Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Τίτλοι τέλους για τη Σένγκεν-Κλείνουν τα εθνικά σύνορα της Ευρώπης



Υπέρ της προσωρινής άρσης της Συνθήκης του Σένγκεν ετάχθησαν χθες με ευρεία συναίνεση οι υπουργοί Εσωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ, στη σύνοδο που πραγματοποίησαν σε περίπτωση απότομης και μεγάλης αύξησης κύματος μεταναστών προς της Ευρώπη καθώς και σε περίπτωση που μια χώρα-μέλος της Ε.Ε. αδυνατεί να ελέγξει τα σύνορά της με χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε.
Συγκεκριμένα οι 15 εκ των 27 υπουργών Εσωτερικών της....
Ε.Ε. υποστήριξαν τη συγκεκριμένη πρόταση. Ανάμεσά τους και η Γαλλία και η Ιταλία.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Ε.Ε. που διατηρούν την ανωνυμία τους, η Κύπρος ήταν η μόνη χώρα που εξέφρασε σαφώς την αντίθεσή της, ενώ το Βέλγιο, η Ισπανία και η Μάλτα εξέφρασαν επιφυλάξεις.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, υπεραμύνθηκε της Συνθήκης του Σένγκεν τονίζοντας ότι «η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών είναι ένα αγαθό που δεν μπορούμε να θυσιάσουμε για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους».
Η Δανία, η οποία προχτές δήλωσε ότι θα ξεκινήσει, το συντομότερο δυνατόν, ελέγχους στα μεθοριακά της περάσματα, προκαλώντας αντιδράσεις, υποχώρησε λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να παραβιάσει τη Συνθήκη του Σένγκεν επισημαίνοντας ότι δεν επιδιώκει να επανεισαγάγει τους ελέγχους διαβατηρίων, αλλά ενισχυμένους τελωνειακούς ελέγχους με απώτερο σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας.
Στις 24 Ιουνίου η τελική απόφαση
Η πρόταση της συνόδου θα συζητηθεί και στις 24 Ιουνίου, ημέρα λήψης αποφάσεων. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, επεσήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει κάθε πρόταση που ενισχύει τη Συνθήκη του Σένγκεν, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα τα οποία θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των κρατών-μελών για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.
Ο Ούγγρος υπουργός Εσωτερικών Σαντόρ Πίντερ, ο οποίος προεδρεύει της Ε.Ε, δήλωσε ότι καθένας εκ των 27 υπουργών ήταν σαφής ως προς την άποψή του ότι η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών αποτελεί ένα από τα μείζονα επιτεύγματα της Ε.Ε., το οποίο θα πρέπει να διαφυλαχθεί.
Και η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, διαβεβαίωσε ότι «υπήρχε ομοφωνία ότι η Συνθήκη του Σένγκεν είναι κάτι που πρέπει να υπερασπιστούμε», προσθέτοντας όμως ότι χρειάζεται μεγαλύτερη σαφήνεια ως προς τους σχετικούς κανόνες και τις διαδικασίες, ώστε να αποφεύγονται οι μονομερείς και μη συντονισμένες αποφάσεις από χώρες-μέλη, αναφερόμενη στη Δανία.
Στη Δανία αναφέρθηκε και ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, δήλωσε ότι οι Δανοί θα πρέπει να πάψουν να διαμαρτύρονται γιατί θα υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν βίζα όταν ταξιδεύουν εντός της Ζώνης Σένγκεν.

"Κλειδώνει" την Κυριακή η ελεγχόμενη χρεοκοπία; - Ανησυχία από ταραχές - Οι επόμενες εβδομάδες και ημέρες θα είναι οι σημαντικότερες για την Ελλάδα μετά το 1949...



Στην έκτακτη συνάντηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, την Κυριακή, με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, στο Βερολίνο, είναι έτοιμοι να αποδεχθούν μια «ήπια αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους, παραδεχόμενοι ότι απέτυχαν στος προβλέψεις τους και έχουν στείλει την Ελλάδα με τα μέτρα της τρόϊκας ένα βήμα από τον γκρεμό. Με ορατό το ενδεχόμενο της κοινωνικής ανατραχής. Αυτό μεταδίδουν πληροφορίες που επικαλούνται τα πρακτορεία (Reuters, AFP), η γερμανική εφημερίδα Die Welt και το αμερικανικό δίκτυο CNBC, αυτή την στιγμή στις μεταδόσεις τους.


Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα με τον θάνατο του 44χρονου, τον τραυματισμό του διαδηλωτή και τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει λόγω αυτών των γεγονότων έχουν θορυβήσεις τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που βλέπουν πόσο εύκολα μπορεί να κυλήσει στο χάος η χώρα.
Πρώτο θέμα στην "Washington Post" οι ταραχές με φωτογραφία πρωτοσέλιδη από τις ταραχές στο κέντρο της Αθήνας, όπου απεικονίζει άνδρες των ΜΑΤ να φλέγονται.
Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας με τίτλο "Στα χέρια της αναρχίας περιγράφεται ακριβώς αυτή η κατάσταση για την οποία μιλάμε: Το οικονομικό αδιέξοδο που απειλεί “να μετατρέψει την Ελλάδα σε παρία”, αλλά επισημαίνεται και μία άλλη απειλή: Η κατάρρευση του κράτους με αναφορές στο κίνημα “Δεν Πληρώνω” που όλο και μεγαλώνει, αλλά και στην σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας. 
Βέβαια αυτά τα λένε οι αγγλοσάξωνες γιατί οι πολιτικοί τους δεν είναι τόσο απατεώνες και λαμόγια, όπως έχει αποδειχθεί ότι συμβαίνει με τους Έλληνες πολιτικούς, ούτε υπάρχει σε αυτή την έκταση διαπλοκή, ούτε έχουν καταληστευθεί οι χώρες τους. Αν είχαν συμβεί αυτά, τότε θα θέλαμε να δούμε πως θα αντιδρούσαν.
Εν πάση πειτπώσεη σε ότι αφορά την έκτακτη συνάντηση Μέρκελ-Στρος Καν, φαίνεται ότι είναι έτοιμοι πλέον αν δεχθούν αναδιάρθρωση με "κούρεμα" του χρέους και επιμήκυνση του δανεισμού. Πτώχευση, αλλά ελεγχόμενη. 
Αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από πέρσι. Συνεπώς υπάρχει πλέον κάθε λόγος να … συναινέσουν ΔΝΤ και Γερμανία στην «ήπια αναδιάρθρωση». Διαφωνεί το Παρίσι μέχρι στιγμής και η ΕΚΤ. Η Γαλλία έχει 63 δισ. ελληνικά δάνεια και η ΕΚΤ περί τα 50 σε ελληνίκά ομόλογα. 
Τη Δευτέρα στο Εurogroup ο πρόεδρος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε το απόγευμα πως «είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2012». Οι άνθρωπο ή ζούσαν σε άλλο πλανήτη ή εν γνώση τους "δούλευαν" τα κοινοβούλια των χωρών της Ε.Ε. για να εγκρίνουν το δάνειο των 110 δισ. και να πάρουν αυτό τποσό οι δανείστριες της Ελλάδας τράπεζες. Μάλλον το δεύτερο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το σχέδιο διάσωσης ΕΕ και ΔΝΤ προβλέπει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το 2012 προκειμένου να δανειστεί 27 δισ. ευρώ! 
Είναι δυνατόν να μην είχαν προβλέψει την ύφεση και την κατάρρευση του ΑΕΠ που θα έφερναν τα μέτρα της τρόϊκας; Και πρωτοετείς του οικονομικού Πανεπιστημίου τα γνωρίζουν αυτά...Οι επόμενες εβδομάδες και ημέρες θα είναι οι σημαντικότερες για την Ελλάδα μετά το 1949...

defencenet

Επίθεση κουκουλοφόρων με μολότοφ στο Α.Τ. Εξαρχείων - Έκαψαν μια γυναίκα που πουλούσε λουλούδια!



Ζωντανή παραλίγο να καεί μια γυναίκα που πουλούσε λουλούδια στα Εξάρχεια όταν περιθωριακοί εκτόξευσαν πάνω της βόμβα μολότοφ! Αρχικά επιχείρησαν να πετάξουν τη βόμβα σε μοτσυκλέτα της αστυνομίας που τους καταδίωκε και η μολότοφ έπεσε πάνω της! Η γυναίκα μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ. Πουλούσε λουλούδια στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων και είχε την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο των ταραξιών αλητών που έχουν ρημάξει εδώ και τριάντα χρόνια το κέντρο της Αθήνας.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν άλλα θύματα, καθώς η περιοχή ήταν γεμάτη κόσμο, λόγω της λαϊκής. Όλα αυτά ενώ βρισκόταν σε εξέλιιξη. πριν από μισή ώρα περίπου, επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου! Ομάδα 20 κουκουλοφόρων βγήκαν από τη λαϊκή αγορά που γίνεται στην περιοχή στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου, πετάξαν δέκα βόμβες μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα η οποί επεκτάθηκε και σε μερικά από τα γύρω μαγαζιά.
Άλλοι δύο άνθρωποι κάηκαν με ελαφρύτερα εγκαύματα από τις μολότοφ. Κάηκε ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας και δύο απλών πολιτών.
Οι δράστες μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν. Στον τόπο της επίθεσης έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν έρευνα στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Εν τω μεταξύ, στη 1 τα ξημερώματα έγινε και άλλη επίθεση στη διασταύρωση Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, που βρίσκονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται εκεί, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές. Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες εξαφανίστηκαν χωρίς να συλληφθεί κανείς.

defencenet

«Γιατί τόσα πολλά ψέματα σε τόσο λίγο χρόνο»



του Δήμου Τριάντη - Ψέματα, αποκρύψεις «υπόγειων επαφών και συζητήσεων», υπαναχωρήσεις και αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων. Αυτά είναι τα στοιχεία που όρισαν την πολιτική του κ. Γιώργου Παπανδρέου προεκλογικώς και μετεκλογικώς… Η πολιτική εξαπάτησης ξεκίνησε με τις καταιγιστικές εξαγγελίες για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για αδρή χρηματοδότηση της ανάπτυξης –με έμφαση στην «πράσινη ανάπτυξη»– και με καταγγελίες εναντίον του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος είχε εξαγγείλει «πάγωμα» μισθών και δέσμη αναγκαίων μέτρων. Πυλώνας της επιχείρησης ψεύδους ήταν το περιώνυμο «λεφτά υπάρχουν» και οι συνεχείς αναφορές στο «πού θα βρεθούν»... 

Ο «μονόδρομος» του Μνημόνιο 
Χαρακτηρίστηκε σωτήριο. Αποδείχθηκε μοιραίο... Θεωρήθηκε μονόδρομος και αναγκαστική επιλογή για να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία. Αποδείχτηκε ότι υπήρχε και άλλος δρόμος... Προβλήθηκε ως μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Αποδείχθηκε ότι ουδεμία διαπραγμάτευση υπήρξε. Οι δυναστικοί όροι διαμορφώθηκαν από την Ένωση και το ΔΝΤ, και επιδόθηκαν υπό μορφήν εντολής προς την Ελλάδα... Σε πείσμα της καταιγιστικής προπαγάνδας, η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποφύγει το Μνημόνιο και τους πρωτοφανείς, επαχθείς όρους που βύθισαν τη χώρα στην άβυσσο. Θα μπορούσε να διεκδικήσει –και να πετύχει– ηπιότερες ρυθμίσεις, μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής και ανεκτό επιτόκιο για το δάνειο των 110 δις.

Καμία διαπραγμάτευση 
Ναι. Η κατάσταση της οικονομίας ήταν κακή, κάκιστη. Το κράτος, ένας ερειπιώνας. Το έλλειμμα και το χρέος στα ύψη, η παραγωγική βάση της χώρας και η ανταγωνιστικότητα «στο κόκκινο», η αξιοπιστία της –από τότε που μπήκε με ψεύτικα στοιχεία στην ΟΝΕ– βρισκόταν στο ναδίρ. Και ο κίνδυνος της χρεοκοπίας ορατός... Ιδού, όμως, η μεγάλη, χαμένη ευκαιρία: μια σοβαρή κυβέρνηση, μ’ έναν στιβαρό και αποφασισμένο ηγέτη, θα μπορούσε να μεταβάλει τον κίνδυνο χρεοκοπίας σε γερό, αποτελεσματικό χαρτί! Για έναν πολύ απλό λόγο: ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδος θα είχε τρομακτικές επιπτώσεις στην Ένωση. Η Ευρωζώνη θα δεχόταν μεγάλο πλήγμα, και ίσως μοιραίο, ενώ οι γαλλογερμανικές τράπεζες (που διατηρούν το 70% των ελληνικών ομολόγων) θα πάθαιναν οικονομική πανωλεθρία με άμεσες πολιτικές επιπτώσεις, καθώς θα έχαναν τα χρήματά τους τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα...
Ναι. Το εγχείρημα –δηλαδή, η αξιοποίηση του κινδύνου χρεοκοπίας– δεν ήταν εύκολο. Ήταν όμως εφικτό. Η συμπεριφορά της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, που μπήκαν αποφασισμένες στον στίβο των διαπραγματεύσεων, απέδειξε του λόγου το αληθές. Με τέτοιο «χαρτί» στα χέρια της, ακόμη και μια μικρή, προβληματική χώρα όπως η Ελλάδα θα μπορούσε να πετύχει δάνειο με ανεκτό επιτόκιο –και όχι με το θηριώδες 5,3%–, και να εξασφαλίσει καλύτερες προθεσμίες αποπληρωμής του συνολικού χρέους (και του τότε υφισταμένου και του ποσού που πήρε από τον Μηχανισμό Στήριξης). Και, βέβαια, θα μπορούσε να αποφύγει τις εγκληματικές –για την οικονομία και την κοινωνία– δραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων. Όπως τις απέφυγε η Πορτογαλία...
Ουδείς αντιλέγει ότι η χώρα είχε ανάγκη από άμεσες, δραστικές παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς. Όμως δεν χρειαζόταν κανένα Μνημόνιο για την αντιμετώπιση π.χ. της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Ούτε για τις σπατάλες της κεντρικής εξουσίας και της Αυτοδιοίκησης. Ούτε για τις περιττές προσλήψεις, τους υπεράριθμους υπαλλήλους, τις παρεκβάσεις στις ΔΕΚΟ, την αναμόρφωση της διοίκησης, την αξιοκρατία, τις τομές στην Υγεία και την Παιδεία κ.λπ. Όλα αυτά θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα. Και επιτέλους να υλοποιηθούν...

Πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο 
Πώς, λοιπόν, και γιατί φτάσαμε στο Μνημόνιο και στην –ουσιαστικά και συμβολικά ολέθρια– υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ; Όλα άρχισαν από ένα τερατώδες ψεύδος. Ότι, τάχα, αιφνιδιάστηκε η νέα κυβέρνηση από το ύψος του ελλείμματος. Και ότι εξ αυτού αναγκάστηκε όχι μόνο να αναθεωρήσει τα προεκλογικώς υπεσχημένα, αλλά να καταφύγει σε οδυνηρές λύσεις –τις οποίες... δεν ήθελε– προκειμένου η χώρα να αποφύγει τη χρεοκοπία. Δυστυχώς για την ίδια, αλλά κυρίως για τη χώρα, η αλήθεια είναι ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε τα πάντα γύρω από την πραγματική κατάσταση της χώρας. Η Ένωση, από τις αρχές του 2009, έστελνε μηνύματα συμμόρφωσης και εκδήλωνε την ανησυχία της για τα δημοσιονομικά της Ελλάδος. Όπως έλεγε τότε ο κ. Παπανδρέου –και έλεγε αλήθεια– είχε τακτικές επαφές και συναντήσεις με όλα τα στελέχη της Ένωσης, αλλά και με πρωθυπουργούς και άλλους ιθύνοντες. Φαντάζει κάπως απίθανο όλοι αυτοί, που ανησυχούσαν και το καθιστούσαν σαφές στην ελληνική πλευρά (π.χ. η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας κυρία Λαγκάρντ στον τότε ομόλογό της κ. Γ. Παπαθανασίου), να μην είχαν ενημερώσει και τον κ. Παπανδρέου. Πέραν αυτού, όπως αποκάλυψε ο κ. Προβόπουλος, είχαν ενημερωθεί από τον ίδιο για τα αρνητικά μεγέθη της οικονομίας τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Παπανδρέου. Η ενημέρωση είχε γίνει τον Αύγουστο του 2000. Αλλά λίγες μέρες αργότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο είπε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», αλλά έδωσε ρεσιτάλ εξαγγελιών για αυξήσεις και ποικιλώνυμες παροχές.

ΔΝΤ - Παπανδρέου 
Στις 20 Φεβρουαρίου 2011, η Καθημερινή (ρεπορτάζ της Κατερίνας Σώκου) αποκάλυψε ότι ο Στρος-Καν, σε συνέντευξή του προς το Canal+, που είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί το Μάρτιο, αναφέρει ρητά ότι ο κ. Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, την ώρα που απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο... 
Όπως δήλωσε, άλλωστε, στα «Επίκαιρα» στις 10 Μαρτίου 2010 (τεύχος 73o) και τον Ισαάκ Καριπίδη ο Γάλλος δημοσιογράφος Νικολά Εσκουλάν, που μίλησε με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, από τη συνέντευξη που προβλήθηκε αρχικά είχαν κοπεί αποσπάσματα που αφορούσαν την Ελλάδα, έκανε λόγο και για την πολύ καλή σχέση του διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ επισήμανε ότι «μερικές μέρες μετά τη νίκη του κ. Παπανδρέου, ο Έλληνας πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Ντομινίκ Στρος-Καν και του είπε επί λέξει: “Είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα. Νομίζεις πως το ΔΝΤ θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα να μας βοηθήσει;”».
Η κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει το γεγονός, ισχυριζόμενη ότι οι επαφές Στρος-Καν - Παπανδρέου είχαν αντικείμενο την παροχή τεχνογνωσίας του ΔΝΤ προς την Ελλάδα και όχι την υπαγωγή της σε αυτό... Όμως το δημοσίευμα είχε συγκεκριμένα στοιχεία για τις αποκαλύψεις του Στρος-Καν. Σύμφωνα με αυτά, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, όταν του ζήτησε την παρέμβαση ο Έλληνας πρωθυπουργός, είπε ότι η Ένωση δεν θα δεχθεί τέτοια εξέλιξη. Όπως και έγινε: Στη Σύνοδο Κορυφής (11/12/2010) ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα, αλλά «εισέπραξε την κατηγορηματική άρνηση των ομολόγων του». Ερωτηθείς σχετικά ο πρωθυπουργός, αν υφίσταται θέμα παρέμβασης του ΔΝΤ (ερώτηση από την Κύρα Αδάμ, της Ελευθεροτυπίας), αρνήθηκε ότι υφίσταται τέτοιο ενδεχόμενο... Όμως τα πράγματα είχαν όπως ακριβώς τα απέδιδε το ρεπορτάζ της Καθημερινής: Στις αρχές Μαΐου 2011, ο Λάκης Λαζόπουλος έπαιξε στην εκπομπή του («Αλ-Τσαντίρι Νιουζ», στον Alpha) το κομμένο απόσπασμα από τη συνέντευξη του Στρος-Καν στο Canal+. Δεν επρόκειτο απλώς για επιβεβαίωση, αλλά για βόμβα. Ο Στρος-Καν είπε, χωρίς περιστροφές, ότι γίνονταν υπόγειες συζητήσεις με τον κ. Παπανδρέου για παρέμβαση του ΔΝΤ! Και ήταν υπόγειες –είπε–, διότι, αν διέρρεαν οι σχετικές επαφές, το πολιτικό κόστος για την ελληνική κυβέρνηση θα ήταν μεγάλο...

Ήθελε την εμπλοκή του ΔΝΤ 
Δεν υπάρχει αμφιβολία, κατόπιν αυτών, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμούσε διακαώς την εμπλοκή του ΔΝΤ. Γιατί, όμως; Και πώς γίνεται ο ίδιος άνθρωπος που λίγους μήνες πριν κατακεραύνωνε το ΔΝΤ (συνέντευξη στη διαδικτυακή τηλεόραση tvxs.gr, του Στέλιου Κούλογλου), να συνεννοείται υπογείως με τον επικεφαλής του Ταμείου και να ζητεί την παρέμβασή του; Μία εκδοχή λέει ότι η αντίφαση αυτή, αλλά και η εν γένει πολιτεία του κ. Γ. Παπανδρέου, είναι συμβατή με τον λαϊκισμό του, καλά κρυμμένη πίσω από το φιλοτεχνηθέν προφίλ ενός μοντέρνου πολιτικού, που απεχθάνεται τον... λαϊκισμό... Υπάρχει, όμως, και μια άλλη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο κ. Παπανδρέου –για τον οποίο οι Αμερικανοί έχουν την καλύτερη γνώμη και τον υποστηρίζουν ποικιλοτρόπως– έπαιξε το παιχνίδι των ΗΠΑ, εμπλέκοντας σε υποθέσεις της Ένωσης το ΔΝΤ...

http://greeknation.blogspot.com

Tι είναι τελικά η περίφημη συναίνεση ?????????



Να και η τρόικα ζητάει «συναίνεση»! Και μετά σου λέει πως τάχα δεν παρεμβαίνουν στα πολιτικά πράγματα της χώρας... Αλλά τι είναι ρε παιδί μου αυτή η «συναίνεση» που τώρα τελευταία την ακούμε από πολιτικάντηδες ή μη; Και γιατί μας πρήζουνε τώρα με δαύτη;

Συναίνεση είναι όταν συμφωνούν τα άλλα κόμματα με το δικό μας, αλλά να είμαστε εμείς στην εξουσία! Άμα είμαστε στην αντιπολίτευση, τότε η συναίνεση είναι... ξεπούλημα και προδοσία! Αυτό τουλάχιστον σημαίνει για τους επαγγελματίες πολιτικάντηδες που βάζουν το συμφέρον τους υπεράνω από την πατρίδα. Η ἰσχὺς ἐν τῇ ἑνώσει λοιπόν, αλλά η καρέκλα, καρέκλα! Και αυτά για τους αντιπροσώπους μας.

Για μας το λαουτζίκο, που ζοριζόμαστε να τα φέρουμε βόλτα, τι σημαίνει «συναίνεση»; Το προφανές: Αθώωση των όλων των πολιτικών (ενεργών και συνταξιούχων) και να πληρώσουμε τα σπασμένα λες και εμείς τα φάγαμε! Απλό ε; Λες και το ξέραμε! Απορώ όμως με τι ευκολία μας πασάρουν τέτοιες έννοιες. Ληγμένα παίρνουν; Μήπως αντί για συναίνεση, χτυπάνε καμιά συν-ένεση; Πολιτικός δεν είμαι να ξέρω, αλλά πολύ θα ήθελαν να χτύπαγε ο λαός συν-ενέσεις για να μην καταλαβαίνει τι του γίνεται!

Πάντως αν κρίνω από την ευκολία της εκάστοτε αντιπολίτευσης να έχει πάντα σωτήριες λύσεις σωτηρίας στο τσεπάκι, τότε ναι, σίγουρα οι συν-ενέσεις πάνε σύννεφο! Όχι μόνο σε όσους τις εξαγγέλλουν αλλά και σε όσους τους πιστεύουν! Το αν είναι ληγμένες δεν το ξέρω... ίσως να είναι και... υπόθετα
!



Από τον φίλο και αναγνώστη Δημήτρη

Η ιστορία σας ξέρασε…



Ακούστε 
του Χάρρυ Κλυνν

Οι ακραίες ομάδες, οι από ‘δω, οι από ‘κεί και οι από παραπέρα, οι αναρχοκαθοδηγουμενομπαχαλάκηδες (όλοι τους υπό την προστασία και καθοδήγηση του κυβερνητικού υποκόσμου) και η αυθαιρεσία της αστυνομίας, με την αβάντα των μπατιριμένων εφημερίδων και των βοθροκάναλων, κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους!
«Προτιμώ από το να με μαχαιρώσει κανένας λαθρομετανάστης, να μου σπάσουν το κεφάλι οι χρυσαυγήτες και οι ματατζήδες ή να με κάψουν ζψντανό οι μπαχαλάκηδες, να κάθομαι σπίτι μου…»
Το άκουσα κι αυτό και εξακολουθώ να το ακούω όλο και πιο συχνά…

Ποιος «μη οργανωμένος» θα πάρει τη γυναίκα και τα παιδιά του και θα κατεβεί στο κέντρο να διαδηλώσει την οργή και την αγανάκτησή του;
Ποιος «μη οργανωμένος» θα τολμήσει να σταθεί απέναντι στα κλομπ, στα δακρυγόνα, στις μολότωφ, στα στιλέτα και στα λοστάρια;

Καλά σας το δίδαξαν το μάθημα οι συμβουλάτορες και οι επιτηρητές της διεθνούς μαφίας του κεφαλαίου…

Ακούστε ξοφλημένοι βουλευταράδες όλων των παρατάξεων…
Άκουσε μειοδότη πρωθυπουργέ, αδάκρυτε καταστροφέα της Πατρίδας των Ελλήνων…Ακούστε απίστευτοι, δειλοί και ασήμαντοι αρχηγοί των πολιτικών αποκομμάτων…
Ακούστε υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποτελείς της παγκοσμιοποίησης που ανερυθρίαστα προπαγανδίζει προωθεί η «κακιά μοίρα των Ελλήνων» που ακούει στο όνομα Γ. Α. Παπανδρέου…
Ακούστε αμαρτωλοί τραπεζίτες…
Ακούστε διαπλεκόμενοι μιντιάρχες, κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες, τσογλανοδημοσιογράφοι, αβανταδόροι των δυνάμεων κατοχής της χώρας…Ακούστε Αληταράδες…Ακούστε ανθέλληνες
Η ιστορία σας ξέρασε…
Ξεκουμπιστείτε από τη γη των Ελλήνων, πριν η οργή του λαού γίνει θάλασσα και σας πνίξει…

Η Moody's πάει Κύπρο..



Η Moodys έθεσε υπο παρακολούθηση τρεις μεγάλες κυπριακές τράπεζες, εκτιμώντας ότι αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους από την εκτεταμένη έκθεσή τους στα ελληνικά ομόλογα και στον ελληνικό ιδιωτικό δανεισμό... Μιλάμε για την Τράπεζα Κύπρου, τη Μαρφίν Λαϊκή και την Ελληνική Τράπεζα.. Η Moodys ανέφερε πως οι τράπεζες μπορεί να αντιμετωπίσουν...


πρόβλημα ρευστότητας σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.. Σύμφωνα με στοιχεία του Κυπριακού Υπουργείου Οικονομικών, η αξία των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι τρεις τράπεζες ανέρχεται στα 5,1 δισ. Ευρώ.

http://www.trelokouneli.gr/

Al Jazeera: Οι Έλληνες δεν φοβούνται πια να αντιδράσουν


Eκτενή αναφορά στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα εδώ και καιρό στην Ελλάδα κάνει το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, στην οποία τονίζεται ότι οι ακτιβιστές διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα στην Ελλάδα και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σήμερα, χιλιάδες εξαγριωμένοι Έλληνες εργαζόμενοι, φοιτητές, ακόμη και συνταξιούχοι, βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν στην απάντηση της κυβέρνησης στην κρίση. Τονίζουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για τα λάθη των κυβερνήσεων, με πολλούς να πιστεύουν ότι η περσινή προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, που συνεπάγεται με μέτρα λιτότητας, ήταν λάθος.

Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο κίνημα "Δεν Πληρώνω" και στις κινητοποιήσεις του στους σταθμούς των διοδίων, ενώ σημειώνεται ότι το αντίτιμο που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί να έχει αυξηθεί κατακόρυφα, όπως και πολλές δημόσιες υπηρεσίες. Οι διαμαρτυρόμενοι δήλωσαν στο δίκτυο ότι οι ενέργειές τους είναι συμβολικές και αποσκοπούν σε δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες. Το δημοσίευμα προσθέτει ότι ο αγώνας των μελών του "Δεν Πληρώνω" είναι συλλογικός και ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται συνεχώς.

