Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μετα τα σχολεία, συγχωνεύονται και τα νοσοκομεία


Η ιδέα του Καλλικράτη έχει εξαπλωθεί σε όλους τους τομείς αυτής της χώρας και τώρα σειρά έχουν τα νοσοκομεία. Δείτε πια νοσοκομεία συγχωνεύονται.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, τα νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμένεται να χωριστούν σεομάδες, ενώ θα ενοποιηθούν οι υπηρεσίες προμηθειών και διαχείρισης.

Έτσι λοιπόν, στην Αττική τα 45 νοσηλευτικά ιδρύματα θα χωριστούν σε 9 ομάδες. 
Σε κάθε ομάδα , τα νοσοκομεία θα έχουν κοινή λειτουργία στις περισσότερες υπηρεσίες, ενώ όσα νοσοκομεία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση θα μοιράζονται κοινό τμήμα σίτισης, αποστείρωσης, πλυντηρίων κτλ.

Κάθε ομάδα θα επιβλέπεται από το “κεντρικό νοσοκομείο” το οποίο θα παίζει ρόλο συντονιστή και θα είναι το μεγαλύτερο από όλα τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δήμητρας Ευθυμιάδου, οι πρώτες αλλαγές θα γίνουν στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης, όπου ήδη τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί έχουν μετακινηθεί σε άλλα ιδρύματα, ενώ οι εργαζόμενοι του Νοσκομείου μάλλον θα μεταφερθούν στο Σισμανόγλειο.

Επιπλέον, τα τμήματα του Σπηλιοπούλειου νοσοκομείου Αγία Ελένη θα μεταφερθούν στο Ογκολογικό Νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, ενώ οι υπηρεσίες του νοσοκομείου Πατησίων θα ενσωματωθούν σε αυτές του νοσοκομείου των Αγίων Αναργύρων.

Από τις πιο αναμενόμενες συγχωνεύσεις είναι αυτή των Νοσοκομείων Παίδων Αγλαϊα Κυριακού και Αγίας Σοφίας, ενώ το Αγία Βαρβάρα θα μεταφερθεί στο Αττικόν.

Συγχωνεύσεις παράλληλα θα υποστούν και τα νοσοκομεία της Πάτρας και της Κρήτης.



http://www.on-news.gr/2011/03/blog-post_1559.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου