Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Αφού λες ότι ο λαός συμφωνεί, γιατί τρέμεις το δημοψήφισμα, κ. Παπανδρέου;


Μπορεί η κοινωνία να «βράζει» εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση, ωστόσο ο Γιώργος Παπανδρέου μας εξέπληξε για ακόμα μια φορά, δηλώνοντας πως η πλειοψηφία του λαού συμφωνεί να... συνεχιστούν οι αλλαγές! Όλα αυτά τη στιγμή που λίγες ημέρες πριν είχε τη χειρότερη υποδοχή στη Λευκάδα από τον κόσμο, ενώ και οι υπουργοί του αντιμετωπίζουν την οργή των πολιτών σε κάθε τους βήμα.


«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται. Εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις μας για να εγγυηθούμε όχι μόνο για την έξοδο από αυτήν την κρίση, αλλά και για μια οικονομία βιώσιμη και μια Ελλάδα δίκαιη που βασίζεται στις δικές της δυνάμεις και πιστεύει στον εαυτό της», είπε, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη (10/5) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Αφού, λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου λέει ξεδιάντροπα ότι οι πολίτες, που πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα του Μνημονίου (το οποίο ψηφίστηκε παρανόμως με μειωμένη πλειοψηφία στη Βουλή), συμφωνούν με τις αλλαγές και την πολιτική που ακολουθεί, τότε γιατί αρνείται να γίνει δημοψήφισμα; Γιατί ούτε καν διανοείται να δώσει την ευκαιρία στους ίδιους τους Έλληνες να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες για τόσο σοβαρά θέματα, τα οποία επηρεάζουν όχι μόνο της σημερινές, αλλά και τις μελλοντικές γενιές, όπως η ένταξη της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η συνεχής εφαρμογή νέων εξοντωτικών μέτρων; Οι απαντήσεις νομίζουμε είναι αυτονόητες για όλους...

Πηγή:
Tempo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου