Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΒΟΜΒΑ ΔΝΤ: "Κάντε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους άμεσα"!



Το απολύτως αναμενόμενο και η μοναδική εξέλιξη που μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανόρθωσης της ελληνική οικονομίας, το "κούρεμα" του πρωτογενούς δημόσιου χρέους των 350 δισ. ευρώ και η επιμήκυνσή αποπληρωμής του φαίνεται ότι είναι πλέον "προ των πυλών", πολύ συντομότερα από την 01/01/2013 που τελειώνουν τα 110 δισ. ευρώ του δανείου της τρόϊκας και θα πρέπει η Ελλάδα να βγει στις αγορές: "Κορυφαίες πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πιέζουν την Ελλάδα να αναδιαρθρώσει σύντομα το χρέος της, σηματοδοτώντας στροφή στην μέχρι τώρα προσέγγισή του", σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. 


Δηλαδή για άλλη μιά φορά οι "μάγοι" του ΔΝΤ που έχουν φέρει τον οικονομικό όλεθρο στην ελληνική αγορά, 'αναδιαρθρώνουν" τις προβλέψεις τους και τα σχέδιά τους διαπιστώνοντας ότι αυτά που επέβαναν στη χώρα (σε συνεργασία βέβαια με την Γερμανία και την ΕΚΤ), οδηγούν νομοτελειακά σε ένα τεράστιο "κανόνι" αφού είναι πρακτικά αδύνατον η χωρα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα.
Χωρίς να επικαλείται καμία πηγή, το περιοδικό επισημαίνει ότι "υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ συζητoύν αυτή την σύσταση με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις λόγω του μη βιώσιμου χρέους της Ελλάδας". Όσο και αν το διαψεύδει η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός πιο εύκολο είναι να βγει ο ήλιος από την δύση παρά τα πληρωθεί "και το τελευταίο σεντ", όπως αρέσκεται να λέει, του δημόσιου χρέους. 
Η εσωτερική αγορά έχει καταρρεύσει, η περίφημη "σύλληψη της φοροδιαφυγής" εξελίσσεται στην μεγαλύτερη φάρσα καθώς οι έμμεσοι φόροι που έχουν επιβληθεί είναι τόσο εξοντωτικοί που όχι απλώς ισοσκελίζουν, αλλά υπερβαίνουν κατά πολύ τα ποσά που φοροδιαφεύγουν. Αυτό όμως δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην αγορά. Οι καταθέσεις στις τράπεζες συνέχεια πέφτουν, τα έσοδα από ΦΠΑ καταρρέουν συνέχεια μήνα με τον μήνα παρά τις συνεχείς αυξήσεις του και στην κυβέρνηση μιλάνε σαν να βρισκόμαστε στο ... 1981.
Η αναδιάρθρωση υπολογίζεται σε ένα ποσοστό 30-35% (πάντα σε συνεργασία με τους δανειστές, φυσικά) και η επιμήκυνση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. 
Το ότι το ΔΝΤ βγαίνει τώρα και μιλάει για "αναδιάρθρωση χρέους" απλώς σημαίνβει ότι κρίνουν πως δεν μπορούν να ληφθούτν επιπλέον μέτρα στην Ελλάδα και η αγελάδα έχει "κόψει το γάλα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου