Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Δυνάμεις του Ασάντ εισέβαλαν σε πόλεις της Συρίας


Οι συριακές δυνάμεις εισέβαλαν στην Τάφας κοντά στην Ντεράα, ανακοίνωσαν κάτοικοι της πόλης. Τουλάχιστον οκτώ άρματα μάχης εισέβαλαν στην πόλη αυτή των 30.000 κατοίκων νωρίς το πρωί. Οι κάτοικοι δήλωσαν πως άκουσαν πυροβολισμού και πως δυνάμεις ασφαλείας και στρατιώτες εισέβαλαν σε σπίτια και συνέλαβαν νέους.
Επίσης ο στρατός της Συρίας εισέβαλε τα ξημερώματα σε συνοικίες της βιομηχανικής πόλης Χομς, στο κέντρο της Συρίας, και συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Μπανιάς, όπως δηλώνουν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Οι στρατιώτες, που έχουν λάβει θέσεις από την Παρασκευή με άρματα μάχης στο κέντρο της Χομς, 160 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, εισέβαλαν χθες βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα σε πολλές συνοικίες τον έλεγχο των οποίων έχουν οι αντικυβερνητικοί, όπως η Μπαμπ Σεμπάα και η Μπάμπα Αμρ, αφού διέκοψαν την ηλεκτροδότηση και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, σύμφωνα με έναν ακτιβιστή.
Σύμφωνα με τον ίδιο και από τις δύο συνοικίες ακούστηκαν πυρά βαρέων όπλων.
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube δείχνει φορτηγά γεμάτα με στρατιώτες να κατευθύνονται τη νύχτα προς τη Μπαμπ Σεμπάα.
Εξάλλου η συριακή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Insan αναφέρει ότι 16 διαδηλωτές σκοτώθηκαν την Παρασκευή στη Χομς όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον μίας διαδήλωσης.
Επιπλέον ο πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ράχμαν κατήγγειλε ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση έχουν διακοπεί στη Μπανιάς. "Η πόλη είναι απομονωμένη από τον έξω κόσμο και στις νότιες συνοικίες, προπύργιο των αντικυβερνητικών, υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές ακροβολισμένοι στις ταράτσες των σπιτιών".
Χθες οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τραυματίες που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο αλ Τζαμίγια, στις νότιες συνοικίες.
Ο Ράχμαν προειδοποιεί ότι μπορεί να υπάρξει "μία ανθρωπιστική καταστροφή στις νότιες συνοικίες (της Μπανιάς)" όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, ζουν 20.000 άνθρωποι. Η πόλη έχει συνολικά 50.000 κατοίκους.

Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες μπροστά στην πρεσβεία της Συρίας στο Λονδίνο διαμαρτυρόμενοι για την αιματηρή καταστολή των αντικαθεστωτικών.
Περίπου 600 διαδηλωτές από όλη την Αγγλία διέσχισαν την βρετανική πρωτεύουσα φωνάζοντας επίσης συνθήματα υπέρ των κινημάτων εναντίον των καθεστώτων στη Λιβύη, το Μπαχρέιν και την Υεμένη.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου