Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Θλιβερές πολιτικές φιγούρες που έρχονται απ’το παρελθόν




Προσέτρεξαν σε συμπαράσταση απεργών. Ποιών στ’αλήθεια; Αυτών που απαιτούν με τσαμπουκά την εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο, λές και αποτελούν το αγλάϊσμα της Ελληνικής κοινωνίας. Αυτών που εκβιάζουν και καταταλαιπωρούν τον αττικό λαό 8 ημέρες τώρα. Η κυρία μίλησε και είπε ότι δεν ισχύουν αυτά που είπε ο πρωθυπουργός (προφανώς εννοεί ότι κατισχύει η άποψη του ΚΚΕ περί ανυπακοής γενικώς). Οι άλλοι δύο κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν περί πραξικοπήματος, χούντας και πάει λέγοντας..... Αλοίμονο στους ‘Ελληνες για το τι τους επιφυλλάσει το μέλλον άν ποτέ έλθουν στην εξουσία. Ευτυχώς όμως φροντίζουν αυτοί οι πολιτικοί χώροι να απομακρύνουν από μόνοι τους, τους νουνεχείς πολίτες, ευτυχώς. Το ζήτημα λοιπόν είναι πόσοι είναι οι νουνεχείς.....!
Amphiaraos  

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις με εξώδικο – σοκ από τους μικρομετόχους του ΤΤ!


(σσΟ: Τρομακτικές καταγγελίες για την “πράσινη ανάπτυξη” και τα CDS!)

Διαχειριστικό έλεγχο στο ΤΤ ζητά με εξώδικο η Ένωση Μετόχων – Επί τάπητος η πώληση των CDS, η συμμετοχή στο PSI και οι ενέργειες για την ανακεφαλαιοποίηση.

  • Ζητούν την διερεύνηση για το που πήγαν τα λεφτά της δραστηριότητας που σχετιζόταν με την “Πράσινη Ανάπτυξη”!

  • Καταγγέλουν την ύπαρξη δύο “περίεργων” εταιρειών στην ίδια έδρα όπου στεγαζόταν η Ελβετική εταιρεία του Ανδρέα (Ανδρίκου) Παπανδρέου!!!

  • Μιλούν για κολοσσιαία δάνεια στην επιχείρηση που διοργάνωνε τα συνέδρια τα περιβόητα συνέδρια του Ανδρέα (Ανδρίκου) Παπανδρέου!

  • Ζητούν ενδελεχή έρευνα της ροής του χρήματος αφήνοντας βαρύτατα υπονοούμενα.

Να γίνει άμεσα διαχειριστικός έλεγχος για όλη την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ζητά μέσω εξώδικης διαμαρτυρίας η Ένωση Μετόχων και Φίλων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από το Υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδος και το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, ο διαχειριστικός έλεγχος ζητείται να διενεργηθεί για τις διοικητικές αποφάσεις έως την ροή του χρήματος, καθώς “οι μικρομέτοχοι, αλλά και ο Ελληνικός λαός υποχρεούνται να γνωρίζουν την αλήθεια και η πολιτεία υποχρεούται να ρίξει άπλετο φως”, όπως αναφέρεται.
Αναλυτικά:
ΕΝΩΠΙΟΝ
ΠΑΝΤΩΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Της  Ένωσης Μετόχων και Φίλων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πεσμαζόγλου αρ 2-6 και νόμιμα εκπροσωπείται.
ΠΡΟΣ
1.    Υπουργείο Οικονομικών που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Νίκης 6
2.    Την Τράπεζα της Ελλάδος, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) αρ.21
3.    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία  «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πεσμαζόγλου αρ 2-6 και νόμιμα εκπροσωπείται.
******************
Δια της παρούσης μας, αντιπροσωπεύοντας τους μετόχους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σας γνωστοποιούμε πράξεις και παραλείψεις κυβερνητικών, εποπτικών και διοικητικών αρχών και οργάνων που ζημίωσαν παρανόμως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την επένδυση των μετόχων. Ειδικότερα :
Τίθεται το εύλογο ερώτημα με ποια διαδικασία άραγε αποφασιζόταν η αγορά των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Με προφορικές κυβερνητικές εντολές προς τις διοικήσεις οι οποίες στη συνέχεια αποφάσιζαν χωρίς επιχειρηματικά κριτήρια, χωρίς να υπάρχει ουδεμία διασφάλιση ενώ στη συνέχεια, ο ίδιος ο εντολέας προέβαινε σε “κούρεμα” και απαξίωση.
Επίσης, ας διερευνηθεί με ποια διαδικασία και ποιος ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος που έδωσε εντολή να κλείσουν οι θέσεις και να πουληθούν τα CDS, σε όποια ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου είχαν αγοραστεί, αντί να αυξηθούν κιόλας.
Μάλιστα, υπήρξε διαβεβαίωση και προτροπή του Υπουργού Οικονομικών (κ. Βενιζέλου) προς τη διοίκηση του Τ.Τ. για αποδοχή του “κουρέματος” του Ρ.S.I. εκ μέρους της διοίκησης και ότι ο μέτοχος θα αναλάβει μετά τις ευθύνες του ενώ σήμερα τις αποποιείται.
Επιπλέον, είναι γνωστό ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, ύστερα από πολύμηνες και χωρίς αποτέλεσμα προσπάθειες συγχώνευσης της T-Bank, με απορρόφηση από το Τ.Τ. και αφού η κατάσταση βιωσιμότητας της T-Bank έχει φτάσει στο απροχώρητο και θα έπρεπε προ καιρού να της έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας, προφανώς μετά από εμπεριστατωμένες μελέτες «μεθοδεύει», το Δεκέμβριο του 2011, την απόκτησή της από το Τ.Τ., με βάση το ν.3601/2007, προφανώς κρίνοντας το όλο σχήμα σαν βιώσιμο και προικίζοντάς το με 700.000.000€ και μάλιστα χωρίς απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων Τ.Τ. Έξι μόλις μήνες μετά και χωρίς να έχει μεσολαβήσει το παραμικρό πιστωτικό γεγονός πλην του Ρ.S.I., το οποίο όμως δεν το επικαλούνται, το Τ.Τ. κατά την Τ.τ.Ε. είναι μη βιώσιμο.
Μετά ταύτα, η Τ.τ.Ε. ανακοινώνει στην Βουλή ότι το Τ.Τ. είναι μη βιώσιμο (υποδιοικητής κ. Παπαδάκης) και ταυτόχρονα αρνείται να κοινοποιήσει την μελέτη που στοιχειοθετεί κατά την άποψή της την μη βιωσιμότητα του Τ.Τ. Επίσης, αρνείται να γνωστοποιήσει τις μελέτες Alvarez, Black Rock και Deloitte & Touche, οι οποίες είναι ευνοϊκές για το Τ.Τ., σε σχέση με τις άλλες τράπεζες που κρίθηκαν βιώσιμες.
Ύστερα, η Τ.τ.Ε. ανακοινώνει στην Βουλή (υποδιοικητής κ. Παπαδάκης), σαν λόγο μη βιωσιμότητας, μεταξύ άλλων, την «ανεπάρκεια της διοίκησης», την ευθύνη της οποίας όμως, για επάρκεια ή μη, είχε η ίδια η Τ.τ.Ε. για να την εγκρίνει ή να την απορρίψει, αρχικά και να ζητήσει την αντικατάσταση της στην συνέχεια αν προέκυπτε ανεπάρκεια.
Κατόπιν των ανωτέρω, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει στη Βουλή ότι το Τ.Τ. είναι μη βιώσιμη τράπεζα και παρά ταύτα δεν λαμβάνεται καμία μέριμνα από τις εποπτικές αρχές. Την επόμενη ημέρα, είναι γεγονός ότι η μετοχή στο ταμπλό καταρρέει (χάνει 30%) και μόνο τότε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ρωτάει το Τ.Τ. εάν θα δημοσιεύσει ισολογισμό!! Το Τ.Τ. ανακοινώνει ότι δεν μπορεί να δημοσιεύσει κάτω από αυτές τις δυσμενείς συνθήκες και τότε αποσύρεται η μετοχή από το ταμπλό, χωρίς να επαναφερθεί έκτοτε.
Ενώ, λοιπόν, το Τ.Τ. θα δημοσίευε αποτελέσματα με την λογική της  ανακεφαλαιοποίησης και δυο μέρες πριν εξαιρούμεθα από την ανακεφαλαιοποίηση και δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε ισολογισμό, αφού χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση έχουμε αρνητικά κεφάλαια και πρέπει να φτιαχτεί ισολογισμός ρευστοποίησης πλέον, που αυτό χρειάζεται γενική συνέλευση.
Όμως, δεν έγινε ποτέ Γενική Συνέλευση μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να αποφασίσουν ποιοι μέτοχοι θα μετάσχουν και αν θα καλύψουν το κενό. Ρωτήθηκαν μόνο δημόσιο 34% και 10% των ΕΛ.ΤΑ., Εθνική Τράπεζα 5% και Eurobank 3% και αυτοί χωρίς να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση.
Το 5% των μετοχών φυσικών προσώπων άσκησε το καταστατικό του δικαίωμα και ζήτησε αρμοδίως την σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για να αποφασίσουν οι μέτοχοι για την συμμετοχή τους ή όχι στην ανακεφαλαιοποίηση χωρίς αυτό να πραγματοποιηθεί.
Πόσο νομιμοποιείται το 34% να αποφασίζει για τους μικρομετόχους και μάλιστα χωρίς Γ.Σ., είναι άξιον απορίας. Γεννάται το ερώτημα με ποιο τρόπο το αποφασίζει. Μήπως προφορικά με εντολές στις διοικήσεις;
Το Τ.Τ. δεν έχει κατ’ ουσία κακό κομμάτι και εάν κανείς προσπαθούσε, ίσως να έβρισκε περί τα πεντακόσια (500) εκ. ευρώ στα 16 δις ενεργητικό, κυρίως από τα δάνεια της T-Bank, αλλά και αυτά με καλές προβλέψεις ασφαλισμένα. Εν ολίγοις, το bad κομμάτι για το Τ.Τ. είναι εφεύρημα και μπορεί άνετα να καλυφθεί με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μόνο από το 50% των μικρομετόχων.
Εκτός εάν στο κακό κομμάτι της νέας τράπεζας, θελήσουν να φορτώσουν την περίεργη εμπλοκή του ιδρύματος στην “Πράσινη Ανάπτυξη”. Υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι η όλη επένδυση του ΤΤ στην εταιρεία Post Green Bank, δεν ήταν για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ιδρύματος. Ειδικά από την στιγμή που η νέα αυτή δραστηριότητα, είχε την κατάληξη της ΤBANK, με ανάλογη ζημία για το ίδρυμα. Υπάρχει όμως μία βασική διαφορά: Η εκεί ζημία δεν επωμίσθηκε για να προφυλαχθούν καταθέτες, αλλά θα πρέπει να γίνει σοβαρή διερεύνηση της κατάληξης των κεφαλαίων, τα οποία επενδύθηκαν άμεσα ή έμμεσα στην όλη δραστηριότητα.
Ο συνέταιρος της τράπεζας στην εν λόγω δραστηριότητα, φέρεται να είναι η εταιρεία  C&C του κυρίου Κυριάκου Γριβέα. Η εν λόγω εταιρεία οργάνωνε τα πολυδάπανα συνέδρια στα οποία συμμετείχε ο αδελφός του τέως πρωθυπουργού, κύριος Ανδρέας Α. Παπανδρέου στα οποία το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν ο χρυσός χορηγός.
Άγνωστο είναι πόσα χρήματα διατέθηκαν για αυτές τις χορηγίες και το που ακριβώς κατέληξαν. Είναι πραγματικότητα ότι η όλη δραστηριότητα καλύφθηκε με πλήρη αδιαφάνεια.
Επιπλέον, πρέπει να διερευνηθεί η παροχή τεράστιου ποσού ως ομολογιακό δάνειο στις εταιρείες συμφερόντων Γριβέα. Ήτοι, τι έγιναν αυτά τα δάνεια και δεν εισπράχθηκαν. Διότι εάν υπάρχει ο σχεδιασμός να ενταχθούν και αυτά στην υποτιθέμενη Bad Bank, τότε θα μιλάμε για επιχειρηματικό – πολιτικό σκάνδαλο που προκαλεί εύλογες απορίες για την όλη μεθόδευση.
Ειδικά μετά τις αποκαλύψεις που ήλθαν στο φως από πληθώρα δημοσιευμάτων, για την συμμετοχή του Ανδρέα Α. Παπανδρέου στον στρατηγικό σχεδιασμό διεθνών επενδυτικών σχημάτων του ιδίου αντικειμένου, επιβάλλεται να αποτιμηθεί επακριβώς κάθε πτυχή αυτής της αδιαφανούς υπόθεσης. Ειδικά όσον αφορά την ροή χρήματος που δόθηκε είτε μέσω χορηγιών, είτε μέσω δανείων, είτε μέσω επενδύσεων από το ίδρυμα, ώστε να εντοπιστεί η διαδρομή τους.
Τέλος, έπειτα από τις αποκαλύψεις Ελβετικής εφημερίδας σχετικά με την ύπαρξη εταιρίας του Ανδρέα Α. Παπανδρέου σε δικηγορικό γραφείο στην Ελβετία, αποκαλύφθηκε ότι στο ίδιο δικηγορικό γραφείο, στεγάζονται δύο ακόμα εταιρείες υπό μορφή ινστιτούτου. Μιλάμε συγκεκριμένα για την εταιρεία ‘Excellence in Paediatrics Institute’ και ‘The Excellence in Rheumatology Institut’. Και οι δύο αυτές εταιρείες καταχωρήθηκαν με το όνομα της κυρίας “Vatsika Anastasia”, Βάτσικα Αναστασία δηλαδή. Όμως,  η κυρία Βάτσικα Αναστασία, αν δεν πρόκειται για συνωνυμία, είναι στο διοικητικό συμβούλιο της C&C International, της εταιρείας που φέρεται να λάμβανε χορηγίες από το ίδρυμα για τις εκδηλώσεις του κυρίου Ανδρέα Α Παπανδρέου!
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣκαι με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ ΕΝΤΟΝΑ και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για όλα όσα ανωτέρω εκθέσαμε.
ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ για όλες αυτές τις ισχυρές ενδείξεις, να γίνει άμεσα διαχειριστικός έλεγχος για όλη την επιχειρηματική δραστηριότητα του ΤΤ ως προς το αντικείμενο, ήτοι από τις διοικητικές αποφάσεις έως την ροή του χρήματος. Κι αυτό διότι, οι μικρομέτοχοι, αλλά και ο Ελληνικός λαός υποχρεούνται να γνωρίζουν την αλήθεια και η πολιτεία υποχρεούται να ρίξει άπλετο φως.

Να γιατί φτάσαμε εδώ…


Ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, προσλήφθηκε εκεί σε ηλικία 50 ετών το 1999 προφανώς με…..ΑΣΕΠ!!!
Ξεκίνησε την καριέρα του ως στέλεχος της ΠΑΣΚΕ
Στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφιος με την….ΑΝΤΑΡΣΥΑ!
Εκτός από το διορισμό στο Δημόσιο, αληθεύει ότι έχει και άδεια ΠΡΟΠΟ στο όνομά της κόρης του;
Για να μη ταλαιπωρούν τους πολίτες τέτοια μπουμπούκια, ας τολμήσει η κυβέρνηση να ψηφίσει ένα απλό άρθρο:
Οι αποφάσεις για την απεργία να λαμβάνονται από την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζομένων σ’ έναν οργανισμό.
Διαφορετικά είναι άκυρες.
Για να σταματήσουν να κάνουν κουμάντο στη ζωή μας οι οργανωμένες μειοψηφίες.
Αδέξιος Δεξιός
antinews.gr

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΕΕ ΣΕ ΓΑΠ "Αγνοεί ότι η Εισαγγελική Αρχή ενεργεί με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας"


Την απαράδεκτη δήλωση « περί πολιτικών σκοπιμοτήτων γύρω από την ποινική δίωξη του Α. Γεωργίου» του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου δεν άφησαν αναπάντητη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Η Ένωση Εισαγγελέων προχώρησε σε ανακοίνωση "φωτιά" στην οποία υπενθυμίζεται στον πρώην πρωθυπουργό  το κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα δικαίωμα της Δικαιοσύνης, να κρίνει με βάση τη νομιμότητα, χωρίς επηρεασμούς από τρίτους.
Υπενθυμίζεται πως ο Γ.Παπανδρέου είχε δηλώσει «ότι βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την άσκηση ποινικής δίωξης στον Ανδρέα Γεωργίου» για το "παραφουσκωμένο" έλλειμμα της ΕΛΣΤΑΤ.
Ήταν όμως η παραποίηση των στοιχείων που οδήγησε τη χώρα στην σημερινή καταστροφή και προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός, ενοχλείται όταν πλησιάζει και σε αυτόν η "ώρα των ευθυνών" για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.
Έχοντας συνηθίσει να είναι στο απυρόβλητο, τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς (ξανά πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ομιλητής στο Χάρβαρντ, κ.α), δυσανασχετεί που κάποιος εισαγγελέας "σκαλίζει" εκ νέου τα "εγκλήματα" του παρελθόντος.
Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρ. Πεπόνη και συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός του Αθ. Μωραϊτης, με αφορμή τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος του Προέδρου της Στατιστικής Αρχής κ. Α. Γεωργίου.
Ο κ. Μωραϊτης είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι «ο κ. Πεπόνης όπου βλέπει ΠAΣOΚ πυροβολεί. Εισαγγελείς ζηλεύουν τη δόξα των πολιτικών και οι πολιτικοί τη δόξα των εισαγγελέων».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΕΕ έχει ως εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος με δυσαρέσκεια διαπιστώνει ότι, παρά την έντονη αντίδραση των δικαστικών λειτουργών σε πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων της εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας, σχετικά με ενέργειες που οι πρώτοι ανέλαβαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, που συνιστούν παρά το Σύνταγμα παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης και για τις οποίες εκδόθηκε όλως προσφάτως  η υπ’ αριθμ. πρωτ. 10/21-1-2013 Ανακοίνωση-Δελτίο Τύπου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, συνεχίστηκαν ομοίου χαρακτήρα δηλώσεις, προερχόμενες μάλιστα από τον τέως Πρωθυπουργό  κ. Γ. Παπανδρέου.
Με αφορμή παραγγελία άσκησης ποινικής δίωξης, που έδωσε ο Οικονομικός  Εισαγγελέας  σε εκκρεμή ποινική έρευνα για την ΕΛΣΤΑΤ, ο πρώην Πρωθυπουργός,  σε ανακοίνωσή του, εκφράζεται απαξιωτικά για τον Οικονομικό Εισαγγελέα (η θέση αυτού συστήθηκε σημειωτέον επί των ημερών της κυβέρνησής του,  με το Ν 3943/2011), προσδίδοντας πολιτικές σκοπιμότητες στις ενέργειές του.
Ο πρώην Πρωθυπουργός φαίνεται να αγνοεί ότι η Εισαγγελική Αρχή, εκ του Συντάγματος και του νόμου, ενεργεί πάντοτε με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας, τούτο έχει δε πράξει διαχρονικά, χωρίς επηρεασμούς ή σκοπιμότητες πολιτικές ή άλλες.
Ανεξάρτητα από τις ενέργειες του Οικονομικού Εισαγγελέα που προξένησαν τη δυσφορία του πρώην Πρωθυπουργού, για λόγους που εκείνος γνωρίζει -και τις οποίες το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος από λόγους συμμόρφωσης με το Σύνταγμα και σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν σχολιάζει, ούτε κρίνει-, απαιτείται να υπογραμμιστεί ότι οι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και επιβεβαιώνουν την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος διαπιστώνει ότι στις επάλληλες, πρόσφατες δηλώσεις παρέμβασης στα της Δικαιοσύνης εκ μέρους πολιτικών προσώπων, εμφιλοχωρεί η ίδια εκείνη σκοπιμότητα που οι τελευταίοι –δήθεν- εντοπίζουν σε δικαστικές ενέργειες. Είναι αυτονόητο, όμως, ότι υπάρχουν όρια, που πρέπει να τηρούν κάποτε όσοι διατείνονται ότι σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Αιφνιδιαστική κίνηση Μόσχας: Ρωσική απόβαση στην κόλαση της Συρίας!


Απόβαση στις ακτές της Συρίας θα περιλαμβάνουν τελικά τα μεγάλα αεροναυτικά γυμνάσια που πραγματοποιεί Ρωσία από τις 19 Ιανουαρίου και οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τις 29 του μηνός.
Την είδηση αναφέρει  η ρωσική εφημερίδα  Kommersant και παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εντούτοις όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση του Ρώσου πρόεδρου Vladimir Putin.
Οι ρώσικες προθέσεις βέβαια είχαν καταγραφεί από τα τέλη του 2012 όταν είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά η πρόθεση της Μόσχας να πραγματοποιήσει τα συγκεκριμένα ναυτικά γυμνάσια, τα οποία μάλιστα είχε χαρακτηρίσει ως τα μεγαλύτερα στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου εδώ και δεκαετίες.
Οι απανωτές αναφορές ότι τα ρωσικά πολεμικά σκάφη θα ασκούνταν ανοικτά της Συρίας είχαν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο συχνές ιδίως μέσα στον Ιανουάριο και με αυτόν τον τρόπο οι Ρώσοι είχαν αρχίσει να στέλνουν το «μήνυμα».
Η αναφορά όμως ότι Ρώσοι Πεζοναύτες αλλά και μηχανοκίνητα τμήματα θα πραγματοποιήσουν και απόβαση στις ακτές της εμπόλεμης Συρίας αποτελεί πλήρη στρατηγικό αιφνιδιασμό της Ουάσιγκτον αλλά και του ΝΑΤΟ καθώς οι δύο έχουν ταχθεί υπέρ των ανταρτών που μάχονται την κυβέρνηση του Bashar Al Assad.  
Επιπρόσθετα και σε αντίθεση με το παρελθόν στη ναυτική άσκηση του ρωσικού Ναυτικού, που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν συμμετέχει μόνο ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας αλλά τέσσερις Στόλοι:  ο Βόρειος, της Βαλτικής, της Μαύρης Θάλασσας και του Ειρηνικού. Βέβαια, η αποστολή στην Ανατολική Μεσόγειο μονάδων του ρωσικού ναυτικού από τους λιμένες του  Severomorsk στο βόρειο Αρκτικό, της βαλτικής της Σεβαστούπολης στη Μαύρη Θάλασσα και του Βλαδιβοστόκ , είχε γίνει γνωστή πριν από το τέλος του περασμένου έτους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πρακτικά τίποτα. Ο αιφνιδιασμός όλων των δυτικών χωρών είναι καθολικός.
Την ίδια ώρα, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας, επικαλούμενα ανώνυμη πηγή από το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ρωσίας, μετέδωσαν ότι τα πλοία πρόκειται να συναντηθούν σε προκαθορισμένο σημείο «για να φέρουν μαζί εις πέρας στρατιωτικές αποστολές» στις ακτές της Συρίας, χωρίς να αναφέρεται που ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η απόβαση.
Η σύνθεση της ρωσικής ναυτικής δύναμης
Παράλληλα το καταδρομικό Moskva, τα μεγάλα ανθυποβρυχιακά πλοία Marshal Shaposhnikov και Severomorsk, οι φρεγάτες Yaroslav Mudry και Smetlivy, καθώς και τα έξι μεγάλα αποβατικά σκάφη Kaliningrad, Novocherkassk, Alexandr Shabalin, Saratov, Nikolai Filchenkov και Azov, μαζί με τα πλοία ανεφοδιασμού τους, θα καταπλεύσουν  στη  ρωσική ναυτική βάση στο λιμάνι της Ταρτούς, στη Συρία με σκοπό τον ανεφοδιασμό των πλοίων.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών, δεν αποκλείεται, εφόσον κριθεί απαραίτητο, τα ρωσικά πλοία να συνδράμουν και στην επιχείρηση απομάκρυνσης των ρώσων πολιτών από τη Συρία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την αποστολή δύο αεροσκαφών στη Βηρυτό.
Οι Πεζοναύτες που θα πραγματοποιήσουν τις αποβατικές ενέργειες προέρχονται από το  108ο  σύνταγμα Κουμπάν, που με τη σειρά του υπάγεται στην ορεινή αερομεταφερόμενη μεραρχία καταδρομέων Νοβοροσίσκ, Στην αποβατική ενέργεια θα υπάρξει και απόβαση αμφίβιων μηχανοκίνητων τμημάτων (BRDM, BTR-80) ενώ την όλη ενέργεια θα υποστηρίξουν με εικονικά πυρά εκπαίδευσης τα Moskva, Severomorsk, Yaroslav Mudry και Smetlivy.
Το ένα από τα αποβατικά της συνδυασμένης μοίρας, το Kaliningrad, το οποίο ανήκει στη δύναμη του Στόλου της Βαλτικής, πέρασε τα Δαρδανέλια, τη θάλασσα του Μαρμαρά και τον Βόσπορο, και κατέπλευσε στο ρωσικό λιμάνι του Νοβοροσίσκ για να παραλάβει οχήματα BTR-80 και BRDM προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτά στην αποβατική ενέργεια.
Το άλλο μεγάλο αποβατικό, Alexandr Shabalin, πλέει προς τον ίδιο προορισμό, στο ίδιο λιμάνι και με τον ίδιο σκοπό.  Την ίδια ώρα, το αποβατικό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Azov, έχοντας επιβιβάσει στο Νοβοροσίσκ τα τμήματα των αμφίβιων καταδρομέων και τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, επέστρεψε στη Μεσόγειο. Πηγές από το γενικό επιτελείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαιώνουν ότι προορισμός του είναι το λιμάνι της Ταρτούς. Ενώ κατά τον πλου του προς αυτό, στις 25 Ιανουαρίου, πρόκειται να συναντηθεί με άλλα πλοία της ενωμένης ρωσικής ναυτικής μοίρας για τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων. Στη βάση του ρωσικού Ναυτικού  στην Ταρτούς έχει ήδη καταπλεύσει ε το αποβατικό Saratov.
Δεν έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία της αποβατικής αυτής ενέργειας και όπως προαναφέρθηκε ούτε και η ακριβής τοποθεσία, αλλά και μόνο το γεγονός ότι ρωσικά ένοπλα τμήματα θα αποβιβαστούν σε μια χώρα στην οποία διεξάγεται ένας ανοικτός πόλεμος εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της σημαίνει πάρα πολλά, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι στάση θα κρατήσουν οι αντάρτες στην υποθετική περίπτωση που δυνάμεις των Ρώσων Πεζοναυτών έλθουν σε επαφή με άτακτες ομάδες τους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στο 50% ΝΔ, ΧΑ, ΑΝΕΛ! Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα η "καθαρή" δεξιά στην Ελλάδα - Περί το 22% ΧΑ και ΑΝΕΛ


Σχεδόν ένας στους τέσσερις πολίτες της χώρας αναμένεται να ψηφίσουν τις "καθαρές" δεξιές-δυνάμεις των εθνικιστών της Χρυσής Αυγής και των πατριωτικών αντιλήψεων Ανεξάρτητων Ελλήνων, αν γίνονταν σήμερα γίνονταν εκλογές.
Συγκεκριμένα το ποσοστό που αθροίζουν τα δύο κόμματα βρίσκεται στο 20% βάσει όλων των πρόσφατων δημοσκοπήσεων και οι ερευνητές της επιρροπής των κομμάτων εκτιμούν ότι αυτό το ποσοστό πιθανατότατα στην κάλπη θα το βλέπαμε ενισχυμένο τουλάχιστον υπερ της Χρυσής Αυγής κατά 2-3 μονάδες ακόμα, αφού παραδοσιακά οι ψηφοφόροι της ΧΑ αποφεύγουν να δηλώνουν σε ένα σημαντικό ποσοσό την εκλογική τους προτίηση η οποία ε συνεχεία καταγράφεται στην κάλπη.
Κατ'αυτό τον τρόπο και στις δύο τελευταίες εκλογικές μάχες το ποσοστό της ΧΑ στις δημοσκοπήσεις ουδέποτε ξεπέρασε το 5% λλά στην κάλπη ήρθε ένα "ξερό" 7%, δηλαδή 40% υψηλότερο νούμερο από αυτό που έδιναν οι δημοσκοπήσεις.
Πάντως, η έκπληξη έρχεται από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που δείχνει να απορροφά την πρόσφατη εσωκομματική κρίση με την αποχώρηση δύο βουλευτών και αρκετών στελεχών και να στέκεται σε υψηλά ποσοστά.
Κάτι που δείχνει ότι ο χώρος της πατριωτικής δεξιας έχει ανάγκη να εκφραστεί αν όχι προς την πλευρά των ¨σκληρών" της ΧΑ, εν πάση περιπτώσει μακριά από την "συμβιβασμένη" ΝΔ του Γ.Στουρνάρα.
Στην χθεσινή δημοσκόπηση της Marc μπορεί η ΝΔ να "χαμογελά" γιατί για πρώτη φορά "παίρνει κεφάλι", έναντι του ΣΥΡΙΖΑ από τον περασμένο Αύγουστο και συνολικά τα κυβερνητκά κόμματα συγκεντρώνουν 41%, αλλά αν τώρα δεν "κόβει" από τα δεξιά κόμματα,πότε θα κόψει;
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι εύκολη λεία μέχρι οι συνιστώσες να αντιληφθούν ότι οι πολίτες δεν θέλουν να κυβερνηθούν από τους θαμώνες της πλατείας Εξαρχείων, αλλά δεν σημαίνει το ίδιο και με την δεξιά της πτέρυγα: Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ διευρύνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντας στο 28,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27,9%, αλλά η Χρυσή Αυγή είναι στο 12,2% , το ΠΑΣΟΚ 7,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, η ΔΗΜΑΡ 5,8% και το ΚΚΕ 5,3%.
Αν προστεθεί και η ΝΔ τα δεξιά-κεντροδεξιά κόμματα συγεντρώνουν περί το 50%! Και μπορεί ΝΔ και ΑΝΕΛ να βρίζουν την Χρυσή Αυγή, αλλά οι ψηφοφόροι είναι όλοι από την ίδια δεξιά δεξαμενή ψήφων.
Και το ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμητικό. Είναι και ιδεολογικό, αφού αφορά επίσης της επιρροή των θέσεων των δύο κομμάτων στην ΚΟ της ΝΔ, πρακτικά στον κόσμο της δεξιάς που εξακολουθεί και ψηφίζει ΝΔ. Κάτι που φάνηκε στην ψηφοφορία για τις παραπομπές στο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ.
Μπορεί να "φορμαρίστηκε" η ψηφοφορία και να γλίτωσε ο Ε.Βενιζέλος (η πλειοωηφία των πολιτών ήθελε παραπομπή του, όπως έδειξε η δημοσκόπηση της Marc) αλλά δεν μπόρεσε να κρυφτεί η επιρροή των προτάσεων της ΧΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις ΚΟ των άλλων κομμάτων
Συνολικά 110 βουλευτές στην πρώτη κάλπη,  ψήφισαν την πρόταση ΧΑ-ΑΝΕΛ για την παραπομπή Παπακωνσταντίνου – δηλαδή, περίπου 75 επιπλέον βουλευτές από τους 37 που συναποτελούν τα δύο κόμματα, τα οποία φυσικά δεν συνεργάζονται μεταξύ τους (σε επίπεδο ηγεσιών, υπάρχει χάος μεταξύ ΧΑ και ΑΝΕΛ).
Από συνειδητή πολιτική επιλογή 75 βουλευτές, το ¼ του Κοινοβουλίου, συντάχθηκαν με τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Και ανήκαν φυσοκά στο μεγαλύτερο ποσοστό τους στην ΚΟ της ΝΔ. ¨οπου 88 συνολικά βουλευτές επέμεναν και δεν ψήφισαν στην μία κάλπη όπως έπραξε ο πρόεδρος του κόμματος Α.Σαμαράς.
Ο χάρτης της εκλογικής επιρροής στην χώρα αλλάζει: Η παγίωση καθαρά δεξιών αντιλήψεων στο 22-23% των ψηφοφόρων (ίσως και περισσότερων όταν θα γίνουν οι εκλογές) και η αδυναμία της ΝΔ να τους επαναφέρει στο στρατόπεδό της, παρά το γεγονός ότι κυβερνά, δείχνει ότι η το ιστορικό εκκρεμμές που έμενε κολλημένο στηνν αριστερή πλευρά του εκλογικου φάσματος επό 37 χρόνια, έχει επιστρέψει με μεγάλη δυναμική στην αντίθετη πλευρά...

Είναι αδιανόητη μια οικονομική εισβολή των Τούρκων επί κυβέρνησης Σαμαρά


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Ο Τίτος Φλάβιος Βεσπασιανός ήταν ο ιδρυτής της δυναστείας των Φλαβίων το 69 μ.Χ. Ανάμεσα στα διάφορα που έκανε, ήταν να φορολογήσει την χρήση των δημόσιων τουαλετών. Περπατούσε λοιπόν με κάποιον, που του εξέφρασε την απέχθεια του στην ιδέα το κράτος να μαζεύει χρήματα από τα ούρα και τα κόπρανα. Ο Βεσπασιανός έβγαλε μια χούφτα νομίσματα από την τσέπη του και τα έχωσε κάτω από την μύτη του συνομιλητή του. «Είδες», του είπε, «δεν μυρίζουν».
Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε, πως δεν πιστεύει στην «παγκοσμιοποίηση αλά καρτ», πως θέλει «παγκοσμιοποίηση χωρίς όρια» και πως αν οι Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν οποιοδήποτε από τα ιμάτια μας, καλοδεχούμενοι, διότι προφανώς το χρήμα δεν μυρίζει. Στο ίδιο μήκος κύματος, μαθαίνω κι ακούω, είναι κι άλλοι υπουργοί και βουλευτές.
Κυρίως όμως μερικοί παχιοί – παχιοί τραπεζίτες μας. Πληροφορίες μας λένε, πως ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, μια τουρκοελληνική σύμπραξη στην Θράκη, που θα εξομαλύνει τις σχέσεις κλπ. Κάποιοι φτιάχνουν κλίμα με αδηφάγο βλέμμα…
Το να φορολογήσεις τους βόθρους είναι γκροτέσκο αλλά σίγουρα δεν κινδυνεύει από αυτό η Πατρίδα. Το πολύ – πολύ να σε πάρουν στο μεζέ οι πολίτες. Το ν’ ανοίξεις διάπλατα τις πόρτες για να βάλουν πόδι τουρκικά κεφάλαια στην Θράκη, στις μαρίνες ή οπουδήποτε αλλού, είναι όμως άλλο ζήτημα.
Όταν τα συμφέροντα σου το επιβάλλουν, η παγκοσμιοποίηση είναι και αλά καρτ και ότι άλλο επιβάλλει η εθνική στρατηγική σου, αν έχεις. Κι υπάρχουν κι αφανείς τρόποι να ελέγξεις το παιχνίδι. Οι επιχειρησιακές βάσεις της ΜΙΤ, που ακολουθούν, πχ τα υποκαταστήματα συγκεκριμένων τουρκικών τραπεζών κι εταιρειών στο εξωτερικό, εκφεύγουν της «ελευθέρας διακίνησης κεφαλαίων, αγαθών κι υπηρεσιών».
Το πρόβλημα μας με την Τουρκία, με την ισλαμοφασιστική συμμορία που την κυβερνά, δεν είναι πως δεν έχουμε αρκετά οικονομικά νταραβέρια, πως μας λείπει η ώσμωση, πως δεν έχουν μπλέξει αρκετά τους μηρούς τους τα χλιδάτα κοχίμπα μας με τα δικά τους. Το 1955 οι Έλληνες κυριαρχούσαν στην οικονομική ζωή της Πόλης κι είχαν ακόμη σημαντική επιρροή σε όλη την τουρκική οικονομία. Αυτό δεν εμπόδισε να χαθούν όλα εν μια νυκτί στα Σεπτεμβριανά.
Δίπλα μας είναι ένα κράτος που ταυτίζεται με το παρακράτος και τις εγκληματικές οργανώσεις, με στενές πια σχέσεις με την ισλαμική τρομοκρατία, ένα κράτος δουλέμπορος, που τα κονομάει από κάθε δύστυχο κατσαπλιά, που θέλει να περάσει στην Ευρώπη. Υπονομεύουν τον κοινωνικό μας ιστό και παράλληλα βγάζουν μερικά χιλιάρικα από κάθε λαθρομετανάστη. Για το χάλι με την λαθρομετανάστευση, που προσπαθεί φιλότιμα να διορθώσει η κυβέρνηση, είναι τεράστια η δόλια ευθύνη της Άγκυρας. Είναι όπλο και ο Ερντογάν το χρησιμοποιεί ως όπλο. Είναι πόλεμος.
Η Τουρκία δεν είναι Βέλγιο ή Λουξεμβούργο. Δεν είναι Γαλλία ή Γερμανία. Είναι απειλή. Είναι ο πρωταθλητής των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι ο γενοκτόνος Ελλήνων, Αρμενίων και Κούρδων και δηλώνει περήφανη γι’ αυτό, προσβάλλοντας με ελεεινά ψεύδη την μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων της βαρβαρότητας της. Είναι μια χιτλερική Γερμανία που δεν ηττήθηκε στρατιωτικά. Ακόμη. Δεν είναι απλά ένας επενδυτής, είναι ο σφαγέας και καταπατητής της Κύπρου, ο φονιάς του Νίκου Σιαλμά και του Κώστα Ηλιάκη, αυτουργός αλληλουχίας εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, από φόνους, βιασμούς και δημιουργία αγνοουμένων, ως την λεηλασία της πολιτιστικής κληρονομίας άλλων λαών. Δεν είναι απλά επιχειρηματίες κι επενδυτές, έχουν πίσω τους αυτούς που χρόνια τώρα, με άντρο το Προξενείο στην Κομοτηνή κι ένα δίκτυο πρακτόρων και μπράβων, απεργάζονται την αποσταθεροποίηση κι αρπαγή της Θράκης. Τα λένε, τα γράφουν, τα διαλαλούν με λέξεις και ιταμές πράξεις. Με πολιτικές, όπλα αλλά και χρήμα.
Στις μεγάλες οικονομικές συναλλαγές κι επενδύσεις τα κριτήρια δεν μπορούν να είναι μόνον οικονομικά. Δεν πουλιούνται όλα ούτε σε οποιονδήποτε. Ποτέ και πουθενά δεν συμβαίνει αυτό. Κι ακόμη κι αν συνέβαινε, εδώ δεν πρέπει να συμβεί. Οι νεοφιλελεύθεροι, οι αριστεροί εθνομηδενιστές κι οι αλαζόνες γιάπηδες του Κολωνακίου, ας διαβάσουν λίγο Ιστορία κι ας δουν τον χάρτη.
Βέβαια δεν απαιτώ πατριωτισμό κι εθνικό σχέδιο από τους μπατιρημένους τραπεζίτες της διαπλοκής. Ποιος τα ‘χασε για να τα βρουν; Αυτοί που δεκαετίες παίρνανε τα χρήματα του κόσμου για ψίχουλα και τα δανείζανε με τοκογλυφικό τόκο, αυτοί που ήταν κολλητοί με τους νταβαντζήδες, βασικά εξαρτήματα του μηχανισμού λεηλασίας και παρακμής της χώρας, δεν έχω την ψευδαίσθηση πως θα τους πιάσει ο πόνος για το Έθνος και την ασφάλεια του. Υποψιάζομαι πως την τάξη θα την φέρουν οι ξένοι. Παραδόξως στο ζήτημα της διαπλοκής και των ελληνικών τραπεζών, θα ταυτιστούν τα συμφέροντα των δανειστών και του ελληνικού λαού! Αυτοί δεν θέλουν να δίνουν λεφτά σε πορτοφολάδες με κουστούμια κι ο λαός θα απαλλαγεί από τριτοκοσμικούς νταραβεριτζήδες. Θα καθαρίσουν για μας!
Η ανακεφαλαιοποίηση των μαγαζιών τους, αναγκαίων σε μια δυτική ελεύθερη οικονομία, θα γίνει με το αίμα του ελληνικού λαού, με χρήμα που ο λαός δανείζεται και που θα εγγραφεί στο δημόσιο χρέος. Άρα, το ξαναείπαμε, οι τράπεζες τους πρέπει να περάσουν στον έλεγχο του Έθνους. Δεν μπορούν να είναι τα κέρδη δικά τους κι οι ζημιές δικές μας.
Αυτό όμως που σίγουρα δεν μπορεί να γίνει, είναι να μας τα παίρνουν, για να κάνουν κολλεγιές σε βάρος των εθνικών συμφερόντων με δυνάμεις που απειλούν την Πατρίδα.
Και φυσικά από μεγαλοσαράφηδες απάτριδες και δη σχεδόν άφραγκους, δεν έχουμε και πολλές απαιτήσεις. Έχουμε όμως από την κυβέρνηση, που έχει κορμό την ΝΔ, την απαίτηση να μαζέψει τα λουριά σε τραπεζίτες και πολιτικά στελέχη και να κάνει επιλογές στις μεγάλες επενδύσεις, που δεν θα μας κοστίσουν αργότερα ο κούκος αηδόνι.
Είπαμε, τα λάθη μας, η μη αυτοδυναμία, μας ρίξανε στην ανάγκη των Βενιζέλων και λοιπών συγγενών, όχι όμως να χάσουμε και την ψυχή μας και να φτύσουμε τα ίδια μας τα μούτρα, τις ίδιες μας τις ιδέες, το ηθικό DNA του λαού μας, να υπονομεύσουμε την εθνική μας ασφάλεια, πουλώντας την σε νεοφιλελεύθερο τούρκικο παζάρι.
Δεν είναι δυνατόν, με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, να ζήσουμε οικονομική εισβολή των Τούρκων στην Ελλάδα. Διότι εν προκειμένω, το χρήμα, δεν μυρίζει απλώς. Βρωμάει αίμα…
antinews.gr

Υπάρχει Έλληνας που να δηλώνει με υπερηφάνεια ότι έδωσε δημόσια ελληνική περιουσία στους Τούρκους; Και όμως υπάρχει! > ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ!



Η Κατερίνα Ακριβοπούλου κονιορτοποιεί τον ΓΑΠ (βίντεο)

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου
πριν λίγες ώρες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων κονιορτοποίησε τον
Γ.Α.Π… Δείτε το
βίντεο

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/01/blog-post_23.html

23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1973 Θάνατος Αλέξανδρου Ωνάση & θεωρίες συνωμοσίας


Αλέξανδρος Ωνάσης: Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.
Ο Αλέξανδρος Ωνάσης γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 20 Απριλίου 1948 από τον γάμο του Έλληνα κροίσου με την πρώτη του γυναίκα Αθηνά (Τίνα) Λιβανού. Από τον ίδιο γάμο γεννήθηκε δύο χρόνια αργότερα η Χριστίνα Ωνάση. Πέρασε ξένοιαστα παιδικά χρόνια, αν και οι σχέσεις του με τον πολυάσχολο και διάσημο πατέρα του δεν ήταν πάντα οι καλύτερες δυνατές. Αγαπούσε πολύ τη μητέρα και δεν είδε με καλό μάτι τον χωρισμό των γονιών του και τον γάμο του πατέρα του με τη Ζακλίν Μπουβιέ - Κένεντι.
Πάθος του, η ταχύτητα και τα ακριβά σπορ αυτοκίνητα και μεγάλος του έρωτας η κατά 16 χρόνια μεγαλύτερή του Φιόνα Κάμπελ - Τίσεν, μοντέλο από τη Νέα Ζηλανδία και πασίγνωστη κοσμική των ευρωπαϊκών σαλονιών. Ο πατέρας του ποτέ δεν ενέκρινε αυτή τη σχέση και προσπάθησε με κάθε μέσο να τη διαλύσει. Ο Αρίστος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον Αλέξανδρο και από μικρό τον έπαιρνε συχνά μαζί του στις δουλειές για να τον «ψήσει» και να τον βάλει από νωρίς στις επιχειρήσεις. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ο Αλέξανδρος είχε αναλάβει τη γενική διεύθυνση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Η μοιραία μέρα για τον νεαρό Ωνάση υπήρξε η Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 1973. Το αεροπλάνο που πιλοτάριζε, ένα αμφίβιο «Πιάτζιο 136», κατέπεσε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του. Ο Αλέξανδρος τραυματίστηκε βαριά και οι δύο συνεπιβάτες του ελαφρότερα. Διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου άφησε την τελευταία του πνοή στις 7 το απόγευμα της 23ης Ιανουαρίου λόγω βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Ήταν μόλις 25 ετών.
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης μόλις έμαθε το θλιβερό μαντάτο στη Νέα Υόρκη κατέρρευσε και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο αγαπημένος του γιος και διάδοχός του ήταν νεκρός. Από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι το δυστύχημα δεν ήταν τυχαίο και ότι γιος του ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας. Οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν αργότερα, όταν και τα τρία πορίσματα που εκδόθηκαν για το δυστύχημα συνέκλιναν στη διαπίστωση ότι προκλήθηκε από την ανάποδη τοποθέτηση των πηδαλίων κλίσεως, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να μην υπακούει στις εντολές του πιλότου. Ο Ωνάσης επικήρυξε τους δολοφόνους του γιου του, όπως υποστήριζε, με 1.000.000 δολάρια, επικήρυξη που ισχύει μέχρι σήμερα.
Αμέσως φούντωσε και η συνωμοσιολογία. Ως «δολοφόνοι» του Αλέξανδρου Ωνάση έχουν υποδειχθεί κατά καιρούς η CIA, ο Σταύρος Νιάρχος, το καθεστώς των Συνταγματαρχών, ακόμη και οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή. Για το δυστύχημα κατηγορήθηκαν επτά μηχανικοί της Ολυμπιακής, που αθωώθηκαν στις 7 Νοεμβρίου 1977, με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.
Ο Αλέξανδρος Ωνάσης τάφηκε στον Σκορπιό και δύο χρόνια αργότερα τον ακολούθησε ο πατέρας του, που δεν συνήλθε ποτέ μετά το θάνατο του γιου του. Στη μνήμη του μοναχογιού του, ο Αριστοτέλης Ωνάσης συνέστησε το ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης» με έδρα το Βαντούζ του Λιχτενστάιν και κεντρικά γραφεία στην Αθήνα. Από τα κέρδη της οικονομικής αυτοκρατορίας Ωνάση, το ίδρυμα χορηγεί υποτροφίες και χρηματοδοτεί διάφορα έργα κοινωφελούς χαρακτήρα.
[Πηγή sansimera.gr]

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο Γ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ KAI... Σε δεύτερη Προανακριτική για την πλαστογραφία στην ΕΛΣΤΑΤ θα πάει ο Γ.Παπακωνσταντίνου!


H ώρα της πληρωμής για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά της χώρας από το 2010 με τα Μνημόνια, φαίνετα ότι πλησιάζει για ορισμένους, τουλάχιστον, εκ των αυτουργών: Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), και στενού συνεργάτη του πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Παπακωνστνατίνου, Ανδρέα Γεωργίου, και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας.

Καταλάβατε τώρα γιατί σφάζονται στο ΠΑΣΟΚ για το ποιος επέμενε να βάλει τη χώρα στο μνημόνιο; Ανοίγουν τα θέματα και προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε έπειτα από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου.
Υπενθυμίζεται πως η έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων είχε αρχίσει μετά τις καταγγελίες του πρώην μέλους της Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, η οποία είχε κάνει λόγο για υπερβολική διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε να διευκολυνθεί η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.
Κατ'αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος και για δεύτερη προανακριτική για τον Γ.Παπακωνσταντίνου, αφού ο Α.Γεωργίου έχει δηλώσει ότι για να "φουσκώσει" το έλλειμμα με τεχνητό τρόπο, είχε λάβει εντολές από τον Γ.Παπακωνσταντίνου!
Σύμφωνα με την εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη "πρέπει να αναζητηθούν τυχόν ηθικοί αυτουργοί, οι οποίοι παράγγειλαν στους κατηγορούμενους να αλλοιώσουν τα στοιχεία που παρουσίασε εκείνη την περίοδο η ΕΛΣΤΑΤ, «φουσκώνοντας» το έλλειμμα ενόψει της προσφυγής στο ΔΝΤ και όσα επακολούθησαν". Πρόκειται για φράση που παραπέμπει στον Γ.Παπακωνσταντίνου, φυσικά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τσάμπα μάς «πάγωσαν» με την αύξηση στο πετρέλαιο!


«Μαύρη τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα έσοδα από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης πετρελαίου, κυρίως όμως σοβαρά προβλήματα στην ομαλή διαβίωση και την υγεία εκατομμυρίων νοικοκυριών προκαλεί τελικά η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών να εκτοξεύσει στα ύψη τις τιμές λιανικής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης, με το να αυξήσει 5,5 φορές πάνω τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, από τα 0,06 στα 0,33 ευρώ το λίτρο, ώστε να εξισωθεί με το φόρο του πετρελαίου κίνησης, από τη χειμερινή περίοδο 2012-2013. Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης από το 1 ευρώ στο 1,25-1,35 ευρώ το λίτρο, την οποία … πέτυχε το υπουργείο Οικονομικών, έχει προκαλέσει ήδη τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης κατά 60%-70%, καθώς έχει αποστερήσει από εκατομμύρια Έλληνες πολίτες την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν το καύσιμο αυτό για τη θέρμανση των σπιτιών τους και τους έχει εξωθήσει σε άλλες μεθόδους θέρμανσης, που δεν επαρκούν ή, σε πολλές άλλες περιπτώσεις, τους έχει αφήσει ακόμη και χωρίς θέρμανση!
Σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016, το οποίο συμφώνησαν με την Τρόικα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, για το διάστημα από τις 15 Οκτωβρίου 2012 μέχρι τις 30 Απριλίου 2013 έχει προβλεφθεί ότι θα εισπραχθούν πρόσθετα φορολογικά έσοδα συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ από την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης. Μέχρι στιγμής όμως έχουν εισπραχθεί επιπλέον έσοδα ύψους μόλις 43 εκατ. ευρώ από το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ τα έσοδα από το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης είναι μέχρι στιγμής μειωμένα κατά 94 εκατ. ευρώ!
Όπως δείχνουν πλέον τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, κατά το διάστημα από τις 15 Οκτωβρίου 2012 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013, δηλαδή κατά τους πρώτους 3,5 μήνες εφαρμογής του μέτρου της εξίσωσης των φόρων:
  • Τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα έχουν αυξηθεί μόλις κατά 55-60 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με το διάστημα από 15-10-2011 μέχρι 31-1-2012.
  • Τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης θα έχουν μειωθεί κατά 70-80 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με το διάστημα από 15-10-2011 μέχρι 31-1-2012.
  • Η κατανάλωση εκτιμάται ότι θα έχει μειωθεί κατά 60%-70% στο πετρέλαιο θέρμανσης και κατά 20% περίπου στο πετρέλαιο κίνησης, σε σύγκριση με το διάστημα από 15-10-2011 μέχρι 31-1-2012.
Συνολικά, δηλαδή, το Δημόσιο, μέσα στους πρώτους 3,5 μήνες εφαρμογής του μέτρου της εξίσωσης των φόρων δεν θα έχει εισπράξει καθόλου πρόσθετα έσοδα από τους φόρους κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης! Δεδομένου δε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως τα πράγματα θα βελτιωθούν τους επόμενους 3 μήνες εφαρμογής του μέτρου της εξίσωσης, δηλαδή στο διάστημα από 1-2-2013 μέχρι 30-4-2013, είναι βέβαιο πλέον ότι τα πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ που, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, θα εξασφαλίζονταν από την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο πετρέλαιο κίνησης, δεν θα εισπραχθούν! Δεν αποκλείεται δε τα συνολικά έσοδα από τους φόρους σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης να είναι λιγότερα από αυτά που εισπράττονταν πριν γίνει η εξίσωση!
Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι:
1) Στο διάστημα από τις 15-10-2012 μέχρι τις 31-12-2012 τα έσοδα από τον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκαν μόλις κατά 36 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης μειώθηκαν κατά 60 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2011.
2)  Όπως όλα δείχνουν, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2013 τα έσοδα από τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι αυξημένα κατά 20-25 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2012, όμως η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι μειωμένη κατά 60%-70%!
3) Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2013 τα έσοδα από τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης θα είναι μειωμένα κατά 10-20 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2012, η δε κατανάλωση θα είναι μειωμένη περίπου κατά 20%.
Πέραν της «μαύρης τρύπας» των 500 εκατ. ευρώ στα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού, η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης προκαλεί ήδη τεράστια προβλήματα ομαλής διαβίωσης σε εκατομμύρια νοικοκυριά, τα οποία δεν μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν επαρκή θέρμανση για τα σπίτια τους. Υποχρεώνονται πλέον να διαθέτουν από το υστέρημά τους (τη στιγμή που χρωστούν ήδη υπέρογκα ποσά από φόρους εισοδήματος, φόρους ακινήτων και λογαριασμούς ΔΕΗ, που τους επιβλήθηκαν λόγω Μνημονίου) ελάχιστα χρήματα για να προμηθεύονται άλλα μέσα θέρμανσης τα οποία όμως δεν καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες τους. Πολλά μάλιστα εξαθλιωμένα λόγω Μνημονίου νοικοκυριά «ξεπαγιάζουν» αυτή τη στιγμή, μόνο και μόνο επειδή οι κ.κ. Στουρνάρας και Μαυραγάνης εμμένουν στην εφαρμογή ενός μέτρου, το οποίο ικανοποιεί μόνο τους τεχνοκράτες-γραφειοκράτες τροϊκανούς, επειδή μέσω αυτού (και πλήθους άλλων καταστροφικών φοροεισπρακτικών μέτρων που έχουν επιβάλει) επιτυγχάνουν την -πολυπόθητη γι’ αυτούς- υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων και, εν τέλει, την πλήρη εξαθλίωσή τους!
Γιώργος Παλαιτσάκης, στον Ελεύθερο Τύπο

Οι συνέπειες της «οργής»


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης


Το ΠΑΣΟΚ ήδη σέρνει τα βήματά του για το νεκροταφείο των πολιτικών ελεφάντων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στις επόμενες εκλογές, χρησιμοποιώντας ό,τι απέμεινε από το πελατειακό σύστημα του πάλαι ποτέ «Κινήματος» που αράχνιασε, θα οδηγήσει το απολειφάδι του δημιουργήματος του Ανδρέα Παπανδρέου εις τόπον χλοερόν, εις τόπον αναψύξεως.

Ο,τι ήταν να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ πήγε. Τα ρέστα θα πάνε στη Ν.Δ. και τη ΔΗΜ.ΑΡ. Μπορεί ο έσχατος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να τη σκαπούλαρε στη Βουλή, αλλά στην κάλπη δεν τον βλέπω να τη βγάζει. Πιο εύκολα θα μπορούσε να απεκδυθεί το πετσί του, παρά την πολιτική ευθύνη όσων προσωρινά απέφυγε. Και αυτή την απονέμει ο λαός, κάνοντάς σου τη φάτσα κατράμι το βράδυ των εκλογών.

Τι να λέμε τώρα για τη στάση της Ν.Δ.; Βλέπω με ιλαρή διάθεση όσους διαμαρτύρονται με κραυγές. Οσοι ξεχαρμανιάζανε την τσαντίλα τους στις κάλπες στις 6/5 και στις 17/6 απαιτούσαν τώρα από τον πρωθυπουργό αυτά για τα οποία του στέρησαν το στοιχειώδες: την αυτοδυναμία. Η χώρα δεν μπορούσε να πάει σε τρίτες απανωτές εκλογές. Οι πολίτες θα μας παίρνανε με τις πέτρες. Και θα ’χε μπόλικες, γιατί με πιθανή κατάρρευση της οικονομίας έπειτα από κάνα εξάμηνο προεκλογικό αγώνα, από μπάζα άλλο τίποτα.

Αφού κομμάτι της βάσης σκόρπισε σε ΑΝ.ΕΛ. και Χ.Α., οι αμείλικτοι αριθμοί οδήγησαν σε αναγκαστική συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. Κυνικός και σκληρός ρεαλισμός, αλλά η χώρα, τα συμφέροντά της, απαιτούσε επιτέλους άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης. Μπορείς να συγκυβερνάς με κάποιον κι αυτός να κάθεται ήσυχος, με σταυρωμένα χεράκια, για να τον στείλεις στη σέντρα και στο ευαγές καγκελόφρακτο ίδρυμα της γειτονιάς μου; Χλομό το βλέπω. Βέβαια, ήθελα έστω λίγο ΓΑΠ ζευγάρι με τον Παπακωνσταντίνου στο γκιζντάνι, αλλά, δεδομένων των συσχετισμών, ήταν ευσεβής πόθος…

Αυτές λοιπόν είναι ακόμη μερικές συνέπειες της «ψήφου της οργής». Φταίνε, φυσικά, κι οι εσφαλμένες επιλογές μας. Ο Παπαδήμος ήταν η αρχή κι ύστερα το ένα έφερε το άλλο, στη λογική τού «να τα έχουμε μ’ όλους καλά και προσήλωση στο ευρώ». Χάσαμε φίλους μας κι αναζητήσαμε στήριξη στους εχθρούς μας. Ομως εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πολυδιάσπαση βλάπτει σοβαρά την παράταξη και κυρίως την πατρίδα.

Πολύ βολική για το σύστημα. Νεοφιλελεύθεροι και ψευτοπροοδευτικάριοι θέλουν τη λαϊκή πατριωτική Δεξιά σκορποχώρι, γιατί έτσι ευνουχίζεται το καλύτερο κομμάτι, ο κορμός της αληθινής Κεντροδεξιάς της Ιστορίας, όχι του ανύπαρκτου εφευρήματος του μεσαίου αποτέτοιου. Θέλει γερό στομάχι ν’ αντέξεις, όταν διαφωνείς, να διατυπώσεις τη διαφωνία σου αλλά να πειθαρχήσεις και να είσαι παρών, όταν θα έρθουν άλλα, πιο μεγάλα, πιο σπουδαία. Γιατί η πατρίδα έχει ζητήματα πιο μεγάλα από την προσωρινή μπατιριά μας.

Αν η Ν.Δ. είχε αυτοδυναμία, τότε θα μπορούσε να στείλει στο σκαμνί όλη την κομπανία που μας έσυρε στο Μνημόνιο. Κι αν έχει ευθύνη η ηγεσία, επειδή εκτίμησε τον κίνδυνο για τη χώρα και τον λαό ως υπαρκτό και επερχόμενο, κι έκανε συμβιβασμούς, είναι υπαρκτή και η ευθύνη ενός εκάστου που λειτούργησε με οργή και στέρησε από την παράταξη την αυτοδυναμία. Με μια ισχυρή και αυτοδύναμη εντολή και με μία Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα είχε πολύ πιο ισχυρή την παρουσία ανθρώπων εκ της σαρκός του λαού, όχι γόνους και ταβλαδόρους, αλλιώς θα τα λέγαμε σήμερα.

Γιατί, αδέρφια, πιστεύω ότι και στο Μνημόνιο θα τη βγάλουμε καθαρή, ότι θα ακουμπήσουμε στον πάτο κι ύστερα μόνο πάνω θα έχει, και θα έχουμε ξεχάσει και τις υστερίες και τους τζάμπα λεονταρισμούς κι όσοι κοίταξαν τα βρόμικα νιτερέσα τους, κι αν δεν πάνε φυλακή, θα πάνε στ’ αζήτητα της Ιστορίας, ατιμασμένοι κι ανυπόληπτοι πολιτικά.

Το θέμα είναι ως τότε να ξαναενώσουμε τη βάση της παράταξης, να έχει φωνή, να ξαναδούμε τις σημαίες μας να κυματίζουν στον άνεμο και τις ιδέες μας να σαρώνουν στην κοινωνία χωρίς αναγκαστικούς συμβιβασμούς.

Για να επανελληνίσουμε τα πάντα, παντού, αλλάζοντάς τα όλα, κάνοντας τις εθνικές ιδέες κυρίαρχες στον δημόσιο βίο, με όπλα έναν ασυμβίβαστο πατριωτισμό, την παραδειγματική ηγεσία και την ενότητα της κοινωνίας μέσα από την κοινωνική δικαιοσύνη. Αν ο λαός ήθελε νεοφιλελεύθερους, είχε. Τους έδωσε 2%. Αλλο τόσο είναι και το αληθινό ποσοστό του αληθινού ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλία, αν γίνουν όλα όσα πρέπει…

dimokratianews.gr

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ενοχλεί η σιωπή Σαμαρά στις προκλήσεις ΓΑΠ – Τόμσεν


Ενοχλεί η σιωπή Σαμαρά στις προκλήσεις ΓΑΠ - Τόμσεν
Έκθετος, αν δεν μιλήσει, ο πρωθυπουργός μετά την αιχμή Παπανδρέου ότι ακολουθεί την πολιτική του αλλά και την παραδοχή Τόμσεν πως η τρόικα έκανε λάθος με το πρόγραμμα εξαθλίωσης του λαού
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Δύο σοβαρές προκλήσεις αφήνει αναπάντητες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ενώ όλοι περίμεναν να δώσει απαντήσεις και επιχειρήματα που θα δικαιολογούν τις ενέργειές του κι όχι την κριτική που δέχεται τόσο από την αντιπολίτευση, όσο κυρίως από το εσωκομματικό πεδίο το οποίο οξύνεται συνεχώς.
Το πρώτο χτύπημα ήρθε με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο σαν αιχμή από τον προκάτοχο και παλιού συμφοιτητή του πρωθυπουργού, τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Στην απάντηση προς τον παλιό «κηπουρό» και υποστηρικτή του, τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο μεγάλος στοχαστής ακολούθησε μια παλιά και καλή μέθοδο που χρησιμοποιούσε ο παππούς του όταν ήθελε να κάνει κριτική. Τα είπε στη νύφη για να τα ακούσει στην πεθερά…
Αφού κατηγόρησε τον κ. Λοβέρδο ότι κάνει θόρυβο για λίγη δημοσιότητα και ότι αποποιείται τον αγώνα του ΠΑΣΟΚ, παρότι η πολιτική του κόμματος «δικαιώνεται από τους πολιτικούς αντιπάλους του». Σαφέστατη είναι η προσωπική αιχμή εναντίον του κ. Αντώνη Σαμαράο οποίος κάνει ότι δεν βλέπει, δεν ακούει και δεν μιλά για όσα τού καταλογίζουν.
Η σιωπή αυτή έχει αντίκτυπο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αφού η αναφορά του κ. Παπανδρέου ότι εκείνοι που τον «πολεμούσαν λυσσαλέα και τον απέρριπταν» τώρα υιοθετούν την πολιτική του, ξυπνά εσωκομματικές αντιστάσεις εναντίον του κ. Σαμαρά.
Το δεύτερο «κτύπημα»
Την ίδια στιγμή, οι επισημάνσεις του επικεφαλής της τρόικας κ. Πωλ Τόμσεν ότι έγιναν λάθη στη συνταγή της λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα μάλλον θα έπρεπε να προκαλέσουν την έντονη αντίδραση του κ. Σαμαρά. Όπως πληροφορούμαστε όμως,ο πρωθυπουργός ασχολείται με τις πιέσεις που τού ασκούν οι Γερμανοί για να τοποθετήσουν δική τους διοίκηση στο ΤΑΙΠΕΔ και λέγεται πως δεν πρόκειται να αντιδράσει ούτε γι’ αυτό το μείζον θέμα.
Το σίγουρο είναι αν δεν απαντήσει και δεν κάνει μια σαφή τοποθέτηση επί των όσων δήλωσε ο κ. Τόμσεν, τότε θα αναμένει με μαθηματική ακρίβεια κριτική για πολιτική ανακολουθία έναντι όσων υποστήριζε ο κ. Σαμαράς πριν από τις εκλογές και απ’ αυτά που εφαρμόζει σήμερα. Επιπροσθέτως δεν υπάρχει και η μόνιμη επωδός ότι τα απαιτεί η τρόικα εφ’ όσον ο επικεφαλής της παραδέχεται το λάθος.
Η σιωπή του πρωθυπουργού, ωστόσο, δίνει ένα πρώτης τάξεως επιχείρημα στην αντιπολίτευση (στα Δεξιά και στα Αριστερά) να επικρίνει την τρικομματική κυβέρνηση και ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία ότι ηγείται μιας κυβέρνησης που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί υποτελής στην τρόικα εφαρμόζοντας την αυστηρή πολιτική της, την ώρα που εκείνη τείνει να την αναθεωρήσει.
Πώς θα ανατραπεί η ισοπαλία με ΣΥΡΙΖΑ
Σε μια τέτοια περίπτωση, η σιωπή του κ. Σαμαρά θα θεωρηθεί πολιτικώς επιζήμια εφ’ όσον θα στερήσει το στρατηγικό πλεονέκτημα της Ν.Δ. που εμφανίζεται ισόπαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, ενώ θα τη βυθίσει στην εσωστρέφεια (την οποία δεν θέλει να αντιληφθεί ο πρόεδρος του κόμματος) μετά τις ατυχείς έως και άστοχες θέσεις του κατά τα άλλα τεχνοκράτη υπουργού κ. Γιάννη Στουρνάρα.
Για όσους δεν θυμούνται, με συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών επεχείρησε να επιβάλλει λήθη για τα έργα και τις ημέρες των κυρίων Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου ενώ σχολίασε με θράσος χειρισμούς του κ. Κώστα Καραμανλή, προσβάλλοντας τα στελέχη και την εκλογική βάση της πρώτης δύναμης του κοινοβουλίου, της Ν.Δ! Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις των κ.κ. Ευριπίδη ΣτυλιανίδηΠροκόπη Παυλόπουλου και Ευάγγελου Αντώναρου.
Ο βουλευτής και ο Αυστριακός
Τυχαία δεν είναι και η αντίδραση παλιού «γαλάζιου» βουλευτή, ο οποίος σε πολιτικό πηγαδάκι εντός της Βουλής δήλωσε απογοητευμένος από τη σιωπή του πρωθυπουργού ακόμα και στη ψηφοφορία για την παραπομπή των εμπλεκομένων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
«Ενώ η παράταξη λαβώθηκε από την υπόθεση Βατοπεδίου από την οποία δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο, δεν έκανε την παραμικρή αντίδραση και υπενθύμιση σε πρόσωπα του καθεστωτικού ΠΑΣΟΚ που ξαφνικά έχουν γίνει εταίροι της Ν.Δ. στη διαχείριση μιας κρίσης την οποία διόγκωσαν με την ανικανότητά τους», σχολίασε χωρίς να διστάσει από την παρουσία δύο δημοσιογράφων.
Προφανώς ο κ. Σαμαράς και κάποιοι από τους συνεργάτες του δεν έχουν αντιληφθεί ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σχολιάζουν αυτή τη συμπεριφορά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός συντηρητικού Αυστριακού, ο οποίος σχολίασε σε ομάδα δημοσιογράφων ότι ο Ισπανός Μαριάνο Ραχόι λαμβάνει σκληρά μέτρα αλλά έχει πατριωτικές αντιστάσεις ενώ η τρικομματική ηγεσία της Ελλάδας δεν ανακάλυψε τι σημαίνουν οι φράσεις «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις και στην πολιτική.
Εδώ κολλάει η φράση, οι άλλοι τον έχουν «τούμπανο» κι η κυβέρνηση, κρυφό καμάρι.

Την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου ζητά ο Πάνος Καμμένος με αφορμή τις δηλώσεις Λοβέρδου


Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε εξεταστική επιτροπή προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα μπήκε στο μνημόνιο, ζήτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι και η Βουλή είναι έτοιμη να αποδεχθεί κάτι τέτοιο, παραπέμποντας στα αποτελέσματα των ψηφοφοριών για την πρόσφατη διαδικασία παραπομπών σε προανακριτική.
«Η ομολογία Λοβέρδου ότι υπήρχε σχέδιο εντάξεως της χώρας από τον κ.
Παπανδρέου στο μηχανισμό στήριξης δείχνει ότι απαιτεί τώρα ο ελληνικός λαός να προχωρήσουμε στη μία και μόνη εξεταστική που είχε προαναγγείλει ο κ. Σαμαράς. Η τακτική τού να καλύπτει ο πρωθυπουργός της χώρας τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου δεν μπορεί να συνεχιστεί», είπε ο κ. Καμμένος σε δήλωσή του.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «η ψήφος των 80 βουλευτών για την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου στην τελευταία προανακριτική δείχνει ότι και η Βουλή την Ελλήνων είναι έτοιμη να στείλει τον κ. Παπανδρέου εκεί που του αξίζει».

Eλλαδισμός, το τέλος του Eλληνισμού;


Του Χρήστου Γιανναρά
Φίλος Bρετανός, με ενδιαφέρον επενδυμένο σε σοβαρή κατάρτιση για τον πολιτισμικό χώρο της Mέσης Aνατολής, μου έθεσε ένα ερώτημα σχετικό με την ελληνική διαχείριση της τύχης του Πατριαρχείου Iεροσολύμων. Mοιάζει ερώτημα περιθωρίου, ερώτημα πολυτελείας την ώρα που έχει επίσημα καταλυθεί η εθνική μας κυριαρχία και το ελλαδικό κράτος βρίσκεται υπό απηνή επιτρόπευση. Oμως, χτίζοντας την πληροφόρηση που απαιτούσε το ερώτημα ενός αλλοδαπού ενδιαφερόμενου, τόλμησα να προϋποθέσω τη χρησιμότητά της και για τον ελλειπτικά ίσως ενημερωμένο Eλλαδίτη σήμερα, κυρίως αυτόν που θα ήθελε να υπολογίσει το προσδόκιμο ιστορικής επιβίωσης του κρατιδίου μας.
Tο ερώτημα του φίλου έλεγε: «Aπό την οθωμανική ακόμα περίοδο, η εκλογή του πατριάρχη Iεροσολύμων ελέγχεται από την Aγιοταφική Aδελφότητα - που συγκροτείται μόνο από Eλληνες. Στη διάρκεια του 20ού αιώνα, η ιστορία αυτού του πατριαρχείου εξελίχθηκε με θλιβερό τρόπο: τα ελληνικά συμφέροντα έκαναν πολλές προσπάθειες να αποσοβήσουν την «αραβοποίηση» της Oρθόδοξης Eκκλησίας στα Iεροσόλυμα, παρ' όλο που η συντριπτική πλειοψηφία των πιστών είναι Aραβες. Aυτή η προσπάθεια διατήρησης του ελληνικού ελέγχου δεν έχει αποβεί επιβλαβής για την Oρθοδοξία; H δυνατότητα να είναι ο πατριάρχης αληθινός πατέρας (γεννήτορας) της ορθόδοξης πίστης, έχει σπαταληθεί. Bλέπεις να υπάρχει ελπίδα αλλαγής νοοτροπίας στον 21ο αιώνα»;
Tου απάντησα: Για να διακρίνουμε λύση στο συγκεκριμένο, πολύ οδυνηρό πρόβλημα, μάλλον πρέπει να απαντήσουμε πρώτα σε ένα άλλο ερώτημα: Πριν από την ίδρυση του ελλαδικού εθνικού κράτους, το 1822, ποια ήταν τα γεωγραφικά σύνορα του Eλληνισμού; Tην 1η Iανουαρίου του 1822 η πρώτη Eθνική Συνέλευση στην Eπίδαυρο διακήρυξε, «ενώπιον Θεού και ανθρώπων», «την Πολιτικήν ύπαρξιν και ανεξαρτησίαν του Eλληνικού έθνους, του αποσείσαντος τον βαρύτατον και απαραδειγμάτιστον ζυγόν της τυραννίας υπό την φρικώδη Oθωμανικήν δυναστείαν». Πριν από αυτή τη διακήρυξη, πού και πώς εντοπιζόταν η ύπαρξη και η ταυτότητα των Eλλήνων;
Aυτό το «πριν» περιλαμβάνει τέσσερις σχεδόν χιλιάδες χρόνια - η αρχαιολογική σκαπάνη πιστοποιεί ότι, από το 1900 π. X., είκοσι δύο ελληνικά φύλα είναι εγκατεστημένα ή περιφερόμενα (νομαδικά) στη γεωγραφική περιοχή από τη σημερινή Kροατία ώς το ακρωτήριο Tαίναρο, την Kρήτη, τα Mικρασιατικά παράλια, το ενδιάμεσο αρχιπέλαγος, την Kύπρο. Mε κοινή γλώσσα, κοινή τέχνη εργαλείων, κοσμημάτων, κεραμικής. Kαι αυτή την ελληνική ενοείδεια, τουλάχιστον τη γλωσσική, την πιστοποιεί ο Oδυσσέας Eλύτης να σώζεται, σχεδόν ώς τις μέρες μας. Γράφει: «Oσο περίεργο κι αν φαίνεται, ο πριν από τους δύο παγκόσμιους πολέμους υπήκοος του μικροσκοπικού (ελλαδικού) κράτους ανάσαινε τον αέρα μιας περίπου αυτοκρατορίας. Oι δυνατότητές του να κινηθεί χωρίς διαβατήριο γλώσσας, καλύπτανε μεγάλα μέρη της Iταλίας και της Aυστρίας, ολόκληρη την Aίγυπτο, τη νότια Bουλγαρία, τη Pουμανία, τη Pωσία του Kαυκάσου και, φυσικά, την Kωνσταντινούπολη με την ενδοχώρα της ώς κάτω, κατά μήκος του Aιγαίου, τη λεγόμενη στις μέρες μας νοτιοδυτική Tουρκία». Θα πρόσθετα τη Συρία και την Παλαιστίνη.
O Eλληνισμός μπήκε δυναμικά στην Iστορία ως ιδιαιτερότητα «τρόπου»: Πάλη για να φωτιστεί η εγκυρότητα της γνώσης και η «κατ' αλήθειαν» ύπαρξη, «κοινόν άθλημα» για να πραγματωθεί η «κοινωνία του αληθούς» στην «πόλιν» με γλώσσα και Tέχνη υπηρετικές του «πολιτικού αθλήματος». Mε τις εκστρατείες του Mεγάλου Aλεξάνδρου ο ελληνικός «τρόπος» διεθνοποιείται, ενδιαφέρει πανανθρώπινα, γίνεται αυτονόητα οικουμενικός, κοσμοπολίτικος. «Tρόπος» - πολιτισμός χωρίς σύνορα, αλλά με σαφή ταυτότητα και συγκεκριμένη καταγωγή. Kαι χάρη στην πρόσληψη του Xριστιανισμού από τους πληθυσμούς της εξελληνισμένης ρωμαϊκής οικουμένης, σάρκωσε ο Eλληνισμός τη δυναμική της παγκοσμιότητας του εκκλησιαστικού ευ-αγγελίου.
Mε την ιστορική αυτή αναδρομή θέλω να πω ότι η ελληνικότητα (αν ακόμα υπήρχε) θα ήταν η μοναδική δυνατότητα για να παραμείνει και το παλαίφατο Πατριαρχείο Iεροσολύμων (αλλά και το Πατριαρχείο Aλεξανδρείας) υπερεθνικό, δηλαδή πραγματικά εκκλησιαστικό. Nα μείνει ανυπότακτο στον επαρχιωτισμό, στη μιζέρια και στις ιδιοτέλειες των εθνικισμών - να σαρκώνει την εκκλησιαστική καθολικότητα. Aλλά πώς να γίνει αυτό, όταν οι κάποτε ανθούσες ελληνικές κοινότητες της Παλαιστίνης και της Συρίας έχουν εκλείψει και το Πατριαρχείο Iεροσολύμων επανδρώνεται κυρίως από Eλλαδίτες, που μάλλον για «καλύτερη τύχη», δηλαδή για βιοπορισμό, καταφεύγουν εκεί, όχι από ζήλο διακονίας της εκκλησιαστικής οικουμενικότητας;
O εθνικιστικός ελλαδισμός φοβάται τον αραβικό πληθυσμό που αποτελεί το λαϊκό σώμα (τη σημερινή ιστορική σάρκα) του Πατριαρχείου Iεροσολύμων. Aν καταλαβαίναμε οι Eλλαδίτες ότι η ελληνικότητα δεν εντοπίζεται στο αίμα, στη βιολογική διαδοχή, αλλά στη διαδοχή του «τρόπου» που αφορά πανανθρώπινα, είναι εξ ορισμού οικουμενικός (και μόνο υπηρετείται αυτός ο «τρόπος», δεν εξουσιάζει), τότε θα είχαμε πείσει τους Aραβες για το προφανές και αυτονόητο: Oτι αν το Πατριαρχείο γίνει αραβικό ή ελλαδικό, θα σβήσει αναπότρεπτα μέσα στη μιζέρια τού επαρχιωτικού εθνικισμού και στην πλημμυρίδα της μουσουλμανικής θρησκοληψίας. Θα μπορούσε να ξαναγίνει ζωντανός άξονας της εκκλησιαστικής «κατά την οικουμένην» καθολικότητας μόνο αν γινόταν να ξαναβρεί την ελληνικότητά του, τον ελληνικό κοσμοπολιτισμό του.
Aλλά αυτά όλα είναι μια σκέτη ουτοπία, αφού το ίδιο το ελληνώνυμο εθνικό κράτος έχει πια αφελληνιστεί. Πασχίζει, 190 χρόνια τώρα, να αποβάλει, με κάθε τρόπο, την ευθύνη και την προνομία της ελληνικής οικουμενικότητας, να υποταχθεί, από επαρχιώτικη ξιπασιά και μόνο, στον μιμητισμό, στον μεταπρατισμό. Δυο αιώνες τώρα παλεύουμε να αποδείξουμε ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν»: επιλέξαμε να είμαστε μια καθυστερημένη στο διηνεκές, ως προς το ευρω-αμερικανικό ίνδαλμά μας, βαλκανική επαρχία.
Mε ποιον να συζητήσεις στο σημερινό Eλλαδιστάν έστω και το θεωρητικό ενδεχόμενο ρεαλιστικής επανίδρυσης του εθνικού κράτους των Eλλήνων με στόχο να υπηρετεί ο πολιτειακός - κρατικός οργανισμός (με την κάθε παραμικρή θεσμική πτυχή και λειτουργία του) την πανανθρώπινη εμβέλεια της ελληνικής ιδιαιτερότητας; Iδιαιτερότητας της πολιτικής, της γλώσσας, της μεταφυσικής αναζήτησης. Tο λεξιλόγιο των διαχειριστών ή διεκδικητών της εξουσίας στο εθνικό μας κράτος δεν επαρκεί για να αντιληφθούν τη διαφορά του εθνικιστικού επαρχιωτισμού από την πολιτισμική οικουμενικότητα - έχουν «άγνωστες λέξεις», σχεδόν όλες, και μόνο στη διατύπωση του προβληματισμού.
O Bρετανός νομίζω θα με καταλάβει. Γιατί «μετέχει ελληνικής παιδεύσεως».

http://www.kathimerini.gr