Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Καταψήφισε ο Κουρουπλής την ενίσχυση 30 δισ για την ρευστότητα


Σε νευρική κρίση, εκτός από την κυβέρνηση, βρίσκεται όπως όλα δείχνουν και η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να ψηφίζει όχι σε άρθρο νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τις τράπεζες. Δεν τίθεται θέμα διαγραφής τονίζουν κυβερνητικές πηγές

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κόντρα στην κομματική γραμμή, καταψήφισε το άρθρο που προβλέπει την περεταίρω ενίσχυση των τραπεζών με πακέτο ύψους 30 δις, ενώ λίγο αργότερα σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους τόνιζε : « Εγώ είμαι σταθερός στην θέση μου. Θέλω να ξέρω πού θα πάνε αυτά τα χρήματα και αν θα πάνε στην πραγματική οικονομία. Δεν έχω μιλήσα με κανέναν, ψήφισα αυτό που πιστεύω».

Σε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΛΑΟΣ είχαν τεθεί δύο άρθρα του νομοσχεδίου για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Το α. 5 με το οποίο δίνονται περισσότερες αρμοδιότητες για την διαχείριση των διαθεσίμων του κράτους στον ΟΔΔΗΧ και το α.19 που προβλέπει το νέο πακέτο εγγυήσεων προς τις τράπεζες.

Ανταρσία όμως υπήρξε και στην αξιωματική αντιπολίτευση αφού ο κ. Πάνος Καμμένος ψήφισε όχι στο α. 19 για την ενίσχυση των τραπεζών, ενώ η επίσημη θέση της ΝΔ ήταν υπέρ της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κυρία Βάσω Παπανδρέου αλλά και ο κ. Γιώργος Φλωρίδης που είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για το α.5 σχετικά με την ενίσχυση του ΟΔΔΗΧ, τελικά υπερψήφισαν την επίμαχη ρύθμιση.



http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου