Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Ούτε ένα ομόλογο δεν θα εκδώσει η Γερμανία το 2015! Καταλάβατε γιατί ξέσκισαν ολόκληρη την Ευρώπη;

20140702-152154-55314235.jpg










Έχει να συμβεί αυτό από το 1969!!!
Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού της Γερμανίας για το 2015 αναφέρει ότι η χώρα δεν έχει καμία ανάγκη να εκδώσει νέα ομόλογα το ερχόμενο έτος, αφού η οικονομία της τα πάει πολύ καλά, η ανεργία είναι σε χαμηλά επίπεδα και η ανάπτυξη συνεχίζεται κανονικά.
Βάλτε επίσης, ότι λόγω της κρίσης χρέους, τις απειλές για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, την ανυποχώρητη στάση της Γερμανίας να συνεχιστεί η λιτότητα στις χώρες της ΕΕ και κυρίως σε αυτές του ευρωπαϊκού νότου, πέτυχε εκμηδένιση των επιτοκίων δανεισμού της χώρας, που σημαίνει ότι πρακτικά δεν έχει τόκους να πληρώσει ή έστω είναι ελάχιστοι και θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για το χρέος της που αγγίζει τα 1,3 τρις !
Μάλιστα, μέσα επόμενα τρία χρόνια αναμένει ότι το κρατικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ της Γερμανίας θα μειωθεί από σχεδόν 80% σήμερα σε κάτω από το 70%.
Βάλτε επίσης, ότι τα φορολογικά της έσοδα όπως δείχνει και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού της Γερμανίας για το 2015 βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, τότε συνειδητοποιήστε γιατί ξέσκισε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου