Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Γιώργος Καρατζαφέρης: Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ 2/4/2011 Συνώνυμο της Επικοινωνιακής Κωλοτούμπας ή αντικείμενο ψυχαναλυσης;




 ΟΓ.Καρατζαφέρης, μια αστεία πολιτική προσωπικότης, φαντάζεται εαυτόν ρυθμιστή των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα, μελλοντικό πρωθυπουργό με κυβέρνηση (την δεύτερη μάλιστα) που θα ορκίσει στην Αγιά Σοφιά της Πόλης, λαοπρόβλητο ηγέτη  και πάει λέγοντας. Έχει για όλους και για όλα άποψη προς δύο αντίθετες κατευθύνσεις. Φροντίζει να αυτοδιαψεύδεται το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να ικανοποιεί όλα τα γούστα πρόθυμων ψηφοφόρων. Η μόνιμη ενασχόλησή του είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς. Σε σημερινή συνέντευξή του μάλιστα, προκειμένου να προβοκάρει τον Αντώνη Σαμαρά ετάχθη δήθεν με το μέρος του άσπονδου «φίλου του» Κώστα Καραμανλή. Πραγματικός τυχοδιώκτης , αμετροεπής με φασίζουσα πολιτική συμπεριφορά, δήθεν αρχηγός, δήθεν ηγέτης, πολλά δήθεν…..! Δύο όμως εφιάλτες θα κυνηγούν τον εν λόγω κύριο διά βίου. Η εκ μέρους του ανενδοίαστη ψήφιση του μνημονίου και η μηδέποτε υπουργοποιησή του που είναι και ο μεγάλος καημός του….. Ξέρω καλά τι σας λέω.  
Amphiaraos

Anna’s new school- Και στα αγγλικά οι εργασίες!


(Πατήστε επάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
Πολλά γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με το Νέο Λύκειο που προωθεί η Αννα Διαμαντοπούλου. Πολλές οι ενστάσεις και δικαιολογημένες. Η μεγαλύτερη αλλαγή ίσως είναι η εκπόνηση ομαδικών και ατομικών ερευνητικών εργασιών. Και εδώ χωράει πολύ συζήτηση, αλλά δείτε πώς ανοίγουν οι κερκόπορτες της....

άλωσης της ελληνικής γλώσσας. Κάποιες από αυτές τις εργασίες θα ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ!

Μετά δηλαδή το υποχρεωτικό μάθημα Αγγλικών στα παιδάκια πρώτης δημοτικού, όπου θα εκπαιδεύονται με έναν ιδιότυπο τρόπο ως δίγλωσσα αφού θα ξεκινούν να μαθαίνουν παράλληλα ελληνική και αγγλική, το επόμενο βήμα είναι η εκπόνηση των εργασιών σε μια ξένη γλώσσα παραγκωνίζοντας την επίσημη γλώσσα του κράτους!
Δεν πέφτουμε απ’τα σύννεφα βεβαίως. Η κα Διαμαντοπούλου, μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, από την εποχή που ήταν επίτροπος στην ΕΕ έκανε προτάσεις ώστε να γίνει η αγγλική δεύτερη επίσημη γλώσσα της χώρας. Τώρα κάνει ότι μπορεί από την θέση που βρίσκεται, να περάσει ανθελληνικές θέσεις. Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να αλλάξουν και τα Πανεπιστημιακά πτυχία ίσως και να επιβάλλουν κι εκεί την αγγλική ώστε να γίνεται αποδεκτό από ξένα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα; Δεν αποκλείεται!
Φυσικά κανείς λογικός άνθρωπος δεν είναι κατά στην γλωσσομάθεια. Αλλά όταν η εκμάθηση μίας γλώσσας γίνεται παραγκωνίζοντας την επίσημη του κράτους, ή όταν οι ενδοσχολικές εργασίες στο ελληνικό σχολείο να εκπονούνται στην αγγλική, τότε τα πράγματα μοιάζουν εξόχως επικίνδυνα. Γιατί η γλώσσα δεν είναι ένα απλό εργαλείο επικοινωνίας. Είναι σκέψη, ιδέες και πολιτισμός. Όταν υποβαθμίζεις την γλώσσα σου υποβαθμίζεις τον πολιτισμό σου.

Έκοψαν τα Θρησκευτικά ! ! !



Με μεγάλη μας θλίψη διαβάσαμε τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας για το νέο Λύκειο. Για ποιο λόγο εξοβελίζεται το μάθημα των Θρησκευτικών από την Β΄ και την Γ΄ Λυκείου; Στην Β΄ Λυκείου γίνεται από δίωρο μονόωρο (το μοναδικό!) και στην Γ΄ Λυκείου γίνεται επιλεγόμενο μαζί με τα μαθήματα εμβάθυνσης όπως τα αποκάλεσαν και τα οποία είναι φυσικό να επιλέγονται από τους υποψηφίους αφού έχουν τον χαρακτήρα ενισχυτικής διδασκαλίας στα μαθήματα που θα εξεταστούν πανελλαδικά. Έτσι ουσιαστικά καταργείται το.....
μάθημα των Θρησκευτικών στην Γ΄ Λυκείου αφού οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι μαθητές θα προτιμήσουν τα μαθήματα εμβάθυνσης για να γλυτώσουν ώρες από τα φροντιστήρια.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Λυκείου θα αποχωρούν απο το σχολείο και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας στο εφτάωρο δηλαδή περίπου στις 2:10 το μεσημέρι. 5 μέρες από 7 ώρες ημερησίως μας κάνει 35 ώρες την εβδομάδα.
Στην Β΄ τάξη του Λυκείου χωρίς να συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος οι ώρες διδασκαλίας από 35 που θα μπορούσαν να είναι γίνονται 33. Δεν θα μπορούσε πολύ απλά να γίνουν οι ώρες 35 και να ξαναπάρει το μάθημα των Θρησκευτικών την ώρα που του έκλεψαν; Για ποιό λόγο οι μαθητές να μην τελειώνουν όλοι μαζί στο εφτάωρο την ίδια στιγμή που στα Δημοτικά σχολεία φέτος σχολούν όλα τα παιδιά στις 2 το μεσημέρι;
Στην Α΄ τάξη του Λυκείου εκεί που τα πράγματα είναι κάπως ποιο χαλαρά, θα έπρεπε να υπάρχουν στο πρόγραμμα και κάποιες άλλου είδους δραστηριότητες όπως καλλιτεχνικά, περιβαλλοντική αγωγή, αγωγή υγείας και σταδιοδρομίας, θεατρική αγωγή, κινηματογράφος γιατί οι μαθητές δεν πιέζονται τόσο για τις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και επειδή υπάρχει στο πρόγραμμα το περιθώριο οι 32 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας που προτείνονται να γίνουν 35. Όλα τα σχολεία σήμερα έχουν σοβαρό πρόβλημα διοργάνωσης των γιορτών αλλά και άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων γιατί γίνονται σε βάρος των μαθημάτων. Γιατί όλες αυτές οι δραστηριότητες που σήμερα γίνονται στο «πόδι» να μην γίνονται σωστά και οργανωμένα μέσα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα;
Ρωτήσατε άραγε εκεί στο Υπουργείο τα παιδιά που τελειώνουν τα μαθήματά τους στις 1:25 και μετακινούνται με ευθύνη του Υπουργείου με Λεωφορεία τι κάνουν στο σχολείο μέχρι να τελειώσουν τα μαθήματά τους οι υπόλοιποι και να πάρουν το λεωφορείο στις 2:15; Περιφέρονται στις τάξεις και στους διαδρόμους προκαλώντας αρκετές φορές αναστάτωση στις τάξεις που κάνουν μάθημα, ενώ δεν είναι σπάνιες οι φορές που παρακαλάνε τους καθηγητές άλλων τμημάτων να τους δεχτούν σε κάποιο άλλο τμήμα γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν περιμένοντας το λεωφορείο.
Με εκτίμηση
Μπεϊνάς Ιωάννης
Θεολόγος εκπαιδευτικός

ΒΟΜΒΑ ΔΝΤ: "Κάντε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους άμεσα"!



Το απολύτως αναμενόμενο και η μοναδική εξέλιξη που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανόρθωσης της ελληνική οικονομίας, το "κούρεμα" του πρωτογενούς δημόσιου χρέους των 350 δισ. ευρώ και η επιμήκυνσή αποπληρωμής του φαίνεται ότι είναι πλέον "προ των πυλών", πολύ συντομότερα από την 01/01/2013 που τελειώνουν τα 110 δισ. ευρώ του δανείου της τρόϊκας και θα πρέπει η Ελλάδα να βγει στις αγορές: "Κορυφαίες πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πιέζουν την Ελλάδα να αναδιαρθρώσει σύντομα το χρέος της, σηματοδοτώντας στροφή στην μέχρι τώρα προσέγγισή του", σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. 


Δηλαδή για άλλη μιά φορά οι "μάγοι" του ΔΝΤ που έχουν φέρει τον οικονομικό όλεθρο στην ελληνική αγορά, 'αναδιαρθρώνουν" τις προβλέψεις τους και τα σχέδιά τους διαπιστώνοντας ότι αυτά που επέβαναν στη χώρα (σε συνεργασία βέβαια με την Γερμανία και την ΕΚΤ), οδηγούν νομοτελειακά σε ένα τεράστιο "κανόνι" αφού είναι πρακτικά αδύνατον η χωρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα.
Χωρίς να επικαλείται καμία πηγή, το περιοδικό επισημαίνει ότι "υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ συζητoύν αυτή την σύσταση με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λόγω του μη βιώσιμου χρέους της Ελλάδας". Όσο και αν το διαψεύδει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός πιο εύκολο είναι να βγει ο ήλιος από την δύση παρά τα πληρωθεί "και το τελευταίο σεντ", όπως αρέσκεται να λέει, του δημόσιου χρέους. 
Η εσωτερική αγορά έχει καταρρεύσει, η περίφημη "σύλληψη της φοροδιαφυγής" εξελίσσεται στην μεγαλύτερη φάρσα καθώς οι έμμεσοι φόροι που έχουν επιβληθεί είναι τόσο εξοντωτικοί που όχι απλώς ισοσκελίζουν, αλλά υπερβαίνουν κατά πολύ τα ποσά που φοροδιαφεύγουν. Αυτό όμως δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην αγορά. Οι καταθέσεις στις τράπεζες συνέχεια πέφτουν, τα έσοδα από ΦΠΑ καταρρέουν συνέχεια μήνα με τον μήνα παρά τις συνεχείς αυξήσεις του και στην κυβέρνηση μιλάνε σαν να βρισκόμαστε στο ... 1981.
Η αναδιάρθρωση υπολογίζεται σε ένα ποσοστό 30-35% (πάντα σε συνεργασία με τους δανειστές, φυσικά) και η επιμήκυνση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. 
Το ότι το ΔΝΤ βγαίνει τώρα και μιλάει για "αναδιάρθρωση χρέους" απλώς σημαίνβει ότι κρίνουν πως δεν μπορούν να ληφθούτν επιπλέον μέτρα στην Ελλάδα και η αγελάδα έχει "κόψει το γάλα".

Είσαι Έλληνας πολίτης και δεν πληρώνεις φόρο, πας φυλακή! Είσαι η coca cola; Γράφεις το Ελληνικό κράτος στα παλιά σου τα παπούτσια!



Διαβάστε την Ερώτηση του Βουλευτή:


Προκλητικός και απαράδεκτος ο Τούρκος αντιπρόεδρος: "Οι Έλληνες σε λίγο θα ζητιανεύουνε"



Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς μιλώντας στους τούρκους δημοσιογράφους σχετικά με τις εντυπωσιακές επιδόσεις της τουρκικής οικονομίας μίλησε ειρωνικά για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. "Η τουρκία αναπτύχθηκε το 2010 με ρυθμό 8.9%. Αυτό είναι ενα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.Στην Ε.Ε στις ΗΠΑ πολλές χώρες είναι πνιγμένες στα χρέη, στην Ισπανία στην Πορτογαλία πέφτουν κυβερνήσεις." δήλωσε ο Αρίντς και άρχισε να τονίζει για τη χώρα μας "η Ελλάδα χρωστά σχεδόν ενα τρισ. δολάρια. Σε λιγο θα ανοίξουν μαντήλια για να ζητιανεύουν. Σε όλα τα εργοστάσια τους σταμάτησε η παραγωγή. Βάλανε πωλητήριο στα εργοστάσια του και κανείς δεν τα αγοράζει". 

Προφανώς ο κ.Αρίντς είναι λάτρης των αριθμών,όχι όμως και της πραγματικής οικονομίας την οποία καλά θα κάνει να γνωρίσει βγαίνοντας λίγο έξα από την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Εκεί θα διαπιστώσει ότι οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια.
Ο τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε οτι η Τουρκία με τον ρυθμό ανάαπτυξης της κατάφερε να ξεπεράσει πολλές χώρες και υποστήριξε οτι αυτή είναι επιτυχία κια της κυβέρνησης αλλά κια όλου του τουρκικού λαού. 

Άρχισαν πάλι τα διεθνή ΜΜΕ να "σφυροκοπούν" την Ελλάδα



Υπό τον σοκαριστικό τίτλο «Θα αναγκαστεί η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;» το αμερικανικό περιοδικό«Atlantic» αναρωτιέται σε ποιο σημείο θα φθάσουν οι αξιοποιήσεις περιουσίας στην χώρα μας. «Ύστερα από μήνες άρνησης, ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η χώρα ενδέχεται να αναγκαστεί να πουλήσει κάποιο μέρος της περιουσίας της. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ακόμα και η Ακρόπολη να είναι σύντομα υποψήφια για δημοπρασία;», αναφέρει το δημοσίευμα. Αν και το «θαύμα του αρχαίου κόσμου» μπορεί να ξεφύγει από αυτή τη μοίρα, λιγότερο γνωστά κρατικά περιουσιακά στοιχεία μπορεί να πωληθούν, ώστε η Ελλάδα να κλείσει την τρύπα στην οικονομία της, προστίθεται.

Μέχρι τώρα, ο πρωθυπουργός δεν ήθελε να αντιμετωπίσει την οργή των ψηφοφόρων, πράγμα σχεδόν αδύνατον. Παράλληλα η υπόσχεση ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει τα δημόσια αγαθά της ενέχει ρίσκο καθώς η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βρίσκεται σε ύφεση, ενώ πληθαίνουν οι φωνές στις επενδυτικές αγορές κεφαλαίου ότι η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε χρεοκοπία το 2013, εφόσον δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
Μέχρι τώρα οι Έλληνες έχουν λάβει μόνο ημίμετρα σχετικά με την ακίνητη περιουσία τους, λέει το Atlantic. Σύμφωνα με το Bloomberg, η κυβέρνηση προσπαθεί να μισθώνει γη σε επενδυτές αντί να πουλάει. Το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας ότι μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μην έχει συμφωνήσει σε πώληση γης ακόμα αλλά η πίεση προς αυτή την κατεύθυνση όλο και μεγαλώνει. 

ΤΥΧΑΙΟ?????

Η CIA πίσω από το Facebook



Επίσημες δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτό που υποψιάζονταν πολλοί. Το Facebook...δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πείραμα της CIA και μάλιστα πείραμα το οποίο πήγε πολύ καλύτερα απ'ότι οι ίδιοι περίμεναν. Τα εύσημα, σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA, ανήκουν στον Mark Zuckerberg, ο οποίος στην CIA είναι γνωστός με την κωδική ονομασία "The Overlord" (Ο Επικυρίαρχος). Ο διευθυντής της CIA, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον Mark Zuckerberg δήλωσε τα εξής στην συνεδρίαση του Κονγκρέσου για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του πειράματος:


“Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά εκπληκτοι με το πόσο πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν την διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλφαβητική λίστα με όλους τους φίλους τους, προσωπικά e-mail, τηλέφωνα, εκατοντάδες φωτογραφίες του εαυτού τους, ακόμα και πληροφορίες για το τί ακριβώς κάνουν από λεπτό σε λεπτό. Πραγματικά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τη CIA”.
Επίσης υπογράμμισε πόσα λεφτά γλυτώνει η CIA από το Facebook. Δυστυχώς, όπως δήλωσε, άλλα προγράμματα όπως το Twitter δεν πηγαίνουν τόσο καλά: “400 δισ tweets και ούτε μια χρήσιμη πληροφορία...”

Τα ES-ES της Κερατέας.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η Πορτογαλία αρνείται το ΔΝΤ και πάει σε εκλογές


  • Θα αποφασίσουν οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί
  • Φόβητρο για την δημιουργία νέας αντίληψης για την αντιμετώπιση των τοκογλυφικών "αγορών"
  • Δεδομένες θεωρούνται οι πιέσεις που θα ασκήσουν οι διεθνείς τρομοκράτες, προκειμένου να πανικοβάλουν τους Πορτογάλους που θα αποφασίσουν οι ίδιοι, μακριά από "συμφωνίες" που στήνονται σε σκοτεινά γραφεία πολιτικών
Μπορεί η προσφυγή της Πορτογαλίας στο Ταμείο Στήριξης να έχει αποφασιστεί και προεξοφληθεί από τις....
«αγορές» εδώ και αρκετούς μήνες, όμως η «κατάρρευση» της κυβέρνησης του Ζοζέ Σόκρατες που κατέβαλε προσπάθειες να αντιμετωπίσει την «κρίση χρέους» της Πορτογαλίας χωρίς να μπει σε καθεστώς επιτήρησης (Τρόικα – Μνημόνιο κλπ), δημιουργεί ένα νέο και πολύ ενδιαφέρον πολιτικό δεδομένο. Τις… εκλογές!
Σίγουρα Θα αναρωτηθείτε πως οι εκλογές μπορεί να χαρακτηριστούν ως ένα Νέο δεδομένο.
Μα δεν πρόκειται για απλές εκλογές, διότι για πρώτη φορά η ένταξη στον «μηχανισμό στήριξης» μιας χώρας-με ό,τι συνεπάγεται αυτό- θα τεθεί σε λαϊκή έγκριση.
Μέχρι σήμερα γινόταν «ερήμην» των λαών που υφίστανται τις «διορθωτικές συνταγές». Είναι η πρώτη φορά που την ένταξη στον μηχανισμό στήριξης θα κληθεί να την αποφασίσει (εμμέσως) ο λαός .
Αυτό ενδεχομένως να έχει καταλυτικές συνέπειες στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης από την Ε.Ε…
H Πορτογαλία παραμένει «αποφασισμένη» να μην προσφύγει σε βοήθεια από το εξωτερικό, παρά την αυξανόμενη πίεση από τις αγορές δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες.
«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να το πράξει. Είμαστε πολύ αποφασισμένοι ότι αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόκρατες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Απλά, οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί. Έχουν επιδεινωθεί για τις τράπεζες μας, την οικονομία μας και την δημοκρατία μας» , συμπλήρωσε.
Η πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας υποβαθμίστηκε χθες κατά μία βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s, ενώ την περασμένη βδομάδα είχε και πάλι υποβαθμιστεί κατά δυο βαθμίδες.
Για τον οίκο η Πορτογαλία αξιολογείται πλέον με «ΒΒΒ-» από «ΒΒΒ», ενώ το επόμενο διάστημα προβλέπεται να αυξηθεί η πίεση, δημιουργώντας αίσθηση ασφυξίας στην Πορτογαλική οικονομία...
Οι Πορτογάλοι πολίτες και οι πολιτικοί δίνουν τον δικό τους αγώνα για τη χώρα τους, σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου ένας αμερικανοτραφής πρωθυπουργός διαχειρίζεται την τύχη της χώρας απέναντι σε (κυρίως) αμερικανικά τραπεζικά προϊόντα και συμφέροντα...
Τελικά, κάθε λαός έχει αυτό που του αξίζει και σίγουρα είναι υπεύθυνος για την μοίρα που ο ίδιος χαράσσει για τον εαυτό του...

Δολοφονήθηκε πράκτορας της τουρκικής ΜΙΤ - Ο 6ος κατά σειρά μέσα σε 5 μήνες


 Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Τουρκία μετά τη δολοφονία πράκτορα της ΜΙΤ Xαλούκ Ακτέρ. Είναι η 6η δολοφονία πράκτορα της ΜΙΤ τους τελευταίους 5 μήνες! Ο 63χρονος Χαλούκ Ακτέρ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Αλικαρνασσό. Άγνωστοι τον πυροβόλησαν τρείς φορές και απομακρύνθηκαν απο το σπίτι. Ο πιο στενός συνεργάτης και φίλος του Ακτέρ ο Φερντί Ταμέρ είχε δολοφονηθεί το 1990. Ο Ακτέρ είχε γίνει γνωστός το 1987 με την δημοσιοποίηση της "έκθεσης ΜΙΤ" που παρουσίαζε τις σχέσεις των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με την τουρκική μαφία. Στην έκθεση αυτή είχαν αποκαλυφθεί και οι τηλεφωνικές συνομιλίες του Ακτέρ που επιβεβαίωναν τους ισχυρισμούς. Στην τουρκική αστυνομία επικρατεί προβληματισμός σχετικά με τη δολοφονία καθώς σχεδόν κάθε μήνα ενα μεός της ΜΙΤ δολοφονείται. Σε καμία δολοφονία δεν έχει βρεθεί κανένας δράστης. 

Στο βιβλίο της Γ΄ Λυκείου τα Σκόπια ονομάστηκαν Μακεδονία



Στο διδακτικό βιβλίο της Γ’ Λυκείου, «Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου», στην σελίδα 130 υπάρχει χάρτης, ο οποίος παρουσιάζει το κράτος των Σκοπίων με το ψευδεπίγραφο όνομα «Μακεδονία».Σε μία περίοδο που η ηγεσία του γειτονικού κρατιδίου συνεχίζει να καπηλεύεται το όνομα «Μακεδονία» και την ιστορία του βορειοελλαδικού χώρου, τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα όχι μόνο προσβάλουν και προκαλούν την κοινή γνώμη αλλά υπονομεύουν και την ελληνική εξωτερική πολιτική, αφού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο προπαγάνδας σε βάρος των απαράγραπτων δικαίων μας.

Ειδικότερα, όταν υπάρχουν τέτοιες απαράδεκτες αναφορές σε σχολικά βιβλία που διανέμονται για την εκπαίδευση των μαθητών το όλο θλιβερό φαινόμενο αποκτά εντελώς διαφορετικές διαστάσεις αφού εμμέσως επιτρέπει να περνούν οι θέσεις της προπαγάνδας των Σκοπίων στην ελληνική εκπαίδευση. Το όλο θέμα απαιτεί άμεσες ενέργειες από το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να αφαιρεθεί ο επίμαχος χάρτης από το προαναφερόμενο σχολικό βιβλίο.


Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
Σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ώστε να αφαιρεθεί ο χάρτης αυτός από το προαναφερόμενο σχολικό βιβλίο;
Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έγινε ο σχετικός έλεγχος για το περιεχόμενο και τις αναφορές του συγκεκριμένου χάρτη;
Εάν γίνεται αυστηρός έλεγχος από το Υπουργείο σε όλα τα σχολικά βιβλία που κυκλοφορούν προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια απαράδεκτα φαινόμενα;
Ωστόσο όπως γίνεται γνωστό σε ανακοίνωσή του υπουργείου Παιδείας με ημερομηνία 02-12-2010:
"Ο χάρτης στη σελίδα 130 του βιβλίου Ιστορία του Νεότερου και του Σύγχρονου Κόσμου» της Γ΄τάξης Γενικού και Δ΄τάξης Εσπερινού Λυκείου απεικονίζει τα κυριότερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Γερμανία και την κατεχόμενη Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Είναι προφανές ότι, όπως αναγράφεται και στη σχετική λεζάντα, η κατεχόμενη Ευρώπη αναπαρίσταται με την πολιτική δομή που της είχαν επιβάλει οι κατακτητές. Μεγάλο μέρος της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είχε «παραχωρηθεί» κατά την περίοδο εκείνη από τους Γερμανούς στη σύμμαχό τους Βουλγαρία και μάλιστα όχι ως κατεχόμενο έδαφος αλλά ως επαρχία του βουλγαρικού κράτους. Η αναγραφή του γεωγραφικού προσδιορισμού αυτής της «επαρχίας» της ναζιστικής Βουλγαρίας γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ως προς το μέγεθος της γραμματοσειράς, που ισχύει και για άλλες επαρχίες βαλκανικών χωρών, όπως π.χ. η Βεσσαραβία και η Βουκοβίνα (δηλαδή με σαφώς μικρότερη γραμματοσειρά σε σχέση με εκείνη του ονόματος της χώρας στην οποία «ανήκε» η επαρχία).
Ως εκ τούτου, με κανένα τρόπο ο όρος Μακεδονία δεν υπονοεί στην περίπτωση αυτή διακριτό κράτος, το οποίο άλλωστε δεν υφίστατο κατά τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, στην οποία αναφέρεται ο ιστορικός χάρτης. Επομένως, οποιοσδήποτε συσχετισμός του όρου με τη σημερινή ΠΓΔΜ είναι ιστορικά ανακριβής".

Αλέκος Παπαδόπουλος: Επέρχεται κατάρρευση!...

"Η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει τον ανατολίτικο λαϊκισμό" ...


Καταπέλτης. Σου κόβε την ανάσα. "Ποια κυβέρνηση θα σώσει? Θα καταστρέψει τα μεσαία και κατώτερα στρώματα για τα... οποία λέει ότι παει να τα σώσει με το μνημόνιο".
Παρακολουθούσε άναυδος ο Παπαχελάς το χειμαρρώδη λόγο του. "Χρεοκοπήσαμε. Επέρχεται κατάρρευση. Είναι αστείο αυτό που λένε κάποιοι ότι είναι μπόρα και θα περάσει. Αμ δε θα περάσει!".
Και συνέχισε με τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό. "Η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει τον ανατολίτικο λαϊκισμό, που υπήρχε χρόνια στο κράτος και βόλευε μικρά και μεγάλα συμφέροντα".
Ο Παπαδόπουλος είπε αλήθειες που τρομάζουν...


Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ - ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΟΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥΣ; - ΣΦΑΓΕΙΟΝ Η ΕΛΛΑΣ;


free_dees1
Περίεργα και δύσκολα πράγματα αναφέρονται στο νέο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις.
Εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση, θα είμαστε  στο εξής όλοι , σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις, που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Μόνο όσοι  θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες.
Συγκεκριμένα το προσχέδιο νόμου αναφέρει ότι η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του .
Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο, κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί,μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που θα τηρείται στον ΕΟΜ. Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.
Αυτό όμως βάζει σε ενέργεια και τις απαραίτητες διαδικασίες για να εφαρμοστεί, αλλιώς δεν έχει νόημα να ψηφιστεί.
Όλα δηλαδή τα παιδιά κάτω των 18 θα είναι αναγκαστικά δότες οργάνων, αφού δεν μπορούν να αρνηθούν πριν ενηλικιωθούν;
Πρέπει με σαφήνεια να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους ανηλίκους. Ποιός θα μιλάει για αυτούς;
Αυτό θα σήμαινε ότι το κάθε μωρό που γεννιέται θα πρέπει να δίνει δείγμα DNA που θα περιλαμβάνεται στον ιατρικό φάκελο που θα το συνοδεύει μέσω της κάρτας του πολίτη σε όλη του τη ζωή. Έτσι αν σκοτωθεί ή πεθάνει άτομο κάτω των 18, το σώμα του θα πρέπει να παραδίδεται στις "αρμόδιες αρχές", όπου και θα αφαιρούνται τα όργανά του και θα μπαίνουν σε κατάψυξη.
Θα χρησιμοποιούνται όλα τα  όργανα στην Ελλάδα; ή θα κατάσχονται από το ΔΝΤ σαν περιουσία του ελληνικού κράτους;
Αφού όλα τα ανήλικα παιδιά θα θεωρούνται δότες και τα στοιχεία τους αναγκαστικά θα υπάρχουν σε κάποιο αρχείο, ποιός εξασφαλίζει το ότι κάποιοι κύκλοι δεν θα σκοτώνουν, για να πάρουν αυτοδικαίως τα όργανα των ανυπεράσπιστων απέναντι στο νόμο παιδιών; Είναι ανθρώπινο και λογικό να θέλει κάποιος να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του με δωρεά οργάνων, το υποχρεωτικό και το χουντικό και το "είσαι εξάρτημα της μηχανής κι ο γιος σου το ανταλλακτικό" όμως είναι κάτι το σιχαμερό.
Ανταλλακτικά λοιπόν όλοι οι Έλληνες;
Στο προσχέδιο προβλέπονται αυστηρότατες ποινές για όσους με τη δική τους συναίνεση δίνουν όργανά τους προς μεταμόσχευση και πολύ αυστηρές ρυθμίσεις του, προβλέπουν ακόμη και φυλάκιση  δέκα ετών και πρόστιμο 290.000 ευρώ για οργανωμένες ομάδες που συμμετέχουν στη διακίνηση και εμπορία οργάνων.
Επίσης, το νέο προσχέδιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνονται κατά περίπτωση μεταμοσχεύσεις και από ιδιωτικά νοσοκομεία. Η δυνατότητα για χειρουργική αφαίρεση οργάνων ή μεταμόσχευση δίνεται πλέον σε νοσηλευτικά ιδρύματα - νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά και ιδιωτικές κλινικές.
Συμπέρασμα από τα πρώτα που καταλάβαμε.
Θα δημιουργηθεί μία τεράστια τράπεζα οργάνων και βλαστοκυττάρων που θα θεωρείται περιουσία του δημοσίου.
Σύμφωνα με το μνημόνιο το ΔΝΤ μπορεί να κατάσχει την δημόσια περιουσία, ή η δημόσια περιουσία μπορεί να εκποιηθεί για να πληρωθεί το δημόσιο χρέος.
Θα μπορούν δηλαδή να πάρουν, νεφρά, ήπαρ, πάγκρεας, πνευμόνια, καρδιά, επινεφρίδια, όλα δηλαδή τα όργανα, οστά, μυελό των οστών , μάτια, δέρμα κτλ.
ΣΦΑΓΕΊΟΝ Η ΕΛΛΑΣ;
Θέλουμε να δούμε τις αντιδράσεις όλων αυτών που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ίδωμεν

Κάτοικος της Κερατέας σοβαρά τραυματίας μετά από "επέμβαση" των ΜΑΤ




Όλοι η Αθήνα πρέπει να πάει στην Κερατέα. Το καθεστώς αυτό θα στραφεί αύριο εναντίον άλλων Ελλήνων. Ας το σταματήσουμε τώρα.

Ο σύγχρονος δικτάτορας με την πολιτική περιβολή επιτέλους σήμερα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και τι εννοούσε με τη φράση «πάση θυσία»!

Στις 3.45 το πρωί (31/3/2011) 25 άνδρες (;) των ΜΑΤ κατευθύνθηκαν στο.... ΜΠΛΟΚΟ του Λαυρίου, όπου βρίσκονταν μέσα στα πρόχειρα παραπήγματα περίπου 8 άτομα, κάτοικοι του Λαυρίου.

Αυτό που διαδραματίστηκε είναι αδύνατον να.....
περιγραφεί αφού είναι ασύλληπτο ακόμα και για αστυνομική ταινία! Ανά 2 άτομα οι άνδρες των ΜΑΤ έμπαιναν στο πρόχειρο κατάλυμα, ξυλοκοπούσαν άγρια τους παρευρισκόμενους και αποχωρούσαν. Επί αρκετή ώρα τα ζεύγη των αστυνομικών διαδέχονταν το ένα το άλλο ξυλοκοπώντας και κραυγάζοντας «μέχρι το πρωί θα έχετε πεθάνει όλοι!»

Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών σε σοβαρότατη κατάσταση, ενώ υπάρχουν και άλλοι ελαφρότερα τραυματισμένοι.

Ανηλεώς ξυλοκοπήθηκε ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, που είναι κατάμαυρος σε όλο το σώμα! Παρά τη δήλωση της ιδιότητάς του έγινε αντικείμενο άγριας κακοποίησης, ενώ έγιναν και σημαντικές φθορές στο αυτοκίνητό του.

Η βία με ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Ραγκούση εγκαταστάθηκε στη Λαυρεωτική! Το ερώτημα όμως είναι για ποιο λόγο παραμένουν στον τόπο μας οι βιαστές της αξιοπρέπειας, της τιμής και της ζωής μας! Ποιους εξυπηρετούν; Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την επιμονή; Τι φυλάνε οι δυνάμεις των ΜΑΤ 111 ημέρες στην Κερατέα αφού τα μηχανήματα είναι καμένα και οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγορεύουν κάθε εργασία στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου;

Τα κτήματα μας τα προσέχουμε και μόνοι μας! Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες και όχι να μετατρέπεται σε αγροφύλακα! Εξάλλου η κυβέρνηση κατήργησε τους αγροφύλακες!

Για μια ακόμα φορά ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας προστατεύσει από την Αστυνομία! Να απομακρύνει από τον τόπο μας τους δήθεν προστάτες μας, εκτός κι αν ισχύει η φράση «ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος!»

Ζητάμε επίσης να γίνει δεκτή η πρότασή μας για διαχείριση των απορριμμάτων της Λαυρεωτικής από εμάς τους ίδιους, σε τόπο που ήδη έχουμε υποδείξει και με σύγχρονη και επιστημονικά διασφαλισμένη μέθοδο.

Προτείνουμε λύση όταν κανείς άλλος δεν τολμά! Ας τολμήσει η Κυβέρνηση! Το κέρδος για όλους θα είναι σημαντικό!

Κύριε Υπουργέ,

Η λύση είναι στο χέρι σας και είναι πολύ απλή, αρκεί ο ρεβανσισμός και ο αυταρχισμός να βγουν από τη σκέψη σας! Εξάλλου σε ανθρώπους απευθύνεστε…όχι σε σκουπίδια!
Δελτίο Τύπου του Δήμου Λαυρεωτικής (Κερατέας) για τις δηλώσεις Ραγκούση


Προς: Υπουργό των Εσωτερικών κ. Ραγκούση.

Κύριε Υπουργέ

Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε τις απόψεις σας στις εφημερίδες σχετικά με την πρόθεσή σας να ξεκινήσετε τα έργα κατασκευής ΧΥΤΑ στην Κερατέα
«πάση θυσία», παρά τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό το «πάση θυσία» στη σημερινή Δημοκρατική; Ελλάδα ακούγεται στα αυτιά μας όπως τα αποφασίζουμε και διατάσουμε του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.

Εκατό ημέρες αντίστασης, με 40 συλλήψεις και απαγγελίες κατηγοριών κατά τα πρότυπα εκτάκτων στρατοδικείων, επιθέσεις μέσα στα σπίτια μας με χημικά, με πιστόλια, με τραυματισμούς και ξυλοδαρμούς πολιτών (ακόμα και γυναικόπαιδων), με τον θάνατο ενός αγέννητου βρέφους, με τον εδαφικό και οικονομικό αποκλεισμό της πόλης μας δεν χόρτασαν την αδηφάγο διάθεσή σας να δείξετε ότι υπάρχετε σαν Κυβέρνηση και ότι μπορείτε να κυβερνάτε;

Μήπως το «πάση θυσία» κύριε Υπουργέ σημαίνει ότι θα έχουμε τώρα πια και νεκρούς;

Με το αίμα των ανθρώπων που αγωνίζονται για την Αξιοπρέπεια, για την Τιμή, για την Ζωή τους, για τον Τόπο τους και για την Ιστορία τους θέλετε να κάνετε μετάγγιση για την παράταση της εξουσίας σας;

Στο Πολιτισμό σας η Ανθρώπινη Ζωή έχει κάποια αξία κύριε Υπουργέ;

Αυτό το έργο που θέλετε «Πάση θυσία» να κάνετε δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί δεν θα το επιτρέψουμε εμείς και εμείς είμαστε και πολλοί και αποφασισμένοι.

Δεν ζούμε μέσα σε χρυσά κυβερνητικά κλουβιά, δεν μαθαίνουμε τι συμβαίνει από τους πληρωμένους χαφιέδες που έχετε γεμίσει την Κερατέα.

Εμείς ήμαστε στους δρόμους, στα χωράφια, στα μπλόκα, ζούμε το πρόβλημα που η δική σας αναλγησία δημιούργησε, από κοντά πρόσωπο με πρόσωπο και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω.

Στηριζόμενοι στις δικές σας διαβεβαιώσεις και του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλου ότι θα διαχειριζόμαστε τα δικά μας και μόνο σκουπίδια (Δήμοι Λαυρεωτικής και Σαρωνικού) σας έχουμε ήδη αποστείλει πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων μας προσδιορίζοντας και τον χώρο αναμένοντας την δική σας απάντηση.
Αντί αυτού από την ασφάλεια του γραφείου σας απειλείτε ότι το έργο θα γίνει.

Υιοθετείτε δηλαδή την γραμμή του κ. Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης ότι το έργο θα γίνει έστω για αν χρειασθεί να χρησιμοποιηθούν και τανκς;

Και ενώ υπάρχει συμφωνία με τον Γ.Γ. ψευδέστατα ισχυρίζεστε ότι κινδυνεύει η διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής.

Είστε υπεύθυνος Υπουργός; Έχετε λόγο τιμής; Ή μήπως αυτή ξεπλύθηκε στην διαδρομή από την Πάρο στην Αθήνα;

Η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες και πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι.
Ακραίες θέσεις σαν τις δικές σας κ. Υπουργέ δεν βοηθούν.

Ώς Δήμος έχουμε πλήρη συναίσθηση της κατάστασης και των ευθυνών μας.
Καλούμε και εσάς την ύστατη αυτή ώρα να σκύψετε πάνω στο πρόβλημα παραμερίζοντας πολιτικούς εγωισμούς και ρεβανσιστικές διαθέσεις.

Δεν περισσεύει, κύριε Υπουργέ, ούτε το αίμα των παιδιών μας αλλά ούτε και το αίμα των αστυνομικών.

Δεν περισσεύει επίσης ο χρόνος και το χρήμα που σπαταλάτε για να προστατεύετε τα ανύπαρκτα μηχανήματα και τα συμφέροντα των εργολάβων.

Στην Κερατέα κ. Ραγκούση εδώ και 100 ημέρες έχει ανάψει μια φωτιά, από εσάς εξαρτάται να την δείτε ως ένα φώς που θα φωτίσει τις σκέψεις σας ή σας μια φωτιά που θα εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

Εάν δεν πρυτανεύσει η λογική, η ορθή και αποτελεσματική σκέψη, εάν τα γεγονότα εξελιχθούν σε καταστροφική καταιγίδα σας προειδοποιούμε για άλλη μια φορά ότι:
«Η ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ».

Εμείς ότι και να αποφασίσετε θα είμαστε εδώ, παρόντες και για τα καλά και για τα κακά. Εξ άλλου δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω γιατί εδώ είναι τα σπίτια μας, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ ζούμε και εδώ έχουμε αποφασίζει να συνεχίσουμε την ζωή μας.

Εσείς είστε οι εισβολείς, εσείς είστε οι δυνάστες, εσείς βρίσκεστε παράνομα στην γη μας.

Εμείς έχουμε όχι μόνο την υποχρέωση αλλά κα το καθήκον να υπερασπίσουμε το Περιβάλλον μας, την Ιστορική και Πολιτιστική Κληρονομιά μας αλλά και την ίδια την Ζωή μας.

Ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής
Βασίλειος Θηβαίος

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ !...Εφ. Ζαμάν 27-3-2011



Εφημερίδα Χααρέτζ : Σύντομα η ίδρυση του Κουρδιστάν
Ο διευθυντής του Κέντρου Μέσης Ανατολής του London School of Economics Ρόμπερτ Λόου και αρθρογράφος της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ έγραψαν πως οι εξεγέρσεις στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική θα αλλάξουν τον παγκόσμιο χάρτη.
Ο διευθυντής του Κέντρου Μέσης Ανατολής του London School of Economics Ρόμπερτ Λόου, δήλωσε πως οι Κούρδοι της Συρίας μετέχουν σε μεγάλο βαθμό στις..... συνεχιζόμενες εδώ και μια εβδομάδα διαδηλώσεις στην Συρία. Ο Λόου μιλώντας στο CNN είπε πως το 10% του πληθυσμού της Συρίας που είναι οι Κούρδοι και κατοικούνε στα σύνορα με την Τουρκία και το Ιράκ ¨καθώς έχουν στηρίξει τον πλέον δίκαιο αγώνα, παρακολουθούνε τις εξελίξεις, παραμένοντας έτοιμοι να βγούνε στους δρόμους¨.
Ο Ομπεϊντά Ναχάς του ιδρύματος Levant είπε πως οι Κούρδοι της Συρίας πριν από το καθεστώς Άσαντ δεν είχαν κάποιο πρόβλημα και πρόσθεσε : ¨Τώρα δεν τους αναγνωρίζεται καν το δικαίωμα να μιλάνε και να γράφουν την ίδια τους την γλώσσα, ενώ τους λένε να χρησιμοποιούνε αραβικά ονόματα. Ο Ναχάς ανέφερε πως η φετινή παροχή αδείας για τον εορτασμό του Νεβρόζ ήταν ένα είδος ρουσφετιού του Άσαντ προς τους Κούρδους, ώστε να μην μετάσχουν στις διαδηλώσεις.
¨Σύντομα η ίδρυση του Κουρδιστάν¨
Ο αρθρογράφος Αλούφ Μπεν της εφημερίδας Χααρέτζ έγραψε πως οι εξεγέρσεις των λαών της Μέσης Ανατολής θα ξαναχαράξουν τον χάρτη της περιοχής και πως οι Κούρδοι του Ιράκ θα ιδρύσουν ανεξάρτητο κράτος. Ο Μπεν στο άρθρο του με τίτλο ¨Προσοχή : Η περιοχή κατασκευάζεται¨, υποστηρίζει πως οι εξεγέρσεις των λαών της περιοχής είναι αγγελιοφόροι συμφωνιών σαν αυτήν των Sykes-Picot που στο τέλος του 1ου Παγκοσμίου πολέμου είχαν χαράξει τας σύνορα στην περιοχή. Ο Μπεν είπε πως μπορεί να ιδρυθούν ανεξάρτητα κράτη στο Νότιο Σουδάν, στο Κουρδιστάν, στην Παλαιστίνη, στην Δυτική Σαχάρα και στην Νότια Υεμένη και πρόσθεσε πως « 100 χρόνια μετά τις συνομιλίες Sykes-Picot, η απόσυρση των ΗΠΑ από το Ιράκ, θα δώσει την ευκαιρία για ανεξαρτησία στους Κούρδους, παρά τις αντιρρήσεις της Τουρκίας.