Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Πρώην πολιτικοί ψάχνουν για δουλειά…


Στις 12/5/12, μια εβδομάδα μετά τις πρώτες εκλογές, και με αφορμή την επιστροφή στις υπηρεσίες τους των χιλιάδων (κυριολεκτικά) παρατρεχάμενων δημοσίων υπαλλήλων, που επί χρόνια ολόκληρα ήταν αποσπασμένοι στα γραφεία πολιτικών, οι οποίοι όμως δεν εξελέγησαν, έγραψα για τις «παράπλευρες απώλειες των εκλογών».
Σήμερα, προκύπτει ένα παρόμοιο θέμα, πλην όμως πιο ενδιαφέρον, αφού δεν πρόκειται πλέον για τους διάφορους βαστάζους των πολιτικών, αλλά για τους ίδιους τους πολιτικούς, πρώην υπουργούς, βουλευτές, κλπ. που δεν εξελέγησαν, και που καλούνται τώρα να ψάξουν για δουλειά, ώστε να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Όχι βέβαια, ότι έχουν ανάγκη, αφού οι περισσότεροι όχι μόνο έφτιαξαν κομπόδεμα από την πολιτική τους «προσφορά», αλλά εισπράττουν και την βουλευτική σύνταξη, που κάθε άλλο παρά ταπεινή και ευκαταφρόνητη είναι.
Διάβασα λοιπόν στις κυριακάτικες εφημερίδες για κάποιους πρώην εθνοπατέρες μας, που ζουν ένα δράμα, αφού  τώρα ψάχνουν για … δουλειά!
Διάβασα για τον πολύ κ. Ρέππα, που σκέφτεται να ανοίξει οδοντιατρείο, και να ασχολείται με καθαρισμούς και σφραγίσματα, όπως διάβασα και για την δαιμόνια  πολιτικό κα Αποστολάκη που θα «επιστρέψει», λέει, στη μάχιμη δικηγορία.
Συγκινήθηκα ιδιαίτερα με το δράμα της αγαπημένης μου στοχάστριας, και συμπατριώτισσας,  Εύας Καϊλή, που για δεύτερη ή τρίτη φορά μένει εκτός βουλής, αν και εκλέγεται πανηγυρικά από τους Θεσσαλονικείς.
Όχι ότι στενοχωρήθηκε η κοπέλα, αφού όπως λέει θα μπορέσει τώρα να ασχοληθεί με το αγαπημένο της ενδιαφέρον, που είναι η «δημοσιογραφία», και παράλληλα να τελειώσει το διδακτορικό της στην πολιτική οικονομία.
Τώρα πως εννοεί την δημοσιογραφία, Θεός και ψυχή της.
Εγώ απλά την θυμάμαι να διαβάζει από το ότοκιου τις μεσημεριανές ειδήσεις τα σαββατοκύριακα στο Μέγκα.
Αυτό δεν νομίζω να θεωρείται δημοσιογραφία, και εν πάση περιπτώσει, αν είχε την φάτσα της μακαρίτισσας της Γεωργίας Βασιλειάδου, δεν νομίζω πως θα της επέτρεπαν ούτε κι αυτό. Μη τρελαθούμε…
Α, και κάτι άλλο: πως γίνεται από αρχιτέκτονας, που δήλωνε, να κάνει διδακτορικό στην πολιτική οικονομία…. άλλο ένα μυστήριο.
Μάλλον θα πρόκειται για πραγματικά ανήσυχο (και διαβαστερό)  πνεύμα, και άλλωστε αυτό φαίνεται, και βγαίνει προς τα έξω!!!!
Πιο πολύ όμως συγκινήθηκα με το ανθρώπινο δράμα του πάλαι ποτέ κυνηγού σκανδάλων του Πασόκ, του δαιμόνιου Μιχάλη Καρχιμάκη, που δηλώνει υπάλληλος της πρώην Ολυμπιακής, και νυν μεταταγείς (λέει) διοικητικός υπάλληλος στο υπουργείο Μεταφορών (νυν Ανάπτυξης, Υποδομών, κλπ).
Χωρίς να εξετάσω το αν εργάστηκε ποτέ στην Ολυμπιακή, αφού μια ζωή τον θυμάμαι σύμβουλο του ΓΑΠ, βουλευτή, πανελίστα, κλπ, μου προκαλεί εντύπωση η απάντησή του στο ερώτημα τι ακριβώς θα κάνει τώρα ως διοικητικός υπάλληλος στο υπουργείο;
Όπως λέει, δεν γνωρίζει επακριβώς, αλλά πιστεύει πως αφού  ληφθούν υπόψιν το βιογραφικό του, και η πλούσια εμπειρία του, θα τον τοποθετήσουν σε μια θέση ανάλογη αυτών του των προσόντων.
Μα πόσο νυχτωμένοι είναι κάποιοι εκ των «σωτήρων» μας;
Πόσο επιβεβαιώνομαι, όταν μια ζωή λέω πως οι πολιτικοί μας ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα;
Απέχει τόσο πολύ ο κος Καρχιμάκης από την πραγματικότητα του δημόσιου τομέα, που ειλικρινά πιστεύει πως θα ληφθεί υπόψη το βιογραφικό του και οι εμπειρίες του;
Πάει καλά;
Δεν έχει ακούσει για παιδιά με διδακτορικά που βγάζουν φωτοτυπίες, την ώρα που απόφοιτοι δημοτικού, και άντε καμιά φορά και εξατάξιου γυμνασίου, διευθύνουν καίριες υπηρεσίες; Χάρη σε ένα τηλεφώνημα κάποιου σαν τον κο Καρχιμάκη;
Δεν έχει ακούσει ότι στο δημόσιο βασιλεύει το ρουσφέτι και μόνο;
Δεν έχει ακούσει για την ανορθολογική κατανομή θέσεων, βαθμίδων, αξιωμάτων, κλπ;
Δεν έχει ακούσει ρε παιδιά για το γενικό μπάχαλο που χαρακτηρίζει το δημόσιο μας;
Πραγματικά πιστεύει ότι οι υπάλληλοι τοποθετούνται σε θέσεις με βάση τα…. προσόντα τους;
Είναι τόσο καλοκάγαθα αφελής, ή απλά τόσα χρόνια στην πολιτική,  δεν πήρε χαμπάρι τίποτα;
Εκτός και αν μας δουλεύει.
Το σίγουρο είναι ότι στη δική του περίπτωση οπωσδήποτε θα ληφθεί υπόψη το βιογραφικό του, και το παρελθόν του. Αυτό το υπογράφω.
Αλίμονο.
Ένα τηλεφώνημα αρκεί, και θα του διαθέσουν γραφείο, οδηγό, γραμματείς, υποτακτικούς, ακόμη και δικές του σφραγίδες!
Και αν θελήσει ποτέ, μπορεί και να περνάει που και που από την υπηρεσία του.
Αντικείμενο αμφιβάλλω αν θα έχει, αφού άλλοι μη προνομιούχοι, θα τρέχουν για να καλύψουν τα κενά που δημιουργούν στην μαύρη τρύπα του (υπεράριθμου κατά τα άλλα) δημοσίου οι διάφοροι παρατρεχάμενοι, κομματικοί, παρακεντέδες, και τώρα και οι ίδιοι οι πρώην πολιτικοί παράγοντες, και εθνικοί ταγοί, που επιστρέφουν ταπεινά ταπεινά στο μεροκάματο!!!!!.
Θου Κύριε….
Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου