Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Βράζει η Μόσχα κατά του Ε.Βενιζέλου - Δήλωση του στρατιωτικού διοικητή του Κρεμλίνου εναντίον του


"Προγραμμένο" τον έχουν τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο στην Μόσχα για την στάση του και την συμπεριφορά του απέναντι στην Ρωσία από τότε που ξεκίνησε η ουκρανική κρίση και πλέον ανασύρουν και παλαιούς "φακέλους" από την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας για να τεκμηριώσουν ότι γενικά ο Ε.Βενιζέλος παίζει συστηματικά παιχνίδια κατά της Ρωσίας. 
Και πλέον προχώρησαν σε μια δήλωση που "καίει", αφού έγινε από τον ίδιο τον στρατιωτικό διοικητή του Κρεμλίνου.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Μετά το "εγκεφαλικό" που έπαθαν στην Μόσχαόταν τον είδαν στο Κϊεβο να αγκαλιάζεται και να συμπαραστέκεται στους νεοναζί κυβερνητικούς που συμμετείχαν στην "κυβέρνηση" των ανδρείκελων που διαδέχθηκε τον εκλεγμένο πρόεδρο Β.Γιανουκόβιτς, μια σειρά αποφάσεων και κινήσεων του Ε.Βενιζέλου έχει προκαλέσει κάτι παραπάνω από οργή στην Μόσχα.
Και δεν είναι τυχαίο πώς οταν τέθηκε στο Κρεμλίνο το θέμα της χαλάρωσης του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα η ύπαρξη του Ε.Βενιζέλου στο ΥΠΕΞ βάρυνε αποφασιστικά, όχι απλώς να μην υπάρχει η παραμικρή "χαλάρωση" για τα ελληνικά προϊόντα, αλλά να γίνει ιδιαίτερα σκληρή και "να μην περάσει ούτε ελληνικό ροδάκινο τα ρωσικά σύνορα"!
Επειτα, πριν από δύο μήνες εμπόδισε ένα ελληνικό άρμα LEO2HEL να συμμετάσχει στο δίαθλο αρμάτων μάχης που διοργανώθηκε από τον ρωσικό Στρατό, μια διεθνή οργάνωση στην οποία συμμετείχαν 12 χώρες απ'όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι θα κατέβαλαν τα έξοδα μεταφοράς του με ένα γιγαντιαίο μεταφορικό αεροσκάφος Αn-225.
Πριν μερικές ημέρες παρά την πίεση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλου να μεταβεί μια μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Μόσχα για να συμμετάσχει σε ένα απλό εορταστικό γεγονός, το φεστιβάλ «Ο Πύργος του Σωτήρος» (Σπάσκαγια Μπάσνια), με στρατιωτικές και παραδοσιακές μπάντες από όλον τον κόσμο, στο οποίο συμμετείχαν διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ, πάλι ο Ε.Βενιζέλος, αρνήθηκε να εγκρίνει την μετάβαση και εισηγήθηκε στον Α.Σαμαρά να μην πάει η μπάντα στην Μόσχα.
O πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν, αναφέρουν πηγές του defencenet.gr από την Μόσχα, ενημερώθηκε για την στάση του Ε.Βενιζέλου και έχει ενοχληθεί για την συμπεριφορά και την στάση του (τον θυμήθηκε από την εποχή που ως υπουργός Εθνικής Αμυνας,  σαμποτάρισε την διακρατική συμφωνία για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL).
Και η οργή του ίδιου του Ρώσου προέδρου καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ο ίδιος ο Στρατιωτικός Διοικητής του Κρεμλίνου, Σεργκέι Χλέμπνικοφ, προχώρησε σε μια έμμεση αλλά σαφή δήλωση κατά του Ε.Βενιχέλου, από αυτές που σίγουρα δεν συνηθίζονται σε τέτοιο επίπεδο, ειδικά για ήσσονος σημασίας γεγονότα όπως το μπλοκάρισμα της αποστολής της μπάντας της ΠΑ στην Μόσχα:
"Γνωρίζω ότι το υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας προσπάθησε ως το τέλος ώστε η μπάντα της Αεροπορίας σας να έλθει στη Μόσχα. Αλλά το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας τήρησε εντελώς αντίθετη στάση. Κρίμα. Ξέρουμε ποιος βρίσκεται πίσω από την απόφαση αυτή (σ.σ.: ο Ε.Βενιζέλος) και λυπούμαστε πολύ.
Το φεστιβάλ δεν εντάσσεται στην αμυντική, στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, είναι μια πολιτιστική δραστηριότητα με ανεξάρτητη οντότητα, όπου συμμετέχουν και στρατιωτικοί, οι οποίοι είναι επίσης άνθρωποι.
Ήλπιζα ότι θα έρθει τουλάχιστον κάποιος από τους διοικητές της μπάντας ή άλλος εκπρόσωπος από την Ελλάδα.
Τους προσκαλέσαμε και φανταζόμασταν ότι θα πιούμε μαζί μια ρακή ή κάποιο αντίστοιχο παραδοσιακό ποτό, θα μιλήσουμε φιλικά και θα συζητήσουμε τα κοινά μας ενδιαφέροντα.
Δεν θα θέλαμε κάποιοι τρίτοι να μας εμποδίζουν να είμαστε φίλοι, όταν έχουμε τόσους ταλαντούχους, αξιόλογους και ωραίους ανθρώπους, που μπορούν να πουν τόσα πολλά. Και πάλι κρίμα…".
Δεν πειράζει. Ηταν η μπάντα της τουρκικής Αεροπορίας παρούσα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ομολογία Αμερικανού καθηγητή: Το ΔΝΤ όπλο εθνικής εξόντωσης για την Ελλαδα! (Απο το 2008 φωνάζαμε…)

Αμερικανός καθηγητής Μάϊκλ Χιούστον:
Το ΔΝΤ;΄Οπλο Εθνικής Εξόντωσης
Στην Ουκρανία Όπως και στην Ελλάδα
Στόχος η παγκόσμια κυριαρχία
Συνέντευξη του Αμερικανού καθηγητή Μάϊκλ Χιούστον, στο ρωσικό διεθνές κανάλι Ρ Τ, για το ΔΝΤ στη Ουκρανία, είναι
μια άκρως διδακτική ,απλουστευμένη παρουσίαση της αποστολής και της δράσης του ΔΝΤ, αυτού του γνωστού μας παρόχου «βοήθειας», τον οποίο ο δρ. Χιούστον χαρακτηρίζει «γονατοθραύστη» και « όπλο μαζικής καταστροφής»
Η περίπτωση της Ουκρανίας αποτελεί άλλωστε την ευκαιριακή αφετηρία αυτής της αποσυναρμολόγησης μιας μηχανής καταλήστευσης χωρών, πού έχουν μεθοδευμένα οδηγηθεί στην υπερχρέωση -με την Ελλάδα να αναφέρεται ως παράδειγμα κατ’ επανάληψη στην συνέντευξη και με όσα λέγονται να την περιγράφουν πιστά.
Κατά τον δρα Χιούστον αυτό πού κρίνεται από την αντιμετώπιση μεθοδεύσεων όπως του ΔΝΤ, είναι η επιβίωση της δημοκρατίας και της εθνικής κυριαρχίας ή η υποταγή των λαών σε μια παγκόσμια δυναστεία του χρήματος.
Το ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο των λεγομένων στη συνέντευξη συνίσταται στο ότι ανατόμος του συστήματος δεν είναι ο Ρώσος Οικονομολόγος Γκλαζίεφ, η ο Γάλλος Ζακ Σαπίρ, η Μαρίν Λε Πεν, ή ο Δημήτρης Καζάκης, αλλά καθηγητής και ερευνητής των οικονομικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μισσούρι…
Ιδού τα κύρια σημεία, της μακράς συνέντευξης του καθηγητή Μάϊκλ Χιούστον ( σε μετάφραση Μιχ. Στυλιανού):
ΡΤ: Μπορείτε να μας συνοψίσετε την δοκιμασμένη διαδικασία με την οποία τα δάνεια του ΔΝΤ γίνονται ιμάντες μεταβίβασης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ουκρανίας στον έλεγχο ιδιωτικών συμφερόντων- αυτό πού έχετε περιγράψει ως τον ρόλο του ΔΝΤ ως «γονατοθραύστη»;
Michel Hudson: Η βασική αρχή πού πρέπει να έχετε κατά νουν είναι ότι τα χρηματιστικά σήμερα είναι πόλεμος με μη- στρατιωτικά μέσα. Ο σκοπός τού να καταστήσεις μια χώρα υπόχρεη είναι να της αποσπάσεις το οικονομικό της πλεόνασμα και τελικά την ιδιοκτησία της. Η βασική ιδιοκτησία προς αρπαγή είναι αυτή που μπορεί να παραγάγει εξαγωγές και να δημιουργήσει ξένο συνάλλαγμα. Για την Ουκρανία αυτό σημαίνει κυρίως τις ανατολικές βιομηχανικές και τις εταιρείες ορυχείων, που σήμερα βρίσκονται στα χέρια ολιγαρχών. Για τους ξένους επενδυτές το πρόβλημα είναι πως θα περάσουν αυτές οι πλουτοπαραγωγικές πηγές και τα κέρδη τους σε ξένα χέρια- σε μια οικονομία της οποίας οι διεθνείς πληρωμές είναι σε χρόνιο έλλειμμα, μετά την αποτυχημένη αναδιάρθρωση του 1991. Και εδώ είναι που μπαίνει στη σκηνή το ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ δεν ιδρύθηκε για να χρηματοδοτεί ελλειμματικούς προϋπολογισμούς κυβερνήσεων. Τα δάνειά του είναι ζυγισμένα για να πληρώνουν ξένους δανειστές, κυρίως για να διατηρήσουν τη νομισματική ισοτιμία μιας χώρας. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως να επιδοτείται έτσι η φυγή κεφαλαίων από τη χώρα σε υψηλή ανταλλακτική σχέση, προκειμένου επενδυτές και δανειστές να μην εισπράξουν λιγότερα δολάρια και ευρώ.
Το ΔΝΤ μεταφέρει μια πίστωση στον «Λογαριασμό Ουκρανίας», από τον οποίο πληρώνονται οι ξένοι δανειστές. Τα χρήματα ποτέ δεν πηγαίνουν στην Ουκρανία ή σε άλλους οφειλέτες του ΔΝΤ. Πληρώνονται σε λογαριασμούς ξένων δανειστών ή κυβερνήσεων, όπως τα δάνεια του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Αυτά τα δάνεια συνοδεύονται από «δεσμεύσεις», που επιβάλλουν μέτρα λιτότητας. Και αυτά με τη σειρά τους σπρώχνουν την οικονομία ακόμη βαθύτερα στο χρέος –αναγκάζοντας την κυβέρνηση να συμπιέσει ακόμη περισσότερο τον προϋπολογισμό, να περικόψει ακόμη περισσότερο τα ελλείμματα και να πουλήσει τις δημόσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας.
ΡΤ: Μπορεί να περιμένει και η Ουκρανία το γνωστό «σύνδρομο ΔΝΤ», της μετανάστευσης του φτωχοποιημένου πληθυσμού σε αναζήτηση εργασίας, και ποιες συνέπειες θάχει για τη χώρα να χάσει τα καλύτερα μυαλά της;
Μ.Η: Η Ουκρανία απορροφά ήδη από μεταναστευτικά εμβάσματα το 4% του εθνικού της εισοδήματος, (περίπου 10 δις. δολάρια τον χρόνο). Και το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων έρχεται από τη Ρωσία. Η συνέπεια των σχεδίων λιτότητας του ΔΝΤ θα είναι να αναγκάσουν περισσότερους Ουκρανούς σε μετανάστευση, σε αναζήτηση δουλειάς. Θα στείλουν μέρος των αποδοχών τους πίσω στις οικογένειές τους, ενισχύοντας το ουκρανικό νόμισμα στη σχέση του με το δολάριο και το ευρώ.
ΡΤ: Πως γίνονται στην πραγματικότητα τα εργαλεία του ΔΝΤ «όπλα μαζικής καταστροφής», όπως τα χαρακτηρίζετε;
Μ.Η: Μικρότερα ελλείμματα προϋπολογισμού σημαίνουν βαθύτερη λιτότητα και ανεργία. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπιράλ πτώσης. Μικρότερα εισοδήματα σημαίνει μικρότερα φορολογικά έσοδα. ΄Ετσι στις κυβερνήσεις συνιστάται να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό τους πουλώντας τη δημόσια περιουσία –κυρίως φυσικά μονοπώλια, στα οποία οι αγοραστές
μπορούν να αυξήσουν τις τιμές για να αποσπάσουν οικονομικά κέρδη. Το αποτέλεσμα είναι να μεταβληθεί η οικονομία σε ένα «ταμείο εισπράξεως φόρου χρήσης». Οι μέχρι τότε ελεύθεροι δημόσιοι δρόμοι γίνονται δρόμοι με πληρωμή διοδίων, το σύστημα μεταφορών, το νερό και η αποχέτευση γίνονται όλα ιδιωτικά. Αυτό αυξάνει το κόστος της ζωής και επομένως το κόστος της εργασίας – ενώ το γενικό επίπεδο των ημερομισθίων συμπιέζεται από την πολιτική της λιτότητας, η οποία συρρικνώνει τις αγορές και αυξάνει την ανεργία.
ΡΤ: ΄Ολοι ξέρουν τις συνέπειες της λιτότητας στην Ελλάδα και αλλού. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι Ουκρανοί δεν θέλουν αυτή τη πολιτική. Ακόμη και το ίδιο το ΔΝΤ ομολογεί τώρα ότι η λιτότητα δεν αποδίδει. Γιατί οι ηγέτες της Ουκρανίας να το επιτρέψουν να εφαρμοστεί, τους έχουν υποσχεθεί κάποια παχυλή θέση στη Δύση, όταν ανατραπούν στις εκλογές, ή τι άραγε;
Μ.Η: Οι ηγέτες της Ουκρανίας είναι κυρίως κλεπτοκράτες. Σκοπός τους δεν είναι να βοηθήσουν τη χώρα τους, αλλά να στερεώσουν την εξουσία τους. Ο Τζωρτζ Σόρος είπε πως ο καλύτερος τρόπος να το επιτύχουν είναι να βρουν Δυτικούς συνεταίρους. ΄Ετσι θα εξασφαλίσουν οι κλεπτοκράτες την αμερικανική και ευρωπαϊκή στήριξη στον έλεγχο της οικονομίας. Η Δυτική στήριξη θα εξασφαλίσει περισσότερα δάνεια από το ΔΝΤ και τις ευρωπαϊκές τράπεζες, για να βγάλουν με ασφάλεια οι κεπτοκράτες τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, σε αμερικανικές και βρετανικές τράπεζες.
ΡΤ: ΄Εχετε κάτι άλλο να προσθέσετε;
Μ.Η: Αυτό πού κρίνεται είναι εάν οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο θα επιτρέψουν την χρηματοπιστωτική μόχλευση να καταλύσει την εξουσία των εκλεγμένων κυβερνήσεων και επομένως την δημοκρατία. Καμιά κυβέρνηση δεν οφείλει σήμερα να πληρώνει εξωτερικά χρέη και να υποτάσσεται σε πολιτικές που εκμηδενίζουν τους τρεις ορισμούς του κράτους: Δυνατότητα να κόβει δικό του νόμισμα, να εισπράττει φόρους και να κηρύσσει πόλεμο.
Αυτό που κρίνεται είναι ποιος θα κυβερνήσει τον κόσμο: Η αναδυόμενη ολιγαρχία του 1% ή οι εκλεγμένες κυβερνήσεις;
Τα δυο συστήματα στόχων τελούν σε πλήρη αντίθεση: Ανερχόμενο επίπεδο διαβίωσης και εθνική ανεξαρτησία, ή οικονομία ραντιέρηδων, λιτότητα και διεθνής εξάρτηση.
Για την μετάφραση: Μ.Σ.

Mercedes, BMW και OPEL στην Ελλάδα. H φοροδιαφυγή εκτιμάται οτι φτάνει το ιλιγγιώδες ύψος των 4 δις ευρώ.

2014-08-Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας FM Voice, παλαιότερα δημοσιεύματα του γερμανικού Spiegel αλλά και του 105,5 Στο Κόκκινο, το ΣΔΟΕ έχει ήδη καταλογίσει φοροδιαφυγή η οποία μαζί με τα σχετικά πρόστιμα υπολογίζεται σε 600 εκατ. ευρώ και αφορά αντιπροσωπείες της BMW , Mercedes και OPEL στην Ελλάδα την περίοδο 2011-2014.
Οι αντιπροσωπείες εισήγαγαν με υποτιμολόγηση πολυτελή μοντέλα αυτοκινήτων από τη Γερμανία στην Ελλάδα με τιμές 10.000 ευρώ για αυτοκίνητο που κόστιζε 90.000-100.000 με αποτέλεσμα να αποφεύγουν το αντίστοιχο ΦΠΑ και το φόρο πολυτελείας.
Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν άλλα στοιχεία από αυτά που αναγράφονται στον εργοστασιακό κινητήρα και δεν συμφωνούν με εκείνα που αναγράφουν τα έγγραφα με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους δρόμους.
Υπάρχουν ενδείξεις και καταγγελίες πως πιθανών η υπόθεση έχει ευρύτερες διαστάσεις ως προς τη φοροδιαφυγη.
Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία οι αρχές είναι υποχρεωμένες να διευρύνουν την έρευνα σε βάθος δεκαετίας και αφορά και άλλες επιχειρήσεις. Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο η φοροδιαφυγή εκτιμάται οτι φτάνει το ιλιγγιώδες ύψος των 4 δις ευρώ.
Σχετική δήλωση επί του θέματος έχει κάνει και το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ, Θόδωρος Φλωράτος ο οποίος έχει παραπέμψει το θέμα στην αρμόδια εφορία μεγάλων επιχειρήσεων για την είσπραξη των προστίμων.
Έρευνες πραγματοποιεί και ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης της Αρχής για τη Καταπολέμηση Μαύρου Χρήματος καθώς και η αντίστοιχη υπηρεσία της Ε.Ε. (OLAF).
Για αντίστοιχες περιπτώσεις φοροδιαφυγής δύο από τις εμπλεκόμενες και στην Ελλάδα γερμανικές εταιρίες στο Καναδά, συμβιβάστηκαν εξωδικαστικά με το καναδικό δημόσιο για τη καταβολή 1,5 δις δολαρίων ώστε να αποφύγουν τη ποινική δίωξη για τα στελέχη τους.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ – ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ Κ. ΜΕΡΚΕΛ – ΕΔΩ ΘΑ ΣΠΑΣΕΤΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ»


merkel youngΕγώ θα σας υποδεχθώ με κάποιες ερωτήσεις που τον Σεπτέμβριο του 2012 σας έθεσε με ένα γράμμα του ο συγγραφέας Δήμος Κούκουνας, υπενθυμίζοντάς σας, το παρελθόν σας όταν ζούσατε στην Αθήνα, προπολεμικά.

Στην εισαγωγή της επιστολής σας λέει πολλά, τα οποία για μας και τον πανέξυπνο λαό μας, είναι απολύτως κατανοητά. Εγώ σήμερα θα περιορισθώ σε 4 ερωτήσεις που σας απεύθυναν επ΄ ευκαιρία της πρώτης επισκέψεως σας στην Ελλάδα.

Ερώτηση: Η οικογένεια του πρώτου συζύγου σας το όνομα του οποίου τόσο υπερηφάνως υιοθετήσατε για να χρησιμοποιήσετε στην πολιτική σταδιοδρομία σας, του Ούλριχ Μέρκελ, γνωρίζετε αν συνδέεται με την Ελλάδα, στις παραμονές και στις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου;

Ερώτηση: Ποια η συγγενική σχέση του πρώτου συζύγου σας, με τον υπηρετήσαντα μέχρι το 1940 διευθυντή της Τελεφούνκεν στην Αθήνα; Ο οποίος υποχρεώθηκε εσπευσμένα να εγκαταλείψει την μεγαλοπρεπή βίλα του, σε Αθηναϊκό προάστιο ως εμπλεκόμενος σε κατασκοπευτική δράση εις βάρος της χώρας μας;

Ερώτηση: Ποια προσωπική σχέση διατηρούσε η οικογένεια Μέρκελ με το περίφημο υπουργό προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ Γιόζεφ Γκέμπελς;

Ερώτηση: Είναι αλήθεια ότι όταν ο τελευταίος επισκέφτηκε ανεπίσημα την Αθήνα στα τέλη Μαρτίου του 1939, εκτός από ορισμένες ελάχιστες εθιμοτυπικές επισκέψεις που πραγματοποίησε, φιλοξενήθηκε από την οικογένεια Μέρκελ;

Θα μπορούσα να παραθέσω κι άλλα ερωτήματα προς απάντηση, αλλά περιορίζομαι σ’ αυτά για να θέσω το βασικότερο ερώτημα: Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν κατέχεστε από κάποιου είδους οικογενειακά συμπλέγματα όταν συμπεριφέρεστε με τέτοιον τρόπο προς την Ελλάδα, επειδή ο χερ – Μέρκελ εμφανιζόμενος ως διευθυντικό στέλεχος της Τελεφούνκεν στην χώρα μας, υποχρεώθηκε από τον Μανιαδάκη το 1940 να εξαφανισθεί κακήν κακώς; Είναι αληθές ότι στην Γερμανία οι περισσότεροι έχουν πατεράδες και παππούδες που έδρασαν υπέρ του Χιτλερικού καθεστώτος; Κατά μια έννοια είναι αυτονόητο αυτό. Και ως ηττημένοι οι επίγονοί τους θέλησαν να αποστασιοποιηθούν. Χωρίς αμφιβολία αυτό το κατανοούμε πλήρως, όλοι οι υπόλοιποι λαοί, και πολλές φορές λόγω τακτ αποφεύγουμε να σας θυμίζουμε το εγκληματικό παρελθόν.

Αλλά στην περίπτωση σας κ. Μέρκελ συμβαίνει κάτι που φθάνει στα όρια της παράνοιας. Ο προκάτοχος σας ο Χίτλερ έδωσε την εντολή να καταληστευθεί η Ελλάδα, και πέραν των ανθρωπίνων και υλικών καταστροφών, μας υποχρέωσε σε μια ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή. Πλην όμως κατοχύρωσε για μετά το τέλος του πολέμου την εξόφληση της γερμανικής αυτής οφειλής που είχε την μορφή διακρατικής δανειακής σύμβασης (είχαν πληρωθεί τρεις δόσεις του αναγκαστικού δανείου). Η μέχρι τώρα άρνηση των μεταπολεμικών γερμανικών κυβερνήσεων να εξοφλήσουν αυτό το χρέος, με αποτέλεσμα ελλείψει των κεφαλαίων που χάσαμε κατά την κατοχική περίοδο να οδηγηθούμε σ’ αυτήν την κατάσταση, μας προκαλεί μια θλιβερή σκέψη. Μήπως το χιτλερικό καθεστώς ήταν εντιμότερο το 1942 όταν υποσχόταν να εξοφλήσει τα χρέη του προς την Ελλάδα από το δικό σας καθεστώς που αρνείται ακόμη και το 2012 να τα καταβάλλει;

Μήπως είναι η ώρα να παραμερίσετε τα οποιαδήποτε οικογενειακά συμπλέγματα σας, και να επιστρέψετε τα χρήματα που άρπαξε η Γερμανία τότε, το 1942; Μην αγνοείτε ότι στις σύγχρονες πολιτισμένες κοινωνίες τέτοια συμπλέγματα καταλήγουν όλως καταστροφικά.

Κα Μέρκελ μηδένα προ του τέλους μακάριζε ΄λέγαν οι πρόγονοί μας. Η επίθεση στην Ελλάδα, για να σώσει ο Χίτλερ την εικόνα του άξονα που είχε κατεξευτελιστείστα βουνά της ηρωικής Ελλάδας, σας στοίχισε την απώλεια του πολέμου, με αποτέλεσμα ο Στρατηγός Χειμώνας να σας στοιχίσει εκατομμύρια νεκρούς στην αχανή Ρωσία. Όπως τότε, ο προκάτοχός σας Χίτλερ δεν υπολόγισε την δύναμη της αιωνίας Ελλάδας, έτσι και σεις σήμερα επαναλαμβάνετε το ίδιο λάθος. Αγνοείτε την Ιστορία του τόπου που προσωρινά έχετε κατακτήσει οικονομικά μέσω εκμαυλισμών αυτών που οι Έλληνες οι μονίμως αγαθοί έστειλαν να μας κυβερνήσουν. Εξαιρώ τον εαυτό μου από την επιλογή τους γιατί εγώ προέρχομαι από πολιτική οικογένεια, και γνωρίζω πότε οι σημερινοί τυχάρπαστοι πολιτικοί ψεύδονται ή δεν ψεύδονται.

Εδώ και 71 χρόνια ο Γεώργιος Βλάχος την κόρη του οποίου γνώρισα ως Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, μετά το τέλος του πολέμου που στοίχισε στην Ελλάδα τεράστιες καταστροφές, αλλά και στον Χίτλερ την αποτυχία του σχεδίου Μπαρμπαρόσα, που προς στιγμήν σκέφθηκε να επιβληθεί της Ευρωπαϊκής Ηπείρου. Δυστυχώς δεν πρόσεξε τα όσα του έγραψε ο Γεώργιος Βλάχος στην ανοιχτή επιστολή του, και τελικά την πάτησε, με αποτέλεσμα να θέσει ο ίδιος το τέρμα της ζωής του και της Εύας Μπράουν που υπήρξε σύντροφός του.

Δυστυχώς, ο προκάτοχός σας Χίτλερ δεν έλαβε σοβαρώς υπ’ όψιν την επιστολή του Γ.Βλάχου και το πλήρωσε ακριβά η Γερμανία. Σείς βρεθήκατε στην ανατολική Γερμανία κάτω από την Σοβιετική Μπότα των Σταλινικών. Και όμως, επιβιώσατε και σήμερα εκδικείσθε την Ελλάδα όπως κάνατε με την Σερβία, διαμελίζοντας την. Είμαι υποχρεωμένη να σας πω, πως στην Ελλάδα θα σπάσετε τα μούτρα σας. Εδώ σ’ αυτόν τον παγκόσμιο πνευματικό τόπο στα μάρμαρα του, κακή σκουριά δεν πιάνει. Και η σκουριά είστε εσείς, και τα ντόπια τσιράκια σας που τα έχετε λαδωμένα με πολλά μάρκα.

Πάντως ένα είναι σίγουρο πως δεν θα απαντήσετε στον κ. Κούκουνα, αλλά δεν περιμένω κι εγώ τίποτα πέραν, της σιωπής σας.

Αυτά και η λευτεριά μας είναι προ των πυλών κ. Μέρκελ.

Το άρθρο ήταν της δημοσιογράφου: Χαριτίνης Καλαμπόκη

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ:”ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ”

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣΓράφει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Από το 2008 με το κάψιμο της Ολυμπίας, της Πελοποννήσου και της Αθήνας έως σήμερα η χώρα υφίσταται μια συνεχή αποσταθεροποίηση. Αυτή έχει πολλούς υποκινητές, παίρνει διάφορες μορφές και φθάνει σε πολλά επίπεδα συγκρούσεων και έντασης. Ένα από αυτά είναι οι ….
πιλοταρισμένες δολοφονίες και πυρπολήσεις.
Δυστυχώς οι άνθρωποι των θεσμών παρουσιάσθηκαν και παρουσιάζονται ανεπαρκείς στην πρόληψη, αποτροπή και διαχείριση αυτών των έκτακτων συνθηκών.
Η κρίση της χώρας προήλθε από την κρίση της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Είναι κρίση Πολιτική.
Η στιγμιαία μετατροπή ολιγάριθμων δεξιών και αριστερών ομάδων – πολλές φορές χρησιμοποίησα την λέξη γιάφκες – σε μαζικά πολιτικά κόμματα, χωρίς να είναι πολιτικά κόμματα, είναι έκφραση μιας μπλοκαρισμένης, παθολογικής παρά ελεύθερης, υγιούς και φυσιολογικής δημοκρατίας.
Ένα παράδειγμα αυτής της παθολογίας είναι η Χρυσή Αυγή. Η ατιμωρησία και συντήρηση των μιζοκομμάτων,είναι άλλο σύμπτωμα αυτής της πολιτικής παθολογίας. Έχω μιλήσει και γράψει για αυτά.
Μελετήστε όμως την προσχεδιασμένη αρχικά, προβολή της Χρυσής Αυγής και την επισημοποίηση της από την τηλεκρατία και θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα. Π.χ. το επεισόδιο στην Πλατεία Χαλανδρίου και την προβολή του από την παρούσα εκεί τηλεκρατία. Πώς ήξεραν τι θα συμβεί;Οι Εισαγγελείς θα πρέπει να μελετήσουν αυτήν την περίοδο. Πολύ περισσότερο όμως, αυτά είναι ζητήματα μιας ελεύθερης, αληθινά Δημοκρατικής, Πολιτικής συζήτησης η οποία απουσιάζει από την χώρα.
Η Χρυσή Αυγή και όχι μόνον αυτή είναι τα προϊόντα, τα πιλοταρισμένα δημιουργήματα μιας εξαρτημένης από τους ξένους και τις τοπικές μαφίες μπλοκαρισμένης και ελεγχόμενης εξωθεσμικά Δημοκρατίας.
Η πολιτική επιστήμη χρειάζεται άλλα εργαλεία για να αναλύσει αυτά τα φαινόμενα που κινούνται εκτός μιας φυσιολογικής πολιτικής και θεσμικής δημοκρατικής σφαίρας.
Οι γενεσιουργικές δομές, τα αίτια αυτών των ξαφνικών «πολιτικών» προϊόντων δεν είναι μόνο η Κρίση. Είναι το αποτυχημένο, εκφυλισμένο και κακιστοκρατικό, δεξιοαριστερό πολιτικό προσωπικό,τα λόμπυ συμφερόντων, η τηλεκρατία, ο τηλεφασισμός, οι μηχανισμοί εξάρτησης της χώρας από τους ξένους.
Αυτές είναι οι δομές του νεοφασισμού που ως κατηγορία και ανάλυση διαφέρει από τον φασισμό. Αυτό λέει η Επιστήμη και η Ιστορία του Τόπου μας.
Θα μπορούσαν τα Πανεπιστήμια αλλά και νέα, αληθινά δημοκρατικά, κινήματα νεολαίας, γιατί τα παλιά μορφώματα είναι καθεστωτικά και συντηρητικά, να ανοίξουν αυτήν την συζήτηση στα Πανεπιστήμια και στις Πόλεις.
Οι εξαρτημένες, ολοκληρωτικές,ιδιόμορφες, νεοφασιστικές δομές, η πολιτιστική χούντα της μεταπολίτευσης,δημιούργησαν την Χρυσή Αυγή για πολλούς λόγους και την χειραγωγούν για άλλους τόσους.
Την δημιούργησαν οι πλέον αντιδημοκρατικές ομάδες και μηχανισμοί της μεταπολίτευσης για να παρουσιασθούν,να επανανομιμοποιηθούν ως δημοκράτες.
Θέλουν να παραχαράξουν, να συσκοτίσουν την ιστορική πολιτική διαλεκτική που διαμορφώνει και καθορίζει τις πολιτικές ταυτότητες.
Όταν η ιστορία είπε, αποκάλυψε ότι δεν είναι δημοκράτες, αυτοί άρχισαν την επιχείρηση επανανομιμοποίησης τους με το:Εμείς είμαστε δημοκράτες, αντιφασίστες, η Χρυσή Αυγή οι φασίστες, οι αντιδημοκράτες. Έφτασαν να καθορίζονται ως δημοκράτες σε σχέση με την Χρυσή Αυγή. Διαφορετικά δεν μπορούν να παρουσιασθούν, να εμφανισθούν ως δημοκράτες.Προκαλούν τον γέλωτα, την περιφρόνηση και την οργή. Για αυτό την έχουν ανάγκη,υπαρξιακή ανάγκη.
Την δημιούργησαν για να συκοφαντήσουν τον Ελληνισμό και την Ελληνικότητα εδώ, στην Ευρώπη, Διεθνώς. Ελληνικότητα ίσον Χρυσή Αυγή. Πολλά μάλιστα παπαγαλάκια, απόγονοι και συνεχιστές αποικιοκρατικών, ναζιστικών και ληστρικών ομάδων εκτός Ελλάδος συγχρονίστηκαν μαζί τους.
Την δημιούργησαν για να καλύψουν τον δεξιοαριστερό Κεμαλοφασισμό τους. Αυτήν την μεταπολιτευτική ευλογιά που κατέλαβε τους εκπαιδευτικούς και τους πολιτικούς θεσμούς. Αποτέλεσε τον νέο μηχανισμό γεωπολιτικής και γεωπολιτισμικής εξάρτησης της χώρας. Ένα μέρος του ανθρώπινου υλικού, του προσωπικού που στρατολογήθηκε ήταν «αριστερό»,«σοσιαλιστικό», «κομμουνιστικό». Οι μεν λατρεύουν τον Κεμάλ. Οι δε τον Χίτλερ.Έχουμε δηλώσεις λατρείας προς τον Κεμάλ αρχηγών «κεντροαριστερών κομμάτων»εκτός από τα προσκυνήματα.
Δυστυχώς για όλους αυτούς ο κριτής είναι η ιστορία.
Μετά το τέλος του αποσταθεροποιητικού κύκλου με χειραγώγηση και χρήση της Χρυσής Αυγής μια φυσιολογική, υγιής ιστορική, πολιτική, δημοκρατική διαλεκτική, επαναφέρει ως πρώτο θέμα στην Δημόσια Πολιτική ημερήσια διάταξη, τις ευθύνες και τις ενοχές αυτού του κακιστοκρατικού πολιτικού προσωπικού που προκάλεσε τόσο κακό στον τόπο και τους ανθρώπους του. Το ιστορικό αίτημα της τιμωρίας τους.
Οι Έλληνες Πολίτες δεν Ξεχνούν.
Η Πολιτική Μορφωτική Αναγέννηση της χώρας και ο επανασχεδιασμός της απαιτεί τον εξοστρακισμό τους, την ΚΑΘΑΡΣΗ.ΑΡΚΕΤΑ.
ΠΟΛΙΣ-ΑΓΟΡΑ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΗ ΜΟΝΗ "Σκάνδαλο Μονής Βατοπαιδίου": Η επιχείρηση παραπληροφόρησης που έριξε την κυβέρνηση Καραμανλή


Πλήρη ανατροπή, στην υπόθεση της Μονής Βτοπαιδίου και του δήθεν σκανδάλου που είχε συνταράξει πριν έξι χρόνια την ελληνική πολιτική σκηνή και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους της ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή: Με μία ενυτπωσιακή κίνησή του το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως,προχώρησε σε παρέμβαση κατά του Δημοσίου και υπέρ της ισχύος των Χρυσοβούλλων Λόγων και των Πατριαρχικων Σιγγιλίων της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, στο Εφετείο Θράκης.
Στο δικαστήριο αυτό δικάζεται τον Οκτώβριο η έφεση της Ιεράς Μονής κατά της πρωτόβαθμης απόφασης, η οποία είχε αποφανθεί κατά πλειοψηφία το 2008 ότι οι τίτλοι της Μονής, δηλαδή οι Αυτοκρατορικοί Χρυσόβουλλοι Λόγοι, αλλά και τα Πατριαρχικά Συγγίλλια, που τους ερμηνεύουν και εφαρμόζουν, δεν προσπορίζουν κυριότητα, πριν συμπληρωθούν οι προϋποθέσεις της χρησικτησίας, άρα δεν είχαν δικαίωμα ανταλλαγής.
Είχε προηγηθεί το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης που απέρριψε προ μηνός τις αγωγές του Δημοσίου κατά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, τρίτων αγοραστών και Τραπεζών, με τις οποίες το Δημόσιο ζητούσε την επιστροφή των ακινήτων που είχαν ανταλλαγεί έναντι παραλιμνίων εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με εκτενές και εμπεριστατωμένο σκεπτικό, έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα ακυρότητας των ανταλλαγών. Επίσης, απερρίφθη και το αίτημα του Δημοσίου κατά της Μονής για ηθική βλάβη.
Με απλά λόγια: Ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει σκάνδαλο Μονής Βατοπαιδίου και οι ανταλλαγές ήταν απόλυτα νόμιμες. Το ότι κάποιοι κυβερνητικοί της εποχής όπως το συμβολαιγραφικό γραφείο της συζύγου Βουλγαράκη, της Αικατερίνης Πελέκη είχαν παράπλευρα οφέλη αυτό δεν είναι, βέβαια σκάνδαλο.
Το ποιοι βρίσκονταν πίσω από την συνωμοσία (κλασική επιχείρηση παραπληροφόρησης που αποδόμησε πλήρως την κυβέρνηση Καραμανλή και μερικούς μήνες μετά ήρθαν τα Δεκεμβριανά που την "αποτελείωσαν") δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να το αντιληφθεί κάποιος.
Συγκεκριμένο κανάλι, συγκεκριμένος επιχειρηματίας, συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και στο βάθος οι ... ΗΠΑ, όπως αποδείχθηκε από τα Wikileaks.
Και βέβαια ούτε η προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ για την υπόθεση αυτή ήταν τυχαία: Ηρθε μετά από τον θριαμβευτικό προσκυνηματικό κύκλο της Αγίας Ζώνηςστην Ρωσία το 2011, με εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς και τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν να ζητούν την ευλογία του ηγούμενου...
Με σχετική ανακοίνωση, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στηρίζει, επίσης, την κυριότητά του σε τέτοιους ακριβώς τίτλους και για τον λόγο αυτό -όπως αναφέρει- έχει έννομο συμφέρον να μην επικυρωθεί η εν λόγω άποψη από το Εφετείο, η οποία είναι μεμονωμένη και καινοφανής.
Για τους ίδιους λόγους έχει ασκήσει παρέμβαση υπέρ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα Πασόκια τραγουδούν ακόμα


Στο ΠΑΣΟΚ έχουν φαντασία και είναι γνωστό αυτό. Κι έτσι μιλάνε για τις εκδηλώσεις για τα... 40 του Κινήματος. Αλλά για ποια σαράντα μιλάμε, εδώ το πτώμα είναι σε αποσύνθεση καιρό τώρα και βρομάει από μακριά.
Κι αν υπάρχουν ακόμη μερικές εκατοντάδες να γεμίσουν το Ζάππειο και να χειροκροτήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου αποδοκιμάζοντας τον Βενιζέλο, αυτό είναι σημάδι της αποσύνθεσης. Οι τεθλιμμένοι συγγενείς μαζεύτηκαν για να κλάψουν τα περασμένα μεγαλεία και τι βρήκαν να πουν λέτε; Για τη Δεξιά. Τι πρωτότυπο; Θυμήθηκαν την... κακή Δεξιά μπας και ξυπνήσουν το νεκρό. Όμως κύριοι του ΠΑΣΟΚ, ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν σας ανασταίνει. Έχετε πεθάνει κι όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο ευκολότερα μπορεί να ξαναστήσετε την κεντροαριστερά.
«Γιώργο γερά, να φύγει η δεξιά» φώναζαν την ώρα που μιλούσε ο Βενιζέλος για να απαντήσει αυτός ότι την Τετάρτη, στη δική του εκδήλωση θα μιλήσει γιατί συνεργάστηκε με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ. «Θα μιλήσουμε με ειλικρίνεια την ειλικρίνεια, που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και το πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη».
Ωστόσο η αποστροφή αυτή του κ. Βενιζέλου προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση των παρευρισκομένων οι οποίοι συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα.
Τουλάχιστον ο Βενιζέλος είχε τα κότσια να εμφανιστεί στην εκδήλωση του Παπανδρέου ενώ ο δεύτερος ούτε που θα πατήσει στις 3 του Σεπτέμβρη. Και τουλάχιστον ο Βενιζέλος συνεργάστηκε με τη ΝΔ για να σωθεί η χώρα από τη λαίλαπα που άφησε πίσω του το «πριγκιπόπουλο».
Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή, ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, θέλοντας προφανώς να συνδέσει τον Γέρο της Δημοκρατίας με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Όμως, ακόμη κι αν αυτοί έκαναν κάτι για τη χώρα τους, ο Γ. Παπανδρέου απλά την κατέστρεψε.
Πήγαν πολλοί στην εκδήλωση αλλά εκείνος που έκλεψε την παράσταση ήταν ο πρώην τσάρος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από το πλήθος, ενώ χαιρέτισε και συνομίλησε με αρκετούς. Τον χειροκρότησαν, αυτόν που είναι ένα βήμα από το Ειδικό Δικαστήριο. Αλλά ποιος το έχασε για να το βρουν στο ΠΑΣΟΚ;
Εμείς από την άλλη τους λυπόμαστε. Είχαν στα χέρια τους πολιτικό χρυσάφι και το μετέτρεψαν σε... ευρώ. Το λεηλάτησαν, κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό, διέλυσαν τη χώρα και τώρα σπεύδουν να πάρουν ένα από τα κομμάτια του λες και είναι τίμιο ξύλο. Όχι, σύντροφοι, δεν είναι τίμιο ξύλο. Ένα τοτέμ της Μεταπολίτευσης είναι και το ΠΑΣΟΚ που καλά έκανε και ψόφησε. Αλλά που να το καταλάβετε για να φτιάξετε κάτι καλύτερο; Οι ίδιοι είστε, παιδιά του Ανδρέα, του εκμαυλιστή του ελληνικού λαού.
Ας αναφωνήσουμε όλοι για τα 40 του μεγάλου κινήματος: R.I.P Pasok (Rest in Peace Pasok).

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Γιώργο, γερά να φύγει η δεξιά..

Αρχίζουν και στερεύουν τα λόγια μπροστά στη βλακεία των ανθρώπων..
Η ηλιθιότητα τελικά είναι αήττητη και αυτό το ξέρουν καλά αυτοί που ποντάρουν στον όλεθρο αυτού του τόπου..
Ποια δεξιά θέλουν να διώξουν οι κλακαδόροι του;
Ποια η διαφορά, τέλος πάντων της συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, της προγενέστερης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ_ ΛΑΟΣ δηλ του Παπαδήμου από αυτής του Γιωργάκη;
Τι το χειρότερο έκαναν;;; 

Ποιος τα υπέγραψε όλα αυτά που εφαρμόζονται;;
Την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, το ξεπούλημα των πάντων, τις μειώσεις στους μισθούς, τις απολύσεις;
Ποιος διαδήλωνε ενάντια στα μέτρα που έπαιρνε ο Κ. Καραμανλής και μετά πήρε τα πιο απάνθρωπα;;
Ποιος διαδήλωνε για τη COSCO και μετά έτρεχε να κάνει συμφωνίες μαζί της;
Ποιος αρνούνταν τη συναίνεση να παρθούν τα αναγκαία μέτρα από την κυβέρνηση Καραμανλή;
Ποιος είπε ότι κυβερνάει ένα διεφθαρμένο λαό;
Ποιος μας ταπείνωσε;
Αλλά είπαμε.. όσο θα τον καλύπτουν, θα συνεχίσει με θρασύτητα να επαίρεται ο καταστροφέας της Ελλάδας
Και με την ίδια θρασύτητα η Λερναία Υδρα του συστήματος θα κατατρώει τις σάρκες μας αναβαπτιζόμενη κάθε φορά από εμάς τους ίδιους που πλέον έχοντας χάσει το βηματισμό μας, τον ελληνικό βηματισμό, περνάμε από τις συμπληγάδες χωρίς να μας νοιάζει, αν χάσουμε τους συντρόφους μας.. αρκεί να περισωθεί το ” εγώ” μας…
Αναγνώστης

Η ΒΟΜΒΑ που έριξε ο Κ. Καραμανλής προκαλεί σεισμικές δονήσεις στη Ν.Δ.





Η ΒΟΜΒΑ που έριξε ο Κ. Καραμανλής με την άρνησή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία, επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις και προκαλεί σεισμικές δονήσεις στη λεγόμενη συντηρητική παράταξη.
Ο πρώην πρωθυπουργός, πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. ναι ανιψιός του ιδρυτή της, έσπασε τη σιωπή του εξουσιοδοτώντας τον «αντάρτη» Νικήτα Κακλαμάνη – και αυτό έχει σημασία- με τον οποίο πρόσφατα είχε συνάντηση και συνομιλία για όλα τα επίμαχα πολιτικά θέματα, να δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Καραμανλής έχει αποφασίσει επίσης, να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές, απόφαση, η οποία αναμένεται να πυροδοτήσει θύελλα στη Νέα Δημοκρατία. Η πλήρης αποστασιοποίηση Καραμανλή στη Ν.Δ. οφείλεται στην κάθετη διαφωνία του για τις πρακτικές που ακολουθεί η μνημονική κυβέρνηση.

Ο ίδιος, επίσης θεωρεί καταστροφικό για τη χώρα και την οικονομία τον ΕΝΦΙΑ, γιατί όπως λέει στους συνομιλητές του, οδηγεί σε δέσμευση της ιδιωτικής περιουσίας, την οποία η φιλελεύθερη παράταξη θα έπρεπε να προστατεύει, ενώ είναι αντίθετος τόσο στο ζήτημα των κυρώσεων προς την Ρωσία, όσο και με βασικές διατάξεις του-αντιρατσιστικού- νομοσχεδίου.

Ο κ. Καραμανλής σε καμία περίπτωση δεν θα επιδιώξει την συνταξιοδότηση του απ’ την ενεργό πολιτική μετακινούμενος στην προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα δεν τον συνδέει απολύτως τίποτα με το κόμμα της Ν.Δ. όπως έχει εξελιχθεί, μετά την ανάληψη της ηγεσίας απ’ τον Αντώνη Σαμαρά.

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Κ. Καραμανλής, απέτρεπε τους λεγόμενους Καραμανλικούς βουλευτές να έρθουν σε μετωπική σύγκρουση με την ηγεσία της Ν.Δ. Η τακτική αυτή έχει αλλάξει, γιατί θεωρεί ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική για το τόπο και οδηγεί τη συντηρητική παράταξη σε πολιτικό αφανισμό. Ο Κ. Καραμανλής σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που προέρχονται από το περιβάλλον του, προβλέπει ραγδαίες εξελίξεις και ριζικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό. Πιστεύει ότι η ΝΔ θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ και γι αυτό θεωρεί πλέον χρήσιμες τις διεργασίες που γίνονται στο παρασκήνιο για την ανασυγκρότηση της συντηρητικής παράταξης.

Σημερινό δημοσιεύμα της KontraNews.

Πελατειακό κράτος μόνιμο, για πάντα

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ

Ο​​ι πραγματικότητες «δημοκρατία» και «πελατειακό κράτος» αλληλοαποκλείονται: Οπου προκύψει πελατειακό κράτος, η δημοκρατία πεθαίνει, και όπου λειτουργεί δημοκρατία, πελατειακό κράτος δεν είναι δυνατό να υπάρξει. Πρόκειται για πραγματικότητες ριζικά (εξ ορισμού) αντιθετικές, ασύμπτωτες, ασύμβατες. Η μια αναιρεί την άλλη, είναι αδύνατο να συνυπάρξουν.

Τυχόν απόπειρες συμβιβασμού της αντίθεσης συνιστούν απάτη – όχι ότι καταλήγουν σε απάτη, αλλά, από το ξεκίνημά τους, είναι απάτη. Ούτε λογικά ούτε στην πράξη χωράει συμβιβασμός, αποκλείονται οι «αμοιβαίες υποχωρήσεις», ο «περιορισμός» του πελατειακού κράτους, η κάποια «χαλιναγώγησή» του. Το πελατειακό κράτος είναι το ακριβές ανάλογο μιας ξενικής κατοχής, εξίσου αυθαίρετο και ιδιοτελές με το καθεστώς που επιβάλλουν εχθρικά στρατεύματα όταν υποτάξουν μια χώρα – τα συμφέροντα των κατακτητών αδύνατο να συμπέσουν με τις ανάγκες των κατακτημένων. «Περιορισμός» ή «βελτίωση» της ιδιοτέλειας και αυθαιρεσίας ενός στρατού κατοχής («μετριασμός» του καθεστώτος δουλείας) είναι έξω από κάθε λογική – ή θα αποτιναχθεί ο ζυγός ή όχι.

Τι είναι το «πελατειακό κράτος»; Είναι η εμπορευματοποίηση των σχέσεων της εξουσίας με τον πολίτη, η εκδοχή του πολίτη ως πελάτη συναλλασσόμενου με την εξουσία, η άσκηση της πολιτικής με τους όρους της αγοράς, τους κανόνες του μάρκετινγκ. Η εξουσία πουλάει τους διορισμούς στο Δημόσιο και ο πολίτης - πελάτης αγοράζει τον διορισμό με την ψήφο του, με την παντοδαπή στράτευσή του στο κόμμα που τον διόρισε. Ο διορισμός είναι κέρδος σημαντικό: ισόβια εξασφάλιση μηνιάτικου άνευ όρων (χωρίς έλεγχο της παραγόμενης εργασίας, των ικανοτήτων και προσόντων, της εργατικότητας ή της φυγοπονίας, της εντιμότητας ή της φαυλότητας).

Το πελατειακό κράτος διαβαθμίζει τα εμπορεύσιμα: Πουλάει και τις αναθέσεις δημόσιων έργων, την αποκλειστικότητα προμηθειών του δημοσίου, διαχείρισης «κοινοτικών κονδυλίων», διαχείρισης τηλεοπτικών συχνοτήτων. Στις περιπτώσεις αυτές ο πολίτης - πελάτης δεν πληρώνει τους εξουσιαστές απλώς με την ψήφο του και τη στράτευσή του. Αναλαμβάνει να τρέφει τον Μινώταυρο του κομματικού ταμείου, να ικανοποιεί την απληστία των κομματικών που μεσολαβούν στη συναλλαγή, να εξασφαλίζει και ο ίδιος την ανταμοιβή για το ρίσκο της κλοπής.

Το πελατειακό κράτος εντάσσει στη λογική της δοσοληψίας και κάθε άλλη, συνταγματικά προβλεπόμενη, θεσμική λειτουργία κορυφαίας κοινωνικής ευθύνης: Της ευθύνης για την άμυνα της χώρας, για την απονομή του δικαίου, για την υπεύθυνη πληροφόρηση του πολίτη και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, για την κοινωνική ασφάλιση, για τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Διορίζει το πελατειακό κράτος τις ηγεσίες: των Ενόπλων Δυνάμεων, των Ανώτατων Δικαστηρίων, της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Δημόσιων Νοσοκομείων. Με αντάλλαγμα οι διοριζόμενοι να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κόμματος που κυβερνάει και όχι της συντεταγμένης σε κράτος κοινωνίας.

Γι’ αυτό και στο πελατειακό κράτος ο κάθε τυχάρπαστος, κωμικά ανίκανος ή φαυλεπίφαυλος κομματάνθρωπος (πελάτης της εξουσίας) μπορεί να ηγείται του ασφαλιστικού συστήματος, με εντολή την καταλήστευση του αποταμιευμένου μόχθου δημόσιων λειτουργών. Οποιοσδήποτε απόστρατος καραβανάς να βρεθεί διοικητής νοσοκομείου υπερσύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας. Κραυγαλέες μετριότητες δικαστών ή αξιωματικών να αναβιβαστούν στα κορυφαία επιτελικά πόστα της Δικαιοσύνης ή της Αμυνας, επειδή είχαν έγκαιρα αντιληφθεί ότι μόνο με κομματική εύνοια θα «προκόψουν».

Το μοιραίο και ολέθριο δεδομένο είναι ότι το πελατειακό κράτος, ενώ καταλύει και αναιρεί τη δημοκρατία, λειτουργεί μόνο με τους όρους της δημοκρατίας, μόνο σφετεριζόμενο τους όρους της δημοκρατίας, μόνο με παράχρηση και κατάχρηση των προδιαγραφών της δημοκρατίας. Δεν αρνείται το πελατειακό κράτος κανένα θεσμό και καμιά λειτουργία της δημοκρατίας, απλώς (πρβλ. το καβαφικό «ανεπαισθήτως») αλλάζει την αιτία και τον σκοπό (το «νόημα») των θεσμών και λειτουργιών της δημοκρατίας: To «κράτος» (η εξουσία) δεν υπηρετεί τον «δήμο» (την κοινωνία των σχέσεων, το άθλημα της πολιτικής κοινωνίας των προσώπων), αλλά τον πρωτογονισμό της ιδιοτέλειας, τον ατομοκεντρισμό των ενστίκτων αυτοσυντήρησης, κυριαρχίας, ηδονής.

Γι’ αυτό και μια κοινωνία που έχει υποστεί τη μετάλλαξη της δημοκρατίας σε πελατειακό κράτος, είναι αδύνατο να απαλλαγεί ποτέ από αυτή τη μετάλλαξη με δημοκρατικούς όρους. Διότι οι δημοκρατικοί όροι εκεί έχουν παραφθαρεί και διαστραφεί έτσι, ώστε να αποκλείουν τη λειτουργία της δημοκρατίας, να συνιστούν καταστατικές αρχές του πελατειακού κράτους. Οι κομματάνθρωποι έχουν κόψει και ράψει το Σύνταγμα στα μέτρα της προσχηματικής δημοκρατίας – έχουν περιλάβει στο Σύνταγμα διάταξη που επιτρέπει μόνο «αναθεωρήσεις» κάποιων διατάξεών του και οι αναθεωρήσεις να γίνονται μόνο από την παρωδία Κοινοβουλίου του πελατειακού κράτους. Επομένως καινούργιο Σύνταγμα από ακομμάτιστη Συντακτική Εθνοσυνέλευση δεν μπορεί να προκύψει παρά μόνο από κατάλυση του έννομου κράτους, δηλαδή από «επανάσταση» – με το ρίσκο του παραλογισμού και του χάους.

Ετσι το πελατειακό κράτος έχει εξασφαλίσει ανενόχλητη τη διαιώνισή του. Αυθαιρεσία στρατού κατοχής και πηγαίνει κρεσέντο: Τα όσα συμβαίνουν σήμερα με τη φυλάκιση αναπολόγητων βουλευτών και τη διακοπή χρηματοδότησης ψηφισμένου νομότυπα κόμματος, συμπτωματικά αφορούν σε περίπτωση ιδεολόγων του εγκλήματος και συμπεριφορών υποκόσμου. Αύριο η αυθαιρεσία μπορεί να βάλει στο στόχαστρο και οποιοδήποτε κόμμα του «συνταγματικού τόξου», χωρίς την παραμικρή και πάλι αντίδραση της Δικαιοσύνης. Μην ξεχνάμε ότι ο πολύς κ. Μπαλτάκος δεν λογοδότησε ποτέ για τον βιντεοσκοπημένο ρόλο του στην πολιτική προσεταιρισμού των Νεοναζιστών – απαθανάτισε όμως σε οπτικό ντοκουμέντο την ετοιμότητα του πελατειακού κράτους να συμπαίξει ακόμα και με το κοινωνικό περιθώριο, για να ψηφοθηρήσει.

Η ασυδοσία του κομματικού (πελατειακού) κράτους συνδυασμένη με την αχρήστευση της Δικαιοσύνης γεννάει τρόμο. Η εξουσία συντρίβει όποιον της αντιστέκεται, και συγκαλύπτει αδιάντροπα τους συνεργούς της στην αυθαιρεσία. Το πελατειακό κράτος βύθισε την Ελλάδα, με τον εξωφρενικό υπερδανεισμό, στην καταστροφή, στον πνιγμό της χρεοκοπίας, στην απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας. Δεν λογοδότησε κανείς γι’ αυτά τα εγκλήματα. Κυβερνούν οι αυτουργοί των εγκλημάτων και η αυθαιρεσία τους, τα ψεύδη και οι κομπασμοί τους μεταγγίζουν τρόμο, ανελπιστία, πανικό. Με τα εξομοιωμένα, σε όλα τα κανάλια, Δελτία Ειδήσεων μπαίνει στο σπίτι μας το πελατειακό κράτος σαν αδίστακτος κακοποιός. Και με τα «πρωινάδικα» η ναυτία και αηδία της παρέλασης θλιβερών ανθρωπαρίων υπουργοποιημένης μικρόνοιας και ευτέλειας.

Το πελατειακό κράτος τελικός και οριστικός νικητής.

ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ;ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ;ΠΕΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟ ΤΟΥ $ΥΡΙΖΑ(ΛΙΣΤΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ)



“- 18 ακίνητα, 9 αποθήκες, 4 γκαράζ , 3 αυτοκίνητα…ο Παναγιώτης Κουρουμπλής…ανεπάγγελτος..επαγγελματίας κομματόσκυλο 3 αυτοκίνητα ο αθεόφοβος….κι είναι και τυφλός…. - Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σημείωσε ότι για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι.Με 19 (!) ακίνητα….μλκας είναι να τα πληρώσει ;

-Νικόλαος Βούτσης….12 ακίνητα (7 διαμερίσματα στην Κηφισιά)
….ανεπάγγελτο κομματόσκυλο….αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα ως μέλος των φοιτητικών επιτροπών αγώνα (ΦΕΑ) του ΕΜΠ. Αντιπρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ, που προέκυψε από το Εθνικό Συμβούλιο το 1975. Γραμματέας του ΚΣ της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (’80-’85). Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Εσωτερικού και της εννεαμελούς Γραμματείας μέχρι το ’86. Συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά από το ’87-’91 και στον ΣΥΝ μετά τις εκλογές του ’93.

Ο γιος του λήστευε (απαλλοτρίωνε ) τράπεζες….
- Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια …15 ακίνητα….800 χιλιάρικα καταθέσεις στο εξωτερικό….μετοχές…3 αυτοκίνητα.
Φτώχεια καταραμένη….
- 9 ακίνητα η Ρένα Δούρου…με κανά δυο χρόνια εργασία στο Δημόσιο….
Πότε πρόλαβε ;
- 6 ακίνητα , 100 χιλ.στην Τράπεζα ο Κουράκης (ο βαψομαλλιάς με την κοτσίδα)

-7 ακίνητα, 100 χιλ.καταθέσεις Κοντονής Χαράλαμπος- Σταύρος
-10 ακίνητα 100% δικά του , συνδικαιούχος σε καμμιά 25ριά άλλα, Κριτσωτάκης Μιχαήλ…(αυτός ο γλοιώδης, με το άσπρο τσουλούφι α λα Παναγιωταρέα)
-11 ακίνητα…500 χιλ.καταθέσεις μετρητά … πάνω από 800 χιλ. € σε μετοχές και ομόλογα….Δημήτρης Παπαδημούλης…
(επάγγελμα λέει….μηχανικός – ) ευρωπαικά προγράμματα!!!

- 12 ακίνητα …Αλέξης Μητρόπουλος….Aυτος που ξεχασε να δηλωσει το 1.000.000 δολλαρια αμοιβη του…..Αληθεια τα μετρητα του που τα εχει κρυμμενα και δεν δηλωνει τιποτα;;;
-11 ακίνητα , εκ των οποίων 1 διαμέρισμα στο Λονδίνο, 100 χιλ.λίρες στην NATWEST, η Θεανώ Φωτίου….
….πανεπιστημιακός , πρωτεργάτρια του πανεπιστημιακού κινήματος, από την εποχή της απεργίας των 100 ημερών του ΕΔΠ μέχρι τους πρόσφατους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16 και την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου για τα πανεπιστήμια.

Πληρώνουν καλά οι αγώνες….
- 11 ακίνητα, 100 χιλ.στην τράπεζα …Αλεξόπουλος Απόστολος…
καθηγητής Πανεπιστημίου με έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα στον χώρο του Πανεπιστημίου και των Γεωτεχνικών. Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και πολλών επιστημονικών συλλόγων και εταιρειών…..

-5 ακίνητα ολοδικά της και συνδικαιούχος σε άλλα 7 , καμμιά 100ριά χιλιάρικα στην τράπεζα σε Ευρώ και δολλάρια….Καφαντάρη Χαρούλα….συνταξιούχος της Εθνικής…
- 4 ακίνητα 100% δικά της, συνδικαιούχος σε άλλα 7 …(πάλι το μαγικό 11)….Βασιλική Κατριβάνου….
…ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και διαμεσολαβήτρια στην επίλυση συ γκρούσεων.
Εκπαιδεύτρια και συντονίστρια ομάδων εστιάζεται στην ενδυνάμω ση μειονοτικών ομάδων και πληθυσμών που βρίσκονται σε αντιξοότητα, όπως με ΜΚΟ στην Chiapas του Μεξικού και με γυναίκες στην Παλαιστίνη…..Γερη μασα στις ΜΚΟ!

- 8 ακίνητα …Γεροβασίλη Ολγα….γιατρός
- 11 ακίνητα ….Χατζηλάμπρου Βασίλης τεχνικός νοσοκομείου – συνδικαλιστής….
Ενας απλος νοσοκομειακος υπαλληλος με 11 ακινητα!!!…..η λεξη κλειδι ειναι ΣΥΝΔΙΚΑ ΛΗΣΤΗΣ!
- 8 ακίνητα ….Καραγιαννίδης Χρήστος… ιδιωτικός υπάλληλος – συνδικαλιστής!
-5 ακίνητα δικά του….συνδικαιούχος σε άλλα 18 ακίνητα κατά 37,5% …Γάκης Δημήτριος , υπάλληλος ΟΤΕ….πρώην μέλος του ΚΚΕ….Δημοσιος υπαλληλος με 23 ακινητα;…..ΘΑΥΜΑ…ΘΑΥΜΑ!
-8 ακίνητα….350.000 καταθέσεις …Αποστόλου Ευάγγελος….
Υπάλληλος Αγροτικής… κομματόσκυλο

-5 ακίνητα …. Γεωργοπούλου- Σαλτάρη Εφη
Καθηγήτρια Μέσης εκπαίδευσης…Μια απλη καθηγητρια εφτιαξε 5 ακινητα!!!….Τα θαυματα συνεχιζονται στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
- 5 ακίνητα….Διακάκη Μαρία…
Φαρμακοποιός….Αυτη που φεσωσε με 180.000 ευρω ακαλυπτες επιταγες το μισο Ηρακλειο αλλα η συμμορια της βουλης δεν της εκανε αρση συλιας για να δικαστει!!! (ΤΙ ΕΙΝΑΙ Χ.Α?)


- 2 ακίνητα….400.000 € σε μετοχές….50.000 € μετρητά…Αμανατίδης Ιωάννης
…δάσκαλος……ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ…..Δασκαλος με 450.000 ζεστα ευρωπουλα!!!
-11 ακίνητα….Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Εμπορος – Συνδικαλίστρια – πρώην μέλος ΚΝΕ – ΚΚΕ - 5 ακίνητα ….συνδικαιούχος σε άλλα 4 ακίνητα…Γαιτάνη Ιωάννα
Μέλος της τροτσκιστικής οργάνωσης ΟΣΕ, στέλεχος της ΔΕΑ, από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Πρωτοβουλίας Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας.

- 5 ακίνητα….Μαρία Τριανταφύλλου
Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση.Συνδικαλίστρια …πρώην μέλος της ΚΝΕ
- 5 ακίνητα δικά του…συνδικαιούχος σε άλλα 8 …Δημήτρης Κοδέλας
Γεωπόνος…. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα, όπως και στο αντιπολεμικό και αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα -12 ακίνητα ….Χρήστος Μαντάς
Γιατρός – Ψυχίατρος – Συνδικαλιστής

- 17 ακίνητα ….Νίκος Μιχαλάκης…
Αγροτικός γιατρός – Συνδικαλιστής……Αλλο ΘΑΥΜΑ…..Αγροτικος γιατρος με 17 ακινητα….αλλα κι εδω η λεξη κλειδι….ΣΥΝΔΙΚΑ ΛΗΣΤΗΣ!
Αρχιτέκτων – μηχανικός – δημοτικός σύμβουλος
-Συνδικαιούχος σε 9 ακίνητα….. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του πανεπιστημίου Πάτρας, όπου και ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση μέσα από τις γραμμές του Ρήγα Φεραίου.
- Συνδικαιούχος σε 17 ακίνητα….Νίκος Συρμαλένιος
Υυπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών…..Συνδιακαιουχος σημαινει οτι εχει γραψει το υπολοιπο ποσοστο στα παιδια του……Κι αλλος δημοσιος υπαλληλος λοιπον με 17 ακινητα!!!

- 11 ακίνητα….500.000€ καταθέσεις….380.000€ ξένα αμοιβαία….
Σταθάκης Γεώργιος…….Αυτο το αρχιλαμογιο ειχε αμετακλητο βουλευμα του συμβουλιου εφετων να δικαστει για κακουργημα για κομπινες εκατομμυριων στο πανεπιστημιο….ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΟΜΩΣ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ!!!! -18 ακίνητα ….Κωστής Δερμιτζάκης
Φαρμακοποιός – συνδικαλιστής….
- 6 ακίνητα ….150.000 € καταθέσεις….
Γιάννης Δραγασάκης….
Για συριζαίικα δεδομένα… φτωχός….. - 8 ακίνητα…..Θανάσης Πετράκος
Μαθηματικός…..αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα….Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΝ και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
- 7 ακίνητα….Αιχάν καρά Γιουσούφ
Οδοντίατρος – συνδικαλιστής μειονότητας….
-13 ακίνητα…..Αφροδίτη Σταμπουλή
Γυναικολόγος….συμμετείχε στο κίνημα των καταλήψεων κατά του Ν. 815 ενταγμένη στη Β’ Πανελλαδική και στις Συσπειρώσεις. Είναι μέλος της ΑΚΟΑ, του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής Κίνησης «Διάβαση Πεζών».

πάρε το αυγό και κούρεφτο…οι αγώνες δικαιώνονται….
ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Το εξώφυλλο δημιουργήθηκε από μήνυμα αναγνώστη
Οι ενδιαφερόμενοι που θίγονται καλούνται να προσέλθουν για διαμαρτυρία για να ακούσουμε και βέβαια να δημοσιεύσουμε την άποψη τουςmakeleio
http://mhnpetaslefta.blogspot.gr/2014/08/ekatomyrioyxoi-tou-syriza.html

Η ηθική του Κ. Καραμανλή VS στην εξουσιομανία του Παπανδρέου

 Καλή η προσπάθεια του συστήματος να καλύψει τους τριγμούς στο παραπαίον κόμμα της συγκυβέρνησης..
Ο αντιπερισπασμός που προσπαθούν να κάνουν προσπαθώντας να αναδείξουν θέματα μέσα στη Ν.Δ. για να μη φανεί η γελοιότητα του Παπανδρέου και του Βενιζέλου και να ταυτίσουν τις πολιτικές εξελίξεις με τον Κ. Καραμανλή.
Ο τέως πρωθυπουργός μέσα στα πέντε χρόνια από την πτώση του έπραξε το κομματικό του καθήκον στο ακέραιο, παρ'όλο που

κατακρίθηκε γι' αυτό, παρ' όλο που ο ίδιος στάθηκε εμπόδιο με την πολιτική του σε αυτές τις εξελίξεις
Βλέποντας, όμως την εικόνα στο πανηγυράκι που έστησε ο Παπανδρέου με τους κλακαδόρους του να φωνάζουν μπροστά στο Βενιζέλο " Γιώργο, γερά να φύγει η δεξιά" και το γεμάτο ικανοποίηση πρόσωπο του.. μεγάλου ηγέτη που αισθανόταν ότι γελοιοποιούσε το νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μήπως καταλαβαίνουμε το ήθος και την ποιότητα του Κ. Καραμανλή;;;
Αυτό θα θέλαμε από τον πρόεδρό μας;
Να συμπεριφέρεται σαν αλαζόνας, μικρόνοος που απλά προσπαθεί να δείξει τη δύναμή του;
Εμείς τον Κ. Καραμανλή τον αγαπήσαμε γιατί είναι ακριβώς το αντίθετο από όλους αυτούς τους καθεστωτικούς εξουσιομανείς
Αγάπησε ανυπόκριτα την Πατρίδα του, αγάπησε ανυπόκριτα το λαό του και αγάπησε και ανυπόκριτα την παράταξή του
Κι όμως την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ξεφτιλίζεται, ενώ ο λαός εξουθενωμένος ήδη από τα 4 χρόνια μνημονιακής πολιτικής παρακολουθεί άφωνος και αηδιασμένος τα παιχνίδια εξουσίας, σκάζουν και τα σενάρια τα αντίστοιχα για τον Κ. Καραμανλή...
Χωρίς να έχει δώσει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να σχολιάζεται μιλούν για την υποψηφιότητά το για Π.τ.Δ., για δημιουργία κόμματος ή για το αν θα είναι υποψήφιος ξανά για βουλευτής
Και μιλάνε για μαχαιριά στο Σαμαρά οι ίδιοι που του ζητούσαν κάποτε να διαγράψει τον Κ. Καραμανλή, που διέρρεαν τα περί βαριδίων στο κόμμα, που σιώπησαν για την περίοδο της διακυβέρνησής του.
Υποκριτές και Φαρισαίοι, ψεύτες και ανήθικοι προσπαθούν κάθε φορά να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους
Μόνο που σε παιχνίδια εξουσίας ουδέποτε συμμετείχε και ούτε θα συμμετάσχει ποτέ ο Κ. Καραμανλής.
Αυτός ήταν, αυτός είναι και αυτός θα είναι ...
Έντιμος, ξεκάθαρος, αληθινός άνθρωπος και πολιτικός...
Το αντίθετο από όλους αυτούς
Γιώργος Σ.

http://naxios.blogspot.com

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΘΕΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ! Οχι, δεν ειναι ηλίθιοι. ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ.


ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!

Οι Ταρανδοι και τα γίδια: Τι είπαν οι Φινλανδοι για το εμπάργκο κατα της Ρωσιας…

Ολέθρια πλεον η στάση της ελληνικής κυβερνησης.
Ένα παράδειγμα ανεξάρτητης και ένα δουλικής διπλωματικής πολιτικής
Η Φιλανδία, μια χώρα με εύρωστη και αναπτυγμένη οικονομία, τάχθηκε κατά των κυρώσεων της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας. Αντίθετα η Ελλάδα με υπερχρεωμένη οικονομία, με ανεργία 30%, με κάθετη πτώση του ΑΕΠ πάνω από 25%, έσπευσε από τους πρώτους να πάρει θέση υπέρ των κυρώσεων με τα γνωστά αποτελέσματα.
Συγκρίνοντας τη στάση της Ελλάδας και της Φιλανδίας θεωρούμε σκόπιμο να παραθέσουμε τα λόγια του διευθυντή του φιλανδικού Κέντρου Στρατηγικών Αποθεμάτων, Ίλκι Κανάνεν, ο οποίος ανέφερε: «Σήμερα, το 70% περίπου της ενέργειας που καταναλώνει η Φιλανδία το προμηθεύεται από τη Ρωσία. Σχεδόν όλη η ποσότητα αργού πετρελαίου, άνθρακα και φυσικού αερίου εισάγεται από τη Ρωσία. Για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, η Φιλανδία διαθέτει αρκετά μεγάλα αποθέματα σε περίπτωση κρίσης. Στους χώρους αποθήκευσης υπάρχουν οι αναγκαίες ποσότητες σε πετρέλαιο,φυσικό αέριο, σιτηρά, φάρμακα και βιομηχανικές πρώτες ύλες».
Ο Πρωθυπουργός της Φιλανδίας Αλεξάντερ Στούμπ δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα επιβάλλει οποιεσδήποτε κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Σε επιστολή μάλιστα προς την ηγεσία της ΕΕ και τη Γερμανίδα Καγκελάριο τονίζει «ότι ο γεωργικός τομέας της χώρας του έχει ανάγκη από βοήθεια, ενώ χαρακτηρίζει καλές και επωφελείς τις διμερείς σχέσεις της Φιλανδίας με τη Ρωσία». Ο κ Στουμπ είπε ακόμη ότι οι καλές εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία είναι σημαντικότερες για το Φιλανδικό λαό από ό,τι ο πόλεμος των κυρώσεων, τον οποίο δεν ξεκίνησε η χώρα του, και οι αιτίες του δεν συνδέονται με αυτήν. Η αξιοπρεπής και διπλωματικά επωφελής στάση της Κυβέρνησης της Φιλανδίας μας γεμίζει μελαγχολία και αγανάκτηση για την ελαφρότητα και τη δουλικότητα με την οποία η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αντιμετώπισε το ζήτημα. Δεν τόλμησε να ψελλίσει καμία αντίρρηση στην απόφαση του Ιερατίου της ΕΕ, αντίθετα έβαλε την κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώσει με θράσος ότι η Ελλάδα δεν εγκαταλείπει τους «εταίρους της», τη στιγμή που οι ροδακινοπαραγωγοί και άλλες κατηγορίες αγροτών κυριολεκτικά καταστρέφονται από τα αντίμετρα της Ρωσίας.
Σοσιαλιστικη Προοπτική

Μια σπάνια φωτό – εντέλει τίποτα δεν ηταν τυχαίο…