Το Al Jazeera κάνει αναφορά στον Δρ. Δημήτρη Αντωνίου, χειρουργό που ειδικεύεται στην ογκολογία και πριν από έναν χρόνο, είχε προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για καταστρατήγηση του Συντάγματος και για εσχάτη προδοσία, αφού θεώρησε παράνομους τους όρους του Μνημονίου. Συν τοις άλλοις, παραλλήλησε τη συμφωνία των όρων του δανείου με την Κατοχή, κατά τη διάρκεια τυ Β' Παγκοσμίου Πολέμου, από τους Γερμανούς.

Ο πρώτος εισαγγελέας που εξέτασε τις καταγγελίες του κ. Αντωνίου, παρά το γεγονός ότι συμφώνησε με τα συμπεράσματά του αναφορικά με τους όρους, τις απέρριψε, αφού θεώρησε ότι η χώρα μας χρειαζόταν τα χρήματα του δανείου.

Την ίδια άποψη ενστερνίζονται πολλοί οικονομολόγοι, με τον αναλυτή Γιώργο Παγουλάτο να δηλώνει στο αραβικό δίκτυο ότι δεν υπήρχε επιλογή για την κυβέρνηση, αφού χρειαζόταν άμεσα χρήματα την άνοιξη του 2010. "Ο μόνος τρόπος ήταν να έρθουν με το μηχανισμό διάσωσης, ο οποίος συνοδευόταν από επαχθείς όρους , αλλά και από μέτρα που θα έπρεπε να έχουν παρθεί εδώ και δεκαετίες" επεσήμανε.

Ο Δρ. Αντωνίου έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για απόρριψη της καταγγελίας του και δέχεται τη συμπαράσταση χιλιάδων συμπολιτών του.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Κοσμόπουλος, ένας εκ των ιδρυτών του "Δεν Πληρώνω" τονίζει ότι "οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος δε συμφωνεί με τις πρακτικές τους και είτε πρέπει να τις αλλάξουν, είτε να πάνε σπίτι τους".

Το Al Jazeera καταλήγει, ότι τα λόγια του κ. Κοσμόπουλου αποτυπώνουν μία νέα τάση στην Ελλάδα: Οι πολίτες δε φοβούνται πια...
newpost.gr


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/05/al-jazeera.html#ixzz1MK5WCWn0

Η επέλαση της βίας



Του Σταυρου Λυγερου
Την Τρίτη, ο Μανώλης Καντάρης νεκρός. Την Τετάρτη, ο Ιωάννης Καυκάς μεταξύ ζωής και θανάτου. Δύο δράματα σε δύο ημέρες. Η δόση είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, η σφαγή του 44χρονου από τρεις λαθρομετανάστες (σύμφωνα με τις μαρτυρίες) και ο βαρύτατος τραυματισμός του 31χρονου από τα ΜΑΤ μόνο τυχαία γεγονότα δεν είναι. Τα κυοφόρησαν οι επικρατούσες συνθήκες και μ’ αυτήν την έννοια ήταν ζήτημα χρόνου να συμβούν. 

Οι καθημερινές κλοπές, ληστείες, τραυματισμοί και βιασμοί στο κέντρο της πρωτεύουσας μπορεί κατά κανόνα να μη βρίσκουν χώρο στα δελτία ειδήσεων, αλλά είναι η αμείλικτη πραγματικότητα, που προειδοποιούσε ηχηρά για το επερχόμενο φονικό. Εξίσου αναμενόμενο ήταν ότι η πρακτική αστυνομικών να χτυπούν λυσσασμένα με τα κλομπ κεφάλια διαδηλωτών κάποτε θα επέφερε βαρύ τραυματισμό, ίσως και θάνατο.
Είναι τραγικό ότι την ίδια στιγμή που η Πολιτεία δεν εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, χρησιμοποιεί υπέρμετρη βία για να διαλύσει μία μέτρια διαδήλωση, η οποία δεν απείλησε ουσιαστικά τη δημόσια τάξη. Στην πραγματικότητα, έχουμε διπλή ακύρωση του ευνομούμενου κράτους. Δεν βιώθηκε, όμως, έτσι από το σύνολο της κοινωνίας. Είναι αλάνθαστη απόδειξη παρακμής του δημοκρατικού φρονήματος το γεγονός ότι δυναμικές μειοψηφίες φόρτισαν με ιδεολογικό πρόσημο τα δύο αυτά δραματικά γεγονότα.
Η σφαγή του Καντάρη χαλάει το ιδεολόγημα, που –στο όνομα του αντιρατσισμού– αρνείται να δει τις τρομακτικές επιπτώσεις της μαζικής λαθρομετανάστευσης κυρίως στη ζωή των λαϊκών τάξεων. Στην «υπαρκτή Αριστερά», αυτός ο θάνατος προκαλεί αμηχανία, δεν βολεύει, είναι εκτός ιδεολογικών προδιαγραφών! Μη μπορώντας, όμως, να τον παρακάμψει, τον αποκόπτει από τις συγκεκριμένες συνθήκες και τον αντιμετωπίζει σαν μεμονωμένο έγκλημα, που θα μπορούσε να συμβεί οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Αντιθέτως, οι ακροδεξιοί εκμεταλλεύθηκαν την οργή που προκάλεσε η σφαγή για να προωθήσουν τη ρατσιστική ατζέντα τους. Κυνηγούσαν και ξυλοκοπούσαν όποιον λαθρομετανάστη βρισκόταν μπροστά τους. Εάν αποδειχθεί ότι κι ο φόνος του νεαρού Μπανγκλαντεσιανού είναι δικό τους έργο, τότε έχουμε ήδη εισέλθει στον εφιάλτη των τυφλών φυλετικών συγκρούσεων, που κυοφόρησε η ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής.
Το αντίστροφο ακριβώς συμβαίνει με την περίπτωση Καυκά. Στον χώρο της Αριστεράς, η συναισθηματική αντίδραση είναι έντονη. Βιώνουν τον τραυματισμό του ως δικαίωση των καταγγελιών για την κρατική καταστολή. Αντιθέτως, στον χώρο της Δεξιάς έχουν την τάση να τον θεωρούν παράπλευρη απώλεια. Θα εκφράσουν, βεβαίως, τη λύπη τους, αλλά δεν θα βάλουν ποτέ τον τόνο εκεί.
Οι διαφορετικές οπτικές, ως παράγωγα διαφορετικών ιδεολογιών, είναι αναπόφευκτες σε μία δημοκρατική κοινωνία. Υπάρχει, όμως, ένα όριο. Κι αυτό το όριο έχει ξεπεραστεί. Αδιάψευστη απόδειξη είναι ότι τα δύο δραματικά περιστατικά χρησιμοποιήθηκαν ως αφορμή για δύο αντίπαλες συγκεντρώσεις και συγκρούσεις, λες και η σφαγή του Καντάρη ανταγωνίζεται τον τραυματισμό του Καυκά!

Ο Παπανδρέου χορεύει σε Σκοπιανό πανηγύρι




“ Ο Παπανδρεόυ χορεύει Μακεδονικό χορό”, λέει ο Σκοπιανός καημένος, εννοώντας φυσικά ότι χορεύει έναν “ δικό τους χορό”. Στη συνέχεια μιλάει ο Γραμματέας του συλλόγου Keramicar (είναι χορευτικός σύλλογος από το Veles της FYROM) με φόντο μια …Τουρκική σημαία.
Και λέει άλλος Σκοπιανός βλάκας: 

Very soon THEY WILL ALL, do that, dance OUR dance! hahhaaaa…OPA…MALAKES!!!! (εδώ)
Kαταλάβατε κ.Πρωθυπουργέ τι γίνεται; Εσείς....
χορέψατε -καλοπροαίρετα και καλά κάνατε- και μάλιστα πολύ καλά, έναν όντως Μακεδονικό χορό. Χορό της Μακεδονίας δηλαδή, που χορεύεται εκτός από τη Μακεδονία και στη FYROM, όπως συμβαίνει πολύ συχνά με γειτονικές χώρες. Οι Σκοπιανοί όμως το εκμεταλλέυτηκαν και αυτό αλυτρωτικά.
Σας το ΄παμε πολλές φορές: οι άνθρωποι είναι στόκοι ! Γιατί μπλέκετε με τον εθνικιστικό τους παροξυσμό;

Επιστολή οργής των Ελλήνων διπλωματών προς Παπανδρέου – Δρούτσα: «Είστε νεο-oθωμανοί»



Επιστολή-καταπέλτη, με την οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών ότι «επέλεξε την οδό των ανομολόγητων χειρισμών σε καίρια εθνικά θέματα από παραθεσμικούς μηχανισμούς, προφανώς όχι με το αζημίωτο», απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, πρέσβης Θ. Δασκαρόλλης. Αποτέλεσμα, «η χώρα να βιώνει άμεσα τις οδυνηρές και καταστροφικές συνέπειες της διπλωματικής και οικονομικής διαπραγματευτικής ανικανότητας των κυβερνώντων».


Η επιστολή απεστάλη στους συναδέλφους του εν όψει της τρίωρης στάσης και της συγκέντρωσης που πραγματοποιούν τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο προαύλιο του υπουργείου Εξωτερικών στη 1 μ.μ., την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας θα δέχεται στο γραφείο του τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.
Και η πρόθεση είναι οι στάσεις να επαναλαμβάνονται και οι διπλωμάτες να μπαίνουν στο κάδρο (τηλεοπτικό και όχι μόνο) κάθε φορά που ο υπουργός θα δέχεται στο γραφείο του κάποιον ξένο αξιωματούχο.

Στην επιστολή, επί της ουσίας, όπως τουλάχιστον ερμηνεύεται από διπλωματικούς κύκλους, ο πρέσβης στέλνει το μήνυμα ότι η διπλωματική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών διαλύεται «όχι λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της συγκεκριμένης εξωτερικής πολιτικής "μη επιβάρυνσης" των σχέσεών μας με την Τουρκία. Χάριν της πολιτικής του κατευνασμού και της εκχώρησης κυριαρχίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».
Νεο - οθωμανισμός 
Σαρκαστικά δε, οι ίδιοι κύκλοι συμπληρώνουν: «Αφού τα βρίσκουμε με τους Τούρκους, γιατί να έχουμε πρεσβείες στη Χιλή, στο Περού ή στο Καζακστάν. Θα 'χει η Τουρκία εκεί για μας, αφού προσχωρούμε στη νεο-Οθωμανική Αυτοκρατορία».
Ο κ. Δασκαρόλλης σημειώνει ότι «η κατάργηση ελληνικών διπλωματικών και προξενικών αρχών θα εξοικονομήσει ελάχιστα σε σύγκριση με όσα θα μπορούσε να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό και έχει τεράστιο κόστος, διπλωματικό και πολιτικό. Τη διεθνή απομόνωση της χώρας».
Κι αυτό γιατί «οι ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία αντιμετωπίζονται σαν σχολάζουσες "αντιπαραγωγικές" ΔΕΚΟ. Οι εκάστοτε πολιτικοί μας προϊστάμενοι είναι αυτοί που απαξίωσαν την παραγωγή εξωτερικής πολιτικής από τη διπλωματική υπηρεσία. Εμφανίστηκαν παντογνώστες και με προκατασκευασμένες θέσεις, ενεθάρρυναν την αυτολογοκρισία στα τηλεγραφήματα και τις αναφορές μας».
Κατά πρωθυπουργού 
Και καταλήγει βάλλοντας εμμέσως και κατά του πρωθυπουργού, καθώς διά της πλαγίας οδού αναφέρεται σε κατά καιρούς ρήσεις του Γ. Παπανδρέου: «Κατά παραγγελίαν απόντες από τις εξελίξεις, με απαξιωμένη τη θεσμική υποχρέωση λόγου και πρότασης, οι Ελληνες διπλωμάτες δεν αξιοποιούμαστε ούτε ως εναργείς φορείς εθνικού αντιλόγου στη διεθνή διαπόμπευση και δαιμονοποίηση της χώρας, για την οποία μείζονα ευθύνη έχουν τουλάχιστον επιπόλαιες κυβερνητικές διακηρύξεις περί "Τιτανικού", μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και περίπου αναγόρευσης της πατρίδας μας σε κοιτίδα της διαφθοράς».
Ερωτηθείς για την επιστολή χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, αρνήθηκε να τη σχολιάσει. Περιορίστηκε να επαναλάβει, παραπέμποντας «σε κάθε δήλωση και κάθε συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών», ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική κατευνασμού, καμία απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».
http://greeknation.blogspot.com

Αισχρή προπαγάνδα από τα ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ! Δεν εξηγούν γιατι αυτός ο παροξισμός....



Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ΕΜΕΤΙΚΗΣ,ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ των τσοντοκάναλων,με πρωταγωνιστές κάποιους γελοίους του "Άλφα":











Λόγω του προβλήματος με τη Google,ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ φιμώθηκαν για πολλές ώρες,με αποτέλεσμα τα..... ξερατά της "ενημέρωσης" να διασπείρουν παντού την προπαγάνδα τους:ΕΥΤΥΧΩΣ,Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΙ ΑΠ'Ο,ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟ-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ!
Εμείς προειδοποιούμε όλους αυτούς τους ΝΕΟΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ,πως αν συνεχίσουν να παραπληροφορούν,θα βγάλουμε στον αέρα "περίεργες" πληροφορίες για τις σχέσεις τους με διάφορα...ευαγή ιδρύματα,που θα τους κάνουν να τρέχουν!!!


Ακούτε εκεί στο newsit,Νικολάκη και Τατιάνα;
Προσέξτε,γιατί η υπομονή έχει και τα όριά μας!

Το καλό της υπόθεσης,είναι πως με αφορμή την προσωρινή αυτή φίμωση,ο κόσμος κατάλαβε ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥΣ!
Πραγματικά,όσο εκείνα ήταν "παγωμένα" και δεν ανανεώνονταν,νομίζαμε ότι ζούσαμε σε χώρες τύπου Ιράν,Βόρεια Κορέα και Ουγκάντα,χάρη στην "ενημέρωση" που μας παρείχαν τα σιχαμένα παπαγαλάκια!

Υ.Γ.Φυσικά καμία αναφορά δεν γίνεται στους "έγκυρους" που...σοκαρίστηκαν από τις "επιθέσεις φασιστών σε μετανάστων",πως ΣΗΜΕΡΑ,ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΑΝΤΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ (ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ,ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ,ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΛΠ)!


πηγή

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Οι θιασώτες του παπανδρεϊσμού δεν μπορούν να παριστάνουν τους αντιμνημονιακούς



«Παραμονεύουν πολλοί κίνδυνοι για τη χώρα μας … Είμαστε ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις … Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε κάθετι για να μην κινδυνεύσει η χώρα». Αυτά είπε ο ΓΑΠ στις 07.05.11, στο Μεγανήσι, συνεχίζοντας τον ανηλεή εκβιαστικό και εκφοβιστικό πόλεμο σε βάρος των πολιτών. Μόνος σύμμαχος του ΓΑΠ πλέον ο φόβος: «Παραμονεύουν κίνδυνοι – είμαστε ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις». Πώς ερμηνεύει τις δηλώσεις ο απλός πολίτης; «Φοβάμαι και πρέπει να φοβάμαι, γι’ αυτό ας κατεβάσω το κεφάλι και ασμένως να δεχτώ την κακή μου τη μοίρα, την κακομοιριά μου». Αυτό θέλουν! Αλλά δε θα τους περάσει! Ούτε σε αυτούς, ούτε στα υποπόδια του παρελθόντος τους που εσχάτως ανακάλυψαν ότι … έκαναν λάθος! Και το ενισχύουν. Το Λάθος τους.

Θυμίζω: από την ώρα που ξεκίνησε η ανυπόστατη και αντιθεσμική συζήτηση περί «Εθνοσυνελεύσεων», «Κυβερνήσεων προσωπικοτήτων» και άλλες αφασικές πομφόλυγες περί 4ου Δρόμου, ή 4ης Δημοκρατίας, με τρόπο άρχισαν να αυτοπροτείνονται και πρόσωπα! Που μετανοούν, που ενισχύουν με τη δράση τους το καταρρέον σύστημα του Μνημονίου και που – ίσως – και πάλι προσδοκούν .. ανάκαμψη .. προσωπική.
Περιπτώσεις χαρακτηριστικές, οι κκ Κασιμάτης και Μπέης, που έχουν ξαμολυθεί να εξαπολύουν «ανάθεμα» στο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στο κάποτε δικό τους παρόν. Όταν ο πρώτος ήταν Νομικός Σύμβουλος του γεννήτορα του ΓΑΠ και ο δεύτερος επί οκταετία (1981-89), από πουθενά δεν έλειψε. Και καλά ο κ. Κασιμάτης. Αρκείται στο ρόλο του ως νομικού και ασκεί κριτική για την συνταγματική και εν γένει νομοθετική κατάλυση των τελευταίων 18 μηνών.
Όμως, ο Καθηγητής Μπέης, ο χειροτονηθείς αλλ’ ούποτε ενδυθείς το της ιερωσύνης ράσο, πως ακριβώς εξυπηρετεί την πατρίδα του; Γιατί τώρα εκλιπαρεί για «συναίνεση 3/5 της Βουλής»; Γιατί δε θυμήθηκε τη σχετική διάταξη του Συντάγματος πέρυσι τέτοιον καιρό και πάντως πριν από την ψήφιση του Μνημονίου; Γιατί τότε σιωπούσε; Δηλαδή, γιατί ζητάει εκ των υστέρων συναυτουργία στα αμαρτήματα ενός ακόμη Παπανδρέου; Γιατί κύριε Μπέη, ή πάτερ Μπέη (αν και δυσκολεύομαι χωρίς ζωστικό και καλιμαύχι) το tea culpa να πιστέψουμε ότι είναι ειλικρινής μεταμέλεια και όχι παροχή υπηρεσιών στην κυβέρνηση; Πολλά τα ερωτήματα, κύριε ή πάτερ Μπέη (ό,τι προαιρείσθε)!
Συμπέρασμα αβίαστο και αδιαμφισβήτητο: όσο φόβο και αν εκθρέψουν, όσους θεσμούς και αν επιστρατεύσουν, όποια επικοινωνιακή σκηνοθεσία και αν στήσουν, οι θιασώτες του Μνημονίου θα παραμείνουν οι ράφτες των ρούχων του Βασιλιά. Αυτοί, δηλαδή, που με ψέμα τον άφησαν γυμνό και τον ευτέλισαν. Το παραμύθι, βεβαίως, δε μας ενημερώνει για το τέλος της κοπτοραπτικής του ψεύδους: έφυγαν όλοι νύχτα. Αλλά το παιδί που τους ξεμπρόστιασε παρέμεινε εκεί. Και άλλαξε τη χώρα.


Ανωνύμου του Έλληνος - antinews

Ιδού οι φονιάδες: Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΑΣΠΡΑ ΚΑΙ ΕΣΦΑΖΕ ΣΑΝ ΣΑΤΑΝΑΣ




ΑΛΓΕΡΙΝΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ. ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΟ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΤΟΝ ΜΩΧΑΜΕΝΤ (κλικ στην εικόνα που ακολουθεί για μεγένθυση)
Αποκάλυψη από τον Στέφανο Χίο
 Ένα καρέ από βίντεο από κάμερα ασφαλείας, είναι μέχρι ώρας το μοναδικό συγκεκριμένο «καθαρό» οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους αστυνομικοί(απ’ όσα τουλάχιστον εγώ γνωρίζω)για να ψάξουν με αυτό ως μπούσουλα τους δύο ή τρεις φονιάδες που σκότωσαν τον 44χρονο έλληνα πατριώτη Μανώλη Καντάρη στην οδό Γ’Σεπτεμβρίου 57. Στο μέρος της ανθρωποθυσίας.
Το καρέ που βλέπετε είναι αυτό που προβάλλεται στην εικόνα, όσο καθαρό μπορεί να είναι. Διακρίνεται αυτό το κάθαρμα με...
τα άσπρα(δεξιά της εικόνας), αυτός ο σατανάς από την Βόρειο Αφρική(μάλλον Αλγερινός ή Μαροκινός φαίνεται)που χειρίζεται το μαχαίρι σαν το κομπολόι. Αυτό το κάθαρμα που διακρίνεται στην εικόνα, μαζί με το άλλο κάθαρμα που περπατάει μπροστά του και φοράει μαύρα, είναι οι δύο από τους τρείς μαχαιροβγάλτες που ξέκαναν το παλικάρι. Το βίντεο είναι από κάμερα που καταγράφει τις κινήσεις τους στις 4.46 το ξημέρωμα της Τρίτης. 4 λεπτά πριν το φονικό. Όταν τον είχαν πάρει στο κατόπι και τον παρακολουθούσαν για να τον ληστέψουν. Μετά τον στρίμωξαν στην γωνία της Ηπείρου με τον Γ’Σεπτεμβρίου και τον έσφαξαν. 
Δείτε την φωτογραφία από την κάμερα ασφαλείας:
Στη μέση διακρίνεται η σκιά από τον ασπροντυμένο βρικόλακα που κάποια στιγμή γυρνάει το κεφάλι του για να δει πίσω του. Έπαιρνε και τις προφυλάξεις του το τομάρι.
Λέγεται από την αστυνομία ότι υπάρχει από άλλη κάμερα και η σκηνή της δολοφονίας. Μακάρι. Εμένα πάντως μου είπανε αυτοί που είδαν το ανακριτικό υλικό ότι το δολοφονικό πέσιμο στο Μανώλη κρατάει 10’’ και από την συγκεκριμένη κάμερα διακρίνονται μόνον φιγούρες. Δυστυχώς. Μακάρι η αστυνομία να έχει καθαρά τα πρόσωπα των δολοφόνων. Αν τα έχει, η άποψη μου είναι ότι πρέπει να τα δώσει στην δημοσιότητα. Είναι χρέος της. Πατριωτικό. Παρά το γεγονός ότι φοβάται πως η δημοσιοποίηση μπορεί να τους λουφάξει ή να τους αναγκάσει να την κοπανήσουν για το εξωτερικό μέσω Πάτρας.
Στην υπόθεση υπάρχει πληροφορία ότι εμπλέκεται και ένας Αφγανός σωματέμπορας από την Μαφία του κέντρου. Ένας βρώμικος αδίστακτος αλήτης, ονόματι Μοχάμεντ, που συνεργάζεται με κυκλώματα Βορειοαφρικάνων ληστών που έχουν κατακλέψει γυναίκες και πεζούς αλλά και οδηγούς αυτοκίνητων στην σφηκοφωλιά της Ομόνοιας και των γύρω περιοχών του γκέτο. Το γεγονός ότι αυτά τα γουρούνια έφτασαν να σκοτώσουν- αφού η «δουλειά τους» είναι οι κλοπές-δείχνει ότι πρέπει να ήταν «κόκαλο» στην κόκα. Και ρωτώ: Φταίω τώρα εγώ εάν ταχθώ αναφανδόν σε τέτοιες περιπτώσεις υπερ της θανατικής ποινής;

«Γάζωσαν» το σπίτι του Γιάννη Βαρδινογιάννη


Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά της πολυτελούς οικίας, γνωστού εφοπλιστή, την ώρα που ο τελευταίος βρισκόταν εντός.

Όπως μετέδωσε το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για το σπίτι του γνωστού εφοπλιστή, Γιάννη Βαρδινογιάννη, του Ιωσήφ. «Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δράστες πυροβόλησαν....
δύο φορές στο παράθυρο του σπιτιού όπου λίγο αργότερα οι αστυνομικοί βρήκαν μία βολίδα», αναφέρει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις σφαίρες διαπέρασε το τζάμι, ενώ άλλη μία καρφώθηκε στην εξωτερική πλευρά του τοίχου.

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε τραυματισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «πιστολέρο» επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ένα άγνωστο άτομο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

"Εδωσε" Σημίτη ο Καστανίδης για το σκάνδαλο Siemens




Επιστολές της περιόδου 1996-1997 παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης την Παρασκευή σύμφωνα με τις οποίες ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτες άλλαξε αδικαιολόγητα στάση για τη σύσταση ανεξάρτητης αρχής προμηθειών μέσα σε λίγους μήνες.

Ο υπουργός παρουσιάζοντας τις επιστολές είπε ότι ως υπουργός Μεταφορών υπό την πρωθυπουργία του Κώστα Σημίτη...

είχε εισηγηθεί τη σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Προμηθειών για το Δημόσιο, προκειμένου να παταχθούν τα φαινόμενα διαφθοράς.

Τότε, ο κ. Σημίτης είχε κάνει αποδεκτή την αίτηση του, ζητώντας μάλιστα να επισπευθεί το νομοθετικό πλαίσιο, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα και ενώ ο κ. Καστανίδης βρισκόταν στο εξωτερικό άλλαξαν τα πάντα.

Ο πρώην πρωθυπουργός συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο απορρίπτοντας τις προτάσεις του κ. Καστανίδη, καθώς αποφάσισε πως το νομικό πλαίσιο που υπήρχε ήταν επαρκές.

Αμέσως, λέει ο κ. Καστανίδης, υπέβαλλε την παραίτηση του από υπουργός Μεταφορών.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Αγριος ξυλοδαρμός διαδηλωτή στην Γεν.Απεργια 11/5/2011

"Εμείς θα ζήσουμε, και ας είμαστε φτωχοί"...




Κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα, λόγω κρίσης, η ανταλλακτική οικονομία.
"Εμείς θα ζήσουμε, και ας είμαστε φτωχοί"...
Το κίνημα "Μπορώ και χωρίς ευρώ" αναπτύσσεται, όλο και περισσότερο, λόγω κρίσης, στην Ελλάδα. Πώς γίνεται αυτό; Με την αλληλέγγυα κοινωνική οικονομία του ισογείου. Με το ισοδίκαιο ανταλλακτικό εμπόριο. Με τα τοπικά δίκτυα ανταλλαγών. Με την επανατοπικοποίηση των διατροφικών συναλλαγών και....τη γεωργία της εγγύτητας και τις αγορές απευθείας διάθεσης. Με τα εναλλακτικά-ιδεατά κοινωνικά νομίσματα που δημιουργούν μια νομισματική ποικιλότητα (diversite monetaire).
Με τα δίκτυα αλληλοβοηθητικής ασφάλειας υγείας και τα ταμεία αλληλεγγύης. Με τα ανταλλάξιμα χρονομερίδια της εργασίας και το κοινωνικό χρήμα. Με διευρυνόμενα δίκτυα ανταλλαγών σε όλα: στα σπίτια, στα εξοχικά, στο πάρκινγκ, στις μετακινήσεις, στα εμπορεύματα, στις υπηρεσίες, στις διακοπές. Με τη δημιουργία κοινωνικών - ηθικών τραπεζών και χρονοτραπεζών. Με την εφευρετικότητα της νέας οικονομίας των αναγκών.

Μικρότερες συντάξεις ζητάει πάλι η τρόικα


Νέο ψαλίδι στις συντάξεις ζητάει η τρόικα που απειλεί με βέτο αν δεν περικοπεί η χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ! 
Η ξαφνική εμπλοκή παρουσιάστηκε στις συνομιλίες του κλιμακίου της τρόικας με το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα με την Αθηνά Δρέττα. 
Η Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων απάντησε στις αιτιάσεις των τεχνοκρατών της τρόικας λέγοντας ότι το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ χρειάζονται περαιτέρω χρηματοδότηση γιατί τα ....
έσοδα έχουν μειωθεί και τα έξοδα διογκώθηκαν λόγω της αύξησης της ανεργίας, αλλά συνάντησε την κατηγορηματική άρνηση των τεχνοκρατών της τρόικας. 
Η αντεπιχειρηματολογία τους ήταν ότι αν χρειάζεται περαιτέρω χρηματοδότηση, αυτοί οι πόροι, που αγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ πρέπει να περικοπούν από αλλού, «δείχνοντας» προς τις συντάξεις.