Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Και ενεργειακή κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας - Απειλές Μόσχας προς Άγκυρα



Σε περίοδο κρίσης εισέρχονται οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας σε όλους τους τομείς: Μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E από συστήματα τα οποία κατά πάσα πιθανότατα χειρίζονταν Ρώσοι χειριστές και την έντονη λογομαχία που φημολογείται ότι είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν για την συνολική διαχείριση του θέματος της Συρίας από την Άγκυρα, τώρα εμφανίζονται προβλήματα και στο ενεργειακό πεδίο. 

Η προσπάθεια της Τουρκίας να αναπτύξει και να ολοκληρώσει μέχρι το 2018, το σχέδιο του αγωγού Trans-Anatolian (ΤΑΝΑΡ) με το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος είναι ευθέως ανταγωνιστικός προς τον South Stream, προκάλεσε την μήνι της Μόσχας, η οποία πλέον αντιδρά τελείως διαφορετικά από την περίοδο 2008-2009, οταν οι Αζέροι χρησιμοποιούντο από τις ΗΠΑ και τον απίθανο υφυπουργό Ενέργειας Ματ Μπράϊζα και έκαναν παιχνίδι στην περιοχή εκμεταλλευόμενες πολιτικούς όπως τότε το δίδυμο Ν.Μπακογιάννη και Κ.Χατζηδάκη (και τότε και τώρα στο υπουργείο Ανάπτυξης!). 

Τώρα ο μεν Nabucco αναπαύεται εν ειρήνη, το ίδιο και ο ITGI και πάνω απ'όλα τώρα η Μόσχα έχει αλλάξει πολιτική: Επιλέγει μετωπικές συγκρούσεις όταν θεωρεί ότι απειλούνται τα συμφέροντά της. 

Στην περίπτωση του ΤΑΝΑΡ η αντίδραση ήταν ακαριαία: "Αν η Τουρκία ολοκληρώσει, το 2018, το σχέδιο του αγωγού Trans-Anatolian (ΤΑΝΑΡ), τότε θα πρέπει να απευθυνθεί στο Μπακού για οποιαδήποτε βοήθεια σχετική με ενεργειακά προβλήματα που μελλοντικά θα αντιμετωπίσει. και όταν το λέει αυτό ο προμηθευτής του 60% των ενεργειακών αναγκών της χώρας, όπως συμβαίνει με την Ρωσία, οφείλεις να λάβεις πολύ-πολύ σοβαρά την προειδοποίηση". 

Και συνέχισε η ανακοίνωση της GAZPROM: "Η Τουρκία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης της ρωσικής εταιρείας, αλλά η Gazprom έχει αποδείξει ότι είναι αξιόπιστος προμηθευτής σε κάθε περίπτωση, ακόμα και όταν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα. αν γίνουν ενέργειες που θίγουν τα συμφέροντά μας θα πράξουμε κι εμείς αναλόγως", είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Σεργκέι Κουπριάνοφ. 

Βέβαια, μόνο άσχετο δεν είναι το γεγονός ότι η Ρωσία επιδιώκει να θέσει υπό τον έλεγχό της ολόκληρο το Αζερμπαϊτζάν και να αγοράσει τα σημαντικότερα ενεργειακά πεδία, στερώντας την ΕΕ από εναλλακτικές λύσεις. Κατ'αυτό τον τρόπο ναυάγησαν ο Nabbuco και ο ΙΤGI, καθώς απλά δεν επαρκούν τα υπάρχοντα πεδία, όπως αυτά του Σαχ Ντενίζ για να ξεδι΄ψάσει η διψασμένη Ευρώπη.

Aλλά και στην περίπτωση της Συρίας η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα "βαριά": Από την Μόσχα μεταδίδεται ότι η συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν έγινε μέσα σε βαρύ κλίμα, όπου ο πρόεδρος της Ρωσίας, εξέφρασε μεν τη λύση του για το εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός, αλλά έθεσε ευθέως ζήτημα "σεβασμού της κυριαρχίας της Συρίας"και ότι "Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν λύσεις που να παραβιάζουν την βούληση του συριακού λαού"....
defencenet

Είχαν μετατρέψει την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι - "Γέμιζαν" τη χώρα με όπλα κατευθείαν από την Αμερική



- Ο αρχηγός της οργάνωσης συνελήφθη στις ΗΠΑ - Έστελνε με αεροπλάνα τα όπλα στην Ιταλία και από εκεί οδικώς στην Αθήνα
- Οργανωμένες επιχειρήσεις της αστυνομίας σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Κρήτη
- Γνωστός κρητικός καλλιτέχνης που μαγεύει το κοινό με το λαούτο του μπλεγμένος στο κύκλωμα
- Η ΕΛ.ΑΣ συνεργάστηκε με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ 
Κύκλωμα εμπορίας όπλων απο τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, με κύριο προορισμό την Κρήτη, εξαρθρώθηκε απο την Δίωξη Οργανωμένοιυ Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των Η.Π.Α.


Συνελήφθησαν, μετά απο οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Αττικη, Ζάκυνθο και Ρέθυμνο τρία άτομα, ενώ στην Αμερική συνελήφθη ο αρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος είναι ένας 45χρονος Ελληνοαμερικανός.

Η έρευνα για την υπόθεση άρχισε πριν απο τέσσερις μήνες, όταν τον περασμένο Μάρτιο εντοπίστηκε και ανακλήθηκε απο τους Αμερικανούς, στη Νάπολη της Ιταλίας, ένα φορτίο με 69 πυροβόλα όπλα, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και μεγάλου αριθμού πυρομαχικών και συνελήφθη στις ΗΠΑ ο αρχηγός, στις αρχές Ιουνίου.

Όπως διαπιστώθηκε, ο Ελληνοαμερικανόις αγόραζε τα όπλα και τα πυρομαχικά απο τις ΗΠΑ, τα φόρτωνε σε αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του και τα έστελνε με πλοία στη Νάπολη, απ' όπου τα παραλάμβαναν Έλληνες απο τη Ζάκυνθο και έστελναν το μεγαλύτερο μέρος στην Κρήτη. Εκεί τα παραλάμβανε 67χρονος απο χωριό του Ρεθύμνου.

Με τον ίδιο τρόπο, τον Ιανουάριο του 2010, εισήγαγαν 40 πυροβόλα όπλα (κυρίως περίστροφα και πιστόλια) και 1500 σφαίρες, τα οποία όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, κατέληξαν στη Ζάκυνθο.

Κατά την συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 37 και 44 ετών, και σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μακρύκαννο τυφέκιο Marlin 0,22 και ένα περίστροφο, το οποίο φέρεται ότι ανήκει στο συγκεκριμένο φορτίο, που εισήγαγαν τον Ιανουάριο τον 2010.

Στην Αθήνα, στο σπίτι του αρχηγού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, μία κυνηγετική καραμπίνα και διάφορα έγγραφα σχετικά με την άφιξη στη χώρα μας και τη μετάβαση στην Ιταλία, μελών της οργάνωσης το Μάρτιο του 2012 για τη παραλαβή του κατασχεθέντος τελικά φορτίου όπλων.

Επίσης, σε χωριό του Ρεθύμνου συνελήφθη ο 67χρονος, που φέρεται ως ο τελικός αποδέκτης του φορτίου των όπλων, το οποίο κατασχέθηκε από τις αμερικανικές αρχές. Σε έρευνα στο σπιτι του, βρέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο, μία σκοπευτική διόπτρα, εξαρτήματα πυροβόλων όπλων και σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε και ο αριθμός τηλεφώνου που επικοινωνούσε με τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτιμάται ότι το οργανωμένο κύκλωμα, από τη δράση του αποκόμιζε παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Οι τρεις συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
newsit

O Αβραμόπουλος έφερε πίσω στο ΥΠΕΞ τον πίνακα που αφαίρεσε ο Παπανδρέου


ImageΟ υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος αποφάσισε να επαναφέρει στην παλιά του θέση στο υπουργικό γραφείο έναν πίνακα ζωγραφικής που είχε «ξηλωθεί» επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», πρόκειται για τον πίνακα «Η ναυμαχία της Έλλης» του Βασίλειου Χατζή, ο οποίος, αποτελεί μία από τις πιο διάσημες πολεμικές θαλασσογραφίες του καλλιτέχνη, που είχαν φιλοτεχνηθεί κατά παραγγελία κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου την είχε... αποκαθηλώσει κατά τη διάρκεια της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, προκειμένου να μην μη φέρει σε αμηχανία τον φίλο Τούρκο ομόλογό του Ισμαήλ Τζεμ, ο οποίος ερχόταν συχνά στην Αθήνα.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε ο πίνακας να μπει στην αρχική του θέση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
  

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη μετά την ήττα της Μέρκελ


 Ραγδαίες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις δρομολογούνται στην ευρωζώνη, μετά τις ιστορικές αποφάσεις των 17 Ευρωπαίων ηγετών, τα ξημερώματα της Παρασκευής στις Βρυξέλλες. Η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία προσήλθε στη βελγική πρωτεύουσα με την κεκτημένη ταχύτητα των 18 προηγούμενων Συνόδων από την έναρξη της κρίσης δημόσιου χρέους και τη βεβαιότητα πως μπορεί να συνεχίζει το «nein» σε όλα, αυτή τη φορά έβαλε πολύ ψηλά τον πήχυ και, όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις, πέρασε από κάτω…
Σε πολιτικό επίπεδο οι εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής σηματοδοτούν σημαντικές αλλαγές με νέα πρόσωπα που εμφανίζονται πλέον στο προσκήνιο και αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο το επόμενο διάστημα, όπως ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και κατά δεύτερο λόγο ο Ισπανός ομόλογός του Μαριάνο Ραχόι.
Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το γερμανογαλλικό δίδυμο Μέρκελ – Σαρκοζί, που φέρει κολοσσιαία ευθύνη για τη σημερινή δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλές χώρες της ευρωζώνης, δεν ανανεώθηκε μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ. Αν και είναι ακόμη νωρίς για εξαγωγή του συμπεράσματος ότι ο γαλλογερμανικός άξονας έχει καταρρεύσει, το βέβαιο είναι πως δεν βρισκόμαστε μακριά από αυτή τη διαπίστωση. Από την πρώτη στιγμή ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας δημιούργησε μια άλλη δυναμική στην ευρωζώνη μαζί με τους ηγέτες του Νότου και αυτή η δυναμική είναι που οδήγησε στην άτακτη υποχώρηση της καγκελαρίου στη Σύνοδο Κορυφής.
Η Μέρκελ βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης σχεδόν μόνη της, έχοντας μια χλιαρή υποστήριξη από τον Φινλανδό πρωθυπουργό, απέναντι σε 15 ηγέτες της ευρωζώνης, όλους τους ανώτατους κοινοτικούς αξιωματούχους, αλλά και τους διεθνείς εταίρους, όπως ο Αμερικανός πρόεδροςΜπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τηλεφωνικώς πίεζε και αυτός από την πλευρά του. Είναι προφανές και οφείλεται σε ιστορικούς λόγους πως οι Γερμανοί δεν αντέχουν την απομόνωση και το στιγματισμό. Και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι η Μέρκελ άλλα έλεγε φεύγοντας από το Βερολίνο και άλλα έκανε στις Βρυξέλλες. Το ότι έφυγε άρον άρον το πρωί της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να μη ληφθεί απόφαση για την ανανέωση της θητείας του προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είναι ενδεικτικό της δυσφορίας της για τη δεινή ήττα που υπέστη.
Δύο φορές στη διάρκεια της συζήτησης ο Μόντι και ο Ραχόι απείλησαν πως θα βάλουν βέτο στα τελικά συμπεράσματα της Συνόδου, ενώ εμπόδισαν τον πρόεδρο της Ε.Ε., Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, να δώσει συνέντευξη Τύπου για τις αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά με την ανάπτυξη. «Δεν υπάρχουν αποφάσεις για κανένα θέμα, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για άμεση λήψη μέτρων με στόχο να εφησυχάσουν οι αγορές», είπαν και οι δύο στον πρόεδρο της Ε.Ε., ενώ και ο Ολάντ τού διαμήνυσε πως, αν δώσει συνέντευξη Τύπου, οφείλει να πει όλη την αλήθεια για το τι συμβαίνει στην αίθουσα. Τελικά, ακολούθησε μια μαραθώνια συνεδρίαση μέχρι τις 5 το πρωί της Παρασκευής, η οποία οδήγησε και στις πολύ σημαντικές αποφάσεις για την ευρωζώνη.
Η πρώτη μεγάλη απόφαση θέτει τις βάσεις για την άμεση δημιουργία της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης. Ολες οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες θα τεθούν σε εποπτεία Μηχανισμού υπό την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επιπλέον οι προβληματικές τράπεζες θα σταματήσουν να επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους φορολογουμένους, δεδομένου ότι τα κράτη-μέλη δεν θα αναλαμβάνουν πλέον τη διάσωσή τους. Αυτή θα γίνεται υπό αυστηρές προϋποθέσεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ο οποίος, αν πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα προχωρά στην ανακεφαλαιοποίησή τους. Οι παραπάνω αποφάσεις θα εγκριθούν και τυπικά στη συνεδρίαση του Εurogroup στις 9 Ιουλίου, ενώ οι νομικές πτυχές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος τους έτους.
Η δεύτερη μεγάλη απόφαση προβλέπει για πρώτη φορά τη δυνατότητα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης που θα αρχίσει να λειτουργεί από τον επόμενο μήνα, να μπορεί να αγοράζει στη δευτερογενή αγορά ομόλογα μιας χώρας που βρίσκονται υπό πίεση στις αγορές. Βασική προϋπόθεση που τίθεται είναι η εν λόγω χώρα να τηρεί κατά γράμμα τους κανόνες περί δημοσιονομικής πειθαρχίας και όλους τους στόχους που έχουν τεθεί (στην εν λόγω χώρα) στο πλαίσιο της νέας οικονομικής διακυβέρνησης. Πρόκειται για μια απόφαση αδιανόητη για τους Γερμανούς ακόμη και λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο.

Ο Αριστοφάνης και ο Καρακατσάνης τα λένε τώρα από κοντά!


Απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Θύμιος Καρακατσάνης, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στο Νεκροταφείο Παιανίας.
Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και από το 1960 εργαζόταν συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και στη συνέχεια στο ελεύθερο θέατρο.
Ο Θύμιος Καρακατσάνης είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1940  στα Ταμπούρια του Πειραιά. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και εν συνεχεία στο ελεύθερο θέατρο. Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο είναι την περίοδο 2008 – 2010 στο ” Θάνατο του εμποράκου ” του Άρθουρ Μίλερ με την Αφροδίτη Γρηγοριάδου.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Σκηνοθεσίες για το θέατρο
Πλούτος του Αριστοφάνη
Όρνιθες του Αριστοφάνη
Μικροί Φαρισαίοι του Δημήτρη Ψαθά
Oύρσουλα του Μπάμπη Τσικλιρόπουλου (1995)
Ο Τελευταίος Να Κλείσει την Πόρτα του Γιώργου Κωνσταντίνου
Νεφέλες του Αριστοφάνη
Ταρτούφος του Μολιέρου
Λυσιστράτη του Αριστοφάνη

Για τους γκέι υπάρχει η..δυνατότητα..Για την γενοκτονία των Ποντίων όχι...


Σχεδόν ένα μήνα μετά την προκλητική απαγόρευση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, να παραχωρήσει την πλατεία Αγ. Σοφίας για τις εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, απειλώντας μάλιστα με επιβολές προστίμων στην περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση, ο «προοδευτικός» Δήμαρχος έδωσε την άδεια στους ομοφυλόφιλους να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους επίσημη παρέλαση στην Θες/κη! Και δεν αρκέστηκε μόνο στην χορήγηση της αδείας αλλά περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης και απηύθυνε χαιρετισμό  στην επίσημη παρέλαση!
Για άλλη μια φορά ο κ. Μπουτάρης έδωσε το στίγμα του ήθους και του πολιτισμού που επιθυμεί να διαμορφώσει στην Συμπρωτεύουσα , καλύπτοντας την ενέργειά του με την υποκριτική δήλωση: « Η Θεσσαλονίκη δεν ανέχεται απλώς αλλά υποδέχεται τη διαφορετικότητα»!


Ας προβάλουμε λοιπόν κάθε ανθρώπινη διαστροφή και αλλοίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ας ξεχάσουμε πια το ιστορικό μας παρελθόν διότι, κατά την άποψη των πολιτικών μας σήμερα, ο κόσμος πρέπει να κοιτάει μόνο μπροστά! Κατά τον κ. Μπουτάρη οι σεξουαλικές προτιμήσεις των ανθρώπων αποτελούν πολιτιστικό γεγονός και αξίζει να δίνεται η δέουσα δημοσιότητα,  ενώ οι εορτασμοί ιστορικής μνήμης είναι κάτι ξεπερασμένο που δεν ενδιαφέρει πια ούτε την πόλη της Θεσσαλονίκης ούτε ίσως την υπόλοιπη Ελλάδα.
Όλα αυτά γίνονται στην Πατρίδα μας, ενώ οι Τούρκοι δίνουν τεράστια έμφαση στις γιορτές των νικών τους εναντίον μας, και οργανώνουν αναπαραστάσεις των μαχών με ομάδες νεαρών παιδιών -όπως θα γιορτάσουν τον Αύγουστο τη μάχη του Μαντζικέρτ- ώστε να εμπνέουν στους νέους τους την περηφάνια για τις κατακτήσεις τους και να τους καλλιεργούν την περιφρόνηση και την έχθρα για το δικό μας λαό.


http://www.koinwnia.com/2010-01-14-18-06-37/2010-02-10-12-18-45/2010-02-10-12-18-45/740

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η DEUTSCHE TELEKOM ΞΕΠΛΥΝΕ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΟΣΑ, ΚΑΛΥΠΤΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2010 ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΣΤΗΝ DEUTSCHE TELEKOM, έβγαινε στην φόρα το σκάνδαλο. Τυχαίο;

Για άλλη μία φορά σπάμε την ομερτά των διεφθαρμένων που κατέστρεψαν την χώρα. Διαβάστε όλη την δικογραφία μετά την έκθεση – φωτιά του ΟΟΣΑ που αποκρύπτουν οι επίορκοι της εξουσίας. Αναμένουμε την στάση της νέας κυβέρνησης απέναντι στο σκάνδαλο που ντροπιάζει την Ελλάδα διεθνώς και φέρει ξεκάθαρα την υπογραφή της κυβέρνησης Παπανδρέου. (το θέμα το αποκαλύψαμε εδώ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΟΣΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΥΨΕ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!)

Μα ποιοί φοβούνται τον πρώην πρωθυπουργό και προσπαθούν να συγκαλύψουν το θέμα;

Ολόκληρη η δικογραφία. 12 εκατομμύρια δολλάρια τουλάχιστον οι μίζες στους Σκοπιανούς αξιωματούχους για την προώθηση των Γερμανικών συμφερόντων, με την συγκάλυψη της κυβέρνησης από τον Απρίλιο του 2010 εως σήμερα:

olympia.gr


Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Οι HΠΑ εμπλέκουν την Ελλάδα στον πόλεμο της Συρίας - Ζητούν για επιχειρήσεις την Σούδα

Image

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ελλάδα, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την "ανθρωπιστική κρίση στην Συρία". Η ενημέρωση έγινε σε υπηρεσιακό επίπεδο και αναμένεται να κατατεθεί το επίσημο, τυπικό αίτημα προς την Αθήνα σε μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο "απλά" όπως ήταν στην περίπτωση της Λιβύης, αφού δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να δίνει άλλοθι στην ελληνική πλευρά να εγκρίνει την χρήση της βάσης. Και αυτό είναι το τυπικό κώλυμα της υπόθεσης. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα θα έλθει μετωπικά αντιμέτωπη με τα ρωσικά συμφέρονα. χωρίς μαλιστα να έχει να κερδίσει κάτι το ουσιαστικό από αυτή την κόντρα, μάλοον το αντίθετο.
Δηλαδή θα βρεθεί στην μέση σε μία αναμέτρηση για την οποία όλος ο πλανήτης κρατά ήδη την ανάσα του.
Αν η Μόσχα, αποφασίσει "να τραβήξει  το σχοινό" που όπως φαίνεται αυτό θα συμβεί, τότε είναι πιθανόν η Αθήνα να βρεθεί στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να δίνει έγκριση σε ΝΑΤΟϊκά μαχητικά να χρησιμοποιούν την βάση της Σούδας για να κτυπούν στόχους ρωσικού συμφέροντος στην Συρία!
Πρόκειται για μία επανάληψη του σκηνικού του 2003 όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιτεθούν στο Ιράκ, χωρίς την ύπαρξη προγενέστερης απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οπότε είχε τεθεί επιτακτικά θέμα νομιμοποίησης της χρήσης της βάσης της Σούδας. Τότε η κυβέρνηση Σημίτη είχε εγκρίνει την χρήση της βάσης, αλλά τότε δεν υπήρχε ενεργός εμπλοκή της Ρωσίας. Ποιος να διαμαρτυρηθεί το 2003; Ο Σαντάμ Χουσεΐν;
Τώρα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο περιπεπλεγμένα από στρατηγικής άποψης: Θα δωθεί έγκριση σε ΝΑΤΟϊκά μέσα, αεροσκάφη και πλοία να χρησιμοποιήσουν την ελληνική βάση στο πλευρό της ... Τουρκίας και σε βάρος των συμφερόντων της ομόδοξης Ρωσίας; Αλλά και σε βάρος της ύπαρξης, περίπου 2,5 εκατ. Ελληνοθρόδοξων και καθολικών Χριστιανών, τους οποίους είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι "θα περάσουν με μαχαίρι" οι φανατικοί ισλαμιστές που χρησιμοποιούνται από τους δυτικούς για να εκδιώξουν το καθεστώς και να ελέγξουν την Συρία;
Πάντως ήδη την εβδομάδα των εκλογών (13 Ιουνίου)  άρχισαν να καταπλέουν στην Σούδα (φωτό α' σελίδας) "τα πρώτα βιολιά" του αμερικανικού Σόλου, όπως το Los Angeles-class επιθετικό υποβρύχιο USS Annapolis (SSN 760) στο πλαίσιο ανάοτυξής του στον 6ο Στόλο
Εξαιρετικά δύσκολη η απόφαση, αλλά φαίνεται ότι έχει ήδη ληφθεί: Η βάση της Σούδας θα παραχωρηθεί για επιχειρησιακή χρήση αμέσως μόλις ζητηθεί αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών. Και ο Θεός βοηθός (λέμε εμείς)...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Εκατοντάδες σαουδαραβικά άρματα μάχης & Α/Α συστοιχίες μπαίνουν στην Ιορδανία!


Image
Πολεμικός πυρετός επικρατεί στην Σαουδική Αραβία: Χθες το defencenet.gr επικαλούμενο πληροφορίες των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών αποκάλυψε ότι η Σαουδική Αραβία έχει θέσει σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τις δυνάμεις της, αλλά πλέον έχει περάσει στην φάση προώθησης των στρατευμάτων του προς τα σύνορα της Ιορδανίας και του Ιράκ.
Στο μεταξύ υπογράφηκε και το διάταγμα του Σαουδάραβα μονάρχη για την πολεμική προετοιμασία της χώρας και την προώθηση των στρατευμάτων στην Ιορδανία απ'όπου σκοπεύουν να επιτεθούν στην Συρία!. 
Περί τα 500 άρματα μάχης Μ-60 και Μ1Α2 Abrams, δύο μονάδες ειδικών δυνάμεων μεγέθους τάγματος και 6 Α/Α αντιαεροπορικές πυραυλικές συστοιχίες κατευθύνονται προς την Ιορδανία! 
Η άφιξη των σαουδαραβικών στρατευμάτων στην Ιορδανία έχουνφυσικά ένα στόχο: Να υποστηρίξουν την χώρα σε περίπτωση επίθεσης αντιποίνων των συριακών ενόπλων δυνάμεων, αφού η Ιορδανία θα ειναι η βάση των αεροσκαφών που θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν τη no-fly-zone. Για τον λόγο αυτό σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας βρίσκονται και οι δυνάμεις της Ιορδανίας.
Επίσης μαχητικά F-15 και Tornado GR4 της σουαδαραβικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν σε βόρειες βάσεις της χώρας για να βρίσκονται εγγύτερα στην Συρία.
Πιο συγκεκριμένα ο Στρατός της Σαουδικής Αραβίας διαθέτει περί τα 315 άρματα μάχης ABRAMS στην έκδοση M1A2, 58 άρματα μάχης M1A2S (πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση των σαουδαραβικών αρμάτων), 460 M60A1/A3 Paton και περί τα 320 παλαιά ΑΜΧ-30. Σημειώνεται ότι ο Στρατός της χώρας έχει υπο παραγγελία 300 γερμανικά άρματα Leopard 2A7.
Από πληροφορίες τα άρματα που έχει κινητοποιήσει σε πρώτη φάση η Σαουδική Αραβία είναι M60A3 και M1A2 ενώ τα άρματα συνοδεύουν ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ Panhard, Bradley και αρκετές εκατοντάδες M113.
Οι μηχανοκίνητες μονάδες συνοδεύονται από αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Shahine II (συνολικά η Σαουδική Αραβία διαθέτει 5 πυροβολαρχίες), από αυτοκινούμενα πυροβόλα M-163 Vulcan SP των 20 χλστ (συνολικά η Σαουδαραβική αεράμυνα διαθέτει 100 μονάδες)
Στην περίπτωση της Αεροπορίας της Σ. Αραβίας, στην επιχείρηση έχουν εμπλακεί 2 Μοίρες αεροσκαφών  Tornado (στην έκδοση IDS για προσβολές στόχων εδάφους), από τα 87 που διαθέτει η χώρα, 2 Μοίρες F-15S Strike Eagle (η Αεροπορία της χώρας έχει προμηθευτεί περί τα 70 αεροσκάφη) και μια Μοίρα Eurofighter Typhoon σε αποστολή εναέριας επικράτησης. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επιτέλους, έφαγε ένα γκολ και η Μέρκελ (γερμανική υποχώρηση στη Σύνοδο)


Την ίδια στιγμή που ο σούπερ Μάριο Μπαλοτέλι έβαζε δύο γκολ στη Γερμανία, ένας άλλος Μάριο, ο Μόντι, σε συνεργασία με έναν Μαριάνο (Ραχόι) και με τη διακριτική στήριξη του Φρανσουά Ολάντ, έβαζαν τα δικά τους… γκολ στην Αγκ. Μέρκελ.
Από τις πρώτες δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών το πρωί την Παρασκευή φάνηκε ότι Ιταλία και Ισπανία «μετρούν» διαφορετικά στην Ευρώπη και μπορούν να εκβιάσουν τους Γερμανούς και να πετύχουν βασικούς στόχους τους.
Τι σημαίνουν για την Ελλάδα τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής θα τα δούμε και αργότερα. Θα μπορούσε να είναι καλά νέα, θα μπορούσε και κακά. Αν π.χ. Μπορεί και η Γερμανία να υποχωρεί, γιατί να μην το κάνει για το ελληνικό πρόβλημα;
Από την άλλη, ίσως οι Ευρωπαίοι μας θεωρούν χαμένη υπόθεση και ρίχνουν όλο το βάρος τους στις υπόλοιπες χώρες του νότου. Ο χρόνος θα δείξει.
Σε ότι αφορά τη συμφωνία, αυτή θα επιβεβαιωθεί με το οριστικό κείμενο της Συνόδου, μέσα στην ημέρα. Πάντως, Μόντι και Ραχόι συνέστησαν συνασπισμό και απείλησαν ότι δε θα υπογράψουν τη συμφωνία για το πακέτο ανάπτυξης 120 δισ. αν δεν υποχωρήσει η Γερμανία σε βασικά ζητήματα που έθεσαν.
Συγκεκριμένα πέτυχαν να αποσυνδέσουν τα χρέη των τραπεζών από αυτά των κρατών και πέτυχαν να συμφωνήσουν στη δημιουργία μέχρι το τέλος του 2012, ενός μηχανισμού που θα επιτρέψει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας μέσω των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης (EFSF και ESM), χωρίς να προσθέτει επιπλέον βάρη στο χρέος της χώρας που θα προσφεύγει στο μηχανισμό αυτό.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, διευκρίνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να αλλάξουν τους όρους της επικείμενης διάσωσης των ισπανικών τραπεζών και να επιτρέψουν στην Ιταλία να αντλήσει από τα ταμεία στήριξης της ευρωζώνης, για να μειώσει τα κόστη δανεισμού της. Μ’ αυτό τον τρόπο θα υπάρξει παρέμβαση στην αγορά προκειμένου να αγοραστούν ιταλικά και ισπανικά ομόλογα με στόχο την αποκλιμάκωση των spreads. Αν γίνει αυτό οι δύο χώρες θα γλιτώσουν την… ελληνική τραγωδία των απίστευτων επιτοκίων δανεισμού που ουσιαστικά οδήγησαν στο Μηχανισμό Στήριξης και απέκλεισαν την Ελλάδα από τις αγορές για πολλά χρόνια.
«Συμφωνήσαμε σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για την Ισπανία και την Ιταλία» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες κινήσεις και θα εξεταστεί κάθε πιθανό σενάριο, που θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης και θα καθησυχάσει, ταυτόχρονα, τις κεφαλαιαγορές.
Στο κείμενο συμπερασμάτων επισημαίνεται: «Επιβεβαιώνουμε ότι είναι ύψιστης σημασίας να διακοπεί ο φαύλος κύκλος μεταξύ τραπεζών και κρατών. Η Επιτροπή θα παρουσιάσει, σύντομα, προτάσεις βασιζόμενες στο Άρθρο 127 (παράγραφος 6)  για έναν μηχανισμό επίβλεψης. Ζητούμε από το Συμβούλιο να αντιμετωπίσει τις προτάσεις αυτές ως επείγουσες, μέχρι το τέλος του 2012.
Από την στιγμή που ένας τέτοιος μηχανισμός θα έχει εδραιωθεί, ισχύοντας και για την ΕΚΤ, οι τράπεζες της ευρωζώνης θα μπορούν, μέσω αυτού να περνούν σε απευθείας ανακεφαλαιοποίηση. Αυτή θα βασίζεται σε προϋποθέσεις, μία από τις οποίες θα είναι η συμμόρφωση-συμφωνία με κρατικούς κανόνες βοήθειας, οι οποίοι θα πρέπει να ξεκαθαρίζονται από το -εκάστοτε- ίδρυμα, τον -εκάστοτε- τομέα ή την οικονομία εν γένει και θα επισημοποιείται από το Μνημόνιο Κατανόησης. Το Eurogroup θα εξετάσει την κατάσταση του ιρλανδικού οικονομικού τομέα με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του προγράμματος προσαρμογής. Παρόμοιες περιπτώσεις θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο.
Πιέζουμε για σύντομη ολοκλήρωση του Μνημονίου Κατανόησης, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την οικονομική στήριξη της Ισπανίας για ανακεφαλειοποίηση του τραπεζικού της τομέα. Επιβεβαιώνουμε πως θα παρέχεται η οικονομική στήριξη από πλευράς EFSF, έως ότου ο ESM είναι ικανός να παράσχει ανάλογη βοήθεια και ότι αργότερα η βοήθεια του EFSF θα είναι αποκλειστική ευθύνη του ESM, χωρίς αυτό να κερδίσει status παλαιότητας.
Επιβεβαιώνουμε τη σαφή δέσμευσή μας να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης, πιο συγκεκριμένα, με την χρήση των υπαρχόντων οργάνων EFSF/ESM με ελαστικό και αποτελεσματικό τρόπο, έτσι ώστε να σταθεροποιηθούν οι αγορές των κρατών – μελών, ενώ θα γίνονται σεβαστές Συγκεκριμένες Κρατικές Συστάσεις σε συνδυασμό με άλλες δεσμεύσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των χρονικών ορίων, καθορισμένων από το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και τη Διαδικασία Μακροοικονομικών Ασταθειών.
Αυτοί οι όροι θα πρέπει να προβλέπονται και από το Μνημόνιο Κατανόησης. Καλωσορίζουμε τη συμφωνία της ΕΚΤ να αναλάβει τον ρόλο εκπροσώπου του EFSF/ESM, κάνοντας ελέγχους στη λειτουργία των αγορών με αποτελεσματικό τρόπο.
Ζητάμε από το Eurogroup να εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις μέχρι τις 9 Ιουλίου 2012».
Ο πρωθπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι δήλωσε το πρωί της Παρασκευής πως είναι «ικανοποιημένος» από τη συμφωνία που συνήφθη στη διάρκεια της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής των Βρυξελλών, την οποία χαρακτήρισε «πολύ σημαντική για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ». 
Σύμφωνα με τον Μόντι, «η ικανοποίηση για την Ιταλία είναι διπλή»: τόσο για το «περιεχόμενο» της συμφωνίας όσο και επειδή «ενίσχυσε τη διαδικασία» μπλοκάροντας την υιοθέτηση του συμφώνου ανάπτυξης μέχρι να πετύχει, πράγμα που έγινε τη νύκτα, επείγοντα μέτρα για τις χώρες που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικές δυσκολίες.
Τελικά αυτό το μπρα-ντε-φερ κατέληξε σε «ικανοποιητικά μέτρα για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης», συνέχισε.
Ο Μόντι ανέφερε ένα μέτρο που επιδιώκει η Ισπανία, «την απ’ ευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τα ευρωπαϊκά ταμεία, χωρίς να περνά από τους προϋπολογισμούς των κρατών».
«Με αίτημα της Ιταλίας εισήχθη, έπειτα από μακρά συζήτηση, μια παράγραφος στη δήλωση για τους μηχανισμούς σταθεροποιήσης των αγορών σχετικά με τα κράτη που σέβονται τις συστάσεις που γίνονται προς τις χώρες τους καθώς και το σύμφωνο σταθερότητας» όμως δυσκολεύονται παρόλα αυτά να χρηματοδοτηθούν στις αγορές λόγω απαγορευτικών επιτοκίων, δήλωσε ο Μόντι.
«Αυτή είναι η περίπτωση της Ιταλίας αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε διαβεβαιώνοντας πάντως ότι η Ρώμη δεν σκοπεύει να προσφύγει προς το παρόν στους μηχανισμούς αυτούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ιταλία «αγωνίσθηκε γι’ αυτά τα μέτρα, αλλά δεν προτίθεται προς το παρόν να επωφεληθεί απ’ αυτά».  
Όσον αφορά τις λεπτομέρεις, ο Μόντι δήλωσε πως «οι χώρες που θα ήθελαν να επωφεληθούν απ’ αυτές τις παρεμβάσεις σταθεροποίησης θα πρέπει να το ζητήσουν, αλλά αν εκπληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, δεν θα πρέπει να υποβληθούν σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα πρέπει να υπογράψουν ένα μνημόνιο, αλλά δεν θα έχουν την τρόικα, θα πρέπει μόνο να συνεχίσουν να σέβονται τις αποφάσεις που σέβονται ήδη».
Ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε από τις Βρυξέλες ότι οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε ένα σύμφωνο ανάπτυξης παρόλο που όπως είπε η Ιταλία και η Ισπανία θα το υπογράψουν αργότερα
Ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών.

Πήγαν να του κάνουν έξωση και έπεσε από το μπαλκόνι!


Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας συνταξιούχος, περίπου 65 ετών, πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, όταν δικαστικός επιμελητής πήγε να του παραδώσει έγγραφο για έξωση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μόλις ο δικαστικός επιμελητής ανακοίνωσε το λόγο της επίσκεψής του ο συνταξιούχος βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε ότι θα πέσει αν δεν έφευγε.
Ο δικαστικός επιμελητής προσπάθησε να τον μεταπείσει, ωστόσο ο συνταξιούχος πραγματοποίησε την απειλή του με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακαριαία.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία.

Ντροπή και μόνο ντροπή για την εφημερίδα Μακεδονία…

Απίστευτο περιστατικό στο Βερολίνο. Ελληνογερμανίδα έφαγε ξύλο επειδή τόλμησε να πανηγυρίσει το γκολ της Ελλάδας στον αγώνα του Euro στις 22 Ιουνίου.Once a NAZI, always a NAZI


Σοκαρισμένη και με πολλά γιατί να παραμένουν αναπάντητα, η 19χρονη μητέρα με την διπλή καταγωγή - τόσο την ελληνική, όσο και τη γερμανική - μετράει τις πληγές της από τις 22 Ιουνίου. Την ημέρα του κρίσιμου ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας - Γερμανίας.
Η νεαρή μητέρα πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα μαζί με φίλους της σε Fanmeile του Βερολίνου (σημείο όπου είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες) και το αποτέλεσμα της βραδιάς, ήταν ένα μαυρισμένο μάτι και σπασμένα κόκκαλα.
Η ίδια εξομολογείται στην εφημερίδα Bild ότι επιθυμία της ήταν να στηρίξει και τις δύο ομάδες, οπότε και ξεκίνησε από το σπίτι της, φορώντας σημαίες και των δύο χωρών.
"Ήδη στο μετρό ξεκίνησαν τα περιπαιχτικά σχόλια", σχολίασε στη γερμανική εφημερίδα. 
Μετά το πρώτο γκολ της Ελλάδας, άρχισε να πανηγυρίζει. Μετά το 4-2 στο τέλος του παιχνιδιού οι φίλοι της πήγαν να πάρουν μπίρα και η ίδια έμεινε μόνη της στο πλήθος με μια φίλη της.
"Συζητούσαμε και ξαφνικά είδα αγνώστους να με γρονθοκοπούν".
Ο δράστης εξαφανίστηκε αμέσως και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ σήμερα καλείται να ακολουθεί συγκεκριμένη θεραπεία, αλλά και να φοράει ειδικά γυαλιά, μέχρι ωσότου επουλωθούν οι πληγές της.

Νόμος Ομπάμα: "Εμφυτεύσιμη "συσκευή" για όλους (;)"




Ως γνωστόν η Αποκάλυψη του Ιωάννη λέει:

καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. Ως εδώ ανησυχητικά αλλά καλά.

Ο νόμος Ομπάμα περί υγείας λέει σε κάποια παράγραφο, Secτion 2521, Page. 1000 – The government will establish a National Medical Device Registry, a class II device that is implantable. (Είπατε τίποτα;)

Τι εννοεί ο ποιητής λέγοντας εμφυτεύσιμη; Μήπως θα πρέπει η κυβέρνηση Ομπάμα να δώσει μια σαφή καθαρή εξήγηση, να μας πει δεν είναι αυτό που νομίζουμε να ησυχάσουμε. Αλλιώς να ξέρουν και οι Αμερικανοί αν πρέπει να αρχίσουν να τρέχουν σαν τρελοί στα Βραχώδη όρη για να κρυφτούν. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι συμβαίνει στην Αμερική έρχεται μετά εδώ, και με εντυπωσιακή ταχύτητα πλέον.Προσέξτε χωρίς τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης δεν μπορείς να εργάζεσαι, ουσιαστικά στην Αμερική δεν υπάρχεις.

Επειδή ο αριθμός δημόσιας ασφάλισης στην Αμερική (social security number), είναι ουσιαστικά και ο αριθμός ταυτότητος του καθενός, μέσω της υγείας θα έρθει και το τσιπ που θα γίνει και πορτοφόλι και θα λύσει δήθεν και  το θέμα της φοροδιαφυγής.

Το κακό με το εδάφιο του νόμου και τις παραγράφους της Αποκάλυψης είναι ότι ταιριάζουν ΤΡΑΓΙΚΑ και μέχρι να δοθούν διευκρινήσεις από την κυβέρνηση Ομπάμα θα μας λούζει κρύος ιδρώτας,και θα τα έχουμε υπόψιν. Μπορεί όλα αυτά να είναι μια Καταπληκτικη παρανόηση προς το παρόν όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτά που βλέπουμε.

Σήμερα μεγάλο μέρος του Παγκόσμιου Τύπου πανυγήριζε για τη "νίκη" του Ομπάμα, ουδελις όμως ασχολήθηκε με αυτές τις Σατανικές (και μη διευκρινισμένες ακόμα ) συμπτώσεις.

Για όσους δεν ανησύχησαν ας δουν και την συνέχεια στην Αποκάλυψη για όσους λάβουν το Χάραγμα.

καὶ ἐπιάσθη τὸ θηρίον καὶ ὁ μετ᾿ αὐτοῦ ψευδοπροφήτης ὁ ποιήσας τὰ σημεῖα ἐνώπιον αὐτοῦ, ἐν οἷς ἐπλάνησε τοὺς λαβόντας τὸ χάραγμα τοῦ θηρίου καὶ τοὺς προσκυνοῦντας τῇ εἰκόνι αὐτοῦ· ζῶντες ἐβλήθησαν οἱ δύο εἰς τὴν λίμνην τοῦ πυρὸς τὴν καιομένην ἐν θείῳ.  καὶ οἱ λοιποὶ ἀπεκτάνθησαν ἐν τῇ ρομφαίᾳ τοῦ καθημένου ἐπὶ τοῦ ἵππου, τῇ ἐξελθούσῃ ἐκ τοῦ στόματος αὐτοῦ· καὶ πάντα τὰ ὄρνεα ἐχορτάσθησαν ἐκ τῶν σαρκῶν αὐτῶν. 

Η χριστιανική γλώσσα έχει συμβολισμούς αλλά ότι και αν υπόσχεται στους πλανηθέντες σίγουρα δεν είναι καλό. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, αλλά όταν υπάρχουν  ταυτίσεις της πραγματικότητας με κείμενα 2000 χρόνων ε, εκεί έχουμε θέμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΟΣΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΥΨΕ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ – ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ.

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ “ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ” ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ DEUTCHE TELEKOM (μαζι με δύο συνεργούς του) ΛΑΔΩΝΟΝΤΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΕΙ “ΟΤΕ”!

Βαρύτατες ευθύνες ρίχνει και στον υπουργό οικονομικών (Παπακωνσταντίνου) αλλά και στον υπουργό δικαιοσύνης (Καστανίδης), με πραγματικά απίστευτες αποκαλύψεις!

Κύριε Καστανίδη δε νομίζετε ότι πρέπει να μιλήσετε για το θέμα; Έχετε τις ίδιες ευθύνες με τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου; Η έκθεση λέει ότι η Ελλάδα ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ με τις διεθνείς συνθήκες. Είναι δική σας επιλογή ή άνωθεν εντολή;

Η υπόθεση έφτασε στις Αμερικανικες αρχές οι οποίες ενημέρωσαν επίσημα τον Απρίλη του 2010 την Ελληνική κυβέρνηση καλώντας την να ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Και ο Παπανδρέου δεν άνοιξε καν τον φάκελλο!

Αντίθετα την ίδια εποχή, παρέδιδαν τον Ελληνικό ΟΤΕ στην Deutche Telekom για ένα κομμάτι ψωμί!

Δηλαδή οι κυβερνήσεις από τον Απρίλη του 2010 εως σήμερα, καλύπτουν μία σκοτεινή συμμορία, ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ!

Αναμένουμε τις ενέργειες σας κύριε Σαμαρά και κύριε Ρουπακιώτη. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να χαρακτηρίζεται ως “παράδεισος για μαύρο χρήμα, διεθνή διαφθορά και δωροδοκία” από τον ΟΟΣΑ και εσείς να το ανέχεστε. Ο φάκελλος είναι στα χέρια σας, οποτε υποχρεούστε να τον ανοίξετε και να μάθει ο λαός σε ποιόν “πασίγνωστο Έλληνα επιχειρηματία” αναφέρεται το κατηγορητήριο.

Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜ”Ε”!!

Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση:

6 Ιουλίου κατατίθεται η μήνυση κατά Παπανδρέου, Παπακωνσταντινου και λοιπών πολιτικών για Εσχάτη Προδοσία


Η ΜΗΝΥΣΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ 
ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δικηγόρος Αθηνών
  • Το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας (άρθρο 134 Π.Κ.-τιμωρία ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη) τελείται από εκείνον που επιχειρεί την κατάλυση, την αλλοίωση ή την απενεργοποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος ή των θεμελιωδών αρχών και θεσμών του (που ορίζονται στο άρθρο 134Α Π.Κ.). Το έγκλημα αυτό τελείται με τα μέσα που ορίζει ο Ποινικός Κώδικας, μεταξύ των οποίων είναι ο σφετερισμός της ιδιότητας του οργάνου του Κράτους, δηλαδή όταν το όργανο που ασκεί κρατική εξουσία καταλύει τους μηχανισμούς ελέγχου των πράξεών του και διαβρώνει, λόγω της δυνατότητας που έχει εξαιτίας της θέσης του, τους θεμελιώδεις πολιτικούς θεσμούς.
Οι μηνυόμενοι, μετά τη μεθοδευμένη προσφυγή στο ΔΝΤ, τέλεσαν τις πράξεις που αναλυτικά αναφέρονται στη μήνυση, επέβαλαν στον Ελληνικό Λαό μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους, αναγκάζοντάς τον μέσα από ένα κλίμα τρομοκρατίας και πανικού να υποκύψει σε δυσβάστακτα και απάνθρωπα μέτρα που ως αποτέλεσμα είχαν την εξαθλίωση, την αύξηση της ύφεσης, τη φτώχεια, την αρρώστια και τις αυτοκτονίες, τη μετανάστευση, την ανεργία, την εξαφάνιση του εμπορίου, την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους δυνάστες.
Άρα, τα μέτρα αυτά που μας επέβαλαν δεν είχαν το αποτέλεσμα που παρουσίαζαν στον Ελληνικό Λαό οι μηνυόμενοι, ότι δήθεν έτσι θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί η κρίση, να μην χρεοκοπήσουμε και «να σωθεί η χώρα».
Και θα κριθούν ως ικανότατοι, ως έξυπνοι, ως ειδήμονες, δεδομένου ότι οι ίδιοι έχουν παρουσιαστεί στον Ελληνικό Λαό ως οι πλέον ειδικοί για να «σώσουν» τη χώρα προβάλλοντας τις «εμπειρίες» τους, τα διαπιστευτήριά τους από ξένα Πανεπιστήμια και λοιπούς βαρύγδουπους τίτλους. Θα κριθούν ως ψυχικά και νοητικά υγιέστατοι. Θα δώσουν λόγο στον Ελληνικό Λαό για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του. Θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη γιατί ξεπούλησαν την Ελλάδα. Η παρατηρούμενη το τελευταίο χρονικό διάστημα συντονισμένη προσπάθειά τους να αποδώσουν το χάλι που κατάντησαν τη χώρα μας και εμάς, τους πολίτες της χώρας αυτής, σε «λάθος», δεν θα περάσει.
Τα εγκλήματα, και μάλιστα αυτά που τιμωρούνται με ισόβια, δεν γίνονται από «λάθος». Ούτε να ελπίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με ένα «συγγνώμη». Ο Ποινικός Κώδικας δεν προβλέπει τη «συγγνώμη» ως τρόπο διαφυγής των ευθυνών. Ορίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.
Οφείλουν να υποστούν τις συνέπειες των εγκληματικών τους πράξεων, γιατί κανείς δεν εξαιρείται από το νόμο.
  • Το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων (άρθρο 162 Π.Κ.-τιμωρία: φυλάκιση μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή) διαπράττεται όταν κάποιος με ψευδείς ειδήσεις ή με άλλο τρόπο εξαπατά εκλογέα για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα στις εκλογές.
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όλοι ως υποψήφιοι για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, έκαναν επανειλημμένα ψευδείς δηλώσεις προς τον Ελληνικό Λαό, ότι «λεφτά υπάρχουν», «θα γίνουν αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις ανώτερες του πληθωρισμού», και άλλες πολλές που αναλυτικά αναφέρονται στη μήνυση, με αποτέλεσμα να πείσουν τους εκλογείς να μεταβάλουν το εκλογικό τους φρόνημα, κι έτσι να εκλεγούν νικητές στις εκλογές εκείνες. Ούτε μήνας δεν πέρασε από την ανάληψη της εξουσίας, και χωρίς καν να επιχειρήσουν να εφαρμόσουν το προεκλογικό πρόγραμμα που περιείχε όλες τις ψευδείς δηλώσεις τους, άσκησαν πολιτική κάθετα αντίθετη με όσα προεκλογικά δήλωναν. Τις εκλογές αυτές τις κέρδισαν με εξαπάτηση, αφού αυτά που υπόσχονταν ήταν εντελώς αντίθετα με όσα σχεδίαζαν να εφαρμόσουν.
Οι δηλώσεις αυτές δεν είναι οι συνήθεις που υπόσχονται οι πολιτικοί προεκλογικά. Ήταν καταφανώς παραπλανητικές και μόνο σκοπό είχαν να πάρουν την ψήφο, να εκλεγούν και να μας παραδώσουν αλυσοδεμένους στο ΔΝΤ με το οποίο έκαναν «υπόγεια» τη συμφωνία μόλις πήραν την εξουσία, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν.
Για όλα αυτά θα απολογηθούν.
Εξάλλου, το ίδιο επιθυμεί και ο εκ των μηνυομένων Γιώργος Παπανδρέου του Ανδρέα, αφού ο ίδιος είχε δηλώσει μία ημέρα πριν τις εκλογές της 4ης/10/2009 (βλ. σελ.11 της μήνυσης) ότι «κανείς δεν μπορεί να γλυτώνει επειδή είναι πολιτικός. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα στην ατιμωρησία. Όποιος δεν σεβαστεί τη δημόσια θέση που του εμπιστεύθηκε ο λαός και τη χρησιμοποιήσει για να πλουτίσει, θα αντιμετωπίσει όχι μόνο τον πολιτικό στιγματισμό, αλλά και την ποινική δικαιοσύνη».
ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δικηγόρος Αθηνών

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τα χρέη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ “ανέβασε” στο διαδίκτυο ο Πάνος Κάμμένος


“Όταν λέει ο Βενιζέλος οτι θα κλείσει το ΠΑΣΟΚ και θα αλλάξει όνομα δεν πιστεύω οτι εννοεί οτι θα αλλάξει ΑΦΜ και θα φεσώσει τον Ελληνικό λαό μέσω Αγροτικής τράπεζας με τουλάχιστον 100.000.000 Ευρώ…..

Την ώρα που κατάσχονται σπίτια για 1000 ευρώ νομίζει οτι θα δεχτούμε φέσι 100.000.000 με την κάλυψη της συγκυβέρνησης;” γράφει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Να φύγει η Γερμανία… για να σωθεί το ευρώ


Όσο εντείνεται η οικονομική κρίση της Ευρώπης, τόσο περισσότερο χρειάζονται δραστικά μέτρα από πλευράς των Ευρωπαίων πολιτικών, αν είναι να αποφευχθεί ο οικονομικός κατακλυσμός.
Σήμερα, οι ηγέτες της ΕΕ συναντώνται στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τις πιο πρόσφατες προτάσεις: ενιαία τραπεζική νομοθεσία και οριοθέτηση των δαπανών και του δανεισμού των κρατών μελών.
Μια καλή, και πολύ θαρραλέα λύση, που μέχρι σήμερα ήταν αδιανόητη, είναι για την Γερμανία να επαναφέρει το μάρκο, ώστε να υποτιμηθεί αμέσως το ευρώ.
Μια τέτοια υποτίμηση θα βοηθούσε τις αδύναμες χώρες, ειδικά την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, να αποκτήσουν οικονομική ευελιξία και σταθερότητα.
Αν και οι συνεχείς υποτιμήσεις δεν οδηγούν στην ευμάρεια, ένα αδύναμο ευρώ θα τόνωνε την ανταγωνιστικότητα για όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, μαζί και την Γαλλία και την Ολλανδία, οι οποίες και θα επέλεγαν να παραμείνουν στο ευρώ, άσχετα αν αποχωρούσε η Γερμανία.
Μια ανάκαμψη του βιομηχανικού τομέα θα οδηγούσε στη μείωση της τερατώδους ανεργίας που σήμερα πλήττει την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, κ.ά. Η απώλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του ανθρώπινου δυναμικού που ζούμε σήμερα, θα μειώνονταν ευχάριστα.
Η επαναφορά του μάρκου δεν θα έλυνε τα χρεωστικά προβλήματα της Νοτίου Ευρώπης, αλλά θα έδινε λίγη ανάσα σε αυτά τα κράτη ώστε να αναδιαρθρώσουν τις οικονομίες τους, να ελευθερώσουν τις αγορές εργασίας, να μαζέψουν φόρους και να δώσουν αυτοπεποίθηση στους επενδυτές.
Η δυνατότητα των χωρών αυτών να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους θα βελτιώνονταν αμέσως και η φωτιά που σιγοκαίει την ευρωπαϊκή οικονομία από το 2008 θα άρχιζε επιτέλους να σβήνει.
Ένα πιο ασθενές ευρώ θα ενθάρρυνε τις ξένες επενδύσεις.  Η καταταλαιπωρημένη αγορά ακινήτων της Ισπανίας θα γίνονταν πιο ελκυστική. Η αύξηση της ροής κεφαλαίων θα έδινε εμπιστοσύνη στους επενδυτές που ανησυχούν για τα ενυπόθηκα δάνεια που έχουν στα χέρια τους οι τράπεζες της Ισπανίας.
Σε αντίθεση με την Ελλάδα, που μια έξοδός της θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα λόγω των χρεών της που είναι σε ευρώ, η Γερμανία θα μπορούσε να επαναφέρει το μάρκο χωρίς να χρειαστεί καμιά αλλαγή σε συμβόλαια, κλπ. Τα ευρώ που θα ήταν κατατεθειμένα στις γερμανικές τράπεζες θα συνέχιζαν να είναι ευρώ. Το ίδιο και τα γερμανικά δημόσια ή ιδιωτικά χρέη.
Μια γερμανική έξοδος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σταδιακά, με την έκδοση κρατικών ομολόγων σε μάρκα και στη συνέχεια με εταιρικούς τίτλους. Θα μπορούσε μάλιστα να οριστεί μια μεταβατική περίοδος, μέχρι να αρχίσει να κυκλοφορεί κανονικά το μάρκο.
Η βιομηχανική βάση της χώρας θα υφίστατο κάποια ταλαιπωρία καθ οδόν προς ένα σκληρότερο νόμισμα. Η χώρα θα μπορούσε αρχικά να πάρει μια σειρά από μέτρα διαχείρισης της υπερτίμησης του μάρκου, όπως κάνουν ήδη η Ελβετία και η Κίνα.
Με τον καιρό, η βιομηχανία θα προσαρμόζονταν και θα προχωρούσε.
Κάποιοι ίσως θεωρούν ότι θα προκαλούνταν οικονομικό χάος. Το αντίθετο όμως: Τα κεφάλαια θα έρρεαν από ασφαλή περιουσιακά στοιχεία προς πιο παραγωγικές επενδύσεις, τονώνοντας την προοπτική της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Πόροι που σήμερα διατίθενται για προγράμματα διάσωσης θα κατευθύνονταν αλλού. Εξάλλου, το σημερινό μοντέλο κάθε άλλο παρά βοηθά στην σταθερότητα.
Αν και οι περισσότεροι παρατηρητές, μαζί με τους Γερμανούς πολιτικούς, πιστεύουν ότι το Βερολίνο θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να σωθεί το ευρώ, είναι πιο σημαντικό να σωθεί η ΕΕ, που είναι μεγαλύτερη και σημαντικότερη από την ευρωζώνη.
Αν συνεχιστεί η σημερινή πορεία, θα χρειαστούν κι άλλες διασώσεις χωρών και ίσως συμβούν και χρεοκοπίες κρατών. Αυτό θα σήμαινε περαιτέρω απώλεια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στον Νότο και ακόμη περισσότερα τρισεκατομμύρια ευρώ από πλευράς Γερμανίας.
Η ιστορική ευθύνη της Γερμανίας βρίσκεται σε σύγκρουση με την σημερινή πραγματικότητα. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει το ευρώ είναι αν η Γερμανία θέσει την οικονομική της ισχύ στην διάθεσή του, κάτι όμως που θα ήταν άδικο για τον Γερμανό φορολογούμενο. Και ίσως ακόμη και έτσι, να μην σώζονταν η ευρωζώνη, με την σημερινή της μορφή. Με δεδομένα αυτά που βλέπουμε στην Ελλάδα, η οποιαδήποτε επιπλέον γερμανική οικονομική συνεισφορά προς την περιφέρεια θα ήταν μια ασυνείδητη πράξη.
Όπως η Βρετανία, έτσι και η Γερμανία θα μπορούσε να ανήκει στην ΕΕ χωρίς το ευρώ.
Αυτό που προέχει είναι να διατηρηθεί το μεγάλο επίτευγμα της ΕΕ, που είναι η ελεύθερη διακίνηση της εργασίας, των αγαθών και των υπηρεσιών.
Μόνο η Γερμανία έχει την δύναμη να τερματίσει την δυσλειτουργική νομισματική ένωση, και να ξαναφέρει την ευμάρεια στην Ευρώπη.

Ο Πούτιν στο πλευρό της δοκιμαζόμενης Ορθοδοξίας - Επίσκεψη με ισχυρούς συμβολισμούς

Σταϊνμάγερ για Μέρκελ: είσαι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης..


Έντονη κριτική από SPD και Πράσινους
Σταϊνμάγερ: “Είστε μέρος του προβλήματος”
Καταιγισμός κριτικής σήμερα μετά την ομιλία της στη Βουλή με τον επικεφαλής της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών Σταϊνμάγερ να χαρακτηρίζει την καγκελάριο «μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης».
Για να συμπληρώσει ότι η ακολουθούμενη πολιτική της δημοσιονομικής εξυγίανσης της Μέρκελ που στηρίχθηκε σε μια λανθασμένη διάγνωση έχει αποτύχει καθώς οι περικοπές από μόνες τους δεν λύνουν το πρόβλημα. Η υπεύθυνη για τα
δημοσιονομικά από το κόμμα των Πρασίνων Πρίσκα Χιντς ευχήθηκε στη Μέρκελ μακροημέρευση, αλλά την κάλεσε «να μην συνδέει την μακροζωία με τα ευρωομόλογα…»  Deutsche Welle

Το αληθινό νόημα της Οδύσσειας - Να διαβαστεί μετά απείρου προσοχής!




 Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;;
"..Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά.Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο

Άραγε μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; μάλλον όχι γιατί ...πρόσεχα την ώρα των αρχαίων..

Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις
αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".

Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν.

Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την
ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των
μνηστήρων.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα.

Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τιμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.

Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ.

Η λέξη μιλά απο μόνη της.

Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.

Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.

Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ.

Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.

Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!

Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ.

Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!

Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη!

Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.

Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό.

ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!

Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος.
Γι' αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.

Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων! .."

ramnousia.com