Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

H υπομονή του κόσμου δεν είναι ανεξάντλητη….

Εμείς εδώ ούτε  ευκαιριακοί υποστηρικτές του Σαμαρά υπήρξαμε, ούτε εξ επαγγέλματος επικριτές του. Γνωριζόμαστε, επομένως, μεταξύ μας, άρα ….δικαιούμεθα να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και χωρίς περιττά φτιασίδια. Και δεν μας ενδιαφέρει να χαϊδεύουμε …αυτιά. Αυτά, για όσους…δυσφορούν.
Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι ο Σαμαράς κληρονόμησε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.
Γνωρίζει, επίσης, πώς όταν κυβερνάς με συμμάχους, δεν μπορείς να κάνεις τους κεφαλιού σου. Θα κάνεις συμβιβασμός, αν αυτό επιβάλλει το συμφέρον της χώρας. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Το συμφέρον της χώρας. Τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Έτσι, λοιπόν, θα ήταν ουτοπικό να αναμένει κανένας από τον Σαμαρά την πιστή τήρηση του προεκλογικού του προγράμματος. Και εν πάση περιπτώσει ένα πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται στο σύνολο του, μέσα σ’ ένα χρόνο.
Επειδή όλα αυτά αποτελούν κοινή λογική, ο ελληνικός λαός, παρά την διάψευση των προσδοκιών του , παρά τα χαράτσια, παρά τις περικοπές, παρά τις απολύσεις, παρά την βαρβαρότητα του μνημονίου με άλλα λόγια, δείχνει μια στωϊκή εγκαρτέρηση, που εμένα προσωπικά με έχει καταπλήξει.
Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης αυτόν τον λαό να τον σεβαστεί. Γιατί υποφέρουν οι πολλοί. Οι μη έχοντες. Και αυτό απαιτεί ακόμα μεγαλύτερο σεβασμό.
Τι περιμένει, λοιπόν, αυτός ο λαός;

Κατ’ αρχήν απαιτεί σοβαρότητα.  Δεν είναι δυνατόν οι κύριοι της κυβέρνησης να νομοθετούν  το πρωί, να αλλάζουν γνώμη το μεσημέρι και να αποσύρουν την …νομοθεσία τους το βράδυ. Αυτό δείχνει προχειρότητα. Και με πρόχειρες αποφάσεις δεν λύνονται δύσκολα προβλήματα.

Δεύτερον, απαιτεί ταπεινότητα. Είναι εξοργιστικό, μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον της γενικευμένης  αγανάκτησης, ο κύριος Υπουργός Εθνικής Άμυνας να αναλώνει χρόνο για να  καταθέσει μια τροπολογία που θα του επέτρεπε να ταξιδεύει με το Ebraer!.

Τρίτον, απαιτεί αξιοκρατία.  Δεν είναι δυνατόν να διορίζονται σε θέσεις κλειδιά αποτυχημένοι βουλευτές και πολιτευτές 70 και 80 ετών! Υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι με εμπειρία, γνώσεις και όρεξη για δουλειά, που παρακαλάνε για μια ευκαιρία. Γιατί δεν τους εμπιστευόμαστε; Τι παραπάνω θα προσφέρει στον ΟΓΑ, ο συμπαθής κατά τα άλλα κ. Βεργίνης, που δεν θα μπορέσει να προσφέρει ένα 40άρης; Το αυτό ισχύει και τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο, που διορίστηκε Πρόεδρος στον ΕΟΦ!!!  Αφήστε,  όλους εκείνους τους γόνους που κατέλαβαν, λές και είναι …κληρονομικό δικαίωμα, υπουργικές καρέκλες…

Τέταρτον, απαιτεί διαφάνεια. Βλέπει αυτό το πάρτυ που γίνεται με το ΤΧΣ (μοιράζει τράπεζες λες και είναι ….πασατέμπο), το ΤΑΙΠΕΔ (λειτουργεί κράτος εν κράτει) και αναρωτιέται: αυτούς ποιός τους εξέλεξε; Από που αντλούν όλη αυτή την εξουσία να λειτουργούν με τόση αυθαιρεσία;

Πέμπτον, ο κόσμος δεν θέλει να τον προκαλείτε. Ο διορισμός του κ. Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα ήταν η σταγόνα που  ξεχείλισε το ποτήρι. Γιατί, πέραν των άλλων, ο κ. Παπουτσής συμβολίζει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο,  αυτό που λέμε την αποτυχία του μοντέλου της μεταπολίτευσης. Και αυτόν τον άνθρωπο, πολλαπλώς ευεργετηθέντα και με πολλά αξιώματα τιμηθέντα, τον στέλνουμε να μας εκπροσωπήσει στην Παγκόσμια Τράπεζα, με παχυλότατο μάλιστα  μισθό; Και ο κόσμος εξοργίζεται ακόμα περισσότερο επειδή αντιλαμβάνεται ό,τι η επιλογή αυτή έγινε με εντελώς μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα. Αν ο κ. Παπουτσής  δεν βρεί τη γενναιότητα να αρνηθεί τον διορισμό του, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να ανακαλέσει την απόφασή της.
Η ανοχή του κόσμου δεν είναι ανεξάντλητη. Και μπορεί μεν να …πείθεται ό,τι πολλά πράγματα αποτελούν απαιτήσεις της τρόϊκας για τη συνέχιση του δανεισμού.
Όμως, η προχειρότητα, το Ebraer, τα ήξεις-αφίξεις, οι διορισμοί υπέργηρων πολιτευτών, η επιλογή Παπουτσή (και πολλά άλλα) δεν έχουν καμιά σχέση με την τρόϊκα!
Είναι αποφάσεις της Κυβέρνησης. Για αυτό και εξοργίζουν περισσότερο….
Δεν είναι στραβός ο γιαλός. Στραβά αρμενίζετε…
Κώστας Ροδινός

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

"Περίεργες" πληροφορίες για τον Καραμανλή και μυστική συνάντηση με Ντόρα!

 
"Κομμένη" η επικοινωνία του με τον Αντώνη Σαμαρά

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Κώστα Καραμανλή, να αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο στη δημόσια ζωή και ίσως να προετοιμάζει και κάποια δημόσια παρέμβαση το επόμενο διάστημα. Οι σχέσεις του τελευταία με τον πρωθυπουργό, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως δεν είναι σε καλό σημείο και η επαφή μεταξύ των δύο ανδρών έχει σταματήσει εντελώς. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι αναφορές για την Νέα Ελλάδα στο συνέδριο της ΝΔ, αλλά και η πλήρης σιωπή του Μαξίμου και της Συγγρού, στις μιντιακές επιθέσεις που δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός.
Από το Μαξίμου αυτό που λένε, είναι πως από την στιγμή που δεν υπερασπίζεται ο ίδιος τον εαυτό του, γιατί να το κάνουν αυτοί για λογαριασμό του. Από την άλλη παρατηρείται μια κινητικότητα στο καραμανλικό στρατόπεδο και το γεγονός ότι υπήρξαν αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη του πρώην πρωθυπουργού δεν είναι τυχαίο. 
Υπάρχει μάλιστα μία "περίεργη" πληροφορία , που θέλει τον πρώην πρωθυπουργό να μην είχε ταξιδέψει στην Εύβοια, τις μέρες που συνεδρίαζε η Πολιτική Επιτροπή, όπως είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά ήταν στην Ραφήνα και έκανε αλλεπάλληλες συσκέψεις...Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως έχει αρχίσει και ωριμάζει η ιδέα να κάνει σύντομα δημόσια πολιτική παρέμβαση...

Μυστική συνάντηση Καραμανλή με Ντόρα!


Συζήτησαν για όλους και για όλα... 


Συνάντηση με την Ντόρα Μπακογιάννη είχε προ ημερών ο Κώστας Καραμανλής, η οποία κρατήθηκε μυστική. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο παλιοί συνεργάτες συζήτησαν για όλους και για όλα, ενώ συμφώνησαν να τα πουν ξανά σύντομα. Το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας τους δεν έχει διαρρεύσει, καθώς δεν έδωσε το παρόν κανείς από τους συνεργάτες τους. Η κίνηση, πάντως, αυτή έρχεται να προστεθεί τόσο στην πρόσφατη... αντάρτικη δραστηριότητα της πρώην υπουργού Εξωτερικών, ενώ αρκετοί πιστεύουν ότι εντάσσεται και στην προσπάθεια του πρώην πρωθυπουργού να «ξαναζεστάνει» τις παλιές του συμμαχίες τόσο ενόψει πιθανών εσωκομματικών εξελίξεων, όσο και για την προστασία του κυβερνητικού έργου στον τομέα της οικονομίας, που θεωρεί ότι επιτέλεσε την περίοδο της διακυβέρνησής του και δεν τυγχάνει την στήριξη -εκ των έσω- που θα έπρεπε... 

parapolitika.gr

Οι Σοσιαλιστές ζητούν την παραίτηση του Ραχόι. Ε ναι τον αλητη, έκλεισε τραπεζίτες φυλακή…

…ενώ ανακεφαλαιοποίησε τις τράπεζες χωρίς να επιβαρύνει το δημόσιο χρέος. Στείλτε τους έναν Παπανδρέου για να μάθουν.
Οι Σοσιαλιστές ζητούν την παραίτηση του  Ραχόι
Η σοσιαλιστική αντιπολίτευση ζήτησε σήμερα «την άμεση παραίτηση» του επικεφαλής της συντηρητικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι μετά τη δημοσίευση στον Τύπο συνομιλιών
μέσω μηνυμάτων SMS που κατ’ αυτούς αποδεικνύουν τη «συνενοχή» του στο σκάνδαλο με τον φυλακισμένο πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματός (ΡΡ).

«Ενώπιον της αφόρητης πολιτικής κατάστασης που διατρέχει την Ισπανία, το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι υποχρεωμένο να αξιώσει την άμεση παραίτηση του προέδρου της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουβακάλβα.
«Αυτό το αίτημα για παραίτηση διακόπτει κάθε σχέση με το Λαϊκό Κόμμα», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Η διαγωγή του Ραχόι απέναντι σε αυτήν την υπόθεση μπορεί απλώς να συνοψισθεί στα εξής: καμία εξήγηση, ψεύδη, και κατόπιν -αυτό που σήμερα μαθαίνουμε- συνενοχή, μία σοβαρή συνενοχή», συνέχισε ο Ρουβακάλβα.
Σήμερα, η κεντροδεξιών αποκλίσεων εφημερίδα Ελ Μούνδο δημοσίευσε την εικόνα μίας οθόνης κινητού τηλεφώνου στην οποία είναι αναγνώσιμος ένας κατάλογος μηνυμάτων, που φέρεται ότι έχουν ανταλλαγεί μεταξύ του Ραχόι και του υπόδικου ταμία του ΡΡ Λούις Μπάρθενας, ο οποίος από τις 27 Ιουνίου βρίσκεται προφυλακισμένος για την υπόθεση των διπλών βιβλίων του κόμματος.
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται σήμερα ξεκινούν από τον Μάιο του 2011 και καταλήγουν στον Μάρτιο του 2013 και σύμφωνα με την εφημερίδα αποδεικνύουν πως ο «Μαριάνο Ραχόι διατηρούσε άμεση και αδιάλειπτη επαφή» με τον Μπάρθενας και του «ζητούσε να αρνηθεί την ύπαρξη μυστικών λογιστικών βιβλίων και συμπληρωματικές πληρωμές» μελών του ΡΡ, μεταξύ των οποίων και του ίδιου, όπως υποστηρίζει ο Τύπος.
«Λουΐς, το κατανοώ, δείξε δύναμη. Θα σου τηλεφωνήσω αύριο. Σε φιλώ», αναφέρεται ενδεικτικά σ’ ένα από τα επίμαχα μηνύματα, που αποδίδεται στον Ραχόι με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου, ήτοι την ημέρα που η Ελ Μούνδο είχε αποκαλύψει πως στελέχη του ΡΡ λάμβαναν μη δεδηλωμένους μισθούς που προέρχονταν από «δωρεές» ιδιωτικών εταιρειών.
Στις 14 Μαρτίου, ο Μπάρθενας, εξοργισμένος, δηλώνει στον Ραχόι πως αισθάνεται «απελευθερωμένος από κάθε δέσμευση προς εσένα και το κόμμα», τονίζει η Ελ Μούνδο.