Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον σύμβουλο του ΓΑΠ Joseph Stiglitz > "οι αγορές και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να δουν αίμα του Ελληνικού λαού"


«Οι αγορές θέλουν να δουν αίμα», δηλώνει στο ΒΗΜagazino o νομπελίστας οικονομολόγος και σύμβουλος του πρωθυπουργού Τζόζεφ Στίγκλιτζ. Στη συνέντευξη του αναφέρει ότι «Ο Παπανδρέου προσπαθεί να εξισορροπήσει πολλαπλά ακροατήρια», επισημαίνοντας ότι «οι αγορές και οι ψηφοφόροι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να δουν αίμα και απτά αποδεικτικά στοιχεία της θυσίας του ελληνικού λαού. Δεν θα ήθελα καθόλου να βρίσκομαι στη θέση του». 

Επαναλαμβάνει ότι τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, σημειώνοντας όμως ότι πάντοτε οι πιστωτές προτιμούν την επιμήκυνση από το «κούρεμα», γιατί φοβούνται το μέγεθος της πληγής. Εξηγεί ότι γι' αυτό το λόγο, οι χώρες προσπαθούν να αναβάλουν την ανάγκη για το «κούρεμα», με την ελπίδα ότι καλό θα συμβεί.
Προσθέτει ότι υπάρχει πάντα ένα μεγάλο κόστος αυτής της αναβολής. «Μερικές φορές πετυχαίνει και τελικά σώζεις τον εαυτό σου, άλλες φορές όμως αποτυγχάνεις».
Ο Τζόζεφ Στίγκλιτζ αναφέρει πάντως, ότι «όλοι συμφωνούν πως η Ελλάδα ακολουθεί το σωστό δρόμο. Αναγνωρίζεται ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί μέσα σε έναν πολύ δύσκολο κόσμο. Βέβαια, αυτό ίσως δεν είναι αρκετό».
 nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου