Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Α.Σαμαράς: Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τις κατηγορίες κατά των ΠαπανδρέουMετά από την εξαιρετικά αρνητική εντύπωση που προκάλεσε στην κοινή γνώμη και ιδιαίτερα μεταξύ των ψηφοφόρων του κομματός του η απόρριψη της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το πως η χώρα οδηγήθηκε δέσμια από την ομάδα του Γ.Παπανδρέου στο Μνημόνιο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επιχειρεί να αντιστρέψει το κλίμα προβαίνοντας σε μία εντυπωσιακή δήλωση.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Munchener Merkur στην έκδοση του Σαββατοκύριακου, σε γενική ερώτηση για την διαφθορά στην Ελλάδα, δράττεται της ευκαιρίας και δηλώνει ότι "Η ελληνική δικαιοσύνη θα ερευνήσει πλήρως τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή σε βάρος της οικογένειας Παπανδρέου. Και κανείς δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να προδικάζει το αποτέλεσμα".
Προφανώς θέλει να πει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να καλύψει την οικογένεια Παπανδρέου, από την στιγμή που εμφανιστούν υπαρκτά στοιχεία ενοχής τους για διαφθορά.
Είναι η πρώτη φορά που ο Α.Σαμαράς αποκαλύπτει και επιβεβαιώνει ότι η οικογένεια Παπανδρέου έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών και ερευνάται η διάπραξη από μέρους τους, του εγκλήματος της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που συνακόλουθα συνοδεύει την φοροδιαφυγή.
Η αποκάλυψη της "κρυφής ύπαρξης" μέσω παρένθετου προσώπου της μητέρας του τέως πρωθυπουργού Μαργαριτας Παπανδρέου στην λίστα Λαγκάρντ με καταθέσεις του προσώπου αυτού, της Μαρίας Παντελή, 550.000.000 δολαρίων, φαίνεται ότι δεν ήρθε τυχαία.ως τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή σε βάρος της οικογένειας Παπανδρέου, ενώ προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να προδικάζεται το αποτέλεσμα. 

Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του στη Βαυαρία και τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό την Κυριακή ο Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγω για μία «νέα αρχή» στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. «Έρχομαι σαν φίλος. Είμαστε συνεργάτες που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και ιδανικά. Δεν πρέπει να κρύψει τίποτα ο ένας από τον άλλο αλλά πολλά κερδίζονται εάν μιλάμε περισσότερα μεταξύ μας» είπε ο πρωθυπουργός. 

Παράλληλα επανέλαβε την αποφασιστικότητα του να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα προκειμένου η χώρα να ανακτήσει την αξιοπιστία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου