Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

"ΑΜΑΡΤΩΛΑ" ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ CDs Μαζικές φορολογικές απάτες Γερμανών!


«Μαζικές φορολογικές απάτες» εντόπισαν οι ελεγκτικές αρχές της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, αξιολογώντας στοιχεία που προκύπτουν από CD με στοιχεία Γερμανών πελατών της τράπεζας UBS.
Σύμφωνα με το capital.gr, όπως μεταδίδει η Deutche Welle, στα μέσα Νοεμβρίου, φορολογικοί ελεγκτές πραγματοποίησαν στη Γερμανία έρευνες σε σπίτια πελατών της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας UBS. Στοιχεία που περιέχονταν σε ένα CD που είχε αγοράσει το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας οδήγησαν τις Αρχές στα σπίτια των συγκεκριμένων καταθετών.
Οι πρώτες εκτιμήσεις των στοιχείων έφεραν στο φως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της SZ, «μαζικές φορολογικές απάτες». Το CD περιείχε στοιχεία περίπου 750 ιδρυμάτων και 550 επιπλέον περιπτώσεων και αφορούσε αφορολόγητα ποσά καταθέσεων περί τα 2,9 δισ. ευρώ. Μόνο τα ιδρύματα φέρονται να μην κατέβαλαν στο γερμανικό δημόσιο 204 εκ. ευρώ.
Οι Αρχές του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας έχει προβεί σε αγορά ανάλογων CD από την Ελβετία αρκετές φορές στο παρελθόν, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα ίχνη Γερμανών με «μαύρες» καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες. Το συγκεκριμένο CD με στοιχεία Γερμανών καταθετών του τραπεζικού κολοσσού UBS υπολογίζεται ότι κόστισε στην τοπική κυβέρνηση του Ντίσελντορφ 3,5 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου