Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους κουκουλοφόρους




Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και βουλευτής επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Στήριξε και στηρίζουν τους κουκουλοφόρους. Το ΚΚΕ τους έχει καταγγείλει μέσα στην βουλή. Είναι άκρο και έχει ακραίες συμπεριφορές».

Παράλληλα μιλώντας στην ΝΕΤ υποστήριξε ότι τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί. «Δεν είναι υπεράνω κριτικής. Να ξέρουν ότι θα τους απαντάμε. Τα λόγια δεν πειράζουν στην Δημοκρατία. Οι κουκουλοφόροι δεν έχουν πρόσωπο, αυτό είναι ντροπή για την δημοκρατία. Στην κατοχή και την περίοδο της χούντας οι αγωνιστές που έδιναν τον αγώνα τους με ακάλυπτα τα πρόσωπα. Μέχρι τώρα η Αριστερά κουνούσε το δάχτυλο τώρα θα τα ακούει όταν έχει άδικο» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού.



Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης πήρε αποστάσεις από την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. «Δεν είμαι υπέρ των διώξεων» είπε και πρόσθεσε ότι η Αριστερά με την στάση της όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε την ακροδεξιά.



Επίσης τάχθηκε κατά της αλλαγής του συστήματος του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική που ζητάει η ΔΗΜΑΡ καθώς όπως είπε δεν θα βοηθήσει στις συνεργασίες μεταξύ των κομμάτων.



Ljubco Georgievski : MACEDONIANS WERE GREEKS !



Aπογοήτευση Καραμανλή από τα εγκαίνια του South Stream



Εγκαινίασε σήμερα τον αγωγό ο Πούτιν...
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε σήμερα επίσημα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας τις εργασίες κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream ένα έργο που θα επιτρέψει στη Μόσχα να παραδίδει το φυσικό της αέριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο για τη ρωσική αγορά ενέργειας, αλλά επίσης και για εκείνη ολόκληρης της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος. «Με τον Nord Stream, ο South Stream θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για αξιόπιστες και άνευ προϋποθέσεων παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου προς τους Ευρωπαίους καταναλωτές, στην περίπτωση αυτή, στο νότιο τμήμα της Ευρώπης», πρόσθεσε.
Το έργο, του οποίου το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 16,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να επιτρέψει στη Μόσχα να παραδίδει 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου σε ετήσια βάση στην Ευρώπη.Η διαδρομή, μέσω του βυθού της Μαύρης Θάλασσας, και μετά από τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία και έως την Ιταλία, αποφεύγει το έδαφος της Ουκρανίας, που μέχρι σήμερα ήταν σημαντική χώρα διέλευσης και βεβαίως αποφεύγει και την ...Ελλάδα.
Την σημερινή ημέρα αλλιώς την είχε σχεδιάσει ο Καραμανλής, που σύμφωνα με πληροφορίες παρακολούθησε την είδηση με ιδιαίτερη  απογοήτευση. 

Οι μάσκες έπεσαν! Οι ισλαμοφασίστες, εξοπλίζονται με ΧΗΜΙΚΑ από την Τουρκία με αποδείξεις!!! Τελικά ποιοι έχουν χημικά κ. Χίλαρυ;;;


2Βγήκαν οργανωμένα τα διεθνή νταβατζοκάναλα και “έπεισαν” τη συνήθη ηλίθια παγκόσμια γνώμη, ότι ο Ασαντ έχει χημικά και πρέπει να “επέμβουμε” να σώσουμε το λαό. Όπως ακριβώς “έσωσαν” τον ιρακινό λαό από τα χημικά που δεν υπήρχαν… ΔείτεΕΔΩ 
Και τώρα τι βγήκε στο φως; Ότι αυτοί που τελικά έχουν χημικά είναι οι ισλαμοφασίστες πληρωμένοι δολοφόνοι από την Χίλαρυ και τις άλλες αραβικές χώρες (Κατάρ, Σαουδική Αραβία κλπ) με τη βοήθεια της γείτονος Τουρκίας.

Μάλιστα σε βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, δοκιμάζουν χημικά σε κουνέλια, τα οποία πεθαίνουν σε ένα λεπτό και δηλώνουν ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ εναντίον του λαού της Συρίας!!! 

Από το enkripto.com
Aκόμα μια τουρκική προβοκάτσια ήρθε στο φως της δημοσιότητας, σχετιζόμενη αυτή την φορά με την υποτιθέμενη Συριακή απειλή χρήσης χημικών όπλων, την οποία ανακάλυψαν αρκετά δυτικά ΜΜΕ τα τελευταία 24ωρα. Οι αρχές της Συρίας έδωσαν στην δημοσιότητα βίντεο, το οποίο απεικονίζει ακραίους ισλαμιστές να παρασκευάζουν χημικούς παράγοντες, κάνoντας χρήση πρώτων υλών της Τουρκικής χημικής βιομηχανίας Tekim, υπό τις ιαχές “αλάχου άκμπαρ”..
Στο φιλμάκι μήκους 8 λεπτών, φαίνονται εκατοντάδες κουτιά τουρκικών χημικών εντός αυτοσχέδιου εργαστηρίου, ενώ γίνεται και “επίδειξη” της αποτελεσματικότητας των χημικών παραγόντων (πιθανότατα αέριο νεύρων) σε κουνέλια. Τα άτυχα ζώα θανατώνονται εντός λίγων δευτερολέπτων, ενώ ένας εκ των πρωταγωνιστών του βίντεο εκτοξεύει μια ευθεία απειλή : “Eίδατε τι συνέβη; Αλεβήδες, αυτή θα είναι η τύχη σας. Θα σας σκοτώσουμε σαν κουνέλια.”
“Aλάχου άκμπαρ” και παράγοντες νεύρων : Συνδιασμός που σκοτώνει (κυριολεκτικά), υπό τις ευλογίες της Άγκυρας
“Αλεβήδες, αυτή θα είναι η τύχη σας. Θα σας σκοτώσουμε σαν κουνέλια.”

Η αποκάλυψη έγινε πρωτοσέλιδο στην τουρκική εφημερίδα Βατάν, ενώ μέχρι στιγμής το επίσημο τουρκικό κράτος τηρεί σιγή ιχθύος.. Φυσικά η “ερώτηση του εκατομμυρίου” είναι πώς βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες τουρκικών χημικών στα χέρια των τρομοκρατών του FSA.. Mήπως μπορεί να απαντήσει ο λαλίστατος κ.Νταβούτογλου, ο οποίος έχει το θράσος να κατηγορεί την Ελλάδα για “υπόθαλψη τρομοκρατίας”; Ποιός υποθάλπτει τελικά τους τρομοκράτες;

Α.Σαμαράς: Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τις κατηγορίες κατά των Παπανδρέου



Mετά από την εξαιρετικά αρνητική εντύπωση που προκάλεσε στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα μεταξύ των ψηφοφόρων του κομματός του η απόρριψη της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το πως η χώρα οδηγήθηκε δέσμια από την ομάδα του Γ.Παπανδρέου στο Μνημόνιο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα προβαίνοντας σε μία εντυπωσιακή δήλωση.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Munchener Merkur στην έκδοση του Σαββατοκύριακου, σε γενική ερώτηση για την διαφθορά στην Ελλάδα, δράττεται της ευκαιρίας και δηλώνει ότι "Η ελληνική δικαιοσύνη θα ερευνήσει πλήρως τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή σε βάρος της οικογένειας Παπανδρέου. Και κανείς δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να προδικάζει το αποτέλεσμα".
Προφανώς θέλει να πει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να καλύψει την οικογένεια Παπανδρέου, από την στιγμή που εμφανιστούν υπαρκτά στοιχεία ενοχής τους για διαφθορά.
Είναι η πρώτη φορά που ο Α.Σαμαράς αποκαλύπτει και επιβεβαιώνει ότι η οικογένεια Παπανδρέου έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών και ερευνάται η διάπραξη από μέρους τους, του εγκλήματος της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που συνακόλουθα συνοδεύει την φοροδιαφυγή.
Η αποκάλυψη της "κρυφής ύπαρξης" μέσω παρένθετου προσώπου της μητέρας του τέως πρωθυπουργού Μαργαριτας Παπανδρέου στην λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις του προσώπου αυτού, της Μαρίας Παντελή, 550.000.000 δολαρίων, φαίνεται ότι δεν ήρθε τυχαία.ως τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή σε βάρος της οικογένειας Παπανδρέου, ενώ προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να προδικάζεται το αποτέλεσμα. 

Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του στη Βαυαρία και τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγω για μία «νέα αρχή» στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. «Έρχομαι σαν φίλος. Είμαστε συνεργάτες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και ιδανικά. Δεν πρέπει να κρύψει τίποτα ο ένας από τον άλλο αλλά πολλά κερδίζονται εάν μιλάμε περισσότερα μεταξύ μας» είπε ο πρωθυπουργός. 

Παράλληλα επανέλαβε την αποφασιστικότητα του να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα προκειμένου η χώρα να ανακτήσει την αξιοπιστία της.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ! Προστατεύουν τους τραπεζίτες για την επαναγορά των ομολόγων με νόμο - όνειδος


Σε μια "έννομη" απάτη προχωράει η κυβέρνηση προκειμένου να παράσχει την απαραίτητη ασπίδα στους τραπεζίτες, για να εκποιήσουν αντί κλάσματος της πραγματικής τους αξίας τα ομόλογα που κατέχουν στο πρόγραμμα επαναγοράς που αποφάσισε το Eurogroup, χωρίς να έχουν λόγο οι μέτοχοι.
Κάτι που είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, να γίνει τέτοια κίνηση χωρίς γενική συνέλευση των τραπεζών. Πάνε να το περάσουν με απόφαση του Δ.Σ.
Ειδική διάταξη –στα «πρότυπα» ανάλογης που είχε υπάρξει κατά την εφαρμογή- για την προστασία από αστικές κλπ. ευθύνες των διοικήσεων των τραπεζών που θα αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της επαναγοράς ελληνικών κρατικών ομολόγων ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου ανέφερε το μεσημέρι της Παρασκευής πως η σχετική διάταξη θα κατατεθεί εντός της ημέρας. Αποσκοπεί στην διευκόλυνση των ΔΣ των τραπεζών που σήμερα συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο buy back, προκειμένου να μην κατηγορηθούν από τους μετόχους τους για απιστία.
Οι τραπεζίτες ζήτησαν και πήραν το «οκ» από τον Υπουργό Οικονομικών, για την προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα λειτουργεί ως ασπίδα στα μέλη των διοικήσεων των τραπεζών έναντι αγωγών που μπορεί να κατατεθούν εις βάρος τους από μετόχους.
Αυτό φυσικά, θα μπορούσε να έχει και αναδρομική ισχύ, δηλαδή να μην μπορεί να κάνει κάποιος αγωγή και για προηγούμενες υποθέσεις των τραπεζιτών.
Για να το ζητούν όμως, αυτό, είναι σίγουροι ότι οι αγωγές από τους μετόχους θα έρχονται σωρηδόν, οπότε θέλουν να τις καταστήσουν "άσφαιρες"!
Τμημα ειδήσεων defencenet.gr

Ένας υπουργός που δεν μασάει τα λόγια του για το Σκοπιανό




Σε παλαιότερο δημοσίευμά μας, όπου επαινέσαμε δυο θετικές ενέργειες του ελληνικού ΥΠΕΞ, είχαμε σημειώσει ότι δεν ξέρουμε σε ποιον να τις πιστώσουμε, λόγω της πολυκομματικής σύνθεσης των πολιτικών ηγουμένων του. Γιατί όχι βέβαια, και σε άξιους διπλωμάτες, οι οποίοι υπάρχουν...
φυσικά στο εν λόγω υπουργείο, αλλά αν δεν είναι κομματικοί φίλοι, τους έχουν στο πρωτόκολλο.
Τώρα όμως γνωρίζουμε, μετά την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα, δήλωση που είχαμε αρκετά χρόνια να ακούσουμε. Ο κ. Δ. Κούρκουλας, σε τηλεοπτική συζήτηση για το Σκοπιανό, είπε μεταξύ άλλων:
«Η Αθήνα δεν αμφισβητεί μόνο το όνομα του κράτους, αλλά και την ονομασία της γλώσσας, την ταυτότητα των πολιτών, ακόμη και την ονομασία των προϊόντων. Η Ελλάδα επιμένει να επιλυθεί το όνομα της χώρας πριν τα Σκόπια αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.».

Γιατί επιβραβεύουμε με την κριτική μας την δήλωση αυτή; Επειδή, επιμελώς αποφεύγουν οι διατελέσαντες ΥΠΕΞ πολλά χρόνια τώρα, να κάνουν λόγο για τη σοβαρότητα και των άλλων θεμάτων, πλην της ονομασίας των Σκοπίων. Από δε τη στήλη μας, πολλές φορές γράψαμε, ότι και το όνομα αν λυθεί ευνοϊκά για μας -που δεν θα λυθεί, παρά μόνον αν διαλυθεί το σκοπιανό κράτος-, υπάρχουν δύο μεγάλα αγκάθια, για τα οποία δεν γίνεται λόγος: Το ζήτημα της εθνικότητας των πολιτών των Σκοπίων, και αυτό της γλώσσας.

Αν δηλαδή ονομασθεί το κράτος «Ντίσνεϋλαντ» -όπως είχε προτείνει ο κ. Αλή Αχμέτι, αρχηγός του συγκυβερνώντος σήμερα αλβανικού κόμματος, ο οποίος ως Αλβανός δεν έχει λόγο να επιζητεί για τους ομοεθνείς του τον τίτλο του Μακεδόνα- οι Σκοπιανοί θα αποκαλούνται «Μακεδόνες», η δε γλώσσα τους «μακεδονική». Και τούτο διότι, η εντολή που έχει ο κ. Νίμιτς από τον ΟΗΕ, είναι μόνον για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας.
Οι δε ευθυνόφοβοι πολιτικοί μας -αποφεύγοντας κάθε ενέργεια που θα έδινε αφορμή στους «δήθεν» να τους θεωρήσουν πατριώτες- προσποιούνταν πως δεν αντιλαμβάνονταν τη σοβαρότητα του προβλήματος, και αρκούνταν σε συζητήσεις μόνον για το όνομα. Και ήρθε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλας, να θέσει το πρόβλημα, μετά από τόσα χρόνια (η στήλη ομολογεί, ότι δεν έχει ιδιαίτερες πληροφορίες για την πρότερη δραστηριότητα του εν λόγω υπουργού).
Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε επίσης ότι η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του κ. Φούλε, ότι μπορούν να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις για την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. και παράλληλα να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την εύρεση κοινώς αποδεκτής ονομασίας, «είναι κάτι για το οποίο η Ελλάδα αντιτίθεται και δεν αποδέχεται».
Κατά τον κ. Κούρκουλα, το όνομα αποτελεί το αντικείμενο των διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ, αλλά εκτός από την ονομασία του κράτους υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Όπως η ονομασία της γλώσσας και η ονομασία που θα χρησιμοποιείται για τους πολίτες των Σκοπίων. Και κατέστησε σαφές ότι δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ουσιαστικού Μακεδόνας και των επιθετικών προσδιορισμών μακεδονικός, μακεδονική.
Στην ίδια τηλεοπτική συζήτηση παρευρισκόταν και ο καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Θράκης, κ. Γρ. Καλαβρός, ο οποίος δικαίωσε τη στήλη μας, όταν υποστηρίζουμε πως δεν πρέπει να λησμονήσουμε την βασική αρχή, ότι «φίλος» μου είναι ο εχθρός του εχθρού μου.
Επάνω σ’ αυτό, ο κ. Καλαβρός είπε ότι η χώρα μας καλό είναι να έχει επαφή με την Βουλγαρία, αφού κι αυτή έχει το ίδιο πρόβλημα μ’ εμάς, όσον αφορά την εθνικότητα και τη γλώσσα (θα έρθει φυσικά και η στιγμή που θα μας ανοίξουν θέματα και οι Βούλγαροι, αλλά θα αργήσει).

Ο Μακεδών

Ποιός είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Κούρκουλας

Ο Δημήτρης Κούρκουλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Διοικητικό και Οικονομικό Δίκαιο στα Πανεπιστημια Βόννης και Κολωνίας στη Γερμανία.

Από το 1981 είναι στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Ασχολήθηκε με τις εξωτερικές σχέσεις και τις διαπραγματεύσεις διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη διετία 1987-1989 αποσπάσθηκε στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και ασχολήθηκε με τις σχέσεις ΕΟΚ-Κύπρου και ΕΟΚ-Τουρκίας. Την περίοδο 1989-1992 ήταν μέλος του ιδιαίτερου Γραφείου της ελληνίδας Επιτρόπου Βάσως Παπανδρέου, υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις και τις σχέσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από το 1992 μέχρι το 1997 ήταν προϊστάμενος του τμήματος πολιτικών σχέσεων με τις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το 1997 τοποθετήθηκε Πρέσβης – Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λίβανο, ο πρώτος Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά το τέλος του πολέμου. Το 2001 ορίσθηκε Πρέσβης – Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βουλγαρία. Κατά τη θητεία του στη Σόφια ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματέυσεις για την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ένωση. Το ίδιο διάστημα ήταν υπεύθυνος για την υλοποίηση των προγραμμάτων χρηματοδότησης της Βουλγαρίας από ευρωπαϊκά προγράμματα ύψους άνω των 300 εκ. Ευρώ ετησίως. Το 2006 ανέλαβε Πρέσβης – Προϊστάμενος της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, την τρίτη σε μέγεθος Αντιπροσωπεία της ΕΕ παγκοσμίως. Με την ιδιότητα αυτή ήταν μελος του Peace Implementation Council του οργάνου που προβλέπεται για την εφαρμογή της Συνθήκης Ειρήνης του Ντέϊτον (Dayton) στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Το 2010 επέστρεψε στις Βρυξέλλες και ανέλαβε Διευθυντής αρμόδιος για την στρατηγική και πολιτική διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, την Τουρκία και την Ισλανδία.

Ο Δημήτρης Κούρκουλας μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Η Deutsche Bank απέκρυψε ζημιές ύψους 12 δισ. $


Μαίνεται ο οικονομικός πόλεμος Λονδίνου-Φρανκφούρτης, με τους ΑΆγγλους να εξαπολύουν βόμβα μεγατόνων στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας, μέσω της μιντιακής ναυαρχίδας του Σίτι, Financial Times.
Το αποκλειστικό πρώτο θέμα της εφημερίδας αποκάλυψε χθες, πως η Deutsche Bank, δηλαδή o βασικός τραπεζικός κολοσσός της Γερμανίας, απέκρυψε κατά την περίοδο της χρηματοοικονομικής κρίσης ζημιές ύψους 12 δισ. δολαρίων, για να αποφύγει το ενδεχόμενο κρατικής στήριξης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τρεις πρώην εργαζόμενοι της γερμανικής τράπεζας κατέθεσαν επίσημες καταγγελίες στα ελεγκτικά όργανα της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς (SEC), αναφέροντας πως η Deutsche Bank δεν αποτύπωσε σωστά τη μαζική έκθεσή της, ύψους 130 δισ. δολαρίων, σε τοξικά παράγωγα. Αν η τράπεζα έδινε στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία, τότε η θέση της θα υποχωρούσε επικίνδυνα στο αποκορύφωμα της χρηματοοικονομικής κρίσης και θα χρειαζόταν κρατική στήριξη για να επιβιώσει, όπως στη συνέχεια πολλές άλλες τράπεζες της ευρωζώνης (ιρλανδικές, ισπανικές, βελγικές κ.λπ.).
Συγκεκριμένα, το «κατηγορητήριο» αναφέρει πως η Deutsche Bank δεν κατέγραψε σε τιμές market-to-market ζημιές της περιόδου 2007-2009, όταν ξεκίνησε το χρηματοοικονομικό ντόμινο στις ΗΠΑ, από την Bear Sterns και τη Lehman Brothers. Η «δημιουργική λογιστική» των Γερμανών σχετίζεται και με τον Αμερικανό κροίσο των επενδύσεων, Ουόρεν Μπάφετ, ειδικότερα με λανθασμένη αποτύπωση της ασφάλειας που παρείχε η εταιρία του, η γνωστή Βerkshire Hathaway, για ορισμένες τοποθετήσεις της.
Σε e-mail που απέστειλε στο πρακτορείο Reuters, η εκπρόσωπος της Deutsche Bank, Ρενέ Καλάμπρο, απάντησε πως οι καταγγελίες αφορούν χειρισμούς που έγιναν πριν από 2,5 χρόνια, και κοινοποιήθηκαν στο ευρύ κοινό το 2011. Προσθέτει, ακόμη, πως έγινε προσεκτικός και διεξοδικός έλεγχος για τους ισχυρισμούς των τριών υπαλλήλων, οι οποίοι κρίθηκαν «εντελώς αβάσιμοι», αλλά διαβεβαιώνει πως η γερμανική τράπεζα θα συνεργαστεί πλήρως με τις εποπτικές αρχές της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς (SEC) για τη διερεύνηση του θέματος.
Ωστόσο η πολύκροτη υπόθεση αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς δύο από τους καταγγέλλοντες υπογραμμίζουν ότι έχασαν τη δουλειά τους επειδή έθιξαν τα κακώς κείμενα. Μάλιστα ένας εξ αυτών, ο Ερικ Μπεν- Αρτζι, διαχειριστής κινδύνου της Deutsche Bank, απολύθηκε τρεις μέρες μετά την κατάθεση της καταγγελίας του στη SEC. Ανάλογη τύχη είχε ο senior trader Μάθιου Σίμσον, στον οποίο η γερμανική τράπεζα κατέβαλε 900.000 δολάρια κατόπιν εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του αγγλο-γερμανικού χρηματοοικονομικού πολέμου, οι Financial Times επιτέθηκαν με χωριστό σχόλιο στον ισχυρό άνδρα της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν, κατηγορώντας τον ότι τη χρονιά της «μεγάλης συγκάλυψης», δηλαδή το 2009, κόμπαζε πως η τράπεζά του διαθέτει άφθονα κεφάλαια και θα επέστρεφε σε κερδοφορία εντός της χρονιάς.
Η εκστρατεία δημοσίων σχέσεων της DB το επίμαχο διάστημα ανέβασε τη μετοχή της από 18 ευρώ τον Ιανουάριο σε 39 ευρώ στο τέλος Απριλίου 2009, διάστημα κατά το οποίο ο κ. Ακερμαν διαβεβαίωνε πως η τράπεζά του παρέχει στο επενδυτικό κοινό «πλήρη διαφάνεια για το σύνολο των τοποθετήσεών της», διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του ότι «δεν κρύβει ζημιές»!
Γιάννης Παπαδάτος, στον Ελεύθερο Τύπο

ΤΩΡΑ ΕΜΑΘΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ…


ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ…
ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΩΣ ΥΠΟΘΗΚΗ…

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Θυμάμαι στην εφηβεία μου, τότε στα μέσα της δεκαετίας του ’90, κάποιους μετρημένους στα δάχτυλα δημοσιογράφους αλλά και καθηγητητές πανεπιστημίου να μιλάνε για τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, της Κρήτης και της Βορείου Ελλάδος… Πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ουράνιο, βωξίτης, χρυσό ακόμα όσμιο… Τους θυμάμαι να αναφέρουν σαν χθες, ότι η Ελλάδα είναι μια πάμπλουτη χώρα όχι μόνο στον πολιτισμό της, αλλά και στο υπέδαφός της… Τόσο πλούσια  που μπορεί να τροφοδοτήσει τουλάχιστον για 100 με 150 χρόνια ενεργειακά την υπόλοιπη Ευρώπη , να φτιάξει ισχυρή οικονομία και συνεπώς ένα σοβαρό κράτος όπου οι Έλληνες θα μπορούν να ευημερούν και να αναπτυχθούν.
Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους που μιλούσαν γιάυτά τα θέματα, κάποιοι εξυπνάκιδες, ημιμαθείς, και άσχετοι διαμορφωτές γνώμης, είτε πολιτικοί είτε δημοσιογράφοι, με περίσσεια ευκολία τους χαρακτήριζαν γραφικούς, ονειροπαρμένους, φαντασιόπληκτους ακόμα και …ακροδεξιούς ή φασίστες!
Σήμερα λοιπόν, αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο οικονομικής κατάπτωσης και αφού και τα Γερμανικά ΜΜΕ υπονοούν ότι αυτός ο ορυκτός πλούτος μπορεί να μετατραπεί σε υποθήκη του χρέους μας, ξύπνησε επιτέλους και ο κάθε ελαφρόμυαλος και μιλάει στα τηλεοπτικά παράθυρα και διεκδικεί την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου από Έλληνες για Έλληνες!
Θετικό γεγονός φυσικά, όπως και να’ χει.

Θα πρέπει πλέον, να καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας, ότι το παιχνίδι ήταν στημένο και προσχεδιασμένο εδώ και πολλά χρόνια… Εδώ και πολλές δεκαετίες… Και δυστυχώς σε αυτό το παιχνίδι των παγκόσμιων άπληστων και σκοταδιστών εξουσιαστών του πλανήτη (πολλοί απο αυτούς μάλιστα ανήκουν και σε ένα συγκεκριμένο λόμπυ με συγκεκριμένη εθνική καταγωγή…) , συνέναισαν και πολλοί ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ της Πατρίδας μας σε βαθμό μάλιστα ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!
Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η Ελβετία της Μεσογείου, να παράγει απίστευτες ποσότητες πλούτου, να εργάζονται όλοι οι Έλληνες, και σε συνδιασμό με τη ναυτηλία, τον τουρισμό, την αγροτιά και την πολιτισμική κληρονομιά μας να είμαστε κυριολεκτικά μια υπερδύναμη σε κάθε τομέα!
Αντ’ αυτού όμως οι πολιτικάντιδες που κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια, μας κατάντησαν  μια χώρα ψαροκώσταινα, χωρίς παραγωγή, με υπερβολικά πολλούς αργόσχολους δημοσίους υπαλλήλους, με ανεργία, εγκληματικότητα, με εκφυλισμό της νεολαίας, με ένα τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα… και ως λύση – να φαντάζουν κάποιοι αστείοι λαϊκιστές πολιτικάντιδες νέας γενιάς και κάποιοι φοροκυνηγοί…
Έφτασαν στο σημείο να σκέφτονται μάλιστα να φορολογούν…μέχρι και τα παιδιά μας!!!…
Ας ξυπνήσουμε επιτέλους και ας στείλουμε με κάθε τρόπο, σε κάθε κατεύθυνση, σε εσωτερικό και εξωτερικό ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, ότι όχι μόνο δεν θα δωθεί τίποτα ως υποθήκη στο τεχνιτό μας χρέος, αλλά θα αποκτήσουμε οικονομική και ενεργιακή επάρκεια, και πάλι θα κακακτήσουμε με την αξία μας τη θέση που μας αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα σε κάθε επίπεδο- και θα ξαναδημιουργήσουμε πολιτισμό…
Έσσεται Ήμαρ…
Δημήτριος Ζιαμπάζης, Δημοσιογράφος
el-democracy.blogspot.com

ΗΠΑ: Ένα βήμα πριν τον δημοσιονομικό γκρεμό


Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για τις ΗΠΑ, οι οποίες βρίσκονται στα πρόθυρα του «δημοσιονομικού γκρεμού» των 607 δισ. δολαρίων. Έχουν απομείνει μόλις τέσσερις εβδομάδες ως την Πρωτοχρονιά του 2013, οπότε και θα γίνει αυτόματη αύξηση των φόρων εξαιτίας του νόμου που ψηφίστηκε το 2011 για να επιβάλει τη μείωση του ελλείμματος. Ο μόνος τρόπος για να ακυρωθεί αυτή η αύξηση είναι να ψηφιστεί ένας νέος νόμος. Το πρόβλημα είναι ότι η ψήφιση νέου νόμου μοιάζει σχεδόν αδύνατη, καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν φαίνεται να συμβιβάζονται και τα σχέδιά τους απορρίπτονται σχεδόν αυτόματα.
Οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι πρέπει να γίνουν μειώσεις 4 τρις δολαρίων τα επόμενα δέα χρόνια. Διαφωνούν όμως ως προς τον τρόπο. Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε το ρεπουμπλικανικό σχέδιο ως «μη ισορροπημένο», γιατί δεν αυξάνει τη φορολογία των πλουσιότερων Αμερικανών. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, που υπέβαλε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ, οι Ρεπουμπλικάνοι θα επέτρεπαν μία αύξηση στη φορολογία με «επίθεση» όμως στις φοροαπαλλαγές κι όχι με αύξηση της φορολογικής κλίμακας για τα εισοδήματα άνω των 250 χιλιάδων δολαρίων. Μαραθώνια τηλεφωνική συνομιλία του Ομπάμα με τον Μπένερ χθες κατέληξε και πάλι σε αδιέξοδο.
Το σχέδιο περιλαμβάνει την κατάργηση φοροαπαλλαγών σε ζευγάρια που από κοινού έχουν εισόδημα άνω των 250 χιλιάδων δολαρίων τον χρόνο, αλλά προβλέπει τη διατήρηση των φοροαπαλλαγών σε εισοδήματα κάτω από αυτό το όριο. Περιλαμβάνει επίσης άμεσες δαπάνες για τους ανέργους και τις οικογένειες – ιδιοκτήτες κατοικιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το πιθανότερο είναι να βρεθεί και πάλι μια προσωρινή λύση, σαν αυτή που είχε συμφωνηθεί το 2011. Αυτή θα μπορούσε να είναι η αύξηση της φορολογίας στους πολύ πλούσιους στο 39,6%, όπως επιμένει ο Ομπάμα, η οποία όμως θα μειωθεί ξανά προς το τέλος του 2013. Ως τότε, υποτίθεται ότι θα έχει σχεδιαστεί και συμφωνηθεί επιτέλους μία ευρύτερη φορολογική μεταρρύθμιση.
http://www.reuters.com/

ΝΥΤ: Πώς οι Έλληνες ολιγάρχες εμποδίζουν την ανάκαμψη



Με αφορμή την υπόθεση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, οι New York Times φιλοξενούν εκτενές άρθρο αναφορικά με τις σχέσεις επιχειρηματιών-πολιτικών προσώπων και το πώς αυτές εμποδίζουν την ανάκαμψη της χώρας.
Ένας δυναμικός επιχειρηματίας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, φαινόταν να αντιπροσωπεύει μια πολλά υποσχόμενη νέα εποχή για την Ελλάδα. «Θάμπωσε» τον παραδοσιακό επιχειρηματικό κόσμο της χώρας με το στήσιμο μιας αυτοκρατορίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, λίγα μόλις χρόνια αφότου κληρονόμησε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση στα 18 του. Προσπαθώντας να γίνει αποδεκτός στους κύκλους της ελίτ, έδινε αφειδώς χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και καλλιέργησε δεσμούς με τα ηγετικά πολιτικά κόμματα.
Όμως, καθώς η οικονομία της Ελλάδας επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια, η τύχη του άλλαξε και άρχισε να καταχράται λεφτά από την τράπεζα την οποία ήλεγχε, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. Με τις κατηγορίες να αιωρούνται πάνω από το κεφάλι του, φάνηκε πως η ταχεία άνοδός του θα ακολουθούνταν από την εξίσου απότομη πτώση του. Όμως, χάρη σε μιανομοθεσία που πέρασε αθόρυβα η ελληνική βουλή, απέφυγε τη δίωξη, προς το παρόν τουλάχιστον, με το να δώσει απλώς πίσω τα χρήματα που καταχράστηκε
Στα 40 του, τώρα, ο κ. Λαυρεντιάδης βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο, καθώς το όνομά του φιγουράρει στην επονομαζόμενη λίστα Λαγκάρντ, η οποία περιέχει περισσότερους από 2.000 Έλληνες που λέγεται ότι διατηρούσαν λογαριασμούς στην HSBC και οι οποίοι είναι ύποπτοι φοροδιαφυγής. Η λίστα αυτή, η οποία δόθηκε στις ελληνικές αρχές πριν από δύο χρόνια από την Κριστίν Λαγκάρντ, υποτίθεται ότι θα έριχνε άπλετο φως στις σκιώδεις πρακτικές των πλουσίων.
Αντί γι’ αυτό, όμως, απλώς μπήκε κάτω από το χαλί και τώρα δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών και κορυφαία στελέχη των φορολογικών αρχών της χώρας ερευνώνται για τη μη δράση τους για το θέμα.
Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας συχνά αποδίδονται στον δημόσιο τομέα, στο «πλούσιο» συνταξιοδοτικό σύστημα και στις μη ανταγωνιστικές βιομηχανίες με τους χρυσοπληρωμένους εργαζόμενους και τις εφ’ όρου ζωής εργασιακές εγγυήσεις. Πολύ συχνά, όμως, παραβλέπεται ο ρόλος που έχουν παίξει μια «χούφτα» εύπορες οικογένειες,πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης -που συχνά βρίσκονται στην ιδιοκτησία μεγαλοπαραγόντων- που απαρτίζουν τους «ισχυρούς» της Ελλάδας.
Σε μια χώρα που έχει συνθλιβεί από τη λιτότητα και όπου η ανεργία ξεπερνά το 25%, ο μέσος Έλληνας δυσαρεστείται όλο και περισσότερο από μια ολιγαρχία που, σύμφωνα με τους επικριτές της, κατευθύνει μια «θολή», κλειστή οικονομία η οποία βρίσκεται στη ρίζα πολλών από τα προβλήματα της χώρας και λειτουργεί με ουσιαστική ατιμωρησία, αναφέρουν οι NYT.
Κάποιες δεκάδες ισχυρές οικογένειες ελέγχουν κρίσιμους τομείς, συμπεριλαμβανομένων του τραπεζικού, του ναυτιλιακού και του κατασκευαστικού, και συνήθως μπορούν να βασιστούν στην πολιτική τάξη για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους, κάποιες φορές με την έγκριση νομοθετημάτων που έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες τους.
Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι μια έλλειψη ανταγωνιστικότητας που υπονομεύει την οικονομία, επιτρέποντας στους μεγαλοπαράγοντες να κινούν τα καρτέλ και ναπλουτίζουν μέσω του ρουσφετολογικού καπιταλισμού. «Αυτό το καθιστά λογικό γι’ αυτούς να δημιουργούν μια στενή, αιμομικτική σχέση με πολιτικούς και ΜΜΕ, που τότε γίνεται ιδιαίτερα ευάλωτη στη διαφθορά», σύμφωνα με τον Κέβιν Φεδερστόουν, καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο London School of Economices.
Αυτήν την εβδομάδα, η Διεθνής Διαφάνεια κατέταξε την Ελλάδα ως την πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ευρώπη, πίσω και από πρώην σοβιετικές χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Σλοβακία. Υπό την πίεση της χρηματοοικονομικής κρίσης, η Ελλάδα πιέζεται από τη Γερμανία και τους διεθνείς πιστωτές της να προχωρήσει σε θεμελιώδεις αλλαγές στο οικονομικό της σύστημα, προκειμένου να λάβει τα χρήματα που χρειάζεται για να αποφύγει τη χρεοκοπία.
Όμως, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα εάν οι ηγέτες της θα μπορέσουν να κάνουν μια τέτοια μεταμόρφωση. Τον τελευταίο χρόνο, παρά τις πολυάριθμες υποσχέσεις για αύξηση της διαφάνειας, η χώρα υποχώρησε κατά 14 θέσεις συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα για τη διαφθορά.
Ο κ. Λαυρεντιάδης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες που προέρχονται από τα δάνεια ύψους εκατ. δολαρίων που χορήγησε η τράπεζά του, η Proton Bank, σε διάφορες εταιρείες - μερικές φορές, σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης, δίνοντας εντολή σε κάποιον υπάλληλο να μεταφέρει τα χρήματα σε σακούλες. Όμως, καθώς η Ελλάδα αγωνίζεται να ολοκληρώσει την κρίσιμη ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα, ηπερίπτωση του Λαυρεντιάδη είναι εμβληματική μιας μεγαλύτερης μάχης που διεξάγεταιμεταξύ των αδύναμων θεσμών της Ελλάδας και των νέων ρυθμιστικών δομών ενάντια σε αυτά τα οχυρωμένα συμφέροντα.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι το σύστημα πρέπει να αλλάξει ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να αναδυθεί από την κρίση. «Η διατήρηση του status quo απλώς θα διαιωνίσει την καταστροφή στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Φεδερστόουν. Αν και η περίπτωση του Λαυρεντιάδη υποδηλώνει ότι το status quo τουλάχιστον ερευνάται, πρόσθεσε ότι «δεν βρίσκεται υπό επαρκή επίθεση».
Σε συνέντευξή του, ο κ. Λαυρεντιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι διατηρεί «μερικούς λογαριασμούς» στην HSBC της Γενεύης συνολικού ύψους μόλις 65.000 δολαρίων, κι όλα τα χρήματα είναι νόμιμα και φορολογημένα. Επίσης απέφυγε τις ερωτήσεις αναφορικά με τους πολιτικούς δεσμούς του και αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της συνεχιζόμενης έρευνας στην Proton Bank.
Μάλιστα, δήλωσε ότι τον προβληματίζει ότι ξεχώρισε το όνομά του στις αναφορές για τη λίστα Λαγκάρντ, την ώρα που άλλα ισχυρά πρόσωπα φαίνεται πως απέφυγαν τη διερεύνηση. Χαρακτήρισε τον εαυτό του «αποδιοπομπαίο τράγο», ενώ ερωτηθείς για το ποιος θεωρεί ότι ευθύνεται για τα προβλήματά του χαμογέλασε αινιγματικά και απάντησε: «Θα μπορούσα να πω χιλιάδες ονόματα, αλλά δεν είναι του στιλ μου»…

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Το ροζ του ΣΥΡΙΖΑ πιάνει μούχλα


Εικόνα: Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης


Ο Αλέξης Τσίπρας όπου να 'ναι θα βάλει και ζιβάγκο, θα 'ρχίσει να καπνίζει πίπα και θα ζητάει παραγγελιά στα «λαϊκά πολιτιστικά κέντρα» το «Αυτός ο άνθρωπος αυτός» της Ρίτας. Κι ενώ άλλοι φυτεύουν μαλλιά, αυτός, επειδή έχει πλούσια κόμη, μπορεί με το ξυράφι να διευρύνει το μέτωπο προς τα πίσω, μέχρι την κορυφή του κρανίου.

Ετσι θα θυμίζει ακόμη περισσότερο το ίνδαλμά του που, με τα χέρια ανοιχτά στο μπαλκόνι, πούλησε χοντρική το παραμύθι στο πόπολο κι από νοικοκυρεμένη χώρα με βιομηχανίες, βιοτεχνία και αγροτική παραγωγή μεταβληθήκαμε σε κρανίου τόπο της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Ο Ανδρέας κοινωνικοποίησε τη διαφθορά, μύησε στα κόλπα με την «πλέρια», φαρδιά πλατιά «δημοκρατία», ακόμη και τον κυρ Μήτσο, μέλος του τάδε συνεταιρισμού ή του δείνα συμβουλίου. Πήρε τα ταμεία γεμάτα και τα παρέδωσε σαν τρύπια χιλιομπαλωμένη καπνοσακούλα. Από «εκδημοκρατισμό» όμως και «κοινωνικοποίηση» χόρτασαν και τα μπατζάκια μας. Οι πολιτικές και οι νοοτροπίες του ντεμέκ σοσιαλισμού μας δεν έφτιαξαν μόνο έναν γραφειοκρατικό δεινόσαυρο κι αφαίμαξαν τα ταμεία. Εφτιαξαν κι έναν καινούργιο τύπο ανθρώπου με βρόμικο μάτι, φυγόπονο, που αντιδρά βίαια σε κάθε μεταρρύθμιση.

Το ΠΑΣΟΚ, από τον Οκτώβριο του 2009, σαν σαραβαλιασμένο λεωφορείο που τρέχει με σπασμένα φρένα στην κατηφόρα, αναπηδά στις λακούβες, του φεύγουν πόρτες και καπό και ήδη βαίνει για τον γκρεμό, έχοντας μείνει μόνο το σασί κι ο σαστισμένος Βενιζέλος στο τιμόνι με κάτι λίγους. Το πλήθος των επιβατών πήδηξε εν κινήσει για να σωθεί. Το ραγδαίο αυτό ξεχαρβάλωμα κι η πολιτική του απαξίωση αποτελούν και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη σταθερότητα της κυβέρνησης, διότι το απομεινάρι του δημιουργήματος του Ανδρέα Παπανδρέου κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από αιφνίδιο πολιτικό θάνατο. Περισσότερη ομοψυχία υπάρχει μεταξύ σιιτών και σουνιτών στο Ιράκ, παρά ανάμεσα στον Βενιζέλο και όσα κορυφαία στελέχη ξέμειναν στο κόμμα του.

Μεγάλο μέρος της βάσης, κυρίως το κρατικοδίαιτο γραφειοκρατικό κομμάτι, που απαρτίζεται από αυτόν τον τύπο ανθρώπου που στελέχωσε τους μηχανισμούς της παρακμής, μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τους υπόσχεται γιοφύρια, παιδιά και, κυρίως, ότι μ’ έναν μαγικό τρόπο η κυβέρνησή του θα βάλει την πατρίδα στη μηχανή του χρόνου και θα την πάει πίσω στο 2008, θα ξαναδώσει στους πολίτες τα εισοδήματα και το επίπεδο ζωής που είχαν προτού το τσουνάμι της κρίσης περάσει τον Ατλαντικό και σαρώσει τη βερεσέ ευημερία μας.

Σήμερα η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ είναι «πράσινη», στο χρώμα της κρατικοδίαιτης μούχλας. Ο Τσίπρας προσπαθεί να μιμηθεί ακόμη και την τονικότητα του λόγου και τις χειρονομίες του Ανδρέα Παπανδρέου και να ενσωματώσει όσο πιο πολλούς από τους απελπισμένους πασοκογενείς μουσαφιραίους που θέλουν να κοιμηθούν και να ξυπνήσουν το πρωί χωρίς Μνημόνιο και με μισθό σαν τις παλιές καλές εποχές, τότε που ο Γιάννος αγωνιζόταν για τον σοσιαλισμό κι ο Ακης είχε την έπαρση βαρύτονου.

Ο Τσίπρας υπόσχεται ότι θα κάνει προσλήψεις, θα αποκαταστήσει τα εισοδήματα, θα κάνει ανάπτυξη με δημόσιες επενδύσεις, αλλά κρατάει κρυφό το πού θα βρει τα μπικικίνια, πώς θα καταγγείλει, επαναδιαπραγματευτεί, ακυρώσει το Μνημόνιο. Κατά το ξύπνημα και οι υποσχέσεις. Τζάμπα. Αλλωστε, σάμπως κι ο Ανδρέας δεν είχε υποσχεθεί ότι θα βγούμε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, ότι θα διώξει τις «βάσεις του θανάτου» κ.λπ.; Χάντρες και καθρεφτάκια.

Για να κουμαντάρει το μαγαζί και να το ενώσει, ώστε να αφομοιώσει την παχιά παχιά «πράσινη» συνιστώσα αλλά και να πείσει κανέναν απελπισμένο και προλεταριοποιημένο μεσοαστό, πρέπει να κάνει ενιαίο κόμμα το σκορποχώρι των συνιστωσών. Νεοκομμουνιστές, παρλιακά της ιαχωβίτικης «οικολογίας» και του αντεξουσιασμού, τρότσκες και ιεροκήρυκες του κοινωνικού πολέμου πρέπει να πάνε στην μπάντα, για να περάσει ο Λοσάντα με το «κοκκοράκι». Δεν είναι καθόλου πρόθυμοι κι αρχίζουν να αισθάνονται ότι ο Αλέξης τούς βλέπει σαν εμπόδιο για την αποδοχή του από το εγχώριο σύστημα και τον διεθνή παράγοντα.

Θυμηθείτε το, αν ο μοι γένοιτο έρθει η ώρα: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αγοράσει βερνίκια, βούρτσες και πανάκια για να κάνει σπέσιαλ στίλβωμα στο Μνημόνιο και διαμηνύει χαμηλόφωνα σε τραπεζίτες, δανειστές και πέραν του Ατλαντικού: «Μην ακούτε τι λέω φωναχτά, θα 'μαι καλό παιδί». Παλιό το έργο. Το 'παιξε και το ίνδαλμά του, μόνο που τότε η χώρα είχε παραγωγική βάση και χρήμα. Τώρα πια είναι ανάμνηση παλιά, απλήρωτα ομόλογα στο συρτάρι…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΙΙF "Δεν συμφωνούμε με την επαναγορά χρέους - Θα κάνουν το ίδιο κι άλλοι" - Και τώρα, τι;


Αμφιβολίες για την… χρησιμότητα του προγράμματος επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων διατυπώνει το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) ναρκοθετώντας έτσι την διαδικασία, αφού είναι το πλέον αρμόδιο για να μιλήσει για επαναγορά: Είναι το θεσμικό όργανο των παγκόσμιων θεσμικών επενδυτών.
Αν πουν αυτοί "όχι", τότε ποιοι θα πούν "ναι" και θα πάνε να "σπάσουν" τα ομόλογά τους; Πέρα από τους πειρατές της δευτερογενούς που είναι άγνωστο πόσα ομόλογα κατέχουν.
Το πλέον σημαντικό είναι ότι στην ανακοίνωση-βόμβα τίθεται ζήτημα συνολικά του ευρωπαϊκού χρέους με το ΔΝΤ να διερωτάται κατά πόσον ειναι φερέγγυα η ευρωζώνη, αφού υπάρχει κίνδυνος και άλλες χώρες που έχουν πρόβλημα χρέους να ζητήσουν την διαγραφή του!
Σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο, που πρέπει να σημειωθεί πως την περασμένη Άνοιξη ήταν αυτό που οργάνωσε και ουσιαστικά υλοποίησε την πρώτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, το PSI+, αναφέρει πως «το νέο σχέδιο επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων δεν μπορεί να ελαφρύνει την Ελλάδα από το άμεσο πρόβλημά της, την έλλειψη ρευστότητας και είχε δοθεί η υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξει κάτι ανάλογο».
Παράλληλα το IIF προειδοποιεί πως "Το νέο πρόγραμμα επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων εγείρει νέους φόβους στις αγορές, αναφορικά με την εξασφάλιση - ή μη εξασφάλιση - του ευρωπαϊκού χρέους. Με το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα αυξάνει ο κίνδυνος να ζητήσουν και άλλες χώρες της Ευρωζώνης ανάλογη μεταχείριση του χρέους τους".
Τι σημαίνουν τα παραπάνω: Ο IIF στέκεται αυτή την φορά απέναντι από την Ελλάδα στο θέμα του έμμεσου "κουρέματος" με την επαναγορά ύψους 40 δισ. ευρώ. Που σημαίνει ότι τα μέλη του δεν θα λάβουν μέρος στην διαδικασία. Είναι η δεύτερη κακή είδηση μετά την υποβάθμιση σε καθεστ΄ς επιλεκτικής χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας χθες από την S&P για τρίτη φορά μέσα σε 16 μήνες...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εάν αυτό δεν είναι υποτέλεια ρε πούστη, τότε ποιο είναι.

Σε μια δημόσια δήλωση υποτέλειας της χώρας αλλά και δήλωση "αυτομαστίγωσης" προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, την νύχτα μιλώντας σε εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάϊ .

Συγκεκριμένα η τελευταία ερώτηση της συνέντευξης από τον Αλέξη Παπαχελά: "Πέστε μια ανθρώπινη στιγμή που απογοητευθήκατε κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως υπουργός Οικονομικών;". Αφοπλιστική απάντηση του Στουρνάρα : 

"Στενοχωρήθηκα...όταν με πήρε ξαφνικά στο τηλέφωνο ο Σόιμπλε και με μάλωσε επειδή είπα στη Βουλή για την επιμήκυνση του χρέους! Αυτό δεν έπρεπε να το πεις μου είπε. Εκεί λύγισα"!

Δηλαδή δεν συγκλονίστηκε ούτε λύγισε από το 1.300.000 επίσημα ανέργους, ούτε από τα 3.500.000 Ελλήνων στο όριο της φτώχειας (στοιχεία Eurostat).

Ούτε καν από τα υποσιτισμένα παιδιά που θα παραλαμβάνουν συσσίτια από τον Φεβρουάριο, όπως δήλωσε ο συνάδελφός του υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος στην Βουλή, που σημαίνει ότι οι γονείς τους δεν έχουν πόρους να τα ταΐσουν, να τα χορτάσουν.

Γεγονός που συνιστά όνειδος για την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας. Όνειδος που πρέπει να ξεπλυθεί με κάποιο τρόπο.

Αλλά ούτε και από τις περισσότερες από 3.000 αυτοκτονιες που συνιστούν πραγματική σφαγή, του ελληνικού πληθυσμού.

Αντίθετα "κλαίει" με "μαύρες πλερέζες" γιατί τον "μάλωσε" ο Σόιμπλε! Ήμαρτον τι άλλο θα ακούσουμε απο τους γερμανοτσολιάδες, έλεος!


 http://ixnos.blogspot.gr/

Οι κουκουλοφόροι και η Standard & Poor’s


20121206-084001.jpgΤου Ηλία Καραβόλια,
Πριν λίγες ώρες συνέβη ότι χειρότερο μπορούσε αυτή την στιγμή να συμβεί για την ελληνική αξιοποστία, που τόσο κόπτεται η κυβέρνηση ότι ανέκτησε στις αγορές και στην διεθνή σκηνή. Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την Ελλάδα κατά 5 κλίμακες (!), αποκλειστικά,όπως αναφέρει, λόγω της διαδικασίας επαναγοράς χρέους. Η Ελλάδα βρίσκεται απο χθές σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default)για δεύτερη φορά(η πρώτη ήταν με το PSI) σε διάστημα 9 μηνών. Κάθομαι εδώ και ώρες και παρακολουθώ αγορές και ξένα πρακτορεία ειδήσεων, ενώ συνομίλησα με δύο αξιόπιστες πηγές (σε Λονδίνο και Ν.Υόρκη)που σαφέστατα κατανοούν ότι κάτι πολύ σοβαρό αγνοούμε εδώ κάτω( στην Αθήνα).Πολλοί δε έλληνες αναλυτές σχολιάζου ότι αυτή είναι μια σκόπιμη 
και συνήθης μέθοδος των οίκων αξιολόγησης ,αλλά ουδείς μας εξηγεί το απλό : γιατί την κάνουν τώρα-πριν την επαναγορά ομολόγων και μετά την τεχνητή υποτίθεται ανάσα απο το Eurogroup ; Η νέα υποβάθμιση μας υποδεικνύει το αυτονόητο: ότι για τις αγορές έιναι άκρως παράλογο να προτείνεται εθελοντικά στους κατόχους των νέων ομολόγων -μετά το PSI- να πωλήσουν με ζημίες, δεδομένου ότι έχουν ήδη υποστεί απομείωση αξίας κατά 53,5%( PSI) Κάποιος θα μπορούσε να πεί ότι αυτό που κάνει η S&P, να μας βάλει σε selective default, μόλις τρείς ημέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς ομολόγων, μας…ευνοεί ( απαξιώνει τα ομόλογα των κατόχων, άρα θα βιαστούν να προσέλθουν στο πρόγραμμα επαναγοράς ). Αστεία πράγματα, εννοείται. Αυτή η υποβάθμιση είναι μια ξεκάθαρα αρνητική είδηση, μια απόδειξη αποτυχίας των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης.
Τι ξέρει όμως η S&P που μας κρύβει η κυβέρνηση; Είναι κάτι που επιμελώς και επισταμένα, ψάχνουμε-κάποιοι- εδώ και μέρες. Γνωρίζω λοιπόν, και οχι μόνο εγώ, οτι οι ελληνικές τράπεζες μετά το PSI+ έλαβαν ευρωπαικής εγγύησης(απο το EFSF)ελληνικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 7 δις, περίπου στο 15% των ομολόγων που ανταλλάχτηκαν, εκ των οποίων τα μισά λήγουν σε 1 χρόνο και τα άλλα μισά σε 2 χρόνια. Επίσης, πήραν σε αντάλλαγμα του κουρέματος απο το PSI, και ”νέα” ελληνικά ομόλογα (14,8 δις ευρώ ) που ως γνωστόν, αντιστοιχούσαν στο 31,5% της ονομαστικής αξίας των παλιών ομολόγων που έδωσαν πίσω. Τέλος,έλαβαν και GDP linked Greek bonds( ομόλογα συνδεδεμένα με ρήτρα άυξησης του ΑΕΠ) .Ομως τί τα έκαναν,εδώ και 9 μήνες, όλα αυτά τα ομόλογα; Προσέξτε τι γνωρίζει καλά τόσο η S&P, όσο και κάποιοι σε Μαξίμου-Υπουργείο Οικονομίας:(γι αυτό και μιλούν για ‘πατριωτισμό’ τραπεζιτών): Οι ελληνικές τράπεζες σχεδόν πούλησαν πολλά απο τα ομόλογα εγγύησης EFSF(οπότε έγραφαν καθαρό κέρδος, λόγω της ευρωπαικής εγγύησης) και αγόρασαν επιπλέον ”νέα” ελληνικά ομόλογα , που έιχαν πέσει μέσα στο 2012 σε πολύ χαμηλές τιμές. Δεν έχω ούτε εγώ όυτε και άλλοι που συνομιλώ, ακριβή μεγέθη για το ύψος των ομολόγων του EFSF που έχουν πωληθεί,ούτε και πόσα ”νέα” ελληνικά έχουν αγοραστεί ,δευτερογενώς, από τις ελληνικές τράπεζες. Αλλά οι αγοραπωλησίες έγιναν, και είναι αρκετές…
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Δεν θέλω να σας μπλέξω, όμως επειδή το παιχνίδι είναι χοντρό και εμπλέκονται για ακόμη μια φορά τα πολιτικά με τα τραπεζικά συμφέροντα, ο κόσμος στην Ελλάδα ”πρέπει” να μην ασχολείται με αυτό, αλλά με την….πληροφορία(!) της κυβέρνησης ότι νεολαίοι του Συριζα, κουκουλοφόροι, θα ”κάψουν” την Αθήνα και τις περιουσίες εμπόρων στο κέντρο, λόγω της επετείου για τον θάνατο του νεαρού Αλέξη, πριν 4 χρόνια . Όποιος διαβάσει με προσοχή την ανακοίνωση της νεολαίας του Συριζα και μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, θα καταλάβει τι σημαίνει Φασισμός. Τόσο απλά. Γιατί όταν μιλάει ο πρωθυπουργός για δύο άκρα( η Χρυσή Αυγή απο την μια μεριά, και απο την άλλη 1,700,000 άνθρωποι που ψήφισαν Συριζα) μάλλον θέλει να μας καλλιεργήσει κλίμα εμφυλίου πολέμου. Αλλά οι ”αγορές”, έχουν την δική τους αστυνομία(Standard&Poor’s).Και αυτές οι αγορές, που τόσο τις πείσαμε σαν κυβέρνηση με την αξιοποστία μας, μάλλον δεν φοβούνται την νεολαία του Συριζα και τους υποτιθέμενους κουκουλοφόρους. Γνωρίζουν
πολύ καλά ποιοί φοράνε κουκούλες -και γραβάτες μάλιστα- προσπαθώντας με το ελληνικό τραπεζικό λόμπι να κρύψουν ζημίες
για τα ”κατορθώματα ” τους στο Eurogroup.
olympia.gr