Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ο Γιώργος Τράγκας αποκαλύπτει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, στη θέση του Σαμαρά!

Το κείμενο που ακολουθεί είναι του Γιώργου Τράγκα και το ανάρτησε ο ίδιος στη σελίδα του στο facebook. Διαβάστε:
Ο Γιώργος Τράγκας αποκαλύπτει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, στη θέση του Σαμαρά!
Πάμε σε πρόωρες εκλογές? Θα έχουμε προεκλογική περίοδο διαλύοντας την τουριστική περίοδο και κάποιες ελπίδες ότι θα πέσουν φέτος περισσότερα ευρώ στα ταμεία των τουριστικών επιχειρήσεων?

Θα βρεθεί μία μεταβατική περίοδος για την υπόθεση της ΕΡΤ? Ή μόλις τελειώσει η συνάντηση των τριών αρχηγών –τη Δευτέρα- Ο Σαμαράς θα πάει στον πρόεδρο να υποβάλλει την παραίτηση του, πετώντας το μπαλάκι της ευθύνης σους δύο άλλους και στον Σύριζα, που αγκυλωμένος δημοσκοπικά και φοβισμένος γι’ αυτά που έρχονται δεν τολμάει να καταθέσει- μέχρι στιγμής- ούτε πρόταση μομφής!

Ο Σαμαράς έχει ένα μεγάλο πρόβλημα που ενδεχομένως τον οδηγεί πιο κοντά στην έξοδο του Μαξίμου: Οι Αμερικανοί δεν τον θέλουν πλέον στο τιμόνι της τριμερούς κυβέρνησης και το δείχνουν με τη σιωπή τους και με την επιδεικτική άρνηση τους να τον δεχθούν στο Λευκό Οίκο. Οι Αμερικανοί δεν συγχωρούν στο Σαμαρά ότι συνάντησε περισσότερες από μία φορές τον Αλεξέι Μίλερ της Γκάζπρομ (δεξί χέρι του Πούτιν), παρά τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα και όχι μόνον. Δεν συγχωρούν στο Σαμαρά, ότι παρέκαμψε τις οδηγίες τους και ότι συζήτησε κατ’ ιδίαν με τον απεσταλμένο του Κρεμλίνου, χωρίς καν την παρουσία διερμηνέως… Η «εξαφάνιση» του Σίμου Κεδίκογλου , έως την ώρα που βγήκε να ανακοινώσει το κλείσιμο της ΕΡΤ, ήταν ενδεικτική. Η αμερικανική πρεσβεία τον θεωρεί «άνθρωπο του Κρεμλίνου», με γραφείο ακριβώς από κάτω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Ελλάδος. Ο Σαμαράς, έχει ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα. Ξέρει, διαισθάνεται, βλέπει, ότι μετά τις γερμανικές εκλογές το «success story», συνοδεύεται από haircut, Μνημόνιο 3, πιθανότατο κούρεμα ακόμη και στις καταθέσεις των τραπεζών, σχέδιο Κόφι Ανάν 2, αναγνώριση των Σκοπίων ως ‘’Βόρεια’’ ή ‘’Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας’’ και ένα θρίλερ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που θα έχουν θερμοκρασία ανάλογη της πορείας των σχέσεων Ερντογάν-Ουάσιγκτον.
«Μυρίζει» ότι υπάρχουν διεργασίες εξόδου του Σαμαρά από το πολιτικό σκηνικό με αντικατάσταση του έως τον Οκτώβριο. Αναζητείται ένας νέος «Παπαδήμος» με τις ευλογίες του ίδιου και των δύο συνεταίρων που δεν επιθυμούν να πάνε στις κάλπες, αλλά θέλουν και μία «νίκη» μέσα στην τριμερή κυβέρνηση που να δικαιώνει την ύπαρξη τους και να αναχαιτίζει την φθορά τους. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν η ΕΡΤ επαναλειτουργήσει υπό την παρούσα μορφή της. Δύσκολο. Η τρόικα θέλει 2.500 υπαλλήλους στο δρόμο, μέχρι το τέλος Ιουνίου. Άλλωστε η δόση δεν έχει δοθεί ακόμη- απ’ ότι μαθαίνω- για «τεχνικούς λόγους». Δεν αποκλείεται ο Αβραμόπουλος, που θεωρείται «κολλητός» των Αμερικανών, και προ ημερών είχε πάει (στη θέση του Σαμαρά), στο εβραϊκό λόμπι τν ΗΠΑ, να είναι ο επόμενος εγκάθετος «Παπαδήμος». Κανείς δεν θέλει εκλογές, αλλά μπορεί και να προκύψουν! Ο Αβραμόπουλος, θεωρείται μία πολιτική μετάλλαξη που προσαρμόζεται παντού και μέχρι τώρα λέει τα καλύτερα λόγια για όλους τους ξένους…. που εδρεύουν στο εδώ πεδίον βολής! Τα πάει πολύ καλά με τον Τσίπρα και την απαράμιλλη γερμανική λογική του και επειδή έχουμε περάσει σε μέρες πολιτικών συμπράξεων και συγκυβερνήσεων, μερικοί φίλοι «πολιτικών χολυγουντιανών σεναρίων» δεν αποκλείουν να συμβεί εδώ, ότι συμβαίνει στην Γερμανία. Γιατί π.χ. το CDU μπορεί να κάνει κυβέρνηση με το SPD και δεν μπορεί να κάνει στην Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία με τον Σύριζα που τα ποσοστά τους εξασφαλίζουν αταλάντευτη πορεία εν μέσω Μνημονίου και κατοχής. Μην πείτε «Μα τι είναι αυτά που λες»; Αυτό που βλέπω είναι ότι η προστάτιδα δύναμη προωθεί Τζίμη και φυσικά Αλέξη…
Μην χάσετε στο CRASH που κυκλοφορεί να διαβάσετε το παρασκήνιο για τον Σαμαρά και τους Αμερικανούς…

ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Τρόικα: Σαμποτάρουν τις αποκρατικοποιήσεις και μετά ζητάνε τα ρέστα


Όπως πάντα οι επισκέψεις της τρόικα έχουν να κάνουν με ένα μόνο θέμα "μπαμπούλα" για όλη την ελληνική κοινωνία, και αυτό είναι η αποδέσμευση της δόσης, μια δόση που δεν θέλει να μας παραχωρήσει λόγω "πολιτικής αναταραχής".
Μια αναταραχή που η ίδια η τρόικα προκάλεσε όταν αυτοί που κρύβονται από πίσω της δεν επέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, για να μην περάσουν στα χέρια των ρωσικών Γκάζπρομ-Σίντεζ, με αποτέλεσμα να χαθούν 2 δισ. ευρώ έσοδα, τα οποία με περίσσιο θράσος αμέσως μετά μας ζητούν να τα βρούμε με νέα μέτρα.
Όπως λέει και το ρητό "μια βλακεία, διορθώνεται με ακόμα μεγαλύτερη βλακεία", έτσι αυθημερόν με την αποτυχούσα ιδιωτικοποίηση, η κυβέρνηση Σαμαρά προχωρά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην κατάργηση της ΕΡΤ,η οποία προκάλεσε πολιτική θύελλα στο εσωτερικό της χώρας, ενώ από την ΕΕ μέχρι τις ΗΠΑ όλοι τάχθηκαν υπέρ της ΕΡΤ, λες και παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμά της στον Λευκό Οίκο και στο Βερολίνο. 
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν έκρυβαν άλλωστε την απογοήτευσή τους επειδή, όπως έλεγαν, η κυβέρνηση κατέφυγε στη λύση αυτή επειδή "δεν προλάβαινε" έως τέλος Ιουνίου να απολύσει 2.000 ανεπαρκείς και επίορκους από το δημόσιο, που είναι προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση του Ιουνίου. Αντί αυτής της διαδικασίας, επελέγη ο «αιφνίδιος θάνατος» της ΕΡΤ.
Παρεμπιπτόντως η τρόικα ζητούσε άμεσα την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων, και στο μνημόνιο του 2011 ρητώς αναφέρει την κατάργησή της.
Ο δρόμος για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ άνοιγε στο νόμο 4002 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2011 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο άρθρο 66 υπό τον τίτλο: «Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση ΝΠΔΔ και δημοσίων επιχειρήσεων».
  Στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: §1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α' 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:
«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
 1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
  α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,
Μεταξύ άλλων ο συγκεκριμένος Νόμος φέρει τις υπογραφές σχεδόν όλων των υπουργών της τότε κυβέρνησης και μεταξύ αυτών του τότε αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, και τώρα έχουμε το ΠΑΣΟΚ και την τρόικα να προσποιούνται ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το "έγκλημα" στηριζόμενοι στην μνήμη "ψαριού" που διαθέτει ο μέσος πολίτης, και με την ελπίδα (και αδιαφορία) ότι ουδείς θα το καταλάβει.
Και έτσι φτάσαμε στο σημείο η τρόικα με θράσος χιλίων πιθήκων να "ενοχλείται" από την πολιτική αναταραχή που προκλήθηκε στη χώρα από το κακό...Σύμπαν.
Χωρίς αποφάσεις ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ενώ προγραμματίστηκε και νέα συνάντηση για το μεσημέρι της Κυριακής.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και το θέμα της ΕΡΤ, αλλά, όπως ανέφεραν κύκλοι του υπουργείο Οικονομικών,  στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του Δημοσίου.
Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι κυβέρνηση και τρόικα θέλουν να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς τις αλλαγές στο Δημόσιο, αξιοποιώντας το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ και τα νέα δεδομένα μετά την υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που αφορούν σε αλλαγές στο ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Η σύσκεψη που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, έγινε υπό τη σκιά των πολιτικών εξελίξεων που προκαλούν οι χειρισμοί για το μέλλον της ΕΡΤ. Ωστόσο σε αυτήν ενδέχεται να λυθεί και το  «μυστήριο» του νέου φόρου ακινήτων που θα πληρώσουν από το 2014 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.
Ταυτόχρoνα η ελληνική πλευρά δίνει μάχη για να αποσπάσει την έγκριση της τρόικας για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% το 13%, έστω και πιλοτικά.  Ενδέχεται πάντως η μείωση να αφορά κυρίως στα τουριστικά πακέτα όπου συμπεριλαμβάνεται και διατροφή και, δευτερευόντως μόνο, στα εστιατόρια και τις ταβέρνες. Οπότε ο φτωχός λαός δεν θα ωφεληθεί τίποτα!
Το «παζάρι» για τους φόρους  ακινήτων. Παρότι τις τελευταίες εβδομάδες στο υπουργείο Οικονομικών γράφουν και ξαναγράφουν κάθε πιθανό ή απίθανο σενάριο, η αρμόδια διακομματική επιτροπή που έχει συσταθεί για τον φόρο ακινήτων ακόμα δεν έχει λάβει τις προτάσεις για να τις εξετάσει και να αποφασίσει τι και πώς θα ισχύσει το 2014. Αντιθέτως η Τρόικα έχει ενημερωθεί ήδη από τη Δευτέρα και ενδέχεται να απαντήσει σήμερα για το ποια σενάρια προκρίνει, ώστε επ’ αυτών να κληθούν να πάρουν θέση –πρωθύστερα όμως- και τα μέλη της διακομματικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπουργείο Οικονομικών και Τρόικα  επεξεργάζονται  λύσεις χωρίς αφορολόγητο, στη λογική να πληρώνουν «όλοι έστω και από λίγα», για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων-ΕΦΑ που θα επιβληθεί το 2014.
Στην κυβέρνηση θεωρούν πως με τα λύση να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ, κέρδισαν χρόνο και απέφυγαν τυχόν έξτρα πίεση για τη λήψη άλλων πρόσθετων μέτρων, λόγω της αδυναμίας που προέκυψε σε αυτό το τρίμηνο για την είσπραξη εσόδων έως 1 δισ. ευρώ από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.
Η υποκρισία συνεχίζεται από όλες τις πλευρές, αυτό που έγινε κατανοητό είναι ότι στο εξής για κάθε αστοχία της κυβέρνησης, είτε από ανικανότητα, είτε γιατί δεν την αφήνουν να πουλήσει (παρά μόνο εκεί που "πρέπει" και στο τίμημα που "πρέπει", δηλαδή τζάμπα), θα την πληρώνουν οι πολίτες και αν στην τρόικα δεν το καταλάβουν οδηγούν τη χώρα σε μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις με απρόσμενες συνέπειες για όλους. Δεν είναι το όνειρο κανενός να ζει στο δρόμο χωρίς σπίτι,και δουλειά, εκτός εάν τους αρέσει να "πειραματίζονται" με την ανθρώπινη ψυχολογία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για να παραγραφούν τα αδικήματα του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου!


Ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι σε βάρος της ίδιας της χώρας αποφάσισαν να παίξουν ορισμένοι επαγγελματίες πολιτικοί, από αυτούς που ο κόσμος βλέπει στο δρόμο και φτύνει. Ένα πολύ ύπουλο σχέδιο το οποίο αν τελικά ευοδωθεί θα έχει πετύχει ένα και μοναδικό σκοπό. Να οδηγήσει την Ελλάδα σε εκλογές οι οποίες στην παρούσα φάση είναι καταστροφικές για την οικονομία. Τις τρέμουν όσοι γνωρίζουν τους αριθμούς και όσοι βλέπουν ότι αν υπάρξει αυτή τη στιγμή πολιτική αστάθεια τότε η επίσημη χρεοκοπία θα είναι γεγονός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, μια μεγάλη ομάδα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, νυν βουλευτές, πρώην υπουργοί και μεσαία στελέχη που συνδέονται άλλοι με τον πρώην πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου, άλλοι είναι αποτυχημένοι πολιτευτές κι άλλοι μπαίνουν όπου βλέπουν φως, έχουν ετοιμάσει μια εισήγηση στον Ευ. Βενιζέλο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με την εισήγηση αυτή πιέζουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό με αφορμή την ΕΡΤ και να οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες. Ο σκοπός τους, όμως, έχει σημασία.
Δεν το κάνουν γιατί ο Σαμαράς δεν τους ρώτησε για την ΕΡΤ αλλά γιατί θέλουν να οδηγήσουν σε παραγραφή των αδικημάτων του Γ. Παπακωνσταντίνου, σε ότι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ. Κι όχι μόνο. Η προσφυγή στις κάλπες θα οδηγήσει και σε παραγραφή τυχόν αδικημάτων του Γ. Παπανδρέου για το έγκλημα του Μνημονίου και της εισόδου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Αν η Ελλάδα πάει σε εκλογές θα είναι οι τρίτες μέσα σε περίπου ένα χρόνο, ωστόσο, η Βουλή της μίας ημέρας του Μαΐου του 2012 δεν είναι κοινοβουλευτική θητεία. Όταν είχε τεθεί θέμα παραγραφής των αδικημάτων του Γ. Παπακωνσταντίνου, πριν τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, κορυφαίοι συνταγματολόγοι είχαν πει τα εξής: Ο συνταγματολόγος, κ. Γ. Κασιμάτης, υποστήριξε ότι «το αδίκημα του πρώην υπουργού δεν έχει παραγραφεί καθώς η θητεία μίας ημέρας της Βουλής δεν μπορεί να υπολογισθεί. Σήμερα διανύουμε τη δεύτερη κοινοβουλευτική σύνοδο και μόνο με το τέλος αυτής, παραγράφονται τα αδικήματα».
Επίσης, ο κ. Αντ. Αργυρός, τ. υπουργός Επικρατείας και αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε ότι «είναι ισχυρά τα νομικά επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία αν και μεσολάβησε η Βουλή «της μιας ημέρας», ανάμεσα στις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και Ιουλίου 2012, δεν υφίσταται θέμα παρέλευσης της αποσβεστικής προθεσμίας, καθώς δεν υπήρξε Βουλή που να διήρκεσε τουλάχιστον δυο τακτικές συνόδους.
Αυτό σημαίνει ότι αν πάμε σε εκλογές, αν κλείσει δηλαδή η παρούσα Βουλή και η παρούσα κοινοβουλευτική σύνοδος τότε ο πρώην υπουργός Οικονομικών πάει σπίτι του αφού το αδίκημα της απιστίας (κακούργημα που οδηγεί μέχρι και σε ισόβια) παραγράφεται.
Το ίδιο και τα όποια αδικήματα μπορούν να καταλογιστούν στον κ. Παπανδρέου και άλλους για το έγκλημα της οικονομίας. Γι’ αυτό ακριβώς πιέζουν τον κ. Βενιζέλο ορισμένοι Πασόκοι, από το δίκτυο των 75 αλλά και από άλλους χώρους της… Δημοκρατικής Παράταξης.
Και να μας το θυμηθείτε. Θα βγει ο Βενιζέλος να το παίζει υπερασπιστής της Δημοκρατίας, κι ότι αυτός τόλμησε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ενώ από πίσω θα κρύβεται ένα άθλιο παιχνίδι, ένα πολιτικό έγκλημα. Διότι ακόμη κι αν ο Παπακωνσταντίνου και ο Παπανδρέου είναι πολιτικοί αντίπαλοι του Βενιζέλου, ο τελευταίος το μόνο που δε θέλει είναι να βλέπει Ειδικά Δικαστήρια σε βάρος του ΠΑΣΟΚ. Με το κόμμα του σε διαρκή δυσφήμηση δε θα δει ποτέ τα ποσοστά του πάνω από 10%.
Και οι πληροφορίες λένε ότι το σκέφτεται ο κ. Βενιζέλος. Να ρίξει την κυβέρνηση για μικροκομματικά παιχνίδια. Θα έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος, παρόμοιο με αυτό που έκανε η ΝΔ όταν έκλεισε τη Βουλή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Το πλήρωσε, όπως όλοι ξέρουμε με 10 μονάδες διαφορά στις εκλογές του 2009. Αλλά η χώρα πληρώνει δεκαετίες τώρα την πολιτική ασυδοσία, τη συγκάλυψη, τις πολιτικές σκοπιμότητες. Φτάνει πια.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ (αν υπάρχει τέτοια πιθανότητα).

ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ.

Δεν αποκλείει βίαιη προσαγωγή η Προανακριτική

Πρόκληση Παπακωνσταντίνου: Θέλει να απολογηθεί τον Αύγουστο!

Επιστολή – πρόκληση, με την οποία ζητά να καταθέσει στην Προανακριτική της Βουλής τον ερχόμενο Αύγουστο (10.8.2013), έστειλε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τη δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνει να μελετήσει τη δικογραφία!
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της επιτροπής δηλώνουν βαθύτατα προσβεβλημένοι (έλα τώρα, σε λίγο θα θυμώσετε…) από την ενέργεια του πρώην υπουργού, ενώ ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, συντάσσει την κλήση, προκειμένου ο κ. Παπακωνσταντίνου να παραστεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή και να απολογηθεί.
Πρέπει δε να σημειωθεί ότι ορισμένοι σημείωναν ότι «ενδεχομένως ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει “μυριστεί” πρόωρες εκλογές και επιχειρεί να παρατείνει τις διαδικασίες της προανακριτικής και να δραπετεύσει μέσω της παραγραφής των κακουργημάτων του».
Σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία της Προανακριτικής ξεκαθαρίζει ότι το αίτημα του πρώην υπουργού θα απορριφθεί και πως, εάν δεν παραστεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή, τότε θα κινήσουν «βίαιες διαδικασίες». Από το Πρώτο Θέμα.

Άσε βρε Μπένυ, από το 2011 είχες υπογράψει για την ΕΡΤ…

%CE%92%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%96%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%A3.jpgΑπό το 2011 είχε υπογράψει ο κ.Βενιζέλος την συγχώνευση και αναδιάρθρωση της Ελληνικής Τηλεόρασης .

Ως Υπουργός Οικονομικών ο κ.Βενιζέλος είχε υπογράψει για την συγχώνευση της Ελληνικής Τηλεόρασης ,τι μας διαμαρτύρεται τώρα;

Ν. 4002/2011


Αρθρο 66

Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
§1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α’ 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως εξής:

«Άρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων
1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού:
α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)», «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.», «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)»,

β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και
γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους:
αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και
ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο.

δ) Ειδικότερα, με την κοινή απόφαση της παρούσας παραγράφου, συγχωνεύονται σε ενιαίο φορέα με την επωνυμία «Ενιαίος Γεωργικός Οργανισμός – «ΔΗΜΗΤΡΑ»», τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία:
αα) «Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.)»,
ββ) «Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) – «ΔΗΜΗΤΡΑ»»,
γγ) ο «Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.)» με διακριτικό τίτλο AGROCERT και
δδ) ο «Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.)».

2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου καθορίζεται η τύχη της περιουσίας του νομικού προσώπου που τυχόν καταργείται, ο φορέας που καθίσταται διάδοχος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει στην περίπτωση συγχώνευσης και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου.»
§2. Μέσα σε προθεσμία εννέα μηνών από την έκδοση της απόφασης της παραγράφου 1 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 προσδιορίζεται ανά διάδοχο φορέα το τυχόν πλεονάζον προσωπικό για το οποίο εφαρμόζεται το άρθρο 37 παρ. 7 του ν. 3986/2011 (Α’ 152). Ο προσδιορισμός γίνεται με απόφαση της αρμόδιας για το προσωπικό Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης ή υπηρεσίας του διάδοχου φορέα, μετά από σχετική μελέτη, στην οποία περιλαμβάνεται και η εκπόνηση νέου οργανογράμματος. Μέχρι τον προσδιορισμό του τυχόν πλεονάζοντος και τη μεταφορά του μη πλεονάζοντος προσωπικού κατά τα ανωτέρω, η μισθοδοσία καταβάλλεται κανονικά από τον υπό εκκαθάριση ή υπό συγχώνευση ή διάσπαση τελούντα φορέα, η διάρκεια των οποίων διαδικασιών παρατείνεται μέχρι τότεaegaio.blogspot.gr

ΓΑΠ: Είχαμε 10 λεπτά να αποφασίσουμε για το μνημόνιο!

Μάλλον ο κύριος Παπανδρέου δεν άκουσε το κομμένο απόσπασμα από την συνέντευξη που είχε δώσει ο Στρος Καν σε γαλλικό Καναλι και έπαιξε ο Λάκης Λαζόπουλος, στο οποίο έλεγε ότι υπήρχαν επί μήνες παρασκηνιακές συνομιλίες ανάμεσα σε Παπανδρέου και ΔΝΤ.
20130613-221721.jpg
Θέλει τώρα ο κύριος Παπανδρέου να μας πείσει ότι σε εκείνη τη σύνοδο τον Απρίλιο του 2010 τον πίεσαν να πάρει απόφαση μέσα σε 10 λεπτά για το αν θα ενταχθεί η χώρα στο μνημόνιο;

Την “αποκάλυψη” έκανε ο Γ. Παπανδρέου σε ομιλία του σε εκδήλωση στο Εδιμβούργο της Σκωτίας (ναι σε αυτή που είχαν μαζευτεί υπογραφές για να του απογορευτει να μιλήσει).
“Παρά την εντολή που λάβαμε όμως για βαθιές μεταρρυθμίσεις, οι αγορές δεν μας εμπιστεύονταν. Το κόστος δανεισμού εκτοξεύτηκε στα ύψη και αντιμετωπίζαμε μία άμεση χρεοκοπία”, είπε. Μήπως ήταν τότε που έβγαινε ο κύριος Παπακωνσταντίνου και μιλούσε για τιτανικούς;
“Φανταστείτε τους εαυτούς σας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες. Εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις, η πρόοδος είναι εξαιρετικά αργή, η ένταση στα ύψη. Είναι πλέον 2 παρά 10 τα ξημερώματα.
Ένας Πρωθυπουργός φωνάζει
- “Γρήγορα, έχουμε μόνο 10 λεπτά”.
Τον ερωτώ:
- “Γιατί; Έχουμε σοβαρές αποφάσεις να λάβουμε, χρειαζόμαστε χρόνο… “
Ένας άλλος Πρωθυπουργός παρεμβαίνει και λέει:
- “Χρειαζόμαστε μία συμφωνία τώρα. Σε 10 λεπτά ανοίγουν οι αγορές στην Ιαπωνία και θα έχουμε πανωλεθρία στην παγκόσμια οικονομία”.
Σε αυτά τα 10 λεπτά λοιπόν, γρήγορα, ήρθαμε σε συμφωνία”, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Γιατί πιέζουν οι παπανδρεικοί τον Βενιζέλο να ρίξει την κυβέρνηση; Τους έπιασε ξαφνική φιλοπατρία;

20130614-014831.jpg
…όχι βέβαια.
“Για όλες μου τις κινήσεις ήταν ενήμερος ο πρωθυπουργός” είχε πει με νόημα ο Γιώργος “ισόβιος” Παπακωνσταντίνου. Από την πρώτη στιγμή.
Πως “ενημερωνόταν” ο πρώην πρωθυπουργός; Όλοι θυμόμαστε.
Τι έχει στα χέρια του ο Παπακωνσταντίνου;
Γιατί τους έπιασε ο αντιπολιτευτικος οίστρος τώρα τους Παπανδρεικούς; Σε λίγο θα φωνάξουν “ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΊΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ” και “Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά”;
Όχι. Ο Παπακωνσταντινου θα πάρει μαζι του και τον μεγάλο στοχαστή. Έτσι, πανικόβλητοι
οι υποτακτικοί του μνημονίου, παίζουν το χαρτί της παραγραφής με πρόωρες εκλογές. Εξ ου και η αισχρή απαίτηση του Παπακωνσταντίνου να καταθέσει τον… Αύγουστο!!
Απο την άλλη, ο δύστυχος ο Μπενυ κάνει ότι μπορει για να …στηρίξει την κυβέρνηση!
Ο Αντώνης όμως; Θέλει πραγματικά τον Παπανδρέου στην φυλακή;
Γιατί έκαψε την εξεταστικη για το μνημόνιο;
Γιατί έκαψε την παραπομπή του Παπανδρέου για την λίστα;
Γιατί έβαλε αυτούς τους βουλευτές στην εξεταστική;
…και γιατί έκανε αυτόν τον αυτοκτονικό χειρισμό για την ΕΡΤ:
Παραείναι πολλές οι συμπτώσεις, δε νομίζετε;
Σύντομα θα γνωρίζουμε. Πόσο χαμηλά έχουν πέσει όλοι τους.

Βρείτε τις διαφορές...

20130614-013728.jpg

Απίστευτο. Ο Πούτιν πέρασε νόμο όπου θα απελαύνονται – φυλακίζονται αλλοδαποί – ντόπιοι για “ομοφυλοφιλική προπαγάνδα”.

The Russian parliament today voted 436 to 0 to pass a total ban on homosexual propagandizing by foreign or domestic activists. The law will impose stiff fines or prison terms for spreading “propaganda of nontraditional sexual relations.” It will effectively outlaw “gay pride” festivals and stop attempts by foreign homosexualist activist groups to normalize their lifestyles or campaign for same-sex legal recognition.
The same day, the State Duma, the lower house of parliament, passed another bill providing jail terms and fines for anyone convicted of insulting religious feelings, the Wall Street Journal reports.
According to some reports, the new law will allow for jail terms of up to three years and fines of up to 500,000 roubles (US $15,400) for organizations “spreading information aimed at forming non- traditional sexual behavior among children, suggesting this behavior is attractive, and making a false statement about the socially equal nature of traditional and non-traditional relationships”.
Individuals using the Internet to spread homosexualist propaganda can be fined up to 5,000 roubles (US $155); officials can be fined up to 10 times that amount. The maximum fine is one million roubles (US $30,800). Foreigners found in violation of the law can be arrested and held for up to 15 days before being deported.
The bill now moves on to the Federation Council where it is expected to pass easily and then to be signed into law by Prime Minister Vladimir Putin. It follows several regional laws, including that of Russia’s “second city” St. Petersburg, where homosexual campaigning has been outlawed. In the past two years, a total of ten of Russia’s 83 provinces have passed such laws.
Putin has defended the bill saying it is “necessary to defend the rights of sexual minorities,” but that Russian public opinion must be respected. A recent state-sponsored poll found that 88 percent of respondents agreed with the ban.
“Can you imagine an organization promoting pedophilia in Russia? I think people in many Russian regions would have started to take up arms. The same is true for sexual minorities: I can hardly imagine same-sex marriages being allowed in Chechnya. Can you imagine it? It would have resulted in human casualties,” Putin said during a visit to Amsterdam.
Russian human rights commissioner Vladimir Lukin, however, warned that “cruel and unwise” application of the law will lead to a more sympathetic hearing for the homosexualist movement who will be more able to portray themselves as victims.
“Cruel and unwise administration could lead to human casualties and human tragedies,” he told Interfax today. “People, who draft and try to promote such bills, probably guess but ignore the fact that creating a halo of victimhood is one of the most efficient forms of advertisement.”

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ "ΘΕΣΜΟΥ" "Nαι, σε όλα" από τον Κ.Παπούλια για την ΕΡΤ! - Α.Τσίπρας "Λειτουργείς ως κλητήρας"!


"Ναι σε όλα" είπε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της "Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και αρνήθηκε να αναπέμψει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση 2.656 εργαζομένων.
Το defencenet.gr ήταν το μοναδικό μέσο που σημείωνε εδώ και ώρες ότι "Δεν υπάρχει περίπτωση να αρνηθεί ο Παπούλιας να υπογράψει την διάλυση της ΕΡΤ". Συγκεκριμένα σημειώναμε (εδώ"Έχει κανένας αμφιβολίας ότι ο Κ.Παπούλιας θα υπογράψει (και...) αυτό το διάταγμα; Εδώ υπέγραψε άλλα κι άλλα, στην ΕΡΤ θα ... κολώσει;"
Ο Κ.Παπούλιας υπογράφει ότι και να του στείλει η τρόικα εδώ και τρία χρόνια. Η μοναδική πράξη συμπαράστασης στους Έλληνες ήταν τα 20 ευρώ που έδωσε στον αξιωματικό για να πιει μπύρες...
Πριν λίγο ενημέρωσε σχετικά τον τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι "Δεν μπορεί να αναπέμψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν του δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια αυτή το Σύνταγμα" κάτι το οποίο είναι απόλυτα ανακριβές.
Κατά τα λοιπά, υπογράμμισε ότι "Πρέπει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση, γιατί η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια"
Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ ως "Πλήγμα στη Δημοκρατία, στην ελευθερία του λόγου, στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στους θεσμούς". και συγκεκριμένα στον θεσμό της Προεδρίας,και επισήμανε, "το να νομίζουν κάποιοι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων είναι μια υποτίμηση και υποβάθμιση του θεσμού".
Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς αποκάλεσε "κλητήρα" τον Κ.Παπούλια αφού εδώ και τρία χρόνια απ΄πλώς θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων">
«Εμείς πιστεύουμε ότι το τελευταίο πράγμα που μας έχει μείνει σ’αυτόν τον τόπο να υπερασπιστούμε είναι οι θεσμοί και η Δημοκρατία. Και νομίζω ότι, όπως το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει, αυτό πρέπει να το κάνουν πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι πολίτες: να προστατεύουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», σημείωσε και απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια είπε: «Και έρχομαι σε σας, και βεβαίως διότι έχετε αυτή τη θεσμική ιδιότητα, αλλά και ως ένας αγωνιστής για τη Δημοκρατία με ευαισθησίες στα θέματα αυτά».
Για να εισπράξει εν συνεχεία την άρνηση του Κ.Παπούλια που - κατά τον Α.Τσίπρα - λειτούργησε ως "κλητήρας"...
defencenet.gr

Μισθολόγιο ΕΡΤ: Οι λίστες της ντροπής!


Δημοσιεύθηκε στο fimotro και στο troktiko, πριν από λίγους μήνες . Είναι το μισθολόγιο της ΕΡΤ πριν δύο χρόνια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 324.000 -Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΤΟΣ 324.000
ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 218.976
ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΠΗΛΙΩ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 176.400
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 143.514
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 136.800
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 126.000
ΖΟΥΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ – ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 120.000
ΝΤΑΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 114.000
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 113.880
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΕΞΑΜΗΝΟ 113.516
ΧΑΡΙΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ 105.600
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ -104.400
ΚΥΒΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 102.002
ΛΕΩΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ 98.400
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 96.000
ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ -ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΤΟΣ 94.286
ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 87.600
ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 84.000
ΓΡΙΠΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ 84.000
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 84.000
ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 84.000
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840
ΤΣΩΧΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 78.840
ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗΣ 76.066
ΓΑΒΡΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 75.420
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 75.000
ΚΟΥΒΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 72.000
ΚΩΣΤΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 72.000
ΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 72.000
ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 71.520
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΑΝΝΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.956
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.800
ΜΑΛΟΥΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 70.080
ΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΣΥΝΤΗΡ.& ΑΝΑΤΥΠ.ΦΩΤΟΓΡ.ΑΡΧΕΙΟΥ 68.985
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 66.000
ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 66.000
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 66.000
ΒΕΡΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 65.880 (21.960+43.920) Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800
ΚΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΥ ΑΝΝΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800
ΜΠΑΛΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800
ΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.800 (21.600+43.200) Δ/ΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Π.ΧΡΗΣΤ 347.659,98 – Πρόεδρος Δ/Σ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 279.362,38 – Γενικός Διευθυντής
ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 257.033,14 Εντετ/νος Σύμβουλος
ΚΕΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 256.174,39 Εντετ/νος Σύμβουλος
ΜΙΧΑΛΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 249.234,42 Γενικός Διευθυντής
ΑΝΔΡΙΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 249.161,32 Γενικός Διευθυντής
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ 227.626,98 Γενικός Διευθυντής
ΠΟΡΤΟΚΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 215.603,00 ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί
ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 210.002,64 Γενικός Διευθυντής
ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 153.562,50 Ειδικών Θέσεων
ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑ 152.363,49 – ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΑΔΗΛΙΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ 150.050,87 Ειδικών Θέσεων
ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ 138.600,00 Ειδικών Θέσεων
ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 136.500,02 Γενικός Διευθυντής
ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΤΑΤΙΑΝΑ 132.344,80 Ειδικών Θέσεων
ΣΑΛΕΣΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 130.773,76 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γ.ΓΕΩΡΓ 128.524,18 Ειδικός Σύμβουλος
ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 128.472,40 Ειδικός Σύμβουλος
ΚΑΦΑΡΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 122.244,29 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΖΟΥΛΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ 122.066,25 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Β 121.481,67 Ειδικός Σύμβουλος
ΔΡΕΤΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 118.305,42 Ειδικών Θέσεων
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΗΜ. 118.093,13 Ειδικός Σύμβουλος
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΜΑΡΓ-ΚΥΡ 115.621,26 Ειδικών Θέσεων
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 114.749,26 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΠΕΛΕΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 112.812,50 Ειδικών Θέσεων
ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ 101.427,50 Ειδικός Σύμβουλος
ΧΑΤΖΗΣ Δ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 101.210,00 Ειδικός Σύμβουλος
ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 99.141,81 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΚΟΥΡΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 99.075,30 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΚΟΥΡΤΗ-ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟ 98.635,92 Ειδικός Σύμβουλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ 98.437,53 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΠΕΥΚΙΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 97.925,00 102.786,56 ¤ Ειδικός Σύμβουλος
ΠΑΠΑΔΡΙΑΝΟΥ ΑΔΡΙΑΝΗ 95.143,64 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΚΑΒΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 92.634,38 Ειδικών Θέσεων
ΛΟΥΡΙΔΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 90.023,49 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΚΑΚΑΒΟΥΛΗΣ ΙΩΣΗΦ 89.434,41 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΓΑΖΙΔΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 88.917,77 ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι
ΣΦΕΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 86.861,43 ΚΤΕΠ6β Ηχολήπτες Κ/Φ
ΔΗΜΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 86.356,68 Ειδικών Θέσεων
ΜΙΧΑΛΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 86.022,49 ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι
ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 85.974,65 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ 85.584,06 86.661,78 ¤ Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΕΡΙΚΛ 84.265,45 ΚΤΕΠ2α Δ/ντές Παραγ.
ΦΑΚΛΗ-ΣΠΑΝΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟ 83.307,23 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΙΣΚΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 83.114,99 ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 82.547,29 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΚΡΗΤΙΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 81.275,80 ΠΕΤ1β Πολιτικοί Μηχ.
ΡΗΓΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 81.210,43 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 81.181,27 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 80.526,40 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΜΟΥΧΤΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 80.518,57 Ειδικών Θέσεων
ΠΑΠΑΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΕΩΝΙΔ. 80.093,07 Ειδικών Θέσεων
ΚΟΡΟΜΑΝΤΖΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ 79.800,00 Ειδικών Θέσεων
ΑΡΩΝΗ ΕΛΕΝΗ 78.498,82 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΔΟΥΡΙΔΑ ΜΑΤΙΛΝΤΑ-ΜΑΡ 78.096,34 Ειδικών Θέσεων
ΡΙΖΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 76.943,76 Ειδικός Σύμβουλος
ΜΠΡΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 76.932,53 Ειδικών Θέσεων
ΜΙΧΕΛΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 76.764,18 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΧΑΛΒΑΤΖΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 76.683,80 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΚΑΡΑΜΙΝΤΖΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ 76.683,78 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΧΡΥΣΑ 76.463,79 – Δημοσιογράφοι Εξωτερ
ΚΑΘΑΡΟΣΠΟΡΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ 76.463,76 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ 76.422,64 Ειδικών Θέσεων
ΦΛΕΣΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 76.285,76 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 76.243,57 Ειδικών Θέσεων
ΛΑΒΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 73.303,71 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΦΑΝΟΥ 70.902,69 ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ 70.216,83 Δημοσιογράφοι Εξωτερ.
ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 70.100,92 ΚΤΕΠ1α Σκηνοθέτες
ΦΕΡΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 69.750,03 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΑΛΑΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟ 69.512,55 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 69.121,04 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΤΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 68.710,30 Δημοσιογράφοι Εξωτερ
ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΕΝΗ 68.509,37 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΦΑΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ 68.305,59 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 68.251,60 ΠΕΤ1δ Μηχανολόγοι
ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΚΩΝ/ΝΤΙΑ 67.923,13 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΜΠΟΥΓΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 67.921,90 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΦΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ 67.720,85 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 67.500,00 Ειδικών Θέσεων
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Σ.ΔΗΜ. 67.403,38 Ειδικών Θέσεων
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 66.900,97 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΑΣΠΡΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 66.605,94 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΚΑΛΑΒΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 66.454,35 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΓΥΠΑΡΗ ΜΑΡΙΑ 66.440,16 Δημοσιογράφοι Εξωτερ.
ΜΑΗΣ ΠΕΤΡΟΣ 66.343,26 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΜΠΑΓΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ 66.035,63 ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ 65.846,71 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 65.529,79 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΦΡΑΣΤΑΝΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 65.414,54 ΚΤΕΠ-Μ1 Εικονολ. (Μ)
ΠΑΤΣΙΑΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 64.493,78 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΚΑΠΑΤΑΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 64.091,27 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΤΡΟΥΠΗΣ ΚΙΜΩΝ 63.984,39 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΛΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 63.848,06 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΒΑΛΙΟΥΛΗΣ ΕΥΔΟΞΙΟΣ 63.731,27 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠ 63.295,46 ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝ/Ν 63.100,72 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΜΑΚΡΗΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 62.800,25 ΔΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΚΟΡΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 62.741,29 Δημοσιογράφοι Εξωτερ.
ΤΣΑΚΙΡΗΣ Χ. ΚΩΝ/ΝΟΣ 62.699,76 ΠΕΤ1θ Ηλεκτρολόγοι
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 62.384,19 Σκηνοθέτες
ΒΑΡΣΑΜΑΚΙΔΟΥ ΑΦΕΝΤΡΑ 61.875,04 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΕΥΔΟΚΙΑ 61.380,07 ΔΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 60.955,66 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 60.581,55 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΚΟΚΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 60.507,19 ΠΕΔ6 Δικηγόροι
ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙ 60.224,53 Δημοσιογράφοι Εσωτερ
ΜΑΓΓΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 60.171,42 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛ 59.625,01 Ειδικών Θέσεων
ΠΡΕΔΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 59.467,40 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 59.325,11 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΜΑΡΓΙΩΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ 59.062,53 Δημοσιογράφοι Εσωτερ.
ΓΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ 58.923,62 ΠΕΤ1η Ηλεκτρονικοί
ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡ. 58.791,48 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΜΑΓΓΕΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ 58.376,57 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 57.937,55 ΠΕΔ5 Γιατροί
ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 57.936,80 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΙΕΤΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 57.906,20 ΠΕΔ5 Γιατροί
ΜΠΑΧΑΡΙΔΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ 57.703,09 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΛΕΤΣΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ 57.667,50 ΔΕΤ-Μα Ηλεκτρονικών
ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ 57.656,25 Ειδικών Θέσεων
ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ 57.565,06 ΤΕΤ1α Ηλεκτρονικών
ΚΑΠΑΜΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 57.381,93 ΠΕΔ1 Διοικ-Οικονομ.
ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ)64.547
ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.500
ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 64.200
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣΕΚΠΟΜΠΗ 63.600
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ)63.072
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ(ΕΞΑΜΗΝΟ) 63.000
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 63.000
ΑΜΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 62.400
ΤΣΙΤΣΙΜΠΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ 62.400
ΚΑΝΑΒΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ – ΟΡΓ.ΣΧΕΔ.ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ 61.800
ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 61.320
ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 60.160
ΒΕΛΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 60.000
ΚΩΣΤΑΒΑΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – 60.000
ΛΙΑΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ-ΡΙΑ 60.000
ΣΤΕΦΑΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 60.000/ΕΚΠΟΜΠΗ
ΛΕΥΚΟΒΙΤΣ ΣΤΕΛΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΔΕΚΑΜΗΝΟ) 59.000
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΕΤΟΣ 58.800
ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ 58.799
ΖΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 58.428
ΤΡΙΛΙΚΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΕΞΑΜΗΝΟ) 57.300
ΠΑΚΑΘΕΟΔΩΡΑ ΜΙΧΑΗΛ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ΔΕΚΑΜΗΝΟ) 57.000

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας 58000 περίπου ευρώ έπαιρνε από την ΕΡΤ το εξάμηνο, ενώ απασχολείται και στο δημοτικό ραδιόφωνο. Α, είναι και ο μπαμπάς στην…ΕΡΤ, ο Στάμος Ζούλας να μην το ξεχνάμε αυτό, με παχυλό επίσης μισθό αρκετών χιλιάδων ευρώ!

O Λυριτζής με τον Οικονόμο, Καλά λένε την εκπομπή τους στο ραδιόφωνο “Οι εργολάβοι”, γιατί τέτοιους μισθούς μόνο υπερεργολάβοι έχουν. Όσο για τον Τριλίκη, τον …αρχισυντάκτη τους; ΈΒγαζε μόνο 57.000 ευρώ το εξάμηνο! Τίποτα.

Μένουμε Ελλάδα λέει η Ρένια Τσιτσιμπίκου που έβγάζε! 62,000 ευρώ!Η δουλειά της είναι να κάνει ταξίδια, και να δείχνει τις ομορφιές της Ελλάδς Την χρυσοπληρώνουμε την Ρένια Τσιτσιμπίκου, όπως και τον Γιώργο Αμυρά που …και αυτός παίρνει τα ίδια πάνω κάτω.Η συμβασιούχος καθηγήτρια που έπαιρνε… ψίχουλα!

“Ουδείς αναμάρτητος” με 78,840 ευρώ το εξάμηνο Η κυρία Παναγιωταρέα, έβγαζε πάνω από 4000 ευρώ την εκπομπή …που μπορεί να είναι και παραπάνω, καθώς δεν μεταδίδεται ανελλιπώς κάθε εβδομάδα!

Σιγά μην έλειπε ο Αντώναρος από την λίστα της ντροπής!Αυτός είναι ξάδερφος του Ευάγγελου Αντώναρου, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας. Δημοσιογράφος το επάγγελμα ….αμειβόταν με το …ευτελές ποσό των 84.000 ευρώ! Τον έριξε τον ξάδερφο ο Ευάγγελος…Για την εκπομπή του, που είναι μια φορά την εβδομάδα, παίρνει 84.000 ευρώ!Πως να μην έχει υγεία με τόσα που μπαίνουν στο παντελόνΟ Μιχάλης Κεφαλογιάνης …αμείβονταν με 84.000 ευρώ για μια εκπομπή την εβδομάδα με θέματα υγείας. Πρόκληση παιδιά!!!

O σκηνοθέτης των επιτυχιών και ο χρυσός αθλητικός!Ο Παύλος (Παπαδημητρίου έπερνε κάθε χρόνο 113.880 ευρώ!Δεν θα μπορούσε μια αθλητική εκπομπή σαν την Αθλητική Κυριακή, να μην χρυσώνει το χάπι στον παρουσιαστή Παύλο Παπαδημητρίου. Εντάξει ο άνθρωπος είναι και διευθυντής, να μην παίρνει κάτι παραπάνω; Από την άλλη ο Γιώργος Νταούλης, σκηνοθέτης, έβγάζε …114,000 ευρώ. Πω πω χρήμα….

H συμβασιούχος Πόπη Τσαπανίδου που αμείβοταν με 956 ευρώ τη μέρα!143.514 ευρώ για το εξάμηνο!Και εμείς που νομίζαμε ότι δεν έχουμε δει τα χειρότερα! Όσο είναι ένας καλός μηνιαίος μισθός για έναν εργαζόμενο, είναι το μεροκάματο της Πόπης Τσαπανίδου. Κοντά 1000 ευρώ τη μέρα … επαιρνε η συμπαθής δημοσιογράφος γι την εκπομπή της.

Για δείτε εδώ κάτι συμβασιούχους!Εξαμηνιαίες συμβάσεις ύψους 75.000 ευρώ!

Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου της ΝΕΤ το Σαββατοκύριακο Πηνελόπη Γαβρά, αμείβόταν με εξαμηνιαία σύμβαση με το ποσό των 75.420 ευρώ ή καλύτερα με 12.570 ευρώ το μήνα, όσα δηλαδή και ένας συμβασιούχος stage.

Από την άλλη ο Γιάννης Πολίτης … έπαιρνε λιγότερα, μόλις 72,000 ευρώ περίπου για έξι μήνες εργασία. Κρίμα, να μην τους ανανεώσουν τις πενιχρές συμβάσεις…

Η Μπήλιω Τσουκαλά έπαιρνε 176,000 ευρώ. ενώ καθόταν χωρίς να έχει εκπομπή, επαίρνε μηνιαίο μισθό …σχεδόν 15.000 ευρώ!
Κύριε Γερουλάνε μπλέξατε…

Η σεμνή Μαρία Χούκλη επαιρνε μόλις 218.000 ευρώ! Ψίχουλα σε σχέση με τους Λυριτζή – Οικονόμου! Αν θέλετε περιέργεια να μάθετε πως αμειβόταν το δίδυμο της πρωινής γραμμής, δεν έχετε παρά να πολλαπλασιάσετε για τον μεν Οικονόμου τους 12 μήνες με το 27.000 ευρώ το μήνα και …για τον Βασίλη Λυριτζή- ας μην κάνετε πολλαπλασιασμούς-, απλά αμείβόταν με 180.000 ευρώ!

Ποιος είπε ότι η ΕΡΤ δεν είναι οικογενειακή υπόθεση;Φάνης Παπαθανασίου και Νίκος Παπαθανασίου φτάνουν τα 135.000 ευρώ.

Δεν θα έχουμε μεγάλο όνομα για την Eurovision, λόγω οικονομικής κρίσης
Αλλά για τον Καλημέρη και την Πισκερά δίναμε 226.000 ευρώ!

Με 375.000 ευρώ αμείβονταν αυτοί οι δυο!Για να ξέρετε που πάνε τα χρήματα.

Πηγή: fimotro-troktiko


Πηγή: http://dimokratiko.blogspot.com/2013/06/blog-post_5779.html#ixzz2VymHG3S9

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στουρνάρας και Κουβέλης είχαν πει ότι δεν θα συνεχιστούν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Είστε υπόλογοι κύριοι..

fer2Πριν από σχεδόν δυο μήνες με διαφορά μιας ημέρας τόσο ο Φώτης Κουβέλης όσο και ο Γιάννης Στουρνάρας είχαν παραδεχθεί τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες προχωρούσαν τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις. Τότε έλεγαν ότι το έκαναν ελλείψει χρόνου. Τώρα; Τι είναι αυτό που τους πιέζει;

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το ΒΗΜΑ” και τη δημοσιογράφο Δήμητρα Κρουστάλλη στις 14 Απριλίου ο Φώτης Κουβέλης παραδέχεται ότι η κυβέρνηση νομοθετεί συνεχώς με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και το αποδίδει «στην ταχύτητα των ρυθμίσεων», αλλά επισημαίνει ότι αυτό έχει σταματήσει!

kouvelis

Είχε πει χαρακτηριστικά: «Προφανώς αναφέρεστε σε ένα χρονικό διάστημα που είχαμε πολλές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ήταν κάτι το οποίο επεβλήθη από την ταχύτητα των ρυθμίσεων που έπρεπε να εξασφαλισθεί και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση αμέσως μετά τη συγκρότησή της βρέθηκε μπροστά σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. Δεν είμαι ευτυχής από τον αριθμό των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και έχει σταματήσει πια επειδή υπάρχει μεγαλύτερη άνεση χρόνου». Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

Ακριβώς το ίδιο είχε πει και ο Γιάννης Στουρνάρας την επομένη, 15 Απριλίου σε συνέδριο τουEconomist μετά από ερώτηση συνέδρου! Απίστευτη ομολογία Στουρνάρα για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου!

Τί είναι αυτό που πίεσε τώρα την κυβέρνηση λοιπόν; Αν διαφωνεί ο Κουβέλης με αυτή την πρακτική τι κάνει; Θα στηρίξει βουβά το Μαξίμου; Μήπως θα πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Στουρνάρας;



Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓOΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ Παραδέχθηκε τορπιλισμό από Βρυξέλλες και ΗΠΑ στην "βύθιση" της ΔΕΠΑ ο Α.Σαμαράς!


Mια αποικία ή ένα προτεκτοράτο το οποίο άγεται και φέρεται από τις Βρυξέλλες περιέγραψε ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, επιβεβαιώνοντας την παρέμβαση και ακύρωση από την πλευρά των Βρυξελλών της αγοράς των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ από τις ρωσικές εταιρείες Gazprom και Sintez.
Όπως δήλωσε ο ο Α.Σαμαράς "Όλα πήγαιναν καλά στις συνομιλίες μας και στις διαπραγματεύσεις μέχρι πριν λίγες ημέρες με την Gazprom. Τότε συνέβησαν πράγματα πέρα και έξω από εμάς και τις δυνατότητές μας και είχαμε το αποτέλεσμα το χθεσινό".
Ο ίδιο ο Ζ.Κ.Γιουνκέρ έμεινε άναυδος από την ομολογία Σαμαρά και έσπευσε να τονίσει ότι "Αν είναι έτσι κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους", αλλά ποιος να αναλάβει και τι; Η τρόϊκα, οι ΗΠΑ; Ποιοι; αυτοί κάνουν την πολιτική που θεωρούν ότι συνάδει με τα εθνικά τους συμφέροντα.
Άρα επιβεβαιώνεται το defencenet.gr που από χθες είχε τονίσει ότι τα περί χρεών της ΔΕΠΑ ήταν μεν υπαρκτά προβλήματα, αλλά ήταν η αφορμή στο να μείνουν έξω από τον διαγωνισμό οι ρωσικές εταιρείες.
Πρακτικά έχουμε επανάληψη του σκηνικού της Κύπρου στην Ελλάδα. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του...
Το ερώτημα είναι πως η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε στο "κόκκινο φως" που άναψαν στην ρωσική συμετοχή οι ΗΠΑ και οι Βρυξέλλες.
Μια συμμετοχή που θα άλλαζε όπως και στην περίπτωση του South Stream τον ενεργειακό χάρτη της χώρας και την μοίρα της ίδιας της χώρας;
Δεν είχαν μάθει ότι ο Αμερικανός προεσβευτής είχε ταξιδέψει στις Βρυξέλλες γι αυτόν ακριβώς το σκοπό; Στο τηλεφώνημα του Μπαρόζο πως αντέδρασαν;
Επικοινώνησε ή προσπάθησε να επικοινωνήσει την τελευταία εβδομάδα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Β.Πούτιν ο Α.Σαμαράς; Που θα βρεθούν τώρα 2 δισ. ευρώ που έδινε π.χ. η Sintez;
Το να παραδέχεται ο πρωθυπουργός τς χώρας ότι τελούμε σε καθεστώς αποικίας είναι ίσως το πιο εύκολο. Το να αρνείται να μας βγάλει από αυτό το καθεστώς, είναι ολέθριο.
Όσο για το ότι αρνήθηκε ότι το ναυάγιο στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα φέρει νέα μέτρα μένει να το δούμε.
Αυτό που δεν ανακοινώνουν ακόμα είναι η προσφορά της Socar για την ΔΕΣΦΑ. Γιατί; Μήπως γιατί θα τεθεί θέμα ποινικών ευθυνών στην περίπτωση που κάνουν αποδεκτή την εξαιρετικά χαμηλή προσφορά που φημολογείται ότι έχουν καταθέσει οι τουρκόφωνοι Αζέροι;

ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΔΕΠΑ Αφού τορπίλισαν τη συμφωνία τώρα πιέζουν για πώληση!


Όρια δεν έχει το θράσος της Κομισιόν αναφορικά με την αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης της ΔΕΠΑ στη ρωσική εταιρεία GAZPROM. Αφού πρώτα είχαν στείλει τα απαραίτητα μηνύματα ότι η ότι η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε δεν θα ενέκρινε τελικά  την συμφωνία, σήμερα βγαίνει και ζητά επίσπευση των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.
Όπως έγινε γνωστό από τις Βρυξέλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Simon O´ Connor προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ!
«Το αποτέλεσμα της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του τομέα ενέργειας στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό από την άποψη των εσόδων και της επιρροής στην μεταρρύθμισή του. Υπό αυτό το πρίσμα, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ θα πρέπει να συνεχισθεί το ταχύτερο δυνατό»είπε ο O´ Connor ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε το εξής εκπληκτικό:
«Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του προγράμματος ιδιωτικοποίησης αποτελεί ευθύνη των ελληνικών Αρχών(!) (σ.σ. κάτι που διέψευσε και ο ίδιος ο Α. Σαμαράς όταν είπε ότι το θέμα είναι πέρα και έξω απο εμάς)  Οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να εκτιμήσουν τώρα τι συνέβη και πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί καλύτερα και να προχωρήσει. Το μήνυμά μας είναι απλά ότι θα θέλαμε να ολοκληρωθεί αυτό το ταχύτερο δυνατό».
Πρόκειται ασφαλώς περί πρωτοφανούς θρασύτητας να μιλούν αυτοί που υπονόμευσαν τη συμφωνία νουθετώντας στη συνέχεια την ελληνική κυβέρνηση (;) να προχωρήσει με γρήγορα βήματα στην ιδιωτικοποίηση. Το θέατρο του παραλόγου σε όλη του την μεγαλοπρέπεια.
Είναι γνωστό πλέον  ότι το Βερολίνο κινήθηκε παρασκηνιακά για να ακυρώσει την επαπειλούμενη εξαγορά ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ από τους Ρώσους, βάζοντας μπροστά μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διεμήνυσαν στην ελληνική κυβέρνηση ότι η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε , δεν θα ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, επικαλούμενη τη δημιουργία μονοπωλιακού καθεστώτος.
Φρόντισαν ,μάλιστα μέσω διαφόρων διαύλων, να το διαμηνύσουν και στη Ρωσική πλευρά, που όπως ήταν φυσικό αποχώρησε, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την ελληνική κυβέρνηση.

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου : Έφτασε η στιγμή για τον κ. Παπανδρέου να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες για το Μνημόνιο

 

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου 


 Δεν θα κρύψω ότι μελετώντας τα τελευταία έγγραφα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με κυριάρχησε η θλίψη. Δεν ανακάλυψα κάτι που δεν γνώριζα, απλά είναι άκρως ενοχλητική η διαπίστωση ότι οδήγησαν μία χώρα και ένα λαό στην εξαθλίωση και τη φτώχεια κάνοντας πειράματα, γνωρίζοντας ότι η ποινή με όλα τα σενάρια ήταν «θάνατος», εκτός από ένα: το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Είναι χιλιοειπωμένη η ιστορία αυτή και δεν θα την επαναλάβω. Θα θυμίσω απλώς ότι εμείς στο «Εθνος της Κυριακής» έχουμε θέσει άπειρες φορές το θέμα. Μας λοιδώρισαν, μας εξύβρισαν τα στρατευμένα blogs της «οικογένειας», αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να δώσουν μία πειστική απάντηση για την απουσία μάχης για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Οταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του πρώην αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα και το εξωτερικό έμειναν άφωνοι με τις αποκαλύψεις. Αλλά αυτή ήταν η αλήθεια, η ίδια για την οποία καταθέταμε τις απόψεις μας τα τελευταία τρία χρόνια.
Το «κούρεμα» πριν από το Μνημόνιο δεν ήταν απλά μιά κάποια λύση. Ηταν η ΛΥΣΗ. Διότι το χρέος θα μειωνόταν δραματικά και η χώρα δεν θα δανειζόταν 110 δισεκατομμύρια, τα οποία στο μεταξύ έχουν πολλαπλασιαστεί. Σε περιπτώσεις όπως η ελληνική οικονομική τραγωδία, οι υπεύθυνοι έχουν ονόματα. Ολες οι πολιτικές παρατάξεις βάλθηκαν να χώσουν στη φυλακή τον πρώην Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Λυπάμαι, αλλά πρέπει να τους υπενθυμίσω ότι η οικονομική τραγωδία άρχισε πριν από τον Οκτώβριο του 2009, και δεύτερον και πλέον σημαντικό, η Ελλάδα είχε πρωθυπουργό. Ηταν ο Γιώργος Παπανδρέου.
Οσους ρώτησα στο ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και στενούς του συνεργάτες, μου υπογράμμισαν μία-μία τις λέξεις: Δεν γινόταν τίποτα επί διακυβέρνησής του χωρίς να εγκριθεί από τον κ. Παπανδρέου. Ολα όσα έγιναν με τον μηχανισμό ΔΝΤ-Ε.Ε., φέρουν την υπογραφή του. Αυτός αποφάσιζε, αυτός διέταζε, οι υπόλοιποι εκτελούσαν. Σίγουρα έχουν ευθύνη και αυτοί που …πατούσαν τη σκανδάλη εκ μέρους του. Αλλά οι σοβαροί και θαρραλέοι πολιτικοί ηγέτες παίρνουν τις ευθύνες τους, δεν τις μεταβιβάζουν στους «μικρούς κηπουρούς»…

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ !




Του Γιώργου Τσακίρη

Μας προέκυψε νέο παραμύθι …

Λάθος έκανε το ΔΝΤ, σύμφωνα με την τελευταία και «αποκαλυπτική» του έκθεση, όσον αφορά τις εκτιμήσεις βάσει των οποίων έδωσε την συγκατάθεσή του, ενεπλάκη δε και το ίδιο, για την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου και της συνακόλουθης δανειακής σύμβασης, με σκοπό τη διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας.

Τι λέτε ;!

Ας θυμηθούμε λιγάκι τα γεγονότα με χρονολογική σειρά.

Όταν τον Απρίλιο του 2010 ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωνε από το ακριτικό Καστελόριζο την προσφυγή της Ελλάδας στο (νεοδημιούργητο τότε) μηχανισμό στήριξης, τόσο το ΔΝΤ, όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι δύο δηλαδή από τους τρεις «εταίρους» της έκτοτε αποκαλούμενης «τρόϊκα», γνώριζαν πάρα πολύ καλά ότι Γαλλικές και Γερμανικές κυρίως τράπεζες ήταν απόλυτα εκτεθειμένες λόγω του ότι στα χαρτοφυλάκιά τους περιλαμβάνονταν Ελληνικά ομόλογα, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ (800 δις σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα).

Τον Απρίλιο του 2011, ένα χρόνο μετά την προσφυγή της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης, στις  παρατηρήσεις του ο κ. Μπλανσάρντ, επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, που έγιναν στο πλαίσιο της παρουσίασης της έκθεσης με τις προβλέψεις του ΔΝΤ για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας για το 2011, αναφέρθηκε στις προβλέψεις του Ταμείου τόσο για την πορεία του ΑΕΠ της Ελλάδας, όσο και στα ποσοστά ανεργίας στη χώρα.

 Ολοκληρωτική αποτυχία. Έπεσε έξω σε όλα (τα στοιχεία διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο) !

Από τότε, γνώριζαν το «λάθος».

Τον Ιανουάριο του 2012, ο ίδιος άνθρωπος (ο κ. Ολιβιέ Μπλανσάρντ) μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον εκτίμησε ότι ακόμη και στο 120% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος θα είναι σε υψηλά επίπεδα. Ερωτώμενος δε για το ελληνικό πρόγραμμα αλλαγής ομολόγων, αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν τότε ακόμη σε εξέλιξη, και αρκέσθηκε να δηλώσει πως το PSI θα πρέπει να διασφαλίσει ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδος θα είναι στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Διασφαλίσθηκε ; Προφανώς όχι, μιας και η ίδια συζήτηση, με τον ίδιο σκοπό (τη βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους δηλαδή στο 120% του ΑΕΠ το 2020) επαναλήφθηκε 11 μήνες μετά, στο Eurogroup του Νοεμβρίου.

Το Νοέμβριο του 2012, μας προκύπτει ο … λάθος δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής !

Τι είναι αυτός ο πολλαπλασιαστής ;

Μεταξύ του 1970 και του 2007, οι ασχολούμενοι με τις οικονομικές προβλέψεις, είχαν διαπιστώσει ότι η μείωση κατά 1% στις δημόσιες δαπάνες, ή κατά 1% επιπλέον έσοδα από τη φορολογία, οδηγούσαν, κατά μέσον όρο, σε 0,5% μείωση της ανάπτυξης στις προηγμένες χώρες. Το ονομάζει δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή (fiscal multiplier).

Εξ αυτού διαμόρφωσαν τον πολλαπλασιαστή 0,5 τον οποίο και χρησιμοποίησαν στις προκαταρκτικές εργασίες τους για τα προγράμματα που επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Ο κ. Μπλανσάρ (πάλι), σε ένα κεφάλαιο της έκθεσης, αναγνωρίζει ότι με τις σημερινές συνθήκες, οι πολλαπλασιαστές κινούνται ανάμεσα στο 0,9 έως και το 1,7, ήτοι δύο με τρεις φορές μεγαλύτεροι από το 0,5 !!

Για την κάθε μείωση δηλαδή στις δημόσιες δαπάνες του 1%, η πτώση στην ανάπτυξη δεν θα είναι μισό εκατοστό, αλλά μπορεί να φτάνει ως και το 1.7% του ΑΕΠ. Θα πέφτει δηλαδή το ΑΕΠ περίπου 3 φορές περισσότερο από ότι είχαν προβλέψει !!

Ένα μόλις μήνα μετά,  το Δεκέμβριο του 2012, ο … «αιρετικός» κ. Μπλανσάρντ, αναφέρει : «Εάν το δείτε κατά χώρα, θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι τα κράτη που εφαρμόζουν τα πιο δραστικά πλάνα μείωσης του ελλείμματός τους, είναι ταυτοχρόνως αυτά που έχουν τη λιγότερη ανάπτυξη» !!

Καλύτερη «φωτογραφία» της οικονομικής πολιτικής που επιβλήθηκε στη χώρα μας τα τελευταία 3 χρόνια μέσω των μνημονίων, στα οποία το ίδιο το ΔΝΤ, του οποίου επικεφαλής οικονομολόγος είναι … ο ίδιος, δεν θα μπορούσε να είχε πάρει.

Τον Ιανουάριο του 2013, ο κ. Μπλανσάρντ «ξαναχτυπά».

Σε έκθεσή του σχετικά με την πορεία των οικονομιών των χωρών στην Ευρωζώνη, αναφέρει : «Τα προγράμματα λιτότητας που πρότεινε (το ΔΝΤ) κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, είχαν έως και τριπλάσιο κόστος σε επίπεδο οικονομικής ανάπτυξης, από αυτό που είχε εκτιμηθεί αρχικά» !!

Κι ερχόμαστε στον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η οικονομική θεωρία των Ρογκόφ – Ράινχαρτ, οικονομολόγων του Harvard, είχε αναδειχθεί ως το «ευαγγέλιο» των υμνητών των Μνημονίων.

Ο Κένεθ Ρογκόφ και η Κάρμεν Ράινχαρτ, κατέληξαν στην έρευνά τους ότι η ανάπτυξη μειώνεται κατά 0,1% σε μέσο όρο όταν το δημόσιο χρέος υπερβαίνει το 90% του ΑΕΠ. Ερευνητές του University of Massachusetts, Amherst, όμως, δήλωσαν ότι επανέλαβαν το μοντέλο της ανάλυσης, χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία και κατέληξαν στο ότι η ανάπτυξη αυξάνεται κατά 2,2% !!

Ψιλά γράμματα θα σκεφθείτε. Το σημαντικό όμως δεν είναι εδώ. Αν και οι Ρογκόφ – Ράινχαρτ, προέβησαν σε επίσημη διόρθωση του περίφημου «λάθους» στη μελέτη τους (κι άλλο λάθος !!) αναγνωρίζοντας λάθη που έγιναν στα νούμερα που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη, η οποία συνέδεσε την πορεία της ανάπτυξης μιας χώρας με το ποσοστό του δημόσιου χρέους, άφησαν αμετάβλητο το γενικό συμπέρασμα. Ποιο ήταν αυτό ;

Ότι  μια χώρα με χρέος άνω του 90% του ΑΕΠ, δεν μπορεί να σημειώσει ανάπτυξη.

Ξέρετε πόσο είναι το χρέος της Ελλάδος σήμερα ως ποσοστό του ΑΕΠ της ;  Στο 175% !!

Τον ίδιο μήνα (Απρίλιος 2013), πέντε χρόνια μετά την οικονομική κρίση σε διεθνές επίπεδο, σε άρθρο των New York Times με αφορμή τη διάσκεψη κορυφαίων οικονομολόγων που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο των εργασιών της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καταγράφεται η δήλωση του διευθυντή του τμήματος οικονομικής έρευνας του Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρντ (ναι, ο ίδιος !), ο οποίος ανέφερε ότι «δεν έχουμε την αίσθηση ενός τελικού προορισμού», σημειώνοντας χαρακτηριστικά : «Δεν έχω ιδέα πού θα καταλήξουμε» !!

Πριν λίγες ημέρες, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης (και νυν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς), αναφέρει σε συνέντευξή του :  «Η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστέρησε να πάρει μέτρα για την Ελλάδα, ενώ το ΔΝΤ βοήθησε και με το να δανείσει χρήματα με επιτόκιο 3% όταν της ΕΕ ήταν 5% (!!). Το ΔΝΤ είχε θέσει από την αρχή το θέμα της αναδιάρθρωσης και είναι ανακριβές να λέει το αντίθετο η ΕΕ. Η Ελλάδα και η Ευρωζώνη ήταν αυτές που αντέδρασαν στο κούρεμα. Αν το χρέος είχε αναδιαρθρωθεί το αργότερο ως τον Σεπτέμβριο 2010, όπως ζητούσε ο Στρος Καν, τώρα θα υπήρχε η πιθανότητα το χρέος να έχει μπει οριστικά σε μια βιώσιμη τροχιά. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης έδωσε στις ξένες (γαλλικές, γερμανικές) τράπεζες χρόνο να απαλλαγούν από τα ελληνικά ομόλογα περιορίζοντας τις ζημιές τους κατά 20 –τουλάχιστον- δισεκατομμύρια ευρώ, μεγάλωσε το πρόβλημα της χώρας μας και δεν βοήθησε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος».

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με τη μελέτη του ΚΕΠΕ, η αποτυχία του πρώτου Μνημονίου στοίχισε περίπου 3 δισ. στην ελληνική οικονομία σε ετήσια βάση, ενώ σε βάθος τριετίας το κόστος της αποτυχίας άγγιξε τα 9 δισ. Ευρώ.

Κανένα «λάθος» λοιπόν κύριοι (και κυρίες) του ΔΝΤ.  Γνωρίζατε επακριβώς τις συνέπειες των προγραμμάτων που επιβάλατε στη χώρα μου.

Και τις γνωρίζατε διότι, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, σε έγγραφο που κυκλοφόρησε εσωτερικά με ένδειξη «αυστηρά εμπιστευτικό» και βρέθηκε στα χέρια της Wall Street Journal (άλλο στοιχείο προς διερεύνηση αυτή η … διαρροή), ο διεθνής Οργανισμός παραδέχεται ότι υποτίμησε σημαντικά τη ζημιά που η συνταγή λιτότητας προκάλεσε στην ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η αντίδραση στην κρίση έδωσε χρόνο στην Ευρωζώνη να περιορίσει τις επιπτώσεις για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Αυτό είναι και το «μεγάλο μυστικό» σας.

Σε αγαστή συνεργασία, τόσο με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση (λέγε με και Γερμανογαλλικό τραπεζιτικό άξονα), εκπονήσατε και επιβάλατε στην Ελλάδα οικονομικές πολιτικές που μοναδικό τους σκοπό είχαν τη διάσωση των Γερμανικών, Γαλλικών και άλλων τραπεζών, σε συνδυασμό με τη νομισματική πολιτική του «σκληρού» ευρώ έναντι του «υποτιμημένου» δολαρίου.