτωση των Βαλκανίων θα επιτρέψει την εξισορρόπηση της Ευρώπης και την εδραίωση της δημοκρατικής μετάβασης στις χώρες αυτές. Ωστόσο, η Γερμανία δεν μπορεί να χρονοτριβεί. Η κυβέρνησή της θα πρέπει να εξηγήσει στο γερμανικό λαό την ανάγκη, παρά τους οικονομικούς κινδύνους, να επικυρωθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το δεύτερο ζήτημα είναι πολύ πιο πιεστικό. Από την εισαγωγή του «πακέτου έξι μέτρων» (τα έξι μέτρα για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού συμφώνου σταθερότητας) στα τέλη του 2011 , η τεχνοκρατική διαχείριση της Ένωσης, στη ζώνη του ευρώ ειδικότερα, έχει βασιστεί σε άλλους αριθμούς από το περίφημο  τρία τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) στο οποίο έπρεπε να περιοριστεί το έλλειμμα, το 60 τοις εκατό του δημόσιου χρέους που ορίζει η Συνθήκη του Μάαστριχτ και το διαρθρωτικό έλλειμμα της τάξης του 0,5 τοις εκατό που καθορίζεται στο δημοσιονομικό σύμφωνο.
Μακροοικονομική διάγνωση
Από τώρα και στο εξής, κάθε φθινόπωρο, η Επιτροπή θα καταρτίζει μια διάγνωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από μια σωρεία 11 δεικτών. Για καθέναν από τους δείκτες, έχει οριστεί ένα εύρος τιμών. Εάν ο δείκτης ξεφύγει, επέρχεται η ανισορροπία. Ας σημειωθεί, αμέσως, ότι αυτό το εύρος, ακριβώς όπως στα κριτήρια του Μάαστριχτ, δεν ανταποκρίνεται σε καμία καλά θεμελιωμένη οικονομική θεωρία. Η πρώτη έκθεση θα επιτρέψει να καθοριστεί ποιες χώρες βρίσκονται σε «κατάσταση ανισορροπίας». Η προσθήκη ή η επιδείνωση των ανισορροπιών μπορεί, σε ένα δεύτερο στάδιο, να προκαλέσει έναν «βαθύτερο έλεγχο».
Τον Νοέμβριο του 2012, 13 χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση ανισορροπίας. Όμως, στην εαρινή έκθεση, κατά τη διάρκεια του επονομαζόμενου «ευρωπαϊκού εξάμηνου», οι ανισορροπίες αυτών των δύο χωρών δεν κρίθηκαν «υπερβολικές», σε αντίθεση με εκείνη της Ισπανίας. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση: μια χώρα σε «υπερβολική» ανισορροπία, αποδεικνύεται, πρέπει να λάβει τα διορθωτικά μέτρα που προτάθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Μετά από δύο σφάλματα, η χώρα μπορεί να υποβληθεί σε αυστηρές οικονομικές κυρώσεις – 0,1 τοις εκατό του ΑΕΠ της. Επομένως, οι χώρες των οποίων οι ανισορροπίες δεν κρίνονται υπερβολικές ενθαρρύνονται να ακολουθούν τις συστάσεις της Επιτροπής. Η Γερμανία δεν έχει κηρυχθεί σε ανισορροπία, αλλά στάθηκε τυχερή. Ένα από τα κριτήρια είναι η τρέχουσα ισορροπία των εξωτερικών λογαριασμών. Σε έναν τριετή μέσο όρο, η Γερμανία δεν πρέπει να εμφανίζει έλλειμμα άνω του 4 τοις εκατό του ΑΕΠ – αλλά ούτε και μπορεί να είναι πλεονασματική κατά περισσότερο από 6 τοις εκατό του ΑΕΠ.
Οικονομικός αυτόματος πιλότος
Αυτή η δεύτερη τιμή είναι στην πραγματικότητα μια παραχώρηση που έγινε από τη Γερμανία , η οικονομία της οποίας είναι ιδιαίτερα προσανατολισμένη στις εξαγωγές. Η Άνγκελα Μέρκελ υπολόγισε ότι η εξυγίανση που επιβλήθηκε στις περιφερειακές χώρες της Ευρώπης θα κρατήσει την ισορροπία της Γερμανίας κάτω από το 6 τοις εκατό, που αποτελεί ήδη υψηλή τιμή. Σε αυτό το ποσοστό, δεν θα κατηγορήσουν τη Γερμανία ότι είναι πολύ ανταγωνιστική, σε σημείο που να αποσταθεροποιήσει την Ένωση, και θα υπάρχουν άλλοι που θα ξεχωρίσουν ως μη ανταγωνιστικοί αρκετά. Και αυτό είναι το κεντρικό σημείο συζήτησης της Επιτροπής από τότε που άρχισε η κρίση.
Αλλά, ω του θαύματος και ηχηρά, η Γερμανία εξήγαγε όλο και περισσότερο. Η απόφαση τότε ελήφθη για να «ρυθμιστούν» τα προσωρινά αριθμητικά στοιχεία που αποστέλλονται στην Eurostat. Ως εκ θαύματος, ο μετακινούμενος μέσος όρος που υπολόγισε η Επιτροπή το φθινόπωρο του 2012 μετατοπίστηκε σε 5,9 τοις εκατό! Η Γερμανία, επομένως, θεωρείται ότι δεν είναι έξω από το μακροοικονομικό πλαίσιο… Τα τελικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την άνοιξη του 2013 ανέφεραν κατά μέσο όρο 6,1 τοις εκατό, αλλά τότε ήταν πολύ αργά. Το ευρωπαϊκό εξάμηνο είχε ήδη αρχίσει και η Γερμανία ετοιμαζόταν για τις εκλογές του Σεπτέμβρη.
Όλα αυτά δείχνουν τον παραλογισμό ενός αυτόματου πιλότου που λειτουργεί με αριθμούς: όταν τα τελικά στοιχεία είναι διαθέσιμα, η διάγνωση μπορεί να αποδειχθεί διαφορετική. Και τι θα γίνει αν μια χώρα αποδειχθεί ότι έχει τιμωρηθεί βάσει των στατιστικών στοιχείων που αποδείχθηκαν στο τέλος λάθος;
Εν τω μεταξύ, τα γερμανικά πλεονάσματα έχουν αυξηθεί. Τα στοιχεία δεν μπορούν πλέον να ρυθμιστούν: πήραν χαρούμενα το δρόμο τους για πτώση μεταξύ 6,4 τοις εκατό και 6,6 τοις εκατό του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010-2012 . Η Γερμανία, έτσι, έπεσε στη δική της παγίδα, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η δικτατορία των αριθμών επιτρέπει στις μεταρρυθμίσεις να επιβληθούν, παρά το τι θέλουν οι λαοί, υποχωρώντας στο επιχείρημα της Γερμανίας, τους καλού μαθητή. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, όμως, ότι οι Έλληνες, οι Γάλλοι και οι Ισπανοί θα στηρίξουν, λίγους μόνο μήνες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές, τα ειδικά προνόμια του βόρειου «μεγάλου» εταίρου τους.
presseurop

Τρεις εντολές ελέγχου,κανένα πόρισμα…για το ίδρυμα Παπανδρέου!


Θόρυβος μέγας δημιουργήθηκε με αφορμή τον έλεγχο για το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, καθώς μέχρι σήμερα φαίνεται ότι δεν έχει εκδοθεί πόρισμα ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά. Οι εντολές ελέγχου, που διατυπώνονται σε τρία διαφορετικά επίσημα έγγραφα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και του ΣΔΟΕ μέσα σε διάστημα επτά μηνών, συνθέτουν το πάζλ της έρευνας γύρω από τα οικονομικά του ιδρύματος, την οποία αποκάλυψε η Real News.

Οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί έστρεψαν τα φώτα τους στον κοινωφελή οργανισμό τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Αρχή για το Ξέπλυμα έστειλε έγγραφο στο ΣΔΟΕ, ζητώντας να ξεσκονίσει τα πεπραγμένα του. Ήταν μία από τις 387 εντολές ελέγχου φυσικών και νομικών προσώπων που έστειλε η Αρχή και ο επικεφαλής της, αντιεισαγγελέας Παναγιώτης Νικολούδης, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, οι οποίες για πρακτικούς λόγους συμπεριλήφθηκαν σε λίστα από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ- γνωστή στα γραφεία του Σώματος και ως «λίστα Νικολούδη».

Πρόεδρος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012, τον Φεβρουάριο του 2013 και τον Ιούνιο του 2013, με αριθμούς πρωτοκόλλου και συγκεκριμένες οδηγίες.

Στο μεταξύ, επειδή ο φάκελος της εντολής του Φεβρουαρίου δεν είχε κλείσει και δεν είχε εκδοθεί πόρισμα, οι ελεγκτές επανήλθαν. Πριν από ένα μήνα, και συγκεκριμένα στις 28/06/2013, η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής έστειλε νέα εντολή στην Διεύθυνση Ελεγκτών, με πενταψήφιο αυτή την φορά αριθμό, ζητώντας συνέχιση της έρευνας, η οποία κρίθηκε ότι δεν είχε περαιωθεί, για το οποίο το Σώμα έλαβε εντολές ελέγχου από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σταδιακά από 1-1-2012 μέχρι 30-06-2013.

Η αρχή για το Ξέπλυμα έχει ζητήσει να ελεγχθούν μία προς μία οι περιπτώσεις αυτές σε δύο άξονες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν συντελέσει τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος, επειδή οι υπηρεσιακοί παράγοντες τις προηγούμενες ημέρες υποβάθμισαν το θέμα, υποστηρίζοντας ότι ο έλεγχος έχει λήξει χωρίς ευρήματα.

Καλείται να απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών:

         Πως είναι δυνατόν να έχει τελειώσει η έρευνα χωρίς να έχει συνταχθεί πόρισμα το οποίο θα μπορούσε να δοθεί αρμοδίως στη δημοσιότητα ώστε να μην υπάρχουν σκιές, όπως άλλωστε οφείλεται στο ίδρυμα και στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου; Να κατατεθεί το πόρισμα.

         Από την αλληλογραφία των αρμοδίων υπηρεσιών και τα τρία πρωτοκολλημένα έγγραφα με τα οποία ζητείται από δύο ανεξάρτητες Αρχές ειδικού βάρους να γίνουν φύλλο φτερό τα οικονομικά του ιδρύματος που καταδεικνύεται ότι η έρευνα διατάχθηκε, ποιες ήσαν οι ενδείξεις ή οι καταγγελίες που βάσιμα ανώτατοι έμπειροι κρατικοί λειτουργοί, πίστεψαν ότι μπορεί να υπάρχει φοροδιαφυγή ή και ακόμα διακίνηση μαύρου χρήματος; Να κατατεθούν οι καταγγελίες.

         Ποιοι διενήργησαν τον έλεγχο;

         Γιατί τόσο μεγάλη χρονική καθυστέρηση;

         Υπάρχει όντως νέα εντολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής που αφορά έλεγχο από μηδενική βάση σε εμβάσματα και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών;

         Ποιοι έχουν χρεωθεί την υπόθεση;

Είναι ο κομμουνισμός φίλε μου…


9b35e164b03bb39ebdcac4be937def76_XL
Αντιδράσεις στο ΚΚΕ για τον Μπογιόπουλο.
Καταργήθηκε η πιο πετυχημένη στήλη του Ριζοσπάστη, ο «Ημεροδρόμος» που υπέγραφε ο κ. Μπογιόπουλος. -Εξηγήσεις ζητούν στελέχη του ΚΚΕ
Η απόφαση της νέας διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη» να καταργήσει την πιο πετυχημένη στήλη της εφημερίδας, τον «Ημεροδρόμο», που υπέγραφε ο δημοσιογράφος Ν. Μπογιόπουλος, έχει προκαλέσει αντιδράσεις μέσα στο ΚΚΕ.
Πολλά μέλη και στελέχη του κόμματος ζητούν εξηγήσεις, εκφράζουν τη διαφωνία τους και γενικά επικρατεί ένα κλίμα έντασης, το οποίο έχει φτάσει μέχρι το Π.Γ. του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο Ν. Μπογιόπουλο απλώς έγινε η ενημέρωση ότι η σελίδα του καταργείται στα πλαίσια… περικοπών!
Δηλαδή στα πλαίσια περικοπών αποφάσισαν να καταργήσουν μια «γωνία» του «Ριζοσπάστη» που διαβάζονταν και αναπαράγονταν, που έδινε κύρος στο κομματικό όργανο του ΚΚΕ!
Υπενθυμίζεται, ότι ο Ν. Μπογιόπουλος είχε αποκλειστεί απ’ το πρόσφατο συνέδριο του ΚΚΕ (δεν εξελέγη απ’ την Κ.Ο. στην οποία είναι μέλος!), διότι στον προσυνεδριακό διάλογο με ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενό του είχε εκφράσει διαφωνίες με κάποιες απ’ τις επιλογές της ηγεσίας.
Και τον είχαν κατηγορήσει τότε (με εσωκομματικές διαρροές…) ότι επεδίωκε να… πάρει τη θέση της Αλέκας Παπαρήγα!
Στη συνέχεια τον είχαν θέσει σε εσωκομματική «καραντίνα» και τώρα, λίγους μόλις μήνες μετά το συνέδριο, κατάργησαν τη σελίδα του.
Πάντως ίσως να μην είχαν υπολογίσει ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αν και μάλλον δεν θα τις λάβουν υπόψη…
Άραγε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους εναντίον ενός στελέχους του οποίου η εμβέλεια εκτείνεται πέραν των ορίων της επιρροής του ΚΚΕ;
Μέχρι πού θα φτάσουν;
Πηγή:  newsbomb.gr

ΑΝΕΚΔΟΤΟ Εντυπωσιακό (και με δίδαγμα!)


20130926-202300.jpgΣτον αγιότατο ιερέα Πασχάλη οργάνωσαν αποχαιρετιστήριο δείπνο για
να
εορτάσουν τα 25 χρόνια ιεροσύνης του στην εκκλησία της συνοικίας.

Ένας πολιτικός εκπρόσωπος, μέλος της κοινότητας, προσκλήθηκε για να δώσει προς
τιμήν του ιερέα ένα σύντομο λόγο για την ιερατική διαδρομή του.

Επειδή ο βουλευτής καθυστερούσε, ο ιερέας απεφάσισε να πει λίγες κουβέντες

ώστε να καλύψει τον κενό χρόνο.

« – Την πρώτη εικόνα για την ενορία μας την είχα κατά την πρώτη εξομολόγηση
που έτυχε να κάνω. Σκέφθηκα ότι με είχε στείλει ο Επίσκοπος σε ένα μέρος
φοβερό, μια και ο πρώτος που μου εξομολογήθηκε μου είπε ότι είχε κλέψει μία
τηλεόραση, ότι είχε κλέψει τους γονείς του, ότι είχε κλέψει επίσης την
επιχείρηση όπου εργαζόταν, και επιπλέον ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τη
γυναίκα του εργοδότη του. Επίσης, ότι μερικές φορές έκανε λαθρεμπόριο και
εμπόριο ναρκωτικών. Και τελειώνοντας, εξομολογήθηκε ότι είχε μεταδώσει μία
σεξουαλική ασθένεια στην φίλη του.

Έμεινα κατάπληκτος, σκανδαλίσθηκα και καταφοβήθηκα. Αλλά, με το πέρασμα
του χρόνου, γνώρισα περισσότερα πράγματα για τον κόσμο της ενορίας και
διαπίστωσα ότι δεν ήσαν όλοι ίδιοι, είδα μία συνοικία γεμάτη με υπεύθυνους
ανθρώπους, με ηθικές αξίες, και με πίστη στον Θεό.

Και έτσι έζησα εδώ 25 χρόνια, τα πιο θαυμάσια της ιεροσύνης μου.»
Ακριβώς τη στιγμή που τελείωσε τον λόγο του, έφθασε ο
βουλευτής, προς τον οποίο και έδωσε το βήμα για την ομιλία..

Εκείνος ζήτησε, φυσικά, συγγνώμη για την καθυστέρηση και άρχισε να ομιλεί,
λέγοντας:

«- Ποτέ δεν θα λησμονήσω την πρώτη ημέρα που έφθασε ο αγιότατος πατέρας
στην ενορία μας, και αυτό διότι έτυχα της τιμής να εξομολογηθώ πρώτος σε
αυτόν…»

Ηθικόν Δίδαγμα : Ποτέ να μην αργείς!…

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Σαν σήμερα, δολοφονήθηκε ο “Έλληνας Άλντο Μόρο”, Παύλος Μπακογιάννης.



Όραμα του Παύλου Μπακογιάννη, να γεφυρώσει το μίσος Αριστερών – Δεξιών

Κίσινγκερ προς Άλντο Μόρο: Σταμάτα να φλερτάρεις με τους κομμουνιστές, γιατί θα το πληρώσεις ακριβά… (you will pay it dearly)”

Πραγματικοί εχθροί του καθεστώτος, είναι πάντα αυτοί που προτάσσουν την Εθνική ενότητα των γηγενών, απέναντι στα διχαστικά σχέδια των ιμπεριαλιστών τοκογλύφων.

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου 1989 όταν ο δημοσιογράφος και πολιτικός έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.
Σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, συμπληρώνεται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της 17 Νοέμβρη.
Ήταν πρωί της 26ης Σεπτέμβρη του 1989, όταν ο πολιτικός και δημοσιογράφος έπεσε νεκρός μπροστά στο γραφείο του από το περίστροφο της τρομοκρατικής οργάνωσης στην οδό Ομήρου, που σύμφωνα με το δικαστήριο κρατούσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Σε μία ταραγμένη περίοδο για την πολιτική ζωή του τόπου, με το σκάνδαλο Κοσκωτά, η δολοφονία Μπακογιάννη αποτέλεσε τη χαριστική βολή σε ένα πολιτικό σύστημα που κατέρρεε.
Ο Παύλος Μπακογιάννης είχε καταγωγή από την Ευρυτανία. Γιος ιερέα, κατάφερε με πολλές θυσίες να σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έχοντας πυξίδα σε κάθε του κίνηση την ιδιαίτερη του πατρίδα. Δίχως να γνωρίζει τη γλώσσα, έφυγε στη Δυτική Γερμανία όπου απέκτησε πτυχίο Πολιτικής Οικονομίας και Πολιτικών Επιστημών των Πανεπιστημίων Μονάχου, ενώ ανακηρύχθηκε κατόπιν Διδάκτωρ των Κοινωνικών Επιστημών, στο Πανεπιστήμιο της Κωστάντσας. Στο Μόναχο δίδαξε Πολιτικές Επιστήμες και Δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας του ΄60 και για 10 χρόνια, ήταν διευθυντής του ελληνόφωνου προγράμματος της ραδιοφωνίας της Βαυαρίας. Σε μία πτήση του προς Ελλάδα, έμαθε στο αεροδρόμιο για τη χούντα. Άφησε το αεροπλάνο να φύγει και πήγε αμέσως να κάνει αντιδικτατορική εκπομπή, ενώ σύντομα ξεκίνησε επαφές με πολιτικές ομάδες του εξωτερικού, γεγονός που ενόχλησε τη Χούντα, που του αφαίρεσε την ελληνική ιθαγένεια.
Τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ο Παύλος Μπακογιάννης επέστρεψε στην Ελλάδα, παντρεύτηκε τη Ντόρα Μητσοτάκη, με την οποία έκανε δύο παιδιά. Την Αλεξία και τον Κώστα, ενώ παράλληλα είναι αναπληρωτής του Δημήτρη Χορν στη διεύθυνση της ΕΡΤ. Από το Νοέμβριο του 1985 συνδέεται πολιτικά με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ενώ το 1989 εκλέγεται βουλευτής Ευρυτανίας. Στην κυβέρνηση του μεγάλου συμβιβασμού το Τζαννετάκη, υπήρξε διαπραγματευτής της Νέας Δημοκρατίας στις συζητήσεις με το Συνασπισμό, ενώ εισηγείται την άρση των συνεπειών του Εμφυλίου Πολέμου. Όραμα του να γεφυρώσει το μίσος Αριστερών – Δεξιών, γεγονός που άρχισε να ενοχλεί ορισμένους αμετανόητους και κατά πολλούς όπλισε το χέρι των τρομοκρατών.
Στην ιστορία έχει μείνει ίσως η σημαντικότερη φράση – παρακαταθήκη του στις νεώτερες γενιές, πως “στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα“, ενώ η επισήμανση του πως “μπορούμε και διαφωνούμε, γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε”, είναι ίσως πιο επίκαιρη από ποτέ.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ



ΔΟΛΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ “ΑΦΕΛΗΣ” Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Ηχηρή παρέμβαση του Νίκου Κωνσταντόπουλου με συνέντευξη του στα Επίκαιρα, που μόνο “τυχαία” δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε μία κρίσιμη συγκυρία.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος την ώρα που η Ελλάδα σέρνεται στον χορό του παρακράτους – αναπόσπαστο κομμάτι του ΔΝΤ, εξαπολύει πραγματικές βόμβες που θα πρέπει να προβληματίσουν κάθε Έλληνα για την σκοτεινή δράση υπηρεσιών από το 2004 και μετά, όταν έπεσε η φαυλοκρατία Σημίτη.

Συγκεκριμένα, ο τ. πρόεδρος του ΣΥΝ καταγγέλει ευθέως την ύπαρξη παρακρατικού μηχανισμού και την δράση των μυστικών υπηρεσιών κατά τα γεγονότα του 2008, τα οποία υποδαυλίστηκαν σε μέγιστο βαθμό ώστε η χώρα να συρθεί από τότε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! Failed State δηλαδή, για να αλυσοδεθεί μία ώρα αρχύτερα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί εντός και εκτός κυβέρνησης που καλούσαν ακόμα και για “εμπλοκή του στρατού στα γεγονότα”, ήταν οι πρώτοι που στήριξαν την δολοφονικη πολιτική του Παπανδρέου ψηφίζοντας το μνημόνιο!

Σχέδιο αποσταθεροποίησης γιατί θέλουν την Ελλάδα σε οικονομικό στρατηγική αιχμαλωσία

“Ναι, υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Οι υποκλοπές ήταν ξεκάθαρη κατασκοπεία κατά της Ελλάδας και ο θάνατος Τσαλικίδη ήταν δολοφονία. Ο Τσαλικίδης δεν μπορούσε να αποκρύψει αυτό που ανακάλυψε και αυτοί που τον δολοφόνησαν το γνώριζαν. Μετά την δολοφονία του Τσαλικιδη σβήστηκε το λογισμικό που αποδείκνυε το έγκλημα και θα οδηγούσε στους ενόχους”.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος δεν σταματά όμως εκαί, αφού μιλά ξεκάθαρα για βρώμικο παρασκήνιο κατά την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, ενώ καταλογίζει δολιότητα στην κυβέρνηση Παπανδρέου και όχι “πολιτική αφέλεια”, ούτε αναγκαιότητα. Χαρακτηρίζει το μνημόνιο “Εθνικά επιζήμιο”, πολιτικά διαβλητό και αντισυνταγματικό, ενώ κατακεραυνώνει όσους χειροκροτούσαν τις τότε κυβερνητικές αθλιότητες ως “εικόνα δημοκρατικής καταισχύνης”, το να πανηγυρίζουν δηλαδή την παράδοση της χώρας.

“Ναι, ζούμε εφιαλτική Εθνική περιπέτεια ιστορικών διαστάσεων”

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος όχι μόνον υπερθεματίζει την Εθνική επικινδυνότητα των στιγμών, αλλά δηλώνει ότι “ήδη ζούμε το χρονικό μίας ακόμα Ελληνικής τραγωδίας. Η Ελλάδα μικραίνει και φτωχαίνει. Η πατρίδα διασύρεται στα παζάρια των δανειστών και καταχρεώνεται, η εθνικη κυριαρχία παραμερίζεται, όπως και ο κοινοβουλευτισμός, η ίδια η δημοκρατία”!

Όλα αυτά σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή, όπου ο διχασμός έρχεται ως φυσική συνέπεια του σχεδίου που θέλει την ολοκληρωτική υποταγή της χώρας, όπως διδάσκει η ιστορία. Οικονομική κατάρρευση, Διχασμός, Εθνική καταστροφή.

Να σημειωθεί ότι ο Ν. Κωνσταντόπουλος είχε στοχοποιηθεί και συκοφαντηθεί από κέντρα, αμέσως μετά την αντίδραση του στην γενοκτονία των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου. Ο διάδοχος του, κύριος Αλαβάνος, διακρίθηκε για την λυσσαλέα μάχη του ώστε να έλθει ο Γιώργος Παπανδρέου μία ώρα αρχύτερα στην εξουσία. Χέρι – χέρι με την ακροδεξιά που σήμερα “όλοι καταδικάζουν”.

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ- Η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που αναφέρει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το κατοχικό δάνειο. Από την αρχή της κατοχής και μέχρι το τέλος της διατέθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος προς τις αρχές κατοχής 1.618.001.572.837.299 δρχ. Εξ αυτών 87.811.216.671.480 ως έξοδα κατοχής και 1.530.190.356.165.819 ως πιστώσεις.
 
Οπως υποστηρίζει το real.gr που δημοσιεύει την Εκθεση στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνεται η αξία των διαθέσιμων που «άρπαξαν» κατά την αποχώρησή τους τα γερμανικά στρατεύματα από τα υποκαταστήματα και πρακτορεία της Τράπεζας της Ελλάδος συνολικής αξίας 634.962.891.995.162 δρχ.
 
Σύμφωνα δε με την Εκθεση οι απαιτήσεις που προέρχονται από τις καταβολές των πιστώσεων πέραν των «εξόδων κατοχής» υπολογιζόμενες σε χρυσές λίρες Αγγλίας, με βάση τη μέση κατά μήνα τιμή της ανέρχονται σε 13.124.864.
 
Η Ελλάδα δεν έχει διεκδικήσει ούτε τις πολεμικές επανορθώσεις από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς όπως αναφέρει η έκθεση «Το θέμα την απαίτησης των Πολεμικών Επανορθώσεων Α΄ και Β΄ Παγκοσμίων Πολέμων, παραμένει σε εκκρεμότητα για πολλές δεκαετίες. Από τα στοιχεία που διερευνήθηκαν προκύπτει ότι το Ελληνικό Κράτος δεν έχει αποποιηθεί των αξιώσεών του και δεν τίθεται θέμα παραγραφής του». Παράλληλα τονίζει: «Το αρχειακό υλικό είναι μεγάλης ιστορικής αξίας, καλύπτει εκτεταμένη χρονική περίοδο και χρήζει αναλυτικής μελέτης από την οποία μπορούν να προκύψουν περαιτέρω σημαντικά ευρήματα και στοιχεία».
 
 
Τα συμπεράσματα της Έκθεσης :
 
Δεν προκύπτει ότι έχει καταβληθεί κάποιο ποσό για εξόφληση των απαιτήσεων της χώρας σχετικά με την αποπληρωμή του «κατοχικού δανείου»
Από το αρχειακό υλικό δεν προκύπτει καταβολή αποζημίωσης σε ιδιώτες για υλικές ζημιές που υπέστησαν κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στις ιδιωτικές τους περιουσίες
Για τις απαιτήσεις από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο προκύπτει ότι έχουν καταβληθεί:
• 115 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα για παροχές υπέρ Ελλήνων υπηκόων που εθίγησαν από εθνικοσοσιαλιστικά μέτρα δίωξης.
4.800.000 γερμανικά μάρκα για αποζημιώσεις αφαιρεθέντων καπνών
Ποσοστό τουλάχιστον 0,93% για Επανορθώσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία Α΄ (Συμφωνία των Παρισίων του 1946-Μέρος 1)

Στο αρχειακό υλικό βρέθηκαν αναφορές με επιστημονική τεκμηίωση, σύμφωνα με τις οποίες οι απαιτήσεις της χώρας μας από το «κατοχικό δάνειο» (ως ιδιάζουσα περίπτωση, η οποία αποτελεί συμβατική υποχρέωση) μπορεί να μην ενταχθεί στη γενικότερη ρύθμιση των γερμανικών Επανορθώσεων αλλά να επιδιωχθεί διακανονισμός στη βάση της συμφωνίας του Μαρτίου του 1942 (Ρώμη). Το θέμα αυτό χρήζει περαιτέρω εξέτασης από ειδικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr η δημοσιοποίηση της έκθεσης έχει προκαλέσει τη δυσφορία της γερμανικής πρεσβείας, ενώ εντός και εκτός Ελλάδος αναμένεται να ληφθούν πρωτοβουλίες βάσει του περιεχομένου του πορίσματος.

Ο Ριζοσπάστης «έκοψε» τον Μπογιόπουλο. Να βαλει τον Θέμο. Ταιριάζει με τις οφσορ.


20130926-002759.jpg

Έκοψαν τη στήλη του Νίκου Μπουγιόπουλου από το Ριζοσπάστη. Όπως ανακοίνωσε η εφημερίδα στο δημοσιογράφο, αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και γι αυτό η ύλη θα περιοριστεί σε 24 σελίδες. Τον ενημέρωσαν δηλαδή ότι δεν υπάρχει
χώρος για την εξής μία σελίδα: εκείνη που επιμελούνταν και υπέγραφε ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Βενιζέλος κάνει συνομιλητή της Ελλάδας το Κατοχικό καθεστώς για το Κυπριακό

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος κάνει την Ελλάδα συνομιλητή του Κατοχικού καθεστώτος και μεθοδεύει από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται τετραμερή συνάντηση για το Κυπριακό. Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι πανηγυρίζουν από τις συνομιλίες που γίνονται στο πλαίσιο του ΟΗΕ και απ’ ότι φαίνεται δεν αποκλείεται να δούμε ένα νέο «εγκληματικό» για την Κύπρο σχέδιο Ανάν.
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση του διαμεσολαβητή της τουρκοκυπριακής κοινότητας με την ελληνική κυβέρνηση και του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής κοινότητας με την τουρκική κυβέρνηση.
Αυτό συνιστά μία εκ τους σύνεγγυς τετραμερή συνάντηση για την οποία τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης πανηγυρίζουν, διότι λένε, θα αναγκαστεί η Τουρκία να συνομιλεί με τον διαμεσολαβητή κ. Μαυρογιάννη. Το γεγονός όμως ότι η Ελλάδα νομιμοποιεί το Κατοχικό καθεστώς και θα αναγκαστεί να συνομιλεί με τον Ερτούγκ, διαμεσολαβητή των Τουρκοκυπρίων προφανώς το παραβλέπουν.
Όλες αυτές οι συνομιλίες δείχνουν πώς ο ΟΗΕ και οι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι θέλουν μία τετραμερής συνάντηση. Και η Ελλάδα και η Κύπρος έκαναν ήδη το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση δήθεν για την «επίλυση» του Κυπριακού. Το υπονόησε άλλωστε ο κ. Βενιζέλος με την πρώτη δήλωση που έκανε και αναγκάστηκε να το μαζέψει άρον άρον προβαίνοντας σε δεύτερη-διορθωτική δήλωση.
Επόμενος στόχος της τετραμερούς συνάντησης είναι ένα νέο σχέδιο ανάλογο του Ανάν, που θα αποτελέσει και την «ταφόπλακα» για τα συμφέροντα της Κύπρου.
Το πόσο θετικές για την Κύπρο είναι οι εξελίξεις από τη Νέα Υόρκη φαίνεται από τις αντιδράσεις στην Άγκυρα και τα Κατεχόμενα. Έχουν ξεσπάσει μεγάλα πανηγύρια.
Ο κατοχικός ηγέτης Ντερβίς Ερογλου εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σχετικά με τις χωριστές συναντήσεις του Ελληνοκύπριου και του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή με την τουρκική και την ελληνική κυβέρνηση αντίστοιχα.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου δήλωσε στη Νέα Υόρκη ότι, «η τουρκική πλευρά πιστεύει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε τετραμερή διάσκεψη» και κάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να αρχίσει διαπραγματεύσεις σε επίπεδο ηγετών το συντομότερο δυνατό.
Είπε ακόμα ότι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να αποδείξει με τη συμπεριφορά του τις ειλικρινείς προθέσεις του σχετικά με την ανάγκη λύσης του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό.
Η επίλυση του Κυπριακού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το θέμα των υδρογονανθράκων στις ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς αν η Ελληνική-Κυπριακή πλευρά έχει ξεκινήσει από τώρα τις υπαναχωρήσεις τι θα συμβεί αργότερα.
Ευτυχώς που η ελληνική κυβέρνηση σφύζει από… πατριωτισμό και είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου. Αυτό φαίνεται άλλωστε από τα αποτελέσματα των επαφών του κ. Βενιζέλου, του συγκυβερνήτη του κ. Σαμαρά, στη Νέα Υόρκη!!!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 
 

ΝΕΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΣΟΚ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ “ΑΓΚΑΛΙΑ” ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΜΕ ΚΑΔΡΟΝΙΑ!

4fr__article

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΡΑΒΗΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ “ΕΝΤΟΛΕΣ” ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΡΟΥΖΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕΤΑ ΔΙΣ.


Στο στόχαστρο της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Πόπης Παπανδρέου βρίσκονται τέσσερις τράπεζες, οι οποίες διώκονται για κακουργηματική απιστία. Η δίωξη προέκυψε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του koutipandoras.gr, από την έρευνα για την υπόθεση των Καρούζου – Σκαφτούρα.
Όπως προκύπτει από το σχετικό πόρισμα οι τράπεζες Περαιώς, Millenium, Attica και Εμπορική χορηγούσαν δάνεια στον Καρούζο χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις. Αρκετές φορές δε, τα στοιχεία που έμπαιναν για εγγύηση ήταν ακίνητα με πολεοδομικές παραβάσεις, παραποιήσεις αλλά ακόμη και νομικές εκκρεμότητες. Οι δανειολήπτες, δηλαδή το ζεύγος Καρούζου – Σκαφτούρα δεν παρουσίαζαν καμία τραπεζική φερεγγυότητα, αφού είχαν πάρει δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κατά την οποία μία τράπεζα παραμονές πρωτοχρονιάς ενέκρινε και έδωσε δάνειο τριάντα εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα δε από τα δάνεια δίνονταν προκαταβολικά και όχι όπως συνηθίζεται στην τραπεζική αγορά, με την εξέλιξη δηλαδή του έργου.
Οι διώξεις θα προσωποποιηθούν στην ανάκριση, αφού οι τράπεζες έχουν γνωστοποιήσει στην Εισαγγελία ως υπεύθυνους για τα δάνεια δεκάδες άτομα από το στελεχικό τους δυναμικό. Έτσι είναι αδύνατο στην εισαγγελία να προσωποποιήσει τις διώξεις πράγμα το οποίο αναμένεται να κάνει ο ανακριτής.
koutipandoras.gr

Αμετανόητη για τα λάθη του ΔΝΤ η Λαγκάρντ


Αμετανόητη, ακόμη κι αν όλοι παραδέχονται τα τραγικά λάθη που έγιναν στην περίπτωση της Ελλάδας, εμφανίστηκε η Κρ. Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ.
Παρά το γεγονός ότι δεν πέρασαν παρά λίγοι μήνες από τότε που σε έκθεσή του το ΔΝΤ ανέφερε ότι το πρώτο πρόγραμμα της Ελλάδας είχε στηριχθεί σε υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη και ότι η αναδιάρθρωση του χρέους έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα από την άνοιξη του 2012 η Κ. Λαγκάρντ έχει άλλη άποψη. Στη συνέντευξη η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο “mea culpa” από την πλευρά του ΔΝΤ και ρώτησε την κ. Λαγκάρντ εάν όντως υπήρξε καθυστερημένη αντίδραση στη διαχείριση του χρέους της Ελλάδας και εάν το Ταμείο τα… θαλάσσωσε στην περίπτωση αυτή.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως εάν το Ταμείο είχε συστήσει αναδιάρθρωση του χρέους τότε, θα προέκυπτε ένας ξεκάθαρος κίνδυνος διάχυσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, αφού δεν υπήρχε κάποιο τείχος προστασίας.
Όπως ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ, επρόκειτο για ένα θέμα σχετικά με το “πότε και πώς κόβεις το χέρι και με ποιο τρόπο σταματάς τη μόλυνση προκειμένου να απομακρύνεις τον φόβο να καταρρεύσει το όλο σύστημα”.
Η επιλογή που κάναμε, πρόσθεσε, ήταν να χτίσουν οι Ευρωπαίοι το τείχος προστασίας τους πρώτα, προτού γίνει κάποια δραστική κίνηση για το ελληνικό χρέος.
“Ως εκ τούτου, ναι θα ήταν καλύτερα αν είχαμε συστήσει νωρίτερα (σ.σ. την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους), αλλά θα μπορούσε να υπάρξει μια μείζονα, μείζονα έκρηξη στο σύνολο της Ευρωζώνης” κατέληξε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.
Στην ίδια συνέντευξη η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως από το επόμενο έτος θα υπάρξει θετική πορεία και ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, τονίζει όμως πως χρειάζεται ακόμη να γίνει δουλειά.
Άλλα λόγια ν’ αγαπιώμαστε δηλαδή. Δεν ξέρει για την έκθεση του ΔΝΤ η επικεφαλής της; Όχι βέβαια, αλλά είναι δύσκολο να παραδεχθείς ότι κατέστρεψες μια χώρα με τα εγκληματικά λάθη σου.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί ενοχλεί η συνέχεια του Ελληνισμού

 

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων

Με σχολικά βιβλία, με τετράτομες Ιστορίες των Βαλκανίων που χρηματοδοτούν διεθνείς χρηματιστές, με ψευδο-ιστορικά ντοκιμαντέρ ιδιωτικών σταθμών και με άλλους τρόπους βάλλεται κατά τα τελευταία χρόνια η διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού.

Ο στόχος όλων των επιθέσεων κατά του μαθήματος της Ιστορίας, κατά των Ορθοδόξων Θρησκευτικών και κατά των Αρχαίων Ελληνικών δεν είναι απλώς η αλλαγή παιδαγωγικού προτύπου. Είναι η αποκοπή των Ελλήνων και μάλιστα των νέων από τις ρίζες και από το παρελθόν τους. Να είναι δέντρα χωρίς ρίζα ώστε να λυγίζουν πιο εύκολα. Να μην γνωρίζουν την πραγματική τους καταγωγή, να μην μαθαίνουν για αρχαίους σοφούς, για βυζαντινά παλληκάρια, για κλεφτουριά και νεομάρτυρες, ώστε να υποδουλώνονται ευκολότερα. Και οι υποδουλώσεις δεν είναι μόνον στρατιωτικού τύπου. Έχουν άλλοτε μορφή πολιτιστική, άλλοτε οικονομική, άλλοτε θρησκευτική.

Η συνέχεια του Ελληνισμού πρέπει να διατηρηθεί ως θησαυρός πολύτιμος ώστε να εξέλθουμε νικητές από τη σημερινή μάχη με την κρίση. Για να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, για να σηκώσει κεφάλι ο λαός μας που υποφέρει οικονομικά, κοινωνικά, πνευματικά. Στερείται υλικών αγαθών, αλλά επιπλέον στερείται προτύπων, ιδανικών. Για να επικρατήσει η ανθρωπιά σ’ αυτόν τον τόπο χρειαζόμαστε το χριστιανικό μήνυμα της αλληλεγγύης, πρέπει να ξαναγίνουμε άνθρωποι κατά την αρχαιοελληνική έννοια. Οι άνω θρώσκοντες, αυτοί που ανεβαίνουν προς τα επάνω, που κοιτάζουν προς τον Θεό, που έχουν υψηλούς στόχους, ηθικούς και πνευματικούς. Η διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού, Αρχαιότητα, Βυζάντιο, Τουρκοκρατούμενος- Φραγοκρατούμενος και  Νεώτερος Ελληνισμός πρέπει να διδάσκεται σωστά σε μικρούς και μεγάλους. Μακρυά από φανατισμούς και ιδεοληψίες. Ούτε θα γίνουμε ρατσιστές και εθνικώς αλαζόνες, ούτε όμως θα υποκύψουμε στην ισοπεδωτική παγκοσμιοποίηση, στην εθνική μειονεξία, στην ηττοπάθεια.

Η διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού κράτησε όρθιο το Έθνος μας σε δύσκολες στιγμές. Στη ζοφερή περίοδο της Τουρκοκρατίας η αναφορά στην Αρχαιότητα και στο Βυζάντιο (Ρωμανία) έδινε δύναμη και ελπίδα για εθνική ανάσταση. Με Αρχαία Ελληνικά, Ορθόδοξη Πίστη και ιστορική γνώση γαλουχήθηκε το Γένος στα κρυφά και φανερά σχολεία των υποδούλων. Ο Όμηρος, τα «μαθηματάρια» με επιλογή κειμένων του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, το Ψαλτήριο και η Οκτώηχος στο πρωτότυπο, αυτά και πολλά άλλα πνευματικά εφόδια στήριξαν τη Μεγάλη Ιδέα και οδήγησαν στη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση.

Την Αρχαία Ελλάδα επικαλούνται οι επαναστατημένοι του 1821. Ο Αθανάσιος Διάκος σε προκήρυξή του θυμάται τον Λεωνίδα και τις Θερμοπύλες, οι Μανιάτες γράφουν «εκ του Σπαρτιατικού Στρατοπέδου». Αλλά και το Βυζάντιο τους εμπνέει. Τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο θεωρεί ως βασιλέα του ο Θ. Κολοκοτρώνης, τους νόμους των «Χριστιανών ημών αυτοκρατόρων» θέτουν ως πρώτη νομοθεσία του ελευθέρου κράτους οι Εθνοσυνελεύσεις του Αγώνος.

Μετά την πτώχευση του 1893, την ήττα του 1897 και την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου το 1898 η συνέχεια του Ελληνισμού αφυπνίζει συνειδήσεις και προετοιμάζει την μεγάλη εξόρμηση των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-13. Ο Κωστής Παλαμάς γράφει τη «Φλογέρα του Βασιλιά» και την εκδίδει το 1910, για να  παρουσιάσει αυτή την αδιάσπαστη ενότητα. Από την Αρχαιότητα και τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι τον Βυζαντινό Βασίλειο  Βουλγαροκτόνο, τους κλέφτες και τους αρματολούς. Ο Κων. Παπαρρηγόπουλος και ο Σπ. Ζαμπέλιος  είχαν προετοιμάσει το έδαφος.

Αυτή η Ελληνική Διάρκεια, η αδιάσπαστη πορεία του Έθνους, εμπνέει διαχρονικά και τον εκτός Ελλάδος Ελληνισμό, όπως σήμερα την αγωνιζόμενη Κύπρο μας. Αντιγράφω μία παράγραφο από τη σοφή Εγκύκλιο που εξέδωσε στις 15.9.2013 η Εκκλησία της Κύπρου: «Δεν αρκεί μόνο να δημιουργήσουμε μία κοινωνία ελεύθερων και δημοκρατικών πολιτών. Χρειαζόμαστε μία κοινωνία με ταυτότητα. Και αυτή η ταυτότητα δεν μπορεί να είναι άλλη από την ελληνική και ορθόδοξη». Γένοιτο!

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"
infognomonpolitics


 

Ο δρόμος προς μια Ευρωπαική δικτακτορία...


Έτσι ακριβώς σκέπτονται. Αποφασίζουμε κάτι, το εφαρμόζουμε, και περιμένουμε λίγο.
Αν δεν υπάρξει εξέγερση επειδή οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν τι έγινε τότε προχωράμε βήμα βήμα μέχρι να μην υπάρχει δρόμος επιστροφής.

Το σχέδιο είναι οργανωμένο καλά εδώ και χρόνια.

Από την αρχή ήξεραν ότι το ευρώ δεν θα λειτουργήσει.



Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/09/blog-post_3911.html#ixzz2foJCQW7W
 

 

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ-Οι Έλληνες θα πληρώνουν 25 ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία - Εξαιρούνται οι αλλοδαποί


 

Αυξάνουν το εισιτήριο νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία στα 25 ευρώ από τα 5 που είναι σήμερα. Θα εξαιρούνται άποροι και ανασφάλιστοι. Δηλαδή, θα πληρώνουν οι Έλληνες που επί χρόνια έχουν καταβάλει εισφορές την περίθαλψη των μεταναστών, οι οποίοι θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης το νέο μέτρο που θα αφήσει χιλιάδες Έλληνες εκτός νοσοκομειακής περίθαλψης θα ισχύσει από το 2014. Είναι ο ίδιος που πριν μερικές ημέρες έλεγε πώς δεν θα αυξηθεί το εισιτήριο στα νοσοκομεία στα 25 ευρώ.
Φαίνεται ότι δεν είχε ρωτήσει την τρόικα πριν κάνει τις πρώτες δηλώσεις. Μετά λοιπόν τη χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών ανέκρουσε πρύμναν ο κ. Γεωργιάδης και είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να έχουν… δωρεάν περίθαλψη οι χιλιάδες μετανάστες που ζουν στη χώρα. Επί της ουσίας αυτούς εξαιρεί από τα 25 ευρώ.
Καμία άλλη διευκρίνιση δεν έχει δοθεί. Παρά μόνο για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, «πέταξαν» από το υπουργείο Υγείας ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια. Ποια εισοδηματικά κριτήρια; Και με τους χρόνια πάσχοντες και με αυτούς που λόγο κάποιων προβλημάτων αναγκάζονται να μπαίνουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία δύο και τρεις φορές το μήνα τι θα γίνει;  
Άνθρωποι που ζουν με συντάξεις πείνας 300 και 400 ευρώ πληρώνουν κανονικά τα 5 ευρώ για την είσοδο στο νοσοκομείο και θα πληρώσουν και τα 25, όταν Αλβανοί, Πακιστανοί, Αφγανοί και λοιποί μετανάστες μπαινοβγαίνουν χωρίς να περνούν από το ταμείο.  
Αφού εξαθλίωσαν οικονομικά τους Έλληνες τώρα τους ζητούν και εισιτήριο για το στοιχειώδες δικαίωμα της νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
Πρόκειται για μία απόφαση ανάλγητη και ανθρωποκτόνα, αφού ήδη Έλληνες έχουν χάσει τη ζωή τους μη έχοντας να πληρώσουν ακόμη και τα φάρμακα τους. Φάρμακα για τα οποία έχει αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων, ενώ έχει επιβληθεί και χαράτσι 5 ευρώ για τη συνταγογράφιση.  

Κυβέρνηση και τρόικα βρήκαν όμως τη λύση των γενόσημων. Θέλουν να προωθήσουν τα γενόσημα και εντός του επομένου έτους αυτά να αποτελούν το 60% των φαρμάκων που καταναλώνονται. Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που δεν έχει ακόμη υπάρχει ένας ασφαλής μηχανισμός ελέγχου για τα γενόσημα.
Η δε προώθηση τους είναι άκρως δημοκρατική. Αν οι γιατροί που συνταγογραφούν τα φάρμακα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ δεν πιάνουν το στόχο του 60% θα τιμωρούνται με αφαίρεση του δικαιώματος υπογραφής συνταγών για ένα μήνα. Κι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι γιατροί αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον από τον ΕΟΠΥΥ, αφού δεν τους έχει πληρώσει.
Έτσι αντιλαμβάνεται τη… δωρεάν υγεία η κυβέρνηση. Ή θα πληρώσεις όχι μόνο τα δικά σου νοσήλια και φάρμακα, αλλά και των αλλοδαπών, ή θα πεθάνεις στην ψάθα.

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΑΥΤΙ ΠΟΥ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΙΝΤΟΝ;



Σήμερα και την Τετάρτη, 24 και 25 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται ήδη στην Νέα Υόρκη, θα συμμετάσχει στην Ετήσια συνάντηση του Ιδρύματος Κλίντον.

ΟΚ. Και η είδηση μεταδίδεται έτσι απλά.

Δηλαδή σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας που μπορεί να κατέστρεψε την Ελλάδα αλλά έκανε ορισμένους περίεργους τύπους να βγάλουν αμύθητα ποσά, πηγαίνει στο ίδρυμα Κλίντον.

Δηλαδη, δεν εντυπωσιάζεται κανένας από τους αγαπητούς δημοσιογράφους, ότι ο γαμπρός της κυρίας Κλίντον σχεδόν πενταπλασίασε τα χρήματα του “παίζοντας” Ελληνικά ομόλογα που πωλήθηκαν ως σκραπ και επαναγοράστηκαν σε …ονειρικές τιμές, με κυβερνητική απόφαση.

Δηλαδή σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση πως ο “γαμπρός” είχε τέτοια έμπνευση, που όταν όλοι πέταγαν στα σκουπίδια τα ομόλογα, αυτός μάζευε…

…και τέλος, δεν εντυπωσιάζεται κανείς από το γεγονός ότι ο “γαμπρός” δεν έβγαλε λεφτά πουλώντας στην ελεύθερη αγορά, αλλά στα σίγουρα, με κυβερνητική απόφαση που προφανώς μάντεψε.

Στον καπιταλισμό σύντροφοι, όπου οι τράπεζες δίνουν 4% ετήσιο επιτόκιο στις καταθέσεις, το να βγάλεις 500% σε λίγους μήνες, δεν είναι “εντυπωσιακό”. Είναι ληστεία. Μα κάποτε θα αποκαλυφθεί.

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Χαζό τον περάσατε τον Αλέξη??? Αφού ξέρει ότι αν τεθεί η Χ.Α. εκτός νόμου, μετά, έρχεται και η δική του η σειρά....

Την θέση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ότι o Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή δεν θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου, εξέφρασε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας απορρίπτοντας το προσκλητήριο του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά να συνεργαστούν όλοι για να βγει ο Σύνδεσμος εκτός νόμου.

"Να τεθεί ενώπιον του νόμου αν κριθεί ότι έχει διαπράξει αδικήματα αλλά όχι και να βγει εκτός νόμου ένα ολόκληρο κόμμα", εξέφρασε την άποψη ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, από τη Βιέννη, όπου και βρίσκεται.

Ο κ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του από την πρωτεύουσα της Αυστρίας, σημείωσε ότι «στις δημοκρατίες ο καθένας πρέπει να είναι ελεύθερος να έχει όποια ιδεολογία θέλει», ωστόσο οι τελευταίες «πρέπει να διαθέτουν κανόνες και οι εγκληματικές οργανώσεις να αντιμετωπίζουν το νόμο, γιατί έτσι προστατεύονται οι κοινωνίες».

«Εάν, λοιπόν η οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, μπορεί να το κάνει. Υπάρχει νομικό πλαίσιο να το κάνει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μέχρι στιγμής «μετριοπαθή στάση» έναντι της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτήρισε, τέλος, ανιστόρητη τη «θεωρία των δύο άκρων», με την εξίσωση ως ακραίων του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής και ευτυχές το γεγονός ότι στελέχη της ΝΔ  όπως ο Δ.Αβραμόπουλος και η Ν.Μπακογιάννη «αποδοκίμασαν άλλα στελέχη της που εξέφρασαν ανάλογες απόψεις».

«Αυτό είναι κάτι ελπιδοφόρο για την ελληνική πολιτική ζωή. Σημαίνει ότι, ευτυχώς, δεν βρισκόμαστε στο ’60. Δεν μας έχουν πάει ακόμα στη δεκαετία του ’60 και δεν θα τους αφήσουμε να μας πάνε», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.


defencenet.gr


Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/2013/09/blog-post_2952.html#ixzz2fhG904ag

Πανικόβλητοι οι παπανδρεϊκοί. Βαρουφάκης: Όχι, μην “ποινικοποιήσετε” την Χρυσή Αυγή! (και μας ξαναθυμηθεί ο κόσμος…)



http://olympiada.files.wordpress.com/2013/09/d2263-var-gian.jpg?w=305&h=230Έχουν ξεπεράσει τα όρια της αθλιότητας. Το παπανδρεϊκό συνάφι, έχει δώσει τα ρέστα του τις τελευταίες ώρες για να μην ποινικοποιηθει η Χρυσή Αυγή. Μα γιατί; Αφού ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Παπανδρέου, οι εκλεκτοί εκδότες και καναλάρχες του σοσιαλφασισμού έχουν δώσει τα ρέστα τους για να μας πείσουν ότι η ΧΑ είναι μία εγκληματική, παραστρατιωτική, τρομοκρατική οργάνωση. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να ζητάτε την μη ποινικοποίηση της;

Στην αρχή “έπαιξαν” την κωμωδία του συντάγματος, που δήθεν δεν το επιτρέπει. Οι νομοθέτες όμως (πριν την λαίλαπα Σημίτη) ήταν τόσο σοφοί, που το Σύνταγμα δίνει όλα τα όπλα για να τεθεί η ΧΑ εκτός βουλής, ως εγκληματική οργάνωση, όσο και αν ουρλιάζουν τα Παπανδρεϊκά απολιθώματα.

Όσο για το επιχείρημα “μα θα δυναμώσουν εάν τεθούν εκτός νόμου”, είναι το λιγότερο γελοίο. Και οι χουντικοί τέθηκαν εκτός νόμου. Οι πραξικοπηματίες ήταν ζωντανοί στις φυλακές επί δεκαετίες, “πολιτικά διωκόμενοι” και όμως η ΕΠΕΝ δεν κατάφερε να περάσει το 3%! Για τόσο πανικό και αρλουμπολογία μιλάμε.

Η αλήθεια λοιπόν, είναι απλή, απλούστατη. Η συμμορία του Παπανδρέου τρέμει μην τυχόν και ενεργοποιηθούν οι σχετικές διατάξεις, ώστε να δημιουργηθεί δεδικασμένο. Γνωρίζουν πολύ καλά πως εάν κάνουν αυτό το λάθος, τότε αμέσως μετά έρχεται η σειρά του ΠΑΣΟΚ. Που όλως τυχαίως δημιούργησε, χρησιμοποίησε και στηρίχθηκε από όλα τα ακροδεξιά μορφώματα από το 1996 και μετά.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ένας Ρουπακιάς μπορεί να θέσει εκτός νόμου ένα κόμμα, ακριβώς αυτό θα συμβεί και με το ΠΑΣΟΚ, που διαθέτει δεκάδες Ρουπακιάδες στις τάξεις του. Φανταστείτε ότι για τον Τσοχατζόπουλο, ο εισαγγελέας έχει ήδη προτείνει διπλάσια ποινή από αυτή που στην χειρότερη μπορεί να “φάει” ο μαχαιροβγάλτης.

Εάν το ΣΔΟΕ μπει να ελέγξει τα οικονομικά της ΧΑ, τότε άμεσα πρέπει να εισβάλλει και στα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ειδικά από την στιγμή που υπάρχει έκθεση και πλήθος δημοσιευμάτων, δεν υπάρχει όμως το δεδικασμένο. Το νομικό προηγούμενο. Εάν βρεθεί έστω και ένα ευρώ “αγνώστου προέλευσης” στα ταμεία της Χρυσής Αυγής, τότε η ληστεία δημοσίου χρήματος από την παπανδρεϊκή συμμορία, όχι απλώς θα τους θέσει εκτός νόμου, αλλά όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη, δύσκολα θα γλιτώσουν τα ισόβια.

Και βέβαια, υπάρχει το “λεπτό θέμα” Τσουκάτου. Που έχει θαφτεί από την δικαιοσύνη παρά το ότι τεκμηριώνει πως το κόμμα του Σημίτη δέχθηκε μαύρο χρήμα από εγκληματική δραστηριότητα. Τι σημαίνει αυτό; Εως και ισόβια για τον Σημίτη και όλους τους επιτελείς του. Οι μίζες του Μαντέλη, τα Leopard του Παπαντωνίου, τα εγκλήματα Παπακωνσταντίνου. Καραμπινάτη εγκληματική οργάνωση.

Μην απορείτε λοιπόν γιατί “φιλόσοφοι” τύπου Βαρουφάκη βγαίνουν με ένα σωρό αρλουμπολογίες και εκλιπαρούν την μη ποινικοποίηση της ΧΑ. Μόνο η κωπηλατική του Παπανδρέου που αγοράστηκε με δημόσιο χρήμα, θα αρκούσε να χρηματοδοτήσει μία οργάνωση Ταλιμπάν σε οποιοδήποτε σημείο της Γης.

Διαβάστε το άρθρο του στο Protagon:

Δύο είναι οι σύμμαχοι των Ναζί: Πρώτον, η απελπισία των πολλών που δημιουργεί η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση, καθώς και η εμφανής ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού να την αντιμετωπίσει. Και, δεύτερον, οι σπασμωδικές αντιδράσεις μας απέναντι στους Ναζί την ώρα που ξεχειλίζουμε από θυμό.

Δύο είναι οι χείριστοι σύμβουλοί μας για θέματα πολιτειακά: Το πένθος και η οργή. Το θέαμα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να προκαλούν έπειτα από δολοφονικές επιθέσεις μας ωθεί στο αίτημα να τεθεί εκτός νομιμότητας το κόμμα των ερπετών. Θα ήταν μεγάλο σφάλμα.

Βασική διαφορά μας με τους Ναζί είναι η ανοχή στον Άλλο, στον Διαφορετικό, στον Διαφωνούντα.

Βασική διαφορά μας μαζί τους είναι ότι απορρίπτουμε την ιδέα πως έχουμε το δικαίωμα της καταστολής (της κρατικής ή ιδιωτικής βίας) εναντίον γονιδίων, ιδεών, σεξουαλικότητας που διαφέρουν από τα δικά μας γονίδια, τις δικές μας ιδέες, τη δική μας σεξουαλικότητα.

Βασικό στοιχείο που μας ενώνει, κόντρα στους Ναζί και ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες μεταξύ μας διαφωνίες μας, είναι η πεποίθηση πως τους αξίζει μηδενική ανοχή. Όχι όμως ότι πρέπει να διώκονται ποινικά οι ιδέες τους! Κι εδώ έγκειται το δύσκολο εγχείρημα: Πώς να συνδυαστεί η μηδενική ανοχή στους Ναζί με τη μη ποινικοποίηση των ιδεών και χωρίς να απαγορευτεί η συμμετοχή του απεχθούς κόμματός τους στην εκλογική διαδικασία.

Το εγχείρημα αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Όμως είναι αναγκαίο να το προσπαθήσουμε.

Αν δεν κάνουμε τίποτα, και απλά συνεχίσουμε ως κοινωνία να ανεχόμαστε τα δηλητηριώδη, ρατσιστικά χρυσαυγίτικα συσσίτια στις γειτονιές, τις απειλές τους στις καφετέριες και στους δρόμους, τις επιθέσεις τους κ.λπ., θα βρεθούμε υπόλογοι στην Ιστορία.

Αν, από την άλλη, ταμπουρωθούμε πίσω από τη νομική απαγόρευση και ποινικοποίηση της Χρυσής Αυγής, θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο δώρο στους Ναζί – αποδεχόμενοι την ιδέα ότι η πλειοψηφία δικαιούται να εφαρμόζει μέτρα καταστολής εναντίον ιδεών που δεν της αρέσουν.

Η ποινικοποίηση των ναζιστικών ιδεών και κομμάτων είναι, εν τέλει, όχι μόνο αναποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησής τους, και ιδεολογική ήττα των δημοκρατών, αλλά και η «εύκολη λύση». Κι όπως συμβαίνει παντού και πάντα, οι «εύκολες λύσεις» μόνο λύσεις δεν είναι.

Ποια εναλλακτική έχουμε; Έχουμε την εναλλακτική, ως κοινωνία, ως γειτονιές, ως πολίτες, να εφαρμόσουμε τη Μη Ανοχή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ελληνικού χώρου.

Ονειρεύομαι μια Ελλάδα όπου, κάθε φορά που Χρυσαυγίτες τολμούν να μοιράσουν τα φυλλάδιά τους σε κάποια λαϊκή αγορά, στα διόδια, στα προαύλια των σχολείων, τουλάχιστον χίλιοι πολίτες (Δεξιοί, Αριστεροί, μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί, ανεξάρτητοι κ.λπ.) να μαζεύονται και να τους γιουχάρουν, να τους αντιπαρατίθενται χωρίς φόβο αλλά και χωρίς πάθος, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα να αποδυναμωθεί η δική τους έφεση προς τη βία.

Όσο για τη Βουλή, ονειρεύομαι μια κοινή στάση Μη Ανοχής προς τους Ναζί όλων των υπόλοιπων βουλευτών, χωρίς καμία διάθεση από κανέναν τους να χρησιμοποιήσει την αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή για να κερδίσει πόντους στο μεταξύ τους ανταγωνιστικό παίγνιο.

Βέβαια, μια τέτοια στάση Μη Ανοχής απέναντι στους Ναζί απαιτεί δουλειά, μας θέτει σε κίνδυνο (όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με άτομα που λατρεύουν τη βία), ζητά από εμάς ξεβόλεμα.

Είναι κατανοητό γιατί πολλοί προτιμούν την «κρατικοποίηση» της λύσης, μέσα από τη νομική ποινικοποίηση της Χρυσής Αυγής. Όμως, σε αυτό το πεδίο μάχης εναντίον της αναβίωσης του χειρότερου εφιάλτη της ανθρωπότητας, η λύση πρέπει να δοθεί από την ιδιωτική και την αυθόρμητα συλλογική πρωτοβουλία πολιτών που αποφασίζουν να ορθώσουν Τείχος Μη Ανοχής απέναντι στους Ναζί, χωρίς να καταφεύγουν στην εύκολη λύση τού να ζητήσουν από το κράτος να βγάλει κι αυτό το φίδι από την τρύπα.

ΚΟΛΑΦΟΣ: ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑ ΟΛΑΝΤ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ. ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΚΟΥΒΕΛΗΔΕΣ;

βιβλίο του Piccininβιβλίο του Piccinin

ΕΚΘΕΤΟΙ ΟΙ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ. Βενιζέλος, Κουβέλης και παρακράτος στήριξαν την βρωμερη μεθόδευση, όπως στηρίζουν την εδώ εθνοκτονία. ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΙΜΗΜΑ;

Ο ΒΕΛΓΟΣ ΠΡΩΗΝ ΟΜΗΡΟΣ: OI ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΡΙΞΑΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ.

Η τ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣΓΕΡΟΥΣΙΑΣ: H ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ.

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π.

Καταρρέουν το ένα με το άλλο τα σαθρά επιχειρήματα αυτών που συνέλαβαν και υλοποίησαν την εγκληματική ρίψη χημικών στην περιφέρεια της Δαμασκού και που λίγο έλειψε να διασαλεύσουν την παγκόσμια τάξη. Αποκαλύπτονται οι αληθινοί ηθικοί αυτουργοί και υποκινητές όσο και οι φυσικοί αυτουργοί. Ο βέλγος καθηγητής Pierre Piccinin επανέρχεται και  σε πρόσφατη συνέντευξη του 18/09/13 στο Le Soir Magazine αποκαλύπτει την απόλυτη απόδειξη ότι η επίθεση με χημικά πραγματοποιήθηκε από τους αντάρτες. Παράλληλα η τ.Πρόεδρος της Βελγικής Γερουσίας Αnne Marie Lizin καταγγέλει ότι η ίδια επίθεση στην Γκούτα εξυφάνθηκε από την γαλλική αντικατασκοπεία που εκπαιδεύει μουσουλμάνους μαχητές.

ο Piccinin στο Χαλέπι
ο Piccinin στο Χαλέπι

Ο βέλγος εκπαιδευτικός PierrePiccinin καθηγητής ιστορίας και πολιτικών επιστημών σε δημόσιο σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη Philippeville , υπήρξε για τη βελγική κοινή γνώμη μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Κατά το παρελθόν είχε εγκαταλείψει την εκπαίδευση για να συμπαρασταθεί στους αγώνες εξεγερμένων λαών της Ανατολής ή του Μαγκρέμπ όπως το κίνημα τηςΑραβικής άνοιξης σε Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη , Υεμένη κλπ. Από την άνοιξη του 2012 είχε στρατευθεί στον αγώνα κατά του Μπασάρ Αλ Ασσάντ, παρουσιάζοντας τη Συρία σε όλα τα δυτικά μέσα σαν μια χώρα « των δεσμών και των βασανιστηρίων» (« chaineettorture »). Σε πολλαπλά του άρθρα  στο γαλλόφωνο και αγγλόφωνο τύπο μεμφόταν την « ασυνειδησία των δυτικών» και υπεραμυνόταν μιας επέμβασης των ευρωπαικών δημοκρατικών χωρών στο εσωτερικό της Συρίας.Είχε συμμετάσχει σε εκπομπές του καναλιού του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου για το θέμα της Συρίας ενώ είχε υποστηρίξει το αντάρτικο στη Συρία σε σχετική επιτροπή της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Είχε εκδόσει 3 βιβλία για τη συριακή κρίση, το τελευταίο υπό τον τίτλο Μαζί με τους Μαχητές της Συρίας (AveclesCombattantsdeSyrie) . Σε μιά από τις 7  επισκέψεις του στη Συρία όπου πάντα εισερχόταν με τις διαπιστεύσεις του Ελεύθερου συριακού στρατού (FSA)είχε συλληφθεί από τις υπηρεσίες της συριακής κυβέρνησης  της Δαμασκού και είχε φυλακισθεί με την κατηγορία της κατασκοπείας κατά της χώρας.

Με διπλωματικές ενέργειες  και πιέσεις του Βελγίου , είχε απελαθεί τον Ιούνιο του 2012 και μετά την άφιξή του σε ευρωπαικό έδαφος κατήγειλε στα διεθνή μέσα τα βασανιστήρια που υπέστη από τις συριακές αρχές. Ο Pierre Piccinin είχε απασχολήσει πολύ τη βελγική κοινή γνώμη καθώς παρείχε τέτοια ηθική, επιστημονική και δημοσιογραφική συμπαράσταση στους αντάρτες ισλαμιστές ώστε να κυκλοφορούν φήμες ακόμα και για ενδεχόμενο εξισλαμισμό του.

O Piccinin με αντάρτες του FSA
O Piccinin με αντάρτες του FSA

Όταν εισήλθε και πάλι στο συριακό έδαφος τον Απρίλιο του 2013 με τις γνωστές εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, απήχθη από το Αλ Κιουσέιρ (08/04/13) μαζί με τον ιταλό δημοσιογράφο της La Stampa, Domenico Quirico. Η όλη απαγωγή ήταν στημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να πιστεύουν ότι έχουν απαχθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της συριακές κυβέρνησης, υπόθεση που κατέρρευσε γρήγορα. Μετά την απελευθέρωσή τους από τους ισλαμιστές στις 08/09/13, οι δυο πρώην όμηροι προέβησαν σε αποκαλυπτικές δηλώσεις  περί της χρήσης χημικών από τους μαχητές της αντιπολίτευσης.

Tο βιβλίο του Piccinin
Tο βιβλίο του Piccinin

Ο βέλγος PierrePiccinin , δήλωσε κατά την επάνοδό του στο Βέλγιο ότι « λόγοι συνείδησης του υπαγορεύουν να πει την αλήθεια για τα χημικά τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση Άσσαντ » . Στην πρώτη συνέντευξητου που μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση στο RTL ο Piccinin δεσμεύθηκε να μη δώσει λεπτομέρειες των στοιχείων πριν την κατάθεσή του στον εισαγγελέα.Τόνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του συριακού στρατού στη χημική επίθεση και ότι διάφορες ομάδες της ένοπλης αντιπολίτεσης τους κρατούσαν ομήρους.αΥΤΈς Τις ομάδες τις χαρακτηρίζει ως πολύ βίαιες και αντιχριστιανικές/ισλαμιστικές και κατήγγειλε ότι τους πρόδωσε ο FSA παραδίδοντάς τους σε αυτές τις ομάδες (Al Farouk) .

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Le Soir Magazine 18/09/13 , αναφέρεται λεπτομερώς στο επεισόδιο του οποίου υπήρξε αυτήκοος/αυτόπτης μάρτυρας και το οποίο αποδεικνύει με αδιαμφισβήτητο τρόπο την εμπλοκή του FSA στην επίθεση με χημικά αέρια στην Γκούτα της Δαμασκού :

«-Οι Τζιχαιστές που μας κρατούσαν , οι 4 δεσμοφύλακες που μας είχαν υπό την επίβλέψή τους, είχαν ανοίξει την πόρτα του διαδρόμου και απέναντι από αυτήν υπήρχε μια άλλη πόρτα με ένα πολύ ευρύχωρο γραφείο μέσα στο οποίο πηγαινοέρχονταν μαχητές που συχνά έφερναν διάφορα έγγραφα.

Αυτήν ακριβώς  τη στιγμή ήταν που ακούσαμε μια συνομιλία. Ήταν από μια σύνδεση skype.Η πόρτα ήταν κλειστή εκείνη την ώρα αλλά αναγνωρίσαμε ανάμεσα στα 3πρόσωπα που συνομιλούσαν, τον στρατηγό του ελεύθερου συριακού στρατού που μας είχε υποδεχθεί κατά την άφιξή μας. Αυτός λοιπόν μιλούσε για το προάστειο της Δαμασκού Γκούτα. Η αναφορά της Γκούτα αμέσως μας τράβηξε την προσοχή γιατί ήταν ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μας. Αν πήγαμε στο Αλ Κιουσέρ δεν ήταν παρά γιατί ο δρόμος της Γκούτα ήταν κλειστός από τότε που μπήκαμε στη Συρία στις 06 Απριλίου. Κανονικά για την Γκούτα είχαμε σκοπό να πάμε.

Piccinin και Quirico μετά την απελευθέρωσή τους προσγειώνονται στη Ρώμη
Piccinin και Quirico μετά την απελευθέρωσή τους προσγειώνονται στη Ρώμη

-Οπότε θέλετε να πείτε ότι τράβηξε την προσοχή σας το όνομα αυτής της πόλης;

-Ναι και ακόμα γιατί άρχισαν να μιλούν για αέρια για πολλούς νεκρούς. Ο στρατηγός του ελεύθερου συριακού στρατού μιλάει για εκατοντάδες νεκρών. Αρχίζει να εκνευρίζεται και να λέει ότι κάτι τέτοιο ήταν τελείως απρόοπτο να έχουν τόσους νεκρούς. Η φωνή του απαντούσε ότι ήταν ένα ατύχημα.

-H φωνή ποιού;

-Η φωνή από το skype. Ήταν ένα πρόσωπο που μιλούσε αγγλικά και που είπε ότι το προιόν που χρησιμοποιήθηκε ήταν αέριο.Δεν πρόφερε τη λέξη σαρίν οπότε αυτό δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω.Είπε αέριο και ότι η επιχείρηση τους ξέφυγε και ότι το προιόν διαχύθηκε και ότι είχαν χάσει τον έλεγχο της επιχείρησης. Σύμφωνα με αυτά που είπε στη συνομιλία ο αξιωματικός Αλ Φαρούκ , στην αρχή τους είχαν προειδοποιήσει για 50 θύματα και όχι παραπάνω οπότε αυτή η σφαγή που είχε εκατοντάδες νεκρούς έβαλε σε μεγάλο θυμό τον αξιωματούχο του ελεύθερου Συριακού Στρατού».

H Lizin κατά την πρόσφατη συνέντευξη στο Λίβανο
H Lizin κατά την πρόσφατη συνέντευξη στο Λίβανο

Και ενώ ακόμη είναι νωπές οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του βέλγου καθηγητή για τους πραγματικά υπαίτιους της δολοφονικής ρίψης χημικών στην Γκούτα η  πρώην πρόεδρος της Βελγικής Γερουσίας Αnne Marie Lizin καταγγέλει την γαλλική κατασκοπεία για την ίδια υπόθεση.Κατά την επίσκεψή της στο Λίβανοδήλωσεστο Al Manar ότι μια μικρή ομάδα της γαλλικής αντικατασκοπείας μπορεί να είχε κατασκευάσει το όλο ζήτημα της επίθεσης με τα χημικά στην Γκούτα της Δαμασκού.Σχολιάζοντας τη σκληρή γραμμή της Γαλλίας στο συριακό η κ. Lizin τόνισε ότι  ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Laurent Fabius και ο γάλλος πρέσβης στη Συρία Eric Chevallier καθοδηγούμενοι από τις πιέσεις του Ισραήλ ήταν ικανοί να κατευθύνουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ προκειμένου να λάβει αυστηρές θέσεις εναντίον της Συρίας.Ο Obama δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος των στρατιωτικών σχεδίων καθώς δεν υπήρχαν αμερικανικά ερείσματα που να ήταν συμβατά μ’ αυτό.

        Η βελγίδα πολιτικός υπογράμμισε χαρακτηριστικά : « Μια μικρή ομάδα των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών μπορεί να ευθύνεται για την χειραγώγηση που είχε ως αποτέλεσμα το ζήτημα των χημικών όπλων και αυτή η ομάδα λειτούργησε κατ΄αυτόν τον τρόπο ώστε να πειστεί η  γαλλική κοινή γνώμη που αντιτίθεται σ’ένα πόλεμο κατά της Συρίας». Ενώ πρόσθεσε αμέσως μετά « έμαθα για ένα γάλλο που δουλεύει σε μια εταιρεία  security που εκπαιδεύει νέους μουσουλμάνους για να πολεμήσουν στη Συρία. Αυτή η εταιρεία εργάζεται για λογαριασμό της γαλλικής κατασκοπείας.Αυτοί οι μαχητές δεν είναι επαγγελματίες και έτσι στρέφονται κατά πολιτών».(Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους


      Κατήγγειλε επίσης ότι είδε « βίντεο που παρουσίαζε έναν οπερατέρ να ζουμάρει,εστιάζει από ένα μπαλκόνι σε συγκεκριμένη τοποθεσία πριν ακόμη εκραγεί η ρουκέτα.Η αλήθεια θ’αποκαλυφθεί σε 10 με 15 χρόνια αλλά δυστυχώς ήδη κι αυτό το βίντεο συνέβαλε στο να παροτρύνει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να αποφασίσει να επιτεθεί στη Συρία ».

      Η κ. Lizin ανέφερε ότι η βελγική κοινή γνώμη κατά 80% αντιτίθεται σ’έναν πόλεμο στη Συρία.Σύμφωνα με την ίδια 28 ευρωπαικά κράτη επίσης δεν θέλουν έναν αντίστοιχο πόλεμο.

Πηγές: Le soir magazine 18/09/13,Αl Manar 21/09/13,Le Monde, La libre,RTLinfo