Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Γιατί είπαμε έγινε η επέμβαση στο Αφγανιστάν; Για την ισλαμική θηριωδία;

20140704-104921-38961865.jpgΜια φωτογραφια, χίλιες λέξεις.
Γυναίκες και παιδιά, μαρτυρούσαν στα χέρια των ισλαμιστών επι χρόνια. Κανενα πρόβλημα, σκότωναν κομμουνιστές, άρα ηταν “φίλοι”. Μεχρι που πέρασαν την κόκκινη γραμμή. Απαγόρευσαν την καλλιέργεια της παπαρούνας απο την οποία προέρχεται το 95% της παγκόσμιας ηρωίνης. Τα δις του μαύρου χρήματος δηλαδη που χρηματοδοτούν λομπίστες, οργανώσεις, hedge funds και ελέγχουν υπερδυναμεις.
Τότε, όλοι ανακάλυψαν την ισλαμική θηριωδία. Το Αφγανιστάν “απελευθερώθηκε”, οι παπαρούνες ξανάνθισαν, οι γυναίκες συνεχίζουν να δολοφονούνται. Και οι σάπιοι του συστήματος, συνεχίζουν να μεγαλουργούν πάνω στο χρήμα του λευκού θανάτου…

Ο ενδοτικός παράγων τού υπουργείου Εξωτερικών



Ο κ. Μητσιάλης, αν δεν το γνωρίζετε, είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, όπου, ως γνωστόν, κατοικοεδρεύει το τεράστιο και πολιτικά βουλιμικό Εγώ του κ. Βενιζέλου. Ο αντιπρόεδρας, θυμίζω, ήδη από την εποχή του πρώτου Σχεδίου Ανάν, θεωρούσε αυτό το επίδοξο Απαρτχάιντ σε βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού ως ό,τι καλύτερο έχει βγει στην πιάτσα μετά το σουβλάκι με πίτα. Φευ! Ενας αληθινός Εθνάρχης, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, μαζί με ένα ιλιγγιώδες ποσοστό των αδερφών Κυπρίων, με τη βρεγμένη σανίδα ενός βροντερού ΟΧΙ, έστειλαν το σχέδιο και τους ατζέντηδές του για φρέσκα. Αφού λούφαξαν κάνα-δυο χρόνια οι ανιδιοτελείς αναλυτές, δημοσιογραφούντες και πολιτευάμενοι, που όλως τυχαίως και εκ πνευματικής συγγενείας έκαναν ασκήσεις πυκνής τάξεως και λογχομαχίας με το ίδιο πνεύμα ενίων πρεσβειών υπέρ του σχεδίου οριστικής υποστολής της ελληνικής σημαίας στην Κύπρο, ξαναβγήκαν σαν σαλιγκάρια μετά τη βροχή. Με το γνωστό επιχείρημα «κάθε φορά μάς προτείνονται χειρότεροι όροι» θέλουν ξανά να βιαστούμε να αυτοκτονήσουμε για να μην… πεθάνουμε.


Μου λένε λοιπόν ότι ο «πολύς» κύριος Μητσιάλης είναι του ιδίου πολιτικού κλίματος με τον αντιπρόεδρα, το οποίο είναι στραβό και κινδυνεύει να το φάει ο ανανικός γάιδαρος.


Ο κ. Μητσιάλης λοιπόν, σε αυτή τη συγκυρία, όπου οι γείτονές μας -που είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας- βλέπουν την κρίση μας ως μπερεκέτι τους, έκανε μια επίσημη περατζάδα από την Κύπρο, όπου έριξε και το απαραίτητο τάλαρο δηλώσεις, αφού πήρε σβάρνα τους θεσμικούς αξιωματούχους.


Αφού του ξέφυγε ένα «τουρκοκυπριακός λαός», που το διόρθωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, μεταξύ άλλων, είπε: «Ασφαλώς και η Αθήνα συμπαρίσταται και παρακολουθεί τις εξελίξεις, και πιστεύουμε ότι οι εμπειρίες, οι αποτυχίες του παρελθόντος, χωρίς φυσικά να επιρρίπτει κανείς ευθύνες στη μία ή στην άλλη πλευρά, πρέπει να οδηγήσουν όλους, τη φορά αυτή με αμοιβαίες υποχωρήσεις, να μπορέσουν να βρουν τον κοινό παρονομαστή που θα επιτρέψει σε όλον τον Ελληνισμό και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα να ζήσουν μαζί στο μέλλον».


Παρακαλώ, δώστε βάση στη διπλωματική πενιά του ανδρός: «Χωρίς φυσικά να επιρρίπτει κανείς ευθύνες στη μία ή την άλλη πλευρά»; Με λίγα λόγια, ίσα κι όμοια ο θύτης και το θύμα για το έγκλημα της κατοχής, των νεκρών, των αγνοουμένων, του εποικισμού, της λεηλασίας. Και η αδιαλλαξία του γενοκτόνου θύτη δεν συνιστά ούτε αυτή ευθύνη για το ότι 40 χρόνια δεν άλλαξε τίποτα; Νερό κι αλάτι, ε; Ας πάει και το παλιάμπελο.


Και ποιες θα είναι οι «αμοιβαίες υποχωρήσεις», κύριε γενικέ του Βαγγέλη; Οι Τούρκοι θα μας υποσχεθούν κάνα ψίχουλο από τα δικά μας πράγματα, από αυτά που ακόμη πλιατσικολογούν ως γνήσιοι επίγονοι του Ερτογρούλ; Κι εμείς τι άλλη υποχώρηση θα κάνουμε; Διότι σε αυτή τη διαδικασία μερικοί μόνο όπισθεν βάζουν.


Είναι προφανές, για να είμαι δίκαιος, ότι ο κ. Μητσιάλης δεν κάνει του κεφαλιού του. Κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει.


Δεν χαράσσει δική του πολιτική. Εχει πολιτικό προϊστάμενο, ο οποίος ενίοτε νομίζει ότι πρωθυπουργεύει και, με δεδομένη την προϊστορία του στο Κυπριακό, είναι κατεξοχήν ακατάλληλος να υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον στην Κύπρο. Οι απόψεις του βλάπτουν το Εθνος. Κι άμα γίνει καμιά στραβή, κανείς δεν θα λέει «στην εποχή του Μητσιάλη», ούτε «στην εποχή του Βαγγέλη Βενιζέλου». Ενας θα χρεωθεί. Ενας θα περάσει στο μαρμάρινο βιβλίο της Ιστορίας. Ενας είναι αντιμέτωπος με την υστεροφημία του.


Αδέρφια, το ξαναλέω: Η Πατρίδα έχει ξαναπεράσει δύσκολα οικονομικά. Τα spreads θα ανέβουν, θα ξανακατέβουν, η ανεργία το ίδιο. Ετσι ή αλλιώς θα τη βγάλουμε πάλι. Κάποια στιγμή θα σηκωθούμε στα πόδια μας, θα κινηθούν οι τροχοί της οικονομίας και ο δαιμόνιος Ελληνας θα ξαναδημιουργήσει μια καλύτερη ζωή. Ομως, υπογραμμίζω, το καθήκον μας απέναντι στον Κυπριακό Ελληνισμό δεν ατονεί λόγω αφραγκίας, δεν μπορεί να χαλαρώνει η προσοχή μας. Φτωχός δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην αναξιοπρεπής, όπως αντίστοιχα μπορείς να είσαι φραγκάτος και ταυτόχρονα ρεντίκολο των σκυλιών.


Θυμίζω ότι έπρεπε να γίνουν δύο πραξικοπήματα για να έχουν αφορμή οι μεμέτηδες να εισβάλουν στην Κύπρο. Διότι καμιά δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να διαπράξει τόσα αίσχη και να παραδώσει εθνικό έδαφος: απόσυρση της μεραρχίας ο Παπαδόπουλος μαζί με τα καραγκιοζιλίκια της Κεσσάνης, πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και εγκατάλειψη των γενναίων πολεμιστών της Κύπρου ο Ιωαννίδης. Βάλτε βέβαια και το «η Κύπρος κείται μακράν» του αειμνήστου και την Αθήνα να στέκει άκαπνη στον Αττίλα ΙΙ, εγκαταλείποντας κι αυτή τους πολεμιστές που πάλι έκαναν το καθήκον τους, και έχετε την εικόνα.


Κανένα Μνημόνιο, καμιά κρίση, κανένας ψοφοδεής ρεαλισμός δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον αυτοχειριασμό μας με νέες υποχωρήσεις. Τέτοια κατηφόρα θα έχει καταιγιστική συνέχεια στη Θράκη και στο Αιγαίο. Κι αυτό δεν είναι απλά ενάντια στα εθνικά συμφέροντα, ούτε κακό για το ονόρε μας. Αλλιώς το λένε, αν γίνει…



Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Αστραψε ο Σιατίστης για το «έγκλημα» στη Θράκη





Σήμαντρα και όχι απλώς καμπανάκι κρούει ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος με άρθρο του σε εκκλησιαστικό site για όσα συμβαίνουν στη Θράκη. Ο μητροπολίτης Παύλος κατηγορεί τους Ελληνες βουλευτές της περιοχής γιατί «ἀνταλλάσουν τήν ἐκλογή τους μέ τήν ἐκχώρηση δικαιωμάτων καί τήν παράδοση ὅλου τοῦ Μουσουλμανικοῦ πληθυσμοῦ εἰς τήν ἐξουσία τοῦ Τουρκικοῦ Προξενείου». Και το κείμενο «φωτιά» συνεχίζει:

«Τό ἔγκλημα ὁλοκληρώθηκε μέ τήν ἀπόφαση τοῦ ΣΥΡΙΖΑ νά ἀνακαλέσει τήν ὑπ' αὐτοῦ προταθεῖσα Ρομά Σαμπιχά ὡς ὑποψήφια εὐρωβουλευτή. Τολμῶ μετά τήν ἀπόφαση αὐτή νά πῶ ὅτι ὅλοι εἶναι ἴδιοι. Προτάσσουν τό κομματικό τους συμφέρον μπροστά ἀπό τά συμφέροντα τῆς πατρίδος. Ἡ πράξη αὐτή ἀπέδειξε ὅτι ὁ πραγματικός ἄρχων τῆς Θράκης εἶναι ὁ Τοῦρκος Πρόξενος..

Ἐδῶ καί χρόνια συντελεῖται μιά δυστυχῶς συνειδητή προδοσία. Ρομά καί Πομάκοι εἶναι μέν μουσουλμάνοι τό θρήσκευμα ἀλλά ὄχι Τοῦρκοι τό γένος. Αὐτό τό γνωρίζουν καλά καί ἀντιδροῦν συνειδητά οἱ περισσότεροι στήν προσπάθεια τοῦ Τουρκικοῦ Προξενείου νά τούς ἐκτουρκίσει».

Και ο κ. Παύλος καταλήγει:

«Τό τουρκικό προξενεῖο παίζει τό παιχνίδι του. Ἡ Τουρκία εἶναι γιά Σᾶς ἡ καλή μάνα, ὄχι ἡ κακιά Ἑλλάδα. Τά εἶπαν πρόσφατα καί πάλι στίς ἐκλογές πού γεννήθηκε ἕνα μόρφωμα, ἕνα τέρας, τό μουσουλμανικό κόμμα.Ἄς καμαρώνουν οἱ "νονοί" του, πού δέν εἶναι ἄλλοι ἀπό τά πολιτικά κόμματα τῆς Ἑλλάδος... Ἡ πραγματικότητα εἶναι ὅτι ὁ μουσουλμανικός πληθυσμός τῆς Θράκης καί ἰδιαίτερα τῆς Κομοτηνῆς, ὅπου καί ἡ ἕδρα τοῦ Τουρκικοῦ Προξενείου, ζεῖ ὑπό καθεστώς φόβου ἐξ αἰτίας τῆς παρουσίας καί τῆς δραστηριότητος τοῦ Τούρκου Προξένου καί τῶν συνεργατῶν του...

Ἄν ἡ Θράκη θά σωθεῖ, θά σωθεῖ ἀπό ἄλλους καί ὄχι ἀπό τούς πολιτικούς της καί πρό παντός θά σωθεῖ ἀπό τόν λαό της. Εἶναι πολύ μεγάλη ὑπόθεση ἡ Θράκη γιά νά τή χαρίσουμε σέ μερικούς ἐπαγγελματίες».

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Αφού το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό ξεκινήστε το καλό παράδειγμα με την λάμπα από την Συγγρού

20140702-204117-74477201.jpgΓραφει η Σοφια
Κύριε Ταμήλο,
Αφού το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό, γιατί δεν ξεκινάτε εσείς στην Συγγρού το καλό παράδειγμα με τις λάμπες, από την στιγμή που χρωστάτε 670.000 ευρώ και κανονικά με τέτοιο χρέος όχι μόνο βάζετε μέσα την επιχείρηση αλλά θα έπρεπε να σας έχουν κόψει προ πολλού το ρεύμα.
Αρχίστε και σας προτείνω τώρα που θέλετε να αλλάξετε και το όνομα του κόμματος να το βγάλετε “Το φανάρι” αφού η μόνη αρμοδιότητά σας είναι να κρατάτε το φανάρι (ή την λάμπα, όπως θες το λες) για τους βιαστές της χώρας.
Αυτοί θέλουν να γυρίσουν την χώρα 50 -60 χρόνια πίσω, σε περιόδους προ χούντας που δεν υπήρχε ρεύμα, για να έρθει η ανάπτυξη όπως την αντιλαμβάνονται οι “Ταμήλοι” και τα αρπακτικά της τρόικας!

Θαυμάστε ζώα ψηφοφόροι ποιους βάζετε στην βουλή και πού θα μας καταντήσουν!

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ούτε ένα ομόλογο δεν θα εκδώσει η Γερμανία το 2015! Καταλάβατε γιατί ξέσκισαν ολόκληρη την Ευρώπη;

20140702-152154-55314235.jpg










Έχει να συμβεί αυτό από το 1969!!!
Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού της Γερμανίας για το 2015 αναφέρει ότι η χώρα δεν έχει καμία ανάγκη να εκδώσει νέα ομόλογα το ερχόμενο έτος, αφού η οικονομία της τα πάει πολύ καλά, η ανεργία είναι σε χαμηλά επίπεδα και η ανάπτυξη συνεχίζεται κανονικά.
Βάλτε επίσης, ότι λόγω της κρίσης χρέους, τις απειλές για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, την ανυποχώρητη στάση της Γερμανίας να συνεχιστεί η λιτότητα στις χώρες της ΕΕ και κυρίως σε αυτές του ευρωπαϊκού νότου, πέτυχε εκμηδένιση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας, που σημαίνει ότι πρακτικά δεν έχει τόκους να πληρώσει ή έστω είναι ελάχιστοι και θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για το χρέος της που αγγίζει τα 1,3 τρις !
Μάλιστα, μέσα επόμενα τρία χρόνια αναμένει ότι το κρατικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ της Γερμανίας θα μειωθεί από σχεδόν 80% σήμερα σε κάτω από το 70%.
Βάλτε επίσης, ότι τα φορολογικά της έσοδα όπως δείχνει και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού της Γερμανίας για το 2015 βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, τότε συνειδητοποιήστε γιατί ξέσκισε όλη την Ευρώπη.

Oι σχέσεις Καραμανλή-Σαμαρά δεν ειναι σχέσεις αλληλεξάρτησης.Tελεία και παυλά.


Oι σχέσεις Καραμανλή-Σαμαρά δεν ειναι σχέσεις αλληλεξάρτησης.. Ο μεν Καραμανλής ειναι μια αυτοδύναμη πολιτική προσωπικότητα, που δεν εχει φθαρεί, ο δε Σαμαράς ένας παρα φυσιν αρχηγός, σε μια παρα φύσιν παράταξη, αφού εκπροσωπεί... μόνον τον εαυτό του και την πολιτική άνοιξη. Δεν εχουν κατανοήσει ορισμένοι (antinews) ότι ο Κώστας Καραμανλής, εάν έλεγε ρίχνω τον Σαμαρά κανένας δεν θα τον θεωρούσε προδότη , όπως θεωρούν τον Σαμαρά αν και τον ψήφισαν, οι περισσότεροι στη Νέα Δημοκρατια, γιατι 'εριξε τον Κ.Μητσοτάκη με τον γνωστό τρόπο...
Υπο την έννοια αυτή, η παρουσία, η πολιτική οντότητα του Καραμανλή, δεν εξαρτάται απο τον πρόεδρο της πολιτικής άνοιξης.
Εαν κάποιος εχει προδώσει την παράταξη αυτός ,ειναι ο Αντώνης Σαμαρας και όχι ο Κ.Καραμανλής. Η φθορά του Αντώνη Σαμαρα, εχει ξεκινήσει με γεωμετρική πρόοδο και δεν αντριστρέφεται. Ουδείς πιστεύει ότι η ιστορία θα γράψει πως ο Σαμαρας έχει σώσει την χωρα, όταν έχει γονατίσει τον Ελληνικό λαο, όταν πρόδωσε τις αρχές της παράταξης της Νέας Δημοκρατιας , όταν συμμάχησε με το πιο 'αθλιο ΠΑΣΟΚ , όταν έθεσε στο περιθώριο και έδωσε άφεση αμαρτιών στον Παπανδρεου και στον Βενιζέλο.Ο Σαμαράς ειναι η πλεον απροσάρμοστη στον χώρο της Νέας Δημοκρατιας προσωπικότητας της μεταπολιτευσης.
Εχει δικό του μπαϊράκι, καμμια ιδεολογία και μοναδικό του στόχο να παραμείνει στην εξουσια με οποιοδήποτε τρόπο.
Τώρα εαν το antinews εκνευρίζεται (ή και ο ίδιος ο Αντώνης) γιατι ο Καραμανλής κανει περιοδείες με την οικογένειά του στην χώρα μας, προφανώς και εχει βρει φθηνά εισιτήρια. Επισης δςν κατανοούμε εκεινο το "γραφειο στην Π Κυριακού ειναι ανοικτό για οποιον θέλει να τον δει". Δηλαδή, να το κλεισει για να βοηθήσει τον Αντώνη;
Η πλευρα της πολιτικης ανοιξης, θελει εναν Καραμανλή υπάκουο...Μα κι εκει διαφωνούν τα περισσότερα στελέχη. Στο ότι ειναι, πάρα είναι υπάκουος, μπροστά στις ηλιθιότητες του Μαξιμου πχ στην κυβέρνηση θίασο.Καραμανλικοι δεν λέγονται οι προσκολλημένοι στον Καραμανλή. Λέγονται οι ψηφοφοροι, η απόλυτη πλειοψηφία τους της Νέας Δημοκρατίας.Το μαγαζί ειναι νοικιασμένο και δεν πωλείται.
Το μινιμουμ ενότητας, θα πρέπει να το δείξει εκείνος που ασκει εξουσία. Που απέκλεισε όλους τους καραμανλικούς απο παντού, που τους κυνήγησε, που λοιδώρησε τον Καραμανλη ΄εμμεσα, που έβαζε τον Ψυχάρη να γράφει μαλακιες ,για να φοβίσει δήθεν τον Καραμανλή, που δεν κάνει τιποτε άλλο, απο το να μέμφεται την τότε κυβέρνηση.
Oι σχέσεις Καραμανλή-Σαμαρά δεν ειναι σχέσεις αλληλεξάρτησης.. Ο μεν Καραμανλής ειναι μια αυτοδύναμη πολιτική προσωπικότητα, που δεν εχει φθαρεί, ο δε Σαμαράς ένας παρα φυσιν αρχηγός, σε μια παρα φύσιν παράταξη, αφού εκπροσωπεί...
μόνον τον εαυτό του και την πολιτική άνοιξη. Δεν εχουν κατανοήσει ορισμένοι (antinews) ότι ο Κώστας Καραμανλής, εάν έλεγε ρίχνω τον Σαμαρά κανένας δεν θα τον θεωρούσε προδότη , όπως θεωρούν τον Σαμαρά αν και τον ψήφισαν, οι περισσότεροι στη Νέα Δημοκρατια, γιατι 'εριξε τον Κ.Μητσοτάκη με τον γνωστό τρόπο...

Υπο την έννοια αυτή, η παρουσία, η πολιτική οντότητα του Καραμανλή, δεν εξαρτάται απο τον πρόεδρο της πολιτικής άνοιξης.

Εαν κάποιος εχει προδώσει την παράταξη αυτός ,ειναι ο Αντώνης Σαμαρας και όχι ο Κ.Καραμανλής. Η φθορά του Αντώνη Σαμαρα, εχει ξεκινήσει με γεωμετρική πρόοδο και δεν αντριστρέφεται. Ουδείς πιστεύει ότι η ιστορία θα γράψει πως ο Σαμαρας έχει σώσει την χωρα, όταν έχει γονατίσει τον Ελληνικό λαο, όταν πρόδωσε τις αρχές της παράταξης της Νέας Δημοκρατιας , όταν συμμάχησε με το πιο 'αθλιο ΠΑΣΟΚ , όταν έθεσε στο περιθώριο και έδωσε άφεση αμαρτιών στον Παπανδρεου και στον Βενιζέλο.Ο Σαμαράς ειναι η πλεον απροσάρμοστη στον χώρο της Νέας Δημοκρατιας προσωπικότητας της μεταπολιτευσης.

Εχει δικό του μπαϊράκι, καμμια ιδεολογία και μοναδικό του στόχο να παραμείνει στην εξουσια με οποιοδήποτε τρόπο.

Τώρα εαν το antinews εκνευρίζεται (ή και ο ίδιος ο Αντώνης) γιατι ο Καραμανλής κανει περιοδείες με την οικογένειά του στην χώρα μας, προφανώς και εχει βρει φθηνά εισιτήρια. Επισης δςν κατανοούμε εκεινο το "γραφειο στην Π Κυριακού ειναι ανοικτό για οποιον θέλει να τον δει". Δηλαδή, να το κλεισει για να βοηθήσει τον Αντώνη;

Η πλευρα της πολιτικης ανοιξης, θελει εναν Καραμανλή υπάκουο...Μα κι εκει διαφωνούν τα περισσότερα στελέχη. Στο ότι ειναι, πάρα είναι υπάκουος, μπροστά στις ηλιθιότητες του Μαξιμου πχ στην κυβέρνηση θίασο.Καραμανλικοι δεν λέγονται οι προσκολλημένοι στον Καραμανλή. Λέγονται οι ψηφοφοροι, η απόλυτη πλειοψηφία τους της Νέας Δημοκρατίας.Το μαγαζί ειναι νοικιασμένο και δεν πωλείται.
Το μινιμουμ ενότητας, θα πρέπει να το δείξει εκείνος που ασκει εξουσία. Που απέκλεισε όλους τους καραμανλικούς απο παντού, που τους κυνήγησε, που λοιδώρησε τον Καραμανλη ΄εμμεσα, που έβαζε τον Ψυχάρη να γράφει ανοησίες ,για να φοβίσει δήθεν τον Καραμανλή, που δεν κάνει τιποτε άλλο, απο το να μέμφεται την τότε κυβέρνηση.

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ - ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΔΕΙΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Τι απέγινε η έρευνα του ΣΔΟΕ για τα χρήματα του Μ.Καντάφι στο Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου;






Την ώρα που ο Νικολά Σαρκοζί συλλαμβανόταν για υποτιθέμενη εμπλοκή του στην παραλαβή χρηματικών ποσών από το καθεστώς Καντάφι προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά στις εκλογές του 2007, στην Ελλάδα, εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του ΣΔΟΕ για ένα "μαύρο" ποσό (άλλες πηγές αναφέρονται σε ένα εκατομμύριο ευρώ, άλλες σε δύο εκατομμύρια ευρώ) το οποίο βρέθηκε στα ταμεία του "Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου", αλλά αγνοούνται τα ευρήματα και το αποτέλεσμά της.

Η έρευνα είχε επικεντρωθεί στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και εμβασμάτων του Ιδρύματος καθώς έχει διαπιστωθεί διακίνηση χρηματικών ποσών χωρίς να προκύπτει ο σκοπός τους και ο προορισμός, από την Λιβύη ή από λογαριασμούς του εξωτερικού που συνδέονταν με το καθεστως της Λιβύης.
Το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου συστεγαζόταν με το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου και από διετίες είχαν υπάρξει πληροφορίες για εισροή χρημάτων από το καθεστώς Καντάφι, εισροές που τώρα ερευνώνται από το ΣΔΟΕ.

Το τελευταίο διάστημα το Ίδρυμα υπολειτουργούσε, με τα οικονομικά του να έχουν καταρρεύσει. Οι τελευταίοι τέσσερις υπάλληλοι απολύθηκαν πριν από μερικούς μήνες ενώ και η ιστοσελίδα του ιδρύματος είναι πλέον εκτός λειτουργίας.

Χρήματα δεν μπαίνουν από πουθενά και κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον γι αυτό, αλλά από τους λογαριασμούς του Ιδρύματος έχουν περάσει πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μη κοινωφελές ίδρυμα "μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα" που δημιουργήθηκε το 1996 στη μνήμη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Πρόεδρος του Ιδρύματος είναι ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

To ΠΑΣΟΚ υποτίθεται ότι μετά τις εκλογές του 2004 και του 2007 είχε καταρρεύσει οικονομικά. Και ξαφνικά βρέθηκε να διεξάγει πανάκριβες προεκλογικές εκστρατείες και να φτιάχνει γυμναστήρια ο Γ.Παπανδρέου στο γραφείο του (και πολλά άλλα αυτός και η οικογένειά του)... Πώς και από πού;

Μήπως κάποιος μπορεί να ενημερώσει τους Ελληνες πολίτες για το αποτέλεσμα της έρευνας; Εστω και αν δεν βρέθηκε κάτι το μεμπτό, εκτιμούμε ότι πρέπει όλα τα στοιχεία της έρευνας πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα.

Οι σχέσεις Μ.Καντάφι με την οικογένεια Παπανδρέου, ήταν κάτι παραπάνω από στενές.



Ο Γ. Παπανδρέου, δύο μήνες αφ'οτου έβαλε την Ελλάδα στο τούνελ των Μνημονίωνν τον Ιούνιο του 2010 πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Λιβύη, συνοδευόμενος από τον όλη την "ομάδα" (Παμπούκη, Πεταλωτή, Δρούτσα, κλπ) και πήρε υπόσχεση από τον Μ.Καντάφι ότι "Θα βοηθήσει την Ελλάδα με κάθε τρόπο" στέλνοντας τις θερμότερες ευχές του στην μητέρα του πρωθυπουργού Μαργαρίτα Παπανδρέου.


Τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του Ελληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι επιβεβαιώνει και η συμμετοχή του στον «Διεθνή Οργανισμό Φιλανθρωπίας και Ανάπτυξης Καντάφι» (GADDAFI INTERNATIONAL CHARITY AND DEVELOPMENT FOUNDATION) από τον Ιούνιο του 2009, όπως προέκυψε από συζήτηση στη Βουλή.

Πρόεδρος του συγκεκριμένου «ιδρύματος» είναι ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι και ο Ελληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (όπου συμμετείχαν άλλοι ανατραπέντες πρόεδροι στην "Αραβική Ανοιξη", όπως ο Μπεν Αλί της Τυνησίας και ο Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο) δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτού του ιδρύματος, στο πλαίσιο της συνεργασίας και των δεσμών του με το καθεστώς, μέχρι τη στιγμή της έκρηξης των διαδηλώσεων στη Λιβύη...

Ανακοινώθηκε ότι παραιτήθηκε το 2011 όταν ξέσπασε ο πόλεμος

To 2011 μαζί με τον Γ.Παπανδρέου παραιτήθηκε και ο πρύτανης του London School of Economics (LSE), Χάουαρντ Ντέιβις, εξαιτίας του σκανδάλου που προέκυψε λόγω των χρηματοδοτήσεων όλων των συμμετεχόντων στο ίδρυμα από την οικογένεια Καντάφι.

Ο πρώην πρύτανης του LSE σημείωσε ότι η παραίτησή του ήταν αποτέλεσμα της βλάβης που προκλήθηκε στη φήμη του Πανεπιστημίου, καθώς μεταξύ άλλων έλαβε χρήματα (1,7 δισ. ευρώ) από το ίδρυμα που διοικεί ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι και συμμετείχε και ο Γ. Παπανδρέου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΟΜΒΑ! Αλλάζει την εισήγηση του ο εισαγγελέας Κουτρας για την ΕΛΣΤΑΤ;

20140630-165337-60817593.jpgΓράφει η Πόπη Σουφλή
Και ω του θαύματος…. οι “χαμένες” καταθέσεις και τα στοιχεία φωτιά, για τα οποία επί μήνες κατήγγειλε η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ πως έχουν αφαιρεθεί από το πόρισμα των πρώην Οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, κατά το στάδιο της ανάκρισης για το τεράστιο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, όταν τα είχε στα χέρια της η ανακρίτρια Ελένη
Πεδιαδίτη, ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ!!!!!!
Αυτή είναι η αποκλειστική πληροφορία που έφτασε πριν λίγο στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ!
Μια πληροφορία, η οποία αλλάζει τα δεδομένα, ακυρώνει το πόρισμα του εισαγγελέα Κούτρα που έβγαζε λάδι τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, καθώς και τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, και στηριζόταν στο επίσης πέραν πάσης λογικής και αίσθησης δικαίου, πόρισμα της ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη.
Σύμφωνα πάντα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που έφτασαν στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ,
το Συμβούλιο Εφετών, είναι υποχρεωμένο να επανεξετάσει το θέμα.
Θεωρείται δεδομένο, ότι παρά το γεγονός πως το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κυρία ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κύριος ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, κατ΄ επανάληψη και επί μήνες, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, κατήγγειλαν την εξαφάνιση σημαντικότατων καταθέσεων και άλλου υλικού από την σχετική δικογραφία της ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη και κανείς από την δικαιοσύνη δεν παραδεχόταν επίσημα, την αφαίρεση μεγάλου μέρους της δικογραφίας, η παρουσίαση των στοιχείων στα τελευταία φύλλα της εφημερίδας real news, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ την… “τυφλή δικαιοσύνη”, να τα βρει!
Το μεγάλο ερώτημα είναι, αν το Συμβούλιο Εφετών, θα παραπέμψει την υπόθεση στο ακροατήριο, ή θα την βάλει στο αρχείο.
Το δεύτερο ερώτημα είναι: Με ποιά εξειδίκευση οι δικαστές μπορούν να κρίνουν εξειδικευμένα στοιχεία τα οποία δεν κατανοούν λόγω της υφής του θέματος;
Και το τρίτο ερώτημα είναι, αν θα λάβουν υπόψη τους την πραγματογνωμοσύνη των πρώην Οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, ή θα την παραβλέψουν;;;;;;;;
Θα έχουν το θάρρος να τηρήσουν τον όρκο που έδωσαν να τηρούν το Σύνταγμα ή θα το καταλύσουν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα τεράστια πολιτικά και οικονομικά εγχώρια και διεθνή συμφέροντα;
Θα γράψουν λαμπρή ιστορία με χρυσά γράμματα ή θα σηκώσουν στις πλάτες τους την ρετσινιά της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ;;;;;;;
Κοντός ψαλμός, αλληλούια..!


Οι «καλοί» φασίστες



Ο Νίκος Μαραντζίδης αποτελεί σπάνια περίπτωση επιστήμονα με υποδειγματική τεκμηρίωση στο ιστορικό, ερευνητικό του έργο. Έχω διαβάσει όλα όσα έχει δημοσιεύσει κι έχω διαβάσει και πολλά βιβλία άλλων για τα θέματα που εκείνος πραγματεύεται. Δεν τον έχω τσακώσει ποτέ να ψεύδεται, να μαϊμουδίζει πηγές και γεγονότα ή να κάνει την πάπια για άλλα. Έχει δε μια εκνευριστικά σταθερή απόσταση από τα γεγονότα, τα πρόσωπα και την όποια ιδεολογική τους φόρτιση, σε μια χώρα όπου μερικοί «επιστήμονες» φτιάχνουν πρώτα το κομματικώς επιθυμητό «συμπέρασμα» των ιδεοληψιών τους και μετά προσπαθούν να στραμπουλήξουν τα γεγονότα, για να τα φέρουν στα μέτρα του «συμπεράσματος». Αυτό βέβαια είναι επιστήμη του κώλου αλλά ως γνωστόν, η μύγα ξέρετε τι κάνει με αυτόν στον κόσμο όλο. Άμα δε είναι και «προοδευτικιά» η μύγα, άστα να πάνε.
Στα βιβλία του η ποικιλόχρωμη αριστερά έχει απαντήσει με ύβρεις, αφορισμούς, ελεεινολογίες αλλά ποτέ δεν άκουσα μισό δράμι τεκμηριωμένα επιχειρήματα, που να αμφισβητούν το επιστημονικό του έργο. Ειδικά γύρω από το βιβλίο του «Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας» έγινε το έλα να δεις από φραστικές επιθέσεις.
Χτες όμως ο «επαναστατικός αγώνας» ανέβηκε στάδιο. Τρία φασισταριά, από αυτά που υποδύονται τους «προοδευτικούς», τον έστειλαν στο νοσοκομείο μετά από λυντσάρισμα σε καφετέρια, του οποίου προηγήθηκε η ερώτηση «είσαι αυτός που γράφει άρθρα κατά της αριστεράς»; Γράφει κυρίως βιβλία αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια για τους ψιλοοπλατζήδες. Ο κ. Μαραντζίδης με την «διαστροφή» του δάσκαλου προσφέρθηκε να συζητήσουν την όποια διαφωνία τους. Η απάντηση ήταν γροθιές και κλωτσιές.
Λοιπόν, αυτοί είναι οι άλλοι φασίστες, οι «καλοί», γιατί δεν είδα και πολλές καταδίκες του περιστατικού από τα συνήθως λαλίστατα συντρόφια. Είναι οι άλλοι φασίστες, το αντεστραμμένο είδωλο και τα πρωτοξάδερφα των νεοναζί, που αναλαμβάνουν να διαφυλάξουν τα άπλυτα της αριστεράς από την ιστορική έρευνα και την δημόσια κριτική. Είναι το υπαρκτότατο ένα άκρο εκ των δυο άκρων, τα οποία είναι πραγματικότητα κι όχι θεωρία, όπως μπορεί να πιστοποιήσει κι ο κ. Μαραντζίδης, στον οποίο ευχόμαστε καλή ανάρρωση και πολλά νέα βιβλία.
Με τα άρθρα του, όταν πραγματεύεται τα τρέχοντα, κάποιες φορές κι εγώ διαφωνώ αλλά δεν διανοήθηκα να σιγήσω την φωνή του με βία. Στην δε αριστερά υπάρχουν πολλοί, πολιτευόμενοι, αρθρογράφοι και ντεμέκ «διανοούμενοι», που με όσα λένε με εξοργίζουν, τους θεωρώ πνευματική και πολιτική φύρα αλλά δεν αναγνωρίζω σε κανέναν το δικαίωμα να τους λυντσάρει ή έστω να απαγορεύσει την δημόσια έκφραση ακόμη κι αυτού που θεωρώ μηδενιστική κι ανιστόρητη καφρίλα τους.
Αυτοί είναι μια βασική διαφορά μας με κάποιους της απέναντι όχθης. Εμείς είμαστε αληθινοί φιλελεύθεροι δημοκράτες, ενώ αυτοί είναι παρενδυτικοί φασίστες, που κάτω από την δορά του «προοδευτικού» κρύβουν τον πιο μαύρο και βίαιο ολοκληρωτισμό.

Φαήλος Κρανιδιώτης