Τρίτη 10 Μαΐου 2011

The Revolution Will Not Be Televised



Στην εποχή της στρατευμένης τηλεόρασης, βλέπεις την ίδια στιγμή στο ένα κανάλι μια σκατοσειρά, στο άλλο διαφήμιση-τσόντα και παραδίπλα αιωνίους άεργους και αμόρφωτους να εξηγούν πως θα σε σώσουν από τον καρκίνο που σε πότισαν οι ίδιοι.
Πουλημένοι αρχισυνδικαλισταράδες πίνουν στην υγειά σου και συναγελάζονται με τους εχθρούς σου. Κι εσύ τους ακολουθείς. Σα πρόβατο. Τα πρόβατα ουδέποτε δήλωσαν άπιστα για να γλυτώσουν το Πάσχα. Γι’ αυτό σφάζονται.
Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι βρίζουν τους δημοσίους. Οι δημόσιοι αυτούς των ΔΕΚΟ. Οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες βρίζουν εσένα που γεννήθηκες Έλληνας και όχι Κινέζος ή Ινδός κούλης.
Μέχρι τώρα νόμιζες ότι πεινάει ο βλάκας. Μένει άνεργος ο τεμπέλης. Όλοι νομίζουν και ο καθένας για τον εαυτό του ότι «θα τη γλιτώσει». Τώρα βλέπεις γύρω σου τι γίνεται και αρχίζεις να αισθάνεσαι βλάκας και τεμπέλης. Άλλωστε έτσι σου είπαν ότι είσαι. Κοπρίτης και αντιπαραγωγικός.
Έπαιξες στο χρηματιστήριο και σου τα πήραν. Τους ξαναψήφισες.
Πανηγύριζες σα γύφτικο σκεπάρνι όταν η Γιάννα χρέωνε 850.000 €, τον κάθε κάτοικο αυτής της ρημάδας της χώρας, για να κάνει το κέφι της. Τους ξαναψήφισες.
Σου μίλησαν για επανίδρυση του κράτους, αλλά δε σου είπαν ότι θα επανίδρυαν μπανανία. Τους ξαναψήφισες.
Σου είπαν ότι λεφτά υπάρχουν και σου πήραν και το σώβρακο. Και τους πιστεύεις ακόμα.
Σου είπαν και σου ξαναείπαν ψέματα και συ το μόνο που έκανες ήταν να βλέπεις στην τηλεόραση ηλίθια ξέκωλα να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς της Γκουανταλαχάρα και συ σαν αυτιστικός να χτυπάς παλαμάκια.
Όλα αυτά θα τα πληρώσεις. Και συ και τα παιδιά σου. Τα παιδιά που θα σε σταυρώσουν αύριο.
Τίποτε δε κατάλαβες. Άνοιξε πάλι τη τηλεόρασή σου. Κοιμήσου. Άλλωστε…
… The Revolution Will Not Be Televised

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου